Σελίδες

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο1

 
Από σήμερα, στο μεγάλο αυτό ιστότοπο με την τεράστια αναγνωσιμότητα και απήχηση, εγκαινιάζεται μια νέα μορφή ειδησεογραφίας. Θα παρακολουθούμε σε τίτλους τις 10 κυριότερες ειδήσεις της επικαιρότητας και θα τις βαθμολογούμε, ανάλογα τη σημασία τους.

Και αρχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Σύμφωνα με την πρόταση του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη θα έχουμε πανελλήνιες εξετάσεις τρεις φορές το χρόνο.
Προ ή μετά φαγητού παραμένει αδιευκρίνιστο.


Στη θέση Νο9:
Ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ είπε: «Έφυγα από τον Παναθηναϊκό που αγαπώ!».
Εμ μας αγάπησες, εμ μας κεράτωσες! Κι εσύ οπαδός της ξεπέτας; !!!


Στη θέση Νο8:
Γιαούρτωσαν την Ντόρα σε εστιατόριο του Ηρακλείου.
Ντροπή σας κάφροι! Το ταγέρ δεν το σκεφτήκατε;


Στη θέση Νο7:
Ο Υπουργός (υπο)απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης έκανε την ακόλουθη συνταρακτική δήλωση: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις στις κύριες συντάξεις».
Τώρα καλό είναι αυτό; Να χαρώ που δεν θα γίνουν κι άλλες μειώσεις ή να κρεμαστώ που δεν έχει χειρότερα;


Στη θέση Νο6:
Ο πρώην Υπουργός Κίμωνας Κουλούρης δήλωσε:  «Τραβήξτε τα βλέφαρά μου να δείτε αν τα βάφω»!
Αργότερα Κίμωνα μου. Προς το παρόν τραβάμε κάτι άλλο για να κάνουμε ποντίκια.


Στη θέση Νο5:
Εφοριακοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη πήραν προαγωγή!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του πρακτορείου μας (από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, γι’ αυτό και βγήκε πλάτη στο ραδιόφωνο) έπεται και συνέχεια. Συγκεκριμένα: 4 από αυτούς θα γίνουν άγαλμα, 9 θα γίνουν δρόμος, 7 θα γίνουν πλατεία, ενώ ο ένας υπερτυχερός που αναδείχτηκε από τη μεταξύ τους κλήρωση, θα έχει για έναν ολόκληρο χρόνο τσάμπα τυρογαριδάκια.


Στη θέση Νο4:
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Public Issue» στη τρίτη θέση η ΔΗΜ.ΑΡ με ποσοστό 13,5%, μισή μονάδα λιγότερο από το ΠαΣοΚ που με 14% βρίσκεται  στη δεύτερη θέση!
Λέτε να δούμε τον Κουβέλη αξιωματική αντιπολίτευση και το ΠαΣοΚ φωνή διαμαρτυρίας να του βγαίνει από τ’ αριστερά;


Στη θέση Νο3:
Έρευνα για το «πόθεν έσχες» του Άκη.
Μη δείτε πολιτικό να γίνεται δισεκατομμυριούχος, αμέσως να πείτε τη κακία σας. Κακομοίρηδες!


Στη θέση Νο2:
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Σώσαμε τη χώρα αλλά πικράναμε το λαό».
Ποιος σας είπε ότι αυτό που νιώθει ο λαός λέγεται πίκρα και κυρίως ποιος σας είπε ότι σώσατε τη χώρα; Δουλευόμαστε και μεταξύ μας ρε Βαγγέλα;


Στη θέση Νο1:
Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, έκανε την εξής δήλωση: «Εκβιαστήκαμε…!».
Να είσαι κι ευχαριστημένος Γιώργο μου. Εμείς οι υπόλοιποι απλά …βιαστήκαμε.
(Σημειώνεται πως ο βιαστής αναζητείται από την τρόικα για να παραλάβει το χρυσό αγαλματάκι)


6 σχόλια:

  1. Το Νο4 είναι το πιο πιθανό...
    Με Γιώργο αρχηγό για το σοσιαλισμό!
    :-)

    Όσο για το Νο10, νομίζω πως ο Μπάμπι κάνει πλάκα!
    Εδώ δεν ε΄χουμε λεφτά για εκλογές μια φορά στα 4 χρόνια, εμείς θα κάνουμε πανελλήνιες 3 φορές το χρόνο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπαμπινιώτης δεν κάνει καθόλου πλάκα.
    Να ξέρεις ότι για κάθε νεωτερισμό/σαχλαμάρα πάντα θα υπάρχουν λεφτά.
    Φαντάσου όμως μαθητή-τρια της Γ' Λυκείου να βιώνει για 3 φορές το άγχος των πανελλαδικών, μαζί με την οικογένεια ! Άλλο κέρδος από τις τσέπες των διορθωτών των γραπτών δεν βρίσκω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν υποπενταπλασιάσει μέσα σε λίγα χρόνια την τιμή του διορθωτέου γραπτού και πλέον αποτελεί απλώς μια μικρή "αποζημίωση" και όχι ένα εξτρά για τους διορθωτές.
    Άσε που έχουν πάει τις Πανελλήνιες στις αρχές του Μάη, ούτως ώστε να τελειώνει η διόρθωση των γραπτών το πολύ ως το τέλος Ιούνη, γιατί τον Ιούλη είναι υποχρεωμένοι να δίνουν μεγαλύτερη αποζημίωση στους διορθωτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις επέστρεψα από το φροντιστήριο του γιου μου, όπου με είχαν καλέσει για ενημέρωση. Ξέρεις τι μου απάντησε ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου για το ενδεχόμενο των 3πλών πανελλαδικών; "Δεν πρόκειται να περάσουν οι μαλακίες του Μπαμπινιώτη. Αυτό ευνοεί καθαρά τη φροντιστηριακή παιδεία!"
    Φαντάσου ότι ο άνθρωπος θα κονομήσει, αλλά στηλιτεύει το ξέσκισμα της """δωρεάν""" παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι φροντιστηριάρχες, εξαιρώντας τους μεγάλους, υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας είναι, αλλά αφού δεν διορίζονται επιλέγουν αναγκαστικά το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
    Πιστεύω θα προτιμούσε κι αυτός να δίδασκε ελεύθερα και φυσιολογικά σε ένα οργανωμένο δημόσιο σχολείο (αυτό είναι σύντομο ανέκδοτο όπως το κατάντησε η υποχρηματοδότηση και η υποβάθμισή του απ' το Κράτος), αλλά τι να κάνει κι αυτός;
    Να γίνει ντιλιβεράς για να μην προδώσει τα πιστεύω του;

    Αν και ασχολούμαι με το αντικείμενο, και ίσως κέρδιζα κι εγώ από μια τέτοια εξέλιξη, θεωρώ γελοίο έως επικίνδυνο το σχέδιο Μπαμπινώτη για 3 πανελλαδικές το χρόνο.
    Ευνοεί καταφανέστατα αυτούς που θέλει να ευνοήσει: τα κεντρικά φροντιστήρια της Κάνιγγος που θησαυρίζουν χάρη στη λαχτάρα των γονιών για να 'χουν τα παιδιά τους την καλυτερη δυνατή τύχη.

    Από σπόντα κάτι θα κερδίσουν και τα μικρά φροντιστήρια, αλλά η οικονομική αφαίμαξη των γονέων από την 3πλή δοκιμασία και τη γενικότερη κατάσταση, ίσως στρέψει γονείς και παιδιά προς άλλες λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ φοβάμαι πως θα περάσει κι αυτό, ακριβώς επειδή είναι επικίνδυνο και γελοίο.
    Τελικά σε αυτή τη χώρα πως γίνεται βρε παιδί μου να αντιγράφουν (κακέκτυπα) και να εφαρμόζουν (εν μέρει) οτιδήποτε εφαρμοσθεί στο εξωτερικό, αδιαφορώντας για το κατά πόσο αυτό μπορεί να αφομοιωθεί από τη κουλτούρα μας και τις συνήθειές μας, αλλά δεν κάνουν το ίδιο και για άλλες δουλεμένες και επιτυχημένες στρατηγικές, όπως π.χ. αυτής της παιδείας ή της υγείας;
    Μιλάνε για την "τεράστια" επιτυχία του εγγλέζικου ΕΣΥ και για το εκπαιδευτικό θαύμα των σκανδιναβικών χωρών, αλλά εφαρμόζουν συστήματα τεταρτοκοσμικών χωρών!
    (μη το ψάχνεις, σ' αυτή τη κατηγορία ανήκει μόνο η Ελλάδα)
    Μιλάνε επί παραδείγματι για το "λάθος" των πολλών ασφαλιστικών - κλαδικών ταμείων που δημιούργησαν κοινωνικές ανισότητες και διόγκωσαν τα χρέη τους. Για το λόγο αυτό "έπρεπε" να οδηγηθούμε σε κλείσιμο και ενοποιήσεις ταμείων. Και σήμερα οδηγηθήκαμε σε ένα ταμείο - τέρας που περιλαμβάνει ΙΚΑ-ΟΓΑ-ΤΕΒΕ-ΔΗΜΟΣΙΟ.

    Όλα αυτά είναι τρίχες!!!

    Φυσικά και δεν σου λένε την αλήθεια. Φυσικά και δεν θα παραδεχτούν ότι για τη διάλυση των ταμείων ευθύνονται οι άχρηστες/διορισμένες διοικήσεις. Ποτέ μου δεν κατάλαβα το γιατί όταν μια επιχείρηση πηγαίνει καλά, αυτό πρέπει να οφείλεται στο καλό management, στις σωστές επιλογές των διοικήσεων, στις συνετές επενδύσεις τους, στους στόχους που έχουν θέσει. Όταν το μαγαζί πάει κατά διαόλου φταίνε οι κακοί εργαζόμενοι, ή …ο φούφουτος!
    Φυσικά και δεν θα σου πουν για τις αμοιβές των golden boys (golden κωλόγερων) που τα τσέπωναν χοντρά για να κάνουν τις …δοκιμές τους.
    Φυσικά και δεν θα σου πουν για τα λαμόγια συνδικαλιστές που γνώριζαν, αλλά το βούλωναν γιατί τα τσέπωναν.
    Φυσικά και δεν θα σου πουν για τις """επενδύσεις""" των αποθεματικών στο χρηματιστήριο και σε τοξικά ομόλογα που πήγαν για βρούβες.
    Ενοποίηση με ποια κριτήρια; Έχει πληρώσει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές ο σοφατζής, με τον αγρότη, τον επιχειρηματία, το δημόσιο υπάλληλο;
    Κόβονται δεκάδες φάρμακα από τις λίστες γιατί αποφάσισαν οι φαρμακοεταιρείες πως μετά τη μείωση της τιμής πώλησης δεν τους συμφέρει πια να τα στέλνουν στην Ελλάδα και προτιμούν τη …Βουλγαρία!!!!!
    Που είναι τώρα αυτά τα τσογλάνια που διετέλεσαν πρωθυπουργοί και υπουργοί υγείας να μας απαντήσουν γιατί μας ξέσκιζαν όλα αυτά τα χρόνια;

    Πάω να πάρω lexotanil….

    ΑπάντησηΔιαγραφή