Σελίδες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Όταν παίρνω φόρα


Οι απανωτές τοποθετήσεις, σχεδιασμοί, διαρροές "μέσω κύκλων", απόψεις για τα πάντα από τους πάντες, έπαψαν πια να με ξενίζουν και να μου ταράζουν το νευρικό σύστημα. Μετά από μια περιπέτεια στην υγεία μου, αποφάσισα να βλέπω τα πράγματα με εύθυμη ματιά. Του χαβαλέ.
Ρώτησα το κλούβιο μου κεφάλι και μου απάντησε ότι “έτσι κι αλλιώς οι ηλίθιοι δεν πρόκειται ποτέ να αποσυρθούν από την κυκλοφορία. Γιατί λοιπόν να αγχώνεσαι; Λες να παλεύεται; Ούτε και ο εξυπνότερος των ηλιθίων δεν πρόκειται να βάλει μυαλό. Φαντάσου τι έχεις να τραβήξεις για να φτάσεις στον πάτο της συνομοταξίας τους.”

Σε σένα μιλάω. Από τη στιγμή που σου δόθηκε η ευκαιρία, για πολλοστή φορά, να διατρανώσεις την διαφωνία σου στις κτηνώδεις πωλητικές τους κι εσύ απάντησες “ευχαριστώ, δεν θα πάρω”, από τη στιγμή που επέλεξες να έχεις στη Βουλή 89% μνημονιακών κομμάτων, από τη στιγμή που αποφάσισες ότι “όσο φώναξα, φώναξα, το ξεχνάμε και πάμε γι’ άλλα”, τις άθλιες βουλευτικές μνημονιακές μουτσούνες και τα αποτελέσματα των πράξεών τους, θα τα τρως εσαεί στη μάπα.
Επιλογή σου.

Τις τελευταίες ημέρες μού άρεσαν πολλά. Τόσα πολλά που δεν ξέρω ποια να συμπεριλάβω και ποια να αφήσω. Για να μη βαρεθείς να φτάσεις στο τέλος, θα πούμε λίγα. Βάλε ποτό και πάμε:

Η κα Χριστίνα Ταχιάου, πρώην βουλευτής με το Ποτάμι, σε άρθρο της στο Protagon.gr (πάρε χαρτομάντηλο), μεταξύ άλλων γράφει:
“Η βουλευτική μου αποζημίωση ήταν –καθαρά– 5.501,74 ευρώ…”
“Σε όλο το διάστημα της θητείας μου, δεν πρέπει να πήρα περισσότερα από 3.000 ευρώ από επιτροπές, κάθε συνεδρίαση της οποίας αποζημιώνεται με 75 ευρώ…”
“Υπήρχαν σαββατοκύριακα που δεν προλάβαινα και να βάλω πλυντήριο και να απλώσω τα ρούχα και να στεγνώσουν και να τα σιδερώσω και να τα τακτοποιήσω και να τα πάρω μαζί μου, οπότε έπρεπε να αγοράσω αρκετά προκειμένου να έχω να ντύνομαι…” 
“Βρέθηκα να ξοδεύω ασύλληπτα -για τα δικά μου δεδομένα- ποσά για φαγητό, καφέδες κλπ στη Βουλή. Περνώντας ατελείωτες ώρες αναμονής εκεί μέσα, θα φας, θα πιεις, θα ξαναφάς, θα ξαναπιείς, θα κεράσεις και θα κεραστείς.”


Ήθελα να ‘ξερα ποιος [..μπιπ..] σκέφτηκε να δίνει μόνο 5.500 χιλιάρικα (με όλα πληρωμένα) συν κανα 400άρι το μήνα από επιτροπές, στους βουλευτές μας.
Ποιος ζει με έξι χιλιάρικα το μήνα (με όλα πληρωμένα) ρε αλήτες;
Ε;;;;;
Έκκληση: μήπως κάποια από τις αναγνώστριες του μπλογκ μπορεί να αναλάβει να βάζει πλυντήριο για την κυρία Χριστίνα; Το σιδέρωμα το θέλει κάποια;
Ίσως αν κάποιες αναλάβετε την γκαρνταρόμπα της κυρίας … ίσως λέω … την ξανακερδίσει η πολιτική και την δούμε ξανά στα βουλευτικά έδρανα.

Να χαθείς να χάνεσαι Σόιμπλε. Κάτι τα πλυντήρια, κάτι οι καφέδες, χάσαμε από το κοινοβούλιο την κα Ταχιάου!

Σε αυτό το σημείο θέλω να καταγγείλω το πόσο άθλιο είναι να κάθονται με τις ώρες οι βουλευτές μας στο καφενείο της Βουλής, να κερνάνε, να κερνιόνται, να πίνουν, να ξαναπίνουν, να τρώνε, να ξανατρώνε…
με αποτέλεσμα να παχαίνουν!!

Θα πάθουν τίποτα οι άνθρωποι και θα φταίμε εμείς που τους στείλαμε εκεί μέσα!
 .....

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, από τα μεγαλοστελέχια της νουδού και από τους ομιλητές στην πλατεία Συντάγματος υπέρ του ΝΑΙ στα μνημόνια, μάς ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με το μέτρο πληρωμής των γιατρών μέσω πιστωτικής κάρτας.

[πηγή]
 
“Το 2% που θα πρέπει να προσαυξήσει τα έξοδα του γιατρού για τις τράπεζες, η αγορά του μηχανήματος, καθώς επίσης και η αδυναμία πολλών να χρησιμοποιήσουν την κάρτα, είναι αυτό που μας κάνει να είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη διαδικασία”, είπε ο κ. Πατούλης. Την ίδια στιγμή, για αδιευκρίνιστους λόγους, στη Μποτσουάνα ξεσκίστηκαν στα γέλια και απ’ ότι μαθαίνουμε γελάνε ακόμα.

Συντάσσομαι με τον κο Πατούλη διότι δεν μπορεί ο γιατρός να τα βγάλει πέρα μόνο με το 98% των εισπράξεών του, ούτε λεφτά μπορεί από πουθενά να βρει για να αγοράσει το μηχάνημα που έχουν μέχρι και τα περίπτερα, αλλά κυρίως, αποκλείεται οι πολίτες που μέσα σε ένα μήνα έβγαλαν 1 εκατομμύριο πιστωτικές κάρτες να μπορέσουν να καταλάβουν πως λειτουργούν αυτοί οι διάολοι!

Λίγες ημέρες μετά – και αφού ο κος πρόεδρος εξέτασε με τον χειμαζόμενο κλάδο στον οποίο προεδρεύει το πόσο μπορεί να τραβηχτεί το σκοινί - συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Στη συνάντησή τους ο κος Πατούλης απάντησε ΝΑΙ στην πιστωτική κάρτα, θέτοντας όμως δύο προϋποθέσεις:
α) εφόσον διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών και
β) σταματήσει η στοχοποίηση των γιατρών.

1ον: Ή θα βγει ο Αλεξιάδης να ορκιστεί δημόσια ότι δεν θα στοχοποιεί τους γιατρούς, ή κάρτα δεν έχει. Θα πρέπει δε μάλιστα να δεσμευτεί ότι θα πάρει τα βέλη που έριχνε στους γιατρούς και θα τα ρίχνει σε άλλους κλάδους. Έλεος ρε Τρύφωνα!
2ον: Θα απαγορευτεί ρητώς να καταχωρούνται ασθένειες στην πιστωτική κάρτα. Δεν θα υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να πας για μπλουζάκι στον Ζάρα και από την πιστωτική σου η υπάλληλος να καταλάβει ότι πέρασες ουρολοίμωξη.
 .....

Η κυβέρνησή μας, λόγω μνημονίου (που όλα τα ξεπλένει), θα επιβάλλει 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με στόχο τη σχολική χρονιά 2015-2016 (και από δω και στο εξής για πάντα) να εισπραχθούν 168 εκατ. ευρώ.
Με προσωπική απόφαση του κου πρωθυπουργού, το μέτρο πάγωσε (μπρρρρ…) για 1 μήνα. Πάμε τον Νοέμβριο για να δούμε ΑΝ θα επιβληθεί και πόσος θα είναι ο φόρος που προβλέπεται και υπογράφτηκε στο μνημόνιο.

Όπως και ο κος Πατούλης, έτσι κι εδώ, αντιδρούν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Ο λόγος προφανής (τον κατάλαβες ε;): θα επιβαρυνθούν οι γονείς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος: “Με την υπαγωγή στο καθεστώς του ΦΠΑ απειλείται με οικονομική εξόντωση ένας κλάδος. Αυτό σημαίνει κλείσιμο φροντιστηρίων, απώλεια θέσεων απασχόλησης, απώλεια φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για το κράτος. Η οικογένεια, η οποία επιλέγει το νόμιμο φροντιστήριο, είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει στην επιβάρυνση των διδάκτρων πλέον με ΦΠΑ 23%, τα δε φροντιστήρια ως μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν το προστιθέμενο ποσό”. 

Έχω την εντύπωση ότι σε αυτή τη χώρα μόνο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενδιαφέρονται για τους πολίτες. Οι κυβερνήσεις δεν μας δίνουν καμία σημασία και αν δεν υπήρχαν οι συντεχνίες… ούτε που θα ακουγόμασταν.
Προτείνω από δω και πέρα στις εκλογές, αντί για βουλευτές να ψηφίζουμε συνδικαλιστές. Αν βγει ο σωστός πρόεδρος, έχουμε πολλές πιθανότητες να μειωθούν και οι φόροι μας.

Προς άπαντα ενδιαφερόμενο: Λόγω βραδύτητας του εγκεφάλου μου, επειδή αδυνατώ να καταλάβω αυτά που καταλαβαίνουν όσοι βλέπουν μακριά, θα ήθελα να με ενημερώσετε στο εξής: Τα 168 εκατομμύρια που θα επιβαρύνουν τους γονείς των μαθητών, τα θεωρείτε επιπλέον; Δηλαδή είπατε: θα μαζέψουμε τόσα από καύσιμα, τόσα από εισιτήρια, τόσα από γιατρούς κλπ κλπ, τόσα από γονείς που σπουδάζουν παιδιά;
Οι οποίοι θα τα βρουν από πού; Από τα περισσευούμενα; Από αυτά που έκρυβαν στα στρώματα και δεν βρίσκατε να φορολογήσετε; Ή θα τους αναγκάσετε να μειώσουν άλλες λειτουργικές τους δαπάνες από τις οποίες εισπράττατε ήδη φόρους;
Όταν υποχρεώσεις κάποιον να αγοράζει λιγότερα μακαρόνια, λιγότερο γάλα, να αγοράζει παπούτσια κάθε 5 χρόνια, να μην ξαναπάει σε ταβέρνα, να πηγαίνει με τα πόδια και όχι με το λεωφορείο, κάποιος να μου εξηγήσει (μιας και μιλάμε για οικονομικό όφελος), τι στο διάολο κερδίζει το κράτος. Τα βγάζει από την αριστερή τσέπη και τα βάζει στην δεξιά!
Μμμ, τέτοια οικονομικά ξέρω κι εγώ.

Το λάστιχο έχει γεμίσει τρύπες κι εσύ πιστεύεις ότι αν αφήσεις το ένα δάχτυλο που κλείνεις μια τρύπα και σκεπάσεις άλλη, κάτι πέτυχες!


ΥΓ: Στα λέω όλα αυτά γιατί κάποια στιγμή νόμισες ότι στην Ελλάδα πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Ξανασκέψου το.


18 σχόλια:

  1. "Στα λέω όλα αυτά γιατί κάποια στιγμή νόμισες ότι στην Ελλάδα πρόκειται να αλλάξει κάτι."
    Κι όμως : Πιστεύουν ότι θα αλλάξει. Αλλιώς δεν εξηγείται το αποτέλεσμα των εκλογών!

    (έλιωσα στα γέλια.... στην Μποτσουάνα λες να γελούν ακόμα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του υποφαινόμενου (που δεν φαίνεται), οι κάτοικοι της Μποτσουάνα εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους και να κλαίνε από τα γέλια.
      Νεότερα σε έκτακτο δελτίο από τον απεσταλμένο μας εκεί.

      Διαγραφή
  2. Χάρηκα που σε ξαναείδα στα λημέρια μας, γιατί ανησύχησα με την απουσία σου.
    Μας έλειψες ρε Πέτρο.
    Δεν είχα διαβάσει για το δράμα της κας Ταχιάου. Δάκρυσα... (με τα σχόλιά σου).
    Ο Πατούλης είν' αυτός με την Τζούλια;
    Παίρνω φόρα και πάω για το μαντρί μου. Να μη λείπω στο μέτρημα.
    Μπεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πατούλης είναι αυτός μετά της συζύγου του. Υπάρχουν πάρα πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο με το ζεύγος σε κάθε του έξοδο (φροντίζουν οι ίδιοι γι' αυτό).
      Για [παράδειγμα].
      Κάποια στιγμή ακούστηκε το όνομα του κ. Πατούλη για υποψήφιος πρόεδρος της νουδού. Όχι, μας φαντάζεσαι με την κυρία ... πρώτη κυρία;
      Σουρεαλισμός στο τέρμα!

      Διαγραφή
  3. Το έχω πάρει απόφαση φίλε Πέτρο! Στην Ελλάδα, θα αλλάξει κάτι, αλλά προς το χειρότερο...
    Μάλλον οι εγκέφαλοί μας, βρίσκονται στο ίδιο IQ, γιατί κι εγώ αδυνατώ να καταλάβω πώς στα κομμάτια περιμένουν προκοπή με τέτοια λογική (παραλόγου)!...
    Να είσαι καλά
    Καλό σου ξημέρωμα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε απόλυτα.
      Είμαστε ο λαός (πλειοψηφικά μιλάω) που μονίμως ανακαλύπτει κι άλλους πάτους στο βαρέλι. Γιατί μάθαμε να κοιτάμε μονίμως κάτω.
      Είμαστε στο λάκκο με τα σκ@τά και αντί να ενωθούμε σαν αλυσίδα και να προσπαθήσουμε να ανέβουμε ξανά στην κορυφή, νομίζουμε ότι θα βγούμε σκάβοντας κι άλλο. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μας καλύπτουν τα σκ@τά όλο και περισσότερο.
      Λογική ...(νεο)Έλληνα!
      Καλό Σ/Κ Μαρίνα.

      Διαγραφή
  4. Όταν είναι να κόψουν συντάξεις και μισθούς τους κόβουν με έναν νόμο χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.
    Όταν είναι να εφαρμόσουν πληρωμές με πιστωτικές κάρτες στους γιατρούς ρωτάνε τον……Πατούλη!
    Τι απάντηση περίμενε από τον Πατούλη και γιατί συνδιαλέγεται μαζί του;
    That is the question!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάω πάρα πολύ με δηλώσεις Βαγγέλα, Φωφώκας και στράβακα που μιλάνε σήμερα ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΤΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και λένε ότι τα μέτρα είναι πολύ επώδυνα και δεν θα τα ψηφίσουν όλα.

      Ποιοι;;;;

      Αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα για να πάρουν τις δόσεις οι πλειστάκις χρεοκοπημένες τράπεζες και οι τοκογλύφοι πιστωτές.
      Ώρα είναι να μας πουν οι τρεις τους ότι ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ώρα είναι να μας πουν ότι θα πηγαίνουν στο ευρωκοινοβούλιο και θα τσακώνονται με το Λαϊκό ή το "Σοσιαλιστικό" κόμμα (αδελφοποιημένα πια) για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους στην Ελλάδα και όχι μόνο.

      Μην ακούσω Χριστίνα κανέναν που ψήφισε το 89% των μνημονιακών κομμάτων να διαμαρτύρεται για περικοπή μισθού ή σύνταξης, κατάργηση επιδομάτων, αύξηση φόρων κλπ, γιατί θα τον βαρέσω με βαριοπούλα.
      Όποιος τσίμπησε στο ψευτοδίλημμα "αν δεν έρθουν αυτοί θα έρθουν οι άλλοι" είναι άξιος της μοίρας του. Όποιος πίστεψε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, δικαίωμα του, αλλά πλέον ας το βουλώσει!

      Η αφεντομουτσουνάρα μου διάβασε πάαααρα πολλές σελίδες του μνημονίου.
      Πήγα στην κάλπη ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ το μεγαλύτερο μέρος αυτών που έρχονται.
      Ξέρεις πολλούς να το έκαναν;;;

      Ας το βουλώσουν λοιπόν και ας πιουν το δηλητήριο μέχρι την τελευταία του σταγόνα. Όλα όσα θα εφαρμοστούν ήταν υπογεγραμμένα και ψηφισμένα ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
      Είναι η μοναδική φορά στην ιστορία που ήταν βλακώδες να παρακολουθείς ντιμπέιτ, προεκλογικά σποτάκια, λογίδρια από μπαλκόνια και εξέδρες, ψέματα πολιτικών και κούφιες υποσχέσεις. Τo “πρόγραμμά» τους είναι ψηφισμένο από τις Βρυξέλλες και υπογεγραμμένο από όλους!
      Γιατί ο κόσμος τσίμπησε;;; Δεν ήξερε;;;
      Όποιος εξακολουθεί να παριστάνει το μωρό, ας μπει πάλι σε κούνια να παίζει με κουδουνίστρες. Στην κάλπη μη ξαναπάει.

      Διαγραφή
  5. Καλημερα Πετρο!
    Ελπιζω να εισαι καλα κι η περιπετεια της υγειας σου να μην ηταν σοβαρη...
    Για τα αλλα τι να πω! Το θεατρο του παραλογου! Ασε που ωθουν τον κοσμο στην κλοπη και τη φορδιαφυγη και στο μαυρο χρημα. Ξερεις ποσοι λενε στα φροντιστηρια "δεν θελω αποδειξη"; Κι αντε μετα εσυ να αποφασισεις... ρισκαρω να παρανομησω κι αν με βρουν την εβαψα η χανω τον πελατη; Ασε τα ιδιαιτερα που θα θησαυρισουν φετος...
    Αν βγουν οχι 168 αλλα 68 εκατ. απο αυτο εμενα βρασε με!
    Καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας από αυτούς που δεν ζητούν απόδειξη στο φροντιστήριο είμαι κι εγώ. Όχι μόνο επειδή τα υπόλοιπα που "θα γλιτώσω" τα χρειάζομαι αλλά πολύ περισσότερο επειδή όλοι μα όλοι οι φόροι μας πάνε στον γ@μημένο με το καρότσι. Να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου το καταλαβαίνω, να πληρώνω για να γίνονται δρόμοι και σχολειά επίσης, να πληρώνω για τον σακάτη, όχι!

      Όπως λέω και πιο πάνω, όλο αυτό που γίνεται δεν οδηγεί πουθενά. Αν γλιτώσω π.χ. 10 ευρώ από το φροντιστήριο (απόδειξη μου δίνουν, μικρότερη όμως) αυτό το 10ευρώ στην κατανάλωση πάλι δεν θα το βγάλω; Συνεπώς το κράτος θα εισπράξει πάλι το ίδιο ποσό. Αυτό ονομάζεται φοροδιαφυγή;;;

      Καμία (αριθμητικά = 0) λίστα φοροφυγάδων δεν έχει ξετινάξει το υπουργείο οικονομικών από την σύστασή του. Κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους, επιβάλλουν αστεία πρόστιμα που τελικά δεν εισπράττουν.
      Και όλα αυτά για τα μάτια του (ηλίθιου) κόσμου.
      Θα έρθουν όμως να τα πάρουν από τους μισθοσυντήρητους, απλά επειδή μπορούν.

      Όσα χρόνια ζεις, έχεις δει ποτέ να κατεδαφίζεται παράνομη βίλα; Έχεις ακούσει να κατάσχεται περιουσία βουλευτή και να αποδίδεται στο δημόσιο;
      Έδιωξαν (βλ. Τσίπρας) τον Νικολούδη και τον αντικατέστησαν με τον μίστερ ...αρχείο. Ο Παπαγγελόπουλος που τον αντικατέστησε, μονίμως βάζει τις υποθέσεις στο αρχείο (πρέπει να έχει μεγάλο), προφανώς επειδή δεν μπορεί να βλέπει πολλά χαρτιά πάνω στο γραφείο του.

      Έτσι θα πορευτούμε από δω και πέρα. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Από την επαναδιαπραγμάτευση περάσαμε στο (απείρως γελοιότερο): ψηφίσαμε τα μέτρα αλλά θα παλέψουμε να αλλάξουν.

      Για να απαντήσω στην ουσία του σχολίου σου, θα σου πω (το κοινό μυστικό) ότι πάσχουμε από ενότητα. Όταν απεργεί ο ένας κλάδος, ένας άλλος φωνάζει ότι δυσκολεύεται η ζωή του. Έτσι, οι φαρμακοποιοί απεργούν μόνοι τους, οι δημ. υπάλληλοι μόνοι τους, μόνοι τους οι εργατοϋπάλληλοι, οι λογιστές, οι αρτοποιοί, οι ναυτεργάτες, οι αγρότες κλπ κλπ. Κάθε φορά όλοι μας διαμαρτυρόμαστε για τις επιπτώσεις των απεργιών των άλλων κλάδων και επαναστατούμε όταν θιχτεί και το δικό μας συμφέρον. Μόνο τότε!
      Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι το να σπέρνεται διχόνοια μεταξύ των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί οι μόνοι που χάνουν είναι αυτοί, όχι το Κεφάλαιο, όχι οι κυβερνήσεις.

      Όπως έχει πει ένας φίλος: όταν επαναστατείς μόνο όταν θίγονται τα δικά σου συμφέροντα, δεν λέγεσαι επαναστάτης, λέγεσαι παρτάκιας.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Πέτρο! Χαίρομαι που είσαι πάλι εδώ, είχες λείψει από τη γειτονιά. Ελπίζω να είσαι καλά.
    Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να μιλήσω, Ανακατεύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου έλειψε η παρέα.
      Σιγά σιγά επανέρχομαι. Φαίνεται δεν αντέχω για πολύ την αποτοξίνωση.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  7. Στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα τελικά..μόνο το δάχτυλο θα αλλάζει θέσεις, αλλά το λάστιχο καπούτ!
    Καμιά λογική!!
    Μόνο απελπισία!
    Όσο για το δράμα της Ταχιάου τι να πρωτοπώ!! Ξέρεις τι βάσανο είναι να μην μπορείς να βάλεις πλυντήριο και να αναγκάζεσαι να αγοράζεις καινούρια ρούχα?
    Προκόπω η μαντάμ...θα ανοίξει σπίτι θα κάνει παιδιά και θα πλουτίσουν τα μαγαζιά σε ακτίνα χιλιομέτρων από την κατοικία της...να υποθέσω πως αυτή δεν πλένει ούτε τα καινούρια εσώρουχα πριν τα φορέσει...νοικοκυρά, όχι αστεία!
    Αλλά θα μου πεις βουλευτής ήταν, που να ξέρει από οικονομία και οικιακά?
    Οι γιατροί τα φακελάκια θα τα παίρνουν με πιστωτική, ή το φακελάκι θα μείνει να μας θυμίζει τις παλιές καλές εποχές?
    Ναι, ναι, ακόμα ζητάνε!!

    Ελπίζω τώρα να είναι όλα καλά με την υγεία σου και να μην ήταν κάτι σοβαρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι βάσανο να είσαι βουλευτής;
      Εμένα θα μου πεις! Γιατί νομίζεις ότι δεν πάω;
      Δεν αντέχω τα βασανιστήρια!
      Όχι, πες μου αλήθεια, εσύ αντέχεις όλη την ώρα να κερνάς και να κερνιέσαι; Αντέχεις να βλέπεις στοίβες τα ασιδέρωτα και να σου καίγεται η καρδιά που δεν μπορείς να τα σιδερώσεις γιατί έχεις να πας να κεράσεις και να κεραστείς;
      Μη σου τύχει κοπέλα μου. Μακριά από εμάς και ας είναι και στον κ.... της κ. Ταχιάου που το συνήθισε.

      Σοβαρό ήταν. Καμπανάκι χοντρό. Γι' αυτό προσέχω. Αν και κάτι μου λέει ότι με την περιφερόμενη μαλακία που δέρνει πολύ κόσμο, θα το ξαναπάθω.
      Σε ευχαριστώ πάντως.

      Διαγραφή
  8. Άκουγα κι εγώ για το διάμα της κυρίας τις προάλες!
    Μακριά από μας τέτοια πράγματα,υποφέρουν οι άνθρωποι!

    καλησπέρα και από εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Αυτοί που την έστειλαν στη Βουλή πρέπει πραγματικά να την μισούσαν.
      Μα τι άνθρωποι υπάρχουν...!!!

      Διαγραφή
  9. Πέτρο, αυτά που λέει η Ταχιάου, είναι αφελής και τα λέει. καθότι τα πιστεύουν πάρα πολλοί από εκεί μέσα (Βουλή), απλά η Ταχιάου τα ξεστόμισε. Παλικαράδες, ξεπαλικαράδες, κανείς από τους 300 και ποτέ, δεν απαρνήθηκε κάτι από τα προνόμια των βουλευτών. Αντιθέτως, σφάζονται τα παλικάρια και ειδικά στις παντός είδους "επιτροπές", ποιος θα πρωτο-κατοχυρώσει να βρίσκεται σε όσο πιο πολλές επιτροπές μπορεί. Βλέπεις, οι επιτροπές πληρώνονται με "το κομμάτι" Εννοώ πως κάθε φορά που συνεδριάζει κάθε επιτροπή, πέφτει το παραδάκι, φαντάσου πόσα τσεπώνει ο καθένας τους αν είναι σε πάνω από μια επιτροπές. Στο blog μου έχω αυτήν εδώ την ανάρτηση:
    http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html
    ...η οποία γίνεται ανάρπαστη, δυο χρόνια τώρα.
    Από την άλλη πάλι, αυτός ο Πατούλης, ξέρεις ε; Πήγαινε για υποψήφιος της ΝΔ, αλλά ας όψεται η κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους αφήνει "απλούς" δημάρχους κι "απλούς" προέδρους του ΙΣΑ. Με μαθηματική ακρίβεια ΚΑΙ αυτός θα μας κατσικωθεί αργά ή γρήγορα και μετά θα κλαίγεται σαν την Ταχιάου και θα νοσταλγεί τις παλιές χρυσές εποχές που ήταν ένας φτωχός και μόνος δήμαρχος/πρόεδρος... Ε ρε θρασύτης!

    Υ.Γ Καλωσόρισες και πάλι στην Κόλαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διαβάσεις τη μισθοδοσία της Ταχιάου (στο λινκ του άρθρου της την έχει) θα δεις ότι οι βουλευτές δίνουν από το μισθό τους (= τα λεφτά μας) ενίσχυση στο κόμμα. Το οποίο κόμμα (κάθε κόμμα) μαζεύει από παντού.
      Φυσικά υπάρχουν ισοδύναμα. Φροντίζουν να τους βάζουν σε επιτροπές, τους δίνουν εκτός έδρας, τους παρέχουν ατέλειες, πληρωμένους συμβούλους, λεφτά για οργάνωση γραφείου,λάπτοπ, κινητά με δωρεάν συνδέσεις και πολλά πολλά άλλα. Τα ξέρεις.
      Η κα Ταχιάου που είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να πάει στην Πρόεδρο της Βουλής φτου κακά-Κωνσταντοπούλου και να της ζητήσει να της αφαιρεθεί ένας συμβουλάτορας και στη θέση του να προσλάβει μια που να της σιδερώνει τα πλυμένα.
      Άμα με ρώταγε θα της το 'λεγα.

      Ο Πατούλης είναι το λάιφστάιλ της πολιτικής. Με όσους εσύ γνωρίζεις που ψηφίζουν το κόμμα του, λες να έχουν καλύτερον από δαύτον;
      Μπουζουκλερί, γαρδένια, ζεμπεκιά, 4Χ4, πλαστικές και σοβάδες στα μούτρα για αναστύλωση, σαλέ, γκαλά, φωτογράφοι, συνεντεύξεις, εκπομπές...
      Άντε και στην Πάνια βρε...

      Διαγραφή