Σελίδες

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η ξεκάθαρη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ για την εργασιακή εφεδρεία


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά ήρθαν σε συμφωνία για περιορισμό του Δημοσίου, μόνο μέσω συνταξιοδοτήσεων και όχι απολύσεων.
«Τη μείωση στο Δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.
Ερωτηθείς για τη δέσμευση έναντι της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε πως «και η τρόικα θα πάρει τα μηνύματα».


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012
«Υπάρχει κατάληξη ότι δεν θα τεθεί το θέμα της εφεδρείας. Προκρίνεται η λύση των μετατάξεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφορικά με τις αποφάσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων για τους δημοσίους υπαλλήλους.


Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
Κουβέλης: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος, όπως ήμουν σταθερά, από την πρώτη στιγμή που είχε τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας. Όχι μόνο δεν δημιουργεί κανένα όφελος οικονομικό για τη χώρα, για τα δημοσιονομικά της χώρας, αντίθετα διώχνει στην ανεργία και άλλους συμπολίτες μας. Και δεν είναι δυνατόν να προστίθενται στον μεγάλο αριθμό των ανέργων και άλλοι άνεργοι. Πέραν του γεγονότος, επαναλαμβάνω, ότι απεδείχθη, στο βαθμό που εφαρμόσθηκε η εργασιακή εφεδρεία, ένα φιάσκο. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο.
Δημοσιογράφος: «Άρα δεν θα προχωρήσει»;
Κουβέλης: «Έχω κατηγορηματική την αντίθετη θέση μου».


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012
Την αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».
Ακόμη εκτίμησε ότι «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση.


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είπε ο Φώτης Κουβέλης, που εξήλθε πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ερωτηθείς για τις απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε την αντίθεσή του, εκφράζοντας την άποψη ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα επιτευχθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων που πρόκειται να γίνουν.
«Σε ό,τι αφορά την διοικητική μεταρρύθμιση, εκείνο το οποίο πρέπει να συμβεί είναι: H συνταξιοδοτική ωρίμανση, οι αξιολογήσεις και βεβαίως οι συγχωνεύσεις των Οργανισμών που πρέπει να συγχωνευθούν στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού, αλλά καμία απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σημειούμενες συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που υπολογίζονταν αρχικά».
«Θέλω, με άλλα λόγια, να πω ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ούτως ή άλλως προκύπτει από την συνταξιοδότηση που γίνεται ήδη και που θα υπάρξει και τα επόμενα χρόνια με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012
Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ επιμένει στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει εξαρχής (όχι απολύσεις στο Δημόσιο και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις).
Στην κορυφή της λίστας των «όχι» του Φ. Κουβέλη είναι η επαναφορά του αιτήματος της τρόικας να γίνουν 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης θα αντιταχθεί στην κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, διεκδικώντας κλιμακωτές περικοπές.


Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012
Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα τόνισε πως «το πρόβλημα είναι να εξορθολογήσουμε το δημόσιο με απαραίτητες μετατάξεις, να εξασφαλίσουμε το αξιόμαχο και να μην πετάξουμε στον δρόμο ανθρώπους που έχουν κάνει έναν προγραμματισμό ζωής. Και σε τελευταία ανάλυση, είναι ευθύνη του πολιτικού συστήματος ο δημόσιος τομέας και δεν μπορεί να ισοπεδωθεί με τον ίδιο ισοπεδωτικό τρόπο που λειτουργεί η σκληρή καπιταλιστική αγορά στον ιδιωτικό τομέα».


(…δεν έχει νόημα να συνεχίσω, οι δηλώσεις είναι εκατοντάδες…)

Με αυτά και άλλα πολλά (πάρα πολλά) μπούχτιζαν ολημερίς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τα ΜΜΕ και τα άδεια κεφάλια μας. Τους τελευταίους μήνες σε κάθε μέσο και με κάθε τόνο διαμήνυαν πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο. Πως δεν συμπεριλαμβάνονται στο συμφωνηθέν κυβερνητικό πρόγραμμα, πως υπάρχουν άλλες προτάσεις, ισοδύναμα μέτρα, πως είναι αναποτελεσματικό μέτρο, φιάσκο κλπ κλπ. Ο δε αριστερός (στον καβάλο) αρχηγός τους Φ. Κουβέλης το ‘χε κάνει σημαία, προκειμένου να υφαρπάξει και από εκεί όσους ψήφους παρέμεναν αδιάθετοι από τους δύο άλλους επικίνδυνους καταστροφείς της χώρας.

Με τούτα και μ’ εκείνα ο κυρ Φώτης παραμύθιαζε το πόπολο, αποδεικνύοντας δυστυχώς για κείνον, το κόμμα του και την Ελλάδα που τον πίστεψε, πως ο συνεχής συχνωτισμός με τα σαρκοβόρα της ζούγκλας δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια να παριστάνεις τον χορτοφάγο.

Ο κυρ Φώτης και οι τέως/δήθεν/πάλαι ποτέ αριστεροί ομογάλακτοι πέταξαν και το τελευταίο (αστειεύομαι, έρχονται κι άλλα) φύλλο συκής και ξεβράκωτοι παρουσιάζονται μπροστά μας και μας επιδεικνύουν τα …προσόντα τους. Βοήθειά μας!


Σε σημερινή εκπομπή (Mega) ο Δ. Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ υπήρξε απόλυτος: "οι διαθεσιμότητες ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις". Πρόσθεσε επίσης πως "ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα παίρνοντας το 75% του μισθού του, σε ένα χρόνο ή ακόμα και νωρίτερα θα επιστρέψει στην δουλειά του".

Στο ίδιο πάνελ ήταν και το γνωστό φασιστοειδές –πρώτος διδάξας τον τραμπουκισμό περιφέροντας τσεκούρια- "ακτιβιστής της δεξιάς" (κατά δήλωσή του) Μ. Βορίδης. Αυτός δεν έχει πλέον κανένα ταμπού (αν ποτέ είχε) και είπε με την αναίδεια που χαρακτηρίζει έναν αναίσθητο: "Ο νόμος προβλέπει ότι οι ΔΕ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αν δεν τοποθετηθούν σε έναν χρόνο σε κάποια άλλη υπηρεσία, τότε παύει η σχέση εργασίας τους με το Δημόσιο. Αν λοιπόν καλυφθούν κάποιες ανάγκες πραγματικές, τότε έχει καλώς. Πάντως, αυτό το μέτρο οδηγεί στην διακοπή της σχέσεως εργασίας."

Άκουσες κυρ Φώτη μου με ποιους …συγκυβερνάς και με ποιους …συναποφασίζεις;

Το πιο γελοίο είναι πως αφού τελείωσε την απάντησή του ο Βορίδης, στην παρατήρηση τού δημοσιογράφου ότι οι δύο είπαν διαφορετικά πράγματα, πετάχτηκε ο Χατζησωκράτης και είπε πως «δεν λέμε άλλο»!
Κατά τον Χατζησωκράτη που παίζει με τη νοημοσύνη μας, η εφεδρεία με το 75% των αποδοχών δεν σημαίνει επ' ουδενί απόλυση αλλά ...άδεια ενός έτους! Ύστερα επανέρχεσαι στην υπηρεσία σου ή κάποια άλλη, αφού διαπιστώθηκε ότι κακώς σε έδιωξαν!
Στο μεταξύ, να ρωτήσω και κάτι άλλο; αν η προηγηθείσα εργασιακή εφεδρεία αποδείχτηκε φιάσκο (δήλωση Κουβέλη), ετούτη που θα επαναφέρει τον κόσμο στις θέσεις του ύστερα από ένα χρόνο, "γλιτώνοντας" το 25% των αποδοχών τους, σε τι προβλέπετε ότι θα εξελιχθεί; Σε επιτυχία;

Το σχετικό βιντεάκι είναι εδώ (προσοχή: είναι για γερά νεύρα)

Διαβάζω ότι από τους 2000 που τίθενται αρχικά σε διαθεσιμότητα (sic) οι 1200 είναι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και οι υπόλοιποι 800 είναι επίορκοι. Τους 800 επίορκους πολύ λίγους τους βλέπω. Μάλλον οι υπόλοιποι επίορκοι είναι συνδικαλιστές και δεν αγγίζονται. Οι 1200 πληρώνουν το ότι δεν σπούδασαν σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια (γιατί; λίγοι άχρηστοι τενεκέδες έχουν πτυχίο;).

Και τώρα τι;
Απλό. Η κυβέρνηση (του ελληνικού λαού, ε!) προκειμένου να μη σφαγιαστούν μονοκοπανιά εκατοντάδες χιλιάδες Δ.Υ. αποφάσισε να θυσιάσει (αρχικά) ορισμένες Ιφιγένειες. Το χάπι χρυσώνεται ως εξής: Απολύονται οι επίορκοι, ακολουθούν οι κοπανατζήδες και οι τεμπέληδες, έπονται οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση οργανισμούς, στη συνέχεια οι εκτός ΑΣΕΠ και οι «υπεράριθμοι», μετά οι «χαμηλών προσόντων», ύστερα όσοι δεν παίρνουν τη βάση στην αξιολόγηση, για να πάρουν τη σκυτάλη …οι υπόλοιποι!

Η συνταγή έχει δοκιμαστεί επιτυχώς, γιατί να την αλλάξουν; Χώρισαν σε στρατόπεδα τις επαγγελματικές τάξεις, έστρεψαν όλους εναντίον όλων, σε σημείο κανένας να μην ενδιαφέρεται για κανέναν, ούτε καν για το διπλανό του. Μας έφτασαν σε σημείο να μαθαίνουμε καθημερινά για χιλιάδες νέους ανέργους και η μόνη σκέψη που κάνουμε είναι ότι εμείς έχουμε ακόμη δουλειά. Όσοι ακόμη την έχουν!

Αφού λοιπόν χώρισαν το λαό σε στρατόπεδα, τώρα χωρίζουν το κάθε στρατόπεδο σε μικρότερα κομμάτια. Χωρίζουν τους εργατικούς, παραγωγικούς, χρήσιμους από τους τεμπέληδες, αντιπαραγωγικούς και άχρηστους.
Τα κριτήρια;
Έχει κανείς την αμφιβολία ποια θα είναι;

2 σχόλια:

  1. Νιώθω ντροπή και οργή, γιατί μ' αυτούς τους πρώην αριστερούς ΔΗΜΑΡίτες συμπορεύτηκα για πάνω από 30 χρόνια μαζί τους, ΚΚΕεσ., στο ΣΥΝ, στο ΣΥΡΙΖΑ.... Χατζησωκράτης, Μαργαρίτης, Μπίστης κι άλλο:"ξεπουλήθηκαν ο καθένας στην τιμή το στο (πολιτικό) Γιουσουρούμ για ένα κουστούμ"... Ελεεινοί και τρισάθλιοι (πολιτικά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πραγματικά τι να υποθέσω.
      Τα άλλα δύο συνεταιράκια επειδή έχουν πολύ χ#σμένη τη φωλιά τους (μίζες-σκάνδαλα-διαπλοκή) έχουν πάμπολλες εξαρτήσεις και υπογράφουν τα πάντα. Για να σώσουν το κομπόδεμα και το τομάρι τους. Αυτοί της Δ.ΗΜ.ΑΡ (Δεν ΉΜαστε ΑΡιστεροί ) τι διάολο παριστάνουν δεν μπορώ να το χωνέψω.
      Στις προηγούμενες εκλογές δεν συνέπραξαν στο σχηματισμό κυβέρνησης επειδή «δεν έμπαινε στο σχήμα και ο ΣΥΡΙΖΑ». Στις τελευταίες εκλογές μπήκαν στη κυβέρνηση, χωρίς να θέσουν καν ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και ΧΩΡΙΣ να είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους για το σχηματισμό της!!!
      Ο Σαμαράς με 153 δεν θα πάει μακριά. Πολύ φοβάμαι ότι οι ΔΗΜΑΡίτες οσονούπω θα απολέσουν και το τελευταίο φύλλο συκής, όταν το ΠΑΣΟΚ διαλυθεί σε πολύ μικρότερα κομμάτια με πολλές ανεξαρτητοποιήσεις και οι «αριστεροί» κληθούν να αποτελέσουν το δεκανίκι του Αντώνη του Διαπραγματευτή.
      Όταν καταλάβουν ότι ο Σαμαράς τους έχει εντελώς γραμμένους (πρόσφατο παράδειγμα η κατάργηση του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας) θα είναι ήδη αργά και θα έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα για να αποσύρουν την εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση.

      Διαγραφή