Σελίδες

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Τοξικά και απόβλητα #6


* Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, εναντίον του Mega (σε δήλωσή της για ρεπορτάζ του Σταθμού): «Θα τα πούμε σε άλλες αίθουσες.»

Όταν η θεία Όλγα μιλάει για ‘άλλη αίθουσα’ άραγε να εννοεί το roof garden της "Μεγάλης Βρετανίας" με θέα την Ακρόπολη, ή άλλαξαν στέκι με την Τρέμη και συντρώγουν αλλού;
Πείτε μου γιατί καίγομαι! 

**********

* Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση (στην ΕΡΤ): «Το θεωρώ άδικο με τον οριζόντιο τρόπο, με τον οποίο προσπαθούν να τον επιβάλλουν, δηλαδή να είναι και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά σχολεία. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα φροντιστήρια δεν είναι θέμα προνομιούχων και εάν φορολογηθούν με 23% πλήττεται οριζόντια όλη η κοινωνία».

Καλώς την κυρά Σία που μόλις τώρα ξύπνησε και κατάλαβε τί ψήφισε τον Αύγουστο.
Έτσι κυρά Σία μου, βγάλε τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ για να σπρώξουν το κόμμα σου οι ευρωνταβατζήδες, μιας και ανακάλυψες ότι πλήττει οριζόντια την κοινωνία, σε αντίθεση φυσικά με τα υπόλοιπα μέτρα που (επίσης ψήφισες και παραμένουν, αλλά…) πλήττουν λίγους.
Πόσο πάει το σανό είπαμε;

**********

* Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, (στο Mega): «Θα σας πω κάτι κι ας με βρίσετε όσο θέλετε, 500 ευρώ το χρόνο δίδακτρα για κάθε φοιτητή. Είναι 40 ευρώ το μήνα για μια οικογένεια που σπουδάζει ένα παιδί. Δεν θα κοστίσει σε κανέναν τίποτα και το Πανεπιστήμιο θα αναπνεύσει.»


Μετά τον σαχλαμάρα Νομάρχη, η πόλη απέκτησε και δήμαρχο τής αυτής συνομοταξίας.
Μπράβο ρε δήμαρχε. Πολύ μου αρέσει που πετάς ελεύθερα όποια μαλακία σού κατέβει, απλά επειδή μπορείς και δεν φοβάσαι μη σε κάνουν τόπι στο ξύλο. Επειδή όπως είπες με αυτόν τον τρόπο «θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του πανεπιστημίου και θα αποκτήσει το πανεπιστήμιο την αυτονομία του» θέλω να σε ρωτήσω αν βρισκόσουν εδώ όταν ο αντισυνταγματολόγος αντιπρόεδρος του σαξεστόρη έκανε "κούρεμα" και στα αποθεματικά των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τους απαύτωσε τη μάνα.
Άλλη ερώτηση: Μπορεί η συνομοταξία των ηλιθίων που εκπροσωπείς να εγγυηθεί ότι και τα λεφτά που θα δίνουν οι γονείς (Που δεν έχουν!!! Οι φραγκάτοι στέλνουν τα βλαστάρια τους σε κολλέγια του εξωτερικού) δεν θα τα πάρει και αυτά ο διάολος που κουρεύει;
Πριν πετάξεις πάλι καμιά μπουτάρικη μαλακία, δες τι έγινε με τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, τον κουμπαρά του καθενός δηλαδή, που του τον έκλεψαν για να κλείσουν τρύπες από μίζες.

**********

* Άδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ (σε προεκλογική του ομιλία στην Τρίπολη): «Στον πολιτισμένο κόσμο, το να είσαι αριστερός είναι κακό...»

…ενώ αντίθετα δεν είναι κακό να είσαι τρόμπας!

**********

* Άνθιμος, μητροπολίτης Θεσσαλονίκης (σε κήρυγμα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου):  «Αν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει μεγάλη συμφορά.»

Γουστάρωωωω!!! Παναγιώτατε είσαι τσίφτης!
Μιας και οι συμφορές σταμάτησαν με το φράχτη και από τότε που μπήξανε τα παλούκια και τα σύρματα πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, είναι άδικο να πισωγυρίσουμε.
Βρε, αφού οι φράχτες μάς γλιτώνουν από συμφορές μήπως να βάζαμε παντού; Στο στόμα σου ας πούμε.

**********

* Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, ερωτηθείς για το εγχείρημα για πανευρωπαϊκό κόμμα που ξεκινά ο Γιάνης Βαρουφάκης (στη Real News): «Για να κάνεις κόμμα πρέπει να μη λες διαρκώς ψέματα σε φίλους, συντρόφους και αντιπάλους».

Σωστός ο Παππά(ρακο)ς. Τα ψέματα είναι μόνο για τους ψηφοφόρους.

**********

* Νίκος Φίλης, υπουργός Παιδείας (στο STAR): «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Ο υπουργός Παιδείας - Μη γελάτε ρε! Λόγω τιμής, υπουργό τον έκαναν! – δεν αναγνωρίζει ως γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τις σφαγές των τούρκων, αυτό δηλαδή που έχει επίσημα αναγνωρίσει το Ελληνικό Κράτος από το 1994.
Κατά τον κο Φίλη πρέπει να γυρίσουμε στο ’94 και να το ξανασυζητήσουμε, διότι σύμφωνα με τα δικά του επιστημονικά κριτήρια, γενοκτονία δεν είναι αυτό. Γενοκτονία διαπράττεται κάθε φορά που μασάει ξεκληρίζοντας ολόκληρα κοπάδια.
Στην ερώτηση “στην κλίμακα άδωνι πόσο άδωνι είσαι;” ο κος Φίλης παίρνει επάξια το 9.
Τρέμε άδωνι…

**********

* Πάνος Ρήγας, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (στην εφημερίδα "Μακεδονία"): «Οι πολίτες που έχουν χαμηλό εισόδημα αποκλείεται να χάσουν την πρώτη κατοικία. Αυτό είναι όχι μόνο κοινωνικά επιβεβλημένο αλλά και οικονομικά λογικό, γιατί το αντίθετο θα οδηγούσε σε μια πλήρη κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και σε αχρήστευση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς οι τράπεζες θα είχαν στο χαρτοφυλάκιό τους απαξιωμένα ακίνητα».

Το όλο πρόβλημα έγκειται λοιπόν στο ότι σε περίπτωση που τα ακίνητα κατασχεθούν από τις τράπεζες θα καταρρεύσει η αγορά και αυτές θα χάσουν τα λεφτά τους.
Για τον κόσμο που θα μένει πλέον σε χαρτόκουτα απλά στα @ρχίδια μας!
Μπράβο κε Ρήγα. Αριστερός είσαι είπαμε; Στον καβάλο ε;
Όσο για το κορυφαίο που είπες στη συνέχεια: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει. Ούτε ήταν, ούτε έγινε μνημονιακό κόμμα. Είναι πάντα μια πολιτική δύναμη που δεν αποδέχεται τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο» το αφήνω ασχολίαστο γιατί χτυπάω το κεφάλι μου στο πάτωμα και κλαίω από τα γέλια…

**********

* Χρήστος Σιμορέλης, βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ (στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ): «Και να μην υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει.»


Χάσαμε τον Τρικαλινό Ταμήλο αλλά φορτωθήκαμε το καινούριο σούργελο της πόλης. Μήπως η υπηρεσία ύδρευσης να κοιτάξει το δίκτυο;
Πάντως "αριστερά" που να ζέχνει από χιλιόμετρα τόοοοσο πολύ δεξιά δεν πρέπει να έχει ξαναματαγίνει.

**********

* Τρύφων Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφορικά με το μάθημα "Φορολογικής Συνείδησης"  που θα εισαχθεί στα σχολεία από τον επόμενο Σεπτέμβριο (στην «Αυγή της Κυριακής»): «Πρόκειται για "επένδυση", ώστε να πεισθεί η κοινωνία ότι για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους. Θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη.»

Αυτοί που (όταν κυβερνούσαν άλλοι) καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώσει τους φόρους, τα δάνεια, τα διόδια, τα χαράτσια, σήμερα ανακοινώνουν ότι για τα χάλια στις υποδομές δεν φταίνε οι μίζες και οι απατεώνες, φταίνε αυτοί που δεν πλήρωναν φόρους.
Μετά το "μαζί τα φάγαμε" του μπουχέσα, ήρθε ο Τρύφων να μας πει "εσείς τα φάγατε".
Στο μεταξύ είναι απολύτως βέβαιο ότι αν όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε φοροδιαφύγει κανένας, σήμερα στα ταμεία θα βρίσκονταν δισεκατομμύρια, τα οποία βεβαίως βεβαίως δεν θα είχε κανένας πειράξει.

ΥΓ: Αν ο Τρύφων καταφέρει να σε πείσει (!) ότι δεν φταίνε οι πωλητικοί απατεώνες αλλά εσύ προσωπικά, δεν σε βλέπει ως υπήκοο, ως μαλάκα σε βλέπει.
Και είσαι.

Και τώρα μπορείτε
να πα να γ@μηθείτε

τραλαλα τραλαλα

8 σχόλια:

  1. Κάποτε είχαμε τον Άδωνη και τον Πάγκαλο να σχολιάζουμε. Και την ψευδαίσθηση πως θ' αλλάξουν τα πράγματα. Κάποτε είχαμε είδωλα και θαυμάζαμε, ελπίζαμε πως θα έρθουν φωτισμένοι άνθρωποι να μας κυβερνήσουν, με φρέσκες ιδέες και έντιμες διαθέσεις...
    Το γαρ πολύ του Άδωνη...
    Η παραφροσύνη συνεχίζεται.
    Τοξικά και απόβλητα, καλά τα λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε είχαμε καλύτερους σε κάθε επίπεδο. Πολιτικούς, συγγραφείς, στιχουργούς, καλλιτέχνες...
      Ο κόσμος άλλαζε και το μέλλον φάνταζε καλύτερο.
      Αφεθήκαμε. Παραδοθήκαμε. Περιμέναμε ξαπλωμένοι στους καναπέδες μας να τον αλλάξουν άλλοι. Ήταν και τα λεφτά που βούλωναν τα στόματα.
      Αυτό που ζούμε τώρα είναι η κατάντια μας. Δεν αξίζει σε όλους γιατί κάποιοι δεν σταμάτησαν ποτέ να αγωνίζονται. Αλλά και η μεμψιμοιρία δεν βοηθάει σε τίποτα.
      Ίσως εμείς, ίσως οι επόμενοι, συνειδητοποιήσουμε ότι με τα κλάματα δεν βγαίνει κάτι και αποφασίσουμε να δράσουμε για να σταματήσει το κακό.
      Από μόνο του ΔΕΝ θα σταματήσει.
      Καλό Σαββατοκύριακο Μαράκι.

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάντως στο άμεσο μέλλον προτίθεμαι να ασχοληθώ με τα τοξικά και απόβλητα τής ΝΔ. Έχει κι εκεί πολύ "ψωμί" η υπόθεση Πέτρο και ένα αφιερωματάκι τούς χρειάζεται... Παρεμπιπτόντως, εγώ πιστεύω πως διαθέτουμε και σήμερα "καλύτερους σε κάθε επίπεδο" συγγραφείς, στιχουργούς, καλλιτέχνες... Αλλά η εποχή μας έχει σκεπάσει τα πάντα με ένα σύννεφο που μυρίζει μούχλα...
    (τι είπα τώρα..) Οι πολιτικοί είναι μια άλλη ξεχωριστή πάστα, που δεν έχουν το Θεό τους ανά τους αιώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή στον (μιντιακό) αφρό βγαίνουν κάτι σούργελα τύπου Τατσό, Σώτη, Διβάνη, κάτι κομπλεξικοί ηθοποιοί τύπου Διαβάτη και Μπέζου, κάτι τραγουδισταράδες από τηλεπαιχνίδια που μόνο κρώζουν, δεν θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
      Ενδεχομένως να διαθέτουμε και ποιητές αξιόλογους και συγγραφείς και ηθοποιούς αλλά δεν προβάλλονται.
      Όσο για τη νουδού, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μακράν το καλύτερο νούμερο επιθεώρησης των τελευταίων χρόνων. Και όσο πάει γίνεται ακόμη "καλύτερο".

      Διαγραφή
    2. Μα δεν μιλώ γι' αυτούς που επιπλέουν, που με μαθηματική ακρίβεια είναι σκ..βούρλα. Μιλώ για πολλούς άλλους άξιους και άσημους που αξίζουν..

      Διαγραφή
    3. Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι υπάρχουν και οι άξιοι, αλλά είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν "άσημοι". Αναφέρθηκα στον μιντιακό αφρό που ξέρεις πολύ καλά ότι είναι γεμάτος τηλεσκουπίδια.

      Διαγραφή
  3. Κάνα μάθημα πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης για να πάνε όλοι αυτοί δεν παίζει ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολιτική και κοινωνική συνείδηση;
      Αρχίσαμε τις άγνωστες λέξεις Μαρία;;;
      Οκ. Θα πω κι εγώ μια: Φιλότιμο.

      Διαγραφή