Σελίδες

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ποια Ευρώπη;



Είναι και κάποιοι που μέσα στο κατακαλόκαιρο αφήνουν σπίτια, δουλειές, σχολεία, οικογένειες, για να φτάσουν στις πανέμορφες ελληνικές παραλίες και να κάνουν τουρισμό. Το ίδιο βέβαια γίνεται και μέσα στο καταχείμωνο, ίσως επειδή η απόγνωση δεν έχει ημερομηνία.

Είναι και κάποιοι που στέκονται αδιάφοροι παρακολουθώντας στην τηλεόραση αντικείμενα που επιπλέουν, κεφάλια - μαύρα στίγματα που ξεχωρίζουν στο απέραντο βαθύ μπλε, σώματα στις ακτές σκεπασμένα με σεντόνια. Σίγουρα θα σκέφτονται πως οι εικόνες είναι από κάποιον άλλον πλανήτη που αποκλείεται να επισκεφτούν. Ίσως επειδή η αλήθεια … με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου … παύει να έχει αξία.

Είναι και κάποιοι που πιστεύουν ότι πίσω από τη μετανάστευση υπάρχει σχέδιο. Πως οι ισλαμιστές θέλουν να νοθεύσουν την "χριστιανική" Ευρώπη και να γεμίσουν παντού μαντήλες και τζαμιά. Ίσως επειδή κάθε νοήμων μουσουλμάνος ορέγεται αυτή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες να τον φιλοξενήσει σε πεντάστερα, να του δώσει βίζα, περίθαλψη και δουλειά με αξιοπρεπέστατο μεροκάματο.

Η φετινή χρονιά έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ μετανάστευσης. Μέσα στο πρώτο επτάμηνο έχουν εντοπιστεί και "συλληφθεί" στην Ελλάδα περισσότεροι από 156.000 μη νόμιμοι μετανάστες.


Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πάνω από 11.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται, περιθάλπονται, σιτίζονται με πρωτοβουλίες και δράσεις κυρίως εθελοντών.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά στην πτωχευμένη Ελλάδα, οι ευρωπαίοι "εταίροι" μάς κάνουν πλάκα. Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε, λέει, να φιλοξενήσει τον απίστευτο αριθμό των 250 μεταναστών μέσα στα επόμενα 2 χρόνια (πολλαπλάσιους θα συναντήσεις σε οποιαδήποτε ελληνική κωμόπολη) και αυτό έβγαλε στους δρόμους εκατοντάδες Λετονούς που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για 250 ανθρώπους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη και δεν είναι καν σίγουρο αν επιθυμούν να παραμείνουν στη Λετονία.

Οι Λετονοί δεν αντέχουν 250 ανθρώπους ούτε για μια ημέρα. Αν κάνεις μια πρόσθεση τους αριθμούς του πιο πάνω πίνακα θα βρεις ότι μέσα σε μια δεκαετία πέρασαν τα ελληνικά σύνορα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Μια μεγαλούπολη, η δεύτερη σε πληθυσμό της Ελλάδας!
Και μιλάμε για τους επίσημα καταγεγραμμένους. Μόνο να περάσει αυτό το νούμερο από τη σκέψη των Λετονών που διαμαρτύρονται, δεν θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε εγκεφαλικά!


Στο μεταξύ, κανένας δεν αποφασίζει (ούτε καν σκέφτεται) να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία. Μια Τουρκία που - όπως μας βολεύει να νομίζουμε - "αφήνει ανεξέλεγκτα" τα δικά της θαλάσσια σύνορα για να δρουν τα δουλεμπορικά ανενόχλητα, την ίδια στιγμή ξοδεύει εκατομμύρια για να παραβιάζει εκατοντάδες φορές την ημέρα τα εθνικά εναέρια και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας (της Ευρώπης, εξακολουθούν να πιστεύουν μερικοί ρομαντικοί και συνάμα ηλίθιοι) και για να βομβαρδίζει τους Κούρδους σε Ιράκ και Συρία, επιτείνοντας τη μετανάστευση!

Και αναρωτιέται κανείς: μα δεν θα έπρεπε και η Τουρκία (που κατά τα άλλα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό) να λάβει μέτρα ώστε να αποκλείσει τις στρατιές των δουλεμπορικών που πηγαινοέρχονται στο θαλάσσιο χώρο της; Μα επιτέλους, είναι τόσο εύκολο να φεύγει ή να φτάνει όποιος και όποτε θέλει στις ακτές της; Τότε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο κορβέτες και τορπιλάκατοι για να τσεκάρουμε αν θα τις αντιληφθούν!

Η απάντηση είναι απλή. Αρκεί (θα αρκεί για πάντα) το Δουβλίνο ΙΙ ώστε τα pigs του Νότου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) να φορτώνονται το πρόβλημα. Οι άρχοντες του ευρωπαϊκού Βορρά (θέλουν να…) πιστεύουν ότι το πρόβλημα λύνεται συζητώντας πίσω από κλειστές πόρτες και στέλνοντας πακέτα με ευρώ (που όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά τα κατασπαράσσουν και οι λίγοι).
Και όλα αυτά τα χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι σπρώχνονται με τη σκούπα κάτω από το χαλάκι.


Άγγλοι και Γάλλοι θωρακίζουν την Μάγχη από κοινού, ώστε να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών στις χώρες τους.
Στη Δανία ετοιμάζεται καμπάνια που θα αποτρέπει τους μετανάστες να φτάνουν στη χώρα.
Η Ουγγαρία για να να αποτρέψει το μεταναστευτικό ρεύμα ετοιμάζεται να κατασκευάσει στα σύνορα με τη Σερβία τοίχο ύψους 4 μέτρων και μήκους …175 χιλιομέτρων!

Φαίνεται πως κάποιοι από τους "εταίρους" μας, μόλις άρχισαν  να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής που συντελείται εδώ και δεκαετίες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Τους είναι δύσκολο να το καταλάβουν όταν βομβαρδίζουν αμάχους, ή όταν κάνουν τα στραβά μάτια όποτε τους βομβαρδίζουν άλλοι. Όταν οι μετανάστες σκάνε μύτη και στη δική τους πόρτα, τότε αρχίζουν να συνειδητοποιούν την ύπαρξή τους. Άσε που τα δελτία ειδήσεων τούς δείχνουν κοντύτερους, από κοντά φαίνονται πιο ψηλοί.
Είναι σαν τις γάτες· όσο κυκλοφορούν στον κάτω μαχαλά κανείς τού απάνω δεν νοιάζεται, μιας και δεν διαταράσσεται ο δικός τους ύπνος. Όταν ανηφορίσουν και στη δική τους γειτονιά, τότε ανακαλύπτουν ότι το νιαούρισμα ενοχλεί.


Τα καραβάνια με βομβαρδισμένους, κυνηγημένους, εξαθλιωμένους πρόσφυγες θα συνεχίζουν να καταφθάνουν,
οι δουλέμποροι θα συνεχίσουν να κερδίζουν εκατομμύρια στοιβάζοντας σε σαπιοκάικα την ελπίδα,
οι Βόρειοι θα συνεχίσουν να συσκέπτονται πίσω από κλειστές πόρτες,
οι Νότιοι θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τις οικονομικές, πολιτισμικές και -κυρίως- τις ανθρωπιστικές τους αντοχές
και οι χαζοβιόληδες θα συνεχίσουν να ανασύρουν φωτογραφίες από τα βάθη της μαλακίας τους!

ΥΓ1: Το παρόν κείμενο δεν χαϊδεύει τα αυτιά κανενός μετανάστη που θέλει να επιβάλλει τη δική του βία, αντιδρώντας στη βία που δέχεται, είτε επιδιώκοντας να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τον ιστό της, είτε προπηλακίζοντας τουρίστες και περαστικούς. Όποιος πιστεύει ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ πως υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλει να σέβεται και όλων των άλλων.

ΥΓ2: Αντί να πάρουμε από έναν μετανάστη στο σπίτι μας, όπως έχουν κατά καιρούς δηλώσει τα διάφορα εμετικά ανθρωπο-απόβλητα, Πάγκακος [εδώ], άδωνι, Πλεύρης [εδώ], μήπως να παίρναμε όλοι στα σπίτια μας από έναν ντόπιο ηλίθιο μπας και του βάλουμε μυαλό;
Να είμαστε ξηγημένοι, τους παραπάνω δεν τους θέλω με τίποτα. Για να μην κάνω ζωοκτονία δώστε μου άλλον…


4 σχόλια:

  1. Και όλα αυτά που μας συμβαίνουν είναι τώρα τυχαία...;;;;
    Ό,τι και να ακούσω δεν με πείθει κανείς ότι έτυχε και έρχονται σ' εμάς όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες!
    Ασελγούν όλοι τους επάνω μας και οι Δυτικοί και οι Αντολίτες... Αυτό έχω να πω.
    Μπορεί να λυπάμαι πραγματικά για τις ανθρώπινες ζωές που ψάχνουν ένα καταφύγιο ζωής και δεν έχω καμία αντίρρηση να προσφέρω ό,τι είναι αναγκαίο, για να ανακουφιστούν - αρκεί να σέβονται κι αυτοί όσους τους φιλοξενούν, όμως η κατάσταση πια είναι γελοία και φυσικά στημένη!!!!
    Όλοι γύρω μας έτσι απλά γαμούν και δέρνουν με απόλυτη αδιαφορία για τον άνθρωπο!!!!
    Οργίζομαι και το μόνο που σκέφτομαι κάποιες στιγμές είναι το "φωτιά και τσεκούρι"!!! Τίποτε άλλο κι ας μας βγει σε κακό επιτέλους... Κάποιες στιγμές είναι αφόρητο το πνίξιμο που αισθάνεσαι με την απόλυτη αδικία που μαστίζει την ανθρωπότητα!!!
    Μπορεί να με παρεξηγούν κάποιες στιγμές, γιατι το ρίχνω στην τρελή, για να μην σαλτάρω, αφού δεν μπορώ να αποδώσω το δίκαιο..., αλλά δεν με νοιάζει κυριολεκτικά, καθώς στο τέλος θα πάμε να αυτοκαταστραφούμε και να τελειώνουμε.
    Συγνώμη για την ένταση και την υπερβολή των λόγων, όμως κάνω πολύ μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσω ισορροπίες σε πολλά επίπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι έρχονται οι πρόσφυγες πρώτα στην Ελλάδα φυσικά και είναι τυχαίο. Αρκεί να κοιτάξουμε τον χάρτη. Δεν θα φύγει ο Σύριος, ο Ιρακινός, ο Κούρδος από τα παράλια της Τουρκίας για να πλεύσει ολόκληρη τη Μεσόγειο και να κατέβει στην Πορτογαλία. Ούτε θα κατέβει στην Αίγινα. Στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στην Κω θα φτάσει πρώτα.
      Ακόμη και αν ο Ιρλανδός τους περίμενε με ανοιχτές αγκάλες, πάλι η Ελλάδα θα ήταν η πύλη εισόδου.
      Το θέμα είναι ότι αφού οι άρχοντες του βορρά φροντίζουν να τους βομβαρδίζουν, ή να ανέχονται τους βομβαρδισμούς αυτών των ανθρώπων, μετά κάνουν την πάπια. Θέλουν ούτως ή άλλως να γκρεμίσουν την Ελλάδα από τα θεμέλια και προσπαθούν να την διαλύσουν ποικιλοτρόπως.
      Αν δεν ήταν έτσι θα σταματούσαν την επεκτατική τους πολιτική. Αν δεν ήταν έτσι θα υπήρχαν κοινές ευρωπαϊκές δράσεις στη Μεσόγειο που θα απέτρεπαν τα δουλεμπορικά να πλησιάσουν. Οι θαλάσσιοι δρόμοι δεν είναι δα και χιλιάδες και οι ελληνικές Αρχές δεν μπορούν από μόνες τους να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
      Σου κάνει τη χάρη και εκείνη η κινέζικη μπάμια υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ. Κάλλιστα θα μπορούσαν να επέστρεφαν οι μετανάστες όχι στις πύλες εισόδου της Ευρώπης, αλλά στη χώρα απ’ όπου ξεκίνησαν, την Τουρκία δηλαδή.
      Τώρα πια όμως Γλαύκη δεν μιλάμε για μετανάστευση, μιλάμε για προσφυγιά. Πέρα από τα ανθρώπινα καραβάνια οικονομικών μεταναστών που σχηματίζονται προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, υπάρχουν και εκατομμύρια ψυχές που μετατράπηκαν σε πρόσφυγες, όχι με δική τους ευθύνη και επιλογή.
      Έχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων που καταφθάνουν στην πτωχευμένη Ελλάδα δεν ορέγονται τη δική μας εξαθλίωση. Θέλουν να φύγουν για αλλού, να βρουν δουλειές και να ζήσουν. Εδώ δεν θα καταφέρουν τίποτα από τα δύο.

      Διαγραφή
  2. Οι "φίλοι" μας οι Λετονοί στήνουν γιορτές και παρελάσεις με τους βετεράνους των SS. Τι να περιμένεις απ' τους νοσταλγούς της Βέρμαχτ ρε Πέτρο?
    Κι όσο κι αν μιζεριάζουμε στη μικρή μας χώρα, όσο κι αν μας θεωρούν τεμπέληδες ή άχρηστους, αυτό που σηκώνουμε στους ώμους μας είναι αξιοθαύμαστο. Κανείς τους δεν θα το άντεχε. Ας το βουλώσουν λοιπόν όλοι τους! Τον Έλληνα που έχει επίγνωση του ρόλου του στην ιστορία και παραμένει Άνθρωπος, δεν τον φτάνουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι.

    Τους χαιρετισμούς και τις ευχές μου για καλό αποκαλόκαιρο Πέτρο!
    Συγκινημένη φεύγω απ' τα μέρη σου. Ως συνήθως άλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία, αυτή είναι η Ευρώπη Τους. Μια Ευρώπη σιχασιά που πλέον δεν αντέχεται καθόλου.
      Οι μάσκες πέφτουν. Αδιάκοπα. Τα ευρωκαθάρματα απώλεσαν και το τελευταίο φύλλο συκής και πια η γύμνια τους είναι ξεκάθαρη. Κραδαίνουν τα …προσόντα τους μπροστά στη μούρη μας. Απροκάλυπτα. Χυδαία.
      Ποια Ευρώπη λοιπόν; Έτσι που την κατάντησαν να την βάλουν εκεί που ξέρουν.
      Το πολύ συγκινητικό κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που κάνουν οι απλοί άνθρωποι. Οι περισσότεροι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα κι όμως συμπαραστέκονται όπου και όπως μπορούν στους πρόσφυγες. Και φυσικά έχει απείρως μεγαλύτερη αξία το να προσφέρει ένα ρούχο ή ένα πιάτο φαγητό ένας άνεργος ή ένας μισθοσυντήρητος, από το να στείλει ο πλούσιος 100 κιλά μακαρόνια.
      Το τελευταίο το έγραψα για πλάκα. Αποκλείεται ένας πλούσιος να καταδεχτεί να κοιτάξει τόοοοσο «χαμηλά».

      Διαγραφή