Σελίδες

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η έκκληση της Νάντης


Έκκληση της Νάντης (Γαλλίας) για την Ελλάδα, 11/11/11
Έκκληση
Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα


Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μια ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν ...είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες.
Συνεπώς, ήρθε η ώρα για να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μια στιγμή παραπάνω στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας (7). Έτσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της.
Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιας σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοποτάμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

Κύριε Πρέσβη,
Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................


Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου : jesuisgrec@numericable.fr
Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιό κάτω blog :
http://jesuisgrec.blogspot.com/


Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μιά γιορτή) (9).

Σημειώσεις κειμένου έκκλησης
1.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.
Αισθανόμαστε ντροπή γιά το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μιά Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μιά θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους.

2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.

3. Ο Τσόρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο. ». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της. ».

Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση γιά να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθει και εξορίστηκε στη Γερμανία απ’ όπου γύρισε ζωντανός το 1945.

4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγώνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.

5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μια τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές),

6. Και διότι η εναρκτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναϊκή Δημοκρατία πρώτος σπόρος - ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως - που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώς η κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιός το θυμάται ;
Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.

7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιας προ-φασιστικής κρίσης.

8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μια μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κομμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Βρετανούς πράκτορες.

9. Ο σύλλογος Ν.e.u.f. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου γιά το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.e.u.f. πήρε επίσης τη πρωτοβουλία της « Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004 » (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, Δέκα καινούργια δικαιώματα για τον προσεχή αιώνα ».


Πηγή: http://jesuisgrec.blogspot.com



8 σχόλια:

  1. Το είχα ξαναδιαβάσει μερικές μέρες πριν.
    Είχα σκεφτεί να το ανεβάσω, αλλά δεν είχα τι να πω γι' αυτό...

    Πραγαμτικά οι αραχνιασμένες, σκονισμένες φιγούρες των Φιλελλήνων του 18ου-19ου αιώνα ξαναζωντανεύουν.
    Και όταν ξαναζωντανεύουν οι θρύλοι, τι να πει κανείς;

    Την ώρα που οι εξουσιάζοντες τη χώρα μας αποποιούνται την ελληνική ιδιότητα και προκρίνουν την τραπεζική ή την "ευρωπαική", υπάρχουν πάλι κάποιοι λίγοι, "τρελοί" που νιώθουν Έλληνες κι ας γεννήθηκαν στο Ναντ και θέλουν να αγωνιστούν ως Έλληνες...

    Ναι, αυτοί είναι Έλληνες με την πραγματικη σημασία της λέξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν στο μυαλό μου τριγυρνούν αυτές οι τραγικές φιγούρες (π.χ. Πάγκαλος) που βολοδέρνουν στα ξένα ΜΜΕ και μας εξευτελίζουν, καταλήγω σε ένα συμπέρασμα: Έλληνας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι τόσο συγκινητικό και αφοπλιστικό ξένοι να θέλουν να γίνουν Έλληνες τη στιγμή που εδώ οι κυβερνήτες μας προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι γεννηθήκαμε Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ marianaonice

    Αυτοί που οι Γάλλοι φιλέλληνες αποκαλούν ήρωες και αναγνωρίζουν ότι τους οφείλουν πολλά, ο δικός μας Πάγκαλος τους αποκάλεσε "αγράμματο μπουλούκι".

    (Έχω μια εμμονή με το Θόδωρα. Είναι επειδή τόσο κακό και βλάκα δεν ξαναγέννησε ο τόπος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aφού τον ..."συμπαθείς" στο χαρίζω...

    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/276558/oust-arhikopriti/

    Και δεν είσαι ο μόνος...

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α, ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Δεκταί άπασαι αι προσφοραί δια τον προαναφερθέντα μαλακοπίτουραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω δει το θέμα αυτο απο την επόμενη μερα που το ανέβασες.
    Καμμια φορά καθυστερώ να απαντήσω, εδω εχω κρατημένο θέμα του apos απο τον Απρίλη του '11 και δεν εχω σχολιάσει :)
    Οταν έμαθα τι κάνουν οι Γάλλοι ! ... γίνονται έλληνες σε ένδειξη συμπαράστασης ! Εκπληκτικό, μένεις άφωνος και νιώθεις υποχρέωση και σεβασμό.
    Κάποιοι Γάλλοι βέβαια το κάνουν αυτό.
    Η κυβέρνησή τους ειναι ... *λογοκρισία* και *μπιπ*
    Πολλές απο τις πληροφορίες που υπάρχουν εδω δεν τις γνώριζα.
    Ειναι πλέον εύκολο ακόμα και για τον πιο δύσπιστο ή απλώς υπομονετικό, να φανταστεί οτι αυτο που συμβαίνει είναι πόλεμος και τον εχει προκαλέσει η απληστία, το κέρδος και η ανθρώπινη ηλιθιότητα.
    Απο τη μία ως κράτος θέλαμε συμμάζεμα, αυτο ειναι κάτι στο οποίο δε νομίζω να διαφωνεί κανείς, κι απο την άλλη αυτο το ... "συμμάζεμα" επιχειρείται να γίνει με εμάς γονυπετείς και ξεβρακωμένους.
    Την ίδια ωρα, [σημερα] κηδεύεται δημοσία δαπάνη ενας πρώην πολιτκός, καταδικασμένος για υπόθαλψη εγκληματιών. Αποδεικνύουμε οτι είμαστε μαλάκες.
    Την ίδια ωρα, γαβαλάδες, φερέτηδες και διάφοροι λαμόγιοι θησαύριζαν ή εκβίαζαν και κατέστρεφαν ανθρώπους ενω άλλος καταφεύγει στον ΟΗΕ λέει ( ! ) για να αποφυλακιστεί και την ίδια ώρα η βουλευτική ασυλία υφίσταται με ολα τα βασιλικά προνόμιά της και η Εκκλησία παραμένει κράτος εν κράτει και αρνείται να έρθει στο 2012 και παραμένει στον μεσαίωνα. Διαβασε επιστολή του Πειραιώς Σεραφείμ στην Παπαρρήγα να κάνεις καινούργιο στομάχι. Περαστικά :)
    Αυτοί οι έλληνες θέλουν να γίνουν οι Γάλλοι της Νάντης ;
    Ποιοί έλληνες θέλουν να γίνουν ;

    Οπως και να 'χει ειναι φοβερή η κίνηση των Γάλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναφέρεσαι στο Μ. Κεφαλογιάννη. Λένε ότι ο αποθανών δεδικαίωται, αλλά (όσο με αφορά) δεν είναι έτσι. Αν είχα εγώ φιλαράκια στα Ζωνιανά και έκανα παρέμβαση σε αστυνομικούς για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους υπέρ των φίλων μου, μάλλον θα με είχαν από τότε στη ΓΑΔΑ και θα με βάραγαν ακόμα.

      Για τη συμμορία των Καραμπερο-φερέτηδο-παπαχατζήδων τα’γραψα χθες.

      Για το Μπέο του ετοίμασα κουστουμάκι για αύριο.

      Όσο αφορά την επιστολή Σεραφείμ προς Παπαρήγα δεν το γνώριζα. Θα ψάξω να τη βρω και θα προσέξω να τη διαβάσω με άδειο στομάχι. Μέρες που’ναι δεν είναι να πετάς φαΐ. :)

      Υποθέτω πάντως ότι η κίνηση των Γάλλων είναι συμβολική και με αυτή επιδιώκουν να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και όχι την ελίτ του. Δεν φαντάζομαι να επιθυμούν να ταυτιστούν με Τσουκάτους, Αλογοκλέφτες, Άκηδες, Μαντέληδες, Παυλίδηδες, Κεφαλογιάννηδες κλπ. Με αυτούς δεν ταυτίζεται κανένας μας.

      Διαγραφή