Σελίδες

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Όχι και πάλι Όχι


Λένε πως μετά από 6 μήνες αριστερής (και μεταλλαγμένης πια…) διακυβέρνησης και 1,5 μήνα μετά το δημοψήφισμα, έχουν λεχθεί και γραφτεί τα πάντα και πως από ένα σημείο και μετά γίνεται επανάληψη, μηρυκασμός των ίδιων και των ίδιων.
Διαφωνώ.
Μάλλον τα βοθροκάναλα, ο Τσίπρας και η αυλή του είναι που έχουν εξαντλήσει κάθε δικαιολογία και όλα τα φούμαρα για να μας πείσουν ότι αυτό που έρχεται (που δεν πρόκειται για την ελπίδα που μας είχαν υποσχεθεί) είναι κάτι μεταξύ τέλειου και λιγότερα χειρότερου.
Με τίποτα δεν έχουν εξαντληθεί τα αντεπιχειρήματα κατά του μεταστατικού καρκίνου που λέγεται μνημόνιο. Ένα μνημόνιο τόσο σωστά σχεδιασμένο για να σώσει τις γαλλογερμανικές τράπεζες την Ελλάδα, που έγινε σήριαλ με ολοένα και πιο φρέσκα επεισόδια.

Όσοι δεν εννοούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει ο άρρωστος να υπομείνει το τεχνητό κώμα περιμένοντας το πότε θα του αφαιρέσουν όλα τα όργανα για να τον θάψουν - αντί να πετάξει τα σωληνάκια και να πλακώσει τους γιατρούς στα γαμωσταυρίδια - μάλλον θα συνεχίσουμε να ουρλιάζουμε και να σας χαλάμε τον ύπνο.  
Όσο εσείς σκύβετε και λέτε ΝΑΙ, θα υπάρχουμε και εμείς οι λίγοι (;) εναπομείναντες γραφικοί να στεκόμαστε όρθιοι και να σας πρήζουμε με τα δικά μας ΟΧΙ.

Το "αστείο" ξεκίνησε νωρίς κι εμείς κάναμε πως δεν το βλέπαμε. Τα γελάκια με τη Μέρκελ, τα χαστουκάκια του Γιούνκερ, τα χτυπηματάκια στην πλάτη από τον Σουλτς. Κύριε πρωθυπουργέ, είτε τα επέτρεψες, είτε τα επεδίωξες, η εικόνα που εξέπεμψες είναι η ίδια: “θα γίνω μια από τα ίδια, θα γίνω αυτό που κορόιδευα, θα αφήσω τις παλιές συμμαχίες που με έφεραν ως εδώ και θα φτιάξω νέες. Ας είναι και με λύκους!”
Να τις χαίρεσαι. Εμείς πάλι ΟΧΙ.

Τρέξατε σε ολονύχτια συζήτηση στη Βουλή για να προλάβετε το πούστρογκρουπ που θα γινόταν στις 4. Κοίτα να δεις πόσο μακριά φτάνει το αίσχος που ζούμε και θα ζήσουμε, που όχι μόνο πιέζεστε από ημερομηνίες αλλά και από τα δευτερόλεπτα ακόμη.
Οι περισσότεροι βου-λεφτάδες απεμπόλησαν το δικαίωμά τους να μιλήσουν και να τοποθετηθούν για να πάνε να γαμ… κοιμηθούν μια ώρα αρχύτερα. Μάλιστα για να κερδίσουν περισσότερες ώρες ύπνου κοιμήθηκαν στα έδρανα. Δεν άκουσαν λέξη απ’ όσα ειπώθηκαν, όπως δεν χρειάστηκε καν για τους περισσότερους να διαβάσουν τι θα ψηφίσουν.
- Μα αυτό το μνημόνιο με καταδικάζει σε 50 χρόνια λιτότητας κι εσύ κοιμόσουν;
- Βρε δεν γ@μιέσαι κωλοέλληνα! Άνθρωπος είμαι (για σένα πάλι παίζεται).
Αυτοί που παρέμειναν ξάγρυπνοι είναι όσοι διάβασαν το μνημόνιο και το καταψήφισαν.

Παρακολουθώντας βιντεάκια στο διαδίκτυο με τη συζήτηση στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, έβλεπα φαρδιά πλατιά από κάτω τις λεζάντες των καναλιών. Τόσα δισ. θα πάρουμε τον Αύγουστο, τόσα τον Σεπτέμβριο. Και λεφτά υπάρχουν.

Όλες οι λεζάντες είχαν σχέση με λεφτά που έρχονται. Σε κανένα βίντεο δεν έτυχε να δω κάποια άλλη διαπίστωση, όπως για παράδειγμα τί ακριβώς ψηφίζουν οι σκυμμένοι στα τέσσερα βου-λεφτάδες των Συ.ΡΙΖ.α-Αν.Ελλ (ομού μετά των λοιπών συνηθισμένων να ψηφίζουν μνημόνια καθαρμάτων), που πούλησαν μπαλαμούτι στον κόσμο όσα χρόνια ήσαν στη Βουλή και μέχρι πριν ένα μήνα. Εκτός από τα δυσθεώρητα ποσά που θα έρθουν για να τα επιστρέψουμε ατόφια στους δανειστές - όχι μειώνοντας το χρέος αλλά μεγεθύνοντάς το - πουθενά δεν διάβασα για τα εγκλήματα που ετοιμάζονται να γίνουν προκειμένου να εκταμιευθούν οι δόσεις του θανάτου Ελλήνων και Ελλάδας.

Που θα διοχετευθούν τα υπέρογκα ποσά;
Σωστά μάντεψες! Χωρίς πια να μας ξενίζει καθόλου, διαβάζουμε [εδώ]:
"…άμεσα θα εκταμιευθούν 13 δισ. ευρώ από τα οποία τα 12,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα 0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές [Arrears]. Σε δεύτερο χρόνο, αλλά άμεσα, θα υπάρξουν άλλα 10 δισ. ευρώ με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών. Θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές."
Αν είσαι από αυτούς που έστω και για μια στιγμή πίστεψες πως η Ελλάδα χρειάζεται ΚΑΙ αυτό το μνημόνιο, βγες από δω γρήγορα και πάρε φεύγοντας ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ.


Έπαψε πια να με ξενίζει το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές:  
- Οι ευρωπέη "εταίροι" και δανειστές ποτέ δεν τις ήθελαν. Όσο εφάρμοζε ο ΓΑΠ μνημόνιο δεν ήθελαν να τα βροντήξει κάτω και να φύγει (…μήπως τον λυπηθεί η Ιστορία), ούτε ήθελαν να γκρεμοτσακιστεί ο Σαμαράς με αφορμή την εκλογή ΠτΔ, ούτε θέλουν να τους εγκαταλείψει τώρα ο Τσίπρας, από τη στιγμή που έπαψε να τους χαλάει χατίρι. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιβληθεί η εθνοκτόνα πολιτική τους, ας είναι πρωθυπουργός ο ίδιος ο Χατζηαβάτης και στην διακυβέρνηση ολόκληρο το θέατρο σκιών.
- Οι ποταμίσιοι/νουδουπασόκοι της …"αντιπολίτευσης" (που και που λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περνάει η ώρα) δεν είναι μαλάκες (καθάρματα, ναι) να φορτωθούν το χυδαιότερο, μέχρι στιγμής, μνημόνιο. Μια χαρά μας "σώζουν" χωρίς να κυβερνούν, άσε που οτιδήποτε πάει στραβά το χρεώνουν στην "Αριστερά".
- Όσοι απέμειναν στη σημερινή κυβέρνηση θέλουν να ζήσουν μέχρι τέλους το όνειρο. Ποια κόκα και ποιο lsd; Υπάρχει καλύτερη πρέζα από την εξουσία; Ρωτήστε τον Φίλη και τον Φλαμπουράρη να σας πουν, που έχωσαν τις καρέκλες στους κώλους τους και δεν τις ξεκολλάς ούτε με εγχείρηση.
Νόμισες πως μόνο η δεξιά και το "κέντρο" μπορούν να ξεπουλήσουν από ορυκτό πλούτο, λιμάνια και αεροδρόμια, έως ιδέες, αγώνες και ανθρώπους; Φυσικά και ΟΧΙ. Εμείς εδώ τι κάνουμε; Ήταν να μη μάθουμε τη δουλειά!


Ο κύριος πρωθυπουργός από "είμαστε κάθε γραμμή του Συντάγματος" μεταλλάχθηκε σε "είμαστε κάθε γραμμή του μνημονίου". Γιατί δεν θα αργήσει η ώρα που θα διαρρεύσει από το πούστρογκρουπ ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν ήσαν επιλογές της κυβέρνησης και πως οι δανειστές απλά βοήθησαν στον τεχνικό τομέα. Όχι, δεν είμαι προφήτης, απλά έχω μνήμη και θυμάμαι τι είπαν για τους σαμαροβενιζέλους, όταν πια δεν τους χρειάζονταν, όταν κατάλαβαν ότι ο λαός άρχισε να τους γυρίζει την πλάτη.

Τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, του οποίου στο εξής θα εορτάζεται η μνήμη στην Ελλάδα κάθε παραμονή 15Αύγουστου, ειπώθηκαν στη Βουλή (ως είθισται) δικαιολογίες, τερατολογίες, αρλούμπες, ψέματα και μαλακίες. Στις χειρότερες που ξεστόμισαν οι πωλητικοί αρχηγοί, τις οποίες έκανε λεζάντες η ΕΡΤ, θα απαντήσω εγώ.

Επειδή η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα,
σας φέραμε μνημόνιο με ευρώ. Χαχα!

Τότε βρείτε έναν καλό ψυχίατρο

Λέει να πάει κατά το Σούνιο και να φουντάρει

Για να φτάσουμε στον Καμμένο που το τερμάτισε…

Εσύ ή κάτι καλό καπνίζεις ή περνάς από οντισιόν
για να σε πάρει ο Χαϊκάλης στο θίασο.

Για τις δημοσκοπήσεις τα έχουμε πει πολλές φορές πόσο γραμμένες τις έχει αυτό το blog και εδώ μέσα έχουμε συμφωνήσει. Οι πωλητικοί όμως που δείχνουν να νοιάζονται για δαύτες, ας κοιτάξουν πρώτα και [αυτή] και μετά αποφασίζουν αν τους παίρνει να απειλούν με εκλογές.
(Δεν την πιστεύω, αρκεί όμως για να κάνει τους γλουτούς πολλών να τρέμουν)

Δημοσκόπηση σοκ-αξιωματική αντιπολίτευση ο Λαφαζάνης!
Οι τηλεφωνικές έρευνες που έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα Ινστιτούτα δείχνουν το κόμμα του Λαφαζάνη με ποσοστά έκπληξη από 18-24% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνεται βίαια στο 22-24%.
Εκεί όμως που γίνεται στην κυριολεξία μακελειό είναι στα ποσοστά της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή.
Η Νέα Δημοκρατία τήν οποία καταδίκασαν σε πολιτικό θάνατο οι Σαμαράς, Καραμανλής και Παυλόπουλος εμφανίζεται στο 14%.

Από την 25η του Γενάρη και μετά, η χειρότερη κατ’ εμέ διαπίστωση δεν είναι αυτή καθαυτή η μνημονιακή μεταστροφή του Τσίπρα και της αυλής του. Άλλωστε δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που οι πολιτικοί αραδιάζουν ψέματα. Το χειρότερο όλων είναι η στροφή 180 μοιρών ενός μεγάλου (;) τμήματος των ψηφοφόρων του ΣυΡΙΖα. Σαν έτοιμοι από καιρό εμφανίζονται να αποδέχονται πια το μνημόνιο (αρκεί η διαπίστωση πως είναι …αριστερό), να γλύφουν εκεί που έφτυναν (και το αντίθετο), να εφευρίσκουν από απίθανες έως γελοίες δικαιολογίες για να πειστούν πρώτα οι ίδιοι, να λοιδορούν πρώην συντρόφους και φίλους που δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά στις πιρουέτες.
Κωλοτούμπα το λένε; Τρόμος για το άγνωστο το λένε; Διπολική διαταραχή το λένε; Καθρέφτη φαντάζομαι πως έχουν και σε αυτόν πρέπει να ανοίξουν αυτήν την κουβέντα. Στον ίδιο καθρέφτη που πρόσφατα πρόβαραν τα ΟΧΙ τους.  
Ύστερα μπορούν να πάνε εκεί που έθαψαν την ιδεολογία, τα όπλα και τα ΟΧΙ τους, να θάψουν και τους καθρέφτες.

Λένε πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
Άλλοι λένε πως οι μόνοι χαμένοι πόλεμοι είναι αυτοί που δεν δόθηκαν.
Ο σοφός λαός μας λέει πως λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Εγώ νομίζω πως ήρθε η ώρα που ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι.



4 σχόλια:

  1. Δε θα σου κρυφτώ, με όλα τούτα που έγιναν αυτό το καλοκαίρι, μια διπολική διαταραχή την έπαθα η καψερή..
    Τρόμο για το άγνωστο έχω, αλλά κι αυτό που ζω εδώ και τόσα χρόνια τρόμο δε μου προκαλεί? Και να η σύγχυση αμέσως αμέσως....
    Άσε η γνώση πως τελικά ό, τι κι αν γίνει, θα είμαι (είμαστε) τα σίγουρα θύματα...
    Κι όσο αριστεροί και δεξιοί πολιτικάντηδες θα παίζουν τις κουμπάρες και θα τακτοποιούν τα λεφτουδάκια τους σε πιο σίγουρα μέρη, επειδή έχουν παιδιά που σπουδάζουν ή μανούλες που παίρνουν πρωτοβουλίες, όσο η εκκλησία θα συνεχίσει να θησαυρίζει από την απελπισία που θα μεγαλώνει και ο Κουρουμπλής θα μας κάνει κολονοσκοπήσεις για να βρει δικαιολογίες να μας αφήσει να πεθάνουμε στο τέλος, τόσο θέλω βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο!
    Δεν υπάρχει ελπίδα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, μια κολονοσκόπηση την έχουμε όλοι ανάγκη. Μετά από 5 χρόνια (+3 που ακολουθούν) παραφύσει σεξουαλικών σχέσεων με την τρόικα, δεν πιστεύεις κι εσύ πως πρέπει να ψαχτούμε;
      Ελπίδα δεν υπάρχει για όσους έχουν αποδεχτεί πως το φάρμακο που τους δίνει ο σκιτζής γιατρός που κάνει πειράματα, είναι το μοναδικό.
      Σ’ αυτή την περίπτωση Μαρία, ή αλλάζεις γιατρό ή φεύγεις από το νοσοκομείο και προσπαθείς να γιατρευτείς μόνος σου. Εκεί μέσα είναι βέβαιο πως θέλουν να σε σφάξουν.

      Διαγραφή
  2. Πέτρο για τις δημοσκοπήσεις που αναφέρεις, δεν πιστεύω πως είναι βάσιμες.
    Ανέφικτα τα ποσοστά αυτά για τον Λαφαζάνη.
    Και βασικά δεν μ' ενδιαφέρει πια ποιος θα βγει μπροστά. Η αριστερά δεν είναι πλατφόρμες και τσιτάτα. Είναι αξία και στάση ζωής. Και όπως φαίνεται, οι εκπρόσωποι του χώρου αυτού, αποδείχτηκαν ανέτοιμοι να διαχειριστούν την εντολή που τους δώσαμε.
    Παρόλα αυτά, διατηρώ τις ελπίδες μου. Αθεράπευτη η περίπτωσή μου, ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε κι εγώ πιστεύω πως υπάρχουν αυτά τα ποσοστά, το έγραψα στο κείμενο. Μη ξεχνάμε όμως πως και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δεν ανιχνεύτηκαν σε καμία (δημοσιευμένη) δημοσκόπηση.
      Πιστεύω πάντως ότι οι διαφωνούντες δεν είναι άνθρωποι της καρέκλας και πως οι επόμενες κινήσεις τους δεν θα έχουν να κάνουν με την προσωπική πολιτική τους επιβίωση. Αν τα κίνητρά τους είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά, νομίζω πως θα «κάθονταν στα αυγά τους». Ούτε τα υπουργεία τους θα άφηναν, ούτε θα τα έβαζαν με ένα ολόκληρο σύστημα να τους κυνηγά, σε αγαστή συνεργασία με τους (κάποτε) συντρόφους τους.

      Διαγραφή