Σελίδες

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μηνιάτικο #5: Ιούλιος 2015


Στις 2 Ιουλίου ούτε οι Ικαριώτες, μα ούτε και οι υποψιασμένοι επισκέπτες, προβληματίστηκαν ιδιαίτερα όταν ένα αρματαγωγό και ένα οχηματαγωγό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισαν το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και αποβίβασαν στρατιωτικά οχήματα και μηχανήματα (φωτογραφίες εδώ) που πήραν νωχελικά τον δρόμο για το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. "Τι θέλουν τόσοι φαντάροι στο νησί;" αναρωτιούνταν, χωρίς ανησυχία, οι λιγοστοί στα μέσα Ιουλίου θαμώνες των beach bar. "Ποιος ξέρει τι σκαρώνουν πάλι" απαντούσαν σιβυλλικά οι ντόπιοι.
Στην πραγματικότητα, ήταν η θορυβώδης, πλην όμως χωρίς τυμπανοκρουσίες, "επίσημη πρώτη" της νέας εποχής των ΜΟΜΑ. Η νέα ΜΟΜΑ (υπό την ονομασία ΔΙΔΕΡΓΩΝ) ανέλαβε στο νησί της Ικαρίας την ολοκλήρωση της διάνοιξης του δρόμου που συνδέει το Καρκινάγρι με το Μαγγανίτη (16 χιλιόμετρα), δύο από τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς. Με την ολοκλήρωση του έργου η απόσταση από τον Άγιο Κήρυκο προς το Καρκινάγρι θα μειωθεί κατά 45 χιλιόμετρα, ενώ θα είναι εφικτός για πρώτη φορά ο οδικός γύρος του νησιού, δήλωσε ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος.

Επειδή είμαι ψεκασμένος (σε αντίθεση με τους πολέμιους του υπουργού Εθνικής Άμυνας που στους ψεκασμούς κλείνονται στα σπίτια τους και την γλιτώνουν), κάτι μου λέει ότι θα εξοικονομηθούν χρήματα και μάλιστα πολλά. Φυσικά όχι μόνο από αυτό το έργο, αναφέρομαι στη συνολική δουλειά της ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ). Οι εργολάβοι παύλα εκδότες παύλα καναλάρχες παύλα αφεντικά των παπαγάλων έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τις δουλειές που χάνουν. Έχουν αρχίσει να προβληματίζονται μήπως … the party is over!
Και για να μη το γράφω παρακάτω, θα το αναφέρω εδώ που "κολλάει" καλύτερα. Στη Ζάκυνθο πρόκειται να κατεδαφιστεί ένα κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ. Ο αρχικός υπολογισμός ήταν 265.632 ευρώ, ενώ μετά από διαφορετική (!) μηχανική ερμηνεία των υπηρεσιών, το κόστος μειώθηκε σημαντικά και έφτασε (κρατηθείτε…) στο ποσό των 83.500 ευρώ. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού κος Κοντονής πρότεινε στο δήμαρχο Ζακύνθου να ζητήσει από τις τοπικές επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές για το έργο. Αφού έγινε ο σχετικός διαγωνισμός, ο δήμαρχος απέστειλε στο υφυπουργό Αθλητισμού προσφορά που κοστολογούσε το έργο της κατεδάφισης σε (ξανακρατηθείτε) …10.000 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω, ο κ. Κοντονής τα ανέφερε σε αναλυτική επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος, ότι “κάτω από το μανδύα της μαθηματικής και νόμιμης κοστολόγησης, έχει στηθεί ένα πλαίσιο υφαρπαγής του δημοσίου χρήματος”. “Η διαπλοκή με τα εργολαβικά συμφέροντα έχει οδηγήσει σε μια προσχηματική νομιμότητα και "διαφάνεια" που την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο υφυπουργός.
Αλληλούια…


Στις 3 Ιουλίου γνωστοποιείται η συνέντευξη του Άδωνη Γεωργιάδη που δόθηκε στις 23 Ιουνίου στο γερμανικό περιοδικό Focus Online: "Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές".
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές βρίσκονταν στην κόψη του ξυραφιού, ο κ. Γεωργιάδης μέσω της ίδιας συνέντευξης απηύθυνε  …έκκληση (!!!) προς τους δανειστές να "μην αποδεχθούν τη λίστα του Τσίπρα σε καμία περίπτωση".

Μετά την απόρριψη του συνόλου των ελληνικών θέσεων στη Σύνοδο Κορυφής που οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις, φτάνουμε στις 27/6 όπου ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Λίγες μέρες πριν (23/6) το άδωνι δηλώνει σε γερμανικό (που αλλού;) περιοδικό τον έλεγχο κεφαλαίων (ελληνιστί capital control, κλείσιμο δηλαδή των τραπεζών και επιβολή ορίου στις αναλήψεις), χρεοκοπία, ενώ καλεί τους δανειστές να μην αποδεχθούν σε καμία περίπτωση τη λίστα Τσίπρα.
Ακόμη και οι γερμανοτσολιάδες είχαν περισσότερη αξιοπρέπεια. Εδώ μιλάμε για τον ορισμό του γερμανοκωλογλείφτη!


Στις 8 Ιουλίου ο Τζήμερος ξεκίνησε την επανάσταση από το πληκτρολόγιο: 


Το ζαβό Τζήμερος, πιστός οπαδός του δόγματος “πετάμε αβέρτα μαλακίες, όλο και κάποια θα μείνει να θυμούνται” 3 ημέρες μετά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού τον κάλεσε να κάνει πραξικόπημα και να ανατρέψει τον Τσίπρα.
Τζήμερε, ακόμη και οι χειρότεροι φασίστες που πέρασαν από την Ελλάδα, είχαν τα @@@ να κάνουν μόνοι τους πραξικοπήματα. Εσύ ως @ σκέτο καλείς τους άλλους να το κάνουν διότι εκτός από τζιτζιφιόγκος είσαι και χέστης.
Έλα αγορίνα μου, ξεκίνα μόνος την …επανάσταση. Δεν θα προλαβαίνεις να μαζεύεις φάπες!
ΥΓ: Η απάντηση ήρθε από την Εισαγγελία Εφετών μερικές μέρες αργότερα:
 


Στις 14 Ιουλίου ο Πάνος Καμμένος καταθέτει λίστα στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με τα media shops, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 150 μισθολόγια, πολλά sites και ΜΜΕ καθώς και 37 δημοσιογράφοι. Ερωτηθείς για το αν πρόκειται για «μαύρο χρήμα» ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «θα αποφανθεί η ΕΣΗΕΑ».

Εντάξει, ο Καμμένος …το ‘καψε. Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι κονόμησαν κατοσταχίλιαρα για να προπαγανδίζουν το έργο της σαμαροκυβέρνησης; Από την ώρα που έκλεισε η ΕΡΤ μπορείτε να βρείτε κε Καμμένε έστω και έναν δημοσιογράφο ιδιωτικού μέσου που να ήταν αμειβόμενο φερέφωνο της εξουσίας; 
Αλλού αυτά! 
Ξεφτιλισμένο είναι μόνο το δημόσιο! 
Εκεί ψάξτε να βρείτε τη σαπίλα που κατέφαγε τα σωθικά της πατρίδας μας και όχι στον αγνό ιδιωτικό τομέα ο οποίος έχει αποδείξει πλειστάκις πως ούτε απατεωνιές κάνει, ούτε χρηματίζεται, ούτε ανέχεται τα πάρε-δώσε με τις κυβερνήσεις!
Έλεος δηλαδή!


Στις 15 Ιουλίου (μεσάνυχτα) υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους "Θεσμούς" με 229 "ΝΑΙ", 64 "ΟΧΙ" και 6 "παρών".
Από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι 32 επέλεξαν το "ΟΧΙ", οι 6 το "παρών" και καταγράφηκε και μια απουσία. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο με τους όρους της συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα είναι οι εξής: Αγλαία Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γ. Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλης, Κ. Ήσυχος, Δ. Κοδέλας, Κ. Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Β. Χατζηλάμπρου, Ι. Σταθάς, Αθ. Σκούμας, Θ. Κώτσιας, Κ. Λαπαβίτσας, Μ. Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Β. Κυριακάκης, Ευ. Διαμαντόπουλος, Στ. Σαμοίλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Χ. Δερμιτζάκης, Δ. Ζερδελής, Κ. Δελημήτρος, Αθ. Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στ. Λεουτσάκος, Π. Λαφαζάνης, Ζ. Ζάννας και Ηλ. Ιωαννίδης.
Οι έξι που δήλωσαν "παρών" είναι οι εξής: Βασιλική Κατριβάνου, Χρ. Καραγιαννίδης, Δ. Μπαξεβανάκης, Ν. Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.
Τέλος, απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Φαίνεται πως "πρόθυμοι" δεν βρίσκονται μόνο ανάμεσα στα νουδουπασόκια σιγανοβοθροπόταμα. Αυτό το σίχαμα/τελεσίγραφο της τροϊκανής  συμμορίας που θα έπρεπε να είχε καταψηφιστεί όχι μόνο από τους 300, αλλά και από τα γκαρσόνια της Βουλής, τους Ευζώνους απ’ έξω και τα περιστέρια, τελικά υπερψηφίστηκε από 229 βουλεφτάδες όπου ανάμεσά τους βρίσκεις από ψευτοαριστερούς, γελοίους, και βλαμμένους, μέχρι κότες, μειοδότες και προδότες.
Στο μεταξύ, αν ρωτήσεις τους ίδιους, όλοι μαζί αθροίζονται και αυτοβαφτίζονται "σωτήρες".
Τις μαλακίες ότι "σώζουμε την Ελλάδα" τις ακούμε βερεσέ, 5 χρόνια τώρα! Δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου άνετα ο Τσίπρας που οι προηγούμενοι προσκυνημένοι υπερψήφισαν μαζί του το νέο καταστροφικότερο μνημόνιο  που αυτός έφερε στη Βουλή, τη στιγμή που οι σύντροφοί του - αψηφώντας και καρέκλες και διαγραφές - φώναξαν ΟΧΙ!
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκαν στην διαπόμπευση του κόμματος και της Αριστεράς.
Να ρωτήσω μπορώ; Όλοι αυτοί οι …αριστεροί της …ευθύνης που ευρισκόμενοι στην αντιπολίτευση έκαναν λόγο για Τσολάκογλου και Γουδή, άρχισαν να μουτζώνουν τα μούτρα τους ή όχι ακόμα;;;


Στις 22 Ιουλίου (ξανα)κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση για τα ..."δάνεια" (εύσχημος όρος για να περιγράψεις τη λεηλασία) που πήραν όλα αυτά τα χρόνια η νουδού με το πασόκ από την Αγροτική Τράπεζα που χρεοκόπησε (την χρεοκόπησαν).
Αντιγράφω από εδώ: Η ΑΤΕ δεν ήταν μια απλή τράπεζα που χρεοκόπησε. Ήταν το όχημα του κρατικοδίαιτου σοσιαλισμού που γεννήθηκε επί ΠΑΣΟΚ και διογκώθηκε επί ΝΔ. Τα δυο κόμματα όχι μόνο φέσωσαν με πάνω από 200 εκατομμύρια θαλασσοδανείων την τράπεζα, αλλά κουκούλωσαν όλο το σκάνδαλο συγχωνεύοντάς την στην Πειραιώς.

 
Εκτός από τα 1.300 δάνεια που χορήγησε υπό μορφή «δανεικών και αγύριστων» σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, η Αγροτική Τράπεζα υπήρξε βασικός χορηγός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με δάνεια που δόθηκαν υπό αδιαφανείς διαδικασίες προς τα κόμματα. Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήξεραν τι συμβαίνει με την Αγροτική και γι αυτό το λόγο στις θέσεις κλειδιά έβαζαν έμπιστους ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού
Η αγροτική τράπεζα ήταν η δεξαμενή που έδινε δανεικά κι αγύριστα στα αστικά πολιτικά κόμματα για να μπορούν να βολεύουν τους κομματικούς τους στρατούς. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα. Επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κρατούσαν ζωντανή την ΑΤΕ - αν και η τράπεζα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά - και την κρατούσαν ζωντανή «μπουκώνοντάς» την με νέα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου τα οποία τελικά κατέληγαν στα κόμματα.”

Δεν καταλαβαίνω τι άλλο περιμένετε για να πειστείτε ότι για τη σημερινή μας κατάντια φταίει ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, ο Στρατούλης και φυσικά ο Βαρουφάκης. Γι’ αυτό, σας θερμοπαρακαλώ, μεθαύριο να ψηφίσετε όλοι την άρση της ασυλίας του, μήπως και πληρώσει κάποτε αυτός που εγκλημάτησε σ’ αυτόν τον τόπο.
ΥΓ: Μετά την αποφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου (με αναπηρία >67%), την απαλλαγή με βούλευμα του ΠρωτοΘέμου (για τα 3,5 μύρια που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει) και την αθώωση Μαρινάκη για τα στημένα (παρά τα χιλιόμετρα απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών), παρακαλώ να σηκωθούμε όλοι όρθιοι και να φωνάξουμε: free Akis!!!


Στις 22 Ιουλίου κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, για τις τηλεοπτικές άδειες και το οποίο θα βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μέχρι τις 24 Αυγούστου. Μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, καθώς με το νομοσχέδιο τερματίζεται η "θολή" λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών υπό το καθεστώς των λεγόμενων "προσωρινών αδειών", η οποία ξεκίνησε το 1990. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2007, υπήρχε νόμος που προέβλεπε τη διενέργεια διαγωνισμού, ο οποίος, εδώ και οχτώ χρόνια, αναβάλλεται με τροπολογίες, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιότυπο καθεστώς ταυτόχρονης ομηρίας και ασυλίας των τηλεοπτικών σταθμών. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την ίδρυση θυγατρικής της ΕΡΤ η οποία θα δώσει τέλος στο μονοπώλιο του ψηφιακού σήματος της DIGEA.
Ολόκληρο το νομοσχέδιο [εδώ].
Ο Πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, σε τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. “Αργήσατε πολύ να ρυθμίσετε τα κανάλια και να σπάσετε το τρίγωνο της διαπλοκής. Γιατί όμως να αποφασίσετε εσείς για τα κανάλια και όχι το ΕΣΡ;”, διερωτήθηκε.

Ίσως να πρόκειται για την πρώτη στην Ιστορία κυβέρνηση που ΘΑ (;) καταφέρει να πληρώσουν τα λαμόγια, οι διεφθαρμένοι, οι διαπλεκόμενοι, τα πλυντήρια/στεγνωτήρια των κυβερνήσεων. Μέσα σε 8 χρόνια έχουν περάσει 4 πρωθυπουργοί και θα βάλει τάξη ο πέμπτος.
Αν τον αφήσουν.
Και ο πλέον μαλάκας αυτού του τόπου έχει καταλάβει το ρόλο των καναλιών και γιατί χτυπάνε τον Τσίπρα τόσο.

1η ερώτηση προς Στράβακα: Όταν μιλάς για τρίγωνο της διαπλοκής να υποθέσουμε ότι γνώριζες τη βρώμα αλλά εξακολουθούσες να δουλεύεις μέσα της; Να υποθέσουμε ότι εξακολουθείς να αισθάνεσαι υπερήφανος (κατά δήλωσή σου) που κόλλησες τόσα πολλά ένσημα στα κανάλια της διαπλοκής, όπως εσύ τα ονοματίζεις;
2η ερώτηση προς Στράβακα: Η κυβέρνηση άργησε να φέρει νόμο για τα κανάλια αλλά την μέμφεσαι επειδή δεν έπρεπε να τον φέρει αυτή αλλά το ΕΣΡ; Μήπως να ξαναπάς στο γιατρό; 
Υστερόγραφο προς Στράβακα: Τα κανάλια δεν τα ρυθμίζει η κυβέρνηση αλλά το τηλεκοντρόλ. Αν πάρεις από το κομοδίνο αυτό που έχει ο Μπόμπολας για να κουμαντάρει εσένα και το ρυθμίσεις ανάλογα, θα πιάνεις και Σταρ.


Και ένα υστερόγραφο για το δρόμο: εκείνος ο Στουρνάρας ακόμη να εμφανιστεί στην Εξεταστική να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη γερμανική μιζοεταιρεία Siemens
Ένας μήνας πέρασε κε Γιάννη μας, ακόμη …τηλεδιασκέπτεσαι με την ΕΚΤ;;;;;;

12 σχόλια:

  1. Αυτό που αποφυλακίζονται σιγά-σιγά τα λαμόγια, να το θεωρήσω καλό τώρα;
    Αυτή η ρημάδα η αποκατάσταση των αδικιών και η πάταξη της φοροδιαφυγής, αργεί;
    Διαβάζοντας το άρθρο σου Πέτρο, επιβεβαιώνεται πως ο Ιούλιος ήταν ιστορικός μήνας. Μόνο που αλλάζουν οι μέρες και οι μήνες, αλλά όχι η κοινωνική ασφυξία και το αίσθημα κόπωσης στον κόσμο. Αν μου επιτρέπεις να συμπλήρωνα κάτι στην αναλυτική καταγραφή σου, θα ήταν οι δύστυχοι μετανάστες που καταφθάνουν πλέον σε ανεξέλεγκτες καραβιές, ζουν σε άθλιες συνθήκες, κι έχω την αίσθηση πως κάτω απ' τα πόδια μας, δουλεύει ανάποδα μια ωρολογιακή βόμβα... Μακάρι να διαψευστώ. Αλλά με εξοργίζει το γεγονός πως δεν μιλάει κανείς για το θέμα. Το έχουμε χώσει κάτω απ' το χαλάκι της εξώπορτας, μέχρι να γίνει το μπαμ και να ψαχνόμαστε όλοι, με τη γνωστή υποκρισία που μας διακρίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία ασφαλώς και είναι κορυφαίο θέμα η μετανάστευση. Από τη μια δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα (στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιστήμονες) έχουν φύγει από τη χώρα μας σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, από την άλλη καθημερινά καταφθάνουν δουλεμπορικά με εξαθλιωμένους ανθρώπους, κυρίως πρόσφυγες πολέμου, κυνηγημένους από τις εστίες τους.
      Στην παρούσα όμως ενότητα καταγράφονται (όπως είχα γράψει όταν έγινε η αρχή) οι επιτυχίες και οι "επιτυχίες" κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
      Σε ευχαριστώ για την επισήμανση και σου εύχομαι καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. ..Να συμπληρώσω κι εγώ ένα 3, 2, 1... ΑΝΤ1..., στην εκπνοή του Ιουλίου;

    Μια μικρή νότα για τις (νέες) ΜΟΜΑ, τις οποίες για τους ίδιους λόγους που τις είδες κι εσύ θετικά τις είδα κι εγώ (ψεκαΖμένη, προφανώς!)... Αρκετοί τις ταυτίζουν με τη χούντα, "ενισχύοντας" τους ισχυρισμούς τους περί "ακροδεξιού" Καμμένου, στην προσπάθειά τους ν' αποδομήσουν με κάθε τρόπο τη συγκυβέρνηση. (Όχι, μωρέ... ούτε ΧΑ, ούτε Βορίδης, ούτε Γεωργιάδης, ούτε Πλεύρης σε αγαστές συνεργασίες με τα μεγαλοσυμφέροντα)...

    Καλό μήνα, Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ρούλα.
      Την είδηση δεν την πρόλαβα, την διάβασα την επόμενη ημέρα 1/8 και την έχω ήδη συμπεριλάβει στο Μηνιάτικο Αυγούστου.
      Κοίτα, αυτοί (τα πασοκο-δεξιά βοθρολύματα δηλαδή) που ταύτισαν τη ΜΟΜΑ με την χούντα και την διέλυσαν για να πέσουν στη μάσα τα φιλαράκια παύλα χρηματοδότες των κομμάτων τους και δεν έχουν πρόβλημα να είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ή και να περιφέρονται στα υπουργικά έδρανα οι γνήσιοι φασίστες, απόγονοι και σημερινοί εκφραστές της χουντικής χυδαιότητας, απλά έχουν μπερδέψει τις βούρτσες με τις χούντες.
      Καλό μήνα Ρούλα μου και άσε τις χούντες να βουρτσίζονται...

      Διαγραφή
  3. Κοίτα τώρα που θα σταθώ η πσεκαζμένη (όχι, δεν έκανα λάθος το έγραψα στο στυλ "μας πσεκάζουν διαδόσται").
    Στην αγροτική.
    Συνάντησα πριν χρόνια μια παλιά φίλη από το σχολείο (και οργανωμένη στο πασόκ από τα γεννοφάσκια της) και όταν τη ρώτησα τι κάνει μου είπε πως διορίστηκε με ασεπ στην αγροτική...στα τσακ να γίνουμε εχθροί με την κοροϊδία, αλλά κρατήθηκα!!
    Μπορεί να στάθηκα εκεί, αλλά δεν προσπέρασα τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πως γίνεται και υπάρχουν παραθυράκια ακόμη και στον ΑΣΕΠ. Έχω συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές προσλήψεων και τηρήθηκε ο νόμος κατά γράμμα. Πως καταφέρνουν μερικοί και παρακάμπτουν τον κάθε νόμο, ένας Θεός ξέρει. Δεν ξέρω αν η ισοπέδωση αποτελεί ελληνικό φαινόμενο, πάντως σίγουρα κάνουμε πρωταθλητισμό.
      Καλό μήνα Μαράκι.

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα να χεις Πέτρο!!! Το πε και το κανε ο Καμμένος, ε;;; Μακάρι να εξοικονομηθούν χρήματα!! Πολύ το χαίρομαι που οι εργολάβοι λύσσαξαν!!! Επεσε πολύ μάσα!! Μπάστα!!
    Εντωμεταξύ το τραγικό με την περίπτωση Καμμένου και ΚΕΕΛΠΟ είναι ότι ο πρόεδρος του, που του δώσε του Καμμένου την λίστα, ανήκει στους ΑΝΕΛ και κράζει τον Καμμένο ότι δεν έλαβε από αυτόν την λίστα... Αντε βγάλε άκρη...
    http://www.iefimerida.gr/news/217220/o-kammenos-ta-gyrizei-kai-karfonei-giannopoylo-ti-lista-toy-keelpno-mas-tin-eihe-dosei-o
    Αυτός ο Αδωνης πια τι ρόλο βαράει ούτε εκείνος ξέρει... Μας πρήζει πατόκορφα με τους μέγα αρχαίους Ελληνες και συμπεριφέρεται σαν κάφρος με τέτοιες προδοτικές δηλώσεις!! ''Πιο μνημονειακό από μένα δεν θα βρεις'', έλεγε στον Αναστασιάδη... Ηλίθιος, προδότης, μούτρο;;; Είναι αψυχολόγητος.. Ακόμα κι ο Καρατζαφέρης όταν την έκανε από το ΛΑΟΣ για ΝΔ μεριά, είπε στο τέλος τι καλά που γλύτωσε από αυτόν... Φαντάσου!!
    Ο Τζήμερος ασχολίαστος... Μου θέλει και κόμμα...
    Για το θέμα των καναλιών θα γίνει πάλι χαμός!!! Διαβάζω τόσα καθημερινά κι αναρωτιέμαι αν όντως θα τα κλείσουν αν δεν πληρώσουν.. Ο ΑΝΤ1 λέει θα γίνει αμιγώς ψυχαγωγικό γι αυτό οι απολύσεις σωρηδόν!!! Πολύ το φοβάμαι ότι θα βρουν χαραμάδες και παράθυρα, του τύπου αν μας κλείσετε πως θα πάρετε τα λεφτά σας.. Αυτή η ρεμούλα ούτε η Λερναία Υδρα να ταν με τόσα κεφάλια..
    Μακάρι επιτέλους να μπει μια τάξη..
    Αυτό το διάβασες;;; Επεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου!!!
    http://www.triklopodia.gr/mia-aniparkti-psevto-kivernisi-mesa-ston-paniko-enan-arrosto-prothipourgo-poso-makria-tha-pai%E2%80%8F/
    Φιλιά Πέτρο και να περνάς καλά ότι κάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι με την νέα ΜΟΜΑ θα εξοικονομηθούν χρήματα (πάρα πολλά) είναι απολύτως βέβαιο. Γι’ αυτό να είσαι σίγουρη ότι ο Καμμένος θα δεχτεί άθλιο πόλεμο. Με ξεχνάμε ότι το Μέγκα είναι του εθνικού μας νταβατζή Μπόμπολα (κατά δήλωση Καραμανλή του νεότερου).
      Πες πως μια εταιρεία αναλαμβάνει να κατασκευάσει έναν εθνικό άξονα 20 χλμ. Αν τον κατασκευάσει κατά 1 εκατοστό στενότερο ξέρεις πόσα κερδίζει; Και κάπως έτσι (από το κλέψιμο) μπορεί και «χτυπάει» επόμενες δουλειές (δίνοντας και τις σχετικές μίζες φυσικά). Και όλα αυτά επειδή το κράτος είναι άχρηστο (ήταν) να κατασκευάσει μόνο του έργα. Μόλις πριν 5 μέρες μάθαμε για το [σκάνδαλο στην Εγνατία Οδό], όπου οι υπερτιμολογήσεις, (η μάσα δηλαδή) έφτασαν τα 104 εκατ. ευρώ.
      Επέτρεψέ μου να μην ανοίξω καν το λινκ της iefimerida του γιαουρτωμένου σφουγγοκωλάριου του Βενιζέλου. Μιλάμε για πατσαβουροδημοσιογραφία και τα ματάκια μου τα θέλω.
      Για άδωνι και τζήμερο δεν θέλω ούτε τα πλήκτρα να πατήσω, τόσο πολύ σιχαίνομαι.

      Διαγραφή
  5. Με την τότε ΜΟΜΑ (1970) Πέτρο, οι περισσότεροι δρόμοι φτιάχτηκαν στην Κρήτη, μέχρι το τελευταίο χωριουδάκι κι ο κεντρικός οδικός άξονας Χανιά – Ηράκλειο και κράτησαν 10 ολόκληρα χρόνια χωρίς να γίνει καμία συντήρηση. Είχε τόσο σωστή υποδομή! Μετρούσαν αυστηρά με ίντσες τις στρώσεις για χοντρό χαλίκι, για το πιο ψιλό, για την άμμο, την πίσσα κλπ. την κλίση του δρόμου στις στροφές, όχι τώρα που είναι μια ευθεία... Ήμουνα μικρή, αλλά έκαναν το δρόμο στο χωριό μου και τα έβλεπα.
    Μετά ήρθαν οι ...σφήκες με τις λαμογιές... και κόστιζαν διπλά και τετραπλά...
    Άδωνις: πιο γελοίος “γερμανoτσολιάς” πεθαίνεις κι ο Τζήμερος πήρε επιδότηση κόμματος 750.000 ευρώ το 2012, επειδή έπιασε το 1,59 % κι έπιασε τον Πάπα από..., έ, θα του ανταποδώσω, το ότι ο ίδιος είναι “εμετικό τσογλάνι”.
    Οι δημοσιογράφοι, ανέκαθεν Πέτρο, όχι όλοι, αλλά πολλοί πληρώνονται αδρά και κρυφά για να προπαγανδίζουν θέσεις και τακτικές. Μακάρι τα κανάλια να πληρώσουν, αλλά θα το κάνουν? ήδη απειλούν με απολύσεις κι ο ΑΝΤ1 το έκανε κιόλας.
    Δεν ξέρω μερικοί πως τα καταφέρνουν, κι ενώ έχουν “καταπιεί” τόσο δημόσιο χρήμα 50 εκ. ευρώ, να βγαίνουν έξω μετά από 29 μήνες μόνο??? Ώρες – ώρες αισθάνομαι τόσο βλάκας...!
    Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό σου κείμενο και τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες κι επισημάνσεις!
    Να είσαι καλά και καλό απόγευμα Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά όταν ο εθνικός μας νταβατζής αναλαμβάνει ένα έργο φροντίζει να το κατασκευάσει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να τον έχουμε μονίμως ανάγκη. Γι’ αυτό και φτιάχνει δεκάδες θυγατρικές που έρχονται να επισκευάζουν και να ξαναμαναεπισκευάζουν και να μη τελειώνουμε ποτέ!
      Ρήτρες είπες; Με έκανες και γέλασα.
      Μήπως θα πάει κανείς τους φυλακή που πληρώναμε τους δρόμους σε τιμές τριπλάσιες απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη; Έπαιρναν δάνεια οι κυβερνήσεις για να «εκσυγχρονίσουν» το οδικό δίκτυο, ξεπατώθηκαν στις υπερτιμολογήσεις και τις μίζες και σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς αυτά τα δάνεια στο ακέραιο και με τόκους.
      Το τζήμερο που όπου βρεθεί και όπου σταθεί βρίζει το δημόσιο, δεν ενοχλήθηκε καθόλου όταν τσέπωσε το παραδάκι από τον ηλίθιο ελληνικό λαό. Ήθελα να’ξερα, αυτό το καθίκι είναι ή δεν είναι κρατικοδίαιτο;;;
      Σε μια Ελλάδα Κατερίνα όπου σε πολύ μικρό διάστημα άλλαξαν τα πάντα, κατακρεούργησαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα αναπήρων, αλλά ακόμα συζητάμε για το πότε θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συνδικαλιστικές άδειες (5 χρόνια το παλεύουν), όπου καμιά τρόικα δεν ασχολήθηκε ούτε για πλάκα με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και των Ποδοσφαιρικών ΑΝΩΝΥΜΩΝ Εταιρειών, μη περιμένεις να ξημερώσει άσπρη μέρα.

      Διαγραφή
  6. Καλο μηνα και καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή