Σελίδες

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατάντησε τραμπάλα



Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ένας σχετικός ενδοκυβερνητικός πανικός σχετικά με το υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Τρικυμία σε ποτήρι δηλαδή, μιας και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν φαίνεται να το απασχολούν οι παλινωδίες της ΝΔ και τα ναζάκια των άλλων δύο εταίρων. Το ‘εταίρων’ μεταφράστε το όπως νομίζετε.

Ο Αντώνης έχει υπομείνει πολλά. Ένα χρόνο τώρα ανέχεται τους άλλους δύο. Δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και είναι υποχρεωμένος να κουβεντιάζει τις αποφάσεις του.
Κρίμα όμως!
Οι πριν από αυτόν λειτουργούσαν ως ηγεμόνες. Έφερναν στη Βουλή όποια μαλακία ήθελαν και την περνούσαν δίχως σκέψη. Σήμερα ο Αντώνης πρέπει να εξασφαλίζει τη συναίνεση του σοσιαλιστή Ευάγγελου και του αριστερού Φώτη, ώστε να μη διαρραγεί η κυβερνητική συνοχή και να μακροημερεύσει ως πρωθυπουργός.

Αυτή είναι η μία άποψη. Αυτή που πιστεύουν οι ηλίθιοι. Γιατί υπάρχει κι άλλη.
 
Ο Αντώνης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Ποιος το περίμενε, ε; Συνευρίσκεται με τους σοσιαλιστές και τους αριστερούς (των άπειρων εισαγωγικών αμφότεροι) για να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του και να διασκεδάσει με τις δικές τους. Όταν και οι δύο αντιδρούν (υποτίθεται) μπροστά σε κάμερα και μικρόφωνο, αλλά μπροστά στον Αντώνη κάνουν τις κότες, αυτό ο λαός πώς να το ερμηνεύσει; Όταν εκφράζουν την (υποτίθεται) πλήρη διαφωνία τους με τις διάφορες κατά καιρούς νεοδημοκρατικές επιλογές, αλλά ταυτόχρονα σπεύδουν να δηλώσουν τη στήριξη στην κυβέρνηση, αυτό εμείς πώς να το εκλάβουμε;
Με κερατώνεις αλλά μ’ αρέσει;

Τα νομοσχέδια (απ’ όσο είμαστε σε θέση να ξέρουμε, εκτός και αν κάτι έχει αλλάξει και δεν μας το ‘πατε) πριν κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή έρχονται στο κυβερνητικό συμβούλιο και εκεί συζητούνται. Κανένας υπουργός δεν αιφνιδιάζει τους άλλους υπουργούς - πολλώ δε μάλλον τον Πρωθυπουργό - με προσωπικές απόψεις.

Το συγκεκριμένο το έφερε ο Ρουπακιώτης ή όχι;

Επειδή δεν τον έχω για ηλίθιο (κάθε άλλο!) ασφαλώς και το έφερε. Ασφαλώς και συζητήθηκε, ασφαλώς και εγκρίθηκε. Στη συνέχεια που το πληροφορήθηκαν κάτι Βορίδηδες, κάτι Αδώνιδες και κάτι άλλα ακροδεξιά απομεινάρια της σημερινής ΝουΔου, το πράγμα κόλλησε. Και φυσικά ο Αντώνης χεσμένους έχει τους άλλους δύο κυβερνητικούς - για τα στραβά μάτια του κόσμου – εταίρους. Το πρόβλημα θα ήταν να αρχίσει η εσωκομματική αντιπολίτευση και όχι η ενδοκυβερνητική. Άλλο πράγμα είναι να μην συγκεντρώσει ένα νομοσχέδιο το μαγικό αριθμό ‘151’ και να μη περάσει από διαρροές των δύο άλλων κομμάτων και εντελώς άλλο να το ψηφίσουν οι άλλοι δύο και να το καταψηφίσουν οι δικοί σου.
Μεγάλη ήττα!


Ο Αντώνης φαίνεται πως αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τους άλλους δύο συνονόματούς του, που αποτελούν επιλογές του Φώτη του αριστερού. Ούτε και με τον Μανιτάκη είναι ευχαριστημένος – μιας και αυτός αντιδρά στις χωρίς όρους και κανόνες απολύσεις Δ.Υ. -, ούτε και με τον Ρουπακιώτη που εμμένει στις αριστερίζουσες σαχλαμάρες του μπορεί να συνεννοηθεί.  
Προς το παρόν δεν πρόκειται να κάνει κάτι. Απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Στο συγκεκριμένο άθλημα (της υπομονής) έχει αποδειχθεί πρωταθλητής. Τόσα χρόνια έμεινε εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής, δεν θα κολλώσει τώρα που στρογγυλοκάθισε στη καρέκλα!

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο Ρουπακιώτης προέβλεπε:
-         Αυστηροποίηση των ποινών και μεγαλύτερα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.
-         Σε πολιτικό επίπεδο: στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και άρση της άδειας λειτουργίας τους. Σε περίπτωση που ο δράστης ρατσιστικών φαινομένων είναι πολιτικό πρόσωπο (π.χ. βουλευτής), αυτό θα έχει ως συνέπεια την άρση ασυλίας, τη δίωξη και σε περίπτωση καταδίκης, τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων με συνέπεια την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα. Σε περίπτωση, μάλιστα που διαπιστώνεται παρακίνηση σε βιαιοπραγίες από αρχηγό πολιτικού κόμματος, ή και από το ίδιο το κόμμα, τότε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης θα επιβάλλεται πρόστιμο από 15.000 έως 200.000 ευρώ, καθώς και ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας του κόμματος έως έξι μήνες, όπως και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Αντίστοιχες κυρώσεις προβλέπονται ακόμη και αν οι αξιόποινες αυτές πράξεις έγιναν από κατώτερα στελέχη, εφόσον αποδειχθεί έλλειψη ελέγχου από τα διευθυντικά στελέχη του κόμματος. Επίσης, τις ποινές θα τις επιβάλλει το ΕΣΡ εάν οι πράξεις αυτές έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή.
-         Φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 - 20.000 ευρώ σε όποιον με πρόθεση, δημόσια παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή την ταυτότητα φύλου.
-         Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρείται και όποιος παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε πράξεις φθοράς ή βλάβης πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, ενώ όποιος συμμετέχει σε οργάνωση ή σε ένωση προσώπων (π.χ. πολιτικά κόμματα) που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών.
-         Ίδιες ποινές προβλέπονται και για όποιον δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται από το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Διεθνούς Στρατοδικείου, καθώς και των εγκλημάτων του ναζισμού που στρέφονται κατά των προαναφερόμενων προσώπων, κατά τρόπο που μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος.

(Οι υπογραμμίσεις δικές μου)



Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε χτες τη δική της πρόταση νόμου. Με εξασφαλισμένη τη καταψήφιση του νόμου Ρουπακιώτη (από τους ακροδεξιούς θύλακες που λέγαμε), φέρνει προς ψήφιση 4 μόλις άρθρα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το νόμο που αποσύρθηκε.
Διαβάζουμε και γελάμε:
  
Η πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας διαρθρώνεται σε τέσσερα άρθρα:

• Το άρθρο 1, τροποποιεί το αντίστοιχο πρώτο άρθρο του ν. 927/1979, και προβλέπει φυλάκιση από 3 μήνες και έως 3 χρόνια, καθώς και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ, για όποιον υποκινεί ή προκαλεί βία και μίσος ενάντια σε άλλα πρόσωπα, για τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές και την εθνική ή εθνολογική τους καταγωγή. Η νέα διατύπωση διαφέρει από την παλιά, στο ότι βάζει στο στόχαστρό της και την ρατσιστική ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα που ασκείται μέσω του Διαδικτύου και στο ότι προβλέπει ελάχιστες ποινές φυλάκισης και χρηματικών προστίμων, που απουσιάζουν απ' την υφιστάμενη διάταξη.

• Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, τροποποιεί το αντίστοιχο δεύτερο άρθρο του ν.927/1979 και προβλέπει τις πιο πάνω ποινές και για όσους επιδοκιμάζουν, ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των ναζιστικών εγκλημάτων, του εβραϊκού ολοκαυτώματος και των υπολοίπων γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή και τα ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια με αμετάκλητη απόφαση. Έτσι, η νομοθετική αυτή ρύθμιση, θέτει εξίσου στο στόχαστρό της τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και εκείνους που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή. Τέτοιες ρυθμίσεις απουσιάζουν επίσης από το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο.

Στο ίδιο άρθρο, προβλέπονται επίσης και διοικητικά πρόστιμα από 10.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ, καθώς και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές πάσης φύσεως, για νομικά πρόσωπα (π.χ. πολιτικά κόμματα), των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις των ως άνω διατάξεων.

• Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, εισάγεται εξαίρεση για τα προηγούμενα άρθρα, η οποία αφορά το ίδιο το κράτος και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (στα οποία υπάγεται και η Εκκλησία) : «Οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος νόμου, δεν εφαρμόζονται ως προς το κράτος και τα όργανά του, τα ΝΠΔΔ και τα όργανά τους, και τους διεθνείς οργανισμούς δημοσίου δικαίου».

• Τέλος, με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, με αναβαθμισμένη τη σημασία των ρατσιστικών κινήτρων ενός εγκλήματος για τα δικαστήρια που το εκδικάζουν: Ενώ στην προηγούμενη διατύπωση του άρθρου 79, η τέλεση ενός εγκλήματος με ρατσιστικά ή μισαλλόδοξα κίνητρα συνιστούσε «επιβαρυντική περίσταση», με τη νέα διάταξη το δικαστήριο επιφορτίζεται να εξετάσει ειδικά εάν η εκτέλεση της πράξης προκλήθηκε από μίσος λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής του παθόντος. Σημειώνεται επίσης, ότι από τη νέα διατύπωση απουσιάζει η αναφορά στο «μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού», το οποίο συνιστά μέχρι σήμερα, «επιβαρυντική περίσταση».



Τα πρώτα δύο άρθρα του ν. 927/1979, που …«τροποποιεί» η πρόταση νόμου της ΝΔ, είναι:


Δεν ξέρω εσείς, εγώ πάντως πουθενά δεν διάβασα ποιο ήταν το χρηματικό πρόστιμο που προβλεπόταν στο ν. 927/1979. Το ότι αυξήθηκε η φυλάκιση από τα μέχρι 2, στα μέχρι 3 χρόνια το θεωρούν τροποποίηση.
Επίσης θεωρούν βελτίωση του υφιστάμενου νόμου το να διώκεται και η μισαλλόδοξη προπαγάνδα που ασκείται μέσω διαδικτύου, κάτι που απουσιάζει απ' την υφιστάμενη διάταξη. Ίσως να μη θυμούνται ότι το 1979 δεν υπήρχε διαδίκτυο!

Τα χειρότερο έρχονται.
Στο άρθρο 3 της πρότασης νόμου της ΝΔ βρίσκονται οι εξαιρέσεις: “Οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος νόμου, δεν εφαρμόζονται ως προς το κράτος και τα όργανά του…
Έχω την εντύπωση, διορθώστε με κιόλας, πως το Κοινοβούλιο επειδή ακριβώς ασκεί τη νομοθετική λειτουργία αποτελεί όργανο του Κράτους (Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 26 §1). Αν λοιπόν ερμήνευσα σωστά το άρθρο του Συντάγματος, τι θέλει να μας πει ο ποιητής Αντώνης;
Πως όποια φασιστική, ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα ασκείται και θα ασκηθεί στο μέλλον από τη χ.α. (και όχι μόνο!) θα μείνει στο απυρόβλητο;

Μάλλον καλά κατάλαβα.

Αυτές οι 400.000 του όχλου που ψήφισαν πέρσι την ακροδεξιά (και ίσως σήμερα έχουν διπλασιαστεί) είναι πολύ σημαντικός αριθμός για να τον αγνοείς.

Οπότε κάνεις τα στραβά μάτια και απλώνεις τα δίχτυα…


ΥΓ: Κάτι άλλο ‘παίζει’. Αυτοί που συμφωνούν σε όλα με τη Μέρκελ και τον π..στη υπουργό της και ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα την κάθε αθλιότητα που τους στέλνουν εγγράφως από το Βερολίνο, δεν γίνεται να κόλλησαν στον αντιρατσιστικό νόμο.
Τα εξοπλιστικά είναι; η πώληση της ΔΕΗ ή η ιδιωτικοποίηση του νερού; κανά νησί μήπως; Ίσως ετοιμάζουν «ηρωική» έξοδο οι άλλοι δύο και μαζεύουν αφορμές.
Το μέλλον μας κάνει πλάκα...


13 σχόλια:

  1. Τα χειρότερο έρχονται......

    Ρωτάω όσους συναναστρέφομαι στη δουλειά αυτές τις μέρες, τι γνωρίζουν...
    Οι απαντήσεις τους με έχουν καταθλίψει!
    Αλλά φυσικά γνωρίζουμε τα gossip θέματα και πότε γεννάει η Κιμ Καρντάσιαν ή όπως τη λένε!

    Καλημέρα Ακυβέρνητε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο. Αυτό είναι μια άλλη πολύ θλιβερή ιστορία. Ξέρουμε πότε τα έφτιαξε ποια με ποιον, που χώρισε από κείνον, που τα είχε με κείνη, που είχε το εξώγαμο κλπ κλπ.
      Αρκεί να κοιτάξεις σε ένα περίπτερο και να δεις πόσα περιοδικά υπάρχουν για τη γκλαμουριά, ή πόσες παρόμοιες εκπομπές στο χαζοκούτι και θα καταλάβεις. Ακόμη και οι φυλλάδες βάζουν 5-6 σελίδες μπροστά με πολιτική και οικονομία και τις υπόλοιπες με παρόμοιες αηδίες.

      Υπάρχει και η γελοία άποψη: « Γιατί να μιζεριάζω; Με αυτά ξεχνιέμαι».
      Φάτε ηλίθιοι αμνησία και να διαμαρτύρεστε μόνο στη λαϊκή όταν ακριβύνει ο γιαρμάς.
      Και πολύ σας είναι!

      Καλό Σαββατοκύριακο Αριστέα μου.
      (και σόρρυ για το ξέσπασμα)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Ακυβέρνητε τύπε που σε έχασα κι ανησύχησα! Πάνε και οι βιβλιοπροτάσεις μου, πάνε κι όλα! Δεν μας επισκέπτεσαι τελευταίως κι είπα να 'ρθω να δω τι συβαίνννει!! Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι εκεί που αρχίζουν τα άρθρα έχω διαβάσει. Τα υπόλοιπα, όταν μου το επιτρέψει ο αυχένας μου, που αυτές τις μέρες καλπάζει -και με νευριάζει- ο πόνος! Είμαι με αναρρωτική σήμερα. Εσύ; Διαβάζεις; Δεν τελείωσαν ακόμα αυτές οι καταραμένες Πανελλήνιες; Το παιδί πως έγραψε γενικώς; Σε φιλώ! χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ανησυχείς καλή μου; Αν δε με πατήσει νταλίκα δεν ησυχάζεις από εμένα. :-)
      Διαβάζω καθημερινά κάθε σου άρθρο, απλά μερικές φορές μπαίνω χωρίς το λογαριασμό μου. Στο έχω ξαναπεί, με τα βιβλία δεν το ‘χω. Έχω διαβάσει λίγα βιβλία (30-40) στη ζωή μου και έχω το ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ να μη θυμάμαι. Το μεγάλο μου πρόβλημα! Ακόμη κι αν κάνεις αφιέρωμα για κάποιο που έχω διαβάσει θα σε παρακολουθώ σαν να τα ακούω για πρώτη φορά!

      Οι Πανελλήνιες τέλειωσαν. Ο γιός μου έγραψε μάλλον μέτρια. Για τη Σχολή που στόχευε (Βιολογία) ούτε κουβέντα. Αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Ούτε και κάποιο άλλο βέβαια υπήρξε. Απλά τώρα τελευταία το μυαλό έχει κολλήσει στα ίδια και τα ίδια. Δεν ξέρω εσύ, εγώ περνάω φάσεις. Κάποιες φορές έχω 3 θέματα ταυτόχρονα που γράφω, άλλες φορές περνάνε εβδομάδες …ανομβρίας. Έχω συνειδητά κόψει σχεδόν εντελώς και τις ειδήσεις και τις εφημερίδες, οπότε ψιλοαπέχω από το τζέρτζελο που γίνεται.

      Επανέρχομαι. Δεν παραλείπω να διαβάζω καθημερινά τα μπλογκς ολονών σας. Όταν δεν σχολιάζω είναι γιατί δεν έχω κάτι να πω.
      Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.
      Καλό σου βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  3. Αφού το "αντιρατσιστικό" είναι ένα νομοσχέδιο που δε σχετίζεται με τα Μνμόνια, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους κυβερνητικούς να παίξουν ιδεολογική τσιγκολελέτα.
    Να δείξουν ο Φώτης κι ο Βαγγέλης ότι, παρά τα όσα κάνουν, παραμένουν αριστεροί και να επανατοποθετηθούν ιδεολογικά στο χώρο αυτό.
    Απ'την άλλη ο Αντώνης να δείξει ότι "μπορεί να συνεργάζεται με τους αριστερο-πασοκο-άπλυτους, αλλά παραμένει εκείνο το λαμπρό τέκνο της αρκοδεξιάς της πολ.αν."
    Το τραβάνε για καιρό για να εντυπωθεί για τα καλά στο μυλαό του κόσμου.
    Όλοι θα βγουν κερδισμένοι απ αυτήν την υπόθεση.
    Οι Βαγγελοφώτηδες για να τσιμπήσουν καμιά ψήφο απ'το ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αντώνης για να τσιμπήσει καμιά ψήφο απ'τη ΧΑ.
    Τη ΧΑ τη χρειάζονται μεν, δε θέλουν να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις! Κι εγώ αυτά σκεφτόμουν, αλλά το χάρισμα να τα εκφράσεις το έχεις εσύ βρε Μαζεστίξ!
      Πλάκα θα' χει να' χεις δίκιο (πάλι!)

      Διαγραφή
    2. @Μαζεστίξ
      «Ιδεολογική τσιγκολελέτα».
      Είσαι άπαιχτος! Ότι καλύτερο και επιτυχημένο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.

      Θα υπάρξουν πάρα πολλές μετακινήσεις/μεταγραφές. Ο Σαμαράς ετοιμάζει κάτι νέο. Ευρωπαϊκό κόμμα θα το πει; Χριστιανοδημοκρατικό θα το πει; Ρεπουμπλικανικό θα το πει; Θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του εναπομείναντος αποκόμματος που κάποιοι το λένε ακόμη ΠΑΣΟΚ (μαζί με τον σημερινό αρχηγό του), θα πάρει και κάποια ορφανά του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, όπως Λοβέρδο (που αυτός και το κόμμα του θα πάνε για βρούβες), Διαμαντοπούλου κλπ, συν κάποιους αριστερούς (στον καβάλο) από το Φώτη και κάτι ξεχασμένους που βολοδέρνουν μεταξύ ΑΝΕΛ και χ.α

      Με τις χιλιάδες μαλακίες του ΓΑΠ, ο ελάχιστος Σαμαράς βρέθηκε να παίζει μόνος του. Το ότι δεν τον ρίχνουν οι άλλοι δύο (για τους δικούς τους ευνόητους λόγους) τον ενδυναμώνει αφάνταστα. Ακόμη και οι γερμανικές κωλοφυλλάδες τον πουσάρουν συνεχώς.

      Ο Σαμαράς -και δευτερευόντως οι άλλοι δύο- ανακατώνουν την τράπουλα. Αλλά αυτή που έχουν στα χέρια τους. Ξέρουν ότι από το ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται κανείς τους να κερδίσει ούτε ψήφο και γι’ αυτό ρίχνουν παραγάδι στους @&%#@*% που ψήφισαν άκρα δεξιά.
      Η πλάκα είναι ότι όσο περισσότερο αυτοί οι ουρακοτάγκοι βρίζουν, απειλούν και χτυπούν, τόσο περισσότερο ανεβαίνουν δημοσκοπικά.
      Θέλω να δω πως σκέφτονται να πάρουν τις ψήφους τους.
      Χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους;
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Η όλη ιστορία έχει καταντήσει παρωδία. Όποιος νόμος και να περάσει με όποια διατύπωση, δεν αρκεί. Πρέπει η κυβέρνηση να θέλει και να τον εφαρμόσει. Ειδικά ένας νόμος του '79 πρακτικά ανενεργός τόσο χρόνια θα ενεργοποιηθεί τώρα, επειδή θα του κάνουν ένα φρεσκάρισμα; Γιατί; Από ποιον και για ποιον;
    Σε κουβέντα να βρισκόμαστε για να μη συζητάμε για τα άλλα τα μνημονιακά και με την ευκαιρία να μαζέψουμε και τα κουκιά μας.

    'Οχι ότι θα συγκινηθεί κανείς αλλά έτσι για την κουβέντα, μπορεί κάποιος να μου λύσει δύο απορίες;

    1. Πόσο συνταγματικό (μη γελάτε!) είναι να εξαιρείται το κράτος από τις διατάξεις του νόμου; Το κράτος δεν είναι πρώτο από όλους υποχρεωμένο να προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου και να εξασφαλίζει την ίση μεταχείρισή του ειδικά σε ό,τι αφορά την άσκηση παναθρώπινων δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται όχι μόνο από το εθνικό μας Σύνταγμα αλλά και από διεθνείς συνθήκες; (μη γελάτε είπαμε!).
    Μπορεί το κράτος να υποκινεί σε πράξεις βίας έναντι προσώπων λόγω φυλής, χρώματος κλπ; Ασφαλώς και δεν μπορεί, γιαυτό και η εισαγωγή της εξαίρεσης αυτής σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου θα ήταν όχι μόνο αντισυνταγματική, θα ήταν κατά βάση περιττή έως αδιανόητη. Δηλαδή αν ένας Διοικητής ενός νομικού προσώπου βγει στην τηλεόραση και εκφράσει προβακατόρικες ρατσιστικές απόψεις θα διωχθεί βάσει του νόμου ως πολίτης που εκφράζει προσωπικές απόψεις ή θα προστατευτεί από το κρατικό αξίωμα; Αν όμως αυτές οι απόψεις εμπεριέχονται σε ένα δημόσιο έγγραφο ή σε μορφή εντολής προς τους υφισταμένους του, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα;
    Αφελείς ερωτήσεις...ρητορικές...Ώρες ώρες όταν σταματάω να γελάω νιώθω ότι πνίγομαι...

    2. Τι θα κάνουν τελικά αυτοί οι πρασινορόζ αντιστασιακοί κόκκοι; θα κατεβάσουν δική τους πρόταση νόμου αλλά θα ψηφίσουν και το νομοσχέδιο του Σαμαρά;

    Καληνύχτα,

    Σοφία

    ΥΓ. Καλά αποτελέσματα στο παιδί και καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Σοφία,

      είπες να μη γελάσουμε αλλά εγώ δεν κρατήθηκα. Τη λέω την αμαρτία μου.
      Γενικά μιλώντας θα σου πω ότι όταν σε νόμο η ίδια η Πολιτεία εξαιρεί τον εαυτό της, τότε δε μιλάμε για κράτος αλλά για κ^λοχανείο!
      Αυτό το «οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ’ όλους» έχει καταντήσει ανέκδοτο που δεν γελάει κανείς πια.

      Όταν εμείς οι πολίτες (που δεν έχουμε τις νομικές γνώσεις αυτών των καραγκιόζηδων) έχουμε ήδη καταλάβει που το πάνε, τότε αυτοί που το πρότειναν και αυτοί που θα το ψηφίσουν είναι όλοι μαζί για κλωτσιές!
      Ο Σαμαράς κάνει γυμναστική στους άλλους δύο. Τους έχει εντελώς γραμμένους (το ίδιο θα έκαναν και οι άλλοι στη θέση του) και τους παίζει στα δάχτυλα. Κανένας τους δεν θέλει να χρεωθεί μια ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης. Όχι γιατί έχουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, αλλά στα εξωαποδώ αφεντικά τους.

      Ο Σαμαράς προσπαθεί (ανεπιτυχώς είναι αλήθεια) να προσποιηθεί το δημοκράτη. Αλλά είναι σαν την @@@@@ που θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Το σημερινό κόμμα της ΝΔ βρίσκεται πολύ πιο δεξιά από την εποχή του κουρασμένου της Ραφήνας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, βρίσκεται ακριβώς εκεί που ανέκαθεν ανήκε: στην άκρα/νεοφιλελεύθερη δεξιά. Ένα βήμα μόλις απέχει από τη νεοναζιστική δεξιά.
      Μπορεί να μην υιοθετήσει ποτέ (για τα μάτια του κόσμου) την τραμπουκική νοοτροπία της χ.α., αλλά είναι σίγουρο πως έχει αλλάξει την ατζέντα της και σήμερα γλύφει εκεί που παλιότερα έφτυνε.

      Οι πρασινορόζ θα «αντισταθούνε» για την τιμή των όπλων, ίσως προσθέσουν και καμιά παράγραφο στη πρόταση της ΝΔ για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και θα την κάνουνε γαργάρα. Μόνο ηλίθιος πιστεύει ότι ένα (συγκριτικά) τόσο ήσσονος σημασίας νομοσχέδιο μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση.

      Ίσως να ισχύει και αυτό που έγραψα πιο πάνω. Κάτι άλλο ‘παίζει’ πολύ πιο σοβαρό και οι άλλοι δύο δείχνουν από τώρα τα δόντια τους (τώρα γελάς εσύ, ε;)!

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Καλό Σ/Κ να έχεις.

      Διαγραφή
  5. Ο τρικομματικός θίασος που μας κυβερνά έδειξε για άλλη μια φορά την κυβερνητική ανεπάρκειά τους... Ο Σαμαράς, παρά το τράβηγμα του αυτιού του από τους Ευρωπαίους και Εβραίους, κλείνει το μάτι στους χρυσαυγίτες και βολεύεται με την κατάθεση των κουτσορεμένων (αντιρατσιστικών) τροπολογιών... Οι "μοιραίοι" Βενιζέλος και Κουβέλης κάνουν πως ξεσπαθώνουν μ' αφορμή το αντιρατσιστικό, αλλά τα χαράτσια γύρω μας πέφτουν σαν το χαλάζι, κι αυτοί δηλώνουν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν τη σαμαροκυβέρνηση"!... Στο τέλος όμως αυτοί θα "πληρώσουν το μάρμαρο"... Θα πάθουν γερό εκλογικό στραπάτσο οι "καραγκιόζηδες" (προς όφελος βέβαια του Σαμαρά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τρικομματικός κυβερνητικός θίασος όσο πάει και τείνει προς το μονοκομματικός. Πραγματικά δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις που ακριβώς βρίσκονται οι σοσιαλιστικές ή οι αριστερές θέσεις σε όσα εφαρμόζονται. Και φυσικά δεν βρίσκεις. Το μόνο που βρίσκεις είναι μια ακρονεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική στη χειρότερη μορφή που θα μπορούσε να υπάρξει.

      Διαβάζω ότι σε εκείνο το γαλλικό εξάμβλωμα, την ευρωβουλευτίνα Μαρίν ΛεΠεν, ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας για ρατσιστικές δηλώσεις που είχε κάνει το 2010 (!!!), όταν παραλλήλισε τις προσευχές των μουσουλμάνων στο δρόμο με τη γερμανική κατοχή. Η πρόταση νόμου της Νουδού ΔΕΝ έχει αναδρομική ισχύ και μάλιστα έσπευσαν να το καταστήσουν σαφές σε όλα τα κανάλια.
      Από εδώ και πέρα θα διώκεται η υποκίνηση και η πρόκληση βίας.
      Τα παλαιότερα …πάνε …σβήστηκαν!

      Η στήριξη στη σαμαροκυβέρνηση τους εξασφαλίζει προς το παρόν τη δική τους επιβίωση.
      Όσο για το Πασόκ του Βενιζέλου ίσως δεν έχει πιο κάτω (δυστυχώς), αλλά αυτό που κάνει πραγματικά να απορώ είναι ποιοι στηρίζουν ακόμα τον Κουβέλη, τον μεγαλύτερο ψεύτη από όλους.
      Αν και δεν αποκλείω καθόλου το 4 και κάτι που του δίνουν να είναι κατασκευασμένο. Θα γέλαγαν και οι πέτρες με το ενδεχόμενο να στηρίζει την κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν μπαίνει καν στη Βουλή.

      Διαγραφή
  6. Κι αφού ζεστάνανε το "αυγό" του φιδιού στην τρικομματική τους μαιζονέτα, αφού υπογράψανε μνημόνια, χαράτσια και συγκάλυψη σκανδάλων, αφού μειώσανε μισθούς & συντάξεις σε εξοντωτικές κλίμακες, αφού οδήγησαν ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία και χιλιάδες άλλους τους πετάξανε στο κενό, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα...
    Πέτρο, αν είναι να βγει κάποιος ευνοημένος απ' αυτό το μόρφωμα που το λένε "νομοσχέδιο", αυτή θα είναι μόνο η ΧΑ. Ίσως αυτός να είναι και ο τελικός στόχος...
    Καλή δύναμη με τις κάθε είδους "εξετάσεις", καλή επιτυχία στο γιο σου και συνέχισε να μας δίνεις τροφή για σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μνημόνια δεν τα ήθελε κανείς τους (πλην του Βενιζέλου) μέχρι που έγιναν κυβέρνηση. Στο χαράτσι ήθελαν να του αλλάξουν όνομα, αλλά τελικά βολεύτηκαν και με το προηγούμενο. Ο στούρνος έχει ήδη πει πως …μάλλον ούτε και το 2014 προφταίνουν να βρουν το νέο τρόπο υπολογισμού του φόρου των ακινήτων. Αυτοί που δεσμεύτηκαν για το 2013 μας πάνω για το 2015 και έχει ο Θεός!
      Έχεις δίκιο πως η χ.α. θα βγει τελικά κερδισμένη. Και μόνο που αυτή και μόνο αυτή διαμορφώνει κάθε φορά την ατζέντα θα έπρεπε να τους έκανε να ντρέπονται (τι είπα τώρα ε;).
      Με το νόμο που θα καταθέσουν (και φυσικά θα τον ψηφίσουν ακόμη και οι «ατίθασες» κότες) ήθελα να ‘ξερα, θα διαλύσουν τα κατηχητικά που διοργανώνουν τα βλαμμένα για τα παιδιά (των βλαμμένων).
      Θέλω να δω πως θα καταφέρουν να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για υποκίνηση σε βία.
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου και καλό μήνα.

      Διαγραφή