Σελίδες

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Οι φυτεμένες μαλακίες του Der Spiegel




Der Spiegel:  Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί εφικτό ένα πιθανό Grexit
Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ευρωζώνη τώρα μπορεί να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας εάν αυτό αποδειχθεί ότι είναι αναγκαίο, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα (3/1/2015) το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζει.
«Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη έχει εφαρμόσει αρκετές μεταρρυθμίσεις από την κορύφωση της κρίση του 2012 που της δίνουν το περιθώριο να διαχειρισθεί μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας».
Δεν είναι σαφές ακόμη πώς μια χώρα-μέλος του ευρώ μπορεί να εγκαταλείψει το νόμισμα και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολιάζει το Reuters αλλά παραπέμπει στο Der Spiegel το οποίο επικαλείται δηλώσεις ενός υψηλόβαθμου στελέχους σε θέματα νομισματικής πολιτικής.


Την παραπάνω παπαριά δημοσίευσε το γνωστό γερμανικό κωλόχαρτο που εδώ και 5 χρόνια μας τα έχει κάνει τσουρέκια με "οικονομικές" (και όχι μόνο) αναλύσεις-προβλέψεις που διαψεύδονται παταγωδώς. Παπαριά που ασφαλώς οι εγχώριοι κυβερνητικοί (για λίγο ακόμη) μουρόχαυλοι ενστερνίστηκαν και θεώρησαν ως ευκαιρία για να χύσουν τα δικά τους δηλητήρια αναδημοσιεύοντας την …ανάλυση στις εφημερίδες και τα sites που κουμαντάρουν οι φίλοι τους.

Ίσως να αποτελεί σύμπτωση ότι αυτό το blog ξεκίνησε το ταξίδι του με αφιέρωμα στο Spiegel. Και αυτή η "αγάπη" προβλέπεται να κρατήσει χρόνια.
(Σημ: Επειδή το λινκ με την παραπομπή στο άρθρο έληξε, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το διαβάσει εδώ.)
 
Βρισκόμαστε τότε στον πρώτο χρόνο των μνημονίων και η γερμανική πατσαβούρα είχε αρχίσει από νωρίς να δείχνει τις προθέσεις της. Απευθυνόμενο στα ταπεινότερα ένστικτα των (όποιων) γερμανών μισάνθρωπων θεώρησε ότι με τις εμετικές του δημοσιεύσεις θα αποκτούσε το επιπλέον κοινό που δεν είχε κι έψαχνε. Στο βωμό της κυκλοφορίας/κερδοφορίας έγινε σταδιακά η ναυαρχίδα ενός συστήματος που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το πετύχει.
Οι αναφορές του εν λόγω περιοδικού στην πατρίδα μας μάς έχουν πολλάκις απασχολήσει. Τις περισσότερες φορές λόγω χαζοχαρούμενων …αναλύσεων. 

Το χειρότερο κατά τη γνώμη μου δεν είναι οι αρλούμπες που γράφουν για να μας απειλούν (και ίσως για να κατευθύνουν την ψήφο κάποιων) οι διάφοροι καθυστερημένοι. Το χειρότερο είναι που ΚΑΝΕΝΑΣ κυβερνητικός καραγκιόζης δεν βγήκε να πάρει θέση, να αποδομήσει, να φτύσει, ή έστω να απειλήσει με μήνυση το πατσαβουρόχαρτο. Την ώρα που πουλάνε τσαμπουκά στην επερχόμενη κυβέρνηση, φοβούνται να αντιμετωπίσουν και το πιο απίθανο μαλακισμένο που γράφει ότι να'ναι.

Φοβούνται;
Μάλλον όχι. Τους συμφέρει ο πανικός που σπέρνεται! Τόσο αστείοι έχουν καταντήσει!!!

Όλες αυτές οι "αναλύσεις" του Spiegel δεν χρειάζεται να αποδειχτούν. Δεν χρειάζεται να αναφερθούν οι όποιες πηγές. Δεν χρειάζεται καν να ζητηθεί μια συγγνώμη όταν αποδεικνύονται –στην καλύτερη- τρίχες ή –στην χειρότερη- κατευθυνόμενες.
Προς όλους εσάς που διαβάσατε ή/και εμπιστεύεστε τις μαλακίες της γερμανικής πατσαβούρας σας έχω νέα. Πιο φρέσκα:


Bloomberg: Αν φύγει η Ελλάδα θα διαλυθεί το ευρώ.
Μην κάνετε λάθος: όσο και αν ορισμένοι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι έχουν συγκρατήσει μια ελληνική κρίση δεν το έχουν κάνει. Όποια χώρα και να φύγει από το ευρώ θα θέσει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του κοινού νομίσματος.
Το δημοσίευμα του Spiegel για την Ελλάδα ίσως να μην αντανακλά με ακρίβεια την θέση της Μέρκελ απέναντι σε ένα Grexit. Γερμανός βουλευτής δήλωσε ότι οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες.

Frankfurter Allegmeine Zeitung: το κόστος για τη Γερμανία ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους είναι μικρότερο από μια στάση πληρωμών ή μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένα κούρεμα, το οποίο θα μείωνε το ελληνικό χρέος από το 175% του ΑΕΠ στο 90%, θα κόστιζε στη Γερμανία περίπου 40 δις ευρώ. Αντίθετα, αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ η απώλεια για τη Γερμανία θα φτάσεις έως και τα 76 δις ευρώ.

Der Standard: Αφήστε τους Έλληνες να ψηφίσουν.
Το δικαίωμα των Ελλήνων να απομακρυνθούν από τα κόμματα που "οδήγησαν το κάρο στη βρομιά" υποστηρίζει η αυστριακή εφημερίδα, τονίζοντας πως αυτό "δεν είναι κίνδυνος, αλλά λειτουργούσα δημοκρατία".
Ένα deal με τον Τσίπρα θα μπορούσε ακόμη και να χαροποιήσει επενδυτές, καθώς αν παραιτούνταν από ένα μέρος των χρημάτων τους οι χώρες της ΕΕ, στις οποίες οι Έλληνες πληρώνουν σε δόσεις το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά οι προοπτικές της χώρας.

Die Welt: Όχι σε παρεμβάσεις στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα.
Ο Χόρστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και κυβερνητικός εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ απορρίπτει σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt οποιαδήποτε παρέμβαση στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα: “Στη Γερμανία έχουμε κάποιες φορές την τάση να αναλαμβάνουμε το ρόλο του κηδεμόνα απέναντι σε άλλες χώρες. Είναι σωστή η σύνδεση της βοήθειας προς την Ελλάδα με προϋποθέσεις, όπως κάνει η ΕΕ μετά από γερμανικές πιέσεις. Δεν θα πρέπει όμως να παρεμβαίνουμε στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα κουνώντας το δάχτυλο”.

Πιερ Μοσκοβισί (Επίτροπος Οικονομικών Ε.Ε): “Δεν μπαίνει θέμα Grexit - Η Κομισιόν θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη”.
“Θα πρέπει να αφήσουμε τους Έλληνες να κάνουν την επιλογή τους (…) και όποια και εάν είναι, θα είναι σεβαστή. Δεν ανήκει σε εμάς να επιλέξουμε ή να εξοστρακίσουμε τον ηγέτη μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”
“Θα πρέπει να δούμε τις εκλογές γι’ αυτό που ακριβώς είναι, ήτοι ένα δημοκρατικό ραντεβού και όχι το πιθανό έναυσμα κρίσης.”

Γκι Φερχόφστατ (πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο): “Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει σοκ για την ευρωζώνη”.
“Η συζήτηση για το Grexit δεν είναι έξυπνη, είναι αντιπαραγωγική γιατί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη”. Όπως τόνισε, “με τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα κράτη μέλη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, 6 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία, 29 δισ. ευρώ στην Ισπανία, 44 δις στην Ιταλία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία και 66 δισ. - 80 δισ. ευρώ στη Γερμανία.”

Μάρτιν Σουλτς (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου): αναταραχές στις χρηματαγορές δεν έχουν προκαλέσει ποτέ οι δηλώσεις του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αντιπαράθεση στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και χαρακτήρισε εικασίες την συζήτηση γύρω από ένα πιθανό "Grexit", ζητώντας από όλους να περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σχετικά με αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης για ένα "Grexit", ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι πηγή του περιοδικού ήταν η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Γέρκι Κατάινεν (αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής): Χάσιμο χρόνου οι εικασίες για Grexit.
Οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι χάσιμο χρόνου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γέρκι Κατάινεν, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη.
“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα και να μην γίνονται σπέκουλες οι οποίες τελικά δεν βοηθούν στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων”.


Και δεν είναι μόνο αυτά. Ενδεικτικά είναι και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα.
Πάμε όμως παρακάτω. Το περιοδικό του κώλου Der Spiegel κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει για τη χώρα μας (και όχι μόνο) διάφορες αρ$ιδιές στις σελίδες του, αντικατοπτρίζοντας ίσως ένα μέρος της γερμανικής κοινής γνώμης που την βρίσκει να διαβάζει αναπόδεικτες αρλούμπες.
Τα σχόλια δικά σας.

Δεκέμβρης 2014: Το ενδεχόμενο ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, της πτώσης του ρουβλιού και της απειλής νέας αναταραχής στην Ελλάδα να αποτελεί το μείγμα της νέας οικονομικής κρίσης, μας είπε το περιοδικό Der Spiegel τον Δεκέμβρη που πέρασε. Και αναρωτήθηκε ο μαλάκας του: Τι θα συμβεί αν στην Ελλάδα έρθουν οι λάθος άνθρωποι στην εξουσία;

Ιούλιος 2014:  Το Spiegel έπεσε πάλι μέσα στις προβλέψεις του. Αντιγράφω από [εδώ]: Το Spiegel επικαλείται κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Μέρκελ έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρησή της από την καγκελαρία. Όλα δείχνουν πως η αποχώρηση της Μέρκελ συνδέεται περισσότερο με τις εσωκομματικές ισορροπίες στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.
Τις πηγές δεν τις μάθαμε.

Ιανουάριος 2014: Der Spiegel: Τι Ελλάδα, τι Αφγανιστάν [εδώ]
«Η Ελλάδα, πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, είναι μία αναπτυσσόμενη χώρα;» ή πρόκειται για «ένα ‘αποτυχημένο κράτος’ (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν;».
Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται παράγοντες των Βρυξελλών (τους οποίους δεν κατονομάζει) οι οποίοι υποτίθεται ότι εκτιμούν πως η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί από το 2015 ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας 8 έως 10 δισ. Ευρώ.
Γράφει όποια μαλακία του κατεβαίνει, επικαλούμενο “πηγές” που ποτέ δεν κατονομάζει. Εύκολο δεν είναι;

Οκτώβριος 2013: Επιστροφή Σημίτη «βλέπει» το Der Spiegel [εδώ]
Επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε μέσω της κίνησης των 58 για την κεντροαριστερά, είτε ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατία το 2015, εκτιμά το Der Spiegel.
Κάνα χαρτομάντιλο κανείς; Θέλω να κλάψω.

Μάιος 2012 (προεκλογικά): Αναρωτιέται η πατσαβούρα [εδώ]
Μπορεί να υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα;
"Ο Χέριμπερτ Ντίτερ, ερευνητής του Ιδρύματος Οικονομίας και Πολιτικής, προειδοποιεί ότι, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μπορούν όλα να προκύψουν, μέχρι και στρατιωτική δικτατορία, αλλά επισημαίνει ότι ο ελληνικός στρατός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την δικτατορία του 1967, δείχνει αυτή τη στιγμή αδύναμος ... Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πάντως τον στρατό να παρεμβαίνει σε σοβαρότερες ταραχές. Και τότε, θα γινόταν πάλι παράγοντας εξουσίας".

Κλπ κλπ


Δεν θα σε κουράσω άλλο. Αναρωτήσου μόνο γιατί προσπαθούν να κατευθύνουν τη σκέψη σου. Αναρωτήσω ποιοί και τι φοβούνται μήπως χάσουν. Αναρωτήσου αν η σκορδοκαΐλα τους είναι η τύχη των φτωχών Ελλήνων ή όσων θησαυρίζουν εις βάρος τους. Αναρωτήσου γιατί η τρομοκρατία τους εντείνεται κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές. Αναρωτήσου αν με τον φόβο που σπέρνουν θέλουν να σε κάνουν υποχείριο και ελέγξιμο. Αναρωτήσου αν αυτό που θα ρίξεις στην κάλπη θα είναι η δική σου επιλογή.
Αν θα είσαι εσύ!



Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αφιέρωμα στις ελληνικές πατσαβούρες, που μπροστά στη δική τους κινδυνολογία και σαχλαμάρα, το Der Spiegel είναι απλή οδοντόκρεμα…


14 σχόλια:

  1. "Der Standard: Αφήστε τους Έλληνες να ψηφίσουν.Το δικαίωμα των Ελλήνων να απομακρυνθούν από τα κόμματα που "οδήγησαν το κάρο στη βρομιά" υποστηρίζει η αυστριακή εφημερίδα, τονίζοντας πως αυτό "δεν είναι κίνδυνος, αλλά λειτουργούσα δημοκρατία". Ένα deal με τον Τσίπρα θα μπορούσε ακόμη και να χαροποιήσει επενδυτές, καθώς αν παραιτούνταν από ένα μέρος των χρημάτων τους οι χώρες της ΕΕ, στις οποίες οι Έλληνες πληρώνουν σε δόσεις το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά οι προοπτικές της χώρας"!
    Όλη η ουσία βρίσκεται εδώ μέσα (ακόμα και σε αυτό που λες στο τέλος): ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνει ο Έλληνας γαμώ το κέρατο μου;... Να σου πω εγώ, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι: "καλή χρονιά, φιλάκια"..αναρωτιέσαι ακόμα τι (δεν) καταλαβαίνει μερίδα του κόσμου; Το κακό είναι ότι αυτή η μερίδα ψηφίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο έλληνας ξεσπαθώνει βρίζοντας την τηλεόραση από τον καναπέ και στο καφενείο χτυπώντας με το χέρι του τραπεζάκια αλλά πίσω από το παραβάν βάζει την ούρα στα σκέλια και κάνει την ίδια μαλακία χρόνια τώρα.
      Δεν είμαι ούτε απογοητευμένος, ούτε αισιόδοξος. Έχω όμως μεγάλη περιέργεια να δω τι κατάλαβε αυτός ο λαός.
      Πολύ φοβάμαι ότι κατάλαβε λιγότερα απ’ όσα κατάλαβαν οι ξένοι βλέποντας το δράμα του στην τηλεόραση.

      Διαγραφή
  2. O λαός είναι βλαμμένος και για άλλη μια φορά θα την κάνει την μαλακία του Πέτρο.
    Εχω αρχίσει να βεβαιώνομαι για αυτό μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ.
    Λυπάμαι αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη ούτε για αυτές τις εκλογές!
    Δεν μας φταίει κανένα spiegel την δουλειά του κάνει, το ξερό μας το κεφάλι φταίει και θα φταίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γκάλοπ που κάνω εγώ άλλα λένε.
      Χτες το μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνο.
      "Λέγεται", λέω
      "Γεια σας" ακούω
      "Τι θέλετε;" ρωτάω
      "Είμαστε από εταιρεία δημοσκοπήσεων και θέλουμε να σας ρωτ…"
      Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν μιλούσα σε άνθρωπο αλλά σε μαγνητόφωνο και το έκλεισα. Κάποια κασέτα έπαιζε και φαντάζομαι θα περίμεναν να πατάω τα κουμπιά του τηλεφώνου για να δίνω απαντήσεις.
      Γιατί στα λέω όλα αυτά; Γιατί αυτός που θα στηρίξει τον Σαμαρά θα περιμένει με χαρά να απαντήσει και να καταγραφεί η δική του άποψη. Εγώ θέλω να τους αφήσω να διαμορφώσουν τα αποτελέσματα όπως γουστάρουν. Μετά γελάνε.
      Πλησιάζει η ώρα της κάλπης και θα εκπλαγούν. Δεν θα είναι κατραπακιά. Πάντως τη σφαλιάρα θα την φάνε.

      Διαγραφή
  3. Η τρομοκρατία τους εντείνεται κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές κι εμείς ζούμε μέσα στον τρόμο μετά τις εκλογές...ελπίζω (θέλω να ελπίζω) πως αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς όλα!!
    Γιατί αν δε ξυπνήσουν και τώρα οι ηλίθιοι (γιατί ηλίθιοι θα είναι) και μας πάρουν για άλλη μια φορά στο λαιμό τους χ α θ ή κ α μ ε....και πάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε 10 χρόνια να γίνονταν οι εκλογές πάλι θα σκορπούσαν τρόμο, πάλι θα έλεγαν ότι ο κόσμος δεν τις θέλει, πάλι θα κινδυνεύαμε με grexit, πάλι η δραχμή θα μας …απειλούσε, πάλι θα θέλαμε λίγο διάστημα για να βγούμε από το μνημόνιο…
      Όποιος τα πιστεύει όλα αυτά είναι εθελοντής ηλίθιος.
      Χθες μου λέγανε ότι φέτος θα αλλάξουν τα πάντα δραματικά στο πολιτικό σκηνικό και τον επόμενο χρόνο θα αναλάβει την ηγεσία του κεντρώου χώρου ποιος λες;
      Η κόρη του ΓΑΠ.
      Δεν περιγράφω άλλο!

      Διαγραφή
  4. Με τόσα γερμανικά δημοσιεύματα προς τη μία ή την άλλη πλευρά, έχω μπερδευτεί τελικά και δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.
    Το μόνο που θα καταφέρω στο τέλος διαβάζοντάς τα, είναι να μάθω γερμανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα διαβάσεις και την επόμενη ανάρτηση θα μάθεις και γαλλικά.
      Το εξελίσσω...

      Διαγραφή
  5. Τα περισσότερα από όσα παραθέτεις τα έχω διαβάσει και έχω καταλήξει στα δικά σου συμπεράσματα, για να μην τα πολυλογούμε κι επαναλαμβανόμαστε. Μια παραζάλη μια θολούρα όμως... και σε αρκετούς εξακολουθούν και πιάνουν τόπο οι απειλές και ο εκφοβισμός!
    Περιμένω τις ελληνικές παπαριές...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά ας τα κρατήσουμε ως δεύτερη σκέψη, όταν αγοράζουμε τα προϊόντα τους και στηρίζουμε την οικονομία τους. Για να φτάσουν σ' αυτή τη θέση και να μας κουνούν το δάχτυλο, βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας.

    Αουφίντερζεν Πετράν και, όπως λέει και μια Αφγανική παροιμία:
    "Οι άτυχοι μαθαίνουν από τα λάθη τους, και οι τυχεροί μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία εγώ όλα αυτά τα έχω ως ΠΡΩΤΗ σκέψη. Μη έχοντας άλλη δύναμη στα χέρια μου, εδώ και 3 χρόνια δεν αγοράζω και δεν καταναλώνω τα προϊόντα τους.

      Διαγραφή
  7. Το κακό είναι ότι την τρομολαγνία την έχουν υιοθετήσει και τα δικά μας ΜΜΕ και'χουν πωρώσει το μυαλό των γιαγιάδων μας.
    Θα μου πεις γιατί να τις αφήσεις να ψηφίσουν αυτές κακό θα κάνουν να τις κλειδώσουμε σπίτι μην ξεπαγιάσουν!

    Να βάλεις και τα ελληνικά παπαγαλάκια που ακολουθούν τις ξένες παπαρολογίες!

    Μα η sitebar σου γιατί κουνιέται?? Μήπως σου κάνουν σαμποτάζ οι ξένες φιλάδες:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις τελευταίες ώρες τα μουμουέ φαίνεται πως αλλάζουν τροπάρι. Κάτι γίνεται και γλυκοκοιτάζουν προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. Μπορεί να κάνω και λάθος, απλά αναφέρομαι σε κάποια πράγματα που διάβασα.

      Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με τη sitebar. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη ανάρτηση (που ανέβασα προχθές) δεν προβάλλεται σε κανένα φιλικό σάιτ.
      Μάγια μου κάνουν!
      :)))

      Διαγραφή