Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Μηνιάτικο #2: Απρίλιος 2015 (3ο μέρος)



Στις 20 Απριλίου κατατέθηκε στην Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή (ΟΚΕ) το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την σταδιακή αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ μεικτά. Στην ΟΚΕ θα συνεχιστεί η διαβούλευση μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ και θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις, ο δε νέος νόμος αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως το τέλος Μαΐου.
Με τον νέο νόμο επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταργείται η δυσμενής μισθολογική διάκριση για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Καθιερώνεται εκ νέου η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και επαναφέρεται η καθολικότητα της ισχύος της για όλους. Επίσης προβλέπεται, η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 651 ευρώ μεικτά. Η αύξηση του κατώτερου μισθού θα επιφέρει και αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Αίρεται ο νομοθετικός περιορισμός για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, επανέρχεται η μετενέργεια με όλους τους μισθολογικούς και μη μισθολογικούς όρους που περιέχονται στη συλλογική σύμβαση.
Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.
Εκτιμάται ότι το ΙΚΑ αναμένεται να αυξήσει τα έσοδά του από εισφορές κατά 13,4 εκατ. ευρώ ενώ ο ΟΑΕΔ να καταβάλλει επιπλέον για επιδόματα ανεργίας κατά 24,4 εκατ. ευρώ. Το 2016 αναμένεται να αντιστραφεί η εικόνα και να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, καθώς το ΙΚΑ θα αυξήσει τα έσοδά του κατά 130,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει επιπλέον 118,5 εκατ. ευρώ.

Θυμόμαστε πως ο κύριος Βασίλης Οικονόμου είναι ο πολιτικός ανήρ ο οποίος αφού ξεκίνησε από το σοσιαλιστικό Πασόκ και έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από την αριστερή ΔΗΜΑΡ, με μεταγραφή της τελευταίας στιγμής κατέληξε (-κυριολεκτικά όμως-) στη νουδού του ακρονεοφιλελέ Σαμαρά. Ο πάλαι ποτέ τού ανέθεσε την υπευθυνότητα του Τομέα (μη γελάς λέμε) Εργασίας. Με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Οικονόμου την κατηγόρησε για …υποκρισία!
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο (πασοκοδημαρονεοδημοκράτηςαύριο βλέπουμε) κ. Οικονόμου: H κυβέρνηση θυσιάζει τα πάντα στον βωμό της επικοινωνίας και των εντυπώσεων. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, την ώρα που η χώρα δεν ξέρει τι της ξημερώνει, η κυβέρνηση να επανέρχεται στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.”
Σε απλά ελληνικά ο Οικονόμου προσπαθεί να κάνει οικονομία …από που λέτε; Μα από τις αποδοχές των εργαζομένων!!!
Οι σακούλες εμετού δεν φτάνουν. Πηγαίνετε απευθείας στους κάδους.


Στις 20 Απριλίου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τον κατ' οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των ΗΠΑ και της Μεγ. Βρετανίας, ενώ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, χαρακτήρισε εχθρική πράξη την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Ο κ. Πιρς μίλησε στους δημοσιογράφους στεκόμενος μπροστά από μια πλάκα όπου ήταν αναγραμμένα τα ονόματα των Αμερικανών  αξιωματούχων που είχαν δολοφονηθεί από την 17 Νοέμβρη.

Θεωρώ την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης βλακώδη. Πιστεύω πως κινείται σε λάθος κατεύθυνση, στέλνει λάθος μηνύματα, η γνώμη μου είναι πως η κυβέρνηση διώχνει από δίπλα της ακόμη και αυτούς που έπρεπε τούτες τις κρίσιμες ώρες, για λόγους διπλωματίας, να κρατά κοντά της. Εντελώς λάθος το timing. Λες και δεν μπορούσαν να βρεθούν άλλες στιγμές!

Όμως,
Ας στείλει κάποιον άλλον η διεθνής κοινότητα να μας παραστήσει την παρθένα!

Αγαπητέ κε Πιρς
επειδή σε βλέπω πολύ θλιμμένο πλάι στην πλάκα με τα 5 (ολογράφως: πέντε) ονόματα αμερικανών πολιτών - θυμάτων της 17Ν, δεν θα μπω στη διαδικασία να βάλω σε μια ζυγαριά και να μετρήσω πόσες εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς έχει αφήσει πίσω της η αμερικανική τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο: Κορέα, Βιετνάμ, Βοσνία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ κλπ. Θα χρειάζονταν δεκάδες χιλιόμετρα με παρόμοιες πλάκες.
Η αλαζονική σου συμπεριφορά απέναντι σε ένα κυρίαρχο (όσο και αν αυτό σας διαολίζει) κράτος, υποθέτω πως πηγάζει από την περίφημη φράση υποτέλειας του μακαρίτη Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενος στον αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα, του είπε “Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας”.
Κύριε Πιρς, ιδού τα αποτέτοια μας!
Όσο και αν διαφωνώ (και διαφωνώ πολύ!) με την ουσία του νομοσχεδίου, αλλά και με τη στιγμή που επελέγη, δεν μπορώ να βάλω απέναντί μου την ελληνική κυβέρνηση αλλά εσάς που παλεύετε να μας καταντήσετε μπανανία.


Στις 20 Απριλίου ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, κάρτα τροφίμων και επίδομα ενοικίου.

Επειδή ο κύριος Σαμαράς, αδημονεί (με το ζόρι τον κρατάμε) να επιστρέψει στην εξουσία για να αποτελειώσει τους ποπολάρους, παρακαλείται η σπείρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μη τους σκατομαθαίνει.
 

Στις 20 Απριλίου δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 41Α/2015 η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία οι ΟΤΑ, λόγω  έκτακτης περίπτωσης εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην ΤτΕ. Εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο 15ήμερο. Επίσης εξαιρούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα ΝΠΙΔ και τα ΝΠΔΔ.

Φυσικά συνέβη το αναμενόμενο. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αντέδρασαν σφόδρα, με κοινή τους ανακοίνωση αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την ΠΝΠ, ενώ στο πλευρό τους συντάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση (αυτό και αν ήταν αναμενόμενο).
Η συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ήταν θυελλώδης και διεκόπη δύο φορές. Ακολουθεί χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της συνεδρίασης.

Και το νινί χτενίζεται
Σημ: Ο από πάνω δείχνει στον πρόεδρο πόσο είναι αυτό που του λείπει, ο από κάτω ελέγχει αν πέτυχε η φράντζα.

Ο αρχηγός του Πασόκ κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε ανόητη πράξη υποταγής την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ.
Επειδή έχω υποστεί απανωτές λοβοτομές αλλά μερικές δεν πέτυχαν, που και που παθαίνω εκλάμψεις. Γι’ αυτό και θυμήθηκα τι συνέβη πριν 3 ακριβώς χρόνια, τότε που η κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) πετσόκοβε με το έτσι γουστάρω τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Αυτό λοιπόν που τότε έβρισκαν σωστό κάτι σεσημασμένοι παύλα ανισσόροποι μαλάκες, κοίτα να δεις που σήμερα το βρίσκουν λάθος. Άντε και να καταλάβουμε το γιατί αντιδρούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, το νουδούπασόκ γιατί τσιρίζει;

Παρένθεση: Έχω την εντύπωση πως αν ο δήμος Ηγουμενίτσας (τυχαίο το παράδειγμα) δεν καταλάβει ότι πρόκειται για εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη και δεν συμμορφωθεί στην ΠΝΠ, αν πτωχεύσει η Ελλάδα θα πάει επίσης στο διάολο και ο δήμος Ηγουμενίτσας.
Κλείνει η παρένθεση.

Επειδή όπως προανέφερα οι λοβοτομές δεν πέτυχαν, θυμάμαι ότι με το PSI της 11ης Μαρτίου 2012 κουρεύτηκαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά 53,5%. Η Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε (μόνη της) τότε ότι το Κοινό Κεφάλαιο που διατηρούσαν υποχρεωτικά σε αυτήν και επενδυόταν υποχρεωτικά σε ελληνικά ομόλογα, μπορούσε να υποστεί "κούρεμα". Η απόφαση ελήφθη μονομερώς από την ΤτΕ, χωρίς καν να ενημερώσει τις διοικήσεις των Ταμείων.
Μετά και την ολοκλήρωση της β’ φάσης του PSI (αφορούσε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υπό ξένο δίκαιο), το Κοινό Κεφάλαιο υπέστη περαιτέρω μείωση της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ. Οι μειώσεις αφορούν ονομαστικές αξίες, διότι η τρέχουσα αξία των ελληνικών ομολόγων (=σκουπίδια) είναι σαφώς μικρότερη. (Οι συνολικές απώλειες άγγιξαν το 73%!!!).

ΥΓ1: Μετά τη συνάντηση που είχαν (25 Απριλίου) οι αντιπροσωπείες δημάρχων και περιφερειαρχών με τον Αλ. Τσίπρα, δηλώθηκε η πρόταση των ΟΤΑ να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια και συμφωνήθηκε να παραχωρήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
ΥΓ2: Παρακαλείται κάποιος να μοιράσει τσατσάρες και παλούκια στα ζαβά της επάνω φωτογραφίας.


Στις 21 Απριλίου κυκλοφόρησε η είδηση ότι στα γραφεία της Ν.Δ κατέφθασε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και δήμευσης λογαριασμών του κόμματος, λόγω ανεξόφλητων οφειλών στην διαφημιστική εταιρεία Spot Thomson του Δημήτρη Μαύρου. Την ίδια στιγμή η τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της η Ν.Δ κατέθεσε κατασχετήριο για απλήρωτα ενοίκια.

Κρατάμε μικρό καλάθι διότι η είδηση δεν αναμεταδόθηκε ούτε από το Μέγκα, ούτε από τον Σκάι. Και επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν θα το γνώριζε η Όλγα και ο Μπάμπης θα πρόκειται για μούφα από αυτές τις αριστερές.
Κύριοι της μονταζιέρας του Σύριζα,
μια διαφημιστική εταιρεία ποτέ δεν θα ζητούσε δήμευση λογαριασμών από το κόμμα που οσονούπω βάζει την δεξιά παρένθεση, κλείνει την αριστερή του Τσίπρα και σε λίγες ημέρες θα είναι πάλι στην εξουσία. Ούτε φυσικά θα βρισκόταν τράπεζα τόσο ανήθικη να κάνει πουστιά στο κόμμα που την έχει τρελάνει στις ανακεφαλαιοποιήσεις.
Αλλού αυτά!


Στις 22 Απριλίου, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τη λίστα Φαλσιανί (ή ίστα Λαγκάρντ" όπως συνηθίσαμε να την λέμε), συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδας Μπόμπολας, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κ. Μπόμπολας δήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του ποσού που του έχει καταλογιστεί. Πριν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για κακούργημα, ο κ. Μπόμπολας κατέβαλε το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία και αφέθηκε ελεύθερος.

Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι ξεκίνησε το ξεβρόμισμα και εκτός από το να πετσοκόβονται συντάξεις υπάρχει και άλλη λύση; Έλα ρε!!!
Φαίνεται κύριε Νικολούδη πως δεν ήταν εύκολο απλά να εντοπιστούν. Εύκολο επίσης είναι να συλληφθούν και να πληρώσουν.
Ο κ. Μπόμπολας, παρά τις προσπάθειες του συνηγόρου του να παραστήσει τον νομοταγή και το θύμα, παρότι οι εφημερίδες του θεώρησαν πως πρόκειται για …παρεξήγηση –ενώ για τις οροθετικές γυναίκες δημοσίευσαν και φωτογραφίες σε πρωτοσέλιδα- συνελήφθη!
Να σε ενημερώσω κ. Μπόμπολα, πως από την ίδια λίστα προέκυψε και το όνομα της Αρλέτ Ρίτσι, κληρονόμου του πασίγνωστου οίκου μόδας Nina Ricci. Μόλις πριν λίγες ημέρες (14 Απριλίου) η Ρίτσι καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και έφαγε 3 χρόνια φυλακή (τα 2 με αναστολή) και πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ. Της κατασχέθηκαν επίσης ακίνητα συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ. Εσύ νόμιζες πως θα γλιτώνεις για πάντα στηριζόμενος στις αβάντες των φίλων σου; Κύριε Μπόμπολα, οι φίλοι σου τώρα έχουν κάτι κωλοπιλάλες να σώσουν το δικό τους τομάρι. Κοίτα να δεις εσύ πως θα ξεμπλέξεις και άστους αυτούς να ψάχνονται.

Η κυρία Όλγα Τρέμη… (…ο κώλος μου μη χάσω το παντεσπάνι) στο κεντρικό δελτίο megaμαλάκυνσης των 8, την σύλληψη και προσαγωγή την διάβασε από το οτοκιού: “…παρότι η προθεσμία ρύθμισης της εκκρεμότητάς του έληγε στο τέλος Απριλίου, παρουσιάστηκε στις αρμόδιες Αρχές…”

 
Εντούτοις, κάποιο ασήμαντο μέσο ονόματι CNN (αγνώστων λοιπών στοιχείων), δημοσίευσε αυτό το αίσχος:
Victory for Greece: First big tax dodger snared
One of the country's most prominent businessmen, Leonidas Bobolas, was arrested Wednesday on charges of tax evasion, Greek TV reported.

ΥΓ: Ο κ. Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος επειδή η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το 2011 είχε ψηφίσει τον Ν.3943 (ΦΕΚ 66Α/31-3-2011). Στο άρθρο 3 συναντάμε αυτό:


Από το ίδιο βράδυ, αγαπητή κυρία Τρέμη, οφείλετε να ανάβετε όλοι από ένα κεράκι εις μνήμην ΓΑΠ. Και κάτι τελευταίο που δεν το γράψανε στο οτοκιού: αυτός που μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας βρίσκει και αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο 1,8 εκατ. ευρώ για να μη τον χώσουν μέσα, ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι ΕΚΑΝΕ φοροδιαφυγή και ότι ΕΚΑΝΕ ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τα υπόλοιπα κυρία Τρέμη μου είναι παπαριές.


Στις 27 Απριλίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους στις 20 Απριλίου 2015 ανοιχτά της παραλίας ‘Ζέφυρος’ της Ρόδου.

Η είδηση φυσικά και είναι ψεύτικη. Κάποιος βρωμιάρης Συριζαίος πάει και ντύνεται Καμμένος (αν τον δεις από το πλάι τού μοιάζει λίγο) και κόβει βόλτες στο υπουργείο για να τραβάει φωτογραφίες. Πήγε ο αθεόφοβος στο Μοναστηράκι και αγόρασε κορδέλα, κόλλησε και το βαφτιστικό του σταυρουδάκι, έκανε και δυό φωτοσοπιές με τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του υπουργείου και ιδού το αποτέλεσμα:


“Είμαστε υπερήφανοι για τον Λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι”, είπε ο ανεκδιήγητος σωσίας τού (σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες της Συγγρού και της Χαριλάου Τρικούπη) ακροδεξιού Καμμένου.
Τι λε ρε;;;
Θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο ο φασίστας Καμμένος;
Ο αληθινός Καμμένος έχει μοιράσει υποπολυβόλα σε ενστόλους και μη και όποιος αράπης βγάλει το κεφάλι από το νερό …του το γεμίζουν τρύπες! 


Στις 29 Απριλίου τα ξημερώματα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο νόμος 4324 (ΦΕΚ 44Α/29-4-2015) για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ  ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν Παρών. 

Και ο Απρίλιος κλείνει με ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Όχι μόνο επειδή δικαιώνονται περίπου 3.000 άνθρωποι που είχαν χάσει τις δουλειές τους, όχι μόνο επειδή δικαιώνεται ο αγώνας που έκαναν για 686 ημέρες, αλλά πρωτίστως επειδή αποτελεί ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και κορυφαία πράξη προσήλωσης σε αυτή. Όπως είχε δηλώσει ο Αλ. Τσίπρας στο κλείσιμο της ομιλίας του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης: “Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας.”
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακουστεί η είδηση ότι θα σκοτώσουν οι πιστωτές μας τους βουλευτές που ψήφισαν τις επαναπροσλήψεις των απολυμένων. Ούτε ακούστηκε κάτι όταν στις αρχές του Απρίλη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 820/2015 απόφασή του έκρινε ότι οι απολύσεις στην ΕΡΤ είναι παράνομες, διότι δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ομαδικών απολύσεων, υποχρεώνοντας τον διάδοχο φορέα να προβεί στην άμεση επαναπρόσληψη όσων προσέφυγαν στο δικαστήριο.
Μια απόφαση που προφανώς αγνοούν τα κόμματα που καταψήφισαν!
Ευχαριστώ ολόψυχα τα κοινοβουλευτικά βοθρολύματα που κάθε μέρα που περνά μου υπενθυμίζουν πόσο δίκιο έχω να στηρίζω την κυβέρνηση. Ευχαριστώ τα νουδουπασοκποτάμια με τις αλλαξοκωλιές τους, αλλά βρε σύντροφε Κουτσούμπα ... ξεπέρασες εαυτόν βρε φίλε. Σε όλους τους αγώνες πάντα …Παρών είσαι.
ΥΓ: Κάτι μου λέει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι που θα βάλει την ταφόπλακα στο κόμμα της πλάκας.


15 σχόλια:

  1. Πρώτον εκφράζω την απορία μου που δημοσιεύεις το μηνολόγιο Απρίου... πρώτη του Μάη!
    (αυτό με το χρόνο πρέπει να το κοιτάξουμε...)

    Δεύτερον, ο Μπόμπολας δε συνελήφθη, αλλά παρουσιάστηκε αυτοβούλως για να βοηθήσει το ελληνικό κράτος, γιατί το πονάει.

    Τρίτον, κι εγώ συμφωνώ απολύτως μαζί σου στο θέμα Ξηρού. Ήταν μαλακία να προκαλέσουμε μια ρήξη με τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή-και έχω και αμφιβολίες για το θέμα της μεταμέλειας.
    Αλλά, από κει και πέρα, είμαστε κράτος και δε μπορεί ο κάθε καριόλης (είτε Αμερικάνος είτε Ευρωπαίος είτε Ρώσος) να μας λέει τί θα κάνουμε στη χώρα μας.

    Τέλος, πέραν του μεγάλου ανδρός Κεδίκογλου, ξέχασες να αναφερθείς και στην ΠΟΣΠΕΡΤ που... διαμαρτύρεται, γιατί θα επαναπροσληφθούν τώρα με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και όχι με τους μισθούς που παίρνανε πριν.
    Βρε δε γ%^&*$$ να ασπρίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις κλείσει ο μήνας γίνεται ο απολογισμός. Τον Απρίλιο μάλιστα αυτός ο απολογισμός έσπασε στα 3 λόγω μεγάλου όγκου. Θες από την αρχή του μήνα να προβλέψω τι θα συμβεί;
      Και άντε να προβλέψω τι σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η μαλακία που δέρνει μερικά αντιπολιτευόμενα κύμβαλα πιστεύεις ότι προβλέπεται;

      Ο Μπόμπολας πάντα φυλάει 1,8 εκατομμύρια κάτω από το μαξιλάρι για μια ώρα ανάγκης. Άμα ξαναζητήσουμε θα ξαναδώσει. Έτσι είναι αυτός.

      Προσωπική άποψη (άλλωστε αυτή γράφω πάντοτε εδώ μέσα): Ο κάθε Ξηρός πρέπει να εκτίσει στο ακέραιο την ποινή του και ύστερα (αν ζει) να αποφυλακιστεί. Αυτά περί συγχωνεύσεων, μεταμέλειας κλπ τα θεωρούσα πάντοτε τρίχες.
      Στο μεταξύ το άτομο δεν θέλει το βραχιολάκι λόγω, λέει, θρησκευτικής συνείδησης. Μιλάμε μας δουλεύει τρελά (και καλά μας κάνει). Τότε ας του δώσουμε μια σουίτα σε εξάστερο στη Χαλκιδική και δυο γκομενάρες ημίγυμνες να τον φυλάνε. Μη φορέσει το βραχιόλι γιατί αυτός είναι καλός χριστιανός και δεν μπορεί αυτά τα 666.

      Την άποψή μου για τον κομματικό (μόνο τέτοιος υπάρχει, δυστυχώς) συνδικαλισμό την γνωρίζεις. Μην αρχίσω να βρίζω πάλι. Ας κοιτάξουμε καλύτερα ποιοί είναι αυτοί που αντιδρούν (όχι γενικά, με ονόματα) και ύστερα ανοίγουμε κουβέντα για το πόσες κλωτσιές θέλουν.
      Ας καλέσουν το άδωνι να τους συμπαρασταθεί. Το έχει ξανακάνει.

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι που θυμήθηκες τα κουρέματα της παλιάς ηγεμονίας, τους ομολογιούχους του ελληνικού δημοσίου, τον υπερκομματικό κ. Οικονόμου και φυσικά τη χωρίστρα του Κούλη... Απολαυστικώτατος όπως πάντα :-)
    Καλό σου μήνα Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Μαράκι.
      Ξεχνιούνται οι βλακείες και οι βλάκες;

      Διαγραφή
  3. Αμήν!!!
    Να μπει η ταφόπλακα!
    Ευτυχώς που οι λοβοτομές δεν έπιασαν και κάποιοι θυμόμαστε και δυο τρία πράγματα από το εφιαλτικό παρελθόν...αλλιώς η οριστική λοβοτομή που πασχίζουν τα κανάλια τους να μας κάνουν θα ήταν πια οριστική και αμετάκλητη!!
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν Μαρία, δεν θα το πιστέψεις, υπάρχουν κάτι περίεργοι που ισχυρίζονται ότι αυτή η κυβέρνηση δεν προσπαθεί, δεν διαπραγματεύεται, τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα με τον Σαμαρά ή και με τον Γιωργάκη.

      Τα αποκαλούμενα ούφο.
      Προσοχή: κυκλοφορούν ανάμεσά μας...

      Διαγραφή
  4. Πέτρο, μέσα στον ορυμαγδό της -μη- ενημέρωσης και της πλαστής είδησης, το να μαθαίνουμε τα θετικά μιας νέας κυβέρνησης είναι πολύ σημαντικό. Ο κύριος Οικονόμου έχει μια κοινή -ΜΗ πολιτική, αλλά μόνο πΩλιτική- πορεία, ανάλογη του άλλου γνωστού του "συναδέλφου" επίσης, του Λοβέρδου ντε! Ποιος ξέρει τι παίχτηκε (επειδή μας έχουν και όλους για ιθαγενείς) και μπήκε ένας Οικονόμου (για το Βασίλη μιλάμε πάντα) στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ. Σε εκλόγιμη κιόλας θέση, για να έχουν όλοι τους το κεφάλι τους ήσυχο. Έχω άποψη από πρώτο χέρι ότι το πολιτικό γραφείο του εν λόγω κυρίου αντιμετωπίζει τον κόσμο σα να είναι το γραφείο του πλανητάρχη! Και όχι, δεν γνώρισα το γραφείο του επειδή ζήτησα ρουσφέτι, αντιθέτως, εκείνο με αναζήτησε για να ζητήσει ψήφους! Αλλά πως μου το ζήτησε να λες. Με...μπινελίκια, όσο κι αν σε εκπλήσσει (εμένα καθόλου δεν με εξέπληξε πάντως), διότι το προσωπικό του είναι ίσως ένα από τα πιο αγενή επιτελεία (ναι, υπάρχουν κι άλλα πολλά) με απίστευτο θράσος, που έχουν μεγαλώσει με τη νοοτροπία ότι ο πολιτικός είναι ο άρχοντας και ο λαός είναι οι δούλοι. Μωρέ καλά κάνουν, αφού υπάρχει ακόμα έστω και ένας άνθρωπος που ψηφίζει τέτοια άτομα. Για την ιστορία να σου πω, ότι όποιος δεν ψηφίζει τον απίθανο αυτόν τύπο, το πολιτικό του γραφείο τον λούζει με επίθετα και τον περνά γενεές 14! Το πόσο συγχύστηκα που τα θυμήθηκα, δε λέγεται! Γι' αυτό πάμε κατά διαόλου ως χώρα. Επειδή κρατάμε τα μπόσικα σε κάθε τυχάρπαστο, χρόνια τώρα. Εσύ γράφεις τα θετικά μιας κυβέρνησης κι εγώ θυμήθηκα τα αρνητικά ενός λαού, αν μη τι άλλο, μιας μεγάλης μερίδας του λαού. Καλό μήνα κι εσύ ετοίμασε τα θετικά του, διότι πολλοί φαιδροί "πατριώτες" τα ξεχνούν σκόπιμα και κάνουν προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρρυ αλ...λά μου βγήκε σεντόνι αφού! ;)

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα που αντιστέκεται στην "Ελλάδα" της βρώμας. Αυτός που είχε πει ότι εμείς είμαστε ο μεγαλύτερος εχθρός μας, δεν είχε άδικο. Κάτι γλυφτρόνια που πάνε και κολλάνε σα βδέλλες σε ορισμένους εθνοπατέρες μπας και γλείψουν κανα κόκκαλο, τα έχω υπόψη μου.
      Όχι όλα.
      Αρκεί να έχεις συζητήσει με 1-2 από δαύτους (από οποιοδήποτε κόμμα) και γνωρίζεις πως συμπεριφέρονται όλοι.

      Διαγραφή
  5. Να'σαι καλά Πέτρο!
    Δεν το περίμενα ότι πολιτικές αναρτήσεις θα τις διάβαζα με τόση όρεξη!
    Ούτε να μάθαινα νέες τεχνοτροπίες ☺
    Άντε γύρνααααα! Μας έλειψες! Κι έχουμε και το γκρινιάρη πάνω γιατί δημοσίευσες 1η του Μάη το μηνολόγιο Απριλίου! Μια χαρά κάθισε πρωτομαγιά ...άσχετα αν εγώ πέρασα 3 του μήνα! (χρονοκαθυστέρηση αφού! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο από πάνω έχει ένα πρόβλημα συντονισμού.
      Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το ψάξω.
      :)))

      Διαγραφή
  6. Κι εγώ χάθηκα μαζί σου, Πετρή, αλλά ένεκα προβλημάτων των ηλεκτρονικών μέσων (ευτυχώς προς το παρόν απαοκαταστάθηκαν εν μέρει και αποφύγαμε τα χειρότερα) δεν μπορούσα να είμαι σε δράση διαδικτυακή για κάποιες μέρες παρά ελάχιστα από όποιο μέσο είχα στη διάθεσή μου.
    Ας εστιάζουν κάποιοι στα θετικά και όχι μόνο στα αρνητικά της κυβέρνησης, καθώς από το άλλο έχουμε πάρειμε τη σέσουλα...
    Χαίρομαι γιατί, παρ' όλα τα λάθη τους (που δεν νομίζω ότι θα τα γλιτώναμε και είναι φυσικό), αποδεικνύουν σιγά-σιγά μέσα από τις πράξεις τους ότι μπορούν πολλά να κάνουν από όσα έλεγαν. Προσπαθούν να είναι συνεπείς στον λόγο τους και δεν αναλώνονται σε κατινιές ή βίαιες κινήσεις. Έχουν αφήσει να μιλήσει στο τέλος το σύνολο των δράσεών τους.
    Ο πόλεμος είναι σκληρός, τα λάθη θα τρέχουν μέσα στην πίεση και την αναμπουμπούλα, αλλά τα όπλα δεν πρέπει να κατατεθούν. Ας πέσουμε τουλάχιστον μαχόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ότι έχω καταλάβει, ο λαός τούς ψήφισε για να διαπραγματευτούν. Και διαπραγματεύονται σκληρά. Το πιθανότερο είναι να χάσουν. Κανένα από αυτά τα σκυλιά δεν είναι διατεθειμένο να χαλαρώσει τη θηλιά.
      Αλλά το παλεύουν. Μόνο τα (γκαβά) ζώα δεν το βλέπουν.
      Ας περάσει όποιος θέλει από εδώ και ας αφήνει με σχόλιο τα κατά τη γνώμη του αρνητικά της κυβέρνησης. Με χαρά να τα συζητήσουμε.
      Όχι όμως μαλακιούλες με βενζινάδικα. Αυτά στην ΟΝΝΕΔ για να γελάνε σα μαλακισμένα που είναι.

      Διαγραφή
  7. "Πες μας τι πίνεις εσύ και δεν μας δίνεις τα χω χαμένα ανησυχώ για σένα"

    Αυτό το τραγουδάκι το αφιερώνω για όλους τους καλούς ανθρώπους που φιλοξενείς στο κείμενό σου Πέτρο.
    Πιρς, Αδωνηδες, Μητσοτάκηδες, καναλάρχες και δημοσιογράφους σε όλα τα καλά παιδιά.
    Γιατί μόνο αν πίνουν κάτι περίεργο εξηγούνται κάποια πράγματα.
    Να δεις που αυτό θα φταίει βρε, πίνουν κάτι εδώ και χρόνια και δεν έχουν καταλάβει ότι τους χαλάει.
    Εσένα θα σου πω έμπαινε!!!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γεμίσει ο τόπος βλαμμένα που ασκούν εξουσία. Να υπάρχει άραγε κάποια σχολή που τους βγάζει ή είναι αυτοδημιούργητοι;
      Αλλά και αυτός ο λαός που τους επιλέγει βρε παιδί μου... Μιλάμε για μεγάλη αίσθηση του χιούμορ!

      Διαγραφή