Σελίδες

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Βλαχοπολιτική !


Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”, το νομοσχέδιο που αλλάζει τον ακαδημαϊκό “χάρτη” της χώρας. Μια σειρά από Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συγχωνεύονται, άλλες μετακινούνται και άλλες καταργούνται οριστικά. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι υποψήφιοι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα διαγωνιστούν με βάση αυτόν τον νέο ακαδημαϊκό “χάρτη”. 

Ολόκληρη σχεδόν η χώρα έχει ξεσηκωθεί για να μην “περάσει” αυτό το νομοσχέδιο. Με την δημοσιοποίηση του οι αντιδράσεις ήσαν πολλές. Τολμώ να πω και προβλέψιμες και αναμενόμενες. Από φοιτητές, γονείς, καθηγητές και “φυσικά” …τις τοπικές κοινωνίες.

Ποιος από εμάς δεν έχει συζητήσει στις παρέες του τη “στρεβλή” διασπορά ανωτάτων και (κυρίως) ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική επικράτεια; Ποιος από εμάς δεν έχει “χρεώσει” ως παράλογη (με ή χωρίς εισαγωγικά) την ανάπτυξη διαφόρων Τμημάτων ΤΕΙ σε κάθε επαρχιακή πόλη; Ποιός βουλευτής της επαρχίας δεν θεωρήθηκε περίπου ήρωας τις προηγούμενες δεκαετίες (που διηγώντας τις θα κλαις) από τις τοπικές κοινωνίες, όταν “κατάφερνε” να ιδρυθεί (να φυτέψει) στο νομό του κάποιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης “κατόπιν δικών του ενεργειών” ή να “εξασφαλίσει” μια επιπλέον Σχολή;

Βλαχοπολιτική του κερατά! Και όποιος νομίζει ότι έπαψε να υφίσταται, απλά ζει στον κόσμο του. 

Η κουτσή/στραβή/ανάποδη ίδρυση πανεπιστημιακών και τεχνολογικών σχολών στη χώρα μας, αυτή ήταν επί δεκαετίες. Και ήρθε ο Σαμαράς (ο πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων) και ο φίλος του ο Ράιχενμπαχ για να τα αλλάξουν όλα. Προς τη σωστή κατεύθυνση; Θα δείξει!

Σχολές κλείνουν και οι φοιτητές, ακόμη και οι επί πτυχίω (!!!) υποχρεώνονται να αλλάξουν πόλη, μέχρι και γνωστικό αντικείμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που παρακολουθήσαμε σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, όπου οι φοιτητές του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Σερρών που καταργείται, έχουν να επιλέξουν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή το Τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας (Κιλκίς) ή το Τμήμα Τεχνολογίας Ξύλου (Καρδίτσα)!!!
Μπαρμπούτσαλα!
Όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο έχουν και αυτά μεταξύ τους. Και είμαι απολύτως βέβαιος πως αν ο κανακάρης ή η θυγατέρα του κυρίου υπουργού σπούδαζε στο εν λόγω Τμήμα, δεν θα το καταργούσε, τουλάχιστον μέχρι αυτός/η να αποφοιτήσει.

Δεν θα σταθώ στην ουσία της υπόθεσης, αν θα πρέπει δηλαδή να κλείσουν τμήματα, ΤΕΙ να καταργηθούν, να αλλάξουν έδρα, ή  ακόμη χειρότερα φοιτητές να υποχρεωθούν από τις τροικανές μαλακίες να αλλάξουν αντικείμενο σπουδών! Αυτό είναι θέμα εκτίμησης του καθενός, ο οποίος και κρίνει με τα δικά του κριτήρια. Έχω γιό φοιτητή που σπουδάζει στην πόλη του και η σχολή του είναι από αυτές που μέχρι στιγμής δεν μετακινείται. Και λέω “μέχρι στιγμής” για να μη ξεχνάμε και το σχέδιο “Καποδίστρια” στους ΟΤΑ που μετεξελίχθηκε σε σχέδιο “Καλλικράτη”, επειδή το επέβαλλαν με οικονομικούς και μόνο όρους.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η μη κατάργηση ή συγχώνευση της Σχολής του γιου μου. Τα ίδια θα υποστήριζα σε κάθε περίπτωση. Ήταν κοινή μας επιλογή, όπως και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων παιδιών και οικογενειών, να προτιμήσει σπουδές στην πόλη του, φυσικά (και δυστυχώς) για οικονομικούς λόγους. Και προφανώς είμαστε από τους …“τυχερούς”, τη στιγμή που χιλιάδες άλλα παιδιά με τις οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με τις μετακινήσεις που επιβάλλει το σχέδιο “Αθηνά”.
Θεωρώ πως υπάρχουν ανά την Ελλάδα πάρα πολλά παιδιά που αρίστευσαν, αλλά δεν δήλωσαν καν τις “περιζήτητες” σχολές άλλης πόλης, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Προτίμησαν (ή σωστότερα: υποχρεώθηκαν από τις συνθήκες να προτιμήσουν) σχολές “υποδεέστερες”, όχι αυτές που ονειρεύονταν και στις οποίες θα σπούδαζαν αν τα οικονομικά τους ήσαν σε καλύτερη κατάσταση.

Αυτό στο οποίο στέκομαι και αποτελεί και θέμα τούτης της ανάρτησης είναι η βλαχοπολιτική που εξακολουθεί να διαιωνίζεται σε αυτόν τον κωλότοπο με τους αμετανόητους πολιτικάντηδες. Κατανοώ και συμπαρίσταμαι σε κάθε προσπάθεια ανατροπής των αδικιών αυτού του νομοσχεδίου που προέρχεται από την επιστημονική κοινότητα και μόνο από αυτήν. Και οι λόγοι θα πρέπει να είναι καθαρά εκπαιδευτικοί. Λόγω όμως των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων που μας επέβαλλαν με τα μνημόνιά τους, κατανοώ, σέβομαι και αποδέχομαι απόλυτα και τους κοινωνικούς λόγους. Λόγους που έχουν να κάνουν με τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που με αυτό το νομοσχέδιο ανατινάσσονται (για πολλοστή φορά) στον αέρα.

Δεν δέχομαι όμως με τίποτα τη διαιώνιση της βλαχοπολιτικής που υποστηρίζει πως δεν πρέπει να κλείσουν Σχολές και Τμήματα για να μην χτυπηθούν οι …τοπικές οικονομίες!

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του σχεδίου “Αθηνά” και συνέλθουν από τις σφαλιάρες του υπό κατάθεση νομοσχεδίου-σκούπα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητές, γονείς, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό των σχολών που βρίσκονται σε …κινητικότητα, κάποιοι φαίνεται κινήθηκαν πιο γρήγορα.

Στις Σέρρες, την γνωστή στο πανελλήνιο πόλη για τις πολιτικές της καταβολές, ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΙ Δημήτρης Πασχαλούδης αντέδρασε αστραπιαία, και σύμφωνα με τα λεγόμενά του (μένει να αποδειχθεί) κατήγαγε περηφανή νίκη! Το ΤΕΙ Σερρών δεν θα κλείσει λόγω πολιτικών παρεμβάσεων.
Αν τα όσα αποκαλύπτει αληθεύουν, πρόκειται για τρανταχτή απόδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού, βγαλμένη από τα πιο σαπισμένα μπαούλα με τα ρουσφέτια.

Η συνέντευξη δόθηκε στον τηλεοπτικό «ΔΙΚΤΥΟ» των Σερρών. Η δημοσιογράφος κάνει την (στημένη) ερώτηση “οι τηλεθεατές ρωτάνε ποιοι τοπικοί βουλευτές βοήθησαν για να μας έρθουν αυτά τα καλά νέα για το ΤΕΙ Σερρών”.

Εμ, βέβαια, πρέπει να ξέρουμε που θα ρίξουμε την ψήφο μας!

Ο κύριος πρόεδρος, ως λόγους αυτής της “επιτυχίας” επικαλέστηκε τις συνομιλίες που είχε με τον κο Βλάχβεη, την κα Αραμπατζή (αμφότεροι βουλευτές Σερρών της Ν.Δ) και την κα Κόλλια (βουλευτής Σερρών των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»), ενώ “πολύ μεγάλη ήταν και η βοήθεια του Κωστή Καραμανλή” (γιός του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή) ο οποίος τού “έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες”.


“Γιατί όταν πηγαίνεις κάπου συστημένος σε ακούν πολύ περισσότερο”, μας είπε ο συστημένος κύριος πρόεδρος, υποθέτοντας πως την εκπομπή θα την παρακολουθήσουν μόνο οι Σερραίοι που θα του χρωστούν και χάρη.

Κατά τον κ. Πασχαλούδη τρία πράγματα βοήθησαν στον “αγώνα” του:
1. Το αντικείμενο και το επίπεδο σπουδών του ΤΕΙ Σερρών
2. Οι υποδομές του ΤΕΙ που ……τις ζηλεύουν όλοι!!!
3. Η βοήθεια των προαναφερθέντων βουλευτών, στελεχών, πολιτικάντηδων!!!

Τι να πεις; Το ένα χειρότερο από το άλλο. Θέλει να μας πείσει αυτός ο τύπος ότι έπαιξε ρόλο το επίπεδο σπουδών του ΤΕΙ του! Πλάκα μας κάνει ρε αστείε; Πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι αυτό αποτέλεσε κριτήριο; Ή πως αποτέλεσαν κριτήριο οι υποδομές για να ξανασκεφτούν στο υπουργείο την κατάργηση; Δηλαδή τι ακριβώς έκανες και τους μετέπεισες; Έβαψες τα κτίρια, σκούπισες τους διαδρόμους, φύτεψες δέντρα και τους έστειλες φωτογραφίες;
Ο λόγος που στο υπουργείο μαζεύτηκαν είναι ο τελευταίος και χειρότερος και μη παίζεις με τη νοημοσύνη μας. Δεν είμαστε όλοι δεξιοί για να τα χάφτουμε, δυο δράμια μυαλό τα διαθέτουμε. Το τρανταχτό παράδειγμα των μαλακισμένων επιλογών αυτού του νομοσχεδίου το ανέφερα παραπάνω και αφορούσε ακριβώς το ΤΕΙ Σερρών. Αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρεις ως αιτία που μεταπείστηκε το υπουργείο τη μη συνάφεια των αντικειμένων στις Σχολές που μετακινούνται και συγχωνεύονται!

Ο εν λόγω πρόεδρος μπορεί στο πανελλήνιο να είναι άγνωστος, φαίνεται όμως πως στο νομό Σερρών λύνει και δένει. Και δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο γυαλί και με θράσος ανακοινώνει τις σαχλαμάρες του.


Δια στόματος Δημήτρη Πασχαλούδη: 
“Με 600€ τον μήνα, ο κάθε σπουδαστής, είναι κάπου 7.500.000€ τον χρόνο. Αν πάρουμε, γιατί είναι ζεστό χρήμα, τον πολλαπλασιαστή του Keynes και πως κυκλοφορεί το ζεστό χρήμα, είναι κάπου 12.000.000€ τον χρόνο. Βρέστε μου άλλη επένδυση, η οποία θα ρίχνει στον τόπο 12.000.000€ τον χρόνο.”

Συνεχίστε εσείς γονείς να αιμορραγείτε και παιδιά να μεταναστεύετε, όχι για να σπουδάσετε, αλλά για …επένδυση. Για να μαζευτεί χρήμα στις Σέρρες.

Η Task Force και οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

9 σχόλια:

  1. Θα μιλήσω ως δημότης Σερρών και ως πρώην φοιτήτρια του τει.

    Πρώτα τα δεδομένα.
    Η πόλη των Σερρών ζει από τους φοιτητές.

    Το τει των Σερρών είναι ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο τει της Ελλάδας. Από άποψη υποδομών, αλλά και από άποψη δουλειάς, ερευνητικών προγραμμάτων, διοίκησης και διαχειρίσεις των αποφοίτων. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά οι σπουδές του ξεπερνάν τα τυποποιημένα προγράμματα σπουδών άλλων τει, λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα από τις άλλες σχολές και για αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αποφοίτησης.

    Αλλά και το τελευταίο τει να ήταν το τμήμα θα έμενε πάλι εδώ.

    Ο Πασχαλουδης είναι ένας πολύ δραστήριος, έξυπνος, και όντως δικτυωμένος, άνθρωπος. Τον είχα καθηγητή και από αυτόν έλαβα το πτυχίο μου.
    Το αν με τις γνωριμίες του κράτησε το τμήμα στην πόλη για αυτό είμαι σίγουρη. Μπορεί και το έκανε. Και αυτό είναι που συχαίνομαι εδώ. Οι πολιτικοί εδώ βγαίνουν μόνο για τις Σέρρες. Όλος ο άλλος κόσμος να πάει να κουρεύεται.

    Οικονομολογικά αν το δούμε, ναι ένα τει είναι εισροή χρημάτων σε ένα τόπο. Αλλά δεν είναι επένδυση. Είναι σαν να λέμε κάθομαι και με ταΐζουν οι άλλοι.
    Και επειδή τόσα χρόνια εδώ οι Σερραιοι βρήκαν τον μήνα που τρέφει τους έντεκα, θα κάνουν τα πάντα να συνεχιστεί αυτό.

    Είμαι αντίθετη στην κατάργηση τμημάτων, τουλάχιστον μέχρι να γίνει η αποφοίτηση του τελευταίου φοιτητή. Να υπάρξει δλδ μια οργανωμένη δουλειά γιατί δεν αντιλέγω ότι κάποια τμήματα δεν απέδωσαν σαν ιδέες όπως κάποια άλλα.
    Άλλο είναι όμως να κλείνεις μια σχολή για οικονομικούς λόγους και να το βαφτίζεις εκσυχρονισμό.

    Αυτά.
    Φιλιά από τις Σέρρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγιναν και 2000 προσλήψεις στους δήμους με 5μηνη σύμβαση, έμεινε και το τμήμα εδώ... στις επόμενες εκλογές 60% η ΝΔ... έτσι τα προβατάκια...

      Διαγραφή
    2. Επίσης για μαντέψτε σε ποιον ανήκει το Δικτυο tv...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Μαρία,
      το νόημα της ανάρτησης δεν είναι να κλείσουν όλες οι σχολές και να συγκεντρωθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα πραγματικά ένα ΤΕΙ να παρέμενε και στο πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριουδάκι, αν αποτελούσε πρότυπο σε μορφωτικό επίπεδο, σε δουλειά, σε έρευνα.

      Όπως επισημαίνω και στο άρθρο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έπεισε ο Πασχαλούδης τους ιθύνοντες για την (όποια) δουλειά γίνεται εκεί. Αυτό που τους έπεισε ήταν αναμφισβήτητα οι συγκεκριμένες κομματικές του διασυνδέσεις. Γιατί μη μου πεις πως θα είχε καμιά τύχη αν μεσολαβούσαν βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ!
      Και αυτό είναι που θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

      Δεν γίνεται διάολε να αλλάζουν άποψη στο υπουργείο επειδή πρόκειται για τας Σέρρας!!! Δεν καταλαβαίνουν οι ηλίθιοι κυβερνώντες - που τον τελευταίο καιρό δείχνουν την «πυγμή» τους μόνο σε απεργούς – ότι έτσι ανοίγουν οι ορέξεις και άλλων βλαχοπολιτικών που θα επιδιώξουν και αυτοί εξαιρέσεις για τις δικές τους περιφέρειες; Καμιά 15αριά βουλευτές να μαζευτούν από Πασόκ και Δημάρ και να ζητήσουν ρουσφέτια για τις πόλεις τους, ή το νομοσχέδιο θα αλλάξει εντελώς, ή δεν θα περάσει.

      Σιχαίνομαι την ιδέα και μόνο πως ο βουλευτής εκλέγεται αποκλειστικά για το νομό του. Κάτι τέτοιες αθλιότητες έστειλαν στη Βουλή πολλούς Ταμήλους οι οποίοι δεν ασχολούνται με πράγματα που δεν τους αφορούν προσωπικά και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ γι’ αυτό!!!

      Δεν έχω τίποτα με τον Πασχαλούδη σαν άτομο. Μπορεί να είναι ο καλύτερος καθηγητής του κόσμου, ο καλύτερος οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος πρότυπο. Θεωρώ ΑΘΛΙΑ αυτή τη βλαχοπολιτική που βλέπει τους ανθρώπους σαν φράγκα. Δεν επιτρέπεται να ακούγονται από το στόμα ενός (υποτίθεται) επιστήμονα πως οι φοιτητές είναι επένδυση για την πόλη.

      Χεστήκαμε και για την πόλη σου και για τις «επενδύσεις» της!

      Βρείτε άλλους τρόπους να φέρετε χρήμα στις Σέρρες, όπως παλεύουν και δεκάδες άλλες πόλεις που δεν έχουν ΤΕΙ ή στρατόπεδα. Άλλη «επένδυση» κι αυτή!

      Ασφαλώς και πρέπει να αποφοιτήσουν πρώτα όσοι σπουδάζουν και μετά να γίνουν οι συγχωνεύσεις. Με κριτήρια επιστημονικά, με το τι ενδιαφέρον παρουσιάζει το γνωστικό αντικείμενο, ποια προσέλευση έχει η σχολή, ποια επαγγελματική αποκατάσταση υπάρχει.
      Όχι με κριτήρια τοπικίστικα, όχι για να μη φύγουν λεφτά από την πόλη, όχι για να μη χάσουν ψήφους οι βολευτές!
      Έλεος πιά!!!

      ΥΓ: Τώρα διάβασα ότι ιδιοκτήτης του Δίκτυο TV είναι ο Θανάσης Αραμπατζής, πατέρας της βουλευτού της Ν.Δ. Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία είναι διευθύντρια του Σταθμού και μέχρι πέρσι σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη, πρώην βουλευτή και υφυπουργού του Πασόκ!!!
      Στη πατρίδα μου το λένε αλαξοκωλιές. Στις Σέρρες δεν ξέρω…!

      Διαγραφή
    4. Εδώ το λέμε δημόσιες σχέσεις.
      Συμφωνώ με όλα, στην ουσία το ίδιο λέμε.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  2. Εύστοχες οι επισημάνσεις σου.

    Κάποτε ιδρύονταν άναρχα Τμήματα ΤΕΙ για να στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες, τώρα καταργούνται για να σωθεί η εθνική οικονομία.

    Η παιδεία δεν σώζεται με τίποτα...

    Καλό σου Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε Ευάγγελε ιδρύονταν Τμήματα ΤΕΙ για την επανεκλογή βουλευτών. Επιτυχημένος θεωρούνταν από τους ψηφοφόρους όποιος έφερνε "ζεστό χρήμα" στην πόλη, επειδή χτίζονταν γκαρσονιέρες, άνοιγαν καφετέριες και γυράδικα.

      Και θλίβομαι που ακόμη και σήμερα όχι οι πολιτικοί (από τους οποίους δεν περιμένω τίποτα καλύτερο), αλλά ένα κομμάτι του ελληνικού λαού εμμένει σε πρακτικές της προηγούμενης 35ετίας.

      Ποια μνημόνια και τρίχες;
      Εμάς έτσι μας έμαθαν και έτσι θα συνεχίσουμε!

      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα.

      Διαγραφή
  3. "Βλαχοπολιτική" με τα όλα της... Σπέρνουν εδώ και χρόνια σχολές και υπο-σχολές ανά την Ελλάδα και τώρα διαπιστώνουν ότι το "πράγμα" είναι ασύμφορο ένεκα οικονομικής ύφεσης και κρατικής ανέχειας... Αλλά και πάλι δε βάζουν μυαλό με "βλαχοπολιτική" πάνε να εφαρμόσουν το "ΑΘΗΝΑ"... Ένα σχέδιο πρόχειρο, φτιαγμένο στο γόνατο, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε φοιτητές και γονείς με τη μετεγκατάσή τους... Επιπλέον, όποιος έχει "μπάρμπα στην Κορώνη" κερδίζει κρατώντας το ΤΕΙ στην πόλη του, κιόποιος δεν έχει χάνει...Στο Βόλο που είναι μια πόλη που έχειένα πανεπιστήμιο με σχεδόν όλες τις ανώτατες σχολές έγινε μεγάλη φασαρία, γιατί ήθελαν σύμφωνα με το "ΑΘΗΝΑ" να μεταφέρουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα στη Λαμία... Ποιος ο λόγος; Μα ο Σταϊκούρας εκλέγεται εκεί... Τελικά ξεσηκώθηκαν ακόμα και οι πέτρες και παρέμειναν τα Παιδαγωγικά στο Βόλο... Έκανα 35 χρόνια στη Δημόσια εκπαίδευση και το λέω μετά γνώσεως ότι τα πράγματα σε όλες τις βαθμίδες της πάνε απ' το κακό στο χειρότερο... Σημειώνω μόνο ότι για δεκαετίες ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από χρηματοδοτήσεις της ΕΟΚ για τάχα μου πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα...Τα περισσότερα αποδείχτηκαν "μια τρύπα στο νερό", και το μόνο που κατάφεραν ήταν να καρπώνονται ευρώ νε τη σέσουλα πολιτικοί και καθηγητικό πανεπιστημιακό κατεστημένο... Στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια πλουσιοπάροχο πάρτυ διαπλοκής και διαφθοράς και στο χώρο της εκπάιδευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα προηγούμενα χρόνια αυτό που καθιέρωνε έναν βλαχοπολιτικό ήταν η ίδρυση ΤΕΙ στην πόλη του, αυτό που σήμερα θα τον εδραιώσει –επειδή τα φράγκα τέλειωσαν- θα είναι η μη κατάργησή του. Έχω μείνει με την εντύπωση ότι αυτό το σχέδιο «Αθηνά» δόθηκε προς «διαβούλευση» όχι με τους πρυτάνεις και την κοινωνία, αλλά με τους βουλευτές/δημάρχους/τοπάρχες. Οι τροικανοί απαιτούν μείωση των άχρηστων σχολών και μεταφορά τμημάτων αλλού. Δεν τους υποχρεώνουν τι θα μεταφέρουν που. Και εκεί θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι. Οι βλαχοπολιτικάντηδες θα τα δώσουν όλα.
      «Νυν υπέρ πάντων η πάρτις μας»
      Τα δισεκατομμύρια που κατασπαράχτηκαν για δήθεν ερευνητικά προγράμματα είναι μια άλλη θλιβερή υπόθεση. Όμως, Γιάννη, όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και αν θέλουν τους βρίσκουν όλους. Μη ξεχνάμε πόσοι μπήκαν φυλακή μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
      Θέληση χρειάζεται που δεν φαίνεται από πουθενά πως έχουν. Αυτό που τους βολεύει είναι να ενοχοποιούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία για τα εγκλήματα πολύ συγκεκριμένων λαμόγιων.

      Διαγραφή