Σελίδες

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μηνιάτικο #24: Μάρτιος 2017

Στις 6 Μαρτίου υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ο πρώτος ανέφερε ονόματα από τη λίστα των 23 ατόμων που φέρονται να προσλήφθηκαν επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη από τον ίδιο και την σύζυγό του. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποκάλυψε επίσης πως οι εν λόγω συμβάσεις καταστράφηκαν, όπως τον ενημέρωσε σχετικά το τμήμα διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Προκύπτει έμμισθη θέση των όσων διορίσατε. Κάψατε όμως τις συμβάσεις. Δεν υπάρχουν οι συμβάσεις. Αυτό λέει το χαρτί που έλαβα. Δεν υπάρχει φυσικό αρχείο. Πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις φυσικά απείλησε με αγωγές και μηνύσεις, όπως κάνει όποτε έχει χεσμένη τη φωλιά του.
Επί της ουσίας δεν απάντησε τίποτα.
Και τι να απαντήσει δηλαδή; Ότι επί υπουργίας του (και επί Λοβέρδου και επί Βορίδη) γινόταν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ της πουτάνας το κάγκελο; Μπορεί ανθρώπινος νους να διανοηθεί πως γίνεται να μην υπάρχουν πλέον στοιχεία από διορισμούς σε δημόσιο φορέα; Μπορεί κανείς να συλλάβει πόσο στα @@@ τους είχαν γραμμένους τους νόμους του κράτους και τον Κανονισμό του δημοσίου; Έκαψαν τα στοιχεία για να μη βρουν τίποτα οι επόμενοι. Άντε τώρα ο εισαγγελέας να κυνηγάει ανεμόμυλους!
Ερώτηση: αν δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό (όπως ισχυρίζεται ο μπουμπούκος), τότε γιατί κατέστρεψαν τα στοιχεία;
Άλλη ερώτηση: γιατί δεν έχουν καταστραφεί στοιχεία από διορισθέντες παλαιότερων εποχών, αλλά μόνο από τη συγκεκριμένη;
Όμορφος κόσμος, ηθικός και δεξιοπασοκικά φτιαγμένος.


Στις 7 Μαρτίου από το πρωτοσέλιδο του "Ελεύθερου Τύπου" μαθαίνουμε ότι…


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ταυτόχρονα με τις ρυθμίσεις που προέβλεπαν περικοπές συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και "μπλοκάκια", μείωση των αφορολόγητων ορίων και αύξηση φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν τον Μάιο του 2016 ως ... "αντίμετρο" και μια διάταξη, η οποία προβλέπει τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα κατά 1.049 έως και 1.999 ευρώ το χρόνο. Η επίμαχη διάταξη αφορά τον ΠτΔ, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές,  περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ.

Και κάπου εδώ αρχίζει το χειρότερο. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (ένας εκ των ευνοημένων δηλαδή) όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ανέφερε «Δεν είναι σκανδαλώδης ρύθμιση». Αφού επισήμανε (μπας και μοιραστεί κάπως η ευθύνη) ότι η ρύθμιση αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων, συνέχισε λέγοντας το αμίμητο «Η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά».
Το πιο καλό είναι που ναι μεν η νουδού δεν ψήφισε αυτό το αίσχος, δεν βγήκε όμως και να το καταγγείλει. Ποιος ξέρει γιατί.


Στις 10 Μαρτίου συζητήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, πρώην υπάλληλός του, που απασχολήθηκε στο γραφείο του κατά την τετραετία 2011-2015, η οποία τον κατηγορεί για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Μηταράκης επικαλούμενος φορολογικούς και λογιστικούς λόγους υπέδειξε στην υπάλληλο του να υπογράψει προδιατυπωμένη έγγραφη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με γνωστό σουπερμάρκετ, του οποίου νόμιμος εκπρόσωπος είναι στενός φίλος του βουλευτή και εκτός των άλλων υποχρεωνόταν σε υπερωρίες με αποτέλεσμα να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα επί 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς ο βουλευτής να της καταβάλλει τις υποχρεωτικές από τον νόμο υπερωρίες.
Κατά την ακροαματική διαδικασία η πλευρά του πρώην υπουργού υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία παράβαση, καθώς - όπως αναφέρθηκε - η ενάγουσα προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά και αμισθί. Την 1/10/2015 ο Νότης Μηταράκης την απέμπεψε από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλλει τη νόμιμη αποζημίωση, αφού ούτως ή άλλως δεν την είχε καταχωρήσει στα τηρούμενα για το ΙΚΑ μισθολόγια.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Εν μέσω μνημονίων και ακραίας φτώχειας, μια γυναίκα αποφάσισε να δουλέψει στο γραφείο βουλευτή (και επί 2,5 χρόνια υπουργού) 7 ημέρες Χ 12 ώρες την εβδομάδα …εθελοντικά! Πήγαινε δηλαδή τη μισή ημέρα κάθε μέρας για να περνάει την ώρα της, αφού κάποιους άλλους πόρους έπρεπε να έχει για να ζει.
Στο μεταξύ στον κάθε Μηταράκη πληρώνουμε επίδομα γραφείου. Την εποχή που ο Μηταράκης έδιωξε την "εθελόντρια" το επίδομα ανερχόταν σε 21.370 € το χρόνο, δηλαδή 1.780 ευρώ το μήνα.
Δε μας χέζεις ρε Μηταράκη Πινόκιο!


Στις 13 Μαρτίου κυκλοφόρησε εγκύκλιος του υπουργού Υγείας για το κάπνισμα. Μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι επιβάλλεται πρόστιμο 1.500€ στον επιβάτη αυτοκινήτου που καπνίζει ή ατμίζει και επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Η εγκύκλιος [εδώ].

Σημειώνεται ότι το να δίνει 1500€ ο (ηλίθιος, δεν αντιλέγω) πατέρας που καπνίζει στο αυτοκίνητο, είναι στα πλαίσια του …σωφρονισμού και όχι της κρατικής κονόμας.
Μαθαίνουμε ότι σε επόμενη απόφαση το υπουργείο θα ανακοινώσει τα πρόστιμα σε βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς που 7 χρόνια τώρα νομοθετούν την εξαθλίωση όσων είναι κάτω ή πάνω των 12 ετών. Εκτός και αν όσοι φροντίζει το κοινοβούλιο να ξεκάνει, δεν πιάνονται.


Στις 17 Μαρτίου ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για την απόδοση ιθαγένειας σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, από όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας και της Χ.Α. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ άλλαξε στάση την τελευταία στιγμή.

Μετά το κράξιμο/φτύσιμο/χέσιμο η νουδού ανασκεύασε (που λέει ο λόγος), εκδίδοντας ανακοίνωση [εδώ] για πολλά γέλια.


Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του σταθμού μας, η τροπολογία κατατέθηκε στα γιαπωνέζικα και εκείνη την ώρα έλλειπε ο μεταφραστής.
Όπως μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση, η ψήφος της ΝΔ εκ παραδρομής κατεγράφη ως "παρών". Όπως μας πληροφορεί όμως ο αντιπρόεδρος Αδ. Γεωργιάδης (με ανάρτησή του στο fb) δεν επρόκειτο για "παρών" αλλά για …λευκή ψήφο:


Με λίγα λόγια, όλα τα κόμματα που υπερψήφισαν και τα χρυσασκατά που καταψήφισαν, ήξεραν τι έκαναν. Μόνο η νουδού …παραπλανήθηκε.
Το κόμμα που δεν ψήφισε:
1)   το σύμφωνο συμβίωσης
2)   την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore
3)   το νομοσχέδιο που υποχρέωνε τους καναλάρχες να πληρώσουν για να αποκτήσουν νόμιμη άδεια
4)   τον έλεγχο της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών προς τα μέσα ΜΜΕ
5)   το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους
6)   το πόρισμα της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις
εκ παραδρομής καταψήφισε και την εν λόγω τροπολογία.

Εσύ που τους στηρίζεις να είσαι σίγουρος ότι δεν σε νομίζουν για ζώο. Είναι σίγουροι.


Στις 20 Μαρτίου άρχισε η λειτουργία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Κληρώσεων (Κ.Η.Σ.Κ.) των απευθείας αναθέσεων για τις δημόσιες συμβάσεις και τις μελέτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το υπουργείο “με το εν λόγω σύστημα θωρακίζει τον πραγματικό στόχο και την ευεργετική διάσταση των «απευθείας αναθέσεων» που θεσμοθετήθηκαν, για να αντιμετωπιστούν έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις μικρών έργων, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε ένα γκρίζο σύστημα αναθέσεων δημοσίων έργων.”

Τι αλλάζει;
1)  Για την επιλογή του αναδόχου θα διενεργείται υποχρεωτικά δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ συμμετεχόντων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια αξιοπιστίας.
2)   Στους καταλόγους θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις ενδιαφερόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κατάλογος δεν θα ισχύει.
3)   Ο ανάδοχος που θα αναλάβει μια σύμβαση διαγράφεται υποχρεωτικά από τον κατάλογο της ηλεκτρονικής κλήρωσης και ρητώς δεν θα συμμετέχει στις επόμενες κληρώσεις του έτους.

Με αγωνία περιμένουμε τη διακυβέρνηση Κούλη που θα καταργήσει αυτό το αίσχος και θα επιστρέψουμε στις απευθείας αναθέσεις, στους απευθείας κολλητούς, που χρηματοδοτούν το κόμμα απευθείας.
Το ‘να χέρι πληρώνει τ’ άλλο, που λένε.


Στις 30 Μαρτίου το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση [εδώ] σύμφωνα με την οποία …εντοπίστηκε -μετά από μακρά και επίπονη έρευνα- και επεστράφη στις 24 Μαρτίου 2017, στην Τράπεζα της Ελλάδος, το ποσό των 2,5 εκατ. Δολ. ΗΠΑ που είχε χορηγηθεί το 2008 -επί Υπουργίας κας Ντόρας Μπακογιάννη- από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ στο «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής» (ΚΚΑΚΚ), στο όνομα της υλοποίησης προγραμμάτων. Όπως διαπιστώθηκε, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν, καθότι η ελληνική πλευρά δεν είχε μεριμνήσει τότε, για τη σύνταξη και υπογραφή του απαιτούμενου Μνημονίου Κατανόησης, στο οποίο θα προβλέπονταν υποχρεώσεις και μηχανισμοί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο εφαρμογής της Συμφωνίας…”

Το 2008, τότε που ο καταλληλότερος της Ραφήνας μας …διαβεβαίωνε ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη,


περίσσευαν λεφτά για να ενδιαφέρεται το μητσοτακέικο για την κλιματική αλλαγή της Καραϊβικής.
Είμαστε πλέον σίγουροι ότι φτάσαμε ως εδώ επειδή δεν κόβαμε αποδείξεις στα κάστανα και στις τυρόπιτες.



9 σχόλια:

  1. Άφησες έξω την επανεμφάνιση του Ρουβά της πολιτικής -του Σημίτη ντε- και πολύ στεναχωρήθηκα Πέτρο. Τι να λένε τα σκανδαλάκια του Μηταράκη και της Μητσοτάκη; Αστείο ποσόν!
    Για την Καραβαϊκή καλά πάω πατριώτη;

    (καλό μήνα Πετράν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η στήλη Μαρία μου ασχολείται με τη σύγχρονη πολιτική σκηνή. Με φαντάσματα του παρελθόντος προσπαθεί να μην ασχολείται διότι προκαλούνται στον γράφοντα και στους αναγνώστες στομαχικές διαταραχές.
      Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ασχοληθούμε και με τον Καραμανλή τον ακαταλληλότερο που μετά την "αθώωση" για το Βατοπέδι ξετσουτσούνισε, ομοίως με τον ψευτοθόδωρα Ρουσσόπουλο και τον νόμιμο & ηθικό Βουλγαράκη που βγήκαν από την ντουλάπα με τους σκελετούς πανηγυρίζοντας για τον ίδιο λόγο.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. Πέτρο έχει δίκιο η Μαρία...περίμενα πως και πως ανάρτηση με τον Κινέζο που συνεχίζει να το παίζει Κινέζος, αλλά προφανώς αυτός ανήκει στα τοξικά κι απόβλητα, γιατί παρόλο που τον έχουμε αποβάλλει συνεχίζει να είναι τοξικός!!
    Για τα παραπάνω τι να πω...στην Καραϊβική να πάνε να πνιγούν οι άχρηστοι όλοι τους!
    Καλό μήνα να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Μαρία, από τα λίγα που έχω καταλάβει στον γιδότοπο, έχουμε:
      1. Τσο-χαζό-πουλος...μέσα για τα εξοπλιστικά
      2. Μαντέλης... "χορηγία" 450.000 μάρκων από Ζήμενς
      3. Τσουκάτος "χορηγία" 1 εκατ. μάρκων από Ζήμενς για τα μαύρα ταμεία του κόμματος
      4. Παπαντωνίου α) βρέθηκαν 1,2 εκατ.€ ΜΑΥΡΑ σε λογαριασμό της συζύγου στην HSBC, β) διώκεται για τα εξοπλιστικά

      Αυτά τα ολίγα συνέβαιναν με κορυφαία στελέχη και υπουργούς του αλλά ο ίδιος δεν είχε πάρει χαμπάρι.
      Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες να περνούν.
      Άσε με γιατί συγχύστηκα με τον δάκο.

      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  3. Όχι μονάχα του Σημίτη που λέει εύλογα και παραστατικά η Μαρία και η άλλη Μαρία (τι μου θυμίζει :) ) αλλά και τις τοποθετήσεις του έτερου αστέρος του Στουρνάρα ντε. Που τον έχουμε ζαλιγκωθεί και αυτόν στο σβέρκο μας μεσούσης ...αριστερής κυβέρνησης να μας ρίχνει τις αναλύσεις του.
    Καλό Μήνα Πέτρο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα φίλε.
      Ο στούρνος είναι μια κατηγορία μόνος του. Βλέπω οι επόμενες γενιές να έχουν πολύ πράγμα να διαβάσουν για τούτη τη μικρή σκουληκαντέρα. Κολλητάρι και συμβουλάτορας του Σημίτη, υπουργός του Σαμαροβενιζέλου, κεντρικός τραπεζίτης σήμερα και ποιος ξέρει τι άλλο.
      Κάποιοι (χοντρομαλάκες) τον θέλουν για πρωθυπουργό, στυλ Παπαδήμου.
      Να το δούμε κι αυτό να αρχίσουμε να μπαίνουμε ομαδικά στα καράβια για την ξενιτιά.

      Διαγραφή
  4. Και πες μου τώρα αν είναι τυχαίο που η μισή και παραπάνω ανάρτηση είναι "αφιερωμένη" στα δυο γνωστά και μη εξαιρετέα λαμόγια -Μητσοτακόμουτρο και Άδωνη- που θέλουν και να κυβερνήσουν, και παίζει και να το καταφέρουν κιόλας, δε λες;... Για τα λεφτά που τσέπωσε σύσσωμο το κοινοβούλιο και την έκαναν όλοι γαργάρα, το λαμόγιο Νο 2 (το άδωνι καλέ) δήλωσε με θράσος στην τηλεόραση: "Ε, εγώ φταίω; Αφού μου τα έβαλαν στον λογαριασμό"!!!

    "Και το μυαλό μου είναι θολό πω πω πω πω"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το 'ξερα! Είπε η νεοναζί τηλεγλάστρα κάτι τέτοιο;
      Ε ρε γαμώτο! Τα καλύτερα χάνω.
      :))

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, σού στέλνω το λινκ τής εκπομπής, αν και σήμερα δεν μου ανοίγει, προσεχώς καλύτερα, και δεν θυμάμαι και σε ποιο λεπτό το αναφέρει.. Πρέπει να κάνεις πέτρα την καρδιά και να το δεις όλο (ή καθόλου...!)

      http://www.antenna.gr/minisites/the-2night-show/watch/the-2night-show-episodio-43-2os-kiklos

      Διαγραφή