Σελίδες

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Θα πάρουμε τη δόση; Άντε γιατί ξέμεινα


Τσακώνονται λέει στην Ευρώπη για την πάρτη μας. Άλλοι δεν θέλουν να σωθούμε και άλλοι δεν θα μας αφήσουν να σωθούμε. Τέτοιες διαφωνίες! Την ψάχνουν ακόμη οι ευρωπαίοι ηγέτες και δεν έχουν καταλήξει πόσο τους συμφέρει ή πόσο τους βλάπτει μια Grexit. Ναι, έδωσαν και όνομα στη μαλακία που τους δέρνει. Όπως βαφτίζουν κάθε νέα ασθένεια με το όνομα του αρρώστου. Έπονται οι Portugalexit, Italexit, Espanexit, Cyprusexit και πάει λέγοντας.

Α, μη το ξεχάσω, το Δεκέμβρη λέει θα στείλουν και τις τρεις δόσεις: και του Ιουνίου, και του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου. Δοξάζω το Θεό για την τύχη που έχουμε ως χώρα και ως λαός. Τρεις φορές έπρεπε να είχαμε πτωχεύσει μέσα στο τελευταίο εξάμηνο και συνεχώς τη γλιτώναμε. Λίγη περισσότερη τύχη να είχαμε και θα άρχισε να αναβλύζει πετρέλαιο στην Ομόνοια.

Και τώρα τι; Τα μέτρα τα πήρανε, η δόση δεν ήρθε, ο Σαμαράς είναι σίγουρος πως θα ‘ρθει (μεταξύ μας, κι εγώ είμαι), απλά παλεύει για το «κάτι παραπάνω» (!), ο Βενιζέλος φωνάζει πως δεν πάει άλλο (καλά, εσύ ξύπνησες πολύ αργά), τα δελτία των 8 άρχισαν να λένε (τώρα που έγινε της μόδας) πως οι Έλληνες έφτασαν στα όρια τους. Και δεν μας έφταναν τα προβλήματά μας, έχεις και τους Συριζαίους βουλευτές να κυκλοφορούν μέσα στη Βουλή σαν τους γύφτους!

Κανείς δεν ασχολείται με το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, κυρίως νέων επιστημόνων. Οι αυτοκτονίες δεν αποτελούν πια ούτε είδηση. Είδηση πλέον κατάντησε το «Ελληνίδα έγκυος». Αν κάπου συναντήσεις μία θα είσαι από τους τυχερούς, πάρε κανα λαχείο.
Αυτό είναι και το χειρότερο απ’ όλα τα δεινά. Σε μερικές δεκαετίες ποιος θα δουλεύει για να αιμοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλλον οι μετανάστες που τότε δεν θα είναι καν «λάθρο».

Έχει κανένα νόημα όλο αυτό που γίνεται; Οδηγεί με ασφάλεια σε λιμάνι ή μας απομακρύνει περισσότερο προς τη μανιασμένη θάλασσα; Όλοι λένε πως ισχύει το δεύτερο. Από παντού ακούγονται φωνές πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως τα μνημόνια το μόνο που έκαναν είναι να δέσουν την Ελλάδα χειροπόδαρα για πάντα. Οι πωλητικοί μας είναι και αυτοί σίγουροι για το αποτέλεσμα, κοιτάνε ακόμη τι θα μαζέψουν πριν την κάνουν και πάρουν των ομματιών τους κι αυτοί.

Είναι καλό για εσάς όσο ο κόσμος αυτοκτονεί. Να εύχεστε μη γυρίσει το μάτι κανενός και  πριν αφήσει το μάταιο ετούτο κόσμο πάρει και κανέναν από εσάς μαζί του. Ίσως μόνο τότε αρχίστε να φοβάστε την οργή των ανθρώπων που εξαθλιώσατε στη προσπάθειά σας να εξασφαλίσετε τα συμφέροντα των αφεντικών και των δανειστών σας. Γιατί πείτε μου, πιστεύετε ειλικρινά πως ο ελληνικός λαός ωφελήθηκε από τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων που ξεκοκάλισε όλα αυτά τα χρόνια μια δράκα αρπακτικών; Φίλοι, συγγενείς, κουμπάροι και κολλητοί σας είναι όλα αυτά τα καθάρματα που διαπλέκεστε μαζί τους.

Τα ελάχιστα που απόλαυσε τούτος ο λαός, είτε αυτά λέγονται υποδομές, είτε κράτος πρόνοιας, είτε μισθοί στα όρια της φτώχειας (γιατί τέτοιους δίνατε στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων) τα έχασε όλα μέσα σε λίγους μήνες. Άρα ποιο το όφελος; Η (για λίγα χρόνια) ψευδαίσθηση του ευρωπαίου πολίτη; Και εδώ που τα λέμε, ποιού ευρωπαίου; Αυτού που τον θεωρούν παρακατιανό και ζήτουλα όλοι οι υπόλοιποι;

Το παραμυθάκι το στήσατε μια χαρά. Μας βάλατε στην ΕΟΚ και αργότερα στην ΟΝΕ, ξεθεμελιώσατε τον παραγωγικό ιστό, μαζέψατε τους αγρότες στις πόλεις τάζοντάς τους δουλειές με ασφάλιση, ένσημα και καλά μεροκάματα (καλοί είναι και αυτοί που το έχαψαν!) και αφού στο τέλος της χιλιετίας φτάσαμε στη κορφή του βουνού, αρχίσαμε μετά το …κατέβασμα. Με τη διαφορά ότι για να ανέβεις το βουνό χρειάζονται χρόνια προσπάθειας και ιδρώτα. Στο κατέβασμα κατρακυλάς με μεγάλη ταχύτητα και δεν σταματάς αν δεν φτάσεις στο τέρμα.

Θα πει κάποιος: έγιναν δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, σχολεία, πανεπιστήμια κ.α. Ασφαλώς, καμία αντίρρηση. Και τα λεφτά που πήγαν; Μήπως επέστρεψαν στις ίδιες τσέπες, αυτές των δανειστών; Γιατί να χ^σω εγώ τα έργα που γίνονται με δανεικά, όταν ο ίδιος ο δανειστής τα παίρνει πίσω διπλά και τρίδιπλα από τις υπερκοστολογήσεις (=μίζες που τις μοιράζονται όλοι), ενώ το κεφάλαιο παραμένει ανέπαφο. Και φτάσαμε σήμερα στο σημείο, 30 τόσα χρόνια μετά, να έρχονται οι δανειστές να ζητάνε πίσω το κεφάλαιο, που από τις μίζες, τη διαφθορά, τις οφσόρ και τα εμβάσματα στην Ελβετία ή τα Κέυμαν δεν έμεινε λέπι να πάρουν!

Πάτε λοιπόν στους ιθαγενείς, που όχι λεφτά δεν έστειλαν έξω, ούτε λεφτά για εισιτήριο να σηκωθούν και οι ίδιοι να φύγουν δεν έχουν και τους λέτε:
Τι έχεις εσύ, σπίτι; Τι λες ρε παπάρα που θες και σπίτι. Είχε και ο πατέρας σου για να θες κι εσύ; Πλήρωνε μαλάκα και να φχαριστάς το θεό που δε σε πετάμε έξω!
Μα … του πατέρα μου είναι … ψελλίζεις εσύ.
Τιιιί;;; Δε το ‘φτιαξες εσύ, δε στερήθηκες, δε κούνησες ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι και μου θέλει ο κώλος τριάρι με καμπινέ μέσα; Στο χωριό σου τρέχατε στα δέντρα όταν σας έπιανε κόψιμο. Πλήρωσε λοιπόν κι αν δε σ’ αρέσει σήκω και φύγε. Τράβα μετανάστης.

Εσύ τι έχεις, δουλειά; Και διαμαρτύρεσαι πως παίρνεις λίγα; Λίγα είναι 586 ευρώ το μήνα; Τι μας λες ρε μεγάλε, άλλοι δεν έχουν ούτε δουλειά. Να φχαριστάς κι εσύ το θεό που σε ανέχεται το αφεντικό σου να σε βλέπει κάθε μέρα. Με τη μούρη σου ένα με το πάτωμα δεν είσαι και ότι καλύτερο. Χαλάς την αισθητική του άλλου, δεν το καταλαβαίνεις;

Εσύ τι ζητάς, υγεία; Πλάκα μας κάνεις κι εσύ; Τα ταμεία τα βουλιάξαμε, ψηφίσαμε νόμο με τα αποθεματικά τους να αγοράζουν ομόλογα που θα κουρευτούν, κόπους δεκαετιών ασφαλισμένων υπογράψαμε να τα στέλνουμε έξω, σας βάζουμε να πληρώνετε φάρμακα, επισκέψεις σε γιατρούς, σ’ ένα χρόνο θα πληρώνετε κανα 25ευρω (αν δεν ζητήσει κι άλλα ο Σόιμπλε-γαμώ το σόι του) για να πιάνετε ράντζο στο διάδρομο με θέα την αποθήκη με τις σφουγγαρίστρες.
Πάρτε το χαμπάρι, πλέον λεφτά δεν υπάρχουν. Κάτι ελάχιστα δισεκατομμύρια έχουμε κι εμείς να τζιράρουμε και πρέπει να προσέχουμε πως θα ξοδευθούν. Γι’ αυτό και οι επιλογές μας είναι στοχευμένες, συγκροτημένες και κυρίως χωρίς σπατάλες.

Το παν είναι να παραμείνει στη κυβέρνηση ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, για να μην έρθει στη χώρα η καταστροφή και αρχίσει το πλιάτσικο. Ελάχιστη σημασία έχει ότι οι δύο τελευταίοι έχουν καταντήσει μαϊντανοί και ο Σαμαράς τους αγνοεί σε όλα. Σημασία έχει πως μόνο ο Σαμαράς ξέρει και μπορεί να μας γλιτώσει. Κάθε γλύφτης που σέβεται στον εαυτό του (και ξερογλείφεται για υπουργείο), το γνωρίζει πολύ καλά.

Ελληνίδες, έλληνες, πατριώτισσες και πατριώτες, φίλες και φίλοι. Το πάρτι που συμμετείχατε 10 εκατομμύρια έλληνες τέλειωσε. Ξεχάστε όσα ξέρατε και συνειδητοποιείστε το σήμερα.
Έχετε καταλάβει που βρίσκεστε;
Βρίσκεστε στην Ελλάδα των τεσσάρων μνημονίων, που κυβερνούν τρεις, αποφασίζουν οι δύο και κάνει κουμάντο ο ένας. Η Μέρκελ!

Το παρακάτω βίντεο το αφιερώνω στη Μέρκελ και τους εγχώριους παπαγάλους της.


Οποιαδήποτε ομοιότητα με τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της “Grexit” δεν είναι καθόλου συμπτωματική.

6 σχόλια:

  1. Έβαλαν σε εφαρμογή, μελετημένη καλά, τον "κοινωνικό αυτοματισμό".... Ιδιωτικοί κατά δημοσίων, άνεργοι εναντίον εργαζομένων... Κοινωνική ζούγκλα... Αχρείοι, αλήτες, αδίστακτοι, που παίζουν το αισχρό "παιχνίδι" τους σε βάρος των ζωών μας... Άκουγα προχτές αυτό το κοράκι, υπουργό εργασίας, το Βρούτση, που ξετσίπωτα δήλωσε: ναι παίρνει (ο μισθωτός) 580 ευρώ, αλλά υπάρχουν και οι άνεργοι που δεν παίρνουν τίποτα!... Ξετσίπωτοι, κοστουμαρισμένοι "δολοφόνοι", ουτιδανοί πωλιτικοί, αδίστακτοι... Πρέπει να φύγουν μια ώρα αρχίτερα, πριν μας ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά...Στα τσακίδια μια ώρα αρχίτερα... και να υπάρξει δικαιοσύνη, να πληρώσουν σκληρά για να καταλάβουν τι εστί πόνος... Η οργή του λαού να γίνει ποτάμι να τους πνίξει...
    Έχω πολλή οργή μέσα μου, όπως πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκαν και ευήκοα ώτα όμως. Αυτών που αρέσκονται στο αυτομαστίγωμα και καταπίνουν αμάσητη οποιαδήποτε σάχλα τους σερβίρεται από πολιτικάντηδες στυλ Πάγκαλου και παπαγάλων τύπου Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Παπαχελά, Ντερμπεντέρη …

      Αν τους ανακοινώσουν ό,τι για την τρύπα του όζοντος και το λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής φταίει η Ελλάδα, να ’σαι σίγουρος ότι θα το πιστέψουν. Ομαδική παράκρουση; Ψέκασμα; Βλακεία που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά; Αυτό που μας συμβαίνει μόνο με ψυχιατρικούς όρους μπορεί να το προσεγγίσει η επιστήμη.

      Δεν έχω ακούσει κανέναν εργαζόμενο να τα βάζει με άνεργο και κανέναν Δ.Υ να του φταίει ο Ι.Υ. Το αντίθετο όντως συμβαίνει.
      Γιατί όμως;
      Οι αρλούμπες της παραπληροφόρησης κάνουν τη βόλτα τους στο διαδίκτυο και στη TV, αλλά δεν ευθύνεται το μέσο. Φταίει όποιος τα πιστεύει επειδή αυτό βρίσκει «βολικό» και δεν κάθεται να ασχοληθεί ούτε με το ποιος τα λέει, ούτε σε τι αποσκοπεί, ούτε ποιος κερδίζει από αυτό, ούτε με τα βαθύτερα αίτια, ούτε με τις πιθανές λύσεις.

      Ο λαός είναι αγανακτισμένος αγαπητέ Γιάννη. Έχεις δίκιο.
      Μόνο που δεν είμαι σίγουρος αν είμαστε όλοι με το ίδιο…

      Διαγραφή
  2. Πέτρο Κ, καλησπέρα. Διαβάζω συχνά τα σχόλια σου στα στέκια που συναντιόμαστε (Μαζεστίξ κλπ). Επειδή έχουν πολύ ενδιαφέρον, ζουμί και χιούμορ όσα λες, σε προσκαλώ στο blog μου, μήπως παρεμπιπτόντως βρεις κι εσύ κάτι ενδιαφέρον από τις δικές μου απόψεις.

    http://pistos-petra.blogspot.gr/

    "ΣΙΣΑ: ΝΕΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ"

    Θα χαρώ να τα πούμε λοιπόν κι αν σε ενδιαφέρει, γίνε και μέλος του ιστότοπου. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tηνε παίρνουμε, τηνε παίρνουμε τη δόση, να'τη φτάνει !
    Σωθήκαμε ... !
    Πάω να κλάψω παραπέρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πρόλαβες.
      Αυτό που θα αναρτήσω σήμερα αυτό ακριβώς λέει: ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!
      Έρχομαι να κλάψω δίπλα...

      Διαγραφή