Σελίδες

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Μηνιάτικο #23: Φεβρουάριος 2017

Στις 2 Φεβρουαρίου μια ομάδα περίπου 30 καθαριστριών της ΟΣΥ προσπάθησαν να φτάσουν στο Μαξίμου. Τις καθαρίστριες προσπάθησαν να εμποδίσουν οι αστυνομικοί όμως η ένταση μεγάλωσε και έτσι στο σημείο έσπευσαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπάθησαν να τις μπλοκάρουν. Ωστόσο, μια ομάδα καθαριστριών κατάφερε να σπάσει τον «φραγμό» και να κατευθυνθεί προς το Μαξίμου για να διαδηλώσει.

Πέρα από την ξεφτίλα του Υπουργού ΠροΠΟ (τελικά αυτό το κωλάδικο μόνο τον πολίτη δεν προστατεύει) που έστειλε δυνάμεις καταστολής απέναντι σε γυναίκες του μόχθου, τεράστια η ξεφτίλα και του Μεγάρου Μαξίμου, του πρωθυπουργού του ίδιου δηλαδή. Αυτές οι 30 απλήρωτες γυναίκες Αλέξη μου δεν πήγαν στο μαγαζάκι σου για να το ανατινάξουν, πήγαν για να διαμαρτυρηθούν επειδή ο εργολάβος-κάθαρμα δεν τις πληρώνει εδώ και μήνες.   
Τσίπρα σε θυμάμαι στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του ΥπΟικ. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι εσύ.
Άφησε λοιπόν να αλωνίζουν οι νταβατζήδες που ρουφάνε το αίμα του εργάτη και έλα μετά να μας πείσεις ότι εκπροσωπείτε την Αριστερά και κολοκύθια τούμπανα.


Στις 3 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Λέσβο και επισκέφθηκε το hotspot στη Μόρια. Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δεν μπήκε στο κέντρο προσφύγων και μεταναστών, αφού σε μια τέτοια περίπτωση «…θα έπρεπε να συνοδεύομαι από δυο διμοιρίες αστυνομικών»!

Να εδώ ο Κούλης αγναντεύει τον καταυλισμό από απόσταση
ενώ ο Μίλκος από δίπλα βγάζει φωτογραφίες
νομίζοντας ότι είναι ξαπλώστρες στην Ψαρρού

Τους πρόσφυγες και μετανάστες που επισκέφθηκε ο Πάπας και η Ατζελίνα Τζολί, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει ο Κούλης γιατί ήθελε μερικούς αστυνομικούς μαζί του. Όχι βέβαια επειδή φοβήθηκε μήπως του την πέσουν οι πρόσφυγες (λες και ξέρουν ποιος είναι και τι εκπροσωπεί) αλλά επειδή μόνο έτσι έχει μάθει να κυκλοφορεί. με μπάτσους!
Με απλά λόγια, στο ταξιδάκι του δεν είχε σκοπό για να συνομιλήσει με αυτούς τους ανθρώπους. Το ενδιαφέρον του ήταν να δείξει στους ντόπιους, στους ψηφοφόρους του και στην Ευρώπη ότι δεν τους πλησιάζει καν για να τους ακούσει, ούτε και νοιάζεται να βρεθεί λύση στο δράμα τους. Την απόσταση που τον χωρίζει ήθελε να καταδείξει και το κατάφερε.


Στις 6 Φεβρουαρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση [εδώ] στην οποία καταγγέλλεται ότι σε ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν σοβαρές παθήσεις, όπως κακοήθειες, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απαιτεί από τον γιατρό να συμπληρώσει το προσδόκιμο του χρόνου επιβίωσης του ασθενή.

Δεν έχει καμία σημασία που μετά το κράξιμο ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι “θα τροποποιηθεί το συγκεκριμένο σημείο, για το οποίο, όπως αποδείχθηκε, υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας”. Σημασία έχει που βαδίζετε (έστω βαδίζατε) στα ίδια χνάρια με τον προκάτοχο μπουμπούκο. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τον μεγαλύτερο καραγκιόζη που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Υγείας και ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2014 δήλωνε στην Washigton Post [εδώ] ότι “ο καρκίνος δεν είναι επείγον περιστατικό εκτός εάν ο ασθενής βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αρρώστιας”.




Στις 7 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, παρουσίασε στη Βουλή κατάλογο με 23 διορισμούς που φέρεται ότι έγιναν από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζόμενων τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του.
Συγκεκριμένα, από τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφονται στο έγγραφο:
- Ένας (1) είχε δίπλα το όνομα της συζύγου του Άδ. Γεωργιάδη Ευγενίας Μανωλίδου.
- Πέντε (5) είχαν το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη.
- Δεκαεπτά (17) το όνομα Θεοδωράτος που αντιστοιχεί στο όνομα του τότε συμβούλου του, Γιάννη Θεοδωράτου.

Η αντίδραση Αδ-όνειδος ήταν να καταθέσει μήνυση κατά του βουλευτή Παύλου Πολάκη - και όχι κατά του υπουργού Παύλου Πολάκη – επειδή οι δεξιοί φωστήρες του σφύριξαν ότι έτσι θα παρακαμφθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος (=η γελοιότητα Βενιζέλου, ο νόμος περί ανευθυνότητας υπουργών). Βέβαια το άδωνι πήγε κουβά, αλλά αυτό μηδαμινή αξία έχει. Η ουσία βρίσκεται στους διορισμούς. Το δεξιό καρναβάλι που ουρλιάζει ότι η κυβέρνηση διορίζει συνεχώς κόσμο, βάζοντας και τον πάτο της δημοσιογραφίας (ΣΚΑΙ, Πρώτο Θέμα κλπ) να σιγοντάρει, δεν βρήκε τίποτα να ψελίσσει που μέχρι και η κυρία μπουμπούκου διόριζε στο δημόσιο.
Ο μοναδικός (και κυριολεκτώ) λόγος που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει την κυβερνητική του θητεία, είναι για να βγάλει στην επιφάνεια όσο γίνεται περισσότερες βρωμιές – απατεωνιές – κλεψιές – μίζες και ρεμούλες του πασοκοδεξιού θίασου.


Στις 9 Φεβρουαρίου 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με το φακέλωμα πολιτών. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στην ιστοσελίδα της ΝΔ υπάρχει εφαρμογή με το όνομα «Μητρώο Στελεχών» όπου οι πολίτες μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους (Όνομα, Επίθετο, Πατρώνυμο και χρονολογία γέννησης) και εμφανίζεται ο ειδικός εκλογικός αριθμός τους καθώς και το μητρώνυμο και η πλήρης ημερομηνία γέννησης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Εσωτερικών:
1. Αν έχει δοθεί άδεια για τη χρήση αυτών των βάσεων δεδομένων.
2. Αν η ΝΔ έλαβε άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να αναρτήσει τους πλήρεις εκλογικούς καταλόγους.
3. Πως διασφαλίζεται ότι η ΝΔ δεν αποθηκεύει τις αναζητήσεις, άρα και τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών.

Στη βάση της ΝΔ (η οποία μετά την κατακραυγή "κατέβηκε") μπορούσε ο καθένας να βρει το όνομά του. Μέχρι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε καταγραφεί εκεί.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ [εδώ] είναι απείρως χειρότερη της αρχικής γκάφας.


Ήταν κάποιος από εσάς μέλος της νουδού; Όποιοι από εσάς δεν ήσασταν, είχατε ποτέ δώσει τη συγκατάθεσή σας σε αυτό το τσούρμο ηλιθίων να χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα;


Στις 13 Φεβρουαρίου 16 βουλευτές της ΝΔ, ένας των ΑΝΕΛ, και ο ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος κατέθεσαν επερώτηση στους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου να πληροφορηθούν αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η εκπλήρωση του λεγόμενου «Τάματος του Έθνους».
Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, το «Τάμα του Έθνους» είναι η υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Άργους σχετικά με την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό για την βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.

Το «Τάμα του Έθνους» έχει γίνει γνωστό ως ένα από τα περισσότερο γνωστά σκάνδαλα της Χούντας του Παπαδόπουλου. Αυτός ο μισότρελος το 1968 εξήγγειλε την ανέγερση του ναού και σύστησε ειδικό ταμείο για να συγκεντρωθούν χρήματα. Τότε συγκεντρώθηκαν 453 εκατομμύρια δραχμές, αλλά τα χουντικά λαμόγια ξεκοκάλισαν σε "μελέτες" τα …406!!! Έτσι όλα έμειναν στα χαρτιά (και αρκετά φράγκα σε τραπεζικούς λογαριασμούς).
Και πάμε στο σήμερα.
Η πλάκα δεν είναι που αυτά τα εξυπνοπούλια - αφού διέγνωσαν ότι όλα σε αυτή τη χώρα είναι λυμένα - αποφάσισαν να ζητήσουν από την Πολιτεία να δώσει …λύση για ένα τόσο πρόσφατο "πρόβλημα" (που προέκυψε πριν από 188 χρόνια). Η πλάκα είναι που 3 ημέρες αργότερα οι 16 της ΝΔ έφαγαν κράξιμο από τον Κούλη και απέσυραν τις υπογραφές τους.


Στις 17 Φεβρουαρίου oι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Κ. Χρυσόγονος, Στ. Κούλογλου), της ΛΑ.Ε (Ν. Χουντής), του ΚΚΕ (Κ. Παπαδάκης, Σ. Ζαριανόπουλος), και οι ανεξάρτητοι Σοφ. Σακοράφα και Ν. Μαριάς ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση να μπορεί να παράγει ο Καναδάς τυρί με την ονομασία ΦΕΤΑ. Την πρόταση υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Μ. Σπυράκη, Μαν. Κεφαλογιάννης, Ε. Βόζενμπεργκ, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης), του Ποταμιού (Γ. Γραμματικάκης και Μ. Κύρκος) και του ΠΑΣΟΚ (Εύα Καϊλή). Απών ήταν ο Ν. Ανδρουλάκης.

Φυσικό. Από πωλητικά τομάρια δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Αυτό που καταντάει ανωμαλία είναι που υπάρχει κόσμος που τους ψηφίζει ακόμα.
Το θέμα έχει και «ουρά». Πηγαίνοντας οι δεξιοί βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες έφαγαν πολύ χέσιμο από παραγωγούς φέτας και κτηνοτρόφους. Και επειδή το θράσος, η αμετροέπεια, και η βλακεία στο ΝΔχωριό δεν έχει πάτο, αφού το …σκέφτηκαν αρκετά, μια εβδομάδα μετά έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι…

“Το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε η πλήρης προστασία της φέτας οφείλεται αποκλειστικά στους χειρισμούς της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.”

Αυτοί έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν από τα γέλια, δεν εξηγείται αλλιώς.

Δύο ημέρες πριν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε επικυρώσει τη διαβόητη CETA, την εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, με την οποία καταργούνται σχεδόν όλοι οι τελωνειακοί δασμοί στις εμπορικές συναλλαγές των δύο πλευρών. Και ενώ αυτή την ξεφτίλα την ψήφισαν ΚΑΙ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν 2 μερόνυχτα αργότερα να φρενάρουν (και καλά!) το ξεπούλημα της ελληνικής φέτας.

Αυτοί έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν από τις κωλοτούμπες, δεν εξηγείται αλλιώς.


Στις 21 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επιστολή που απεύθυνε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ζήτησε από τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής να μη δώσουν άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Σημειώνει δε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής».

Το κόμμα που επί μήνες δεν ψήφιζε την σύσταση του ΕΣΡ, είναι το κόμμα που - μετά τη σύστασή του - του ζητάει να μη δώσει άδειες στους καναλάρχες (μετάφραση: να μην εισπράξει το δημόσιο).
Αυτό το τέρμα βουτηγμένο στα σκατά κόμμα συναίνεσε στη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής …υπό την προϋπόθεση να είναι τόοοοσο ανεξάρτητη ώστε να ταυτίζεται με τα δικά του γούστα.
Προσοχή παρακαλώ μην αγγίξετε τους ιερούς μας νταβατζήδες, τους πλέον διαπλεκόμενους κατσαπλιάδες της ψωροκώσταινας. Προς Θεού μην εισπράξει το κράτος από τους αγαπημένους μας κερατάδες. ΕΛΕΟΣ!!
Και στο σημείο αυτό να θυμηθούμε ότι πρόκειται για το ίδιο κόμμα που αποχώρησε από τη Βουλή για να μην ψηφίσει το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.


15 σχόλια:

  1. Χα!... θυμήθηκαν το Τάμα του Έθνους τα σύγχρονα λαμόγια; Μήπως να επανεξετάσουν και τα μαύρα κρέατα απ' την Ροδεσία; Ή την αμαρτωλή σύμβαση με την Litton;
    Τελικά εκτός από σκάνδαλα, παράγουμε τίποτ' άλλο σ' αυτό το ρημαδότοπο;
    Την καλησπέρα μου ρε Πέτρο και καλό Μάρτη να'χουμε, να μας δίνει ο Πανάγαθος δύναμη να τους αντέχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία. Οι δεξιοί χαζοβιόληδες ποτέ δεν λησμονούν. Έκαναν τώρα πίσω αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα επανέλθουν. Μέχρι να πετύχουν την όποια ανοησία τούς σφηνώνεται κάθε φορά στο ακατοίκητο θα επιμένουν.
      Με αυτά ασχολούνται. Μήπως ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το λαό και τα πραγματικά του προβλήματα;
      Καλό μήνα. Και εύχομαι να πάψουμε κάποτε να τους αντέχουμε, μπας και ξεσηκωθούμε στο ρημαδότοπο.

      Διαγραφή
  2. Ποιος σου είπε Πέτρο μου
    πως πρέπει να ξεχνιούνται
    τα τάματα;;;
    Ζόφος και φόβος σε μια
    κοινωνία που έρπει..

    Καλημέρα και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί έχουν κάνει τάμα να μας ξεπαστρέψουν, αφού πρώτα ξεπαστρέψουν κάθε λογική.
      Καλό μήνα Ελένη.

      Διαγραφή
  3. Διαβάζοντας όλες τις ειδήσεις ένα πράγμα αναρωτιέμαι: πώς στο δαίμονα ένα κόμμα σαν τη ΝΔ προηγείται τόσο....Εγώ απογοητεύομαι απο μας. Μυαλό δεν βάζουμε... Εδώ θα μου πεις ο μισότρελος της Χούντας έχει ακόμη οπαδούς!!!!!
    Καλημέρα Πέτρο και καλό μήνα παρόλα αυτά. Μας χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το "προηγείται" μη βάζεις και στοίχημα. Αν αναλογιστούμε διαχρονικά τι έχει συμβεί με τις δημοσκοπήσεις και πόσο "μέσα" έπεσαν οι γκαλοπατζήδες, μόνο σίγουρη δεν μπορείς να είσαι.
      Το κακό με τον μισότρελο της χούντας δεν είναι ότι έχει απλά οπαδούς. Το χειρότερο είναι ότι έχει σε πολλά κόμματα που -υποτίθεται- διαφέρουν. Τρανταχτό παράδειγμα ο αντιπρόεδρας μπουμπούκος που τον καμαρώνουν κιόλας στη νουδού.

      Διαγραφή
  4. Μια συμβουλή. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ από τις δημοσκοπήσεις.....!!!! Οι δημοσκοπήσεις, που τελευταία, είναι για τα σκουπίδια εκ των αποτελεσμάτων διεθνώς, διοργανώνονται από εταιρείες, κατά παραγγελία.
    Συνεπώς, ότι πληρώσει ο πελάτης θα βγει και το αποτέλεσμα.
    Πέτρο, πολύ συγκροτημένο και το σημερινό σου ημερολόγιο φίλε.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Κάποτε συνέλεγα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για να κάνω ανάρτηση. Είναι τόσο πολύ γελοίες και τόσο μακριά από την πραγματικότητα που θεώρησα το θέμα ανούσιο και δεν ασχολήθηκα.
      Μη πάμε πολύ πίσω, πάμε στα πρόσφατα.
      Ποιός θα ξεχάσει εκείνα που μας έλεγαν μέχρι και την παραμονή του δημοψηφίσματος;
      Ποιός θα ξεχάσει εκείνο το ...ντέρμπι παραμονές εκλογών Σεπτέμβρη του '15;
      Το μόνο θετικό που αποδεικνύεται ότι προσφέρουν οι "δημοσκοπήσεις" είναι που ο κόσμος τις αγνοεί και δεν τις έχει πλέον ως κριτήριο. Και φυσικά αναφέρομαι στον κόσμο που σκέφτεται, όχι στους χαζοβιόληδες που άγονται και φέρονται.

      Διαγραφή
  5. Ευτυχώς που ο Φλεβάρης έχει 28 μέρες και πάλι τόσα πολλά έγιναν !!Και κείνο το τάμα του έθνους , τι είναι τούτο που ενημερώθηκα και έφριξα!!! Πόσο συγκροτημένη σκέψη έχεις Πέτρο και πόσο χρήσιμος είσαι που μας τα συγκεντρώνεις όλα !!
    Καλό μήνα για σένα και τους αγαπημένους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις, όσο και να θέλουμε να ξεχάσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος, υπάρχουν και οι κολλημένοι (χουντικοί ή βλαμμένοι) που θα μας τα θυμίζουν.
      Καλό μήνα Νικόλ μου.

      Διαγραφή
  6. Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω...θα κάνω ένα τάμα, καθόλου εθνικό μπας και ξεπαστρευτούν, συγνώμη φωτιστούν εννοούσα μερικοί μερικοί!

    Όσο για τη σελίδα της νου δου...εκεί που μας έστειλες τουλάχιστον - μα κι εσύ ήταν ανάγκη να μας στείλεις στον έξω από δω?...- μοιάζει με κατάλογο τάπερ, και άλλων "ιδανικών καταστάσεων" που υπόσχονται την αρχή της δικής σου "επιχείρησης" και τρελά κέφια σόρι τρελά κέρδη...
    Ξεκίνα από 5 ευρώ λέει η εν λόγω...και παρακάτω:
    Οι ντίλερς μας στην περιοχή σας...τι? δε λέει ντίλερς?...λάθος θα έκαναν!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόμμα τσίρκο. Μόνο πλάκα μπορείς να κάνεις με αυτό το καρναβάλι που λέγεται ΝΔ.
      Ίσως και αυτό να είναι το μυστικό τους. Δεν μπορούμε να τους πάρουμε στα σοβαρά και αυτοί μια χαρά κάνουν υπόγεια τις δουλειές τους.
      Καλή εβδομάδα να έχεις Μαρία.

      Διαγραφή
  7. Πολύ σκωτσέζικο ντους το ημερολόγιο τού Φλεβάρη, Πέτρο...
    Όλα όσα διάβασα μου προκάλεσαν ίλιγγο, αλλά αν υποψιαστώ
    ότι βρίσκομαι στους καταλόγους τής ξεφτιλοδεξιάς..θα πεθάααανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες δεν θες είσαι. Είχες ποτέ την ψευδαίσθηση ότι η Δεξιά σταμάτησε το φακέλωμα;

      Διαγραφή
  8. Εάν χρειάζεστε οικονομική βοήθεια και δεν ξέρετε τι να κάνετε ή ποιος θα εμπιστευτείτε Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λήψης του δικού σας δανείου, επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με:
    Siguret134@gmail.com
    Siguret134@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή