Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Οι Κούληδες υπερασπιστές του Μαρινόπουλου


Η Νέα Δημοκρατία του Κούλη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας κρατάει χαμογελαστούς. Κάτι το δρώμενο με τους "Παραιτηθείτε" που είχαν μαζευτεί (αυτοί οι 10.000) σε μια σκιά (και οι 10.000) για να μη χαλάσει η μάσκαρα και αρχίσει να σουρώνει, κάτι η αποχώρηση από τη Βουλή (με το σκατό να έχει φτάσει στην κάλτσα) για να μην ψηφίσουν την διάταξη για τις offshore, κάτι τα ταξιδάκια του πρόεδρου στα Λονδίνα για να παρουσιάσει το …οικονομικό σχέδιο της ΝΔ που θα φέρει επενδυτές (γελάει μέχρι και το άζαξ στο μπάνιο του Κάμερον), κάτι τα καμώματα του αντιπροέδρου της που έκανε μέχρι και δημοσκόπηση(!!!) για το ποιος είναι Ο άρχοντας της καρπαζιάς (όπου βγήκε πανηγυρικά πρώτος με 78%), όλοι εκεί μέσα φροντίζουν ντάλα καλοκαίρι με τις κρυάδες τους να δροσίζουν την ατμόσφαιρα. Το νέο σκετσάκι στο πολιτικό τους Δελφινάριο αφορά το "κανόνι" της εταιρείας "Μαρινόπουλος".

Μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και την υπαγωγή της "Μαρινόπουλος Α.Ε" σε καθεστώς προσωρινής προστασίας, η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), με την υπερφορολόγηση και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης, έχει επιβαρύνει δραματικά το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα.
Τα λουκέτα στις εταιρείες αυξάνονται καθημερινά.
Πολύ σοβαρή είναι και η υπόθεση του Ομίλου Μαρινόπουλου που αφορά δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και εκατοντάδες συνεργαζόμενες εταιρείες.
Σήμερα, εγκρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο καθεστώς προσωρινής προστασίας, δίνοντας ανάσα χρόνου στην επιχείρηση.
Και αυτό παρά την αντίθετη θέση του Ελληνικού Δημοσίου που ευτυχώς δεν επηρέασε αρνητικά την κρίση του δικαστηρίου, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να διασωθεί.
Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε εργαζόμενο, στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο τις υγιείς επιχειρήσεις”.

Αρχικά να πούμε ότι οι Κούληδες που σήμερα κατηγορείτε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για capital controls, υπερφορολόγηση, έλλειψη εμπιστοσύνης και λουκέτα, όσο και να έψαξα δεν βρήκα τι μαλακίες είχατε πετάξει προ τριμήνου όταν είχε ανακοινωθεί ο επιχειρηματικός "γάμος" Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου. Μάλλον τότε δεν υπήρχε υπερφορολόγηση, λουκέτο δεν φαινόταν, άσε που δεν είχαμε capital controls. Ωχ μάνα μου!

Πάμε παρακάτω. 

Λέω να μην ασχοληθούμε ούτε με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης του κουαρτέτου που λατρεύετε όλοι εσείς οι κούληδες στο δεξιό μαντρί σας, ούτε πόσο στα @@@ σας έχετε γραμμένους τους εργαζόμενους και σκουπίστε τις μυξούλες σας γιατί σας πέφτουν και είστε αηδία, ούτε τι εννοείτε εσείς ως στρέβλωση της αγοράς γιατί συνέχεια με κοιτάει ο σκύλος με απορία και όση ώρα πατάω τα πλήκτρα τού κρύβω την οθόνη για να μη πάθει εγκεφαλικό από τα γέλια.

Θα ασχοληθούμε μόνο με αυτό το … υγιείς επιχειρήσεις (όπως τις εννοείτε η νουδού και οι Κούληδες). Η «υγιής» επιχείρηση "Μαρινόπουλος":  

α) Είναι αυτή που φέσωσε τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τις τράπεζες και το Δημόσιο με 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Μήπως 1,3 δισ. € μάς περισσεύουν για να τα θεωρούμε ψίχουλα;
Πολυαγαπημένα μου δεξιά ντουβάρια, αν είναι να χρωστάω κι εγώ δισεκατομμύρια και να μη με αγγίζει κανένας, μπορώ να γίνω όχι απλά επιχειρηματίας, μπορώ να γίνω ο μεγαλύτερος και να σας κάνω να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

β) Είναι αυτή που λίγο πριν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα πήγε στο ΕΒΕΑ και προσκόμισε τους ισολογισμούς 3 ετών. Η «υγιής» αυτή επιχείρηση δεν είχε έως τότε καταθέσει τους ισολογισμούς για την 3ετία 2012-2014 και το έπραξε την τελευταία ώρα, μόνο και μόνο επειδή στο φάκελο για την υπαγωγή στο άρθρο 99 έπρεπε να υπάρχει και η σχετική βεβαίωση κατάθεσης των ισολογισμών της. Αλλιώς χέστηκαν που θα το έκαναν.

γ) Είναι αυτή στην οποία ελέω της φορολογικής ασυδοσίας και των αστείων ελέγχων των επιχειρήσεων και δη των "μεγάλων" που γινόταν επί δεκαετίες από αυτό το αστείο κράτος, το πρόστιμο που της επιβλήθηκε γι’ αυτήν την καθυστέρηση ήταν μόλις 1.350 ευρώ. Για την παρανομία που σερνόταν επί 5 (ολογράφως: ΠΕΝΤΕ) ολόκληρα χρόνια ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, καταλογίστηκε αυτό το αστείο ποσό, επειδή το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί είναι μόλις 450 ευρώ/έτος. Για κάθε χρόνο παρανομίας ο κάθε "Μαρινόπουλος" καλείται να πληρώνει (το ανώτερο) έναν μισθό ανειδικεύτου εργάτη!!! Ας μη ρωτήσουμε ποιος νομοθέτησε αυτή τη μαλακία, ούτε ποιος κυβέρναγε την 3ετία 2012-2014.

δ) Είναι αυτή όπου το μεγάλο αφεντικό της φέσωσε άπαντες, αφού φρόντισε να βγάλει την προσωπική του περιουσία σε θυρίδες και φορολογικούς παράδεισους, από τους οποίους σήμερα μας κοιτάει και ξύνεται. Βέβαια το ζεύγος Μαρινόπουλου το τελευταίο διάστημα δεν βολτάριζε στη Μύκονο, όπως μας συνήθιζε επί χρόνια, φοβούμενο τη γιούχα (και τα αυγά και τα γιαούρτια ενδεχομένως) και έχει αποτραβηχτεί στη φτωχική του έπαυλη στο Μαϊάμι. 
Σε άλλα νέα τώρα, το δικηγορικό γραφείο το οποίο εκπροσωπεί αγρότες, προμηθευτές, τράπεζα, καταγγέλλει εγγράφως ότι από την ακίνητη περιουσία των 750 εκατομμυρίων που είχε η εταιρεία το 2010, σήμερα έχει εξαφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος της. Ένα μέρος πήγε στις τράπεζες για χρέη, το μεγαλύτερο μέρος όμως μεταβιβάστηκε σε fund του Κατάρ. Και αφού μεταβιβάστηκε, τα νέα μισθωτήρια συμβόλαια περιελάμβαναν τεράστια ενοίκια, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στους νέους ιδιοκτήτες. Τα λεφτά έφευγαν για έξω, οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές έμεναν απλήρωτοι.

ε) Είναι αυτή που κατά το παρελθόν έχει φάει πολλά πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (άγνωστο αν τα πλήρωσε ποτέ) για παραβάσεις της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, όσον αφορά μονοπωλιακές πρακτικές.

στ) Είναι αυτή που κατά το παρελθόν έχει φάει πολλά πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ και έχει δεχτεί επανειλημμένες προειδοποιήσεις για ανάκληση και απόσυρση ακατάλληλων προϊόντων, συνθήκες υγιεινής, αγορανομικές παραβάσεις, ενώ έχει κατηγορηθεί και για παραπλανητικές τιμές.




Αυτά τον Δεκέμβριο του 2010. [Πηγή]
Πάμε στον Φεβρουάριο του 2011. [Πηγή]









Πάμε και στον Ιούνιο του 2011. [Πηγή]








400 χιλιάρικα πρόστιμο μέσα σε ένα εξάμηνο! Και αυτά με ένα απλό γκουγκλάρισμα των 10 λεπτών. Τρέχα γύρευε πόσα ακόμη πρόστιμα έχουν επιβληθεί, τρέχα γύρευε πόσες παραβάσεις ελληνικών και διεθνών κανονισμών έχουν γίνει, τρέχα γύρευε πόσα σκ@τά μας πούλησε όλα αυτά τα χρόνια η υγιής αυτή επιχείρηση.
Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε το ψάξιμο. Ειδικά όταν αποκαλούμε «υγιή» επιχείρηση κάποια που πουλάει κατά σύστημα ληγμένα, κακοσυντηρημένα και σάπια προϊόντα στον καταναλωτή!

Κούληδες του κόσμου τούτου, εσείς που κόπτεστε για τις θέσεις εργασίας της "Μαρινόπουλος Α.Ε" που κινδυνεύουν, δεν βρήκα πουθενά καμία ανακοίνωση του κόμματός σας για τους 2500 εργαζόμενους της Coca Cola που βρέθηκαν στο δρόμο όταν έκλεισαν και τα 6 εργοστάσια της επιχείρησης και μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία. Ίσως επειδή η πολυεθνική που παράγει το σκατοζούμι χώνει χοντρά πακέτα στα νταβατζοκάναλα που σας στηρίζουν και σας προμοτάρουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο!

Και για να τελειώνουμε με το παραμυθάκι σας, αν ως υγιή επιχείρηση εννοείτε αυτή που:
παραπλανεί τον κόσμο,
πουλάει ληγμένα,
κατέχει καταχρηστική θέση στην αγορά,
χρωστάει παντού,
δεν καταθέτει ισολογισμούς παραβιάζοντας το νόμο, εκμεταλλευόμενη τα γελοία πρόστιμα που εσείς θεσπίσατε,
ο ιδιοκτήτης της βγάζει τα λεφτά του έξω αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και φεσώνοντας το ελληνικό δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα
κοιτάει να γλιτώσει τα φέσια με ΔΟΛΙΑ χρεοκοπία,
τότε λέω να πάτε να σας δει κανας ψυχίατρος να δούμε κατά πόσο είστε εσείς υγιείς.

Άντε γιατί η μαλακία έχει και όρια!

4 σχόλια:

  1. Καλά Πέτρο, το να μιλήσει η ΝΔ για "κλειστές επιχειρήσεις" και τέτοια είναι σαν να σου μιλάει ο Χίτλερ για τον ....σοσιαλισμό.
    Εντάξει, λίγη τσίπα δεν βλάφτει. Οι άνθρωποι είναι γελοίοι εκτός αν νομίζουν ότι μιλάνε σε μαλάκες ένα πράμα. Εκτός αν.........
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, σε μαλάκες απευθύνονται.
      Τους ψηφοφόρους τους που τα χάφτουν όλα αμάσητα.
      Τι χρωστάμε όμως οι υπόλοιποι;
      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  2. Είναι πολλά τα κοράκια...Άρη...για να παραφράσω και τη γνωστή ατάκα, αφού και τα λεφτά είναι πολλά, αλλά τα κοράκια τα κρύβουν καλά και μόνο για τον εαυτό τους τα διαθέτουν!
    Χαζοί είναι να πληρώνουν φόρους, εργαζόμενους και προμηθευτές?...
    Αλλά ας πρόσεχαν οι εργαζόμενοι...που δεν επέλεξαν σωστό αφεντικό..ω ναι, το άκουσα κι αυτό!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ελπίσουμε να μην την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι.

      Όσο για το τελευταίο, λατρεμένος Σκυλακάκης ε!
      Για όποιον δεν το γνωρίζει ας ανοίξει εδώ.

      Διαγραφή