Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο9



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Θ. Πάγκαλος: “Βλέπω συνεργασία ΠαΣοΚ - ΝΔ και μετά τις κάλπες”.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ανεπίσημες συζητήσεις για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων στις οποίες μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες. Αποφεύγει να δηλώσει ποιον στηρίζει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠαΣοΚ και ζητά εκλογές από τη βάση με κάλπη. Χαρακτηρίζει «ανίκανους και ανυπόληπτους» όσους διαχειρίστηκαν την κρίση και εν συνεχεία, όταν απομακρύνθηκαν, προχώρησαν σε κριτική και «αισχρή περίπτωση» τους λεγόμενους «κηπουρούς» του κ. Παπανδρέου. Επιτίθεται για άλλη μία φορά με σφοδρότητα εναντίον και των τριών κομμάτων της Αριστεράς για τις «βίαιες πράξεις οπαδών τους» και δηλώνει ότι το μόνο  αριστερό κόμμα που αναγνωρίζει είναι το ΠαΣοΚ.

Αρχικά να διαγνώσω ότι δεν προτίθεσαι με τίποτα να αφήσεις τη καρέκλα. Επιδιώκεις μετεκλογικές συνεργασίες και προφανώς υπουργιλίκι για την αφεντομουτσουνάρα σου, όντας ανεπάγγελτος.
Κατά δεύτερον, στους ανίκανους και ανυπόληπτους δεν συγκαταλέγεσαι απλά κι εσύ, αλλά είσαι πρώτος και με διαφορά. Αν θυμάμαι καλά, η μοναδική αρμοδιότητα που σου είχε αναθέσει ο ΓΑΠ ήταν ο συντονισμός των υπουργών. Μέχρι και τεφτέρι κρατούσες και τους έβαζες …βαθμούς!!!
Τρίτον, εσύ κι αν αποτελείς αισχρή περίπτωση. Όσες φορές απομακρυνόσουν από υπουργείο (κατόπιν αλλεπάλληλων μαλακιών), έβγαινες και κατηγορούσες τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Γι’ αυτό και σε έχουν στις κυβερνήσεις, όχι γιατί το αξίζεις, απλά βαριούνται τα μυξοκλάματα.
Το τελευταίο όμως είναι το καλύτερο. το ΠαΣοΚ είναι το μόνο αριστερό κόμμα που γνωρίζεις; Το ΠαΣοΚ ήταν αριστερό κόμμα. Έτσι που το καταντήσατε είναι για $%#@#*.
Α, και πού ’σαι. Πες του Αντωνάκη ότι πρόκειται να “συγκυβερνήσει” με “αριστερό” κόμμα.
Χαρές που θα κάνει…!


Στη θέση Νο9:
Σκανδαλώδεις μισθοί και προνόμια στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Οι απολαβές εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια μοιάζουν να ξεφεύγουν και μάλιστα κατά πολύ από την ελληνική πραγματικότητα της δεδομένης περιόδου.
Ενδεικτικά, οι μέσες μικτές αποδοχές επόπτη στα ΕΛΠΕ είναι 104.300 ευρώ το χρόνο, βοηθού επόπτη 101.000, εργοδηγού 75.000, χειριστή Α' 61.800, τεχνίτη με προϋπηρεσία 4 - 10 χρόνια 37.500, χειριστή με προϋπηρεσία 4 - 10 χρόνια 52.700, νέου τεχνίτη 28.000 και νέου χειριστή 37.900.
Υπάρχουν περιπτώσεις επόπτη με αποδοχές 130.000 ευρώ, κλητήρα με 67.000, οδηγού με 88.000, φύλακα βάρδιας με 110.000, εργάτη με 55.000, καθαρίστριας με 38.000, αποθηκάριου με 78.000 και τραπεζοκόμου με 74.000.
Στο διοικητικό προσωπικό οι μέσες αποδοχές είναι 59.000 ευρώ και στο βοηθητικό οι μισθοί κυμαίνονται από 49.000 - 70.000 ευρώ.
Τέλος, ο γενικός διευθυντής διυλιστηρίων έλαβε το 2011 199.083,02 ευρώ, με τον μισθό του να διαμορφώνεται στις 14.169,10 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων στις 15.458 ευρώ.

Καμιά θέση τραπεζοκόμου έχετε;
Στον ελεύθερο χρόνο μου βγάζω τα σκυλιά σας βόλτα, αλλάζω πάνες στους παππούδες σας, πάω για ψώνια, καθαρίζω σκάλες, πατάρια και W.C.!!!


Στη θέση Νο8:
Independent: Το καλύτερο μέρος για να γεννήσεις είναι η Ελλάδα.
Με αφορμή την 101η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η βρετανική εφημερίδα “Independent” δημοσίευσε έρευνα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου για τις γυναίκες.
Σύμφωνα με την έρευνα, ιδανικότερη χώρα για να ζει μία γυναίκα είναι η Ισλανδία, ιδανικότερο μέρος για όσες ενδιαφέρονται για τα κοινά είναι η Ρουάντα, ενώ η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη για τις συνθήκες τοκετού, καθώς μόλις 1 στα 31.800 νεογέννητα, κινδυνεύουν με θάνατο μετά τον τοκετό.

Μπορεί η χώρα μας να αποτελεί την ιδανικότερη για να γεννηθείς, αλλά αν θες πραγματικά να ζήσεις, πρέπει αμέσως μετά τη γέννα να μεταναστεύσεις.


Στη θέση Νο7:
Προσφυγή των γραφείων τελετών στο ΣτΕ κατά των αυξημένων τελών κυκλοφορίας των νεκροφόρων.
Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η από 16.8.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία οι νεκροφόρες και τα ασθενοφόρα από 1.1.2012 χαρακτηρίζονται πλέον επιβατικά αυτοκίνητα και πληρώνουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πέντε σωματεία ιδιοκτητών γραφείων τελετών και επτά κάτοχοι νεκροφόρων.
Μέχρι το 2011 οι νεκροφόρες υπάγονταν στην κατηγορία των επαγγελματικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων ειδικής κατηγορίας. Από το 2012 όμως, τα τέλη κυκλοφορίας των νεκροφόρων υπολογίζονται σύμφωνα με τον κυβισμό τους και την παλαιότητα του οχήματος, όπως γίνεται για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης νεκροφόρας ο οποίος κατέβαλε 22 ευρώ το 2011 για τέλη κυκλοφορίας, τώρα κλήθηκε να πληρώσει 1.320 ευρώ!

Επιβατικά; Black humor!
Το δυστύχημα για τα Γραφεία Τελετών είναι που δεν είναι ταξί, για να πληρώσει τη διαφορά ο …«επιβάτης»!
Άκου 22 ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Πλάκα κάνετε; Τόσα δίνω για το παπάκι!


Στη θέση Νο6:
Τροπολογία για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των κομμάτων προς τις τράπεζες.
Άρον – άρον απέσυραν ΠαΣοΚ και ΝΔ την ευνοϊκή ρύθμιση που πρότειναν από κοινού με τροπολογία τους για διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων επί των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Τα δυο κόμματα εισηγούντο αρχικώς, να διαγραφούν οι τυχόν ανεξόφλητοι τόκοι με εκχώρηση των μελλοντικών ποσών της κρατικής επιχορήγησης, και ακολούθως να εξοφληθεί η οφειλή ολοσχερώς σε ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με σταθερό επιτόκιο 4%.
Η τροπολογία για την τακτοποίηση των οφειλών τους (ύψους 244,2 εκ. ευρώ) είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Αυτό κι αν είναι σωστό timing!
Οι ρυθμίσεις των οφειλών των χρημάτων που καταβροχθίζουν τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο για την κτηνο-τροφία!
Ως κτηνο-τροφική εγκατάσταση εννοείτε το Κυνοβούλιο;


Στη θέση Νο5:
Κέρδη από τα δάνεια προς την Ελλάδα.
Κερδισμένος έχει βγει μέχρι στιγμής ο Γερμανός και ο Αυστριακός φορολογούμενος από τη βοήθεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφα του γερμανικού και αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.
Ως τα τέλη του 2011, η γερμανική κυβέρνηση για δάνεια συνολικού ύψους 15,17 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, έχει εισπράξει τόκους 380 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο κυμαίνεται μεταξύ 3,4% και 4,5%.
Από τη δική της πλευρά η Αυστρία, για δάνεια 1,56 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 είχε εισπράξει τόκους 62,6 εκατ. ευρώ.

Φτιάξατε ένα ωραίο παραμύθι, τα κανονίσατε έτσι ώστε να μη μας δανείζει κανένας με λογικά επιτόκια, μας είπατε τεμπέληδες και ανίκανους να διαχειριστούμε την κρίση, κάνατε συμβούλια, συσκέψεις, τηλεδιασκέψεις, συνόδους κορυφής, eurogroup κι όποια άλλη μαλακία σας κατέβηκε, για να αποφασίσετε ΔΗΘΕΝ να μας «σώσετε».
Ουσιαστικά βρήκατε έναν τρόπο να κονομάτε από τη φτώχεια μας, χωρίς να κουνάτε το μικρό σας δαχτυλάκι.
Πως μας είπατε να το λέμε; Πακέτο διάσωσης; Πακέτο διάσωσης ποιανού;;;

Ας δούμε όμως και την αμέσως επόμενη είδηση.


Στη θέση Νο4:
Μείωση των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα.
Μείωση της τάξης του 13% (5,1 δισ. ευρώ), εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φ. Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των Ελλήνων καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα θα ξεπεράσουν το 17% (17 δισ. ευρώ).

Κρίμα! Πολύ λυπάμαι!!
Και εδώ θα ξεσπάσω την καφρίλα μου. Θέλω να χάσουν τη δουλειά τους μερικές εκατοντάδες Γερμανοί, από αυτούς που πιστεύουν ότι δουλεύουν για να μας ταΐζουν. Και ταυτόχρονα να μάθουν ότι απολύθηκαν επειδή μειώθηκαν οι εξαγωγές τους προς τη χώρα μας.

Η εκδίκηση της γυφτιάς!!!


Στη θέση Νο3:
Γιατρός χορήγησε σε ένα χρόνο 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας!
Βιομηχανία αναρρωτικών αδειών, που επιβάρυναν με μεγάλα ποσά το ΙΚΑ, αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο. Ένας γιατρός είχε γράψει 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας σε ασθενείς! Έχουν πιστοποιηθεί 11 περιπτώσεις από οκτώ γιατρούς του Ηρακλείου, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες έναντι 100-200€. Οι αναρρωτικές γράφονταν κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό λάμβαναν την αποζημίωση από το ΙΚΑ, ενώ ανανέωναν ή έπαιρναν την άδεια παραμονής τους σαν εργαζόμενοι. Παράλληλα, την ίδια ώρα μπορούσαν να εργάζονται και να πληρώνονται χωρίς να τους ασφαλίζει ο εργοδότης. Μάλιστα σε μια μόνο περίπτωση 5μελούς οικογένειας εμφανίζονται όλα τα μέλη με αναρρωτική άδεια, με το μικρότερο ποσό που καρπώθηκαν να φτάνει τα 12.000 ευρώ και το μεγαλύτερο τα 23.000 ευρώ τον χρόνο.

Τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι (ασφαλισμένοι; πλάκα κάνω !) πληρώνουν από τη τσέπη τους τα φάρμακά τους, τη στιγμή που λείπουν από τα νοσοκομεία από γάντια μέχρι χημειοθεραπευτικά φάρμακα, αυτοί οι άθλιοι συνεχίζουν το πάρτυ.
Κύριε Ρ. Σπυρόπουλε, αν δεν έχετε σκοπό να δώσετε το όνομά του(ς) στη δημοσιότητα και ποια ποινή θα του(ς) επιβάλλετε, τότε γιατί μας το λέτε;
Έτσι μας τσιτώνετε περισσότερο!


Στη θέση Νο2:
Κατασκευή αεροσκάφους στη Φλώρινα !
Οι Έλληνες μπορούν: 200 κιλά αεροσκάφος, μοναδική καινοτομία παγκοσμίως.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν αμερικανικές εταιρείες για την εμπορική αξιοποίηση ενός αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα από τον πρόεδρο της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργο Ηλιόπουλο.
Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3.000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου ο Γ. Ηλιόπουλος κατασκεύασε το αεροσκάφος «SF/1 Archon». Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος που μοιάζει με μαχητικό και μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, έχει δεχτεί πολλά e-mail από αμερικάνικες εταιρείες για την εμπορική του αξιοποίηση!

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει !!!


Στη θέση Νο1:
Στο 21% η ανεργία τον Δεκέμβριο.
Στο ιστορικό ρεκόρ του 21% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 40,9%), αγγίζοντας τα 1.033.507 άτομα.

Από σήμερα μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το PSI, την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης και των CDS.
Ο Έλληνας κατάφερε να διασώσει την παγκόσμια οικονομία και τώρα μπορεί επιτέλους να πεθάνει ήσυχος.
Από την πείνα…!

4 σχόλια:

  1. Για κλάμματα :)
    Ειδικά αυτο με τη χρηματοδότηση και τα χρέη των κομμάτων δε μπορώ να το καταπιώ με τίποτα.
    Μόλις το σκέφτομαι τρελαίνομαι.
    Κόβουν μισθούς και συντάξεις αλλα τα κόμματα ζουν και βασιλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα αλλάξουν ΠΟΤΕ.
      Αυτό που μας μένει είναι να τους αλλάξουμε εμείς.

      Διαγραφή
  2. Μετά την είδηση για τη εμτατροπή της νεκροφόρας σε... επιβατικό νομίζω πως τα υπόλοιπα περιττεύουν!

    Αυτό είναι το ζουμί: η Κυβέρνηση πιστεύει στη μεταθανάτιο ζωή!
    Γι αυτό μας γ***** την τωρινή μας ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση πιστεύει στη μεταθανάτιο φορολογία.
    Μεταφυσικά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή