Σελίδες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μηνιάτικο #12: Μάρτιος 2016




Στις 9 Μαρτίου  υπερψηφίστηκε η κυβερνητική τροπολογία που παρατείνει για ένα μήνα το καθεστώς εξαίρεσης τριών κατηγοριών κόκκινων δανείων (καταναλωτικά, στεγαστικά πρώτης κατοικίας και δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) σε funds.
Η τροπολογία καθυστερεί μέχρι τις 15 Απρίλη την εφαρμογή του νόμου για αυτές τις κατηγορίες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς για το σύνολο των «κόκκινων» δανείων.
«Οι τρείς αυτές κατηγορίες κόκκινων δανείων βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση» είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας ότι η νέα παράταση δόθηκε μέχρι να συμφωνηθεί με τους δανειστές το τελικό πλαίσιο λειτουργίας.
Υπέρ ψήφισαν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου πλην του ΚΚΕ που ψήφισε «παρών».

Ακόμη μια επιτυχία καταγράφει στο ενεργητικό του το ΚΚΕ, το οποίο ανέκαθεν συντάσσεται με όσους πλήττονται.
Το Γκίνες για τα «παρών» πότε το παίρνετε;


Στις 9 Μαρτίου δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 123 Υ.Ο.Δ.Δ. ο διορισμός του Γεώργιου Χρηστοφορίδη στο πολιτικό γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη.


Έχουμε την εντύπωση ότι πρόκειται γι’ αυτόν τον Χρηστοφορίδη.


Φαίνεται πως από την πολλή πρεμούρα για διορισμό (βλ. στήριξη του ‘Χωνιού’) γράφτηκε λάθος το επώνυμο στο ΦΕΚ! Κάντε γρήγορα κάτι γιατί δεν βλέπω να πληρώνεται ο άνθρωπος!

Η πσεκαζμένη Ραχήλ Μακρή δημοσίευσε αυτό. Απαντήσεις από κυβερνητικές πηγές δεν αναμένονται.


ΥΓ: Δυστυχώς η ξεφτίλα δεν έχει τέλος. Μετά το διορισμό του ο Χρηστοφορίδης ανέλαβε να βοηθήσει όσους …ψάχνονται για νέο ΕΣΠΑ. Τους παροτρύνει [εδώ] να αγοράσουν την εφημερίδα του (κατά λέξη): “Προσφέροντας έκπτωση 30% (!!) αποκλειστικά στους αναγνώστες της εφημερίδας μας.”


Στις 11 Μαρτίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν έσχες Γιώργος Βαρεμένος πληροφορήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε στις 15 Μαρτίου του 2013 μετοχές της εταιρείας Samsung αξίας 10.912 δολαρίων από διεθνές χρηματιστήριο, τις οποίες φέρεται να πώλησε το 2014.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (3213/2003) οι βουλευτές απαγορεύεται να διενεργούν χρηματιστηριακές συναλλαγές. Μπορούν μόνο να κατέχουν και όχι να διαπραγματεύονται όσες τυχόν μετοχές είχαν πριν την εκλογή τους.
Πηγές της Επιτροπής επιμένουν ότι «αν υπάρχει παράβαση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, αυτή αφορά την άγνοια της ρύθμισης που απαγορεύει σε βουλευτές την αγορά μετοχών», ενώ «από τη στιγμή που ο ίδιος δήλωσε την αγορά, δεν μπορεί να του αποδοθεί δόλος». Επισημαίνουν, επιπλέον ότι στην ισχύουσα ρύθμιση «δεν προβλέπεται επιβολή ποινής στους τυχόν παραβάτες, πολύ περισσότερο όταν οι συναλλαγές αυτές δηλώνονται και προσκομίζονται όλα τα δικαιολογητικά, όπως συνέβη εν προκειμένω.»

Δηλαδή ο από το 2004 βουλευτής του κοινοβουλίου δεν γνωρίζει τον νόμο και έρχεται 10 χρόνια μετά και αγοράζει – πουλάει μετοχές. Και είναι ακόμα βουλευτής. Και θέλει να γίνει και πρωθυπουργός.

Για την ιστορία (που αγνοεί ο Κούλης - και ας του πληρώνουμε στρατιές μετακλητών εδώ και 12 χρόνια), ο Ν.3213/2003 (ΦΕΚ 309Α) ορίζει ότι:


και οι §1,2 του άρθρου 32 του Ν.2843/2000 (ΦΕΚ219Α):


Εμείς που δεν είμαστε λαμόγια τα ψάχνουμε Κούλη μου.
Εσύ;


Στις 13 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης απάντησε (μιλώντας στον ΣΚΑΪ) σε υψηλούς τόνους και οξύ ύφος στα στελέχη του κόμματος που εξετάζουν να κινηθούν νομικά εναντίον του, επειδή δεν υλοποιεί την προεκλογική του δέσμευση για εναλλαγή των βουλευτών ανά έξι μήνες.
«Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ήταν δική μου πρόταση να αλλάζουν οι βουλευτές κάθε έξι μήνες, στην πράξη όμως μέσα από την κοινοβουλευτική πείρα, ο βουλευτής στο εξάμηνο ούτε γνωρίζει ακόμη τα δικαιώματά του στο κοινοβουλευτικό του έργο και άρα το διάστημα αυτό είναι πολύ μικρό. Εάν τους αλλάξω θα καταστραφεί η Ένωση Κεντρώων γιατί θα πρέπει να είναι ξανά μαθητευόμενοι οι επόμενοι. Δεν μπορώ να είμαι εγώ διδασκαλείο βουλευτών. Να περιμένουν.  H Ένωση Κεντρώων μεγαλώνει, θα πάρει 15-20% και μπορούν να βγουν την επόμενη φορά. Εγώ περίμενα 35 χρόνια να βγω βουλευτής, Οι κύριοι θέλουν με την πρώτη φορά;»

Δικό σας…
(γιατί σιχαίνομαι)


Στις 15 Μαρτίου o αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δίνει συνέντευξη στην εκπομπή "Εικόνες" του Σκάι και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι άνθρωποι στην Ειδομένη πολύ δύσκολα μεταφέρονται διότι προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία

Όπως ήταν φυσικό, η ηγεσία της ΝΔ έσπευσε να προλάβει τα χρυσαβγά ούγκανα και να πλειοδοτήσει σε …πατριδοκαπηλία.



Μεγάλο το λάθος του Μουζάλα γιατί έδωσε λαβές σε …"ξεχασιάρηδες", καθυστερημένους και ανισόρροπους. Δεν ξέρουμε αν η μετέπειτα συγγνώμη του ήταν ειλικρινής, ή αν πιέστηκε να την πει. Μέχρι και ο κυβερνητικός εταίρος Καμμένος ζήτησε την παραίτησή του (και στη συνέχεια υπαναχώρησε).

Ολίγη ιστορία: Ο επίτιμος πρόεδρος και πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ δεν είχε δηλώσει ως πρωθυπουργός ότι το όνομα της Μακεδονίας σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει; Απορούμε γιατί ο σημερινός πρόεδρος του ίδιου κόμματος θυμάται αυτό που ήθελε ο πατέρας του να ξεχάσουμε και ζητάει τώρα την παραίτηση Μουζάλα, ενώ ο πατέρας του -τότε που το θέμα ήταν φλέγον- δεν παραιτήθηκε ποτέ (ούτε και του ζητήθηκε)!

Η υπερευαισθησία του (ακρο)δεξιού τσίρκου της μητσοτακικής ΝΔ, ξέρει να κάνει μόκο σε άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως (για να πάμε στα πλέον πρόσφατα):
α) τα αδήλωτα εκατομμύρια του Παπασταύρου,
β) τους βιασμούς αγοριών του παιδεραστή (απ’ ότι λέει το κατηγορητήριο) Νίκου Γεωργιάδη.
Επειδή για τα δεξιά ζωντόβολα η ηλίθια δήλωση (ή τοποθέτηση/άποψη) του Μουζάλα αποτελεί κορυφαίο ζήτημα, ας ξαναθυμηθούμε τις ασυναρτησίες του παιδεραστή (;) Νίκου Γεωργιάδη, όταν η ΝΔ τον είχε βουλευτή της:
Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα όσο και αν δε μας αρέσει και εμένα με ενοχλεί κατάφορα να λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν είναι δυνατόν να έχω την απαίτηση να αποφασίζω εγώ πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα. Αντίθετα, χάνουμε τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής παρέμβασης και επιρροής λόγω του ότι εμμένουμε σε αυτή, την κατά την άποψή μου, μπούρδα”.

Μήπως αυτοί οι απίστευτοι νομίζουν ότι ξεχάσαμε ότι μόλις πριν 2 μήνες η Ευρωβουλευτής από την Κροατία, Μαριάνα Πετίρ, της ευρωομάδας του Λαϊκού Κόμματος στην οποία ανήκει η ΝΔ ζήτησε την καθιέρωση στο Ευρωκοινοβούλιο μιας άτυπης ομάδας με την ονομασία "Φίλοι της Μακεδονίας"; Μήπως Κούλη μου αντί να εφευρίσκετε εχθρούς εντός της κυβέρνησης και της χώρας, να κοιτάξετε να μη σας φεύγουν αυτοί που θεωρείτε φίλους;

Αφού όμως η ακροδεξιά παράταξη του Κυριάκου αποφάσισε να κουνήσει το δάχτυλο στον Μουζάλα, πάμε να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες της παράταξής του.
Τι έχουμε εδώ;


Εδώ έχουμε τον υπ’ αριθμ. 3567/91 Κανονισμό της ΕΟΚ με τον οποίο ρυθμίζεται το καθεστώς εισαγωγών από τις χώρες που προέκυπταν με την διάλυση της (πρώην) Γιουγκοσλαβίας - η οποία ήδη είχε ξεκινήσει. Μια εξ αυτών και η … "Μακεδονία". Θυμάται κανείς ποια κυβέρνηση είχαμε τότε στην Ελλάδα και ποιος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της;


Μα η Νέα Δημοκρατία, με υπουργό τον κύριο Αντώνιο Σαμαρά, μετέπειτα πρωθυπουργό της Ελλάδας και σημερινό βουλευτή της.


Κούλη, ρίξε λίγο κρύο νερό στα μούτρα σου μπας και συνέλθεις.


Στις 16 Μαρτίου ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος υπέγραψε αυτή εδώ την ομορφιά:


Αυτά συμφωνήσαμε με το κουαρτέτο. Αριστούργημα!
Το επόμενο μέρισμα θα καταβληθεί σε 3 μήνες, οπότε οι συνταξιούχοι του Δημοσίου πρέπει να κάνουν υπομονή και να αναζητήσουν αλλού τα -κατά μέσο όρο- 140€ που θα παίρνουν λιγότερα κάθε μήνα.
Επίσης τα τριμηνιαία αυτά μερίσματα στο εξής θα είναι μειωμένα κατά 30%.
Σε απλά ελληνικά θα χάσει ο κάθε συνταξιούχος πάνω από 500€/χρόνο, δηλαδή 4 επικουρικές.
Πάλι καλά που τις συντάξεις δεν τις μειώνει η Δεξιά αλλά η Αριστερά
α) για να μαθαίνει τη δουλειά και
β) για να μη διαμαρτύρεται κανένας.

Μα τι είναι αυτά που γράφω μωρέ;;; Μειώνει η Αριστερά συντάξεις;;; Φτου μου!


Στις 18 Μαρτίου εκδίδεται το ΦΕΚ 739Β που το υπογράφει ο ΠτΒ Νίκος Βούτσης:
“Δαπάνες μετακίνησης Βουλευτών, υπαλλήλων και λοιπών προσώπων στο πλαίσιο αποστολής του Κοινοβουλίου, εντός και εκτός Επικράτειας.”
H απόφαση του Νίκου Βούτση προσαρμόζει στα νέα οικονομικά δεδομένα τις δαπάνες μετακίνησης για αποστολές του Κοινοβουλίου ή υπηρεσιακούς λόγους εντός κι εκτός επικράτειας.
Οι αλλαγές επέρχονται κυρίως στο άρθρο 2 για τα έξοδα διανυκτέρευσης στο εξωτερικό, όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένα όριο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λογαριασμοί που «έβγαζαν μάτι». Η απόφαση Βούτση προβλέπει πλέον ημερήσιο όριο 220 ευρώ για διανυκτερεύσεις στο εξωτερικό και 80 ευρώ για το εσωτερικό.
Η δεύτερη μεταβολή αφορά στο άρθρο 3 και την ημερήσια αποζημίωση για το εξωτερικό, η οποία διαμορφώνεται στα 100 ευρώ από τα περίπου 180 ευρώ που ίσχυαν. Καμία αλλαγή δεν επέρχεται στην ημερήσια αποζημίωση για το εσωτερικό, που έτσι κι αλλιώς δεν προβλεπόταν.




Θεσπίζεται η υποχρέωση (Ναι! Δεν υπήρχε!!) να κατατίθενται 3 προσφορές και να επιλέγεται η οικονομικότερη.
Διαχρονικά οι βουλευτές χρέωναν όσα γούσταραν και τα κορόιδα πλήρωναν. Γιατί; Επειδή μπορούσαν!

Στις 22 Μαρτίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την διαφάνεια σε διαφημιστικές δαπάνες και χορηγίες των τραπεζών. Υπέρ ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ' άρθρον το νομοσχέδιο για την «προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την εναρμόνιση των προϋποθέσεων διαφάνειας αναφορικά με την πληροφόρηση σχετικά με τους εκδότες των οποίων οι μετοχές έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά».
Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε και η διάταξη για την ενίσχυση της διαφάνειας στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διοικήσεις των τραπεζών για τις πληρωμές για σκοπούς εμπορικής διαφήμισης, καθώς και των ποσών που καταβάλλονται για πάσης φύσεως χορηγίες.
Υπέρ του άρθρου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ "παρών" δήλωσαν η Χρυσή Αυγή, η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ.


Δεν γελάω πια με το ΚΚΕ που από νομοθετικό έργο συνηθίζει να κάνει παρέα με τα χρυσαβγά.
(Σημ: Δεν κάνω συγκρίσεις, όμως καλά θα κάνει το κώμα του λαού να ξανακοιτάξει τις επιλογές του.)
Γελάω με τους ηλίθιους του λεβεντόγερου που έσκουζαν ως μενουμεβρόπηδες αλλά αρνούνται να υπερψηφίσουν κοινοτική οδηγία που ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.


Στις 22 Μαρτίου εγκρίθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, αυτό:


Ολόκληρη η απόφαση [εδώ].

Την ίδια κιόλας ημέρα η Hellas Gold εξέδωσε δελτίο Τύπου:


Έχω αρχίσει και υποψιάζομαι ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση υποστήριζε τους κατοίκους και έλεγε ότι θα κλείσει τα μεταλλεία απλά τους κορόιδευε.


Στις 22 Μαρτίου, με αριθμό ΑΔΑ: ΩΗΤΑ6-ΦΩΜ, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού υπογράφει την Διακήρυξη ΓΕΝ/Ε1/2/16.


Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για 3 μερίδες φαγητού ανά άτομο ημερησίως, πρέπει καθημερινά να σιτίζονται 566.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Υπάρχουν τόσοι σε ολόκληρη την Ελλάδα;


Στις 26 Μαρτίου κυκλοφόρησε η εφημερίδα ‘ΕΘΝΟΣ’ έχοντας στο πρωτοσέλιδό της αποκαλύψεις για στενές σχέσεις μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και του Παναγιώτη Μουσά, βασικού κατηγορούμενου για το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών.
 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Κουμουτσάκος φέρεται να είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τάκη Μουσά, ακόμη και δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη σύλληψή του. Τα στοιχεία προκύπτουν από τις καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο.
Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες η σχέση του Τάκη Μουσά με τον Γιώργο Κουμουτσάκο ήταν πολύ στενή, καθώς ο δημοσιογράφος φέρεται να ενημέρωνε τον εκπρόσωπο της ΝΔ για δημοσιεύματα και τον συμβούλευε για την επικοινωνιακή στάση που θα έπρεπε να κρατήσει επί θεμάτων της επικαιρότητας, εκτός αλλά και εντός κόμματος.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει εξηγήσεις από τον κατά τα άλλα «λαλίστατο» εκπρόσωπο της ΝΔ.

Και εδώ ξεκινάει η πλάκα! Ο Κουμουτσάκος για να καθαρίσει το όνομά του πήρε την σκούπα …του τουίτερ.

Το χρονικό του γέλιου:
26/3/2016, ώρα 6:53 π.μ: Αρχικά παριστάνει τον Παπαφλέσσα και παίρνει πάνω του όλο το βάρος να πολεμήσει μονάχος την …εξτρεμιστική δεξιά (κάτσε να δεις που κάτι λέει για τον Βορίδη εδώ),


στη συνέχεια, αφού ρώτησε μερικούς νομομαθείς και τον συμβούλεψαν να μη κάνει καμιά μαλακία να μηνύσει εφημερίδα γιατί θα τον ξετινάξουν, είπε να κάνει μήνυση στην κυβερνητική εκπρόσωπο (στην επίσημη κυβέρνηση δηλαδή) επειδή είχε το …θράσος να του ζητήσει να καταθέσει εξηγήσεις για το δημοσίευμα.
Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ!

26/3/2016, ώρα 7:18 π.μ:


Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και κάποιος του το επισημαίνει:


Δεν τον εμπλέκει το δημοσίευμα (!!!) που δημοσιεύει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τον εμπλέκει η Γεροβασίλη που του ζήτησε να δώσει εξηγήσεις.

“Άσε που τίποτα δεν αποκλείεται…”
Μισό, γιατί αυτό χρειάζεται μετάφραση: Αφού έρθουμε σε επαφές με το ‘ΕΘΝΟΣ’ και δούμε τι ακριβώς έχουν στα χέρια τους, τότε θα αρχίσει το νταραβέρι. Αν δεν τα βρούμε, τότε απειλούμε και αυτούς με μηνύσεις. Στο μεταξύ το τόπι παραμένει στην εξέδρα.

Αυτός ο τύπος εκπροσωπεί τη νουδού.
Δε βαριέσαι. Εδώ το άδωνι εκπροσωπεί την …κεντροδεξιά.

ΥΓ: Το ότι ο άνθρωπος που έχει τοποθετηθεί ως εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχεδόν καθημερινά αρθρογραφεί στην ‘ΑΚΡΟΠΟΛΗ’ των εκβιαστών, (όπως και οι αντιπρόεδροι Χατζηδάκης και Γεωργιάδης) πριν, αλλά ακόμα και μετά την προφυλάκισή τους, μάλλον τυχαίο θα είναι.
Θα σταματήσω εδώ επειδή φοβάμαι τις αγωγές, μη ξεμείνω από λεφτά και δεν έχω να πληρώνω τα μνημόνια. 


Στις 31 Μαρτίου οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσαν «Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης  από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».
Η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου, ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση. 

Και από εκείνη την ώρα τρώμε τα νύχια μας: έτσι και αποδειχθεί ότι τα κόμματα και τα ΜΜΕ πήραν θαλασσοδάνεια και για να σωθούν οι χρεοκοπημένες τράπεζες χρειάστηκε να ανακεφαλαιοποιηθούν 3 φορές (ως τώρα) με χρήματα του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού, άραγε η παρέα του Κούλη θα υπερψηφίσει το πόρισμα, ή θα βγάλει δικό της;
Ρητορικό το ερώτημα γιατί και τα μωρά γνωρίζουν την απάντηση.


41 σχόλια:

  1. Ένα-ένα πέφτουν κάθε μέρα τα χαστούκια, αλλά όταν τα βλέπεις συγκεντρωμένα ("όμορφα και νοικοκυρεμένα") σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

    [Κουίζ για τον Κούλη: Ποιος είχε πει (για το Μακεδονικό/Σκοπιανό) "Σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει" ;]

    Καλό μήνα και καλή δύναμη, Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο να το ξεχάσουμε.
      Η ηλιθιότητα Μουζάλα (και όσων ακολούθησαν) δεν εστιάζεται απλά στο όνομα. Το κύριο πρόβλημα είναι οι αλυτρωτικές διαθέσεις αυτών σλαβοβούλγαρων που θέλουν τα σύνορά τους στον Θερμαϊκό!! Ας προσέχουν λίγο τι λένε όσοι διαχειρίζονται (κακώς) τις τύχες μας, γιατί το να τρώμε σφαλιάρες ακόμα και από τους σκοπιανούς πάει πολύ.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. Πιο πολύ πονάει η στάση απ'το: κώμα του λαού (πολύ εύστοχο).
    Ειλικρινά απορώ τι εκπροσωπούν πλέον και αν έχει απομείνει ίχνος απ' τα παλιά οράματα και τα ιδεώδη της παράταξης.
    Κι αν κατηγορούν τις όποιες κυβερνήσεις για ξεπούλημα, τότε δεν ξέρω πώς ονομάζεται αυτό που κάνουν οι ίδιοι. Ανοχή; Συγκάληψη; Πώς;...

    Kαλό μήνα ρε Πέτρο (πρωταπριλιά είναι, ας πιστέψουμε ότι θα πάει καλά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα γιορτάζουν οι πωλητικοί μας.
      Πρώην, νυν, επόμενοι.
      Ενός λεπτού σιγή παρακαλώ και ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει.

      Διαγραφή
  3. Καλή ψαριά έπιασες κι αυτόν το μήνα! Με τόσους ροφούς που κυκλοφορούν βέβαια...
    Εγώ, Πέτρο μου, έχω καταλήξει και δεν προβληματίζομαι πια. Η χώρα πηγαίνει με τον αυτόματο, όπως πάντα, και θα είμαστε τυχεροί αν (όσοι) καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Σαν Ακυβέρνητος που είσαι, θα με καταλαβαίνεις.
    Ένα σχόλιο για την ανάθεση σίτισης του ΥΠΕΘΑ: Για να βρεις σε πόσους αφορά, πρέπει να ξέρεις τη χρονική διάρκεια της ανάθεσης κι αυτό το στοιχείο η περίληψη της διακήρυξης δεν το δίνει.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έψαξα κι εγώ για τη χρονική διάρκεια της ανάθεσης αλλά μάταια. Θέλω να πιστεύω ότι οι 1.700.000 δεν είναι οι ημερήσιες ατομικές μερίδες (εντελώς αδιανόητο) αλλά το σύνολο του έργου. Ελάχιστα όμως να γνωρίζεις από συμβάσεις δεν κάνεις τέτοια χοντρή λεκτική (=τυπογραφική) πατάτα.
      Καλό μήνα Σοφία.

      Διαγραφή
  4. Βρε παιδιά, καλησπέρα. Καλό μήνα κιόλας. Με κάθε σεβασμό δηλαδή τώρα.
    Γιατί τέτοια "πρόγκα" στο "Κώμα" του ΚΚΕ καθώς λέτε ;
    Τι σας έκανε ειλικρινά ; Να καταθέσω τώρα με τη σειρά μου τις προτάσεις Νόμων που έχει καταθέσει στη νέα βουλή το "Κώμα" πάνω στα φλέγοντα θέματα για να τα δούμε ;
    "Συμπόρευση με τη χρυσή αυγή", "ανοχή-συγκάλυψη"
    Παιδιά, πολύ βαριές κουβέντες ειλικρινά για να λέγονται αβασάνιστα.
    Προς το παρόν δεν το συνεχίζω.
    Τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, εδώ μέσα συζητάμε όλες τις απόψεις. Εκτός βέβαια από τις χρυσαβγίτικες, αλλά εδώ μέσα δεν πατάνε ηλίθιοι.
      Στο θέμα μας: Κατά τη γνώμη μου το ΚΚΕ είναι αυτό που καρφώνει τις πρόγκες μόνο του πάνω στο ταλαιπωρημένο του κορμί. Ό,τι και να λέμε εμείς ελάχιστη σημασία έχει. Σημασία έχουν τα έργα του. Και τα έργα του είναι ένα ατελείωτο ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. Δεν έχει βρει τίποτα θετικό (όχι τώρα, ποτέ!) για να ψηφίσει.
      Η διάταξη στην οποία αναφερόμαστε έδινε παράταση ολίγων ημερών μέχρι την οριστική ρύθμιση των κόκκινων δανείων που αφορούν το πόπολο, όχι τη μπουρζουαζία και το ΚΚΕ αρνήθηκε να υπερψηφίσει έστω και αυτή την προσωρινή παράταση.
      Είτε μας αρέσει είτε όχι (εμένα καθόλου, ουρλιάζω εδώ μέσα από τότε που το άνοιξα το ρημάδι) η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Το ΚΚΕ ζει στην κοσμάρα του ασκώντας ανέξοδη πολιτική. Είναι σαν να έχει ο κατακτητής την μπότα του στο σβέρκο σου κι εσύ αυτό που σκέφτεσαι να του ζητήσεις είναι να σου φέρει καφέ!
      Θα του πέσει η υπόληψη να ψηφίσει έστω μια προσωρινή ελάφρυνση; Μήπως αφορά τους μεγαλοκαρχαρίες; Τους μιντιάρχες; Τα πολιτικά λαμόγια; Αφορά στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά, καθώς και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας όπως λένε).
      Αυτό το κόμμα Γιάννη το ψήφιζα επί μια δεκαετία. Αποδείχτηκε (η ηγεσία) πολύ κατώτερη των περιστάσεων και ακόμη πιο κατώτερη της Ιστορίας του.
      Δεν τα «βάζω» με τον κόσμο του ΚΚΕ.
      Σιχαίνομαι την ηγεσία του που κατάντησε εντελώς αστεία ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
      Είναι ωραίο να φέρνει τα δικά του νομοσχέδια στη Βουλή προς ψήφιση, φτάνει να καταλαβαίνει σε ποιο κοινοβούλιο βρίσκεται. Το δικό μας είναι έρμαιο των τραπεζών, κυρίως των ξένων. Σε αυτό όμως το κοινοβούλιο είναι που συμμετέχει. Και δεν τους αναγκάζει κανένας για να το κάνουν!
      Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο μου, οι κουβέντες και οι απόψεις, οι διαφωνίες, σίγουρα είναι μεγάλες αλλά η αντιπαράθεση αφορά απόψεις και όχι πρόσωπα, οπότε σεβαστές.
      Ειλικρινά εγώ διακρίνω μια έντονη αντί-ΚΚΕ στάση σου καλέ μου φίλε που δεν συνάδει σε ψηφοφόρο του κόμματος ή αγνοεί βασικές απόψεις Μαρξισμού-Λενινισμού και θέσεων ενός Κομμουνιστικού κόμματος.
      Που να προλάβω τώρα εγώ να πατήσω να σου απαντήσω ειλικρινά μένω έκπληκτος από κάποιες απόψεις
      -Λες π.χ. το ΚΚΕ είναι στην κοσμάρα του. Μιλάς σοβαρά ; το πιστεύεις ; τι να σου πω. Κατεβαίνεις στο Κίνημα Πέτρο ; εννοώ απεργίες, σωματεία ; διαδηλώσεις ; γνωρίζεις τις θέσεις κάθε χώρου ; την πρακτική τους ; την ιστορία τους ; άμα ρε γμτ μου λες τέτοια πράματα ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια κριτική.
      Κριτική κάνω και εγώ στο ΚΚΕ, κάνουν και άλλα κομμουνιστικά σχήματα, αλλά ξέρουν τι λένε. Κάνουν κριτική από τα αριστερά βρε Πέτρο όχι "γιατί δεν υποστηρίζει κάποια νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ".
      Δηλαδή νομοσχέδια "ολίγον έγκυος. Θα σας γαμήσω σαν λαό αλλά οκ πάρτε και 2 κόκκαλα. Πλάκα κάνεις.
      Για πες μου για ποιες ελαφρύνσεις μιλάς ;
      Για πες μου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την ΠΡΩΤΗ θέση Νομοσχεδίου του ΚΚΕ για την Ελάφρυνση χρεών της λαϊκής οικογένειας ; ο λόγος ; γιατί μπινελικώνεις το ΚΚΕ μονάχα.
      Είσαι της άποψης του "αριστερού ρεαλισμού" ; ε αυτά λέει αυτή η αυταπάτη βρε Πέτρο μου.

      Πέτρο φίλε μου, είναι η μπότα του κατακτητή στο σβέρκο μας και το ΚΚΕ πίνει καφέ ; αλήθεια ;
      Για πες ρε φίλε, ποιος κατεβάζει κόσμο στο δρόμο ; ποιος οργανώνει απεργίες, σωματεία, διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, καταλήψεις, μπλόκα κλπ ;
      Βλέπεις εσύ μετά το 2012 να κατεβαίνει κανείς άλλος στο πεζοδρόμιο οργανωμένα μιλάω πλήν του ΚΚΕ μαζικά ;

      Μιλάς για αστεία ηγεσία. Τι να πω βρε Πέτρο μου. Ναι, να κάνουμε κριτική, πρώτος εγώ μαζί σου, αλλά έτσι όχι ρε φίλε. Αυτό δεν είναι άποψη. Είναι αντικομμουνισμός.
      Επειδή δηλαδή οι φασίστες λένε ότι είναι αντιμνημονιακοί (θου Κύριε) και το λέει και το ΚΚΕ, σημαίνει ταυτίζονται ;
      αυτά τα κάναμε στις σοφιστείες βρε Πέτρο μου με τον αστυνόμο, το όργανο και το μπουζούκι. Περιμένω επιχειρήματα όχι σοφιστείες.
      Να μου κάνεις κριτική για ανεπάρκεια παρεμβάσεων ναι, για αδυναμίες στο κίνημα ναι, για λαθεμένες τακτικές ναι, για αργοπορίες ναι. Αλλά έτσι δεν λέει.

      Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ σε κάθε πολιτικό ζήτημα διακυβέρνησης της χώρας. Αλλά μην ζητάς από το ΚΚΕ να βάλει πλάτη στις αυταπάτες βρε Πέτρο μου.
      Και στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και ανεξάρτητη πατρίδα.
      Και καπιταλισμό και μονοπώλια και κοινωνική πολιτική.
      Αυτά έκανε και το τεράστιο Κ.Κ. Γαλλίας, και Ιταλίας και τώρα ο λαός τα έστειλε στα σκουπίδια.
      Ας διαλέξουμε τι θέλουμε.
      Διαχείριση του καπιταλισμού δεν γίνεται Πέτρο μου.
      Το είδες και στη Βενεζουέλα. Ο Τσάβες πάλευε χρόνια για να αλλάξει το σύστημα αλλά τον πυρήνα του δεν τον άγγιξε. Και τώρα οι δεξιοί ξανάρθαν από το παράθυρο.

      Καλό μήνα να έχουμε, έτσι γόνιμο, αρπαγμένο, ατίθασο και μακάρι να "τσακωνόμασταν" όλοι για τέτοια ζητήματα φίλε με θέρμη και απόψεις.
      Τα ξαναλέμε εννοείται ....αρπαγμένα.

      Διαγραφή
    3. Σε ποιο κόμμα αναφέρεσαι Γιάννη; Σε αυτό που αναγνώρισε τον Ν. Ζαχαριάδη 55 ολόκληρα χρόνια μετά την αποκαθήλωσή του από γ.γ. του κόμματος; Καταλαβαίνεις τι εννοώ όταν λέω ότι ζουν στην κοσμάρα τους; Ο λαός υποφέρει και αυτοί οι αστείοι κρατούν επί δεκαετίες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Αν τους πήρε 55 χρόνια συζητήσεων και αναλύσεων για να καταλάβουν αν πρέπει να τιμούν τον ιστορικό τους ηγέτη, βάλε με το νου πόσα χρόνια θα περάσουν για να αντιληφθούν σε πιο οικονομοπολιτικό περίγυρο ζούμε σήμερα και να ψάξουν για λύσεις.

      Για να μη ξεχνιόμαστε, τον Άρη τον «αποκατέστησαν» 18 χρόνια μετά τη διαγραφή του. Τον Άρη!!! Τον Βελουχιώτη!!! Και μετά μου λες ότι δεν είναι αστείοι!

      Ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ» μέχρι και στο νομοσχέδιο για διαφημιστικές δαπάνες και χορηγίες προς τράπεζες. Μου εξηγείς το γιατί; Να δεχτώ (απλά για τη συζήτηση) πως όσα λένε ισχύουν και πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αβαντάρουν τους τραπεζίτες. Τότε γιατί δεν ψήφισαν τον νόμο; Υπάρχει απάντηση;
      Αυτά περί καπιταλισμού, κεφαλαίου, μονοπωλίων κλπ όλα σωστά είναι. Μόνο που τα ακούω από τη μέρα που γεννήθηκα χωρίς αποτέλεσμα. Κάτι χειροπιαστό υπάρχει; Κάτι για να παλέψουμε τη λαίλαπα του σήμερα; ΟΧΙ και το ξέρεις.
      Το μόνο που κάνει το ΚΚΕ (συνεπέστατα, είναι αλήθεια) είναι να λέει ΟΧΙ σε όλα. Ουσιαστικά περιμένει τι θα πουν οι άλλοι για να δώσει την δική του, αντίθετη με αυτούς άποψη.
      Τρανό παράδειγμα το δημοψήφισμα. Μπορείς να μου πεις τι πρότεινε; Είναι τόσο τέρμα μαλάκες που πρότειναν να μη ψηφίσουμε ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ. Πρότειναν ΑΚΥΡΟ. Το οποίο θα μετρούσε ως τι; Εεε;

      Καμία σημασία δεν έχει τι λες εσύ κι εγώ. Σημασία έχει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ αποδέχεται τις μονολιθικές προτάσεις του κόμματος, δεκαετίες τώρα. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να τους βάλει σε σκέψεις. Όχι να παραιτηθούν και να σηκωθούν να φύγουν αφού ο μισθός είναι καλό δέλεαρ. Να αφήσουν άλλους που μπορούν και θέλουν να αλλάξουν στρατηγικές και στόχους.

      Το «κίνημα της πλατείας» το ειρωνεύτηκαν. Το «κίνημα της πατάτας» το λοιδόρησαν. Το ονόμασαν μάλιστα έτσι για να αποπνέει περισσότερη ειρωνεία. Ξέρεις τι κάνουν; Ό,τι δεν έχει «πατερούληδες», ό,τι δεν μπορούν να καπελώσουν, τους ξινίζει τα μούτρα. Έχουν πατεντάρει τις κινητοποιήσεις και αρνούνται να χωρέσουν στο κλούβιο τους την πιθανότητα ο κόσμος να καταφέρει να λειτουργεί κατά μόνας, χωρίς πατρόνες, χωρίς τσοπάνηδες.
      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

      Διαγραφή
    4. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
      Απέλυσαν δεκάδες ανθρώπους από την Τυποεκδοτική και εντάχθηκε η επιχείρηση στο άρθρο 99 (πτωχευτικός κώδικας). Όταν ακριβώς αυτό το έκαναν άλλοι έφταιγε ο καπιταλισμός (τον οποίο αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας, ενίοτε όμως χρησιμοποιούμε τα «εργαλεία» του).

      «…Για να ανακοπεί αυτή η καταστροφική πορεία, η «Τυποεκδοτική» υποχρεώθηκε, όπως έχει ανακοινώσει, να προσφύγει ως έσχατο βήμα άμυνας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
      Το άρθρο 99 χρησιμοποιείται από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις ως εργαλείο εκβιασμού κυρίως απέναντι σε εργαζόμενους και Δημόσιο, προκειμένου να διαγραφεί σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών τους προς αυτούς, και δευτερευόντως απέναντι σε τράπεζες και προμηθευτές.
      Η προσφυγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 εξυπηρετεί αποκλειστικά την προσπάθεια ρύθμισης των οφειλών της σε τράπεζες και προμηθευτές.»

      Διάβασε [εδώ] τις μνημειώδεις ασυναρτησίες τους!

      Απέλυσαν από τον Ριζοσπάστη τον Ν. Μπογιόπουλο (κατά τη γνώμη μου κορυφαίο δημοσιογράφο και ο μοναδικός που ξέρει τι λέει σε σχέση με τους υπόλοιπους αστείους) επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, άλλων επιχειρήσεων και άλλων εργαζομένων, το κόμμα βγαίνει στα κάγκελα και υπερασπίζεται τον εργάτη/υπάλληλο. Αν θες τη γνώμη μου δεν ήταν αυτή η αιτία, αλλά η απήχηση που Νίκου σε μεγάλη μερίδα του λαού, κάτι που φόβισε την ηγεσία.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις λες ότι ταυτίζω το ΚΚΕ με τα κλούβια αυγά. Το ξεκαθάρισα στο κύριο άρθρο ότι δεν κάνω συγκρίσεις αλλά θα πρέπει να ξανακοιτάξουν τις επιλογές τους. Ας μη πετάμε την μπάλα στην εξέδρα με υπεραπλουστεύσεις. Για να μη σου πω ότι παρόμοια ρητορική έχει το ΚΚΕ όταν κάποια από τα νομοσχέδια του Σαμαρά τα ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πίθηκοι, τότε το ΚΚΕ ταύτιζε τους πίθηκους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε και στο δημοψήφισμα.

      «Διαχείριση του καπιταλισμού δεν γίνεται». Εσύ το είπες. Τότε εξήγησέ μου τι ακριβώς κάνει το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή. Εξήγησέ μου τι ακριβώς κάνει στο ευρωκοινοβούλιο (εκτός από το να μαζεύει λεφτά για το κόμμα). Εξήγησέ μου πως γίνεται να αρνείται την ΕΕ (και καλά κάνει) αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχει στα όργανά της. Μήπως παλεύει για να στρίψει την ΕΕ προς τον κομμουνισμό; Ούτε να γελάσω δεν μπορώ.

      Βρισκόμαστε στο σήμερα Γιάννη. Σε ένα σήμερα που σε κανέναν μας δεν αρέσει. Αν νομίζεις όμως πως αυτό θα αλλάξει με οργάνωση γύρω από το (σημερινό) ΚΚΕ μάλλον κινείσαι στη λάθος κατεύθυνση.

      Να μη παρεξηγείς αυτά που διαβάζεις εδώ μέσα. Δεν αναφέρομαι ούτε στο λαό του ΚΚΕ, ούτε στην Ιστορία του. Αναφέρομαι στην ηγεσία του κόμματος, (νυν και πρώην) που είναι για φάπες. Και δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο να με πείσει ότι πρέπει να ακολουθώ πιστά και χωρίς κριτική ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΕΡΑΤΑ! Οι πάντες κρίνονται Γιάννη. Αν αρχίσουμε όλοι να τους κρίνουμε, το πιθανότερο είναι να γίνουν καλύτεροι.

      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  5. Πέτρο ήταν πολλά και ενδιαφέροντα και πάλι τα θέματα. Θα σταθώ στην υπόθεση Μουζάλα, επειδή όντως έχει ενδιαφέρον ως φαινόμενο, ο διαφορετικός τρόπος που αντιδρά κάθε φορά το κάθε κόμμα, όχι μόνο σε σχέση με την ονομασία τών Σκοπίων, αλλά σε πολλά άλλα θέματα (εθνικά, οικονομίας, κλπ)

    Οι αντιδράσεις τών πολιτικών, ανάλογα από την θέση που βρίσκονται, έχει πολύ πλάκα και δεν θα έπρεπε κανονικά να μας εκπλήσσει, αλλά κι εγώ ομολογώ ότι πέφτω πάντα στην παγίδα να διαολίζομαι με τις γελοίες αντιδράσεις τους. Στο μεταξύ, ποια δέκα χρόνια (που έλεγε κι ο ακατονόμαστος που ζει και βασιλεύει ακόμα, την τύχη μας μέσα..!), ούτε δέκα μέρες δεν πέρασαν και ξεχάσαμε ότι ο Μουζάλας είπε τα Σκόπια Μακεδονία, και δεν το ξεχάσαμε μόνο εμείς, μέχρι κι ο Καμμένος το ξέχασε, που έσκιζε κι αυτός ιμάτια, γιατί κάτι έπρεπε να δείξει στους "δικούς του"..

    Τέσπα, σε ό,τι με αφορά (ως πολίτη), το βρήκα υποκριτικό, που ξαμολύθηκαν όλα τα λαμόγια που, αφού κυβερνήσανε επί 40 χρόνια την Ελλάδα κι αφού την ξε-πουλήσανε, και δεν αφήσανε πέτρα στην πέτρα, να έχουν το θράσος τώρα να κάνουν "και καλά" σαματά για τα Σκόπια, τρομάρα τους!

    Το άλλο θέμα που απέκτησε ενδιαφέρον, είναι η συζήτηση περί ΚΚΕ! Πέτρο, νομίζω ότι θα ήταν καλό (αν ήθελες κι εσύ βέβαια) να έκανες μια ξεχωριστή ανάρτηση περί ΚΚΕ, για να γράφαμε ο καθένας την άποψη του. Εγώ θα πω μονάχα ότι θα προτιμούσα το ΚΚΕ να αποτελούσε λύση για προοπτική διακυβέρνησης τής χώρας, έναν ρόλο που δείχνει να αποποιείται σθεναρά, άγνωστο γιατί... Όπως και να 'χει, όταν όλοι δείχνουν (μάλλον) δυσαρεστημένοι με όλους, το ΚΚΕ θα έπρεπε να "πετούσε" στις δημοσκοπήσεις (κι όχι μόνο) κι όχι να παραμένει καθηλωμένο στο 5%. Αυτό δεν δείχνει να προβληματίζει την ηγεσία του.. Αν ένα κόμμα δεν...συμπεριλαμβάνει καθόλου στα σχέδια του την προοπτική να κυβερνήσει κάποτε ή να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο ως ακτιβιστική οργάνωση;...

    Υ.Γ Γιάννη μου, μην παίρνεις προσωπικά όσα λέμε για το ΚΚΕ. Έχουμε ακούσει εμείς "τα εξ' αμάξης" για τα κόμματα που έχουμε ψηφίσει στη ζωή μας...ουουουου! Ουκ ολίγα κι αντέχουμε (που λέει ο λόγος! χαχα) Καλό ξημέρωμα και καλό μας μήνα ! Υ.Γ Αφήνω ένα "σεντόνι" και πάω για μια κουβέρτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου καλημέρα κορίτσι μου. Σε ότι με αφορά η παρέμβασή σου, δεν παίρνω ποτέ προσωπικά πολιτικές συζητήσεις. Η Όποια αντιπαράθεση γίνεται σε επίπεδο ιδεών και απόψεων και δεν πρόκειται να ...κόψω την καλημέρα σε κανέναν επειδή κριτίκαραν το ...ΚΚΕ. Εδώ θα είμαι με τον Πέτρο να ...μαλλιοτραβηχτούμε ξανά.
      Επίσης να πως ότι για μένα δεν είναι το ΚΚΕ, ένα κόμμα που ψήφισα ή ψηφίζω. Είναι κάτι άλλο. Είναι μια ιστορική αναγκαιότητα. Ένας τρόπος ζωής και σκέψης. Όχι ταύτιση με πρόσωπα αλλά η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός κόμματος με τέτοια χαρακτηριστικά τονίζω.
      Επίσης, είναι μύθος, ή άλλοθι ότι το ΚΚΕ δεν βάζει ζήτημα εξουσίας. Κάνετε μέγα λάθος. Το έχει διατυπωμένο, με σαφήνεια, με πρόγραμμα ημερών και στόχων στα συνέδριά του αλλά το ζήτημα εξουσίας που βάζει, Πέτρα μου, ένα ΚΟμμουνιστικό κόμμα, αντιλαμβάνεσαι δεν θα περάσει από δρόμο κοινοβουλευτικό, όχι γιατί δεν το θέλει αλλά γιατί η αστική τάξη θα δείξει τα όρια ανοχής της και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό.
      Ας έδινε ο λαός ένα ποσοστό 20% στο ΚΚΕ και θα σου έλεγα εγώ αν έμπαινε ή όχι στην πράξη πια θέμα εξουσίας η όχι αλλά τότε αντιλαμβάνεσαι ότι θα πρέπει να είσαι έτοιμη και για "άλλα" μονοπάτια έτσι ; εκτός αν θεωρείς ότι η αστική τάξη θα παραδόσει την εξουσία της, την οικονομική εννοώ, έτσι ...δημοκρατικά.
      Σε φιλώ με ευχές για όμορφη μέρα.
      Όσον αφορά τις ...δημοσκοπήσεις Πέτρα μου. Έλα τώρα....! οι δημοσκόποι κινούνται κατά ...παραγγελία καλή μου. Άμα τους πληρώσω θα μου δώσουν 15% στο κόμμα που θα εξαγγείλω με τη πρώτη. Σε παρακαλώ τώρα, δεν είμαστε παιδιά.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη μου, κακώς κόλλησες στους δημοσκόπους. Αν ο λαός το είχε θελήσει, είχε (και θα έχει) πολλές ευκαιρίες να ψηφίσει το ΚΚΕ. Θα το είχε κάνει ο λαός, είναι σίγουρο, αλλά κάτι δεν "τραβάει", άρα δεν μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες τού εκάστοτε Γραμματέα. Τέσπα, ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Καλημέρα κι από μένα και καλό σ/κ :)

      Διαγραφή
    3. Mia Petra
      Το ίδιο παθαίνω κι εγώ. Ενώ πλέον τους γνωρίζω πολύ καλά και ξέρω ότι αλλάζουν θέσεις πιο γρήγορα και από τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, εντούτοις κάθε φορά «φορτώνω» με τα λεκτικά (αν μένουν μόνο στα λόγια) ατοπήματά τους.

      Για μένα δεν έχει σημασία τι έχουν κάνει σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου, που είτε για λόγους άγνοιας, είτε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας αναγνώρισαν αυτό το κρατίδιο με την ονομασία που θέλησε να καπηλευτεί, στην απέλπιδα προσπάθεια να αποκτήσει Ιστορία που δεν έχει.
      Για μένα έχει μεγάλη σημασία το τι λένε και το τι πιστεύουν οι δικοί μας πολιτικοί, καθώς και το πώς αντιμετωπίζουν τον αλυτρωτισμό των σκοπιανών.
      Στις 3/6/1992 (όταν το θέμα έβραζε) ο τότε σκοπιανός πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ είχε δηλώσει: “Δεν είμαστε Μακεδόνες, είμαστε Σλάβοι.” [εδώ].
      Μπορείς να διαβάσεις [εδώ] για τον αλυτρωτισμό των σκοπιανών που θέλουν να φτιάξουν μια χώρα (αυτό περιέχεται στο Σύνταγμά τους) που θα περιλαμβάνει ελληνικά, αλβανικά, βουλγάρικα και σέρβικα εδάφη. Δες και τον χάρτη τους που είναι για γέλια!
      Εγώ λέω: θέλετε στην ονομασία του κρατιδίου σας να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία; Οκ. Θα ονομαστείτε "Όχι Μακεδονία". Και όλα καλά.

      Ο Καμμένος πρέπει να σταματήσει να αυτογελοιοποιείται. Έπρεπε να συζητήσει πρώτα με τον πρωθυπουργό και αν δεν καλυπτόταν από τις εξηγήσεις του τότε να έκανε όποια δήλωση ήθελε. Το ίδιο έκανε και παλιότερα που έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κόμμα του να ψηφίσει μνημόνιο, ή (αργότερα) να ψηφίσει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και τελικά υπαναχώρησε με κοκοκο!

      Για το ΚΚΕ και την ανάρτηση που προτείνεις: ευχαριστώ για την πρόκληση, έχω όμως εξαντλήσει διεξοδικά τις θέσεις μου σε πολλές αναρτήσεις που προηγήθηκαν. Και δυστυχώς η ηγεσία αυτού του κόμματος φροντίζει συνεχώς να τροφοδοτεί την δική μου -και όχι μόνο- απέχθεια.
      Η θέση σου ότι δεν θέλει να κυβερνήσει ποτέ, είναι και δική μου θέση. Ακόμη και όταν τα άλλα κόμματα (δημοσκοπικά τουλάχιστον) βουλιάζουν, το ΚΚΕ πάντα κάτι θα κάνει για να μη καρπωθεί αυτή τη «χασούρα».
      Αυτό θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις τους ψηφοφόρους του, μήπως η ηγεσία κάτι δεν κάνει καλά.

      Διαγραφή
    4. Giannis Pit
      Την άποψη ότι ο κομμουνισμός είναι τρόπος ζωής και σκέψης την ακούω κι εγώ χρόνια και την υποστηρίζω απόλυτα. Είμαι όμως από αυτούς που δεν μπορώ να αποκόψω την ηγεσία του κόμματος - τους κύριους εκφραστές δηλαδή αυτού του τρόπου ζωής και σκέψης - από την γενικότερη εικόνα.
      Είναι σαν να λέμε Γιάννη ότι μπορεί ο παπάς του χωριού να είναι όσο μαλάκας θέλει, χρυσαυγίτης, παιδόφιλος ή οτιδήποτε άλλο, αλλά εμείς θα πηγαίνουμε στην εκκλησία επειδή… επειδή δεν πάμε γι’ αυτόν. Ε όχι!
      Θυμάμαι Γιάννη (και υποθέτω θα το θυμάσαι κι εσύ) όταν το το ’89 το Πασόκ έχασε την εξουσία, η ενιαία τότε Αριστερά υπό τον Χ. Φλωράκη προτίμησε να συνεργαστεί με τον σκοτεινότερο πολιτικό της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας. Θα θυμάσαι ότι η αποδόμηση των κατακτήσεων της εργατιάς άρχισε επί εποχής Κων. Μητσοτάκη, με τον Μάνο, τον Ανδριανόπουλο, τον Παλαιοκρασσά και το υπόλοιπο σκυλολόι τους!
      Αναρωτιέμαι ποιος τους έφερε στην εξουσία, ή έστω, ποιος δεν τους εμπόδισε!
      Όταν ο Ανδρέας (στο ενδιάμεσο των 3 εκλογικών αναμετρήσεων) κάλεσε τον Φλωράκη να συνεργαστούν στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα είχε ως μοναδικό σκοπό να ψηφίσει την απλή αναλογική, ο Χαρίλαος αρνήθηκε λέγοντας το αμίμητο: “Α, τώρα θέλετε εσείς; Ε, τώρα δεν θέλουμε εμείς!”
      Για να μη στενοχωριόμαστε: δεν υπάρχει περίπτωση με τον τρόπο που πορεύονται να δουν ποτέ εξουσία. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, γι’ αυτό και δεν τον αλλάζουν.

      Αυτό το ιστολόγιο Γιάννη, είναι ιστολόγιο γνώμης. Όχι μόνο της δικής μου φυσικά. Σέβομαι τις αντίθετες απόψεις (εκτός από τις χρυσαβγίτικες που σιχαίνομαι) αλλά θα υποστηρίζω πάντοτε τις δικές μου.
      Εδώ είμαστε για να τα λέμε όλα.

      Διαγραφή
  6. Αυτό που με ξαφνιάζει κάθε μα κάθε φορά σε όλους τους, κι ας μην έπρεπε πια,είναι πως δεν ξέρει η αριστερά τους τι ποιεί η δεξιά τους...αυτό μπορεί να είναι και κυριολεκτικό, στην περίπτωση του κκε που απλά πιάνει τα έδρανα για να μη σκονίζονται, αλλά και μεταφορικό για τους άλλους που λίγο πολύ κάνουν το ίδιο, αλλά με παραλλαγές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική μου γνώμη είναι ότι ξέρουν όλοι τους πολύ καλά που βαδίζουν και πως όλα κινούνται βάσει σχεδίου.
      Εμείς είμαστε αυτοί Μαρία μου που αργούμε να τους πάρουμε χαμπάρι!
      Καλό Σ/Κ να έχεις και καλό μήνα.

      Διαγραφή
  7. Εγώ θα επανέλθω παιδιά σε όλους σας, αν και για να τοποθετηθώ αναλυτικά σε ότι ζητήματα βάζετε, πρέπει να γράψω πάρα πολλά. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος αναγκαστικά "τηλεγραφικός".

    -Πέτρο μου διακρίνω κάποιες αντιφάσεις ως προς την κριτική της ηγεσίας του ΚΚΕ στη διαδρομή του. Από τη μία την καταχεριάζεις από την άλλη εξυμνείς τον Ζαχαριάδη.
    Πέτρο, είναι ξέρεις βολικό και ανέξοδο να κάνουμε κριτική σε αποφάσεις του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ κόμματος που έβαλε θέμα Εξουσίας το 1944 και την διεκδίκησε με το όπλο στο χέρι εξωθούμενο στην ανώτατη μορφή ταξικής πάλης, την ένοπλη σύγκρουση. Πέρασαν χρόνια, κατακάθησε η σκόνη, έγιναν πάρα πολλά, ήρθε η ώρα όμως να αποσαφηνιστούν τότε οι ευθύνες και να αναθεωρηθούν αποφάσεις (Ζαχαριάδης, Βελουχιώτης)
    -Το ΚΚΕ είχε πολλές ηγεσίες. Δεν ήταν δεδομένο ιστορικά ότι όλες αυτές προσέφεραν θετικά πράγματα στο Κίνημα και με τον ένα ή άλλο τρόπο ξεβράστηκαν. Άλλωστε η στήριξη σε ένα Κομμουνιστικό Κόμμα Πέτρο μου, ιστορίας 98 ετών, αυτό το νόημα έχει. Στηρίζεις τι ; την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της ύπαρξής του, όχι τα πρόσωπα. Και την προσωπολατρεία την πλήρωσε το Κίνημα ακριβά.
    -Πάμε στο "βρώμικο 89" λοιπόν. ΛΑΘΟΣ Ιστορικό η απόφαση της συγκυβέρνησης. Την πήρε Πέτρο μου ο ΣΥΝ εκείνης της εποχής και ξέρεις καλά ότι στη βάση του ΚΚΕ δεν πέρασε ποτέ. Έτσι φτάσαμε ορθά στο 18ο συνέδριο του κόμματος που κόβει κάθε ιδέα συνεργασίας με αστικά κόμματα. Όσο για τις προθέσεις του ...Ανδρέα, έλα βρε Πέτρο, έλεος..... έλεος.... ένα κόμμα (ΠΑΣΟΚ) που βυσοδόμησε απέναντι στην αριστερά ακόμα και στα τελειώματά του δεν έπαψε να προβοκάρει, έλεος.
    -Τα γεγονότα της "ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ" κλπ. Μέγα παραστράτημα....! φυσικά....! εδώ να τα χώσουμε τα μπινελίκια Πέτρο μου. Δεν παίζεις με τον καπιταλισμό γιατί θα στα χώσει στα μούτρα όπως και έγινε.
    -Μπογιόπουλος. Ο Νικόλας, που τον ακούω μόνιμα, δεν απολύθηκε Πέτρο μου, έφυγε και καλώς έκανε...! Όμως γνωρίζεις ότι είναι μέλος του ΚΚΕ κανονικότατα και με το "μαχαίρι στο στόμα"
    (Μέρος 1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέρος 2
    -Το κίνημα της πλατείας, της ...πατάτας και λοιπά:
    Που πήγε αυτό το κίνημα Πέτρο μου ; στο οποίο συμμετείχα ενεργά και εγώ προσωπικά 2 χρόνια ; που το κατεύθυναν ; στη μούτζα ; στο απολίτικο ; στο ακομμάτιστο ; και μετά καθώς ο κόσμος τα ανέτρεψε αυτά, τι είχαμε ; επί δύο χρόνια στο Σύνταγμα να εγκλωβίσουμε χιλιάδες κόσμου, να φάει το ξύλο της χρονιάς του, τα δηλητήρια της ζωής του για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 να καπηλευτεί το κίνημα, να το στείλει αμετάκλητα σπιτάκι του.
    -Λες για τη στάση του ΚΚΕ τότε: 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012. Η Αθήνα πνίγεται και καίγεται από την Αστυνομία και τους μπάχαλους προβοκάτορες τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει κατ' εκακολούθηση. Το ΚΚΕ είναι εκεί με 2 μπλόκα διαδηλωτών, ένα από Ομόνοια και ένα από Εθνικό Κήπο και παλεύει να ενώσει τα δύο του κομμάτια για να σταθεί η διαδήλωση. Χωρίς να το καταφέρει. Ήταν όμως εκεί Πέτρο...!
    -20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011: Το ΠΑΜΕ έχει κυκλώσει τη Βουλή στο Σύνταγμα. "Αναρχικοί" (;;;) μπάχαλοι επιτίθονται με δολοφονικό τρόπο στις γραμμές του. Αποτέλεσμα τον θάνατο του Οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.

    Ποιος λοιπόν ήταν απών Πέτρο μου ; και γιατί επιλεγμένος στόχος πάντα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ;

    Δεν απαντάτε όμως κανείς σας στο ποιος αυτή τη στιγμή ηγείται της ανασύστασης του μαζικού κινήματος ; ποιος διοργανώνει απεργίες ; ποιος κλείνει λιμάνια, μπλόκα, ποιος διαδηλώνει Πέτρο μου ;
    αυτό το Κόμμα που ΟΛΟΙ ΣΑΣ λοιδωρείτε με απολίτικο τρόπο, το κόμμα του 5% που λέτε κατεβάζει κόσμο στο δρόμο. Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 35% ;

    Και τέλος για τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε ευρωκοινοβούλια κλπ. Ναι δεν κατάλαβα.... τι ενοχλείστε με αυτό ; πλάκα μου κάνετε ; δεν είναι χώρος πάλης το Ευρωκοινοβούλιο ; δεν είναι η Βουλή ; ήμαρτον Παναγία μου.

    Λοιπόν: αυτά έχω να πω, προς ώρας, και το ΚΚΕ είναι εδώ παιδιά, παίρνει τις ευθύνες, πληρώνει τις αμαρτίες και τα λάθη του αλλά δεν λακίζει. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε απλό άνθρωπο, δεξιό, κεντρώο, αριστερό, την ώρα που θα το επικαλεστεί το αναγνωρίζει ο απλός κόσμος με σεβασμό και δέος. Το ότι δεν το ψηφίζει είναι ένα μεταγενέστερο σοβαρό στάδιο που θέλει και αυτό μεγάλη κουβέντα.
    Ευχαριστώ πολύ Πέτρο μου για το γόνιμο χώρο της όμορφης αυτής ιδεολογικής διαμάχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Πέτρο μου διακρίνω κάποιες αντιφάσεις ως προς την κριτική της ηγεσίας του ΚΚΕ στη διαδρομή του. Από τη μία την καταχεριάζεις από την άλλη εξυμνείς τον Ζαχαριάδη.
      Δεν εξύμνησα κανέναν Ζαχαριάδη. Δες πάλι το σχόλιο. Έγραψα ότι πέρασαν δεκαετίες για να κλείσει το ΚΚΕ μια ιστορική εκκρεμότητα. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι εκεί στο ΚΚΕ λειτουργούν με μεγάλη διαφορά φάσης. Αλλού βρίσκεται η χώρα, αλλού η ηγεσία του ΚΚΕ. Περνούν δεκαετίες και χιλιάδες μαζώξεις/εισηγήσεις/συζητήσεις για να πάρουν μπρος. Να πάρουν απόφαση. Φοβούνται να διαχειριστούν την όποια κρίση.

      Το λάθος που κάνεις (κατά τη δική μου εκτίμηση) Γιάννη είναι ότι μένεις στο χτες. Αναφέρομαι στη σημερινή ΑΣΤΕΙΑ ηγεσία (όχι ότι επί Παπαρήγα ήσαν καλύτερα τα πράγματα) κι εσύ με πας στο ’44. Δεν αποδόμησα το ΚΚΕ σε όλη την ιστορική του διαδρομή. Μη με πηγαίνεις στο παρελθόν όπου υπήρξαν αγώνες, βασανιστήρια, αίμα, θάνατοι. Σου μιλώ για τους καραγκιόζηδες της ανέξοδης ρητορικής του σήμερα κι εσύ με πηγαίνεις σε εποχές που χιλιάδες άνθρωποι μαρτύρησαν για τα πιστεύω τους. Αυτά ακριβώς είναι που καπηλεύονται οι σημερινοί αστείοι και υποθέτουν ότι με απεργίες και συλλαλητήρια κρατούν άσβεστη την σπίθα του αγώνα.
      Τρίχες κατσαρές Γιάννη μου.
      Να τους δω όλους αυτούς να πεθαίνουν για ιδανικά (λέμε τώρα) και θα σου ζητήσω ταπεινά συγγνώμη. Αν και το πιθανότερο είναι να τους δεις να τρέχουν να κρυφτούν, οπότε θα μου ζητήσεις εσύ.

      Είναι βολικό (το έχω ξανακούσει άλλωστε) να φορτώνεται το ’89 -και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον ακατανόμαστο- στον ΣΥΝ. Έχω όμως την εντύπωση ότι στην ηγεσία του Ενιαίου Συνασπισμού βρισκόταν ο Χ. Φλωράκης. Όσο και να προσπαθεί το ΚΚΕ να δραπετεύσει από τις ευθύνες του και να χρεώσει αλλού την βορβορώδη αυτή εποχή, δεν θα τα καταφέρει. Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Και όπως βλέπεις αυτό αποδεικνύεται σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
      Οι μικρές και αποσπασματικές αυξήσεις των ποσοστών του ΚΚΕ οφείλονται σε ψήφους διαμαρτυρίας. Όπως (ας πούμε) και των εκατοντάδων χιλιάδων ηλίθιων που ψηφίζουν τους νεοναζί.

      Κατηγορούμε το πρώην δίπολο (ΝΔ-Πασόκ) και το σημερινό (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) ότι με τις πολιτικές τους πληθαίνουν τις τάξεις της χ.α., ενώ θα έπρεπε πρώτα να αναρωτηθούμε γιατί ο λόγος του ΚΚΕ που υπάρχει μέσα στα κοινοβουλευτικά πράγματα εδώ και 40 χρόνια δεν γίνεται ελκυστικός. Γιατί να έχουν ευθύνες μόνο όσοι «στέλνουν» ψηφοφόρους στα καθυστερημένα και όχι το ΚΚΕ που δεν τους μαζεύει.
      Προσωπικά θα επιθυμούσα 50 βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή και κανένα χρυσαυγίδι. Παρατηρώ όμως ότι το ΚΚΕ δεν κάνει τίποτα για αυτό.
      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
      Για την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε τιμά η στάση σου. Βρες μου όμως σε παρακαλώ έστω και μια αναφορά του Περισσού που να καταγράφει ότι έκανε λάθος.
      Ο Μπογιόπουλος έχει πει ότι ο ίδιος θα πεθάνει κομμουνιστής, ανεξάρτητα τι λένε οι πρώην συντρόφοι του και ότι κανείς δεν μπορεί να τον διαγράψει. Εδώ όμως δεν μιλάμε για τις θέσεις του Νίκου, μιλάμε για τη στάση του κόμματος που είδε να απειλείται από κάποιον ανοιχτόμυαλο άνθρωπο, που ναι μεν είναι κομμουνιστής ως το μεδούλι, δεν είναι όμως χαζοβιόλης!

      Που πήγε το κίνημα της πατάτας;
      Το «κίνημα χωρίς μεσάζοντες» (και όχι «της πατάτας» - βλακώδης όρος του ΚΚΕ - αφού δεν περιορίστηκε στις πατάτες) λειτούργησε όσο λειτούργησε (νομίζω κάπου 2 χρόνια) και οι πολίτες/καταναλωτές που έλαβαν μέρος ωφελήθηκαν. Ποιο είναι το πρόβλημα που είχε το ΚΚΕ δεν κατάλαβα; Έπρεπε το κίνημα να υπάρχει για πάντα, για να πει το ΚΚΕ ότι έκανε λάθος; (θα το έλεγε μετά από 50 χρόνια)
      Αν μάθεις ότι το Σ/Μ της περιοχής σου έβαλε 90% έκπτωση στο απορρυπαντικό, δεν θα πας να αγοράσεις γιατί από τον επόμενο μήνα θα σταματήσει η έκπτωση;

      Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει για σένα «απολίτικο και ακομμάτιστο κίνημα». Δεν κατανοώ γιατί πρέπει όσοι κατεβαίνουμε στις πλατείες να έχουμε από πίσω μας έναν τσοπάνη να μας σπρώχνει. Όταν κατέβηκα σε όλες τις κινητοποιήσεις που γνωστοποιήθηκαν μέσω φβ, τότε, στις αρχές που ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν (ή έλεγε ότι διαπραγματεύεται) μαζί με χιλιάδες άλλους ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, το έκανα επειδή ακριβώς κανένα κόμμα δεν μου το υπέδειξε. Κανένα! Αν ένα, το οποιοδήποτε, με καλούσε να συμπαρασταθώ στην (όποια) κυβέρνηση, να την στηρίξω στη διαπραγμάτευση, δεν θα κατέβαινα ποτέ.
      Αρκεί να σου πω ότι την πρώτη φορά (νομίζω Φλεβάρη μήνα) έκανε πολύ ψόφο και δεν έφευγε κανένας. Δίπλα μου ήταν κάποιος τον οποίο μου σύστησε η γυναίκα μου. Εκπαιδευτικός. Κομμουνιστής. Συζητούσαμε μέσα στο κρύο πάνω από μια ώρα. Και πολύ το χάρηκα που είδα στη συγκέντρωση ανθρώπους από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους που είχαν πιστέψει σε κάποιον κοινό εθνικό στόχο.
      Αν μου ζητούσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοσδήποτε άλλος να συμμετάσχω, μη σου πω τι θα έπαιρνε!
      Υπάρχουμε λοιπόν και εμείς οι πολίτες που δεν θέλουμε πατερούληδες. Που δεν γουστάρουμε κανένας να καπηλεύεται ή να πιστώνεται την οποιαδήποτε κινητοποίηση στην οποία αισθανθήκαμε αυθόρμητα ως πολίτες να λάβουμε μέρος.
      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

      Διαγραφή
    3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
      Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι οι αγώνες δίνονται στους δρόμους. Ε σ’ αυτό διαφέρουμε. Έχει αποδειχτεί, τουλάχιστον τα θανατηφόρα χρόνια των μνημονίων, ότι αυτοί οι αγώνες είναι για το θεαθήναι και κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνουν. Πες μου ποια πορεία και ποιο ξύλο απέτρεψε την εφαρμογή σκληρότατων μέτρων. Αν ρωτάς τη γνώμη μου, οι αγώνες δίνονται ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Αν το ΚΚΕ ξεκολλήσει ποτέ από το τέλμα, θα καταλάβει ότι πρέπει να προσεγγίσει τον χαμένο πολίτη, να αποκτήσει ελκυστικό λόγο, να αποκτήσει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη. Εντός του κοινοβουλίου είναι που αποτρέπονται τα νομοθετικά πραξικοπήματα Γιάννη, όχι με πορείες του ΠΑΜΕ. Δεν το λέω εγώ, η πραγματικότητα είναι που το φωνάζει!

      Αν διάβαζες από το παρελθόν αυτό το μπλογκ θα ήξερες τις θέσεις μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία για να μην υπάρχουν πλέον αντιδράσεις και όποιες υπάρχουν (ΠΑΜΕ) να περιορίζονται στα σφικτά κομματικά περιθώρια ενός και μόνο κόμματος. Σε αυτό λοιπόν συμφωνούμε.

      Πρόβλημα με την παρουσία του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο δεν έχω. Προφανώς έχει το ΚΚΕ με αυτό, γιατί από τη μία υποστηρίζει την ανάγκη απεγκλωβισμού από την ΕΕ και την ευρωζώνη (σε αυτό συμφωνώ), από την άλλη συμμετέχει στα όργανά της. Για να κάνει τι ακριβώς Γιάννη; Κομμουνιστοποίηση της Ευρώπης; Να χτυπήσει το Κεφάλαιο στην καρδιά του καπιταλισμού; Αστεία πράγματα. Δεν γίνεται να καταγγέλλεις έναν μηχανισμό ο οποίος έχει βαλθεί να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και την πατρίδα σου και από την άλλη να αποτελείς μέρος του.

      Είναι πάρα πάρα πολλά αυτά που θα ήθελα ακόμη να σου πω, όπως υποθέτω κι εσύ, δεν γίνεται όμως να καταγραφούν εδώ μέσα γιατί θα γράφουμε για μήνες.
      Μένει ο καθένας στις απόψεις του και συνεχίζουμε.
      Το μόνο που θέλω να σου πω κλείνοντας Γιάννη, και θα στο πω με αγάπη και σεβασμό, είναι ότι από την ώρα που έβγαλα τα κομματικά μου γυαλιά βλέπω καλύτερα. Έπαψα να είμαι γρανάζι. Σε καμιά πλέον μηχανή.
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  9. Αντί άλλου σχολίου , αφιερώνω τη σημερινή μου ανάρτηση-2η συμμετοχή μου στο 7ο Παιχνίδι των λέξεων: Να φύγουνε, να πάνε αλλού! Όλοι τους!
    Καλημέρα Πέτρο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάνε αλλού όλοι τους και να φτιάξουν αλλού φωλιά;
      Ωχ!
      Ωχ ωχ...!!

      Διαγραφή
  10. Πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση στα σχολια!
    Αρχισε κιολας το φαγοποτι με το προσφυγικο; οταν ειναι για μασα τα αντανακλαστικα των πολιτικων μας τα σπανε!
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην είμαστε άδικοι, το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, αν ακούσει μάσα και μπορεί θα σπεύσει να φάει.
      Η συζήτηση συνεχίζεται και παρακάτω. Αν έχεις χρόνο διάβασε τι ακολουθεί.
      Καλό μήνα σου εύχομαι Χριστίνα.

      Διαγραφή
  11. Οι τροπολογίες οφείλουν να μετονομαστούν σε Ντροπολογίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΡΟΣ 1
    Για πάμε Πέτρο μου να καταπιαστούμε με τα βασικά σου θέματα έτσι όπως, πολύ αποκαλυπτικά, διαγράφονται:
    "Αλλού βρίσκεται η χώρα, αλλού η ηγεσία του ΚΚΕ. Περνούν δεκαετίες και χιλιάδες μαζώξεις/εισηγήσεις/συζητήσεις για να πάρουν μπρος. Να πάρουν απόφαση. Φοβούνται να διαχειριστούν την όποια κρίση.."
    Η Ηγεσία του ΚΚΕ Πέτρο μου, όποια και να ήταν αυτή δεν στέκομαι σε ονόματα, ήταν στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της μάχης. Με την κήρυξη του πολέμου του 1940, από τις φυλακές κιόλας έπαιρνε τις πρωτοβουλίες της. Για πες μου μήπως θυμάσαι τι ακριβώς έκαναν οι αστοί πολιτικοί ; Για ποιο φόβο λοιπόν μου μιλάς σε διαχείριση κρίσης ; άρα το επιχείρημά σου το πετάει στα σκουπίδια η Ιστορία...!
    Οι αποφάσεις λοιπόν αυτές πάρθηκαν μέσα στη φωτιά Πέτρο και όχι σε καναπέδες και σαλόνια μήτε στα Κοινοβούλια. Είναι λοιπόν ανήκουστο να χαρακτηρίζουμε μια ηγεσία ως "αστεία", τη στιγμή που ανέκαθεν είναι εκείνη που καθοδηγεί το Κόμμα και το Λαό, σε ιστορικούς αγώνες.
    Ξαναπάμε στο 1989 λοιπόν. Φυσικά και δεν αναιρώ την ευθύνη της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ. Όμως η αντίδραση των ηγετικών οργάνων του Κόμματος οδήγησε στην μεγάλη μάχη του συνεδρίου και της Κ.Ε. όπου αποχώρησε ολάκερη η δεξιά πτέρυγα του Κόμματος. Ο ρόλος του Χ. Φλωράκη στην ιστορική νικηφόρα εκείνη ιδεολογική μάχη ήταν καθοριστική. Διέγνωσε με τα αντανακλαστικά του τον κίνδυνο και άλλαξε τακτική και πολιτική. Φυσικά η ζημιά χρεώθηκε στο Κόμμα από το λαό και ορθώς έγινε. Όμως το σχέδιο της άλωσης του ΚΚΕ από τα μέσα δεν πέρασε. Σήμερα θα θρηνούσαμε κατάσταση όμοια με αυτή της Γαλλίας και Ιταλίας.
    Πάμε να δούμε τις ευθύνες του ΚΚΕ για το εκλογικό του ποσοστό. Βρε Πέτρο μου, ειλικρινά τι θαρρείς ότι είναι το ΚΚΕ ; ένα δημαγωγικό μόρφωμα που κραυγάζει συναισθηματικούς λόγους και σωτήρια κελεύσματα στον κοσμάκη για να τον περιγελάσει και να του αρπάξει ψήφους ; ΟΧΙ φίλε....! εκεί είναι η διαφορά του. Ουδέποτε το ΚΚΕ καπηλεύτηκε καταστάσεις. Το ΚΚΕ δεν θέλει ψήφο ευκαιριακή καθώς το βάρος του το ρίχνει στο μαζικό Κίνημα, εκεί θα κάνει πρώτα τη δουλειά του και ύστερα αυτή θα μετασχηματιστεί σε ψήφο. Είναι μια διαφορά που αν δεν είσαι Κομμουνιστής δεν την αντιλαμβάνεσαι.
    Για τον Μπογιόπουλο τα είπαμε. Διαφώνησε με τα γεγονότα των ατομικών συμβάσεων στον Ριζοσπάστη, απόλυτα σωστή η στάση του και αποχώρησε. Μήτε διαγράφτηκε μήτε έφυγε από το Κόμμα, θαρρώ το ξέρουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη εξακολουθείς να πηγαίνεις τη συζήτηση περί ηγεσίας του ΚΚΕ στο παρελθόν, τη στιγμή που έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θεωρώ εντελώς ΑΣΤΕΙΑ την ηγεσία της πρόσφατης ιστορίας του κόμματος, τουλάχιστον από το ‘89 και μετά. Πες μου τώρα ότι η Παπαρήγα (παλιότερα), ο Κουτσούμπας, η Κανέλλη, ο Παφίλης και κάτι άλλοι δευτερο-τριτοκλασάτοι που ξημεροβραδιάζονται στα νταβατζοκάναλα της διαπλοκής, υπάρχει ποτέ περίπτωση να πολεμήσουν και να δώσουν τις ζωές τους για όσα πρεσβεύει ο κομμουνισμός.
      Είναι ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν το περιβάλλον στο οποίο κινείται η χώρα, η Ευρώπη, ο πλανήτης ολόκληρος, συσκέπτονται και ξανασυσκέπτονται για να μένουν στη θεωρία, για να μηρυκάζουν συνεχώς τα ίδια, για να καταλάβουν αν και πότε πρέπει να αναγνωρίσουν στελέχη και ήρωες του παρελθόντος, κι εσύ μου λες (κάνοντάς μου προσωπική επίθεση) ότι δεν φοβούνται να διαχειριστούν κρίσεις!
      Όσο και να προσπαθείς (δεν είσαι ο μόνος) δεν θα καταφέρεις να πείσεις κανέναν ότι πρέπει να παραγκωνίσουμε τα πρόσωπα. Όχι Γιάννη, είτε το θέλεις είτε όχι, τα πρόσωπα είναι οι εκφραστές της όποιας πολιτικής πρότασης. Αυτούς έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός, δεν διαβάζει τον Μαρξ.

      Σε ποια «αντανακλαστικά» του Χαρίλαου αναφέρεσαι, δεν έχω καταλάβει. Μήπως στο αμίμητο «δεν προκάναμε» που το είπε κατόπιν εορτής; Αν το ’89 είχε «βγει» πολιτικά στο ΚΚΕ, αν είχε μεγαλώσει την εκλογική του απήχηση, προφανώς δεν θα μιλούσαμε σήμερα για αναγνώριση κανενός λάθους.
      Είναι αυτό που ονομάζω ‘αριβισμό’. Το ΚΚΕ κινείται στη λογική του ώριμου φρούτου. Κάθεται κάτω από το δέντρο και περιμένει να πέσει το φρούτο μόνο του. Το πολύ πολύ να διοργανώσει και καμιά πορεία γύρω από το δέντρο για να δηλώσει την παρουσία του. Έχε όμως υπόψη σου ότι κοιτώντας απλά το φρούτο (της εξουσίας), αυτό δεν θα πέσει ποτέ.

      Πάντως σε τιμά η αναγνώριση από μέρους σου του ιστορικού αυτού λάθους. Και στο αναφέρω επειδή έχω συζητήσει με πολύ κόσμο και διαβάσει πολλά άρθρα στα οποία δεν αναγνωρίζεται κανένα λάθος, άσε που επιχειρείται (όπως γίνεται πάντοτε) η αγιοποίηση του κόμματος και της ηγεσίας του. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω μια ανακοίνωση του Περισσού που να ζητάει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του που γέλασε (ένας εξ αυτών και ο γράφων), που πήρε την ψήφο τους και την πέταξε στα πόδια του Μητσοτάκη. Ξέρεις τι είναι Γιάννη μου να ψηφίζεις κομμουνιστές και να σου βγαίνει Μητσοτάκης, ένας εκ των κυριότερων υπαίτιων για την επέλαση της Χούντας των μισότρελων και ό,τι μετά ακολούθησε;

      Δεν μίλησα για δημαγωγία. Είπα να ανοίξει τα γκαβά του το ΚΚΕ, να καταλάβει (τώρα, όχι σε 50 χρόνια) το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον της χώρας και της Ευρώπης, να μετασχηματίσει το λόγο του, να προσεγγίσει τον πολίτη, όχι πια με την ξύλινη γλώσσα του.
      Εσύ όμως πιστεύεις ότι το ΚΚΕ “θα κάνει πρώτα τη δουλειά του και ύστερα αυτή θα μετασχηματιστεί σε ψήφο”. Θεωρείς δηλαδή ότι θα καταφέρει να κάνει μισό ή 1 εκατομμύριο κομμουνιστές. Και μετά μου λες ότι ασφαλώς και έχει κυβερνητική προοπτική, πως στ’ αλήθεια επιθυμεί να ανέβει στην εξουσία.
      Ναι καλά!

      Διαγραφή
  13. ΜΕΡΟΣ 2
    Για το Κίνημα των Παραγωγών, εκτός του ότι δεν συνεχίστηκε, και όπου συνεχίζεται (εδώ στο Δήμο μου υπάρχει), αφενός οι τιμές του δεν είναι και ανταγωνιστικές φίλε. Από την άλλη το ΚΚΕ είπε τη γνώμη του ότι είναι ευνουχισμένο αν δεν αμφισβητήσει την ίδια τη δομή της παραγωγής, δεν το πολέμησε, απλά δεν συμμετείχε.
    Το Κίνημα των "αγανακτισμένων": Κατ' αρχήν σου ξαναλέω, το ΚΚΕ ήταν εκεί με όλες του τις δυνάμεις και το δικό του σκεπτικό, όπως επίσης ήταν εκεί και το ΚΚΕ (μ-λ), που άσκησαν οξύτατη κριτική στη λογική της μούτζας και του "Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή". Μονάχα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Τροτσιστές ήθελαν το Κίνημα να μην δέχεται λέει Κόμματα και συνδικάτα. Αλοίμονο Πέτρο σε ένα μαζικό Κίνημα που αρνείται το ρόλο των ταξικών κομμάτων και των συνδικάτων στη δράση του. Αλοίμονο στο κίνημα των facebook & twitter φίλε. Αυτά είναι κινήσεις βόυτυρο στο ψωμί του συστήματος. Και το είδες...! για πές μου από το 2012 και μετά που είναι οι "αγανακτισμένοι" ; Εγκλώβισαν τον κόσμο στο Σύνταγμα, τον χτύπησαν αλύπητα, τον έκαναν κιμά στις προθέσεις των Δυνάμεων καταστολής και τον έστειλαν σπίτι του να περιμένει τον Τσίπρα να σκίσει τα ...μνημόνια. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, οι λογικές των άχρωμων κινημάτων φίλε είναι μια κλασική "Αμερικανιά" με πεπερασμένους ορίζοντες.
    Πέτρο μιλάς για "πατερούληδες" στο μαζικό Κίνημα. Φίλε, δεν μπορείς να μεταχειρίζεσαι ιδεολογικά αριστερό λόγο και να μετέρχεσαι τέτοιων επιχειρημάτων. Δεν υπάρχει μαρξιστής, αριστερός, ριζοσπάστης που να απαρνείται το ρόλο του Κόμματος στην πολιτική δράση. Μεταφυσική μικροαστική αντίληψη που αντιφάσκει με τον πολιτικό σου λόγο. Ο Ρόλος ενός Κομμουνιστικού κόμματος, εξ ορισμού, είναι να παρεμβαίνει και να καθοδηγεί τις λαϊκές μάζες, αυτή είναι η Λενινιστική πρακτική αν θέλουμε να μιλάμε αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ξεκίνησε το «Κίνημα χωρίς Μεσάζοντες», επειδή το έψαχνα πολύ τότε, (είχα κάνει και σχετική ανάρτηση) είχα διαπιστώσει ότι συνέφερε πάρα πάρα πολύ τον καταναλωτή. Σήμερα ομολογώ ότι δεν παρακολουθώ αν συνεχίζεται. Είμαι όμως σίγουρος ότι λόγω του ότι πολλοί ελληναράδες υπάρχουν ανάμεσά μας, τύποι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κάθε κατάσταση, οι τιμές δεν θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Το κίνημα λειτούργησε όσο λειτούργησε, (όπως και το «Δεν πληρώνω») και κόσμος έστω και για μερικούς μήνες απαλλάχτηκε από τα νταβατζιλίκια των μεσαζόντων.
      Λες ότι το ΚΚΕ “δεν το πολέμησε, απλά δεν συμμετείχε”.
      Ούτε αυτό ισχύει. Το ΚΚΕ το πολέμησε, το λοιδόρησε, το εξευτέλισε όσο μπορούσε. Δεν τράβηξε (όσο θα ήθελε) τα άκρα επειδή έβλεπε ότι πολύς κόσμος συμμετείχε και δεν ήθελε ο λόγος του να ηχεί παράξενα στα αυτιά του.
      Διάβασε [εδώ] την ανακοίνωση που εξέδωσε τότε (υποθέτω ότι την γνωρίζεις ήδη).
      Ένα κάρο μαλακίες για να καταλήξει στη μόνιμη επωδό: “Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος”.
      Και μετά εξακολουθείς να μου λες ότι δεν είναι αστείοι.
      Έχεις δίκιο, συγγνώμη, γελοίοι είναι!

      Θα στο πω αλλιώς, μήπως και συνεννοηθούμε: αισθάνομαι όχι, άνθρωπος, όχι πολίτης, αισθάνομαι σα σκουπίδι όταν βλέπω τις εικόνες με τα φορτηγά που μοιράζουν σακούλες με τρόφιμα και τα απλωμένα χέρια να ικετεύουν για να πάρουν μία. Πάνω απ’ όλα Γιάννη στη ζωή μου βάζω την αξιοπρέπεια. Έλα όμως εσύ (γιατί εγώ αδυνατώ) να κατακρίνεις αυτόν που δεν έχει να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του, για ποιο λόγο περιμένει 3 ώρες στην ουρά για μια σακούλα ντομάτες και ένα λάχανο.
      Ο κόσμος έχει πρόβλημα επιβίωσης και το ΚΚΕ εξακολουθεί να θέλει να ρίξει τον καπιταλισμό, τα μονοπώλια, την ΕΕ, άσε που όποια κίνηση δεν διοργανώνεται από το ίδιο είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
      Στην κοσμάρα του, που λέγαμε πριν!
      Όταν δεν έχω παπούτσια και κυκλοφορώ ξυπόλητος στο κρύο, θα προσπαθήσω να βρω έστω και πεταμένες μεταχειρισμένες σαγιονάρες. Εσύ μου λες να μπουκάρουμε στο εργοστάσιο και να μοιραστούμε τα παπούτσια γιατί η εργατιά τα παράγει.
      Καλή είναι η θεωρία, δεν λέω.

      Διαγραφή
    2. Με ρωτάς «από το 2012 και μετά που είναι οι "αγανακτισμένοι";»
      Δεν κατάλαβα. Εννοείς ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να ξεσηκωθεί ο κόσμος ή ότι θα πρέπει να είναι ακόμη στους δρόμους και να τρώει ξύλο (για να μαλακώσει);
      Εννοείς ότι δεν ξεκινάμε κανέναν αγώνα επειδή μπορεί να χαθεί; Εννοείς ότι πρέπει να ξεκινάμε μόνο όταν υπάρχουν εγγυήσεις για το αποτέλεσμα; Οι «αγανακτισμένοι» ήσαν εκεί επί μήνες. Έκαναν το καθήκον τους. Κατά τη γνώμη σου έπρεπε να είναι εκεί ακόμη! Οκ, σύμφωνοι. Ας τους αυτούς. Αυτοί συμβιβάστηκαν, έγιναν εξουσία (συριζαίοι) και την κοπάνησαν. Αντιστρέφω το ερώτημα και στο απευθύνω: Οι του ΠΑΜΕ που βρίσκονται; Γιατί δεν συνεχίζουν μόνο αυτοί, μιας και πιστεύεις ότι παρόμοιες δράσεις φέρνουν λύσεις.
      Εσύ τα λες, όχι εγώ.

      Χτες ξεκίνησε πορεία από την πόλη μου την Πάτρα και σε μια εβδομάδα θα καταλήξει σο Σύνταγμα με σύνθημα την καταπολέμηση της ανεργίας. Αν εσύ περιμένεις να καταπολεμηθεί η ανεργία (να έρθουν επενδύσεις δηλαδή) με τις πορείες, τότε κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ καλά.
      Προσπαθώ να πάω το μυαλό μου πίσω και να θυμηθώ ποια πορεία έπεισε το κεφάλαιο ή το κράτος να ανοίξει θέσεις εργασίας. Μπορεί να ακούγεται ηττοπαθές όλο αυτό, αλλά έχω μάθει να βλέπω την αλήθεια κατάματα, όχι να ονειρεύομαι. Γιατί με τα όνειρα Γιάννη μου γεμίζει η ψυχή, όχι το στομάχι.

      Δεν μεταχειρίζομαι κανέναν αριστερό λόγο γιατί κανένας δεν έχει πατεντάρει τις ελληνικές λέξεις ούτε καθοδηγεί τη σκέψη μου.
      Κανένας!
      Μιλάω τα ελληνικά που γνωρίζω και αν κάποια αποσπάσματα σού θυμίζουν κάτι, αυτό δεν είναι δική μου ευθύνη. Μου θυμίζεις κάτι άλλους που αν τους μιλήσεις π.χ. για οικογένεια, σημαία ή θρησκεία σε λένε χρυσαβγίτη.

      Μια ζωή Γιάννη μου, δια ζώσης και εσχάτως στο μπλογκ μου, μάχομαι να ξεκολλήσω τις ιδεοληψίες, τα κολλήματα. Τα «κουτάκια» που μερικοί εννοείτε να εντάσσετε τον κόσμο. “Αφού λες αυτό, δεν μπορεί, είσαι αυτό.”
      Αμ δε! Σε ότι με αφορά αυτό να το ξεχάσει, όποιος το νομίζει. Είμαι αυτό που θέλω να είμαι, χωρίς να κολλάω δίπλα σε κανέναν και χωρίς να απολογούμαι σε κανέναν. Απ’ όσο τσέκαρα τελευταία φορά, ελευθερία και δημοκρατία έχουμε ακόμα, για να μου υποδεικνύουν πως θα σκέπτομαι και τι θα λέω.
      Προχτές ο Κούλης μίλησε για προσλήψεις ανέργων και διαπραγμάτευση του μνημονίου. Να τον πούμε λοιπόν τι; Κεντρώο; Σοσιαλιστή; Αριστερό;
      Για πες.

      Διαγραφή
  14. ΜΕΡΟΣ 3
    "Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι οι αγώνες δίνονται στους δρόμους. Ε σ’ αυτό διαφέρουμε. Έχει αποδειχτεί, τουλάχιστον τα θανατηφόρα χρόνια των μνημονίων, ότι αυτοί οι αγώνες είναι για το θεαθήναι και κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνουν. Πες μου ποια πορεία και ποιο ξύλο απέτρεψε την εφαρμογή σκληρότατων μέτρων. Αν ρωτάς τη γνώμη μου, οι αγώνες δίνονται ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..."
    Εδώ φίλε μου στην κυριολεξία ...ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ....! Αυτή η άποψη, μνημείο αστικής πολιτικής συνείδησης δεν συνάδει με αριστερό πολίτη Πέτρο μου. Η Αντίφασή σου είναι τραγική εδώ ιδεολογικά. Από τη μια μου κατεβάζεις τσιτάτα για αγώνες και ιστορίες και εδώ έρχεσαι και παίρνεις ένα τεμπεσίρι και διαγράφεις τα πάντα ορκιζόμενος πίστη που ; στον ...Κοινοβουλευτισμό....! Πέτρο μου, κάτι μέσα σου είναι σε σύγχυση. Ψάξε να το δεις. Να εξηγηθείς με την πολιτική σου άποψη. Η Θέση σου αυτή θεωρείται ...δεξιά ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ φίλε...!
    Η Αναποτελεσματικότητα ή όχι των λαϊκών αγώνων μπαίνει σε άπειρες παραμέτρους. Για παράδειγμα, οι τελευταίες μαζικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, οι απεργίες οδήγησαν την Κυβέρνηση να αναβάλλει συνεχώς το Ασφαλιστικό υπό τον φόβο των κινητοποιήσεων.
    Και ο δικός σου δρόμος, αυτός της Βουλής, ποια επιτυχία σου εξασφαλίζει ; έχεις έναν συσχετισμό μπετόν. Από ένα νόθο εκλογικό σύστημα. Για ποια αποτελεσματική πάλη μιλάς ; τα κουκιά είναι μετρημένα καλέ μου.
    Όσο για την Ευρωβουλή καλά, δεν διαβάζεις τις απόψεις του ΚΚΕ ; θαρρώ όχι. Μίλησε ποτέ το ΚΚΕ για ...αλλαγή στην νοοτροπία και τη δομή της Ε.Ε. ; μάλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ το μπερδεύεις.
    Κλείνοντας να πω, ότι προσωπικά χάρηκα αυτόν τον διάλογο και τη διαμάχη γιατί είναι σε όφελός μας όλων να συγκρούονται απόψεις.
    Προσωπικά φίλε, ως Μαρξιστής-Λενινιστής, βλέπεις ένας κομμουνιστής δεν μπορεί να λέγεται αριστερός αν απαρνηθεί τον ιστορικό ρόλο του Κόμματος του Λαού, θεωρώ αυτό το Κόμμα, εδώ στην Ελλάδα λέγεται ΚΚΕ, αλλού έχει άλλο όνομα, ως το ΣΠΙΤΙ κάθε εργαζόμενου απλού λαϊκού ανθρώπου. Ως το εργαλείο του, το "όπλο" του για τον αγώνα του απέναντι στο παρών και το μέλλον που του επιφυλάσσει ο καπιταλισμός.
    Μπορεί σε κάποιους οι όροι αυτοί να μην αρέσουν ή να τους ειρωνεύονται αλλά τι να κάνουμε ρε φίλε. Όπως λέει ο Νικόλας ο Μπογιόπουλος, "σας αρέσουν δεν σας αρέσουν οι πολιτικοί όροι, είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε". Έχει όνομα, ταξική συγκρότηση και οικονομικούς όρους.
    Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ για τον εξαίρετο χώρο σου, που μας έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Αυτή η άποψη, μνημείο αστικής πολιτικής συνείδησης δεν συνάδει με αριστερό πολίτη”
      Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου όταν ψάχνεις γύρω σου να βρεις αριστερούς. Ίσως φαντάζεσαι κάποιους στρατούς ομοίων όπου δεν υπάρχει προσωπική πολιτική άποψη, κρατούν όλοι ένα κόκκινο βιβλιαράκι, περπατάνε και το αποστηθίζουν. Με αυτή την έννοια έχεις δίκιο, αριστερός δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω ποτέ. Θυμάμαι την Παπαρήγα σε μια της συνέντευξη όπου είχε πει το αμίμητο: “εμείς δεν είμαστε αριστεροί, κομμουνιστές είμαστε.”
      Βγάλε συμπέρασμα μόνος σου.
      Βέβαια η ίδια έχει πει πολλά ωραία, όπως για παράδειγμα το μνημείο πολιτικής μαλακίας, τότε που ο Γιέλτσιν βομβάρδιζε το Ρωσικό Κοινοβούλιο: “υπάρχουν και καλά τανκς”!!!

      “Και ο δικός σου δρόμος, αυτός της Βουλής, ποια επιτυχία σου εξασφαλίζει ; έχεις έναν συσχετισμό μπετόν. Από ένα νόθο εκλογικό σύστημα. Για ποια αποτελεσματική πάλη μιλάς ; τα κουκιά είναι μετρημένα…”
      Αν ο δικός μου ο δρόμος, η δική μου πολιτική πρόταση, ο κοινοβουλευτισμός δηλαδή, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, τότε με κάνεις να απορώ για το τι ρόλο βαράνε εκεί μέσα οι ΚΚΕδες. (εκτός από το να μαζεύουν λεφτά για το κόμμα)
      Το ΚΚΕ μετέχοντας στις εκλογικές αναμετρήσεις και συμμετέχοντας στο πολιτικό-κοινοβουλευτικό γίγνεσθαι επί δεκαετίες, είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του τον όποιο εκλογικό νόμο.
      Έναν νόμο, το δίχως άλλο, καλπονοθευτικό μέχρι τα μπούνια!!! Το να τον καταγγέλλεις όμως (όχι εσύ Γιάννη, για το ΚΚΕ λέω) και να συμμετέχεις κάθε φορά στις εκλογικές αναμετρήσεις, τι ακριβώς κάνεις;
      Σκατά το φαί αλλά θα το φάω;

      Πάντως από τη συζήτηση έμαθα πολλά για τον εαυτό μου που δεν ήξερα. Έμαθα ότι συνεχώς αντιφάσκω, ότι είμαι τραγικός, ότι είμαι δεξιός, ότι λέω τσιτάτα, ότι παίρνω τεμπεσίρια…

      Είναι αλήθεια ότι αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε δεν μου είναι πρωτόγνωρο. Όποτε ανοίξω συζήτηση με κομμουνιστή και του μιλήσω για το κόμμα του, βγάζει νύχια. Νομίζει ότι με το να λέω τη γνώμη μου για την ηγεσία του κόμματος (και μόνο αυτό) προσπαθώ να τον βρίσω, να διώξω ψηφοφόρους, ή να αποδομήσω τις ιδέες του ΚΚΕ και του ίδιου.
      Αυτοί είναι οι «πατερούληδες» Γιάννη. Η ηγεσία! Αυτοί που δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι είναι αναλώσιμοι. Εσείς, για όσο βρίσκονται στην εξουσία τούς έχετε για μικρούς θεούς, αλάνθαστους, ανέγγιχτους!
      Εγώ εδώ θα είμαι και σε κάθε τους μαλακία θα τους τα χώνω. Σε αυτή τη στήλη θα έχεις διαπιστώσει ότι το κάνω με όλους τους πολιτικούς ηγέτες και χώρους ανεξαιρέτως!

      Εδώ μέσα είσαι καλοδεχούμενος να συζητάμε όποτε θέλεις. Καλό είναι πάντως να αφήσεις κατά μέρος τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, γιατί όχι μόνο δεν σε οδηγούν πουθενά, αλλά δίνεις και λάθος εντύπωση για το άτομό σου.

      Μια συμβουλή, που αν θέλεις την ακούς, αν όχι την πετάς στα σκουπίδια:
      Προσπάθησε να βλέπεις ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ που σου βάζουν. Απελευθερώνει!!!

      Διαγραφή
    2. Πέτρο μου, όταν προσωποποιείς την πολιτική κριτική σε θέσεις δείχνει αδυναμία να τις παλέψεις. Ουδέποτε θα σκεφτόμουνα να επιτεθώ σε κάποιον προσωπικά πάνω σε ιδεολογική κουβέντα.
      Όταν κάποιος σου πει "αντιφάσκεις" δεν σε βρίζει Πέτρο μου. Σε τιμάει σε έναν διάλογο. Η Διαφωνία δεν είναι κατάρα.
      Η Αντιπαράθεση γίνεται στις πολιτικές θέσεις του καθένα μας. Αυτό οφείλεις να το αντέχεις και να διαλέγεσαι.
      Κανείς δεν βγάζει μήτε νύχια, μήτε δόντια, μήτε μαλλιά.
      Όμως, όταν σε ένα ιστολόγιο, σε μια δημιουργία, γίνεσαι κοινωνός θέσεων που εσύ θέλεις να τις αποκαλείς προοδευτικές τότε θα δεχτείς τον αντίλογο.
      Και επίσης Πέτρο μου, κάποτε θα πρέπει να ακούσουμε και την άποψη αυτών που το παίζουν "ανεξάρτητοι". Εκ του ασφαλούς τα χώνουν σε όλους.
      Κάποια στιγμή φίλε μου να διαλέξεις....! να έχεις το θάρρος της ευθύνης αυτού που στηρίζεις. Στα καλά και στα κακά του.
      Σου εξήγησα πολύ αναλυτικά μια σειρά επιλογές, σκέψεις, τακτικές. Έβαλα ερωτήματα, εξήγησα θέσεις. Ανέλαβα την ευθύνη Πέτρο. "ΕΥΘΥΝΗ". Μεγάλη κουβέντα. Και το ΚΚΕ ανέκαθεν την ευθύνη να εκπροσωπεί έναν λαό, με τα καλά του και τα κακά του, την έβαλε πάνω από το προσωπικό βόλεμα των στελεχών του. Για αυτό και δεν δημαγωγεί, δεν κοροϊδεύει, δεν χαϊδεύει αυτιά. Γιατί άλλο πράγμα το νοιάζει.
      Η Ρημάδα η ταξική συνείδηση....! και όχι η προσωπική σκέψη.
      Πέτρο μου, είμαι 56 ετών. Νιώθω όχι απλά λεύτερος αλλά πάνω από όλα ήρεμος, γαλήνιος, σίγουρος αλλά και ανοιχτός στις απόψεις μου. Δεν λογοδοτώ φίλε σε κανέναν, μήν κάνεις τέτοιες σκέψεις.
      Προχωράμε λοιπόν και η ιστορία θα κρίνει τις στάσεις μας στα δύσκολα που έρχονται.
      Να σου πω να συναντηθούμε στο δρόμο σε κοινά μονοπάτια ; πολύ θα το ήθελα ειλικρινά γιατί εκεί γράφεται η ιστορία φίλε μου.

      Διαγραφή
    3. Έχω πάρα πολλά να πω αλλά δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Περιληπτικά:

      “όταν προσωποποιείς την πολιτική κριτική σε θέσεις δείχνει αδυναμία να τις παλέψεις.”
      Γιάννη με μένα κουβεντιάζεις. Την «αδυναμία» (*γελάω*) σε μένα την χρεώνεις. Αν παραστήσω ότι τα λες σε κάποιον άλλον πρέπει να έχω χαζέψει.
      Αντίλογο δέχομαι. Το γεγονός ότι κάθομαι και απαντάω σεντόνια διπλόφαρδα αυτό αποδεικνύει. Διαφορετικά δεν θα είχα απαντήσει σε κανένα σχόλιο.
      Με αυτό το «αντιφάσκεις» και το «ανεξάρτητοι» ομολογώ ότι σε έχασα. Δεν κατάλαβα τίποτα.
      Εξακολουθείς να μου απευθύνεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Προσέχεις φαντάζομαι ότι εγώ το αποφεύγω.
      Τέλος πάντων, για να τελειώνουμε, όσα λες τα έχω ακούσει χιλιάδες φορές από διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν είμαι βέβαια ο μόνος, όλοι τα ίδια ακούμε. Το ότι δεν πείθουν (ίσως κανέναν) είναι μια κουβέντα που αν την αρχίσουμε δεν θα τελειώσει ποτέ. Απ’ ότι φαίνεται όμως δεν σε απασχολεί, όπως δεν απασχολεί και τον Περισσό.
      Έχε υπόψη σου ότι όσοι με επισκέπτονται και σχολιάζουν δεν ανήκουν σώνει και καλά στον ίδιο πολιτικό χώρο. Το γεγονός ότι μόνο εσύ ενοχλήθηκες επειδή αναφέρθηκα στο ΚΚΕ (κάτι που θα εξακολουθήσω φυσικά), ενώ η ανάρτηση αφορά σχεδόν το σύνολο του πολιτικού φάσματος, πιστεύω ότι θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.
      Αυτά περί νυχιών που ανέφερα και περί προσωποποίησης της πολιτικής κριτικής που ανέφερες εσύ.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    4. Καλό βράδυ Πέτρο μου. Δεν έχει το παραμικρό νόημα να συνεχίσουμε μια κουβέντα που δεν θα βγάλει πουθενά.
      Φυσικά και ΕΓΩ ενοχλήθηκα για τις αναφορές σου στο ΚΚΕ, δεν νιώθω ένοχα απέναντι σε αυτό και δεν με αφορά η στάση του οποιουδήποτε άλλου για να την κρίνω. Είναι δικαίωμα του καθένα να μην αναλαμβάνει την ευθύνη να υπερασπιστεί αυτό που πιστεύει.
      Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε φίλε.

      Διαγραφή
  15. Τα έθεσες στη σωστή τους βάση Πέτρο μου! Συμφωνώ με τις απόψεις και το ευφυές, πικρό χιούμορ σου! Η αλήθεια είναι πως με περίσσια προκλητικότητα, λένε, ξελένε, διορίζουν γνώμες, απολύουν σκέψεις, τροποποιούν θέσεις, αλλάζουν, διαψεύδουν, ανεύθυνα κι αναξιόπιστα άτομα της πολιτικής σούπας, παλαιά και νυν. Όλοι λίγο ως πολύ, γνωρίζουμε πως όλα εξελίσσονται βάσει σχεδίου, γι' αυτό και παρατείνεται σκόπιμα η κρίση.
    Πρέπει λοιπόν, σαν σκεπτόμενος λαός, πλέον, (λέω εγώ τώρα) ν' αποσύρουμε κάθε εμπιστοσύνη απ' όλους όσους υποστηρίζουν αυτό το πολιτικό κατεστημένο, που είναι πιστά αφοσιωμένο κι ελεγχόμενο από μια "ελίτ" τοκογλύφων. Μακάρι να το είχαμε καταλάβουμε νωρίτερα!
    Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά! Να είσαι καλά και να έχεις έναν όμορφο
    κι αισιόδοξο Απρίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λένε όμως και σ’ εμάς το σχέδιο να ξέρουμε τι μας περιμένει. Έτσι έχουμε γεμίσει πεφτοσυννεφάκηδες σ’ αυτή τη χώρα. Που μια ζωή άλλο ψηφίζουμε και άλλο βγαίνει.
      Έχω ψηφίσει όλα τα κόμματα, πλην ΝΔ φυσικά και τα χρυσαβγά.
      Όλοι την ίδια πωλητική εφάρμοσαν. Συνεπώς όλα γίνονται για την καρέκλα και τη μάσα που ακολουθεί.
      Από την ώρα που τους έστειλα στο διάολο βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά. Και σίγουρα πιο ανεπηρέαστα.
      Σε ευχαριστώ Κατερίνα για τις ευχές σου.
      Καλό μήνα να έχεις κι εσύ.

      Διαγραφή