Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μήνυμα στέλνουν οι πρώτοι νεκροί !



Χθες το πρωί, ένας 77χρονος συμπολίτης μας, ο Δημήτρης Χριστούλας, έδωσε τέλος στη ζωή του. Διάλεξε το χρόνο, διάλεξε τον τόπο, ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα. Και ήταν ηχηρό.

Από χθες η τραγική είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Εφημερίδες και δελτία ειδήσεων κάνουν εκτενή ρεπορτάζ μέσω των απεσταλμένων τους, από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. Και όταν η κάμερα γυρίζει, δείχνει το Κοινοβούλιο.
Ένα από τα δεκάδες σημειώματα που άφησαν περαστικοί στο σημείο γράφει: “δεν είναι αυτοκτονία, είναι πολιτική δολοφονία”. Αυτό ακριβώς!!!

Αυτός ο 77χρονος άνθρωπος δεν ήταν ούτε αγράμματος, ούτε περιθωριακός, ούτε τρόφιμος κανενός ιδρύματος. Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχίατρος ή ειδικός αναλυτής του FBI για να καταλάβεις διαβάζοντας την επιστολή του ότι υπάρχει συγκρότηση, σταθερό χέρι και γραφή, σαφήνεια, αιτίες και αποδέκτες.

Το πολιτικό προσωπικό όπως πάντα όμως στο κόσμο του. Για νιοστή φορά «αδυνατεί» να καταλάβει και να πάρει το μήνυμα. Εκείνος ο γραβατωμένος καραγκιόζης Μπεγλίτης πήγε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να σώσει το τομάρι όλης της αγέλης: “κανείς δεν ξέρει αν είχε χρέη ή αν του τα έφαγαν τα παιδιά του”. Αναγούλα !
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Π. Κουκουλόπουλος κατέθεσε το δικό του εμετό: “προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια”.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Βενιζέλος και Σαμαράς ψέλλισαν κάτι λίγα, όχι ότι διαθέτουν τσίπα, αλλά επειδή μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και κάθε ψήφος μετράει, δεν θέλουν να έχουν μέχρι τις εκλογές κι άλλες αυτοκτονίες.


Το δέντρο έγινε σημείο αναφοράς. Η πράξη αφετηρία.

Όσο και αν αρνείστε να το παραδεχτείτε, το αίμα είναι στα δικά σας χέρια…

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι νεκροί.
    Δεν ξέρω πού θα σταματήσει το κοντέρ, αλλά θα μεγαλώσει πολύ.
    Αν δεν σταματήσει τώρα η αιματηρή ιστορία των Μνημονίων, το Σύνταγμα θα γίνει κατακόκκινο.
    Όχι από σημαίες και πάθος, αλλά από αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι κατά της βίας αλλά εδώ μιλάμε για αυτοάμυνα.
    Πρέπει να αρχίσει η αντίσταση και το δρόμο μας τον έδειξε ένας υπερήφανος άνθρωπος με ψυχή έφηβου αντάρτη.
    Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να αρχίσουν τα θύματα να μην είναι μόνο από τη μια πλευρά. Το είπε στην επιστολή του: αν ένας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ".
    Αν βγει μπροστά ένας που θα εμπνεύσει το λαό και θα τον παρασύρει στον αγώνα θα τους πάρει ο διάολος. Δεν θα υπάρξει τρύπα να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας απεγνωσμένος μα βαθειά πολιτικοποιημένος άνθρωπος προτίμησε την έξοδο από αυτήν την ταπείνωση και τη μιζέρια μ' αυτόν τον απεγνωσμένο μα ηρωικό τρόπο!
    Η θυσία του ας γίνει μήνυμα στους υπόλοιπους για αγώνες κι όχι άλλους άδικους θανάτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θυσία του δεν θα παρασύρει άλλους να κάνουν το ίδιο.
      Μας οπλίζει όμως με δύναμη να παλεύουμε για την προσωπική μας αξιοπρέπεια και να μη σκύβουμε το κεφάλι στον κάθε πουλημένο μ@λ@κα.
      Την καλημέρα μου.

      Διαγραφή