Σελίδες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Διάγγελμα Σαμαρά για το Eurogroup

(Έλληνες που κολυμπάνε στη δόση)

Το να παρακολουθείς τι λέει ο Σαμαράς δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο. Προσωπικά μου είναι εξαιρετικά οδυνηρό να ακούω, διαβάζω ή παρακολουθώ όλο αυτό το συρφετό αναξιόπιστων πολιτικάντηδων και ρεμπεσκέδων που μας κατέκλεβαν επί χρόνια και τώρα το ’ριξαν στις φιλοσοφίες. Μπαΐλντισα να ακούω χιλιοπαιγμένες κασέτες από εθνοσωτήρες που εξακολουθούν να με δουλεύουν φόρα παρτίδα. Αυτή τη φορά όμως κάθισα και άκουσα τον πρωθυπουργό μας. 

Όχι, δεν είμαι μαζόχα. Ούτε περίμενα να αλλάξει την κασέτα ή να γίνω σοφότερος. Το έκανα απλά για να μάθω τις βλακείες που θα αραδιάσει και να τις θυμάμαι αργότερα, όταν αυτός και τα συνεταιράκια του αλλάξουν τροπάρι και θα μας οδηγούν ολοταχώς στο μνημόνιο Νο4 απαιτώντας και νέες θυσίες. Από τη μύγα κρέας.

Απομαγνητοφώνησα πάνω από το 95% των όσων είπε. Ολόκληρο το βίντεο υπάρχει εδώ.

Αρχίζει το μαρτύριο. Προσδεθείτε και απολαύστε Αντώνη Σαμαρά.
“Η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της. Κατάφερε ακόμα να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε ανάπτυξη. Κατάφερε να θέσει τις βάσεις, ώστε το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο. Κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ.” 

Δεν θα σου υπενθυμίσω τα Ζάππεια και την αξιοπιστία που αυτά απέπνεαν. Δεν θα σου υπενθυμίσω τους αξιολύπητους δεκάρικους εντός και εκτός Βουλής. Δεν θα σου υπενθυμίσω τα ασυνάρτητα που περιέφεραν τα μαντρόσκυλα του κόμματός σου στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Θα σου υπενθυμίσω μόνο πως το μνημόνιο Νο2, αυτό που σήμερα αποκαλείς «πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας», ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ κε Σαμαρά. Και αν θυμάσαι και τότε μας έλεγες ότι μ’ εκείνα τα μέτρα ξαναγίνεται το χρέος βιώσιμο και διασφαλίζεται η παραμονή μας στο ευρώ. Σήμερα αντιλήφθηκες ότι δεν οδηγούσε πουθενά;
Το να κάνεις αντιπολίτευση στη δική σου πολιτική λέγεται απλά σχιζοφρένεια. Να το κοιτάξεις αυτό!

“Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και κυρίως θα ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Το αίμα της οικονομίας. Δηλαδή για να ανακοπεί η ανεργία και να αρχίσει η ανάκαμψη, που αποτελεί και την ύψιστη προτεραιότητά μας.”

Οι αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού έχουν κάνει φτερά. Όσοι είχαν αξιοπρεπές κομπόδεμα το ’στειλαν έξω. Οι μικροκαταθέτες κάνουν καθημερινά αναλήψεις για να πληρώνουν τους φόρους σου, που βάζεις όποτε ο Σόιμπλε*, η Μέρκελ, η Λαγκάρντ έχουν σηκωμάρες. Εντωμεταξύ, μας διαβεβαιώνεις (όπως με επιτυχία έχεις κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν) πως η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, αυτών των εγκληματικών οργανώσεων που δολοφονούν μαζικά τα έθνη, θα οδηγήσει σε ανακοπή της ανεργίας και ανάκαμψη της οικονομίας. Πως θα πέσει «ζεστό» χρήμα στην αγορά. Έμαθα πια να κρατώ μικρό καλάθι. Τα τελευταία χρόνια είναι και τρύπιο.

“Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα πλέον θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Κι ακόμα, δεν θα πληρώνουμε τόκους για 10 χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια. Κι αυτό θα δώσει πολύ μεγάλες ανάσες στην ελληνική οικονομία, ώστε να μπούμε σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά. Κι ακόμα, τα κέρδη που έβγαλαν οι ξένες τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της. Κι όλα αυτά, χωρίς να μπούμε στη μεγάλη περιπέτεια της επίσημης χρεοκοπίας που θα υποθήκευε το μέλλον του τόπου για δεκαετίες.”

Όταν πάμπολλες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ανάλογο μίγμα πολιτικής με αυτό που επεβλήθη στη Γερμανία (ουσιαστικά το επέβαλλε η ίδια) με τη Συμφωνία του Λονδίνου, οι περισσότεροι από εσάς σφυρίζατε αδιάφορα. Τώρα που τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα (αλήθεια ρε παιδιά, ποιός είναι αυτός που κάθε φορά τα στενεύει;;;) αντιληφθήκατε πως πρέπει να χαλαρώσετε (ελάχιστα, είναι αλήθεια) το λουρί στο τράγο για να μη το κόψει, ή κόψει το λαιμό του.
Το αστειότερο είναι ότι «τα κέρδη των τραπεζών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα». Που το σκέφτηκες ρε μεγάλε Αντώνη; Γαμώ τα Χάρβαρντ μου γαμώ! Γαμώ τα Στάνφορντ μου και τα Γιέηλ μου μέσα δηλαδή! Θα μας χαρίσουν τα (αισχρο)κέρδη τους οι τράπεζες – και μάλιστα οι ξένες(!!!) - για να αποπληρώσουμε τα χρέη μας; Γιατί; Μη μας χάσουν από πελάτη;
Το καλύτερο όλων είναι η αναφορά σου στην επίσημη χρεοκοπία. Δηλαδή, εγώ ο αγράμματος, τι να υποθέσω τώρα ότι έχουμε; Έφτασε μέχρι τα χείλη σας η απαγορευμένη αυτή λέξη; Τα Ύστερα του Κόσμου.

“Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι με τη χθεσινή συμφωνία το συνολικό χρέος μας μειώνεται επιπλέον κατά 20% του ΑΕΠ. Με δυό λόγια, επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού κι ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη.”

Να σε ενημερώσω πως το ΑΕΠ της χώρας τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει μειωθεί κατά 20%. Δεν τα λέω εγώ, τα δικά σας παπαγαλάκια στα τρομοδελτία των 8 τα λένε. Ψάχνω λοιπόν φίλτατε Αντωνάκη να βρω που έγκειται η επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού.
Όσον αφορά το δρόμο για την ανάπτυξη - που για μια πολλοστή φορά ανοίγεται - θα το κάνω στο επόμενο μάθημα. Λέω να ρωτήσω και το δάσκαλο πως γίνεται να μειώνεις 20% το ΑΕΠ μιας χώρας και μετά να μιλάς για ανάπτυξη. Είμαι σίγουρος ότι θα τον ταπώσω. Σιγά μη το ξέρει.

“Απαιτούσαν οι Έλληνες το δικαίωμα στην ελπίδα και στήριξαν δύσκολες αποφάσεις σε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ήταν αποτελέσματα διαπραγματεύσεων, πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου. Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν ήταν απλό αυτό. Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους. Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Κι αυτό αποδείχθηκε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική τακτική από εκείνων όσων φωνάζουν πολύ και καταστρέφουν τα πάντα. Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν τη διαφημίζεις εκ των προτέρων, δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία και κυρίως δεν τη μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιχνίδια.”


Ότι δηλαδή οι Έλληνες στηρίζουν τις πολιτικές της Μέρκελ και των δανειστών.
Χμμμ, ναι!
Τα θες ή σου ξεφεύγουν; Έχεις σκεφτεί ποτέ δεις από κοντά ένα από τα εκατοντάδες ανά την Ελλάδα συσσίτια; Έχεις σκεφτεί ποτέ να πας να συναντήσεις τους νεόπτωχους που κοιμούνται σε χαρτόκουτα και στα παγκάκια της πλατείας; Έχεις σκεφτεί ποτέ να επισκεφτείς κανα σπίτι που του έκοψαν το ηλεκτρικό γιατί και οι δύο έμειναν άνεργοι; Έχεις σκεφτεί ποτέ να περπατήσεις μονάχος σου ένα πρωί στη Λαϊκή; Έχεις σκεφτεί να συνομιλήσεις με τον απλό αληθινό κόσμο και όχι με εκείνους τους χαρτογιακάδες γιάπηδες που παίρνετε μαζί μπρέκφαστ; Ξέρεις τι γαμωσταυρίδια θα εισπράξεις; Θα βρεθείς με ντομάτες στα μαλλιά με αυγά στη μούρη και χόρτα στο σβέρκο. Ναι, από αυτούς τους αχάριστους που έσωσες. Που δεν καταλαβαίνουν οι γύφτοι ότι μπορεί να πεινάνε, αλλά είναι για το δικό τους καλό.
Έχουν περάσει και άλλοι σαχλαμαράκηδες από τη πολιτική σκηνή. Εσύ δεν παίζεσαι.
Είναι αλήθεια ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει. Οι εχθροί γινήκαν φίλοι, οι δύσπιστοι πίστεψαν, οι άθεοι είδαν το φως το αληθινό. Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν επί των ημερών σου. Όλος ο πλανήτης δηλαδή κατάλαβε τη χρησιμότητα των 3 μέχρι σήμερα μνημονίων που μας επιβλήθηκαν ερήμην μας, την αξιοπιστία των ελλήνων πωλητικών, που θα πάψουν να κλέβουν, να μιζάρονται και να μαγειρεύουν στατιστικές, τις θυσίες του ελληνικού λαού που έπαψε να είναι τεμπέλης, φοροφυγάς και καλοπερασάκιας. Και όλα αυτά ο πλανήτης τα διέγνωσε μετά τη σύσκεψη του Γιούρογκρουπ! Μάλιστα.
Ήρθε και η ώρα να γελάσουμε: “Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν τη διαφημίζεις εκ των προτέρων, δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία και κυρίως δεν τη μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιχνίδια.” Αυτά που λέγατε και οι τρεις σας προεκλογικά και τις επόμενες μέρες μετά τις εκλογές, προκειμένου η κυβέρνησή σου να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, τι ήταν; Ποιος διαφήμιζε; Ποιος κοκορευόταν; Ποιος πούλαγε φούμαρα στον αποχαυνωμένο λαό; Και ποιος έστηνε και έπαιζε εσωκομματικά παιχνίδια; Για φρεσκάρισε λίγο τη μνήμη σου. Δεν πέρασε δα και τόσος πολύ καιρός.

“Πετύχαμε την επιμήκυνση της προσαρμογής. Αποτρέψαμε τον εξωτερικό λογαριασμό για τις πληρωμές του ελληνικού κράτους. Αποκαταστήσαμε με νόμο τη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά μας, που εμάς ωφελεί πάνω απ’ όλα. Γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις το πάρτι των τρωκτικών, αν δεν έχεις απόλυτη διαφάνεια. Και εξασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Αντίθετα, θα υπάρξει ανακούφιση αδικιών, όταν ξεπερνάμε τους στόχους που έχουμε βάλει.”

Όταν αποκαθιστάς με νόμο τη διαφάνεια, ταυτοχρόνως παραδέχεσαι ότι με προηγούμενους νόμους είχες εγκαθιδρύσεις την αδιαφάνεια. Φοβερή διαπίστωση, έστω και ως παραδοχή!
Το πάρτι των τρωκτικών, απ’ ότι μας λες, σταματάει. Ονόματα να υποθέσω δεν θυμάσαι. Ρώτα τα γραφεία των κομμάτων να σου πουν, ειδικότερα αυτών που κυβέρνησαν. Τα τρωκτικά στα οποία αναφέρεσαι μπαινόβγαιναν καθημερινά και σας έκαναν …χορηγίες. Και επειδή δεν το ‘καναν για τη ψυχή της μανούλας τους, κάποια ανταλλάγματα έπαιρναν από εσάς. Τα άλλα, μεγαλύτερα τρωκτικά.

Αυτά περί οδυνηρών μέτρων και άρση των αδικιών μας τα έχεις ξαναπεί. Ότι υπάρχει ρήτρα στο νέο μνημόνιο που λέει ότι ο έλεγχος θα γίνεται σε μηνιαία βάση και σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι θα υπάρχει αυτόματη αναπροσαρμογή των μέτρων, το θυμάσαι; Εσύ το υπέγραψες. Δεν πιστεύω να το ξέχασες κιόλας; Να σου πω και ένα σίγουρο; Οι στόχοι σχεδιάστηκαν ακριβώς για να μην επιτυγχάνονται. Ένα απλό παράδειγμα: Ρώτα να μάθεις πόσοι τόνοι πετρελαίου είχαν πωληθεί πέρσι τέτοια εποχή και πόσοι εφέτος. Βγάλε τώρα κουμπιουτεράκι να δεις τι θα πετσοκόψεις ακόμη.
Όταν ξεπερνάμε τους στόχους δεν θα υπάρχει ανακούφιση των αδικιών. Κοβόταν (και καλά) ο κυρ Φώτης για κάτι τέτοιο, αλλά ο Τόμσεν ούτε που ήθελε να το ακούσει. Κι αυτό το ξέχασες;

“Η στρατηγική μας λοιπόν δικαιώθηκε, όπως λίγοι το περίμεναν. Αλλά έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά. Ανάπτυξη και επενδύσεις, κυρίως. Γιατί αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, κυρίως για τα νέα τα παιδιά. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την ανεργία. Αυτός είναι πια ο αγώνας μας. Που τώρα ουσιαστικά ξεκινάει. Και θα τα κάνουμε όλα με την ίδια αποφασιστικότητα. Γιατί οι Έλληνες ενωμένοι είναι ακατανίκητοι. Τονίζω τη σημασία της ενότητας.”

Όταν λες ότι «έχουμε να κάνουμε ανάπτυξη και επενδύσεις» για κάντο μου λιανά. Εσύ θα τις κάνεις; Έχεις βρει επενδυτές ή θα επενδύσεις εσύ; Όχι, γιατί αν ανοίξεις καμιά επιχείρηση σκέφτομαι να στείλω βιογραφικό, μαζί με της γυναίκας μου και του γιού μου.
Αν η μεγαλύτερη αδικία είναι η ανεργία, η μεγαλύτερη αλητεία είναι να εμπαίζεις τους ανέργους. Να τους κοροϊδεύεις μες τα μούτρα ότι συμπάσχεις μαζί τους, όταν εσύ είσαι αυτός που υπόγραψε τις απολύσεις τους και ψήφισες νόμους που τους καταδικάζουν για όλη τους τη ζωή.
Θα συμφωνήσω όμως και σε κάτι μαζί σου. Το έχω πει κι εγώ παλιότερα. Πράγματι, οι Έλληνες ενωμένοι είναι ανίκητοι. Βάστα μόνο μην έρθει η ώρα και το καταλάβουν και οι ίδιοι. Θα σας πάρουν όλους μπροσταριά. Εσύ ειδικά είσαι στη πρώτη πεντάδα.

“Η αποτυχία είναι πάντα ορφανή. Αλλά η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες. Όμως η χθεσινή επιτυχία ανήκει πρωτίστως σε όλο τον ελληνικό λαό. Κι αυτοί που μας πίστεψαν κι αυτοί που δεν μας πίστεψαν. Όλοι έχουν να ωφεληθούν. Όλοι οι Έλληνες έχουν καλό να δουν από την χθεσινή επιτυχία. Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων, το κίνημα για την αναγέννηση της Ελλάδας τώρα δυναμώνει. Για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και ευρωπαϊκή. Και με Έλληνες περήφανους. Με μια δημοκρατία σύγχρονη. Και με μια κοινωνία ενωμένη με αυτοσεβασμό και με αυτοπεποίθηση.”

Αποτελώ μέλος της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ πλειοψηφίας που ΔΕΝ σας πίστεψαν. Κι επειδή είμαι ξεροκέφαλος, όχι μόνο εξακολουθώ να μη σας πιστεύω, είμαι πλέον σίγουρος που το πάτε. Μη με ευχαριστείς λοιπόν, το ευχαριστώ πάει στο βρόντο.
Επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι αποκλείεται προσωπικά να ωφεληθώ στο ελάχιστο. Βλέπεις ούτε τράπεζα έχω, ούτε καράβια, ούτε κατασκευαστική εταιρεία, ούτε επιχειρήσεις, ούτε τίποτα που να σου γεμίζει το μάτι. Μισθωτός είμαι με παιδιά (=τεκμήριο διαβίωσης) μελλοντικούς ανέργους.
Και περήφανος είμαι και αυτοσεβασμό έχω. Αν και όλοι σας προσπαθείτε για το αντίθετο δεν το έχετε καταφέρει. Ακόμη! Μπορεί να μιζεριάζω και να ξεσπάω πλέον συχνά στο πληκτρολόγιο, αλλά την αξιοπρέπειά μου δεν έχετε καταφέρει ακόμη να μου τη κλέψετε. Γιατί δεν σας αφήνω.
Το μόνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν θα μπορείτε πια να με χρησιμοποιείτε. Και όπως σας έχω πει και παλιότερα, βρείτε άλλο γρανάζι να βάλετε στη θέση μου.
Εγώ χάλασα !


* Ο ορθογραφικός έλεγχος του Word έπαψε να βγάζει τον Σόιμπλε άγνωστη λέξη.
Γιατί άραγε;
Αργότερα το ίδιο θα γίνει με τη Μέρκελ, τη Λαγκάρντ, τον Γιούνκερ κλπ.
Προβλέπεται να βγάζει ως άγνωστη λέξη τη λέξη Δημοκρατία.

8 σχόλια:

  1. Χαρά στο κουράγιο σου!

    Να πω την αμαρτία μου δεν άκουσα το διάγγελμα του Τρελλαντώνη κι αισθάνομαι ευτυχής γι' αυτό.
    Κυκλοφορεί και πίεση...


    Άσε που αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινοί τρόποι που χρησιμοποιείς για να γράφεις!
    Βάζεις ορθογραφικό έλεγχο στο word ;;;
    Μπροστά σε αυτήν, η αποκάλυψη ότι ο Σαμαράς έδωσε 11 εκατομμύρια στο ίδρυμα που πρόεδρος είναι ο αδερφός του, φαντάζει σχολική σκανταλιά!


    ΥΓ.: Έβαλα να κατεβάζω πάλι τα Αστερίξ.
    Τα περισσότερα είναι ενεργά link και κατεβάζουν.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον τελευταίο καιρό έχω αραιώσει την διαδικτυακή μου παρουσία. Πέρασα (και περνώ) ένα πρόβλημα υγείας και ο γιατρός μου είπε πως οφείλεται καθαρά στο άγχος που πρέπει να αποβάλλω.

      Το να τα χώνω σε κυβερνητικούς καλικάντζαρους δεν με αγχώνει πια. Έχω διαπιστώσει πως μάλλον λειτουργεί ως αγχολυτικό.

      Επειδή σχεδόν πάντα οι αναρτήσεις μου είναι ολόκληρα κατεβατά γράφω στο Word για να αποθηκεύω, διορθώνω, προσθέτω, σβήνω κλπ. Παρότι με ενδιαφέρει η ουσία των άρθρων που διαβάζω αλλού, την ανορθογραφία δεν την αντέχω (ο μόνιμος τσακωμός με τα παιδιά μου).

      Υ.Γ: Όποια τεύχη δεν μπορέσεις να κατεβάσεις, πες μου τα να τα ψάξουμε και αλλού.

      Διαγραφή
    2. Βρίζε να ξεσπάς και μην τα μαζεύεις μέσα σου!
      Χώστα!

      Εγώ πάντως βαριέμαι τη διαδικασία στο word...

      Διαγραφή
  2. "Άρες μάρες κουκουνάρες" του Αντώνη Τρελαντώνη.... Για πολλοστή φορά οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι εξαθλιώνονται, πεινούν ή και αυτοκτονούν!... Ποιοι τον πιστεύουν πλέον; Μονάχα όσοι επωφελούνται από την κρίση, τα κομματάσκυλά τους και κάτι φοβικοί μικροαστοί που υποκύπτουν στην απειλή "υπάρχουν και χειρότερα"...
    Και κάτι για τις τράπεζες, τους "νόμιμους" ληστές μας, για τις οποίες τόσο πολύ κόπτεται ο Αντωνάκης ο Κουτσαβάκης: "Οι τράπεζες ξαπλωμένες στα φαρδιά πεζοδρόμια/ σαν προϊστορικά ζώα που χωνεύουν τη λεία τους" (οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τρελαντώνης μαζί με τα υπόλοιπα μας είπε πως "τώρα αρχίζουν τα δύσκολα". Άντε γιατί πολύ χαλαρούς μας είχε και είχαμε βαρεθεί να περιμένουμε πότε επιτέλους θα αρχίζουν να εφαρμόζονται τα πολυαναμενόμενα και πολυαγαπημένα μας μέτρα!

      Τελειώσαν τα εύκολα λοιπόν, ώρα για δουλειά. Ώρα να αρχίσουμε σιγά σιγά και εμείς τις θυσίες και να πάψουμε να διεκδικούμε πια το παντεσπάνι μας.

      Ο Αντωνάκης έχει σχέδιο. Πάψτε πια να τον ειρωνεύεστε.
      Με τόσες αυτοκτονίες, τόσους μετανάστες, τόση υπογεννητικότητα και συμβάσεις μια ημέρας εργασίας την εβδομάδα (θα δουλεύεις δηλαδή 4 μέρες το μήνα) θα εξαφανίσει εντελώς την ανεργία.
      Για σκεφτείτε το...
      Αχάριστοι!

      Διαγραφή
  3. Την άποψη μου την περιφέρω απόψε: για να δεις διάγγελμα Σαμαρά πάρε αυτή την ωραία σακουλίτσα που έχει στο αεροπλάνο, άνοιξε τη κι ύστερα δες Σαμαρά. Το ξέρασμα είναι δεδομένο... Μέχρι το απόγευμα έριξα τα μπινελίκια μου, μετά έγραψα άρες-μάρες-κουκουνάρες, μπας και σωθώ:

    http://pistos-petra.blogspot.gr/

    "ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ"

    Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα η σειρά μου να...στολίσω τον Σαμαρά! Όχι που θα τον άφηνα...

      http://pistos-petra.blogspot.gr/

      "ΣΚΑΣΜΟΣ ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ (ΜΟΥ)"

      Τα λέμε!

      Διαγραφή
    2. Η σακούλα δε φτάνει με τίποτα.
      Καλού κακού βάλε ένα κάδο κάτω από το παράθυρο του δωματίου σου.

      Διαγραφή