Σελίδες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο13



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Νέος πρίγκιπας εν’ όψει;
Ο Φάισαλ μπιν Αμπτουλαζίζ μπιν Νάσιρ μπιν Αμπτουλαζίζ Αλ Σαούντ εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Παναθηναϊκού.
Τη διαμεσολάβηση και αυτή τη φορά έκανε ο Βλάσης Τσάκας. Ο νέος πρίγκιπας Αλ Σαούντ φέρεται να ασχολείται με τις επενδύσεις στον αθλητικό τομέα - έχει, μάλιστα, αναλάβει την προεδρία της ομάδας Αλ Ρίαντ – και με το real estate. Στη διάρκειας δέκα λεπτών συνέντευξη του, υποστηρίζει ότι η μεταβίβαση μετοχών θα γίνει στα μέσα Απριλίου.

Δεν το συζητώ, προτιμώ τον Βγενόπουλο. Θέλω να θυμάμαι το όνομα που θα βρίζω. Για να προφέρεις το όνομα αυτού του άραβα πρέπει να σταματάς στη μέση και να πίνεις νερό.
Εντωμεταξύ αφού τη διαμεσολάβηση την έκανε και πάλι ο Τσάκας, αισθάνομαι μια ασφάλεια βρε παιδί μου.


Στη θέση Νο9:
50% των Ιρλανδών δεν πλήρωσε το φόρο ακινήτων.
«Κόκκινο πανί» για τους Ιρλανδούς αποτέλεσε ο φόρος ακινήτων που επέβαλε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρότι ο φόρος ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, μόλις το 50% των πολιτών τον πλήρωσε, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ετήσια Σύνοδος του κόμματος του πρωθυπουργού Έντα Κένι, Φίνε Γκάελ, φωνάζοντας ακόμη και υβριστικά συνθήματα.
«Αποκλείεται, δεν πληρώνουμε», «απορρίψτε το φόβο, η λιτότητα σταματά εδώ», «Φορολογήστε τους κλέφτες που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση» ήταν μερικά από τα συνθήματα των Ιρλανδών που αντιδρούν στο φόρο.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα ο κόσμος έκανε ουρές στα ταμεία να πληρώσει το χαράτσι του Βενιζέλου-τρόικας, μη τυχόν ξεμείνει από ηλεκτρικό ρεύμα. «Γάτα» ο Μπένυ, ήξερε που θα χτυπήσει, εκεί που πονάμε.
Υ.Γ.: Να σημειωθεί ότι οι Ιρλανδοί κλήθηκαν να πληρώσουν μόλις 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, τη στιγμή που οι μισθοί τους είναι υπερδιπλάσιοι των Ελλήνων.
Α ρε Βενιζέλος που σας χρειάζεται!


Στη θέση Νο8:
Αστυνομικοί αγοράζουν φάρμακα σε κρατούμενο με προβλήματα καρδιάς.
Ένας 66χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας τις τελευταίες 10 ημέρες, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες είχαν λήξει. Ο 66χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 μηνών. Από τα δικαστήρια οδηγήθηκε και πάλι στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας, όμως δεν μπορεί να μεταφερθεί στις φυλακές Χανίων γιατί είναι ασφυκτικά γεμάτες.
Ο άντρας αυτός καθημερινά πρέπει να παίρνει φάρμακα για την καρδιά του, καθώς λίγες ημέρες πριν από την σύλληψή του είχε υποστεί έμφραγμα. Ζούσε από την πρόνοια, κοιμόταν πότε στο αυτοκίνητο και πότε σε παράπηγμα και είναι κάτοχος βιβλιαρίου απορίας.
Τα φάρμακα που είχε στην κατοχή του τελείωσαν και έπρεπε να βρεθεί άμεσα λύση. Τη λύση την έδωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος της Νίκαιας, οι οποίοι συγκέντρωσαν το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να αγοραστούν τα φάρμακα. Μάλιστα ο φαρμακοποιός όπου αγόρασαν οι αστυνομικοί τα συγκεκριμένα φάρμακα τους έκανε έκπτωση 50 ευρώ.

Γεια σου κυρ εισαγγελέα με τα 18μηνά σου. Καλά που έχουμε και εισαγγελείς του δικού κύρους και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε κράτος δικαίου. Κράτησε τον 66χρονο καρδιοπαθή άπορο στο κρατητήριο και μη ξεχνάς να στέλνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών στα …αναρρωτήρια για να το σκάνε!


Στη θέση Νο7:
Προφυλακίστηκε ο προμηθευτής του «σούπερ-κοριού» της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Βαμβούκης ΑΕ», που την περίοδο 2006-2008 προμήθευσε την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ τα δύο συστήματα καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών.
Η προμήθεια των «σούπερ κοριών» είχε γίνει όταν αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ήταν ο Βύρων Πολύδωρας και διοικητής της ΕΥΠ, ο σημερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιάννης Κοραντής.
Από έρευνα που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ προέκυψε ότι η πραγματική αξία των συστημάτων υποκλοπών που είχαν κατασκευαστεί από τη γερμανική εταιρεία Syborg, ανερχόταν στο ποσό των 550.000 ευρώ για το καθένα. Ωστόσο στην ΕΥΠ και στην ΕΛ.ΑΣ κοστολογήθηκε με 3.700.000 ευρώ το καθένα, δηλαδή 7.400.000 και τα δύο, αντί 1.100.000 που ήταν η πραγματική τους αξία!
Έτσι, τώρα ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κάτσε τώρα στη ψειρού και κοίτα να φλιτάρεις συχνά. Οι σούπερ κοριοί στη φυλακή είναι τσάμπα, αλλά κι αυτοί τσιμπάνε.
Πάντως καμία παραίτηση από Πολύδωρα και Κοραντή δεν αναμένεται !


Στη θέση Νο6:
Απέσυρε ο Βορίδης την τροπολογία για τα βυτιοφόρα.
Απεσύρθη τελικά η τροπολογία Βορίδη, η οποία εξαιρούσε τους βυτιοφορείς από το άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος τους. Ο Μ. Βορίδης είχε καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία επιχειρείτο να κρατηθεί το επάγγελμα του ιδιοκτήτη βυτίου σε «επιλεκτική προστασία» για διάστημα ακόμη οκτώ χρόνων.
Οι ιδιοκτήτες των άλλων φορτηγών Δημόσιας Χρήσης καταγγέλλουν ότι “το υπουργείο Μεταφορών κλείνει εκ νέου το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων έως το 2020, καθώς διατηρεί τα προκλητικά προνόμια για μια μειοψηφία 700-800 βυτιοφορέων ΔΧ, ικανοποιώντας συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ και λειτουργώντας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος”.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας κάλεσε τον Μάκη Βορίδη από το ραδιόφωνο Βήμα 99,5 να αποσύρει την τροπολογία λέγοντας: “Αυτά δεν περνούν. Τέτοιες διατάξεις δεν  τις ψηφίζουμε. Η αγορά έχει ανοίξει και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήματα πίσω”.

Αρχικά να σας πω ότι ο «ακτιβιστής της δεξιάς» ήρθε για να μείνει. Από τη στιγμή που βάλατε αυτό το κατακάθι στο υπουργικό τραπέζι θεωρεί τον εαυτό του τουλάχιστον ισότιμο και σας έχει χεσμένους.
Πέρα από τις χιλιάδες ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές διαφορές που έχω με αυτό το απόβρασμα «κύριε» Ρέππα, να σου κάνω μια ερώτηση: για πόσα χρόνια θεωρείς ότι το υπουργείο Μεταφορών σου ανήκει; Μήπως θα πρέπει για όσα χρόνια ακόμη ζήσεις να παίρνουν τη γνώμη σου οι επόμενοι υπουργοί αν μπορούν να αλλάξουν το νόμο «σου»; Απλά καταψήφισε το νόμο στη Βουλή και σταμάτα τα σκουσμάρια. Την ίδια μαλακία έκανες και με τον Ραγκούση για το νόμο των ταξί. Την ίδια μαλακία έκανε και η Αννούλα (μια είναι η Αννούλα) και με τον Μπαμπινιώτη όταν πήγε να αλλάξει το νόμο της.
Τελικά στην Ελλάδα για τους υπουργούς δεν θεωρούνται φέουδα μόνο τα υπουργεία τους. Φέουδα θεωρούν και τα υπουργεία που είχαν πριν!


Στη θέση Νο5:
Πώς άλλαξε τα φώτα στη ΔΕΗ η... ΓΕΝΟΠ.
Χορό εκατομμυρίων είχαν στήσει συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ. Μέσω υπερτιμολογήσεων εισέπραξαν 2.080.209 ευρώ. Το ποσό αφορά αποστολές που πληρώθηκαν χωρίς να γίνουν, πολυτελή φιλοξενία ξένων αντιπροσωπειών, αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ εστάλη στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Για μεγάλη διασπάθιση δημόσιου χρήματος” κάνει λόγο ο Γενικός Επιθεωρητής Λ. Ρακιντζής, απευθυνόμενος στη ΔΕΗ και στον υπ. Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. “Στο εν λόγω πόρισμα καταγράφεται μεγάλη διασπάθιση δημοσίου χρήματος με τη μέθοδο των υπερτιμολογήσεων και των τριγωνικών τιμολογήσεων”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, περιγράφοντας το πόρισμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Αυτό πάνω-κάτω στην Ελλάδα σημαίνει συνδικαλισμός: κορόιδεψε κάποιους πολλούς, γλύψε άλλους που θα σε σπρώξουν στη καρέκλα, ανακατέψου με τους υπονόμους της πολιτικής, τσέπωσε όσο περισσότερα μπορείς να καταβροχθίσεις, διαπλέξου με οποιοδήποτε κατακάθι σαν και σένα μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Αλλά να μη ξεχνάς ποτέ όταν βγαίνεις στα μπαλκόνια και στα αμφιθέατρα να απαγγέλεις θούριους κατά της διαπλοκής, της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, της ατιμωρησίας των ενόχων.
Κάπου-κάπου πέτα και κανα “το μαχαίρι στο κόκκαλο”. Πιάνει !


Στη θέση Νο4:
Αθώος ο εκδότης του Focus για την προσβλητική «Αφροδίτη»
Με το άκρως πολιτικό επιχείρημα πώς η κριτική του περιοδικού Focus, που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, (ενώ στη διαδικτυακή σελίδα του επίδικου περιοδικού είχε αναρτηθεί άρθρο που εμφάνιζε τους Έλληνες ως «απατεώνες»), “δεν αφορούσε τους Έλληνες πολίτες, αλλά τους Έλληνες πολιτικούς», το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον εκδότη του περιοδικού για το αδίκημα της «προσβολής συμβόλου».
Τα επίμαχα άρθρα δεν αφορούσαν πράξεις πολιτών, αλλά πράξεις Ελλήνων πολιτικών, ενώ οι δημοσιογράφοι έκαναν και μια ιστορική αναδρομή” αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.
Παράλληλα κρίθηκε απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος 5 δημοσιογράφων για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της εξύβρισης αφού με το νέο νόμο το αδίκημα έχει γίνει πταίσμα.
Παράλληλα απέβαλλε την πολιτική αγωγή, που είχαν δηλώσει 6 δικηγόροι, με το επιχείρημα πώς το δημοσίευμα δεν αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού για να έχουν έννομο συμφέρον, αλλά μόνο πράξεις πολιτικών προσώπων.

Ευτυχώς δηλαδή που η υπόθεση εκδικάστηκε στην Ελλάδα. Αν εκδικαζόταν στη Γερμανία μπορεί να πληρώναμε και πρόστιμο που τους ενοχλήσαμε!
Βρε δε γαμ###στε «έλληνες» δικαστές!!!
Από πότε η Αφροδίτη της Μήλου αποτελεί σύμβολο αποκλειστικά των πωλητικών και η προσβολή του αφορά μόνο αυτούς; Γιατί λοιπόν στο εξώφυλλο το περιοδικό δεν είχε τις σκατόφατσές τους; Λέτε τότε να αισθανόμαστε ως λαός κάποια προσβολή γι’ αυτό; Γιατί σε κανένα σημείο από τις αρχιδιές που έγραψαν τα γερμανικά μαλακισμένα δεν έκαναν ευθεία αναφορά σε αυτούς τους ξεφτίλες, παρά έκαναν λόγο για λαό τεμπέληδων που ροκανίζει κοινοτικές επιδοτήσεις, που αργεί να πάει στη δουλειά του, που δουλεύει τις λιγότερες ώρες; Είστε για φτύσιμο !


Στη θέση Νο3:
Φακέλους με τις γερμανικές αποζημιώσεις εντόπισε το ΥΠ.ΟΙΚ.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την «εξαφάνιση» των φακέλων με τις ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας για την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής, ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης διέταξε έρευνα στο ιστορικό αρχείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για συλλογή του υλικού τεκμηρίωσης.
Όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν εντοπίσει ήδη τους φακέλους με τα στοιχεία ιδιωτών που αποζημιώθηκαν κατά την δεκαετία του 1960 από την Γερμανία.
Στα ιστορικά αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα γίνει περαιτέρω έρευνα, με στόχο την αξιοποίηση υλικού που θα βρεθεί. Το υλικό μάλιστα πρόκειται να ψηφιοποιηθεί ώστε να μην χαθεί.

Έπρεπε να διαταχτεί έρευνα για να ψάξετε; Και τα μόνα που βρήκατε είναι τα στοιχεία των ιδιωτών που έχουν αποζημιωθεί από τους ναζί (άρα η υπόθεσή τους έχει κλείσει), δεν βρήκατε όμως ακόμη τα στοιχεία των απαιτήσεων του ελληνικού κράτους έναντι των Γερμανών!
Για ψάξτε ρε παιδιά, κάπου χωμένα θα’ναι.


Στη θέση Νο2:
Αναγνωρίζει πλέον το έλλειμμα του 2009 στο 15% ο Αντώνης Σαμαράς
Για πρώτη φορά και μάλιστα ενώπιον ενός διεθνούς ακροατηρίου, ο Αντώνης Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15%.
Απόσπασμα από άρθρο της 4/4/2012 του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Wall Street Journal:
More recession has meant more stubborn deficits and ever-exploding debt. Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009. Two years later, and despite all these measures, Athens's deficit was still around 10% in 2011. Three quarters of deficit-cutting produced more recession, not less deficit.

Μετά την εγκατάλειψη της πάγιας θέσης (πολύ πάγιας ε;) του Σαμαρά ότι δεν συμμετέχει σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ,
μετά την εγκατάλειψη της άλλης πάγιας θέσης ότι δεν υπογράφει κανένα μνημόνιο,
μετά την εγκατάλειψη του «Ζάππειο ΙΙ» και των επαναδιαπραγματεύσεων (οι οποίες θα αντικατασταθούν με …ισοδύναμα μέτρα)
ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα για τον αγνό ψηφοφόρο (βλ. ηλίθιο) της ΝΔ: ο Σαμαράς παραδέχεται ότι το έλλειμμα που άφησε εκείνο το κουνάβι ο Παπαθανασίου και ο ακαταλληλότερος όλων των εποχών (υποψήφιο θύμα της KGB, της Μοσάντ, της CIA, της Αλ Κάϊντα, των Illuminati, των Ελοχίμ και του Μήτσου του ταβερνιάρη με τα παϊδάκια) άγγιξε το 15%, όσο δηλαδή παρουσίασε και ο ΓΑΠ με τον Παπακωνσταντίνου.
Και αυτά που σας έλεγε η Γεωργαντά και ο Κοντοπυράκης;
Και η εξεταστική που τάξατε;
Πάλι ψέματα είπατε; Όχι ρε γαμώτο…
Βάλε τώρα το Μιχαλάκα να ανασκευάσει. Πες του να πει ότι τον Οκτώβριο του ’09 το έλλειμμα ήταν στο 4% και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 3 μήνες το ανέβασε 11 μονάδες.


Στη θέση Νο1:
Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 εκατοντάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα έγιναν αυτόπτες μάρτυρες μιας πολιτικής δολοφονίας. Ο Δημήτρης Χριστούλας, ο έφηβος των 77 ετών, έβαλε τέρμα στη ζωή του αρνούμενος να χαρίσει στα πολιτικά πωλητικά καθάρματα την υπερηφάνεια του και την αξιοπρέπεια του.

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

2 σχόλια:

  1. Αν δεν υπήρχε η πράξη του αυτόχειρα Δημήτρη Χ., αυτή που πέρασε κάλλιστα θα ονομαζόταν "η εβδομάδα της γελοιότητας".
    Πού να πρωτοσταθεί κανείς;
    Στις γελοιότητες
    -του ΥπΟικ που βρήκε μόνο όσους... αποζημιώθηκαν από τους Γερμανούς;
    -της ΓΕΝΟΠ που έκανε περιουσία "υπερασπιζόμενη" τους εργαζόμενους;
    Υπεροκοστολοηγήσεις, ταξιδάκια, κονόμες κλπ.
    -των ΜΜΕ που κάναν τόσο θόρυβο για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ (για να επιτεθούν και στο συνδικαλισμό εν γένει) και κάνανε γαργάρα το υπερσκάνδαλο του "συμβιβασμού" με τη Siemens?
    -των δικαστών πυο αθώωσαν το Φόκους;
    Ε, τα τωρινά αφεντικά τους θα υπερασπιστούν.
    -του Ρέππα και του Ραγκούση που φαίνονται γελοιωδέστεροι και του Βορίδη ακόμα;
    -του Σαμαρά; (γι αυτόν δεν έχω λόγια...)

    Και μεσα στους γελοίους Σαμαρά, Ρέππα, Φωτόπουλο, ΜΜΕ, δικαστές κλπ.
    ...
    υπήρξε ένας μάγκας αγωνιστής που με κάνει να ντρέπομαι που είμαι μικρός μπροστά του.
    Με σιχάθηκε κι εμένα και έδωσε τέλος στη ζωή του μπας και σημάνει την αρχή του αγώνα.
    Αλλά μάταια...
    Ακόμη στον καναπέ μου είμαι.
    Αθάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "συμβιβασμό" (=νέο σκάνδαλο) με τη Μίζενς τον είχα για 1η είδηση.
      Έγινε αυτό με τη δολοφονία του Δημήτρη Χριστούλα και το άφησα στην άκρη. Ετοιμάζω ανάρτηση με όλες τις πουστιές/σκάνδαλα των γερμαναράδων και θα έχει την τιμητική του ο ..."συμβιβασμός".

      Διαγραφή