Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Mega mouga



Ο νόμος 3845/2010 (ΦΕΚ 65, τεύχ. Α) που ψήφισε η Βουλή, είχε ως θέμα: Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη−μέλη της Ζώνης του ευρώ και το διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Επειδή δυστυχώς υπάρχουν και οι εθισμένοι στη μεμψιμοιρία κακοπροαίρετοι, που πάντα θα αμφισβητούν τις προθέσεις των κυβερνώντων (γερμανών και ελλήνων), η σωτηρία της χώρας στο εξής θα περιλαμβάνεται σε νόμους και ΦΕΚ. Με αυτό τον τρόπο θα μπαίνουν όλα σε σειρά και δεν θα μπορούν να γίνονται δεύτερες σκέψεις.

Αρχικά να πούμε (όπως όλοι διαπιστώνουμε από τον βαρύγδουπο τίτλο) πως πρόκειται για «στήριξη» της δολοφονημένης ελληνικής οικονομίας από τους φίλους εταίρους συμμάχους σωτήρες δανειστές και το λατρεμένο μας δουνουτού.

Ενίοτε στις κηδείες προστρέχουν και οι δολοφόνοι, για ξεκάρφωμα. Σουλατσάρουν μεταξύ των συγγενών και φίλων του θύματος, μοιράζουν συλλυπητήρια, ρωτάνε «από τι πήγε», ενώ προσπαθούν να καταλάβουν αν τους έχουν ψυλλιαστεί. Η αστυνομία είναι μιλημένη και κάνει πως δεν βλέπει.

Περνάμε στα γρήγορα τα πρώτα 4 άρθρα και πάμε στο 5ο και συγκεκριμένα στη παράγραφο 12:



Άρθρο πέμπτο
Έκτακτη εισφορά στα κέρδη των νομικών προσώπων
και ειδικός φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων
 12. Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση. Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί της αξίας της διαφήμισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο φόρος βαρύνει άμεσα τη διαφημιζόμενη επιχείρηση ή τον διαφημιστή που μεσολαβεί και το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομά του. Εφόσον το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομα του διαφημιστή που μεσολαβεί, αντίγραφο του τιμολογίου με τη σφραγίδα και την υπογραφή του εκδότη αποστέλλεται στο διαφημιζόμενο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση του τιμολογίου. Στα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να αναγράφονται και οι αριθμοί των σχετικών τιμολογίων. 
Τον ειδικό φόρο εισπράττουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και αποδίδουν στο Δημόσιο με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος αυτών, μέχρι την εικοστή (20ή) ημέρα κάθε μήνα, για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα.
Τα θέματα που αφορούν τη βεβαίωση, τον έλεγχο, την παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου και την έκδοση καταλογιστικών πράξεων διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά στη φορολογία εισοδήματος. Οι διατάξεις του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 179 Α’) εφαρμόζονται αναλόγως και στη φορολογία αυτή.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του φόρου της παραγράφου αυτής και κάθε άλλη λεπτομέρεια ή διαδικασία εφαρμογής των διατάξεών της.

και λίγο πιο κάτω:
Άρθρο έβδομο
Έναρξη ισχύος 
4. Οι διατάξεις της παραγράφου 12 του άρθρου πέμπτου ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2010.


Το χρονικό
Για να αποφύγει η τότε κυβέρνηση την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας, όπως έλεγε, έλαβε τον Μάρτιο του 2010 μια σειρά από μέτρα. Οι κακοπροαίρετοι - λαϊκιστές λένε πως ήταν της κάσας μας. Τους παραβλέπω και διαβάζω από Βικιπαίδεια:

- Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας
- Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου
- Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
- Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%
- Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης
- Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
- Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
- Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Απριλίου 2010, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελλόριζο την προσφυγή στο “μηχανισμό στήριξης” (βλ. ΔΝΤ). Δέκα ημέρες μετά (3 Μαΐου) η Ελλάδα αιτείται 80 δις. ευρώ από το μηχανισμό (τρόικα) και ο υπουργός Παπακωνσταντίνου (αυτός της λίστας) μαζί με τον Προβόπουλο υπογράφουν 3 μνημόνια. Και η κάσα καρφώθηκε.


Αυτά είναι πια ιστορία. Ίσως από τις πλέον κατάμαυρες σελίδες της, αλλά ιστορία. Πάμε τώρα στο νόμο 3845/2010.

Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 6 Μαΐου 2010, δηλαδή μέσα στη δίνη των εξελίξεων: οι Οίκοι Αξιολόγησης κατακρημνίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, οι Αγορές αναταράσσονται από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη, τα επιτόκια δανεισμού της έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται και η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει το πρώτο τσουνάμι μέτρων για περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και δώρα στο δημόσιο, αυξήσεις σε ΦΠΑ και φόρους. Μέσα σε όλα αυτά ψηφίζει και αυτό το νόμο, ο οποίος ακόμη δεν έχει ισχύσει !!!

(Σημ: Δεν έχω καταλάβει τι δεν έχει ακόμη ισχύσει: η είσπραξη του ειδικού φόρου από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ή η απόδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο;)

Φαντάζει ως αστείο αλλά δεν είναι. Έχουν περάσει πάνω από 2,5 χρόνια από τότε που ψηφίστηκε και είναι ακόμη στα συρτάρια.
ΛΑΘΟΣ! ΨΕΜΑΤΑ! Ποια συρτάρια; Μη λέμε ότι θέλουμε. Ο νόμος δεν ξεχάστηκε, απλά δεν …εφαρμόστηκε. Και για να μη νομίζετε ότι η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια και τον αγνοεί, φρόντισε να …αναστείλει (μη γελάτε) την εφαρμογή του με… (τι άλλο;) … Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Το φάρμακο δια πάσα νόσο και μαλακία.
Η λύση για τη θεσμοθέτηση κάθε πουστιάς με συνοπτικές διαδικασίες και υπό δημοκρατική επίφαση.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, λοιπόν, που συμπεριλαμβάνεται στο ΦΕΚ 256/2012, τευχ. Α και υπογράφεται από τον Παπούλια, τον Σαμαρά και σύσσωμο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο στις 31/12/2012 (!!!) μετατίθεται η εφαρμογή του νόμου για το επόμενο έτος:

Άρθρο 22
Μετάθεση έναρξης ισχύος διάταξης
του ν. 3845/2010 (Α΄ 65)
Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α΄ 65), όπως αυτό προστέθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του ν. 3899/2010 (Α΄ 212) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 3 της από 31−12−2011 Π.Ν.Π. (Α΄ 268), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν. 4047/2012 (Α΄ 31), αντί της ημερομηνίας «1.1.2013» τίθεται η ημερομηνία «1.1.2014».


Δεν είναι η πρώτη, είναι η 3η (ολογράφως: τρίτη) φορά που …μετατίθεται η εφαρμογή του εν λόγω νόμου. 
Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες νόμων: αυτοί που εφαρμόζονται άμεσα, ακόμη και με αναδρομική ισχύ (χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν και όποιον πάρει ο χάρος) και αυτοί που η εφαρμογή τους μετατίθεται!
Και ξαναμετατίθεται.
Και ξαναμαναμετατίθεται.
Μέχρι κάποτε να έρθει μια κυβέρνηση που δεν θα διαπλέκεται και δεν θα έχει εξαρτήσεις από καναλάρχες, μιντιάρχες, μεγαλοδημοσιοψεύτες και λοιπά ερπετά και αποφασίσει να τον εφαρμόσει.
Ή να έρθει κάποια άλλη για να τον καταργήσει χωρίς να έχει ισχύσει ούτε μια ημέρα!



Μετά από πολύ καιρό απόψε το βράδυ θα παρακολουθήσω τις ειδήσεις των 8 και θα κάνω ζάπινγκ, ψάχνοντας το κανάλι που θα μεταδώσει την είδηση.

ΥΓ: Όποιον συνδυάσει τα παραπάνω με το λιβανιστήρι του Μούγκα στη συγκυβέρνηση και την επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, τον παραδίδω στη χλεύη της ιστορίας…



2 σχόλια:

  1. Η αλληλεγγύη των (συν)ενόχων... Το 'να (βρώμικο) χέρι νίβει τ' άλλο...
    Εντωμεταξύ ο Μπόμπολας , βασικός μέτοχος του MEGA (μου), επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για το άλλο σκάνδαλο της Αττικής οδού, και προκλητικά αναφέρει ότι με τη μή αύξηση των διοδίων ασκεί φιλολαϊκή πολιτική!!!...
    http://tvxs.gr/news/ellada/mpompolas-kata-toy-syriza-gia-tin-attiki-odo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Mega (τους) αποτελεί τη ναυαρχίδα του (σάπιου) συστήματος.
      Ο δε Μπόμπολας τη διαπλοκή με ονοματεπώνυμο, ο αρχινταβατζής που θα "χτυπούσε" και ο κουρασμένος, όπως είχε ανακοινώσει στου Μπαϊρακτάρη.

      Η ιδανική λύση στην Ελλάδα για να κάνεις (βρώμικες) δουλειές με το κράτος, να κερδίζεις αναθέσεις έργων, να κατατρώς κοινοτικά κονδύλια, να κατασπαράσσεις θαλασσοδάνεια και να μη σε ενοχλεί κανείς, είναι να γίνεις μιντιάρχης, ή εφημεριδάς (βλ. Θέμος).
      Αν ποτέ σε χτυπήσουν (αποκλείεται!) θα ρίξεις στην αρένα τα έμμισθα σκυλιά σου να αλυχτούν πως πρόκειται για συγκρουόμενα συμφέροντα του Τύπου.
      Και επειδή ο καθείς έχει ράμματα για τη γούνα του άλλου, κάνουν όλοι τουμπεκί και μοιράζουν τις "δουλειές".
      Το ίδιο ισχύει και για κάθε "επιχειρηματία" που διαφημίζεται από το μέσο τους.

      ΥΓ: Αυτό το "κοινωνικό έργο" που ασκεί ο Μπόμπολας στην Αττική οδό πολύ το χάρηκα! Λες απόψε η Τρέμη και η παρέα της να επιτεθούν στον Τσίπρα;

      Διαγραφή