Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Οι παπατζήδες



“Λίγα βάζετε – λίγα παίρνετε, πολλά βάζετε – πολλά παίρνετε” διαλαλούσαν οι παπατζήδες που έδρασαν σε περασμένες δεκαετίες. Αποτελούσαν τον υπαίθριο τζόγο της παλιάς εκείνης εποχής. Φτωχοδιάβολοι κομπιναδόροι, στηρίζονταν στο πάθος κάποιων για εύκολο κέρδος και πολλών άλλων που πόνταραν στην “ελπίδα”. Το κέρδος δεν ερχόταν σχεδόν ποτέ.

Μια χάρτινη κούτα γυρισμένη ανάποδα ή ένα τραπεζάκι και τρία φύλλα της τράπουλας, το ένα Ρήγας ή “Παπάς” και στηνόταν η επιχείρηση. Από κοντά βοηθοί ο τσιλιαδόρος και ο δήθεν πελάτης αβανταδόρος που …«κονόμαγε», ενώ στην ουσία ψάρευε θύματα. Φαινόμενο της εποχής λοιπόν που θα το συναντήσουμε και σε πολλές ελληνικές ταινίες, πάντα δοσμένο με γλαφυρό ύφος.

Θα μου πείτε: που τα θυμήθηκες τώρα όλα αυτά;

Είναι απλό. Όλες αυτές τις μέρες που προηγήθηκαν, άλλη δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε από το να ασχολιόμαστε με το κυρίαρχο θέμα των ρασοφόρων του Real Estate. Φρόντισαν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης γι’ αυτό, αφού «έπαιζαν» από το πρωί ίσαμε το βράδυ τον “άγιο” ηγούμενο Εφραίμ. Τον ιερομόναχο που ξαφνικά (;) αποφάσισε να γίνει μπίζνεσμαν και από μεσίτης/διαμεσολαβητής μεταξύ Θεού κι ανθρώπων μετατράπηκε σε σκέτο μεσίτη με τη γνωστή έννοια του όρου.

Χρόνια τώρα η ελληνική κοινωνία υποφέρει από κάθε είδους λαμόγια. Ανθρώπους που εμπιστεύεται και στη συνέχεια τον διαψεύδουν. Αναφέρομαι σε πολιτικούς, αλλά και ρασοφόρους. Τα παραδείγματα είναι πολλά, όρεξη να ‘χεις να ψάχνεις. Καθόμουν λοιπόν και σκεφτόμουν τι κοινό μπορεί να έχει πολιτική και ράσο. Δεν άργησα να το βρω. Το «Παπα…»!

Παπαδήμος, Παπαθανασίου, Παπακωνσταντίνου, Παπαρήγα. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Αμέσως μου έρχονται στο μυαλό ο Παπακαραμανλής ο κουρασμένος, ο Παπαβενιζέλος ο εξουθενωμένος, ο Παπααλογοκλέφτης ο αλχημιστής στατιστικών, ο Παπαντωνίου που αγωνίζεται για το σοσιαλισμό, ο παπαλοβέρδος με τα σάλια του, ο παπαγκαντέμης με ντοκτορά στο παπατζιλίκι, ο Παπασαμαράς – χρυσό μετάλλιο  στη κωλοτούμπα, ο Παπακαρατζαφέρης – αυτός χάζεψε νωρίς, ο Παπατσίπρας – παπατζής σκέτος και για κλάματα.

Ποιος έμεινε απ’ έξω; Πολλοί. Την τιμητική θέση όμως την κράτησα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Καμία σχέση με τον πατέρα του. Ο Ανδρέας θεωρήθηκε δημαγωγός, λαοπλάνος, ψεύτης, απατεώνας και πολλά άλλα. Δεν περίμενα φυσικά από αριστεροδεξιά μαλακισμένα να πάρουν άλλη θέση. Που να χτυπάνε κάτω τον απαυτό τους όμως η ουσία δεν αλλάζει. Επί Ανδρέα ο λαός έφαγε ψωμί.
Αλλά δεν είναι της παρούσης. Θα μου την πέσουν και τα προαναφερθέντα αριστεροδεξιά και ποιος τη χάρη μου.

Το θέμα μας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, οι παπάδες και οι παπατζήδες. Ο Γιώργος κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξαφανίσει το πολιτικό του κεφάλαιο, να ρίξει το κόμμα του στα δημοσκοπικά τάρταρα, τέτοια ώστε να εμφανίζεται το ΚΚΕ η επόμενη …αξιωματική αντιπολίτευση. Εκεί στην Ιπποκράτους θα θεωρηθεί νίκη η δεύτερη θέση.
Θυμάμαι ο Ανδρέας έλεγε «δεν είναι κίνημα, είναι ξεκίνημα». Τώρα το σύνθημα έγινε «δεν είναι κόμμα, το έκανα απόκομμα». Μπορεί να μην πολυταιριάζει ο Γιώργος με το παραπάνω συνοθύλευμα των απατεώνων, αλλά τα λάθη του είναι πάρα πολλά.

Και το νέο έτος ξεκίνησε με όλους αυτούς τους παπατζήδες στο προσκήνιο.
Ο ΓΑΠ πρέπει να αποφασίσει αν θα ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής, αν θα παραμείνει αρχηγός, αν θα οδηγήσει αυτός το κόμμα στις εκλογές, αν θα παραμείνει στην Ελλάδα,

το κατεστημένο των παπαδημοσιογράφων του Σκάι έπεσε με τα μούτρα στην αθώωση Εφραίμ πριν τη δίκη (μέχρι και επαναλήψεις εκπομπών προγραμματίζουν για όσους δεν τις είδαν), 

ο παπαΕφραίμ συνεννοείται με τον Πούτιν να στρέψει τους διηπειρωτικούς πυραύλους προς τα μέρη μας, 

και οι ορίτζιναλ παπατζήδες βλέποντας πως μαζεύτηκαν πολλοί στον κλάδο, διοργανώνουν συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματος!


Αφιερωμένο εξαιρετικά το παρακάτω βίδεον για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι.

10 σχόλια:

  1. Σχεδόν όλοι όσοι πέρασαν από την εξουσία σ' αυτόν τον τόπο ήταν παπατζήδες που μόνο σου παίρνανε.
    Ο Αντρέας ήταν ο μόνος παπατζής που σου έδινε κιόλας.
    Και γι αυτό έχουν φαγωθεί δέκα χρόνια τώρα να στοχοποιούν το "Τσοβόλα δώστα όλα" ως ανεύθυνη πολιτική, ενώ το "Μπένι/Αλογοκλέφτη πα΄ρτα όλα" ως υπεύθυνη πολιτική.
    Και ο ^$&#@ ο ελληνικός λαός να αναμασά αυτές τις αηδίες!
    Να λέει "φταίει ο Αντρέας που μας έδωσε ψωμί κι όχι αυτοί οι καριόληδες που μας το παίρνουν πίσω!"
    Πνευματική τραγωδία...
    Μάλλον οι Έλληνες προτιμούν αυτούς που τους κλέβουν παρά αυτούς που τους δίνουν.
    Κι αντί να λένε "ε ρε Αντρέας που μας χρειάζεται", λένε "ε ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται"!
    (στην καλύτερη περίπτωση Παπαδόπουλο, γιατί άλλοι ζητούσαν "τεχνοκράτες"...)


    Πάντως, παπατζήδες (απ' τους κανονικούς) υπήρχαν μέχρι πριν δυο-τρία χρόνια στην Πανεπιστημίου, στην Ακαδημίας και στην Πατησίων.
    Ακόμη με το ίδιο κόλπο δούλευαν.
    Παπατζής, τσιλιαδόρος κι ένας παίκτης-μόστρα που κερδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω φάει πέσιμο για τον Αντρέα...
    μπορείς να φανταστείς πόσο.
    Και μάλιστα κι από νεο-Πασόκους, που μάθανε στα γεράματα την ελεύθεεη αγορά και το χρηματιστήριο...

    Τα ξέρεις. Πάνω-κάτω τα ΄διια θα χεις ακούσει κι εσύ.
    Η λέξη "Αντρέας" έχει γίνει πιο απαγορευμένη λέξη κι απ τη λέξη "Μητσοτ΄κης" που κατά τη γνώμη και των Νεο-Πασόκων "τελικά είχε δίκιο το 90-93"...
    Μια φορά έγινε μια (στραβή έστω) αναδιανομή του πλούτου, και λυσσάξανε εναντίον της αυτοί που πριν αππ αυτήν πείναγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτη η τάση αυτομαστιγώματος των Ελλήνων. Συνεχώς ακούω και διαβάζω το πόσο πολύ “έβλαψε” την ελληνική οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας, τους ίδιους τους Έλληνες η δεκαετία του ’80. Μια 10ετία που επιχειρήθηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου να δημιουργηθεί η λεγόμενη “μεσαία τάξη”.
    Κανένας δεν αναφέρεται στην επταετία “Εθνάρχη”. Και όποιος αναφέρεται, το κάνει νοσταλγώντας την, αθωώνοντας την πιο ανεξιχνίαστη ίσως δεκαετία της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας. Κανένας δεν θυμάται τα «κοινωνικά φρονήματα», το μπάρμπα στη Κορώνη, την ερήμωση των αγροτικών και ημιαστικών περιοχών, τη τσιμεντοποίηση των πόλεων.
    Κανένας δε θυμάται τη φτώχεια του. Κανένας δεν θυμάται που βρισκόντουσαν τα μεροκάματα. Δεν θυμάται ότι έτρωγε κρέας μια φορά την εβδομάδα και όχι πάντα. Ούτε και το ότι αγόραζε παπούτσια κάθε 3 χρόνια. Για αυτοκίνητο ούτε καν συζήτηση, όνειρο άπιαστο. Τηλεόραση είχαν ελάχιστοι, τηλέφωνο ακόμη λιγότεροι. Μιλάμε για εποχές που αποκτούσες τηλέφωνο 7-8 χρόνια μετά την αίτηση!
    Βάζεις πολλά θέματα φίλε Μαζεστίξ. Όσοι λένε «Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται» εννοούν πως τον χρειάζονται οι ίδιοι. Μάλλον θα τους αρέσει το ξύλο, ή κονόμησαν δια της …επαναστάσεως! Μπλιάχ !!!

    Οι νεοΠασόκοι που αναφέρεσαι είναι (μαζί με το ακροδεξιό σκυλολόι) ότι πιο σιχαμερό και γλοιώδες γέννησε τούτος ο τόπος. Τους έχω γνωρίσει, άνθρωποι δίχως πέτσα, δίχως τσίπα, δίχως καμιά ιδεολογία, το μυαλό τους στην αρπαχτή, στο συνδικαλισμό της απάτης, στη διαφθορά. Τους «αριστερούς» τους αντιλαμβάνεσαι από τη μιζέρια, τους δεξιούς από τη βλακεία. (Δεν μου αρέσει να τοποθετώ σε «κουτάκια» τους ανθρώπους, οι ίδιοι προσπαθούν να μπουν και να περιχαρακωθούν ο καθένας στο δικό του.) Τους νεοδήθενΠασόκους δυσκολεύεσαι γιατί ανακατεύονται μέσα στο πλήθος. Μέχρι να τους δεις με τις μίζες στα δόντια.

    Το είχα γράψει και παλιότερα. Σιχαίνομαι τη φράση «Ο Μητσοτάκης είχε δίκιο, αν τον είχαμε ακούσει…». Όοοοξω ρε γελοίοι! Που για σας η μοναδική λύση είναι ο νεοφιλελευθερισμός, ο καπιταλισμός στη χειρότερη του έκδοση. Που πάτε να δικαιώσετε το μεγαλύτερο σαλτιμπάγκο/αριβίστα/τυχοδιώκτη των τελευταίων 100 χρόνων!

    Συγχύστηκα πάλι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη συγχύζεσαι με δαύτους! (νεοΠΑΣΟΚονεοφιλελεύθερους, όψιμους Μητσοτακικούς)
    Πρόκειται για πολιτικό αυτισμό.
    Παίρνουν από λόγια;
    Δεν παίρνουν!

    Και ως κοινωνική ομάδα, με ενδιαφέρουν περισσότερο, ως δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, οι απερχόμενοι ΠΑΣΟΚοι παρά οι υπόλοιποι.
    Διότι τους θεωρώ αφενός πιο έξυπνους -εξ ορισμού- απ τους δεξιούς και αφετερου πιο πρακτικούς από πολλούς μίζερους αριστερούς που δεν τους βρίσκεις... πουθενά!΄
    Πάντα έχουν διαφωνίες, πάντα πρακτορολογούν, πάντα χωρίζονται σε ομαδούλες κλπ κλπ.

    Και περίμενα από το εναπομείναν πιο προοδευτικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μεγαλύτερη πολιτική χειραφέτηση από την απλή άρνηση της πραγματικότητας την οποία βιώνουν αυτή τη στιγμή.

    Μ' έχουν κουράσει όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μηδενίσει (το έχει κάνει ήδη, πιο ...μηδέν δεν γίνεται!) και να αρχίσει πάλι.
    Φαίνεται, για να πάρουν μπροστά και πάλι οι μηχανές, έπρεπε να σβήσουν και να παγώσουν.

    Θα δούμε.

    Αμφισβητεί έστω και ένας πως αν εξαφανιστούν από εκεί μέσα οι δεινόσαυροι και τα λαμόγια που έζησαν επί 30 χρόνια μια παρασιτική ζωή, το ΠΑΣΟΚ αλλάξει πρόσωπο και ξαναπλησιάσει τον πολίτη δεν θα εμπνεύσει και πάλι τις πλατιές λαϊκές μάζες και δεν θα ξαναγίνει κυβέρνηση;

    Σε διαφορετική περίπτωση ας φάμε καμιά 30αριά χρόνια στη μάπα Σαμαράδες/Καραμανλήδες και τα παιδάκια τους για να στρώσουμε!

    Υ.Γ: Όταν σε κουράζεις να λες στο Μαζεστίξ να σε ξεκουράζει :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα
    Αν τα λέω στο Μαζεστίξ, θα με πάνε μέσα (στο Δαφνί) για διχασμένη προσωπικότητα σε προχωρημένο στάδιο.

    Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.
    Όπως κάποτε η καθεστωτικής/συντηρητικής νοοτροπίας πλέον Ένωση Κέντρου (μετά το 77 αν θυμαμαι καλά) διαλύθηκε προς χάριν του νέου προοδευτικού/ριζοσπαστικού συνασπισμού εξουσίας που ήταν το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο για το 81, έτσι κάπως πρέπει και σήμερα να δημιουργηθεί ένας άλλος φορέας ο οποίος θα τραβηξει τα προοδευτικά τμήματα (που είναι μεγάλα) του ΠΑΣΟΚ , ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μέρος της ΔημΑρ, τους Δημαράδες, τους Καζάκηδες, τις Σακοράφες και άλλες προοδευτικές δυνάμεις -προς το παρόν ανένταχτες ή μισοενταγμένες- και να φτιάξουν ένα νέο μεγάλο μπλοκ εξουσίας και να αφήσουν τους καθεστωτικούς νεομητσοτακικούς πυλώνες του ΠΑΣΟΚ να συμμαχήσουν με το διάβολο του νεοφιλελευθερισμού και τυπικά.
    Αναδιάταξη της πολιτικής ζωής.
    Ή και αναδιανομή των... ψηφοφόρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!

    Με την προϋπόθεση ότι δεν θα μαζευτούν κάτι μυξοπαρθένες τύπου Χρυσοχοϊδη, Λοβέρδου, Τόνια Αντωνίου, Βάσω Παπανδρέου και λοιποί φτωχοσυγγενείς που θα κοιτάξουν να αρπάξουν κι από κει, λέγοντας ότι "εμείς τα λέγαμε, δεν μας άκουγαν". Όχι τίποτε άλλο, αλλά έχω κάτι κλούβια αυγά κρατήσει, αν είναι να μου χρειαστούν μη τα πετάξω!

    Εύχομαι ο λαός να ξύπνησε και να τοποθετήσει πλέον τον καθένα εκεί που του αξίζει. Αν υπάρχει ακόμη ελπίδα αυτή θα προέλθει από το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σηκώνει πολλή κουβέντα, αυτο το θέμα, αλλα και θάρρος να το προβάλλεις χωρίς να φοβάσαι διαδικτυακό -κι οχι μόνο- λιθοβολισμό.
    Γνώρισα τη χρονιά που πέρασε, λόγω συγκυριών, άτομα που αργότερα κατάλαβα οτι ανήκουν σε μάλλον σκληρό πυρήνα συριζοκκε και πάντως σίγουρα αντιγαπικό μπλοκ, πρόσεξε, οχι τόσο αντιπασοκικό, όσο αντιγαπικό.
    Δεν απέχουν και πολύ απο φασίζουσες λογικές, πράγματι ψάχνουν το κουτάκι τους να μπούν μέσα και να λιθοβολούν οτιδήποτε εχει εστω και ουδετερότητα απέναντι σε κάτι πράσινο, αφου ως παναθηναϊκός φοβήθηκα αρκετά ωστε να μην τους ξαναδώ. ... εχω πει οτι δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Ομως με το που ειπα οτι εχω ψηφίσει πασοκ, άλλαξε η συμπεριφορά τους. Δεν δέχονται με τίποτα οτι δεν εισαι αρκετά κομματόσκυλο του γαπ. Βασικά θέλουν να εισαι στόχος, θέλουν να πλήξουν τον συμπολίτη τους, θέλουν "αγώνες" λέει ... αλλα εχουνε λουφάξει εδω και κανα μήνα και βάλε.
    Αρα ηταν ο γαπ που δεν ήθελαν ;
    Εφυγε ο γαπ κι ολα καλά ; Χα !
    Αυτος ο ΠΑΠΑ-νδρέου δεν πιστεύω οτι ανήκει στη ράτσα των λαμόγιων, αλλα το να δείχνει τόσο αποτυχημένος πια, εκπλήσσει πολλούς. Πολύ γρήγορα, πράγματι, απώλεσε την δημοφιλία του αν και εξελέγη με συν 10 μονάδες διαφορά.
    Μετά, τα γνωστά παπαΚαϊλή, παπαΜιλένα, παπαΛοβέρδος κλπ ανέπτυξαν ράμφη και τσιμπούσαν καθημερινά τη σάρκα του γυμνού τζόρτζ.
    Λεω εγω τωρα, αν ο παπαΤζόρτζ ειχε εξ αρχής κάνει μερικά απο οσα ειχε δεσμευτεί να κάνει, οπως φορολόγηση των Παπα-δων, ανελέητο κυνηγητό των λαμόγιων, εξαφάνιση των αυτοαποκαλούμενων πασόκων που στην ουσία ειναι καιροσκόποι μεσα σε κουτάκι ή κάτω απο ταμπέλα που γράφει "πασοκος-δημοκράτης-σοσιαλιστής ... μήπως τα πράγματα σημερα θα ηταν κάπως αλλιώς ;
    Πολύ σοβαρός άνθρωπος μου ειπε πρόσφατα οτι ο γαπ δεν έκανε αυτό που σήμαινε η μεγάλη λαϊκή εντολή που πήρε. "Γιώργο άλλαξε τα όλα".
    Μας άλλαξε τα φώτα, σίγουρα.
    Δίστασε, καθυστέρησε και απώλεσε εύκολα την ισχύ του απο κοράκια που μοιάζουν με τους τσιλιαδόρους του κλασικού παπατζή, που όμως μια μέρα κάνουν κωλοτούμπα κι αρχίζουν να τον καρφώνουν στους μπάτσους μέχρι αυτός να συλληφθεί και ατιμωθεί.
    Το ΠΑΣΟΚ ειναι καταδικασμένο σε διάλυση γιατι μόνο ετσι, οι λαμόγιοι καιροσκόποι θα ψάχνουν να βρουν στέγη.
    Το ΠΑΣΟΚ ειναι καταδικασμένο γιατι ο κύριος κορμός πιστών του ειναι σκεπτόμενα άτομα με ευρεία αντίληψη σε θέματα στα οποία άλλοι διαθέτουν μόνο στενή οπτική και γκρίνια, οπως κκε ( μόνο ΟΧΙ λέει ) συριζα (μόνο κακολογεί ως αμάμητη χήρα) λαοσ (οτι να΄ναι αρκει μη μας θίξεις το σταυρό και την περηφάνια).
    Το ΠΑΣΟΚ ειναι καταδικασμένο επειδή όποιος διαδεχτεί τον ΓΑΠ ειναι καταδικασμένος να φέρει την ευθύνη ανασυγκρότησης αλλα και ενίσχυσης, να πείσει τον κόσμο, να μην ειναι γραφικός σαν το κούφιο σαμαρά, να εχιε ρεαλιστική πρόταση εξουσίας που να γίνει πιστευτή και να τον στηρίζουν όλα τα μέλη χωρίς πολλή "δημοκρατία".
    Ισως το λάθος του γαπ εσωτερικά στο κόμμα του, να ηταν η πολλή δημοκρατία, ακριβώς. Αφησε να τον ρίξουν Καϊλήδες και Διβερλέγκες, Μιλένες και Μπέννι δε Μπούλ ακα ο νεος χαλίφης σητ θέση του χαλίφη.
    Καλημερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από λιθοβολισμό δεν κινδυνεύω, μιας και το παρόν blog είναι από ασήμαντο έως αόρατο. Ότι μπορεί να μου την πέσει και κανας άσχετος που θα κάνει τη βόλτα του κι από δω, δεν με αποθαρρύνει από το να γράφω τη γνώμη μου. Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε…

    Το φασιστολόι που περιγράφεις το έχω συναντήσει περιστασιακά στο διαδίκτυο κι εγώ. Σε τόσο μεγάλη κλίμακα που υποψιάζομαι ότι υπάρχει πάρα πολλή στρατευμένη γραφίδα. Δεν είναι δυνατόν τα 5 στα 10 blogs να είναι κολλημένες δεξιούρες του κερατά, τα 3 συριζοκκε, 1 ουδέτερο και όποιος έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ να φοβάται και να μιλήσει, μήπως θίξει τη θολοκουλτούρα των προαναφερθέντων. Είμαι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της σκέψης, γι’ αυτό άλλωστε δημιούργησα και το παρόν ιστολόγιο. Με την προϋπόθεση η κάθε άποψη να εκφράζεται χωρίς ύβρεις και απειλές. Και πάνω απ’ όλα χωρίς εξαρτήσεις.

    Το ότι ο ΓΑΠ δεν είναι λαμόγιο το ξεκαθάρισα. Ούτε και οι πιο ακραιφνείς διώκτες του δεν τόλμησαν να τον κατηγορήσουν για μίζες. Αυτό που εγώ προσωπικά του προσάπτω είναι ότι όχι μόνο κατασπατάλησε πάρα πολύ γρήγορα τη δημοφιλία του, όχι μόνο διέψευσε τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που στηρίχτηκαν σ’ αυτόν για να ξεφορτωθούν τα κλεφτρόνια της δεξιάς και τον ακαταλληλότερο όλων των εποχών, αλλά, το χειρότερο όλων, «κατάφερε» με τα λάθη του να εμφανίζεται σήμερα ο δεξιός καρνάβαλος στα κεφάλια πολλών «ξεχασιάρηδων» ως μοναδική λύση. Το ότι ανέσυρε από τα σκουπίδια της ιστορίας την ίδια και απαράλλακτη στρουμφοπαρέα δεν θα του συγχωρεθεί ποτέ.

    Είναι απίστευτα ηλίθιος όποιος μετέφρασε το «λεφτά υπάρχουν» ότι θα μας τα μοιράσει. Και επικίνδυνα βλαμμένος όποιος εξακολουθεί να το αναπαράγει, πιστεύοντας πως έτσι θα καταρρακώσει την αξιοπιστία του ΓΑΠ. Δεν φταίμε όμως εμείς τζονάκο που τα έκανε σκατά ο Γιώργος. Έπρεπε, όταν κατάλαβε την αληθινή εικόνα της κατάστασης να ενημερώσει το λαό και να ζητήσει δημοψήφισμα ή εκλογές για να προχωρήσει παρακάτω. Γιατί να χρεωθεί αυτός και το ΠΑΣΟΚ τις μαλακίες του προηγούμενου μπουγατσομάχου; Αυτός κάθεται σήμερα στα πίσω έδρανα της Βουλής και χασκογελάει με όλους μας. Μήπως βλέπεις εσύ να τον κυνηγάει κανένας; Τη πλάκα του κάνει και οσονούπω θα επιστρέψει, θυμήσου το!

    Έπρεπε ο ΓΑΠ αμέσως μετά την εκλογή του με την ισχυρότατη λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε ανελέητο κυνήγι των καθαρμάτων που μας έφτασαν εδώ. Αντί αυτού έβαλε αντιπρόεδρο το παχύδερμο που μας «στολίζει» από το πρωί ως το βράδυ στα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ αποκαλώντας μας τεμπέληδες, μαλάκες, αγράμματους και ότι τα φάγαμε μαζί του.

    Λάθη επί λαθών!

    Το ΠΑΣΟΚ όπως κατάντησε δεν έχει ελπίδα επιβίωσης. Κάτι νέο πρέπει να γεννηθεί που θα εμπνεύσει ξανά το λαό. Είμαι σίγουρος ότι έρχεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή