Σελίδες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη


Το Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 41 § 2 προβλέπει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών “για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.”
Όσοι ζούμε σε αυτή τη χώρα έχουμε καταλάβει ότι οι πρόωρες εκλογές γίνονται αποκλειστικά για την ανανέωση της λαϊκής εντολής -για παράταση δηλαδή του κυβερνητικού βίου- και πως το εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας είναι για τα μάτια του κόσμου. Αν οι πρόωρες έλυναν αυτά τα εθνικά θέματα, τότε δεν θα είχαμε επαναλαμβανόμενες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις για να λυθεί ακριβώς το ίδιο θέμα: τα χάλια της οικονομίας.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 έγιναν με επίκληση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή εθνικού θέματος. Ως εθνικό θέμα επικαλέστηκε τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, οικονομία και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008. [πηγή]

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 έγιναν εξαιτίας:
- Της δυσχερούς κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.
- Της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. [πηγή]

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 έγιναν λόγω των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των σεναρίων εξόδου της χώρας από το ευρώ. [πηγή]

Ο Σαμαράς οδηγήθηκε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουάριου 2015 με αιτία την αδυναμία εκλογής ΠτΔ. Όλοι ξέρουν ότι Πρόεδρος δεν εκλέχτηκε κατόπιν άρνησης της αντιπολίτευσης –κυρίως της αξιωματικής- να συναινέσει στη συνέχιση της λιτότητας και της βαρβαρότητας των μνημονίων.

Πρόωρες ο Καραμανλής, πρόωρες ο μη εκλεγμένος Παπαδήμος που παρέλαβε το πρωθυπουργικό δαχτυλίδι από τους τραπεζίτες και τον ΓΑΠ που την κοπάνησε, πρόωρες ο Σαμαράς, πρόωρες και ο Τσίπρας.
Γιατί πάλι;
Γιατί τώρα εμφανίζεται ο Τσίπρας, μόλις 7 μήνες μετά την εκλογική του νίκη, να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές; Ποιο είναι το εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας που και αυτός επικαλείται;  

Η οικονομία;
Μας τα ‘παν άλλοι!

Η ελληνική οικονομία εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια δεν είναι σε ελληνικά χέρια. Από την ώρα που ο Τσίπρας υπέγραψε και αυτός μνημόνιο, δεν πάει ούτε για κατούρημα αν δεν ρωτήσει την Μέρκελ.
Επομένως είτε έχει 150, είτε 200, είτε 250 βουλευτές είναι παντελώς ανίσχυρος. Ένα ακόμη άβουλο πιόνι στη σκακιέρα, που κινδυνεύει οποιαδήποτε στιγμή για λόγους τακτικής να θυσιάσει ο σκακιστής και να τον βγάλει απ’ το παιχνίδι.

Ο μετά το δημοψήφισμα πλήρως μεταλλαγμένος πρωθυπουργός, κονιορτοποιεί συστηματικά και απροκάλυπτα ακόμη και τις πιο χοντρές γραμμές του Συντάγματος. Το έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι, μόνο που αυτοί δεν κορόιδευαν με αστειότητες τύπου ‘είμαστε κάθε γραμμή του Συντάγματος’.
Ως εθνικό θέμα ο Αλ. Τσίπρας και η αυλή του έχουν αναγάγει το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ξεδιάντροπα!
Τρέχουν να προλάβουν τις επόμενες πολιτικές κινήσεις των διαφωνούντων γνήσιων αριστερών που τους κουνάνε μαντίλι. Τρέχουν,  πριν προλάβουν οι διαφωνούντες να οργανωθούν, να συσπειρώσουν, να καταρτίσουν ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια, να μιλήσουν στο λαό κάνοντας σαφή την πολιτική τους πρόταση, μιας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει (ή δεν έχει ξεχωρίσει) ο φυσικός ηγέτης που θα μπει επικεφαλής στην προσπάθεια.

Το μήνυμα του Βερολίνου ήταν σαφές: σε καμία περίπτωση πρόωρες εκλογές πριν την ψήφιση του μνημονίου. Μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία και συγκεκριμένη ώρα. Από την ώρα που θα το ψηφίσετε και θα αρχίσει να τρέχει το νέο πρόγραμμα σκλαβιάς, κάντε όσες εκλογές γουστάρετε.
Έτσι λοιπόν, αφού εξασφαλίσαμε ότι δεν θα μας κάνουν ντα οι Γερμανοί, πάμε ολοταχώς σε εκλογές για "εθνικό θέμα", γνωρίζοντας πως τα εθνικά μας θέματα τα λύνουν οι γερμανοί χωρίς καν να μας ρωτήσουν.
Λεπτομέρεια: Μόλις σήμερα εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση των 13 δισ. ευρώ και αμέσως πληρώθηκε το ομόλογο προς την ΕΚΤ. Ο Τσίπρας έφερε εις πέρας την αποστολή του, το νερό μπήκε στο αυλάκι, ο δρόμος είναι ανοιχτός να παραστήσουμε ότι έχουμε Σύνταγμα και δημοκρατία.

Το τι γέλιο βγάζουν σήμερα όλοι οι πωλητικοί αρχηγοί, δεν λέγεται. Όλοι με ένα πανηλίθιο χαμόγελο στα μούτρα, λένε πως δεν φοβούνται τις εκλογές και είναι έτοιμοι. Θα νικήσουν όλοι!
Έτοιμοι για στραπάτσο είστε και θα το δείτε! Γιατί αυτός ο λαός απέδειξε πως αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη και δεν σας φοβάται.

Το λάθος του Τσίπρα – και αυτό είναι το δικό μας χρέος, να τον κάνουμε να το πληρώσει - είναι πως στηρίζεται σε έναν μικρό πυρήνα "συντρόφων" του που τον χτυπάνε στην πλάτη, στο σπρώξιμο των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Νομίζει πως ο λαός που στηρίχτηκε στην πολιτική του διαδρομή, που πίστεψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που βασίστηκε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αυτομάτως τα ξέχασε όλα, μετατάχτηκε κι αυτός και τον ακολουθεί ακόμη.

Νομίζει ο Τσίπρας και η αυλή του πως επειδή η νουδού είναι για κλάματα, το Πασόκ για κλωτσιές, ο Ποτάμης δεν κάνει ούτε να τον στείλεις μέχρι τον φούρνο, ότι θα κάνει εκλογικό περίπατο.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Θα γελαστείς πάραυτα!
Το ΟΧΙ του λαού θα σε στραβώσει.
Τελευταία φορά ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ η "Αριστερά".

6 σχόλια:

  1. Και τα άλλα είδη της αριστεράς, έχουν την ίδια παθογένεια φοβάμαι.
    Σύνδρομο διάσπασης. Οπότε, τι;
    Τα λαφαζάνια πάντως, δεν τα τρώω με τίποτα αδερφάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι φοβάμαι πως τη διάσπαση την επεδίωξε (λυσσαλέα) ο ίδιος ο Τσίπρας. Του φούσκωσαν τα μυαλά και την είδε άρχοντας.
      Φαντάζεσαι πως δεν θα το πληρώσει;
      Μόνο η σκέψη να έχεις έναν Μπογδάνο, μιά Σία και έναν Ντερμπεντέρη να τον υπερασπίζονται, αρκεί για να σου γυρίσει τα εντόσθια.

      Διαγραφή
  2. Πέτρο έχω απογοητευτεί τελείως με την πολιτική μας κατάσταση,τόσο που ούτε καν μ'ενδιαφέρουν.
    Θα είμαι και'γω ένα απ'τα ποσοστά αυτών που απέχουν
    γιατί και μου ψήφιζα τι κατάλαβα ??
    Μια τρύπα στο νερό έκανα!

    Αυτό που διάβασα στο FB τα λέει όλα Q

    Αλέξη,κάνε δημοψίφισμα να δεις
    αν θέλει ο λαός εκλογές.
    Αν βγει ΟΧΙ, τότε να τις κάνεις.


    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού
    χωρίς σκοτούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήφισε κάποιο μικρό κόμμα. Διαφορετικά θες δεν θες ψηφίζεις το πρώτο.
      Αντεύχομαι.

      Διαγραφή