Σελίδες

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τι θα ψηφίσουμε;




Η μόνιμη συζήτηση των ημερών. Σε όποιο σπίτι πήγαινα (και λόγω των εορτών πήγα σε πολλά), το θέμα περιστρεφόταν γύρω από τις εκλογές. Όταν το θέμα της συζήτησης ήταν άλλο, το γύριζα εγώ εκεί, διότι ελάχιστα έως καθόλου με ενδιαφέρει στους πόσους ψήνεται η γαλοπούλα, αν πήγαν στα χιόνια, που έκαναν Χριστούγεννα.
Τι θα ψηφίσουμε; με ρώταγαν. Στον πληθυντικό. Λες και ψηφίζουμε όλοι μαζί ή όλοι το ίδιο. Λες και πρόκειται για εκδρομή προσκόπων: πάμε όλοι εκεί που πάει το λεωφορείο και τρώμε από τα ίδια τάπερ.
Η ψήφος πάντοτε αποτελούσε προσωπική επιλογή. Τις φορές που οδηγηθήκαμε ομαδικά, θες επειδή μας επηρέασε το άμεσο περιβάλλον μας, θες από το φόβο που μας πούλησαν τηλεόραση/εφημερίδες, βγάλαμε λάθος συμπέρασμα και κάναμε λάθος επιλογή.
Αποδείχτηκε λάθος!

Ίσως ακούγεται κλισέ, αλλά έχω την εντύπωση ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες. Δεν καλούμαστε να επιλέξουμε κόμμα ή πρόσωπα. Καλούμαστε πρωτίστως να επιλέξουμε τις πολιτικές που θέλουμε να ακολουθηθούν.
Τα περισσότερα κόμματα πια έχουν καταντήσει μια άνοστη σούπα με απ’ όλα. Με πατάτες, με ρύζι, με κρέας, με ψάρι… Κρεατόψαρο!
Μετακινήσεις, μεταγραφές, συναλλαγή, τι θα πάρω, τι θα φέρεις. Ψάχνεις να βρεις εκείνες τις (αδρές έστω) γραμμές που υποτίθεται τους χωρίζουν, αλλά τώρα που σφίξανε οι κώλοι ξέχασαν που πατάνε και κατά που πηγαίνουν.
Όχι μάνα μου!
Η πολιτικές και οι διαφορές τους δεν φαίνονται μόνο όταν είναι ανοιχτές οι κάνουλες και ρέει χρήμα. Στα δύσκολα φαίνονται. Όταν, ανεξάρτητα από τα ζόρια, κρατάς την ιδεολογία σου και παλεύεις για το καλύτερο της χώρας και των πολιτών της.

Έχει καταλάβει κανένας ποιες είναι οι διαφορές που έχει η νουδού του Σαμαρά από το πασόκ του Βενιζέλου; Μήπως την ιδεολογική άβυσσο που χωρίζει τον ΓΑΠ από τους πρώην συντρόφους του και δεν τον ακολούθησαν στο νεοσύστατο κόμμα; Μήπως έχει καταλάβει κανείς τι πρεσβεύει το Ποτάμι, εκτός του να πατάει ταυτόχρονα και στις δύο βάρκες;
Και το μνημόνιο έχουμε ανάγκη αλλά και να σταματήσει πρέπει …
και Πρόεδρος έπρεπε να εκλεγεί αλλά και εκλογές να γίνουν…
θα συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ …
Ότι να’ναι! Αρκεί να είμαστε κι εμείς στο κόλπο!!!

Παρακολουθείς κάτι αστείους τύπους και τύπισσες που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Σοσιαλιστές (πολλά γέλια) που φεύγουν από το πασόκ για να ενταχθούν στην καραδεξιά παρέα του Σαμαρά. Αυτό που φοβούνται δεν είναι κατά που πάει η χώρα αλλά αν το πασόκ μπει στη Βουλή.
Κι αν δεν μπει;
Απλό.
Πηδηματάκι και πάμε στον Αντώνη. Πρωθυπουργός δεν θα γίνει αλλά εκεί την έδρα την παλεύουμε καλύτερα αφού το πασόκ βουλιάζει σε κινούμενη άμμο.
Αν καταφέρει τελικά και μπει πάλι δεν γεννάται θέμα. Όποτε γουστάρουμε ή όποτε τα σπάσουμε με τη νουδού, άλλο ένα …τσουπ… Να ‘μαστε πάλι εδώ Βαγγέλη.


Βλέπω στην τηλεόραση κάτι νεότευκτες @@@ υποψήφιες με τη νουδού και κάτι ανεπάγγελτους κωλοπαιδαράδες του κομματικού της σωλήνα να κουνάνε το χέρι στην Αριστερά, αναπαράγοντας όπου βρεθούν και όπου σταθούν μονίμως την ίδια ερώτηση: “Πείτε μας που θα βρείτε τα λεφτά.”
Δηλαδή παραδέχεσαι μωρή μαλάκω ότι φεύγοντας το κόμμα σου για τον αγύριστο δεν έχει αφήσει φράγκο;
Εσύ ρε τσογλανάκι των 25-30 χρόνων τι ξέρεις να μας πεις; Εσύ που σε έγραψε ο μπαμπάκας σου από τα γεννοφάσκια στη νουδού και σήμερα που μόλις βγήκες από το κομματικό σου αυγό πριν καν ανοίξεις τα γκαβά σου μας απειλείς πως με την Αριστερά θα μπλέξουμε. Τι ξέρεις να μας πεις ρε μαλακάκο, εκτός από αυτά που σου δίνουν εγγράφως από την Συγγρού;
Και γιατί θα πρέπει η Αριστερά να τεκμηριώνει απόλυτα με αριθμούς την κάθε θέση της, όταν εσείς έχετε αφήσει χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα για το πώς φέρατε τη χώρα στο σημερινό της χάλι;

Τα γνωστά σεσημασμένα απόβλητα της δημοσιογραφίας βομβαρδίζουν συνέχεια τους Συριζαίους με ερωτήσεις τύπου “Γιατί να λέει άλλα το ένα στέλεχος του κόμματος και άλλα το άλλο;”.
Θυμάσαι μαλάκα μου τι έλεγε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, το άδωνι - και όλη αυτή η συμμορία των απίθανων που κατακρεούργησαν το λαό μας - μέχρι και την παραμονή των εκλογών του ‘12; Αν δεν θυμάσαι μαλάκα μου υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο στο youtube και όχι μόνο. Μπορείς να μας απαντήσεις γιατί δεν τα βάλατε ποτέ να παίξουν και μετά να κάνετε ερωτήσεις σε Μητσοτάκηδες και Ντινόπουλους, παρά τους καλείτε για να έχετε παρέα στις βλακώδεις ερωτήσεις προς τα στελέχη της Αριστεράς;

Τα «μεγαλοστελέχια» σας έχουν εξαφανιστεί. Από τη μια τρέχουν από σπίτι σε σπίτι να μαζέψουν ψήφους ανοσοκατασταλμένων προβάτων, από την άλλη οι επικοινωνιολόγοι τους τούς έχουν πει να μην πολυβγαίνουν δημόσια και διαολίζουν τον κόσμο με τις αποκρουστικές τους φάτσες.

Μια από τις πλέον μασημένες καραμέλες των τελευταίων ετών, μηρυκάζεται από τη νεολαία μας και απευθύνεται στους πρεσβύτερους: “Εσείς φταίτε”. Παρ’ όλα αυτά ένα αξιοσέβαστο κομμάτι της ίδιας νεολαίας παρουσιάζεται διαχρονικά να απέχει από την όποια κάλπη. Κατηγορεί τους γηραιότερους για συμμετοχή ή συναίνεση ή εγκληματική αδιαφορία στο ξέφρενο πάρτι που γινόταν, αλλά δεν αποφασίζει να μας πει τη γνώμη του. Αφήνει απλά να ψηφίζουν οι συνταξιούχοι, που, όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί, κατά κύριο λόγο επιλέγουν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Προφανώς λοιπόν το αποτέλεσμα της κάλπης έχει την εξήγησή του, η οποία δεν χρειάζεται να αναζητείται στη σφαίρα του μεταφυσικού ούτε να μπαίνουμε σε βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις.

Όταν δεν αποφασίζεις εσύ, αποφασίζω εγώ για σένα!

Αφού διαφωνείς με τις αποφάσεις των πατεράδων και των παππούδων σου, γιατί δεν αναλαμβάνεις στο εξής να αποφασίζεις εσύ για σένα;

Προχθές Πέμπτη βρέθηκα στην εφορία. Στην ουρά προς το ταμείο πετάγεται μια κυρία "Όλοι τα ίδια θα κάνουν". Άλλη καραμέλα αυτή, που την πιπιλάμε όλοι μας χωρίς καν να σκεφτούμε ποιος μας την έχει πλασσάρει. Ποιον συμφέρει! 
Ε όχι! Δεν είναι έτσι που να κωλοχτυπιέστε δεξιά/πασοκικά παπαγαλάκια.

Μηρυκάζεις κι εσύ αυτή την καραμέλα; Θεωρείς ότι αυτό που ζούμε δεν έχει γυρισμό; Τους πιστεύεις όταν σου λένε ότι όποιος κι αν κυβερνήσει η πολιτική είναι προδιαγεγραμμένη και δεν αλλάζει; Τους εμπιστεύεσαι όταν σου λένε ότι διαπραγματεύτηκαν αλλά δεν γινόταν αλλιώς;
Είσαι διατεθειμένος/η να σπάσεις τις αλυσίδες σου; Θέλεις να αλλάξει η χώρα και το μέλλον σου πορεία ή θες να πατήσει κι άλλο γκάζι προς το γκρεμό; Θες να σταματήσει το παλούκι ή θες να το φας όλο. Θες για όσα χρόνια σου μένουν ακόμα να ζεις τον ίδιο εφιάλτη;
Νομίζεις ότι η χώρα πρέπει να κυβερνιέται για πάντα από τους ίδιους;
Μα είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό;

Έχεις πραγματικά πιστέψει ότι η οποιαδήποτε αλλαγή θα είναι προς το χειρότερο; Είναι σχιζοφρενικό, δεν το βλέπεις;

Έχεις καταλάβει ότι αυτό που σε οδήγησε σε αυτή την κατάσταση δεν είναι η ρητορική της Αριστεράς αλλά οι πράξεις δεξιών –κατά κύριο λόγο- κυβερνήσεων; Ότι δεν ευθύνονται τα λόγια της αριστερής αντιπολίτευσης αλλά η δεξιά/νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται 40 χρόνια τώρα (με μικρές ομολογουμένως αναλαμπές);

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι χωρίς να αλλάξεις τα πρόσωπα και τις πολιτικές τους κάτι μαγικό θα γίνει και θα αλλάξουν αυτά από μόνα τους; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δίνοντάς τους ακόμη μια ευκαιρία δεν θα το εκλάβουν ως επιβράβευση των πεπραγμένων τους αλλά ως λαϊκή απαίτηση για αλλαγή πορείας;

Μιλάμε για την εγκληματική οργάνωση της χ.α., η ηγεσία της οποίας κατηγορείται για την ηθική (αν όχι τη φυσική) αυτουργία σε δολοφονίες που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα των δύο χεριών. Έχεις σκεφτεί για πόσες δολοφονίες αθώων είναι υπεύθυνοι αυτοί που κυβερνούν; Ή μήπως δεν έχεις κι εσύ την αίσθηση ότι χωρίς τα εγκληματικά μνημόνια, εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες πολίτες, θα εξακολουθούσαν να βρίσκονταν ανάμεσά μας;

Το όπλο του αυτόχειρα πάντοτε κάποιος το οπλίζει. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Κανένας δεν αυτοκτονεί για πλάκα.

Πίσω από το παραβάν πρέπει να αναλογιστείς μήπως ψηφίζεις δολοφόνους…



32 σχόλια:

  1. Και ξέρεις ε; Όταν λέει: "Όλοι τα ίδια ΘΑ κάνουν"..υπονοεί τους καινούργιους, καρφί για εκείνους που, δημοσκοπικά προηγούνται, είναι αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι μετατοπίζει την ευθύνη στο μέλλον, σε άλλους που δεν έχουν αμαυρώσει τα χέρια τους, αρκεί να νιώσει εκείνη (κι όποιος άλλος) ότι αυτοί που ψήφιζε ως τώρα, μια χαρά μάς γαμ....ν, που να ξεβολευόμαστε τώρα;... Μια πρόταση=με χίλια συμπεράσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να χάφτει ο καθένας ότι του πασάρουν, το να παραδίδεται αμαχητί, το να αποδέχεται να του κατευθύνουν τη σκέψη, είναι μια στάση. Η άλλη είναι να ξυπνήσει και να παλέψει.
      Θα γελάω με όλους αυτούς που σήμερα έχουν λουφάξει και αύριο θα λένε «να, είδες που δεν έκανε όσα υποσχέθηκε». Σήμερα κότες και αύριο … «αγωνιστές».
      Α, και που ’σαι, «αγωνιστές» αν υπάρξει αριστερή διακυβέρνηση. Την δεξιά την συνήθισαν και έπαψαν να αντιδρούν προ πολλού.

      Διαγραφή
  2. σε ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α μπράβο!!!
    Μια χαρά τα έγραψες όλα, αλλά πολλοί πάλι δε θα καταλάβουν, πάλι δε θα ψηφίσουν, πάλι θα μετατοπίσουν την ευθύνη που λέει και η Πέτρα, για να δικαιολογήσουν ίσως τη δική τους εμμονή στα σκουριασμένα αποτυχημένα και θλιβερά ανθρωπάρια που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια...
    Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον θα καταλάβουν κάποιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που είπα φωναχτά στην κυρία μέσα στην εφορία, όταν μου είπε ότι οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα, ήταν ότι «…μια φορά κάθε 3-4 χρόνια ζητάνε τη γνώμη σου και είναι τουλάχιστον ηλίθιο να το αγνοείς. Το καθήκον σου είναι να πας στην κάλπη και να εκφράσεις την οργή που νιώθεις, όχι να τα λες σε μένα. Διαφορετικά δηλώνεις πως συμφωνείς. Αν θα ξαναβγούν οι ίδιοι θα είσαι και εσύ συνένοχη. Και την επόμενη των εκλογών πήγαινε μπροστά στον καθρέφτη σου και φτύνε τον για τα επόμενα 4 χρόνια».
      Μου είπε πως συμφωνεί (πλάκα θα έχει να την έπεισα μέσα σε 15 δευτερόλεπτα!) και κανένας από τα 20 τουλάχιστον άτομα που βρίσκονταν δίπλα μας δεν αντέδρασε.
      Συμφωνούσαν ή δεν ήθελαν να πουν την αντίθετη άποψη; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

      Διαγραφή
  4. Ώρες-ώρες τρομάζω όταν σε διαβάζω. Λες κι έχεις σύνδεση με τη σκέψη μου και γράφεις αυτά που σκέφτομαι, ακόμα και στις μικρές λεπτομέρειές τους. Σ' όλα όσα καταγράφεις, υπάρχει και μια κοινή εμπειρία, ένα κοινό "γαμώτο", μια κοινή αγανάχτηση. Ας τους στείλουμε όλους αδιάβαστους. Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε φορά που μιλάω με κόσμο, ακούω αυτά που αναφέρεις κι εσύ πιο πάνω ("έλα μωρέ όλοι το ίδιο είναι", "δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα" κλπ).
    Και ιδίως από νέους ανθρώπους.
    Αρχικά εκνευρίζομαι, στη συνέχεια απελπίζομαι και στο τέλος σιχτιρίζω.
    Είναι αδιόρθωτη η κατάσταση.
    Τα μυαλά στο μπλέντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταυτίζομαι με τα λόγια του αρχηγού, γιατί αντιμετωπίζω παρόμοιες καταστάσεις στην εργασία μου, σε συντροφιές και όπου αλλού μου ανοίξουν συζήτηση και λέω "ανοίξουν", γιατί την αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι αυτές τις μέρες! Εκνευρίζομαι αφόρητα κι έχω μεγάλη ανησυχία για τα αποτελέσματα της αηδίας μας!!!!
      Βρε αϊ σιχτίρ που ψηφίζουμε όλοι μαζί!
      Όσο για τους νέους ψηφοφόρους ας υποστούν τις συνέπειες και μαζί τους κι εμείς!!! Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

      υ.γ.
      Έτοιμη η πρώτη...

      Διαγραφή
    2. Μαζεστίξ
      Προχθές είχα συζήτηση με τους γιούς μου. Μετά το φαγητό πετάγεται ο μεγάλος και με ρώτησε τι να ψηφίσει. Του απάντησα να κάνει αυτό που λέει η καρδιά του και πως εγώ «κομματική γραμμή» δεν έδωσα και δεν θα δώσω ποτέ. Η δική μου δημοκρατία, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και την εννοώ, δεν έχει καμία σχέση με αυτά.
      Μπορεί στην εφορία, στο γραφείο ή οπουδήποτε αλλού να συζητώ πολιτικά, περισσότερο για να αφουγκραστώ την κοινή γνώμη, να κάνω «το δικό μου γκάλοπ», όχι για να επηρεάσω τον οποιονδήποτε.
      Οι γιοί μου παρότι φοιτητές δεν έχουν γραφτεί σε καμία φοιτητική παράταξη και γενικά απέχουν από την πολιτική. Τους είπα λοιπόν πως είτε το πιστεύουν είτε όχι οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους είναι που χαράσσουν το μέλλον το δικό τους και της χώρας. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε ώστε να επιλέγουμε και να απορρίπτουμε τους κατά τη γνώμη μας καλύτερους.


      Γλαύκη
      Εγώ όχι μόνο δεν τις αποφεύγω, μπορώ να πω τις επιδιώκω. Δεν θα αφήσω τα δεξιά ζαβά να κάνουν το παιχνίδι τους. Αν και παρατηρώ πως έχουν λουφάξει, γιατί η καταιγίδα (βλ. φάπα) γι’ αυτούς έρχεται.

      Διαγραφή
    3. Πέτρο, μαζί σου.
      Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που μάθαμε να κριτικάρουμε και να πολιτικολογούμε από πολύ μικροί.
      Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι μας έχουμε πολύ διαφορετική ιδεολογία απ' τους άλλους.
      Έχουν περάσει 2-3 εκλογές που σχεδόν όλοι ψηφίσαμε διαφορετικούς συνδυασμούς!
      Κι όταν ο πατέρας μου διαμαρτύρεται γιατί αμφισβητώ αυτά που λέει ως μπούρδες, του απαντώ "εσύ φταις, γιατί όταν ήμουν μιρός, με έμαθες να αμφισβητώ. Τώρα... λούσου τα!

      Να φανταστείς... μας έκανε διαφορετικές ομάδες στο ποδόσφαιρο, για να 'χει πλάκα όταν βλέπουμε τα ματς.
      Και το πιο ωραίο είναι ότι όλοι μας αλλάξαμε ομάδες, από αυτές που αρχικά μας "έκανε"!

      Επομένως, χίλιες φορές συμφωνώ με το να μη δίνεις γραμμή για ψήφο.
      Ό,τι είναι να δώσεις, το δίνεις στην καθημερινότητά σου.
      Κι από κει και πέρα, με βάση τις προσλαμβάνουσες που'χει ο καθένας, αποφασίζει τί να κάνει.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάλι, όταν ήμουν μικρούλα με είχαν κάνει πράσινη ( χαζούλα!)
      Τώρα βγάζω το άχτι μου!
      Και οι δυο μέσα γιατί παρά τα όσα ζούμε δεν αλλάζουν μυαλό!
      Για να μάθουν να είναι αγύριστα κεφάλια! Εξ ου και φωνάζω "κράτα τον παππού στο σπίτι"!

      Διαγραφή
    5. Άλλη μεγάλη πλάκα με τις ομάδες. Ο πατέρας μου γαύρος και οι γιοί του ένας βάζελος, ένας αετζής και ένα παόκι (ο τέταρτος τίποτα).
      Θυμάμαι ήταν το ’88 όπου ο γαύρος έχασε μέσα στο Καραϊσκάκη 1-4 από τον ΠΑΟ και γύρισε και μου είπε: «μπράβο, ήσασταν καλύτεροι.» Και γελάγαμε. Καμία σχέση με φανατισμούς και αηδίες.
      Επειδή ποτέ μα ποτέ δεν δέχτηκα επιρροή από τον πατέρα μου, ίσως εκεί να οφείλεται που κάνω το ίδιο στα παιδιά μου.



      Αριστέα, καμία σχέση το Πασόκ του Ανδρέα με το Πασόκ του γιού του και του ΒΒ. Καμία όμως! Όσο και να προσπαθούν να τα ταυτίσουν δεν πρόκειται.

      Διαγραφή
    6. Ε τι να κάνουμε;
      Η Ηλεία ανέκαθεν πράσινη ήταν.
      Κι ενώ εδώ και 3 χρόνια όλοι οι άλλοι πρώην πράσινοι νομοί... κοκκίνισαν, η Ηλεία τα... θαλάσσωσε κι έγινε θαλασσιά!

      Διαγραφή
    7. Ένα ψιλοεγκεφαλικό πέρασε. Δεν είναι τίποτα, θα συνέλθει.

      Διαγραφή
  6. Για να δούμε πόσοι θα ξελαμπικάρουνε......τα παπούδια που τα έχει εκμηδενίσει η ανέχεια και οι ουρές στα ιατρεία με το βιβλιάριο στο χέρι, θα μείνουνε κολλημένα; οι άνεργοι, αυτοί που κλεισανε τα μαγαζιά τους, τις βιοτεχνίες τους, τι θα ψηφίσουνε άραγε;;;; οι μόνοι που είναι απόλυτα προβλέψιμοι είναι αυτοί που ωφεληθήκανε από τη λεηλασία , οι διαπλεκόμενοι, οι μεγαλοεργολάβοι, οι καναλάρχες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι παρατρεχάμενοι.....όλοι οι υπόλοιποι ακόμα και ψεκασμένοι, ελπίζω να ξελαμπικάρουνε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζεις στα παππούδια; Οι παππούδες καλά κάνουν ότι κάνουν, δεν τους κακίζω. Νέα περπατησιά στα 70φεύγα;
      Επειδή λένε πως οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου, περιμένω…

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν εγώ βρήκα τι θα ψηφίσω.
    Όλαφουρ Γκρίμσον!
    Τι δεν βάζει υποψηφιότητα στην Ελλάδα;;;
    Ε άμα δεν βάζει αυτός όποιος άλλος και να βγει την βάψαμε!
    Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ποιος θα βγει πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του Ελληνα από την ρίζα.
    Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα.
    Αν ανοίξουμε τα μάτια μας και δούμε το δάσος ολόκληρο που ,ας περιβάλει και όχι το δέντρο, μπορεί και κάτι να γίνει.
    Βαρέθηκα να ασχολούμαι σε αυτή την χώρα με εκλογές που δεν θα φέρουν καμία μα καμία αλλαγή.
    Ελπίζω όμως.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρεσαι στον πρόεδρο της Ισλανδίας. Μιας χώρας στην άκρη του πλανήτη που παράγει μόνο πάγο και μπακαλιάρους και κατάφερε με τη συναίνεση όλων να αποδείξει τι σημαίνει συμμετοχική δημοκρατία. Μια έννοια που οι νεοέλληνες πολιτικοί τής έχουν γανώσει τον αδόξαστο με ερμηνείες κατά το δοκούν.
      Αν και αυτές οι εκλογές δεν φέρουν καμία αλλαγή τότε ας χωθούμε στις σπηλιές μας και ας το βουλώσουμε.

      Διαγραφή
  8. Καλημερα Πετρο!
    Καλη εβδομαδα να εχεις!
    Απο τις καλυτερες αναρτησεις που ετυχε να διαβασω για τις εκλογες! Ειδικα ο επιλογος και η φωτο με το μυνημα ειναι εξαιρετικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου, Πέτρο!... Κάποιοι θα ψηφίσουν "Ποτάμι" του κυρ Σταύρου, "εγώ είμαι το κόμμα"!... Αυτό το θολό πολιτικό μόρφωμα "έτσι χωρίς πρόγραμμα", που μάζεψε "κάθε καρυδιάς καρύδι", ακόμα και τους ακρονεοφιλελεύθερους, θατσερικούς, Λυμπεράκη, Μάνο, Ανδριανόπουλο!... Ο Σταύρος που διατυπάνιζε ότι φέρνει το καινούριο κι άφθαρτο, κοσμεί τα ψηφοδέλτια του κόμματος με πολλά φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα...Αλάργα απ' το κόμμα του Σταύρου, το "Δούρειο ίππο" του συστήματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το απόλυτο τίποτα χωρίς ιδεολογικό στίγμα, χωρίς αρχή μέση και τέλος στη λογοδιάρροιά του, χωρίς κανένας που θα τον ψηφίσει να ξέρει τι στ' αλήθεια πρεσβεύει.
      Θα ξεβρακωθεί πολύ γρήγορα μόλις θα δούμε σε ποια νομοσχέδια θα πάει κόντρα και ποια θα φέρει το ίδιο προς συζήτηση.
      Πάντως θα καταφέρει ο ΔΟΛ να έχει και φανερό εκπρόσωπο στο κοινοβούλιο.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα,
    Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ.
    Ωστόσο δεν εχεις να πείς κάτι για την αριστερά ή για την αποκαλούμενη ως "αριστερά" του Συριζα.
    Ολα καλά με αυτούς ;
    Εντάξει, αν πιστεύεις οντως πως δεν υπάρχει συνευθύνη του χώρου αυτού τελος πάντων,
    για οσα δεν έγιναν ή οσα έγιναν μισά και ημίαιμα επι πολλά χρόνια.
    Το δίκιο του κόσμου ειναι οτι υποφέρει υπερβολικά πολύ.
    Και λίγα λέω.
    Δεν αθωώνει κανείς τις ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά δεν μπαίνω στο παιχνίδι "πόσο πίσω να πάμε".
    Οσο θες. Απο το 2000 αν ξεκινήσουμε ; απο το 2004 ; ή απο το 1984 ;
    Κάθε περίοδος είχε τα λάθη και τς εγληματικές αστοχίες, αλλά κάθε περίοδος είχε απο κάτω
    μια "αριστερά" που αντιδρούσε και διοργάνωνε μπάχαλα, στα οποία φυσικά και ειναι φανερό
    οτι συμμετείχαν και ακραίοι μπαχαλάκηδες, αρνούμαι να τους δώσω κομματική ταυτότητα.
    Ενας ακραίος μπαχαλάκης ειναι τρομοκράτης, τέλος.
    Για να μην πολυλογώ,
    ας κρατήσω ενα μόνο ερώτημα προς την αποκαλούμενη "αριστερά" :
    Γιατί να λέει άλλα το ένα στέλεχος του κόμματος και άλλα το άλλο;

    Και παραθέτω δημοσκοπικό εύρημα πέραν του "τι θα ψηφίσουμε" απο τα εκατοντάδες τελευταία
    γκάλοπ, που το 90% αυτών ειναι τηλεφωνικά, άρα πιο αμφίβολου κύρους :
    Οι Ελληνες λέει, αισθάνονται απέναντι στον Συριζα ή στην ΝΔ, σε ποσοστά του 47%
    ΦΟΒΟ και ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
    Αλλά θα ψηφίσουν με ελπίδα λέει.
    Την ελπίδα που εχει στο σύνθημα του ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας, ως γνήσιος έμπορος ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τζονάκο.
      Ξέρεις καλύτερα από μένα, μιας και είσαι πολύ παλιός στο ιντερνετικό κουρμπέτι, ότι στο μπλογκ του ο καθένας γράφει τις προσωπικές του απόψεις. Σε ότι με αφορά δεν προσπάθησα ποτέ να κάνω προπαγάνδα υπέρ κανενός. Καταγράφω τις σκέψεις μου παραθέτοντας λόγια και πράξεις του κάθε πολιτικού (και στη συνέχεια σχολιάζοντάς τες).
      Προσπαθώ να κάνω μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική καταγραφή της πραγματικότητας, χωρίς να προσπαθώ (ούτε που με ενδιαφέρει) να πείσω κανέναν. Μεγάλα παιδιά είμαστε, κανένας δεν πρόκειται να μετασχηματίσει πολιτική άποψη από δικά μου κείμενα.

      Ούτε καθαγιάζω την Αριστερά, ούτε έγινα στα γεράματα συριζαίος.

      Θα ψηφίσω τον Σύριζα –και το λέω ανοιχτά γιατί δεν μου αρέσουν τα πούστικα ήξεις-αφήξεις όπως πολλοί που δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους- όχι για να κάνω τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Αυτό που προέχει για μένα είναι να σταματήσει ο κατήφορος γιατί δεν πάει άλλο.
      Την πατρίδα μου την γάμησαν και θέλουν να συνεχίσουν. Προσπαθώ να τους σταματήσω με τη μια και μοναδική ψήφο που ορίζω.
      Όποιος πιστεύει ότι αυτό που ζούμε αντέχεται, μπορεί να ψηφίσει τους ίδιους. Εγώ ΟΧΙ.
      (μπορείς αν θες να διαβάσεις και την επόμενη σχετική ανάρτηση)

      Για να μη σου πω ότι διαφωνώ κάθετα με την άποψη πως φταίει και η Αριστερά για το σημερινό χάλι, θα σου πω ότι έχει πολλά κενά. Πάρα πολλά και ισοπεδωτικά. Πρόσφατα δυστυχώς διάβασα [το κείμενο] ενός ηλίθιου πως φταίει και η Αριστερά επειδή (μεταξύ άλλων) δεν διαμαρτυρήθηκε για τους διορισμούς, τους φόρους, την απαξίωση της Παιδείας, την αποβιομηχάνιση…
      Επίσης στον Β’ Παγκόσμιο φταίνε οι Έλληνες γιατί την ώρα που τους πυροβόλαγαν αυτοί δεν έσκυβαν.
      Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική γιατί δεν έχει.
      Κινείται στην ίδια «λογική» του ‘μαζί τα φάγαμε’.
      Μόνο και μόνο που αναλογίζομαι πως οι περιβόητες «ευθύνες της Αριστεράς» (πρόσεχε: όχι του ΚΚΕ) διασπείρονται από τη νουδού, μου αρκεί για να επιλέξω με ποιους θα είμαι.

      Διαφωνώ και με τις τοποθετήσεις συριζαίων στελεχών για αφοπλισμό της αστυνομίας, άνοιγμα των συνόρων, ελληνοποιήσεις μεταναστών, και πολλά άλλα.
      Βλέπω όμως το δάσος, όχι μερικά δέντρα.
      Θέλω αστυνομία να κυνηγάει το κάθε κωλόπαιδο που πετάει μολότοφ στο «Γερμανό» για να κλέψει κινητά και όχι αυτή που βαράει ηλικιωμένους και ανάπηρους. Θέλω να χτυπάει αλύπητα τα καθίκια με τα μαύρα, με τα κράνη και τα καδρόνια που μπουκάρουν σε κάθε πορεία για να τη διαλύσουν. Θέλω επιχειρήσεις ανοιχτές για να δουλεύει κόσμος, όχι για να μπουκώνουν οφσόρ με εκατομμύρια. Θέλω κρατική ΔΕΗ και κρατικό ΟΤΕ και κρατικά διυλιστήρια για να εξισορροπείται η αγορά από τα καρτέλ του ιδιώτη. Θέλω πανεπιστήμια της γνώσης και όχι ορμητήριο μπαχαλάκηδων ή για πουλημένα πτυχία σε εκλεκτούς. Και πολλά άλλα.

      Αν πας πίσω στο ιστολόγιο θα διαπιστώσεις (ίσως θυμάσαι κιόλας) πόσο τα έχω «χώσει» στον Σύριζα. Και έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους πως αυτό το ασήμαντο ιστολόγιο θα είναι αυστηρότατος κριτής του.
      Η αριστερά του Σύριζα όντως διέθετε μπαχαλάκηδες που έκαναν φασαρίες. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα άλλαξαν και οι τύποι την «έκαναν» για πιο ριζοσπαστικά κινήματα.

      Προτιμώ να ακούω το κάθε στέλεχος της Αριστεράς να λέει ότι θέλει, ακόμη και πράγματα ανεφάρμοστα (δεν είναι αυτά που με έπεισαν για την ψήφο μου) παρά το καθυστερημένο ζωντόβολο που λατρεύει τα μνημόνια και τσιρίζει λες και του έχωσαν ομπρέλα και την άνοιξαν. Να ξέρεις ότι η Μέρκελ δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με το στέλεχος του Σύριζα της Χαλκίδας ή της Κομοτηνής. Διαπραγματεύεται με την ηγεσία.

      Για να κλείσει κάπου το «σεντόνι», σου λέω πως κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου. Θα συνεχίσω να είμαι εδώ για να ελέγχω την εξουσία και όχι για να απολογούμαι για τα όποια μικρά ή μεγάλα της λάθη.
      Είναι η ώρα των αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών. Γιατί όπως γράφει φίλος στο δικό του ιστολόγιο:
      ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ.

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω να μην ειμαι εγω το "ζωντόβολο" :)
      Και ελπίζω να μπορέσουμε να τα λέμε στο μέλλον οτι και αν συμβεί.
      Ακόμα και ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός που θέλει να κάνει ο Συριζα ως ολοκληρωτικό καθεστώς. Διάβασε να δεις τι σημαίνει αυτό και τι ετοιμάζονται να κάνουν και να το αγιοποιήσουν κιόλας και καλά ως "οι πλούσιοι θα πληρώσουν".
      Αλλα δεν θα εχει αυτοδυναμία και τις κωλοτούμπες θα τις φορτώνει σε άλλους. Και οταν θα βγει κόσμος ξανά σε δρόμους αυτη τη φορά με άπολη αστυνομία, όπως ειπε ο άγιος αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Πλάκα κάνεις ρε Τζόνυ; Ζωντόβολο, και μάλιστα από τα εντελώς καθυστερημένα, αποκαλώ τη γνωστή τηλεγλάστρα που τουιτάρει ασύστολα και τσιρίζει παντού.
      Εσένα θα έλεγα; Αν δεν εκτιμούσα τη γνώμη σου θα στο είχα πει από καιρό.
      Επαναλαμβάνω πως ο Σύριζα είναι το άγνωστο. Το γνωστό το ζήσαμε και το πληρώσαμε. Ούτε θα διορθωθεί ποτέ, ούτε μαζί του υπάρχει περίπτωση να πάμε καλύτερα.
      Το «χειρότερο» που φοβούνται πολλοί, ίσως και εσύ, μένει να αποδειχτεί. Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα βέβαιος για κανέναν, όπως και κανείς άλλος.

      Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάτι σχετικό με όσα λέμε που έγραψα πρόσφατα.

      Διαγραφή
  11. Για αυτό είσαι Πέτρος γιατί μπορείς και βρίζεις ανοιχτά! Ευφράνθη καρδία μου!
    Η καρδιά μου βαράει ταμπούρλο και κάνω το σταυρό μου!!! Καλή μας φώτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ότι φαίνεται ήρθε.
      Καλή αρχή και καλή δύναμη γιατί οι απελθόντες φρόντισαν να τα κάνουν όσο μπορούσαν πιο δύσκολα.

      Διαγραφή