Σελίδες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ψευτοδίλημμα

Διάλεξε μνημόνιο

Τσίπρας ή Μεϊμαράκης; Σοβαρό δίλημμα! Κάνουμε εκλογές για να βγάλουμε πρόσωπο. Μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να βγει πρωθυπουργός που δεν θα είναι μνημονιακός, μετράμε το μπόι τους για να βρούμε ποιος είναι λιγότερο χαλασμένος και μεγαλύτερης χρήσης.

Έχει καταλάβει κάποιος ότι οι εκλογές θα γίνουν για να επιλεγεί ή επιβραβευθεί πολιτική; Όχι αποικιοκρατική, σε εθνική αναφέρομαι.

Ούτε καν έχουν. Αν είχαν θα την ξέραμε. Αν είχαν δεν θα ψήφιζαν μνημόνια. Πάντως οι ίδιοι στα ντιμπέιτ και όπου συνεντευξιάζονται λένε πως θα εφαρμόσουν το μνημόνιο (αυτό θα έλειπε!), αλλά στο μεταξύ θα ψάξουν … θα παλέψουν … θα αναζητήσουν τρόπους απεμπλοκής από αυτό. Θα βρουν δηλαδή μέσα στο μνημόνιο κάποια "παράθυρα" για να κοροϊδέψουμε τους ηλίθιους τους ευρωπαίους που δεν ήξεραν τι έγραφαν.

Φυσικά δεν ξεκαθαρίζουν σε ποιες ακριβώς σελίδες θα ψάξουν. Ίσως σε αυτές που μέχρι και σήμερα δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί.

Αν δεν ήσασταν για κλάματα, θα μπορούσαμε με τα χάλια σας να γελάμε!

Το μόνο που οφείλουν να κάνουν όλα τα μνημονιακά κόμματα που ετοιμάζονται από τις Βρυξέλλες να (συγ)κυβερνήσουν, είναι αντί να συγκρίνουν "προγράμματα" - που ούτως ή άλλως δεν έχουν - να συγκρίνουν μνημόνια. Ποιο νόημα έχουν τα ντιμπέιτ και οι προεκλογικές ομιλίες από εξέδρες, ποιο νόημα θα έχει μεθαύριο η συζήτηση (παρωδία) επί των προγραμματικών θέσεων της νέας κυβέρνησης, όταν το μνημόνιο ορίζει μέχρι και πόσο θα πωλούνται τα μανταλάκια της μπουγάδας; Όταν άλλη τιμή (λόγω ΦΠΑ) έχει το χοιρινό σουβλάκι χωρίς αλάτι από το αλατισμένο;

Μας έχουν αλυσοδέσει και μετράνε τις ανάσες μας κι εσείς καμώνεστε τους επαναστάτες!

Αντί να κάθεστε να τσακώνεστε ποιο μνημόνιο περιέχει τα επαχθέστερα για το λαό μέτρα και τα απαλλακτικότερα για το Κεφάλαιο, μήπως να μας πείτε σε ποιους συγκεκριμένους όρους των μνημονίων (που όλοι φέρατε) περιέχονται μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων;

Λαϊκών στρωμάτων! Τι κάθομαι και λέω τώρα! Και μόνο να περιέχει μια πρόταση τον όρο ‘λαϊκός’ ή παράγωγά του, αρκεί για να σας γίνει η τρίχα κάγκελο!


Από τα λάθη του ο Τσίπρας, δύο μόλις …παραδέχτηκε: την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη θέση της ΠτΒ και την επιλογή της διαπραγματευτικής ομάδας του υπουργείου Οικονομικών. Τον Βαρουφάκη δηλαδή.
Ότι, ας πούμε, αν είχε στείλει από την αρχή τον Τσακαλώτο, ο Φον Καρότσης θα είχε φοβηθεί.

Αν πραγματικά αυτά τα πιστεύεις, είσαι για γέλια κακομοίρη!

Αυτά τα σιχαμερά ανθρωπάρια σάς έχουν της φάπας. Όλους! Παλιούς και νέους. Νεοναζί αποβράσματα που η ψυχοσύνθεσή τους δεν διαφέρει σε τίποτα από των προγόνων τους. Παίρνουν (τους δίνετε) την χώρα μας κομμάτι κομμάτι χωρίς να ανοίξει (δικό τους) ρουθούνι. Αυτοί οι σκατάνθρωποι δεν χαλαρώνουν τη θηλιά στο λαιμό μας, κάνοντας εμμονικά λόγο για "συνθήκες και κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους". Αν αυτό ισχύει, μήπως να μας εξηγήσει κάποιος με ποιο δικαίωμα η Γερμανία μονομερώς έθεσε εκτός ισχύος την συνθήκη Σένγκεν, η Ουγγαρία επίσης μονομερώς έκλεισε τα σύνορά της και ανέστειλε την συνθήκη, η δε Γαλλία ακολουθεί, απειλώντας πως αν χρειαστεί θα την αναστείλει και αυτή;  

Πότε όλα αυτά συναποφασίστηκαν; Ποτέ! Απλά έτσι γουστάρουμε! Παραβιάζουμε τους κανόνες επειδή μπορούμε.

Και ενώ οι κανόνες γίνονται λάστιχο όποτε και από όποιους, εμείς πρέπει να παραμένουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Να υπογράφουμε τα πάντα, να υπομένουμε τα πάντα, σαν να μην έγιναν εκλογές, σαν να μην απαντήσαμε ήδη 2 φορές ότι δεν αντέχουμε άλλη λιτότητα. Και ξανακάνουμε εκλογές.

Πολύ θα δυσκολευτεί ο ιστορικός του μέλλοντος να εξηγήσει το γιατί αφού ο λαός δύο φορές μέσα σε 5 μήνες είπε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, εσύ Τσίπρα έψαχνες να βρεις και τρίτη.
Στο μόνο που θα συμφωνήσω με την πασοκάρια Φωφώκα, είναι αυτό που είπε όταν ξεκίνησε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών: "γιατί η χώρα οδηγείται σε εκλογές, γιατί ενώ υπάρχει μια Βουλή με 220 βουλευτές θα πρέπει να αναζητήσουμε μια νέα που θα ψάχνει 151;".


Το λάθος σου Τσίπρα που σε κοροϊδεύουν για αυτοδυναμία (και με τη σειρά σου κοροϊδεύει εμάς), είναι που νομίζεις ότι ο λαός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις 25 του Γενάρη, ψήφισε για να γίνεις εσύ πρωθυπουργός. Θέλεις να νομίζεις ότι αυτός ο λαός δεν ψήφισε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ πριν ΕΣΥ τον διασπάσεις, αλλά επέλεξε απλά ένα πρόσωπο: το δικό σου.

Καλαμοκαβαλάρηδες πέρασαν πολλοί. Κανείς πια δεν τους θυμάται.

Να σε ενημερώσω Αλέξη ότι ο λαός που πρόσφατα έφτασε τον ΣΥΡΙΖΑ μια ανάσα από την αυτοδυναμία, δεν ήθελε μόνο εσένα αλλά ΚΑΙ τον Βαρουφάκη ΚΑΙ την Κωνσταντοπούλου ΚΑΙ τον Λαφαζάνη και άλλους. Να είσαι βέβαιος ότι ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του Γενάρη, ποσώς ενδιαφερόταν για τη δική σου φάτσα. Εκτός και αν δεν έχεις καταλάβει ότι στην Αριστερά ΔΕΝ έχουν σημασία τα πρόσωπα.

Περιμένω λοιπόν να δω για ποια αυτοδυναμία μιλάς, όταν έγραψες στις σόλες των παπουτσιών σου το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έγραψες κάπου χειρότερα το 61,3% του ΟΧΙ, υπέγραψες χείριστο μνημόνιο, διέσπασες το κόμμα σου, έφυγαν όσοι δεν πούλησαν ιδέες.

Πως, αφού απέτυχες στη διαπραγμάτευση, μας έφερες τελικά μνημόνιο και αφού το πέρασες από τη Βουλή και το έκανες νόμο του κράτους, ύστερα θα το αλλάξεις. Σπάω το σκατοκέφαλό μου να καταλάβω πως θα καταφέρεις να πείσεις αυτά τα καπιταλιστικά καθάρματα που μας βλέπουν για σκουπίδια στην ευρωπαϊκή τους αυλή, ότι διέπραξαν έγκλημα. Λες να μη το ξέρουν ή φαντάζεσαι πως δεν το έβλεπαν πριν;

Διάβασα στο ΚτΠ αποσπάσματα της συνέντευξης Τσίπρα που έδωσε χτες στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ταΐζοντας για μια ακόμη φορά σανό τον ελληνικό λαό, μας είπε ότι "Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας. Και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική".


Και ενώ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ μνημόνιο λήγει σε 3 χρόνια, περιμένουμε τον 4ο και τελευταίο για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να μπει η 13η σύνταξη, να πέσει ο ΦΠΑ, να χαμηλώσει η φορολογία στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και ένα σωρό άλλα του προγράμματος Θεσσαλονίκης.
Πάμε ένα στοιχηματάκι ότι οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα;
Που το ξέρω; Πες πως είμαι μάντης. Ειδικά στο θέμα ‘εκλογές’ θα βρεις πολλούς.

Στο μεταξύ ο Μεϊμαράκης (καθόλου τυχαία) προβάλλει συνεχώς τον εαυτό του, κρύβοντας το σκουπιδαριό που σέρνει πίσω του. Για να ξεφορτωθεί (όχι για πολύ, λίγες ώρες έμειναν) τα "βαρίδια" της νουδού που σηματοδοτούν το παλιό της ναφθαλίνης, υπενθυμίζουν τον δεινοσαυρισμό που δεν λέει να ψοφήσει, αποπνέουν σαπίλα, ζέχνουν φασιστίλα και όλα μαζί απωθούν τους πολίτες, παρουσιάζεται ο Βαγγέλας ως ο μόνος παίκτης στη σκακιέρα απέναντι στον Τσίπρα. 

Με τη μαγκιά νταβατζή της Τρούμπας!

Στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός πάθει μαλάκυνση και ξεχάσει τις μουτσούνες που κυβερνούσαν μέχρι και πριν λίγους μήνες, μήπως νομίζεις πως ο Βαγγέλας δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση με Ντινόπουλο, Βούλτεψη, Μητσοτάκη, Κεδίκογλου, Βαρβιτσιώτη, Γιακουμάτο, Βορίδη, αδώνι και λοιπούς; Μήπως νομίζεις ότι η Δεξιά έχει και άλλους, καλύτερους, που τους κρατάει στον "πάγκο" για χρυσές αλλαγές;
Μη γελιόμαστε. Είστε τόσο πολύ δοκιμασμένα άχρηστοι που μόνο κολλημένοι και λαμόγια απέμειναν να σας ψηφίζουν.

Στο ψευτοδίλημμα δεν μπαίνω. Όχι τέως πρωθυπουργέ, δεν θα με βάλεις να επιλέξω ή εσένα ή τον δεξιό καραγκιόζη. Έχουν μείνει ελάχιστοι ακόμη που το χάφτουν και εγώ δεν είμαι ανάμεσά τους. Επειδή μας φορέσατε κουκούλες, δεν πιστέψαμε όλοι ότι νύχτωσε! Κατάλαβέ το!


ΥΓ: Αλέξη, ζω για την ημέρα που ως αντιπολίτευση θα σου φταίει ο Λαφαζάνης που δεν υπέγραψε μνημόνιο και ταυτόχρονα ο Μεϊμαράκης που θα το εφαρμόζει. Εσύ κάτσε ανάμεσα στους δύο και κάνε τραμπάλα.

10 σχόλια:

  1. ψευτοδιλήμματα και ψευτουποσχέσεις όπς πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ο (δολο)Φον-Καρότσης, τον πέτυχε το στόχο του.
    Κι άντε να δούμε τώρα ποιο ψέμα θα διαλέξουμε...
    Καλή φώτιση Πέτρο κι ας βγει αυτός που λέει τα λιγότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ότι φαίνεται διαλέξαμε (ως λαός, όχι προσωπικά) τον λιγότερα χειρότερο.
      Στις Βρυξέλλες τρίβουν τα χέρια τους με τη μαλακία που μας δέρνει. Διότι αποδείξαμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το μνημόνιο είναι ανεκτό, αν το επικοινωνήσεις όπως πρέπει.
      Από Δευτέρα που αρχίζει η εφαρμογή του, μη βγει κανένας και πει ότι δεν ήξερε.

      Διαγραφή
  3. Τι να σου κάνω, που δεν μπορείς να με διαβάσεις, κι έχω μέσα στην ανάρτηση μου σήμερα όλα όσα ήθελα να σου απαντήσω... Αρκεί να σου πω ότι υπάρχει και μια άλλη άποψη (η δική μου εννοώ) κι ελπίζω να την συμμερίζονται και κάποιοι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον εσύ με καταλαβαίνεις.
      Θα τα πούμε κάποια στιγμή, αυτό είναι σίγουρο.

      Διαγραφή
  4. Διάβασα στην ανάρτησή σου ό,τι ακριβώς σκέφτομαι και'γω.
    Δεν ήμουν ποτέ φανατική κανενός και δεν πρόκειται να γίνω.
    Μπορεί να ψηφίσαμε Τσίπρα αλλά μας απογοητευήτευσε με την πολιτική που ακολούθησε και αυτό θα το πληρώσει ακριβά.

    Καλό βόλι ενάντια σ'ολους τους μνημονιακούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν το πλήρωσε ακριβά. Σχεδόν κράτησε τα ποσοστά του. Η αίσθηση που μου έμεινε από αυτές τις εκλογές είναι ότι ως λαός αποδεχόμαστε το μνημόνιο (άθροισε τα ποσοστά μνημονιακών κομμάτων και θα καταλάβεις) και το μόνο "διακύβευμα" ήταν ποιος θα μας το φορέσει καλύτερα και με τις μικρότερες αντιδράσεις.
      Οι γαμωευρωπέη έχουν καταλάβει ότι επειδή στον λαό της Αριστεράς υπάρχει δυναμικό παρόν στους αγώνες, φρόντισαν να καταντήσουν τον Τσίπρα αχυράνθρωπο και πιόνι τους ώστε να απορροφήσει τη λαϊκή εξέγερση.
      Είναι μεγάλο το έγκλημα του Τσίπρα, όχι μόνο για την Αριστερά και τους αγώνες της αλλά και για την πατρίδα. Δεν το πλήρωσε ακριβά αυτή τη φορά, απλά επειδή ο αντίπαλος ήταν για τον σκουπιδοτενεκέ.
      Χωρίς αντίπαλο η νίκη είναι εύκολη.

      Διαγραφή
  5. τι κρίμα να μην είμαι νιός θα επέλεγα το τριο σαλτιμπάγκο χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή