Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τοξικά και απόβλητα #17

 


* Αντώνης Σαμαράς, τέως πρωθυπουργός και τέως γενικώς.
 

Χμμμ… κάτσε να θυμηθώ.
Λοιπόν Αντώνη μου: ήμουν 15 κιλά πιο αδύνατος, είχα μια ελιά στην πλάτη, έτρωγα τη μαρμελάδα από το βάζο, μου έλειπε ένα δόντι και είχα μούσι.
Αντώνη μου λείπεις. Τίποτα άλλο…

 **********

* Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


Όταν ο μίλκος πρότεινε το ξύλο, εσείς οι άπλυτοι τον είπατε φασίστα (ενώ δεν είναι). Επειδή πολύ στενοχωρήθηκε από το χαρακτηρισμό, επέστρεψε για να πει ...τα ίδια!
Όποιος καταφέρει να βρει τη διαφορά μεταξύ φασίστα και ηλίθιου κερδίζει cd με τσιρίδες του άδωνη.

 **********

* Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (ανακοίνωση για την Σ. Σακοράφα): «Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην Ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του, και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/ συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς.
Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια.

Η Σοφία Σακοράφα που μια ζωή υποκλέπτει έδρες εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή


και αυτή


Έχει και συνέχεια:
«Η κ. Σακοράφα, καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.»


 **********

* Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (στον Alpha 989): «Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε.»

Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές δεν πιστεύω να είσαι από εκείνα τα λαμόγια που ξεπατώνονται στα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια! Γιατί αν συμπίπτουν τόσα πολλά σοβαρά γεγονότα τότε κακομοίρη μου την πάτησες. Η πολιτεία σε αντιμετωπίζει κάτι ανάμεσα σε αρχιμαφιόζο, αρχιαπατεώνα, αρχιληστή και κάθαρμα απ' τα λίγα.

 **********

* Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Εσωτερικών (στα Παραπολιτικά FM): «Μπορεί να μην είχαμε σαφή εικόνα της κατάστασης όταν αναλάβαμε την εξουσία. Είχαμε την αθωότητα της Αριστεράς.»

Κε Κουρουμπλή μου σου έχω μια ερώτηση: όταν αποκτήσατε τη σαφή εικόνα, όταν επιτέλους απωλέσατε την αθωότητα καθότι ξεπαρθενευτήκατε, γιατί παραμείνατε στην εξουσία; Επειδή επιμένετε να μας σώσετε ή επειδή είναι γλυκό το 6χίλιαρο (+ τα εξτραδάκια);
Μπα, μάλλον εμμονή με το δικό μας σώσιμο πρέπει να έχετε!

 **********

* Βασιλική Κατριβάνου, τέως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (στο λογαριασμό της στο Facebook):


Η εν λόγω κυρία ψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής, καταψήφισε όμως δύο άρθρα του, αυτά που αφορούν τον "κόφτη" και το Υπερ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Στην επιστολή παραίτησή της που ανήρτησε διαβλέπει ότι αυτό που κάνουν ακυρώνει τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας (να γίνει ζωή δηλαδή), ταυτόχρονα όμως αδυνατεί να σκεφτεί αξιόπιστη εναλλακτική.
Σχιζοειδής περίπτωση!

Update: Η κα Κατριβάνου επανήλθε λέγοντας (στην ΑΥΓΗ): «Δεν φεύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλά παραιτήθηκα από βουλευτής.»  
Όποιος μπορεί ας γελάσει.

 **********

* Πάνος Καμμένος (σε δηλώσεις στη Σύρο): «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.»

Οι προηγούμενοι εκτός από φασίστες και καθάρματα, είχαν και χεσμένη τη φωλιά τους. Εσένα Πάνο μας τι σε υποχρεώνει να διαπράττεις έγκλημα; Τι σε αναγκάζει να ψηφίζεις κατά παράβαση του Συντάγματος;
Το παραμύθι ότι είναι πολλά τα λεφτά (της καρέκλας) έχει ξεφτίσει. Το πιθανότερο είναι να ξεπουλάς για πολύ περισσότερα φράγκα, έχοντας μάλιστα την αβάντα περί ανευθυνότητας υπουργών που θα …καταργούσες.
Πάρε την Κατριβάνου από το χεράκι και πηγαίνετε στον ίδιο ψυχίατρο.

 **********

* Άδωνις Γεωργιάδης (για την άνοδο των ακροδεξιών στην Αυστρία):



 **********

* Άννα Βαγενά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου “stigma fm”): «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Είμαστε ανθεκτικός λαός.»

Η κα Βαγενά νομίζει ότι είμαστε όλοι μαλάκες σαν αυτούς που κάνει παρέα!
Το παλεύουμε Άννα μου. Παλεύουμε να βγούμε από τα σκατά που μας ρίξατε. Το κυριότερο όπλο μας –προς το παρόν- είναι η μνήμη. Από αυτή θα τιμωρηθείτε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

 

 **********

* Γιώργος Δημαράς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (στη Βουλή): «Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω αλλά δεν έχω άλλη εναλλακτική για την πατρίδα μου.»

Πρέπει να είσαι ο μοναδικός κυβερνητικός που …θρηνεί (καλά, πλάκα κάνω). Το βράδυ της 22ας Μαΐου όπου ψηφίζατε το ξεπούλημα για τα επόμενα 99 χρόνια ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, έριξες καμιά ματιά στα υπουργικά έδρανα να δεις πόσο άσχημα πέρασαν ο Τσίπρας και η παρέα του;


Κατά πάσα πιθανότητα τούς καθάριζαν αυγά, όταν αυτοί καθάριζαν στεγνά την πατρίδα και αυτόν τον μαλάκα λαό της!

*** The end ***  


ΥΓ: Η πολυ-αγαπημένη μου Νικόλ μού έστειλε ένα πακέτο με πανέμορφα δώρα. Την ευχαριστώ πολύ.
Τι ήταν; 
Να μην είστε περίεργοι!!!


12 σχόλια:

  1. Δεν παρακολουθώ πια καθόλου αυτή την επικαιρότητα. Δεν αντέχεται! Μπράβο στο κουράγιο σου! Γιατί δεν πρέπει να μένουν ασχολίαστα τα τέρατα που γράφουν και κάνουν.
    Και ενημερώνομαι και γελάω (με πόνο ψυχής βέβαια)...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω να πω δυο πράγματα (τόσα θυμάμαι..) :
    1) http://www.koutipandoras.gr/article/otan-o-barbitsiwths-krybotan-pisw-apo-th-boyleytikh-asylia-gia-to-fagopoti-sto-dhmo-glyfadas
    2) Εντύπωση μου κάνει, που οι πλατείες ήταν άδειες Πέτρο μου, όταν η κυβέρνηση "καθάριζε στεγνά την πατρίδα".. (κι ας έχουμε διαφορετική θεώρηση τών πραγμάτων, όπως πολύ καλά γνωρίζεις..)

    Υ.Γ Με γεια το δώρο! (της Νικόλ εννοώ, όχι τής κυβέρνησης..!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή ήσαν άδειες οι πλατείες πάει να πει ότι δεν υπάρχει έγκλημα;
      Θα αστειεύεσαι!
      Εσύ είσαι από αυτούς που συχνά πυκνά αποκαλείς σκατομαθημένο και παρτάκια αυτό το λαό. Δεν νομίζω να άλλαξες γνώμη και να πιστεύεις ότι θα σηκωθεί από τους καναπέδες (εκτός αν ακριβύνει ο φρέντο).
      Στο έχω ξαναπεί: ο Τσίπρας ήταν το κατάλληλο γρανάζι που μπήκε σε αυτή τη θέση την κατάλληλη χρονική στιγμή. Όταν χάλασε το γρανάζι Σημίτης, μπήκε το γρανάζι Καραμανλής. Χάλασε κι αυτό και ήρθε το γρανάζι Γιωργάκης. Όταν χάλασε έβαλαν τον Αντωνάκη και τώρα τον Αλεξάκη. Και όσο ο καιρός περνάει αντιδρούν όλο και λιγότεροι. Τα κατάλληλα γρανάζια που λέγαμε, στην κατάλληλη ώρα.
      Και αν εγώ σου γράφω τόσες ώρες σαχλαμάρες, κάτσε να δεις τι είχε πει ο Ιταλός μεγαλοβιομήχανος Τζοβάνι Ανιέλι: "Το προσόν της Αριστεράς είναι ότι πολύ συχνά κάνει αυτό που δεν είχε πετύχει πριν απ' αυτή η Δεξιά".

      Διαγραφή
  3. Απ' όλο το ενημερωτικό σου δελτίο, το υστερόγραφο έχει τη μεγαλύτερη αξία. Η Νικόλ είναι ο ορισμός της προσφοράς. Δεν έχω δει τι σου έστειλε ούτε έχω την περιέργεια. Φτάνει που πήρες κάτι απ' τα χέρια της, γιατί να ξέρεις πως άνθρωποι με θετική αύρα, είναι καλότυχοι.
    Όσον αφορά τα τοξικά και τα απόβλητα, δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους σαν την Βαγενά & την Σακοράφα με τον Άδωνη και τον Βαρβιτσιώτη τζούνιορ. Πέρα απ' τις δηλώσεις τους που απομονώνουμε και σχολιάζουμε, θεωρώ πως έχουν (ακόμα) καθαρό βλέμμα και κυρίως καθαρά χέρια. Μπορεί να διαψευστώ. Αλλά το έχω ανάγκη να πιστεύω ακόμα στην ανιδιοτέλεια κάποιων ανθρώπων που έχουν εργαστεί στη ζωή τους, έχουν κολλημένα ένσημα στο βιβλιάριο της ζωής τους και ίσως να μπορούν να αντισταθούν στο κατεστημένο και τη διαφθορά.
    Τους χαιρετισμούς και την εκτίμησή μου Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Σακοράφα όχι (ποτέ δεν το έκανα), την Βαγενά όμως σίγουρα την βάζω στο ίδιο τσουβάλι με όλους τους δεξιοπασοσυριζαίους χλεχλέδες που μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας.
      Μαρία, η εν λόγω κυρία το 2012 είχε πάρει την έδρα (από την παραιτηθείσα Πέμη Ζούνη) μόνο και μόνο για να καταψηφίσει το μνημόνιο του ΓΑΠ και σήμερα έρχεται και ψηφίζει το χειρότερο Τσίπρα, αραδιάζοντας μάλιστα εμετικές μαλακίες τύπου: «αντέξαμε 400 χρόνια τους Τούρκους, τι είναι τα μόλις 99 χρόνια του απόλυτου ξεπουλήματος που ψήφισα;»
      Να σου πω λοιπόν (βασικά να πω στην ίδια) ότι σίγουρα αυτή δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που άντεξαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς. Αυτή δεν θα άντεχε ούτε μια μέρα.
      Σίγουρα αυτή δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πήραν το καριοφίλι και αντιστάθηκαν στον τουρκικό ζυγό.
      Όταν η Ιστορία την χρειάστηκε, η κα Βαγενά το μόνο που έκανε ήταν να σηκώσει το χεράκι της και να ψηφίσει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, μιας και σε 99 χρόνια από σήμερα δεν θα την αναζητήσει κανένας, θα έχει σαπίσει ως και το κουφάρι της. Φτάνει που τώρα πληρώνεται αδρά για να ψηφίζει το έγκλημα και ύστερα να πουλάει τρέλα, θεωρώντας πως η ελληνική Ιστορία είναι πατσαβούρι που ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιεί για να σκουπίζει ό,τι τον βολεύει.
      Αν δεν γνωρίζεις αυτή την πτυχή της κυρίας Βαγενά, καλό είναι να την γνωρίσεις. Επειδή ξέρω πάρα πολύ καλά την ευαισθησία σου για τους κατατρεγμένους, ρίξε μια ματιά εδώ, να δεις τι είχε κάνει πριν μερικά χρόνια η εν λόγω κυρία.
      Τίποτα δεν είναι τυχαίο Μαρία μου.

      Διαγραφή
  4. Με καλύπτει εν μέρει το σχόλιο της Μαρίας...αν και κρατάω πια μικρό καλάθι για όλους τους...μη σου πω πως σιγά σιγά φτάνω στην αρχική μου εκτίμηση πως δηλαδή όποιος ασχολείται με την πολιτική δε χαλάει, είναι ο χαλασμένος!!
    Και δε θα σχολιάσω καν την περίπτωση Βαγενά και κάτι υστερίες που έπαθε στο πρόσφατο παρελθόν...
    Στη σχιζοφρένεια θα μας ρίξουν όλοι τους!

    Να χαρείς τα δώρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές Βαγενάδες Μαρία, επειδή θεωρητικά έχουν καθαρά χέρια (στην πραγματικότητα κανένας μας δεν ξέρει τι έχουν υπογράψει) μπαίνουν μπροστά όχι τυχαία. Γίνεται προσπάθεια απενοχοποίησης των μνημονίων και δη του χειρότερου, αυτού του Τσίπρα. Έτσι διάφοροι λαγοί που, πράγματι, δεν μας έχουν κλέψει στο παρελθόν (όχι πως δεν ήθελαν) τρέχουν να σκούξουν πρώτοι σε μια πανστρατιά για να «περάσουν» τα μέτρα στο λαό όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

      Κάθεται και σκέφτεται ο κάθε ηλίθιος και σου λέει: «ναι μωρέ, αντέξαμε 400 χρόνια, τι είναι τα 99; Ούτε καν 100.»

      Και αν τα 100 πρώτα είναι τα δύσκολα, όπως λένε, τα 99 είναι ακόμα πιο εύκολα. Ε;

      Ήθελα να’ξερα, έχει σκεφτεί κανένας τους πόσο υπερμεγέθη μαλακία πέταξε το άτομο; Έχει καταλάβει κανένας τους ότι όχι μόνο για όσα χρόνια ζήσουμε δεν θα ξαναδούμε ποτέ ελεύθερη την πατρίδα μας, αλλά, κυρίως
      ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΝΕΩΝ;;;

      Οι τελευταίες εκλογές έγιναν με λίστα. Όσοι επιλέγησαν, επιλέγησαν με αυτή την προϋπόθεση: θα ψηφίσουν όλα μα όλα τα επόμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και ας πάει να γαμηθεί ο λαός.

      Όποιος έχει αντίθετη άποψη με χαρά να τη συζητήσουμε εδώ μέσα.
      Με επιχειρήματα όμως!
      Περιμένω…

      Διαγραφή
  5. Υπομονή για τα "Εκατό χρόνια μοναξιάς" και είσαι μέσα!
    Φυσικά, κάνω μπλακ χιούμορ, μια και με δεδομένες τις συνθήκες που βιώνουμε μόνο αυτό είμαστε σε θέση να κάνουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση δεν είναι μαύρο και άσπρο. Είναι περισσότερο πολύπλοκη, για να κάνουμε μια απλή ανάλυση βιαστικά, οπότε το αφήνω προς το παρόν. Η συνέχεια θα έχει να μας πει πολύ περισσότερα.
    Ένα ακόμα είναι σίγουρο ότι από τις λεκτικές χοντράδες δεν γλιτώνουμε με τίποτα πια, καθώς σχεδόν όλοι κυκλοφορούν σαν μαστουρωμένοι... Με τόσα που έχουμε ακούσει τα χρόνια της κρίσης θα είχαμε πλουτίσει να τα συγκεντρώναμε σε βιβλίο!!!
    Καλή σου εβδομάδα, Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω το κλασσικό αλλά πάντα επίκαιρο: έχουμε να χάσουμε μόνο τις αλυσίδες μας. Αν νομίζεις ότι οι Έλληνες έχουν τίποτα περισσότερο από αυτό, είσαι γελασμένη. Δεν μας ανήκει πια ούτε ο αέρας που αναπνέουμε.
      Δεν το λέω εγώ, οικονομολόγοι και διεθνολόγοι από ολόκληρο τον κόσμο το λένε. Και έχε κατά νου ότι ποτέ δεν είναι αργά για εξέγερση. Στο κάτω κάτω το χρωστάμε στους επόμενους που έρχονται.

      Διαγραφή
  6. Διάβασα προσεκτικά όσα έγραψες ( μου φάνηκαν λιγότερα από τα καινούργια που έριξες και έκλεψα...ήρθα να διαβάσω τούτα ...χαμογελούσα σε πολλά αλλά μετά με έπιασα να κουνάω το κεφάλι! )
    Και μετά από αυτή την εισαγωγή ...τι σου έστειλε η Νικολίτσα μας και δεν το μαρτυράς; Είμαι περίεργη!!!!
    ☺☺☺

    Καλό μήνα!
    Και καλό καλοκαίρι!
    Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ θα πάω κάπου εξωτικά! Πολύ εξωτικά ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να πας στα εξωτικά που λες και εκεί θα σου αποκαλύψω τα μυστικά.
      Ζήλια...

      Διαγραφή