Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πήξαμε στους Κούληδες



Λένε πως στη ζωή το μόνο σίγουρο είναι ο θάνατος. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε κάτοικο αυτής της χώρας θα σου απαντήσει ότι εκτός από τον θάνατο το επίσης σίγουρο σε αυτή τη ζωή είναι τα μνημόνια στην Ελλάδα, όποιος και αν κυβερνάει
Ουπς, λάθος, όποιος και είναι στην κυβέρνηση ήθελα να πω, αφού είναι γνωστό ότι μας κυβερνάει ο Σόιμπλε.
(εμάς και μισό περίπου δισ. των κατοίκων αυτής της ηπείρου)

Όποιος και αν γίνει πρωθυπουργός (από τους προβεβλημένους και με πιθανότητες εννοώ) είναι σίγουρο ότι οι πολιτικές δεν θα αλλάξουν, τουλάχιστον προς το καλύτερο.
Προς το χειρότερο είναι πανεύκολο να γίνει. Ψηφίστε Κούλη και θα με θυμηθείτε.

Το τσίρκο που λέγεται Νέα Δημοκρατία όσο πάει και χειροτερεύει. Σαν τον ασθενή που δεν τον πιάνει κανένα φάρμακο και οι συγγενείς έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν τα πάντα, μπας και συνέλθει. Στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν, έχουν αποταθεί μέχρι και στον τελευταίο σκιτζή «γιατρό» ζητώντας τα φώτα του. Έτσι επιστρατεύτηκε ο Κυριάκος, ο οποίος επιστράτευσε τον Άδωνη. Και αντί για φρένο στην κατρακύλα, αυτοί έλυσαν το χειρόφρενο και πατάνε γκάζι.

Όσο η ΝΔ είναι τόσο πολύ αστεία, θα είναι πηγή αστείρευτου γέλιου. Διότι πως μπορείς να πάρεις στα σοβαρά τα καμώματά της; Ξεκινάνε να παίξουν τραγωδία στην Επίδαυρο και καταντάνε θίασος στο Δελφινάριο με σκετσάκια νηπιαγωγείου.
Οι δε ηθοποιοί; Της ντομάτας (για χαλασμένη μιλάμε)!

Ας πάμε για αρχή στο χτεσινοβραδινό φιάσκο, στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 
Οι #παραιτηθείτε σκόρπισαν τόσο γρήγορα, όσο οι καρακάξες όταν τους πετάξεις πέτρα. Ξεκίνησαν εδώ και ένα μήνα να καλούν από το διαδίκτυο τον (υποτίθεται πτωχοποιημένο) κόσμο, αυτόν που δεν αντέχει άλλο τη λιτότητα και τελικά δεν μαζεύτηκαν ούτε 5.000 νοματαίοι.
Σε ποδοσφαιρικό αγώνα διπλανών χωριών περισσότεροι μαζεύονται.
Στη Θεσσαλονίκη πήγαν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Μαζεύτηκαν 119 άτομα και με τον Ψωμιάδη 120.

Αλλά για να είμαστε φιλαλήθεις έφταιγε ο ήλιος, όπως μας ενημέρωσε ένας εκ των διοργανωτών:


Όχι πως δεν υπάρχει κόσμος που υποφέρει. Αλίμονο! Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Μόνο που αυτοί που μαζεύτηκαν χτες στο Σύνταγμα δεν αντιπροσωπεύουν τη φτωχή Ελλάδα. Περισσότερο αντιπροσωπεύουν τη λίστα Λαγκάρντ, την Μπόργιανς και τα Panama papers. Ανάμεσά τους και κάτι σούργελα από 75-100 χρόνων έκαστος/η, που δεν είναι σε καμία λίστα (βρωμάει πολύ το χνώτο τους για κάτι τέτοιο) είναι όμως από αυτούς που χειροκρότησαν τον Τριανταφυλλίδη όταν κατέβαινε από το αεροπλάνο.

Η «πλέμπα» δεν κατέβηκε στο Σύνταγμα. Διότι Κούλη μου είναι κομματάκι δύσκολο αφού έβαλες φωτιά και τους έκαψες τα σπίτια, μετά να σε δεχτούν ως πυροσβέστη. Όσο και να διαφωνούν με τα εγκληματικά που εφαρμόζει σήμερα ο Τσίπρας και οι συν αυτώ, παίρνοντας από εσάς τη σκυτάλη, τη χάρη να τους ξανακαθίσετε στο σβέρκο εσύ και η συμμορία σου, δεν θα στην κάνουν.
Τουλάχιστον μέχρι να δώσει την εντολή ο Φον Καρότσης.

Μα τι λέω ο ψεύτης; Αφού εσύ είπες ότι πρόκειται για ακομμάτιστη εκδήλωση και πως θα κατέβαιναν απλοί πολίτες. Τους είδα και ομολογώ ότι... έπαθα!

 
Τα επιχειρήματα του Κούλη είναι εντελώς ασόβαρα. Για παράδειγμα, βγήκε  στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι είναι καλύτερος από τον Τσίπρα επειδή:


Αυτό ακριβώς είναι που απασχολεί το 99,99% των Ελλήνων, πόσα χρόνια έκανε να πάρει πτυχίο ο πρωθυπουργός του.
Ο Άδωνις που τον έχεις δεξί σου χέρι Κούλη μου, έκανε 12 χρόνια να πάρει το πτυχίο του. Κάτι άλλο πιο έξυπνο έχεις;
Τι ρωτάω ε!

Δεν έχουν να κομίσουν καμία εναλλακτική πρόταση για διέξοδο από το αδιέξοδο. Αφού η εφαρμοζόμενη πολιτική εφάπτεται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία τους τι να προτείνουν; Τον σοσιαλισμό;
Και το έχουν ρίξει στη σαχλαμάρα:


Επιχειρήματα από τα καλάθια των Λιντλ! Επιχειρήματα Κούλη μου είναι οι ίδιες οι πράξεις του καθενός, ο πρότερος βίος του, οι αγώνες που δίνει για την πατρίδα. Όχι οι προθέσεις και κολοκύθια τούμπανα! Περισσότερο πιθανό το έχω να συναντήσω μονόκερο παρά να εμπιστευτώ εσένα και το ασκέρι σου για την ειλικρίνεια των προθέσεών σας.


Και επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα, ο μοναδικός τρόπος (μέχρι να εφεύρουν άλλον αφού αυτός δεν τραβάει) είναι η σπίλωση. Επειδή ο λαός τσιμπάει εύκολα (και επιλεκτικά) σου λένε “κάτσε να πετάξουμε μερικές αρλούμπες, κόπανοι είναι, θα τις πιστέψουν.”

Τις τελευταίες μόνο ημέρες μάθαμε για τρεις πανηγυρικές δικαιώσεις –μέχρι και με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις- κυβερνητικών στελεχών που είχαν συκοφαντηθεί από τους δεξιούς καραγκιόζηδες. Με τυχαία σειρά:

1)     Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στην προσφυγή του έναντι της γερμανικής εφημερίδας BILD που τον Μάρτιο 2015 υποστήριξε ότι ο κος Μάρδας, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τότε, είχε μεταφέρει 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου. Το δικαστήριο επιδίκασε στον κ. Δημήτριο Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην BILD περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης.
Εδώ να θυμηθούμε τον τότε εκπρόσωπο της ΝΔ  Κώστα Καραγκούνη ο οποίος σε ανακοίνωσή του είχε ζητήσει να μάθει από τον (τότε) κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη: “Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα;”

ΥΓ: Εγώ κάτι ψεκασμένα, ότι η ΝΔ μετέφερε αυτές τις αρλούμπες στη γερμανική πατσαβουροφυλλάδα, δεν τα πιστεύω.


2)     Δικαιώθηκε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, στη διαμάχη της με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" σχετικά με την ανάληψη που είχε πραγματοποιήσει η μητέρα της πριν την επιβολή των capital controls.
Η Νάντια Βαλαβάνη έστειλε εξώδικο στην "εφημερίδα", μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία, διαψεύδοντας το ύψος του ποσού της ανάληψης που έκανε η μητέρα της, αλλά και ότι χρησιμοποιήθηκε το όνομά της για να διευκολυνθεί η συναλλαγή. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κομιστής βιντεοτσόντας υποχρεώθηκε να γράψει: “Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας κοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης*, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή.”
* πρόκειται για τον Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ.


3)     Σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο εκδότης της εφημερίδας "Παραπολιτικά" για ανυπόστατο πρωτοσέλιδο που έφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη να μετέχει σε εταιρεία που χρωστά 6 εκατ. στο Δημόσιο.

Αν πάμε στα πιο παλιά θα θυμηθούμε την Ντόρα Μπακογιάννη όπου τον Νοέμβριο του 2015 είχε επιτεθεί στον υπουργό Εξωτερικών κο Κοτζιά αμφισβητώντας ευθέως την επιστημονική και ακαδημαϊκή του επάρκεια ζητώντας του να… καταθέσει τα πτυχία του!
“Θέλω μια απάντηση, είστε καθηγητής στην Οξφόρδη ναι ή όχι; Είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ;
Για την ιστορία: Ο Νίκος Κοτζιάς είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και μερικές βδομάδες πριν η Μπακογιάννη μηρυκάσει αυτές τις ηλιθιότητες είχε δικαιωθεί, με το δικαστήριο να καταδικάζει τελεσίδικα τους ενόχους για συκοφαντική δυσφήμηση.

Μήπως ξεχάσαμε τον Βασίλη Χιώτη; εκείνον τον ανεκδιήγητο παπαγάλο του ΔΟΛ (τότε, σήμερα τον απορρόφησε κι αυτόν ο κομιστής βιντεοτσόντας) που εμφάνιζε τον Τσίπρα να διαμένει σε σπίτι που αγόρασε από κατάσχεση και μάλιστα από επιχειρηματία που είχε αυτοκτονήσει; Όπως αποδείχτηκε το συγκεκριμένο σπίτι είναι το πατρικό του Τσίπρα.

Ακόμη παλιότερα αν πηγαίναμε θα θυμόμασταν τις μαλακίες του ίδιου Χιώτη, όπου εμφάνιζε τον υπουργό Κατρούγκαλο να παίρνει μίζα 12% για διορισμούς ατόμων στο δημόσιο. Κάτι που πήρε πίσω με την ουρά στα σκέλια με διορθωτική δημοσίευση γιατί θα ξεφραγκιαζόταν να πληρώνει εσαεί τα κερατιάτικα.

Για να σοβαρευτούμε: Η δυναμική ή η κατάντια μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης οριοθετεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και την δυναμική ή την κατάντια μιας κυβέρνησης.
Όσο ο Τσίπρας τρέχει μόνος του αποκλείεται να έρθει δεύτερος.
Όσο η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να πιστεύει ότι συγκρατεί την ακροδεξιά στους κόλπους της με την παρουσία φασιστών και μισότρελων στο κόμμα, οι άνθρωποι με μυαλό δεν θα τους πάρουν ποτέ στα σοβαρά.
Όσο η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να φαντασιώνεται αριστερές παρενθέσεις και να το "παλεύει" μέσα από φιέστες με γεροντάκια που μέχρι και από επαρχία κουβαλάει με τα πούλμαν, ο Τσίπρας θα είναι το γκανιάν και ο Κούλης το ψωράλογο.

ΥΓ: Όλα αυτά δεν σας τα λέω επειδή σας συμπαθώ. Κάθε άλλο! Να κλείσετε το κωλάδικο και να μας αφήσετε ήσυχους θέλω.

14 σχόλια:

  1. Η σπίλωση των αντιπάλων ήταν και είναι τακτική όλων των πολιτικών Πέτρο.
    Οι διαψεύσεις κι αποφάσεις των δικαστηρίων έπειτα περνούν στα ψιλά γράμματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις αποφάσεις των δικαστηρίων γενικώς δεν τα πάω καλά γιατί για τους αθώους αργούν πολύ καιρό να βγουν (ενώ άλλες φορές για τους εγκληματίες είναι χάδια).
      Δυστυχώς δεν διώκεται ο συκοφάντης, κάτι που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να συνέβαινε αυτεπάγγελτα.

      Διαγραφή
  2. Ωχ το μάτι μου! "Κάθε εχέφρων άνθρωπο"... και είναι και γραμματιζούμενος ο βιβλιοπώλης!
    Τι τα θες Πέτρο μου; Από τότε που η αιτιατική έγινε ονομαστική, χάθηκε η ορθογραφία, το συντακτικό και το μέτρο. Άραγε πού να είναι όλοι οι παλιοί σκληροπυρηνικοί νεοδημοκράτες και τι να λένε τώρα για την κατάντια της παράταξής τους; Με επιχειρήματα νηπιαγωγείου οι "εχέφρονες" αδωνοκούληδες προσπαθούν να πλασάρουν την πραμάτεια τους. Φαιδρό το θέαμα αλλά και απογοητευτικό για την κατάντια μιας ιστορικής παράταξης που θα έπρεπε να έπαιζε καθοριστικό ρόλο σήμερα, αντί να καταναλώνεται σε φτηνούς χουλιγκανισμούς πεζοδρομίου.
    Οι φωτογραφίες των εχεφρόνων, όλα τα λεφτά!
    Σκιάχτηκα με την κυρία και λυπήθηκα τον θείο με το μανταλάκι...
    Πολύ μικρός για να πιάσει στο λερό του χέρι το σφυροδρέπανο!
    Μια "εχεφρονική" καληνύχτα και μπράβο για την έκτακτη έκδοσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ είναι αυτό το "εχέφρων άνθρωπο" αλλά επειδή ούτε και οι δημοσιοκάφροι φημίζονται για τον χειρισμό της ελληνικής γλώσσας (στο χειρισμό άλλης γλώσσας είναι που διακρίνονται) σκέφτηκα πως ίσως δεν αποτυπώθηκε επακριβώς αυτό που είπε.
      Όχι πως δεν έχω ικανό αυτόν τον τύπο να μην καταλαβαίνει ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τι λέει.
      Μαρία μου, αν οι ...εχέφρονες αυτού του τόπου είναι αυτό το καρακιτσαριό/καρακατσουλιό που παρήλασε μεταξύ 6:30 και 8:30 στο Σύνταγμα, ετοίμαζε βαλίτσες.

      Διαγραφή
  3. Ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές!
    Και μη χειρότερα δηλαδή...
    Πάντως δεν μου κάνει εντύπωση που ο Κούλης και οι άρρωστοι, σόρι οι άριστοι ήθελα να πω, αρέσκονται στο να ρίξουν λάσπη...θα τους έμεινε από την οικοδομή που δούλευαν για να πληρώνουν τα Χάρβαντ και τα Στάνφορντ...και όχι δε θα τον κρίνω από όσα έκανε...θα τον κρίνω από όσα έφαγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είναι σε δίαιτα.
      Οι νεοδημοκρατοπασόκοι θέλουν να μας κυβερνήσουν απαλλαγμένοι από τα λάθη και τις αστοχίες του παρελθόντος, προσβλέποντας σε μια Ελλάδα όπου θα σταματήσει ο διορισμός ημετέρων, η κατασπατάληση των ΕΣΠΑ, θα πάψουν οι μίζες, θα τιμωρούνται παραδειγματικά οι επίορκοι, θα υπερισχύει το καλό έναντι του κακού και Παναγία μου τι λέω πάω να πάρω τα χάπια μου...

      Διαγραφή
  4. Εντάξει τι να πω...... κρίμα που πραγματικά σε κάποιους χώρους επιβιώνουν τέτοια πρόσωπα αλλά και πολιτικές. ΄Κρίμα. Δείγμα κατάπτωσης είναι αυτό.
    Πολλές καλησπέρες Πέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείγμα Ελλάδας είναι αυτό όπου αλλάζουν μόνο τα πρόσωπα ενώ οι αποτυχημένες πολιτικές παραμένουν ίδιες και απαράλλακτες.

      Διαγραφή
  5. Έρχομαι καθυστερημένα, γιατί στην προπροηγούμενη ανάρτηση είδα τη φωτογραφία του Νίκολσον με το τρελό βλέμμα και σκιάχτηκα, έπειτα είδα τα τοξικά και απόβλητα και είπα άσε μην κολλήσω τίποτα..., αλλά μόλις είδα Κούλη, μπήκα!!!
    Έταξες Κούληδες και ενθουσιάστηκα, με συνεπήρε η λάμψη του πνεύματος τους και η εχεφροσύνη τους (αφροσύνη)!
    Το μόνο που τους έμεινε είναι η λάσπη και κάτι γουρούνια...

    Εμένα με ανησυχούν για τους επόμενους μήνες πάντως οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό πρώτιστα επίπεδο κι έπειτα παγκόσμιο. Το γεωπολιτικό θα είναι πρωταγωνιστής και θα το δεις, καθώς εκεί είναι το ζουμί και ο απόλυτος έλεγχος από πάνω προς τα κάτω... Ίδωμεν, αλλά ας είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για άσχημες καταστάσεις. Αυτά προς το παρόν είναι λάιτ.

    υ.γ.
    Θα γράψεις κάτι δημιουργικό να σε απολαύσουμε ή σου πήραν την έμπνευση οι οπαδοί των Κούληδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμεθα ευτυχείς διότι σε μια ιστορική καμπή της ανθρωπότητας στο τιμόνι της πολιτικής στην Ελλάδα βρίσκονται αυτοί οι πνευματικοί ογκόλιθοι: Κούλης, Φωφώκα, Σταύρος, Λεβέντης, Πανοκαμμένος, ο σύντροφος Κουτσούμπας, ο μνημονιακότερος όλων Αλέξης μας και πάνω απ' όλους ο φον σακάτης στο μυαλό που κάνει κουμάντο παντού.
      Κωλοφαρδία λέμε.

      ΥΓ: Κάτι έχω ετοιμάσει "από τα άλλα" αλλά οι κούληδες μου έχουν πάρει τα μυαλά. Αν δεις φωτογραφίες που κυκλοφορούν με τις Παραιτηθείτσες του Συντάγματος θα καταλάβεις ποιες έχω ερωτευτεί.

      Διαγραφή
  6. Τι ωραία, κατανοητά και νοικοκυρεμένα που τα λες Πέτρο, με την άνεση της σκέψης και την εκφραστική σου ικανότητα, μας έδωσες εκπληκτικές πληροφορίες και όχι μόνο! Αυτή η ιστορική παράταξη της Ν.Δ. έχει κάνει τα χειρότερα κι έρχεται τώρα ο Κούλης κι ο "εθνικός"μας μπουμπούκος ως πρωτοπαλλήκαρο να την αποτελειώσουν, γιατί προς τα εκεί πάει. Όσο για τη λάσπη που ρίχνουν ολούθε κάθε φορά που στριμώχνονται, δίαφορες σαύρες του βάλτου από την πολιτική και μη σκηνή, ο κόσμος πια τους κατάλαβε και δεν μασάει. Μπορεί η δικαιοσύνη ν' αργεί για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά η αλήθεια κάποια στιγμή θα λάμψει, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι! Ας είμαστε λοιπόν εχέφρονες, γιατί τα δύσκολα ακόμα έπονται! Καλή εβδομάδα Πέτρο!
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, πολλά από την Δικαιοσύνη - τους λειτουργούς της δηλαδή - δεν περιμένω. Άνθρωποι είναι και αυτοί. Άλλοι με τις εξαρτήσεις τους, άλλοι με τους φόβους τους, δεν είναι θεοί για να τα βάλουν με το πανίσχυρο σύστημα.
      Είναι πράγματι χαρμόσυνο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εξιχνιάζονται υποθέσεις πολιτικής και δημοσιογραφικής βρωμιάς που μόλις τις προηγούμενες δεκαετίες αυτό φάνταζε αδιανόητο.
      Κρατώ λοιπόν μικρό καλάθι. Δεν χάνω τις ελπίδες μου, απλά είναι μικρές. Και εύχομαι να διαψευστώ.
      Καλό μήνα να έχεις Κατερίνα.

      Διαγραφή
  7. Πέτρο μου, τα είπες όλα!!! Αυτό που μπορώ να πω εγώ, είναι πως από τον Κούλη και τους ομοίους του, δεν περίμενα ποτέ κάτι καλύτερο. Καλώς ή κακώς δεν εκπλήσσομαι.
    Χρόνια πολλά, φίλε μου
    Υγεία και κάθε καλό στη ζωή σου και καλό μήνα!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
      Έλειπα αυτές τις ημέρες (και δεν είχα ίντερνετ) γι' αυτό σου απαντώ καθυστερημένα.
      Εύχομαι να περνάς καλά και να έχεις ένα υπέροχο καλοκαίρι.

      Διαγραφή