Σελίδες

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο15


Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 


Στη θέση Νο10:
Σεξ μετά θάνατον στην Αίγυπτο!
Ο αμφιλεγόμενος νέος νόμος είναι μέρος μιας σειράς νομοθετημάτων που προωθεί το ισλαμιστικό κόμμα, το οποίο κυβερνά το Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με αυτόν έως και έξι ώρες μετά τον θάνατο της συζύγου τους, θα έχουν το δικαίωμα οι Αιγύπτιοι να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί της, προκειμένου να την ...αποχαιρετίσουν σωστά. Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ο συγκεκριμένος νόμος αποκαλείται "αποχαιρετιστήρια σεξουαλική επαφή", σε μια χώρα όπου καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση και την εργασία.

Στη δική μου χώρα οι πεθαμένοι παίρνουν σύνταξη, στην Αίγυπτο τους πηδάνε. Όσο να πεις, εμείς βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση…

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Έκλεισε το Greekddl.



Έκλεισε το greekddl, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες (αν όχι η μεγαλύτερη) και σχηματίστηκε δικογραφία κατά των διαχειριστών του, δύο ανδρών και μιας γυναίκας. Ο κύριος διαχειριστής της ιστοσελίδας φέρεται να είναι ο εκδότης Νίκος Σάκκουλας, ο δεύτερος ένας Ελληνοσουηδός που διαμένει στη Σουηδία και έχει ήδη δοθεί σήμα στην Interpol, ενώ το τρίτο άτομο, μια γυναίκα, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν παραβάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα παράνομη διακίνηση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως ταινίες, μουσική, προγράμματα Η/Υ, βιβλία, παιχνίδια κ.α.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνει λόγο για «ζημιά» των εταιρειών παραγωγής ύψους 65 εκατ. ευρώ. Τα σαΐνια της Δίωξης και του Υπουργείου Οικονομικών υποθέτουν ότι όσοι κατέβασαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ταινίες, προγράμματα, τραγούδια, αν δεν υπήρχε το greekddl όλοι αυτοί θα στέκονταν καθημερινά μπροστά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων, τα δισκοπωλεία ή θα ξημεροβραδιάζονταν έξω από το “Πλαίσιο” και το “Multirama” για να δώσουν μερικά χιλιάρικα να αγοράζουν τα πρωτότυπα! Για κουνήστε την κεφάλα σας!

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι εκλογές μας έφτασαν.



Μεγάλες ανακατατάξεις στα δύο (πάλαι ποτέ;) μεγάλα κόμματα. Αποχωρεί ο ένας μετά τον άλλον και τους χάνουμε από τα βουλευτικά έδρανα (μη κλάψτε τώρα, κλαίτε αργότερα).

Αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών ψήφισαν κάθε μνημονιακή μ#λ#κία και διαπίστωσαν ότι όχι μόνο στα χωριά τους δεν μπορούν να πάνε, ούτε έξω από το σπίτι δεν μπορούν να βγουν χωρίς να εισπράξουν αποδοκιμασίες και μαρουλόφυλλα, αποφάσισαν …να «την κάνουν». Βέβαια η αλήθεια είναι ότι φοβούνται το μέγεθος της ξεφτίλας. Αυτοί που μάζευαν δεκάδες χιλιάδες σταυρούς, σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση, παλεύουν για μερικές εκατοντάδες. Πολλοί πάντως είναι και αυτοί που αποφάσισαν να τα παρατήσουν γιατί βλέπουν ότι η μάσα τέλειωσε, ή έστω περιορίστηκε.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το Ζάππειο 3 παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς.



Βάλτε ποτό και απολαύστε Αντώνη Σαμαρά. Τα σχόλια στο τέλος.

"Όχι περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό, όχι άλλη αύξηση φόρων, όχι ξανά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις" δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας το οικονομικό του σχέδιο στο Ζάππειο ενώ υποσχέθηκε μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών. "Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα για να διασώσουμε τη δημοκρατία μας. Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Και το μοντέλο παραγωγής και το σύστημα διακυβέρνησης, είπε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε ότι μετά την σημερινή παρουσίαση του οικονομικού σχεδίου διακυβέρνησής του, την Πέμπτη θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τους άλλους τομείς.

«Μέχρι τώρα ξοδεύαμε δανεικά και χρεώναμε τα παιδιά μας, παράγαμε όλο και λιγότερα και καταναλώναμε όλο και περισσότερα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η δημοκρατία μας έχει πρόβλημα, τα δικαιώματα των πολλών καταπατώνται από τα προνόμια των λίγων, οι κομματικοί στρατοί παλεύουν εναντίον του ιδιωτικού τομέα, οι συντεχνίες συντρίβουν εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν από την αγορά. Η Ελλάδα έχει πλούτο, ο φυσικός πλούτος, ο ορυκτός τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και το δαιμόνιο του Έλληνα αν τα αξιοποιήσουμε στις διεθνείς αγορές θα έχουμε ανάπτυξη" ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη αποτυχία της μεταπολίτευσης είναι ότι οδήγησε στην χρεοκοπία μία χώρα με τεράστιο πλούτο» για να προσθέσει: «εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και στον πλούτο της».

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο14


Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Το Δημόσιο πλήρωνε ενοίκια 500.000 ευρώ για κτίριο που δεν χρησιμοποίησε.
Μισό εκατομμύριο ευρώ πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο για ενοίκια σε κτίριο στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν στέγασε τελικά καμία υπηρεσία του. Μέχρι το 1999 εκεί στεγαζόταν το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος ωστόσο το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα. Το δημόσιο όμως δεν σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο, με τη δικαιολογία ότι θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Αν και το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, από το 2005, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος. Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς εντοπίστηκε νερό στα θεμέλιά του και σταμάτησαν οι εργασίες. Ωστόσο η καταβολή των ενοικίων συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι και το 2009, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή των χρημάτων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα την τελευταία πενταετία δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια από το Δημόσιο και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου.

Λεφτά για πέταμα πάντως υπήρχαν.
Για να μη «ψάχνετε» και χάνουμε χρόνο, υπεύθυνοι είναι οι διορισμένες διοικήσεις του νοσοκομείου και όσοι τις διόρισαν. Για να σας δω…!

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η Άνοδος και η Πτώση.


 

Ο Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» - ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη καθομιλουμένη. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ η υπερασπιστική του γραμμή εστιάζεται στο ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Τρίχες κατσαρές δηλαδή, απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, αφού ο νόμος ορίζει ότι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι διαρκές έγκλημα και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του. Ουσιαστικά πάντως παραδέχεται το έγκλημα και προσπαθεί με νομικίστικους τρόπους να τη σκαπουλάρει.

Αρχικά να χαιρετήσω την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Έστω και πολύ καθυστερημένα η αρχή έγινε και το πρώτο πολιτικό λαμόγιο είναι στη στενή. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες είναι ακόμη απ’ έξω, αλλά τουλάχιστον ο ελληνικός λαός (και οι πωλητικοί του) διαπιστώνουν ότι τελικά δεν είναι αδύνατον, όπως μας είχαν γανώσει τον εγκέφαλο, να διωχθούν ποινικά και να προφυλακιστούν τα καθάρματα. Ας το γνωρίζουν λοιπόν και οι υπόλοιποι κλέφτες ότι μόλις τελειώσουν με τις βουλευτικές τους ασυλίες (η κορυφαία τους ξεφτίλα) θα αντιμετωπίσουν το νόμο, που όλοι μας ελπίζουμε να είναι γι’ αυτούς όσο γίνεται πιο σκληρός, στα όρια της εκδίκησης.