Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εφημερίδες διαβάζεις;


Εφημερίδες στον φυσικό τους χώρο. Στα σκουπίδια

Μέχρι τις εκλογές απομένουν πολύ λίγες ημέρες. Ημερολογιακές. Γιατί ο πολιτικός χρόνος φτάνει και περισσεύει για να γίνουν πολλά. Η προπαγάνδα μπορεί να περάσει από άκρου εις άκρον την Ελλάδα μέσα σε λεπτά ή και δευτερόλεπτα. Μια τηλεοπτική εκπομπή, μια ατάκα ενός δημοσιογράφου, ένα μονόστηλο σε εφημερίδα είναι ικανά να φέρουν τα πάνω κάτω. Ο ελληνικός λαός, που σε ένα αξιοσέβαστο κομμάτι του αποφασίζει την τελευταία στιγμή τι θα ψηφίσει, έχει ανοιχτά αυτιά και μάτια για να χάψει την πρώτη σάχλα που θα του σερβίρουν, για να πατήσει την πρώτη μπανανόφλουδα που θα πετάξουν στα πόδια του.

Αν διαβάσεις τίτλους εφημερίδων των τελευταίων ημερών θα διαπιστώσεις για το εμπόριο τρόμου που ανθεί και πάλι στις φυλλάδες. Ανάμεσα στην τραγωδία του «Νόρμαν Ατλάντικ», το μακελειό από ψυχανώμαλους ισλαμιστές στο γραφείο του σατυρικού γαλλικού περιοδικού και την (αναμενόμενη και διατυμπανισμένη) σύλληψη Ξηρού, φυσικά και περνάνε τα ψευτοδιλήμματα. Grexit, χαμένες θυσίες, επιστροφή στη δραχμή, επικίνδυνοι, το πρόγραμμα τελείωσε, τελειώνει, θα τελειώσει…
Αυτά βοήθησαν το σύστημα να επιβιώσει στις εκλογές πριν 2,5 χρόνια, αυτά προσπαθούν να κάνουν την ίδια δουλειά και τώρα.

Εφημερίδες διαβάζεις; Εγώ με τίποτα. Τις αγοράζω μόνο κάποιες φορές που βάζουν δώρο βιβλία λογοτεχνίας (και τις πετάω). Η μοναδική τους χρησιμότητα είναι για να μπαλώνουν τρύπες στο κοτέτσι και κοτέτσι δεν έχω.
Εσύ που έχεις βίτσιο να πληρώνεις για να διαβάσεις μπούρδες (στις περισσότερες από αυτές) αντί να ξοδεύεις χρήματα θα μπορούσες να είχες κρατήσεις τις φυλλάδες που αγόρασες πριν 2,5 χρόνια. Τα ίδια γράφουν και σήμερα.
Κάτσε λοιπόν να θυμηθούμε τι έγραφαν οι ίδιοι σεσημασμένοι τρομολάγνοι μπουρδολόγοι τον Ιούνιο του 2012 και αναρωτήσου τι έκαναν πράξη, πόσο φόβο σου πούλησαν, πόση σαχλαμάρα μπορείς να αντέξεις.

Οποιεσδήποτε ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις
δεν είναι καθόλου συμπτωματικές.

Ελεύθερος Τύπος 1/6/2012:

Με φωτογραφία του Σαμαρά μάς ενημερώνει για: Γενναίο σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με ελαφρύνσεις για τους μη έχοντες και ενίσχυση της ρευστότητας. Συγκρατείστε την αναγούλα. Ακολουθούν χειρότερα.
ΦΟΡΟΙ: Μείωση ΦΠΑ σε 19%, 9% και 5%. Αφορολόγητο 8.000-10.000€.
ΜΙΣΘΟΙ: Στοπ στις μειώσεις, στήριξη συλλογικών συμβάσεων. 
Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων στο Δημόσιο
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Επιστροφή των χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
ΑΝΕΡΓΟΙ: Επέκταση του επιδόματος από 1 σε 2 χρόνια

Ο ΦΠΑ μειώθηκε μετά από 1 χρόνο και μόνο στην εστίαση, ενώ δεν υπάρχει καθόλου αφορολόγητο. Φορολογούνται όλοι από το 1ο ευρώ, ακόμη και οι άνεργοι.
Δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής με αυτό το «Στοπ στις μειώσεις». Το σήμα της τροχαίας; Τα προφυλακτικά; Ντούρεξ στις μειώσεις ρε που δεν σπάνε!!!
Οι συλλογικές συμβάσεις που θα στήριζε ο κύριος πρωθυπουργός είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ατομική και με λιγότερα από τον κατώτατο μισθό. Τα ειδικά μισθολόγια «αποκαταστάθηκαν» με δικαστικές αποφάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει φράγκο, ενώ αν δεν βρίσκονταν ανάμεσά τους και οι ίδιοι οι δικαστές δεν θα υπήρχαν καν αποφάσεις.
Οι συντάξεις όντως επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα. Του 1989.
Οι ελάχιστοι άνεργοι που δικαιούνται το επίδομα ανεργίας παίρνουν ψίχουλα τον 1ο χρόνο και τον 2ο τα τρία τους.

Ελεύθερος Τύπος 14/6/2012:  

Ο Σαμαράς είναι ανοιχτός σε συνεργασίες την επομένη των εκλογών. Ζητάει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να μείνουμε στο ευρώ και να επαναδιαπραγματευτεί. Λέει όχι σε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και όχι σε άλλους φόρους. Λέει ναι σε ΑΟΖ, ναι σε μικρότερο και εξυπνότερο κράτος.

Στο ευρώ πράγματι μείναμε μέχρι να μας διώξουν. Και έχω την εντύπωση ότι μέχρι να μας διώξουν θα εξακολουθούμε να είμαστε. Διότι άλλο είναι να μην έχεις στη τσέπη σου δραχμές και άλλο να μην έχεις ευρώ. Του πούστη! Είναι και αυτό μια κατάκτηση.
Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν. Μέχρι ο Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός, εννοεί η εφημερίδα. Κάτσε να αναλάβει και θα δεις που θα πάρεις τα τρία σου.
(Γενικώς τα τρία μας τα πήραμε πολλοί)
Ευτυχώς που ανακηρύχτηκε η ΑΟΖ και ξέρουμε ότι τα χημικά μάς ανήκουν και δεν θα θελήσει καμία κουφάλα να τα πάρει από τις δικές μας θάλασσες. Το κράτος πράγματι έγινε μικρότερο και εξυπνότερο. Απόδειξη το ξεπούλημα του Ελληνικού, του ΟΠΑΠ, των 14άρων αεροδρομίων, των λιμανιών, του νερού και το άδωνι (που όσο πάει γίνεται και εξυπνότερο).

Αδέσμευτος Τύπος 5/6/2012:

Η εφημερίδα (για τα ψαράδικα) του Ρίζου δημοσιεύει την … Κατηγορηματική δήλωση του Αντ. Σαμαρά: “Ούτε μείωση μισθών, ούτε νέοι φόροι θα υπάρξουν”. Αντίθετα προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και των μισθοσυντήρητων.

Μαθαίνω ότι πράγματι ούτε οι μισθοί μειώθηκαν, ούτε μπήκαν νέοι φόροι το σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου 2012. 
Παράλληλα αποκαταστάθηκαν οι αδικίες εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Με Σαμαρά πρωθυπουργό έγιναν όλοι χαμηλοσυνταξιούχοι και τώρα πια δεν ζηλεύει κανένας. 
Οι μισθοσυντήρητοι εξακολουθούν να παίρνουν τα τρία τους.


 Βραδυνή 7/6/2012:


Την ώρα που συνεχίζεται ο γολγοθάς των καρκινοπαθών (ψήφισε νουδού να έρθει το άδωνι, να σταματήσει ο γολγοθάς και να πεθάνεις γρήγορα), ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε εξεταστική για το μνημόνιο, διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα της Σκοτεινής.
Για όσους παρεξηγήσατε τα λόγια Σαμαρά δεν σας φταίει αυτός.
Όταν λέμε "εξεταστική" τι καταλάβατε;
Επειδή την συγκεκριμένη ημέρα ξέχασα να την αγοράσω, είμαι σίγουρος ότι στις μέσα σελίδες γράφει και ποιες σχολές θα έχουν το θέμα Μνημόνιο στην εξεταστική τους. 
Οι ΔΑΠίτες, που είχαν κρατήσει σκονάκι από το Ζάππειο, πήραν όλοι 10.


Πρώτο Θέμα 3/6/2012:

Τρόικα: Όχι άλλες μειώσεις μισθών, δηλώνει ο Κλάους Μαζούχ στο “Θέμα”
Η Υπουργός της Αριστεράς που κατέστρεψε τα παιδιά
Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ

Χαίρομαι που ένας τροικανός υπάλληλος 2 βδομάδες πριν τις εκλογές απευθύνεται μέσω της πατσαβούρας του κομιστή βιντεοτσόντας σε έναν ολόκληρο λαό και υπόσχεται ότι δεν θα του μειωθεί άλλο ο μισθός. Αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται “ψηφίστε Σαμαρά για να κάνει τη γλάστρα.”
Βρισκόμαστε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, όπου η Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου έχει αναλάβει υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας και το άρθρο της πατσαβούρας αναφέρεται σε ένα κακοδιατυπωμένο ερώτημα στο μάθημα της Φυσικής των πανελλαδικών εξετάσεων.
Σημασία - για την πατσαβούρα που το έχει κάνει πρωτοσέλιδο - δεν έχει το γεγονός ότι η υπουργός ανέλαβε στις 6 Μαΐου και οι πανελλαδικές έγιναν στις 21 Μαΐου. Σημασία δεν έχει ότι τα θέματα δεν τα επιλέγει η υπουργός. Σημασία έχει ότι είναι υπουργός της Αριστεράς.
Συλλεκτικό κομμάτι πρωτοσέλιδης δημοσιοκαφρίλας.
Ο Βενιζέλος (που φαίνεται πως ψάχνει την …αυτοδυναμία) δεν θα μπει σε καμία κυβέρνηση νουδού ή Σύριζα. Χοντρό ανέκδοτο! Πάμε να δούμε τι γράφουν ΤΑ ΝΕΑ τέσσερις μέρες μετά…

Τα ΝΕΑ 7/6/2012:

Υπό τον τίτλο: Βαγγέλης Βενιζέλος – Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διαβάζουμε ότι “ Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον τέσσερα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων…”

Βαγγέλη μου εγώ έχω καταλάβει τον πόνο σου. Και τα 4 από το τέλος να κυβερνήσουν εσύ πάλι μέσα είσαι.

Ενώ στον υπέρτιτλο δεσπόζει το Σχέδιο “Ιφιγένεια- Η Ελλάδα στο θυσιαστήριο. Η Άγκελα Μέρκελ συζητά ακόμη και την έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης…”

Θα μας …τιμωρήσει η φακλάνα για να στρώσουν οι κώλοι των υπολοίπων, όπως γράφει η πατσαβούρα του ΔΟΛ χωρίς φυσικά να ντρέπεται που γράφει μαλακίες. Ίσως γιατί ο ΔΟΛ (με στοιχεία Αυγούστου 2014) χρωστάει 142,8 εκατομμύρια.

Real News 16/6/2012: 

Προσπερνάμε την κορυφαία είδηση: Βραδυνή επίσκεψη Καραμανλή στο σπίτι Πικραμμένου (κανα καλό μεζέ θα είχε) και πάμε παραδίπλα. 
Ανάμεσα στις διαφημίσεις της Πειραιώς και της Eurobank και δίπλα στις αγαπημένες φάτσες Μέρκελ και Λαγκάρντ διαβάζουμε: 
5 αλλαγές στο μνημόνιο ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες. «Ναι» υπό όρους στη επαναδιαπραγμάτευση από το Βερολίνο και το ΔΝΤ.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου παραμονή των εκλογών κυκλοφόρησε ο Χατζηνικολάου την κυριακάτικη φυλλάδα του για να προλάβει να μας ενημερώσει ότι οι δανειστές είναι έτοιμοι για την πολυδιαφημιζόμενη επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνει ο Σαμαράς. Και όχι απλά έτοιμοι αλλά ήδη ετοιμάζουν και 5 συγκεκριμένες αλλαγές, που προφανώς γνωρίζει η εφημερίδα. Μια βδομάδα μετά…
 

Real News 24/6/2012:

… και αφού έγινε η μαλακία και βγήκε ο Σαμαράς, ο Χατζηνικολάου ανακαλύπτει ότι
1) Αδιάλλακτη η Άγκελα Μέρκελ παρά τη λαϊκή ετυμηγορία.
2) Τείχος του Βερολίνου στη διαπραγμάτευση
3) Επιστρέφει η τρόικα: πρώτα απογραφή και μετά μνημόνιο
4) Σκληρή γραμμή από την γερμανική καγκελαρία: «Στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις».

Κάποιος να πει στον κύριο Νίκο ότι οι ψευδαισθήσεις καλλιεργήθηκαν από τα Ζάππεια, τα διαφημιστικά σποτάκια της νουδού και από φυλλάδες σαν τη δικιά του.

Νικολάκη, βάλε δίπλα-δίπλα τις δυο φυλλάδες σου.
Βλέπεις καμία σχέση;
Το μόνο κοινό που έχουν είναι οι διαφημίσεις της Πειραιώς και της Eurobank.


Είναι και πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δημοσιογραφικής βλακείας, ψεμμάτων, εμπορίου φόβου, απειλών, ψευτοδιλημμάτων, παπαρολογίας και αμετροέπειας.
Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο για να διαβάζουμε τι έγραφαν και να γελάμε με τα χάλια τους.


ΥΓ: Σχετικά με την λεζάντα της πρώτης φωτογραφίας. Καταλαβαίνω την ανάγκη των χιλιάδων εργαζομένων στον Τύπο να έχουν δουλειά και μισθό. Δεν θα υπερασπιστώ όμως κανέναν που δεν είναι αμερόληπτος αλλά αμειβόμενο φερέφωνο που συνειδητά κοροϊδεύει τον κόσμο.

 

19 σχόλια:

  1. Πέτρο, μπράβο για την προσπάθεια που κάνεις και η οποία φτάνει σε επίπεδο επαγγελματικό πια!!!
    Υποκλίνομαι!!! Είσαι γάτος με παπούτσια κι όχι ξυπόλυτος καραγκιόζης σαν ορισμένους, που είναι και πολλοί τρομάρα τους...
    Μακάρι να τα βλέπει αρκετός κόσμος!!!
    Μέχρι την τελευταία στιγμή θα λυσσάξουν και το άγνωστο είναι το πόση αναγούλα μπορεί ν' αντέξει το στομάχι μας;;;
    Τουλάχιστον, συμβάλλεις καθοριστικά στο να την μετουσιώνουμε σε πόλεμο εναντίον τους μέσα από την δημοσιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων της απόλυτης ξεδιαντροπιάς τους!!!
    Προσωπικά σ' ευχαριστώ γι' αυτό που κάνεις!!!

    υ.γ.
    Βρε δεν φτιάχνουμε η παρέα μια ηλεκτρονική εφημερίδα; Εγώ θα κάνω το παιδί που θα πουλάει τα φύλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μπορώ να είμαι στα PR (έτσι δεν λέγονται οι δημόσιες σχέσεις; Θα κάμω τη γλάστρα ναι;)
      Φιλιά πολλά Γλαύκη μου

      Διαγραφή
    2. Γλαύκη μου το διαδίκτυο είναι όπλο στα χέρια όλων μας. Αν το έχουμε μόνο για να διαβάζουμε πόσο μεγάλωσε η κοιλιά της Μενεγάκη και πόσο πούλησε το σπίτι ο Κωστόπουλος, ας κάτσουμε με μια καρέκλα στο πεζοδρόμιο όπως παλιότερα οι γιαγιάδες και να κουτσομπολεύουμε όποιον περνάει.
      Όποιος θέλει μπορεί να μάθει και να ξεστραβωθεί. Λυπάμαι τους τελειωμένους ηλίθιους που θα ξανακάνουν τη μαλακία στην κάλπη, δεν πα να μαλλιάσει η γλώσσα μας.

      ΥΓ: Εγώ επί του πιεστηρίου κι εσύ στις εισπράξεις; Με ρίχνεις. Επειδή δεν σε εμπιστεύομαι θα το κάνουμε ανάποδα.
      (και αν με ξαναδείς σφύρα μου)


      @ Αριστέα
      Ώστε αυτό το pr είναι δημόσιες σχέσεις; Πες το ρε παιδάκι μου! Το συναντάω παντού και νομίζω ότι κάποιος έφαγε φασολάδα…

      Διαγραφή
  2. Από τη στιγμή που, ακόμα και το ίδιο το εκλογικό σώμα διαψεύδει τον εαυτό το (ξέρω πολλούς φτηνούς και καλά "πασοκτζήδες" τύπους που ψήφισαν ΝΔ το 2012, για να μην τους πάρει τις μεζονέτες και τα καγιέν ο Τσίπρας), οι κωλοφυλλάδες είναι αυτονόητο ότι μας δουλεύουν, αφού το τραβάει ο οργανισμός μας. Μια ένσταση μόνο εδώ που λες πως: "έγιναν όλοι χαμηλοσυνταξιούχοι και τώρα πια δεν ζηλεύει κανένας"...δεν συμφωνώ. Ειπώθηκε ότι ισοπέδωσαν πολλές υψηλόβαθμες συντάξεις, και στην πραγματικότητα μπορεί να υπέστησαν μειώσεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν έφτασαν στα τάρταρα, όπως εκείνων των συνταξιούχων που, ακόμα κι όταν ανήκαν στο εργατικό δυναμικό, είχαν υποστεί τραγικές απώλειες εισοδήματος. Θυμάσαι αυτήν την κραυγαλέα παπαριά που υπέβαλαν τους δημόσιους υπαλλήλους σε "δίκαιες" μισθολογικές κλίμακες, μέσω αυτής της γελοίας διαδικτυακής απογραφής; Ε! Ξέχνα το. Δεν αμβλύνθηκαν ποτέ οι αδικίες σε κάποιες υπηρεσίες. Εκείνο που συνέβη -και πάλι- ήταν ότι χαντάκωσαν εκείνους τους μισθούς που ήταν στα όρια της πείνας. Κι ας ισχυρίζονται (ή κι αν δεν το παραδέχονται φανερά, πάντως το πιστεύουν) οι εμπαθείς ιδιωτικοί υπάλληλοι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο,τι κι αν γίνει, "τρώνε καλά". Άλλος ένας μύθος, που μας έριξε στον λάκκο της κοινωνικής φαγωμάρας. Βλέπεις, αυτό είναι πιο εύκολο από το να τσακιστούμε την ημέρα των εκλογών και να πάμε να τους τιμωρήσουμε! Θα 'χω γράψει κάνα σεντόνι, είναι σίγουρο, παρόλα αυτά, αν θυμηθώ και κάτι ακόμα, θα ξανάρθω Ζήκο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο και σε σένα, Πετράδι, που αναδημοσίευσες ετούτη την ανάρτηση. Και σκεφτόμουν αν θα το έκανε κάποιος...
      Αν ο μάστορας του μπλογκ είναι γάτος με παπούτσια, ε, τότε εσύ είσαι γάτα με πέταλα!!! :))))))
      Έτσι, πάει, γατιά του διαδικτύου!!!!

      Διαγραφή
    2. "Σοσιαλιστής" που ψηφίζει δεξιά! Ναι, το είδαμε και αυτό. Να το κάνουμε και πατέντα γιατί αποκλείεται να το έχουν αλλού και μπορεί να θέλουν κάποτε να το αντιγράψουν.
      Ο –κατά δήλωσή του– μαλάκας σημερινός πρωθυπουργός έκανε περικοπές από παντού και κύρια από μισθούς και συντάξεις. Το ότι οι περικοπές στις σπατάλες από τις οποίες κονομάνε και οι ίδιοι (π.χ. δημόσια έργα) ήταν ασήμαντες, αυτό είναι άλλη κουβέντα. Άλλωστε αυτός ο μαλάκας ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του έχει φάει το παραμύθι ότι το χρέος έφτασε σε αυτά τα επίπεδα λόγω μισθών και συντάξεων!
      (και μετά απορείς γιατί ψηφίζουν όπως ψηφίζουν)
      Η δική μου άποψη – που δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αρέσει ή όχι – είναι ότι ο καθένας πρέπει να παίρνει σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έδωσε στη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Είμαι αντίθετος με τη «λογική» που λέει "Ενιαία σύνταξη για όλους".
      Από πού κι ως που;
      Πρόκειται για εντελώς στρεβλή λογική που όχι μόνο επιβραβεύει όποιον ποτέ του δεν πλήρωσε εισφορές ή πλήρωσε σχετικά ελάχιστες, αλλά στην ουσία φωνάζει μαλάκα αυτόν που του έκαναν κρατήσεις, για να πάρει τελικά τα ίδια με αυτόν που δεν κόλλησε ποτέ του ένσημο.
      Να πληρώνεις εσύ εισφορές, εγώ να τα παίρνω όλα ‘μαύρα’ και μετά από 40 χρόνια να παίρνουμε και οι δύο από 300 ευρώ σύνταξη;
      Θυμάμαι παλιότερα στο χωριό κάτι αγρότες και αγρότισσες που διαμαρτύρονταν επειδή η αγροτική σύνταξη που τους έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ψίχουλα. Δεν άκουσα κανέναν να λέει ότι μέχρι να τα πάρουν και αυτά (και από συστάσεως του ελληνικού κράτους) δεν έπαιρναν φράγκο. Αντί να λένε ‘ευχαριστώ’ και να καθίσουν να σκεφτούν ποιοι φορολογούνται για να τα παίρνουν, τα έβαζαν με την τότε κυβέρνηση (τσοντάριζε και το ΚΚΕ-ο μόνιμος κολαούζος) και ζητούσαν αύξηση.
      Όλα αυτά τα σκέφτομαι και διαολίζομαι. Αλλά στις εποχές που ζούμε όπου ο καθένας (εννοώ οι περισσότεροι) πονάει, τα έχω κάνει στην άκρη.
      Δημιουργώντας εχθρούς ταΐζεις το σύστημα.
      Με το ίδιο σκεπτικό δεν θέλω πια να ασχοληθώ με τον κάθε μαλάκα που χωρίζει τον δημόσιο από τον ιδιωτικό υπάλληλο. Με το κάθε γίδι που πιστεύει ότι επειδή εγώ δεν παίρνω δώρα και επιδόματα, αυτός ανάσανε και φορολογείται λιγότερο.
      Μέσα του ξέρει ότι δεν είναι έτσι, αλλά νιώθει καλύτερα όταν πεινάνε όλοι.

      Διαγραφή
  3. Καταρχάς αν δεν έβλεπα το link σου από το ΦΒ που το αναδημοσίευσε η Πέτρα δεν θα έπαιρνα χαμπάρι! Δεν υπάρχεις στη ροή μου! Απαιτώ να κάνεις κάτι για αυτό! Βρε μπας και σε πήραν πρέφα (τι κουμάσι είσαι ☺) και μηχανορραφούν εις βάρος σου;
    Έπειτα μόλις ανέβηκα πάνω μετά από το γεύμα του τρόμου με τους δικούς μου: αν δεν μπορώ να αλλάξω τα μυαλά σε μια πρώην Πασοκτζού (άσε τον μπαμπά στην άκρη, λόγω αλτσχάιμερ εξαιρείται) τίποτα δεν θα γίνει! ήρθα πάνω με μια απογοήτευσηηηηηηηηηη ! Να κλαίω με μαύρο δάκρυ! Έχει ποτίσει μέσα τους η πλύση εγκεφάλου! Βάλε πόσα εκατομμύρια είναι τώρα κι έλα να τα πούμε στις 25!
    Μετά και το σημερινό ...τρέμω!
    Ποιες εφημερίδες;Η τηλεόραση την έχει κάνει ήδη τη ζημιά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Αριστάκι, που ενημερώνεις για την αναδημοσίευση αυτού του κειμένου, γιατί θα ήθελα πολύ να γίνει!
      Εσύ είσαι γάτα χαδιάρα και ... επί των δημοσίων σχέσεων, χεχε!!!

      Πο, πο σφήνες, Πετρή! Αλλά μου έχει γίνει δευτέρα φύσις τελικά!!!
      Πρέπει να ξεσφηνώσω...

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω ότι δεν εμφανίζονται πια στα φιλικά μπλογκς οι αναρτήσεις μου. Ούτε έκανα τίποτα, ούτε και θα κάνω, γιατί δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Και (όσο και να σου φανεί παράξενο), δεν με ενδιαφέρει καθόλου.
      Μη το θεωρήσεις εγωιστικό. Ούτε κάνω πλάκα, το εννοώ!
      Όποιος/α θέλει μπορεί να μπαίνει όποτε κάνει κέφι και να βλέπει αν υπάρχει κάτι καινούριο.
      Απλά επιβεβαιώνεται αυτό που όλοι μας το ξέρουμε αλλά φοβόμαστε (;) να το πούμε δυνατά: "Δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχεις, αν ζεις ή αν πέθανες, θα περάσω τυπικά όποτε μου δώσει σήμα ο μπλογκερ. Δεν μου δίνει; Άντε γεια! "
      Δεν παριστάνω την παρθένα, ούτε είμαστε παιδιά να λέμε ψέματα. Κι εγώ λόγω έλλειψης χρόνου από το sidebar παρακολουθώ τα άρθρα σας.

      Η πασοκτζού αν δεν ψηφίσει Βενιζέλο θα ψηφίσει ΓΑΠ ή Ποτάμι. Ούτως ή άλλως η ψήφος της είναι για πέταμα.
      Μην αγχώνεσαι. Όποιος ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει, δεν θα καταλάβει ποτέ. Στην καλύτερη (γι’ αυτόν) τρώει από το σύστημα και δεν θέλει με τίποτα να το αλλάξει.

      ΥΓ: Σιγά που θα ασχοληθούν με το ασήμαντο αυτό μπλογκ. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα που τους τα χώνουν πολύ πιο χοντρά. Άλλωστε όποτε γουστάρουν μου το κλείνουν.


      ΥΓ2: Γεια σου σφήνα

      Διαγραφή
    3. Επανέρχομαι, γιατί από τη μία μου άρεσε πολύ κάτι που διάβασα και ήρθα να επιβεβαιώσω, αλλά και κάτι που μου φάνηκε όχι τόσο δίκαιο...
      Συμφωνώ απόλυτα στο σχόλιό σου παραπάνω σχετικά με τις συντάξεις!

      Όσο γι' αυτά που λες για τις επισκέψεις των μπλόγκερς μπορεί να ισχύουν για ορισμένους και για άλλους όχι. Πολύ συχνά εδώ μέσα έχει φανεί ότι αν κάποιος λείψει για ένα διάστημα, τον ψάχνουμε. Το ίδιο γίνεται όταν αισθανθούμε ότι ένας από εμάς δεν είναι στα πολύ καλά του... έτσι δεν είναι, βρε Πέτρο;
      Εγώ που δεν έχω sitebar, για να βλέπω, επισκέπτομαι καθημερινά σχεδόν τους φίλους τους σταθερούς, τα μπλογκς που αγαπάω. Ίσως κάποιες στιγμές να μην σχολιάσω είτε γιατί δεν έχω απλά να πω κάτι ή το θέμα μπορεί να με ενοχλεί.
      Και κάποιοι είναι πολύ σημαντικοί για κάποιους άλλους και δεν είναι απαραίτητο να είναι σημαντικοί για όλους... Αυτά.
      Φιλιά, γάτε παραπονιάρη.

      Διαγραφή
    4. Δεν κάνω παράπονα, αυτό θα έλειπε. Γούστο και καπέλο του καθενός να κάνει ότι θέλει.
      Κάνω την ίδια απλή διαπίστωση που κάνει ο κάθε μπλόγκερ. Θα μπορούσα αν με ενδιέφερε να είχα γραφτεί σε εκατοντάδες μπλογκ και να αφήνω κάθε φορά τα γνωστά σε όλους μας αστεία σχόλια για να περιμένω ανταπόδοση. Δεν με ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο και ούτε πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

      Διαγραφή
  4. Ούτε εγώ διαβάζω...μόνο αν έχουν κάποιο βιβλίο που μου λείπει μπορεί να αγοράσω...αλλά είναι τραγικό να βλέπεις τα "πριν" τους και τα "μετά"...είναι αξιοθρήνητοι και ταγμένοι στο συμφέρον τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως μόνο οι ίδιοι δεν τα βλέπεουν ή τους έχει χτυπήσει η αναισθησία κατακούτελα.

      Διαγραφή
  5. Για άλλη μια φορά έκανες δουλειά για δέκα άτομα!
    Η απάντηση σε όλα αυτά τα μαγαζάκια είναι η ertopen και το the red project.
    (και παραδόξως πρόσφατα έμαθα πως ο δημοφιλέστερος λόγος που χρησιμοποιούν οι Έλληνες το ίντερνετ είναι για να βρουν εναλλακτική ενημέρωση! Μας είχες εσύ για τέτοιους;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι ο δημοφιλέστερος αλλά σε ότι με αφορά ισχύει.
      (Τέτοια ώρα ξύπνια;)

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που έκανες Πέτρο μας!
      Μακάρι να σε διαβάσουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν internet!
      Δεν ξέρω ποιούς θα πείσουν αυτές οι φυλλάδες, αλλά ... οψόμεθα!
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα! :))

      Διαγραφή
    3. Επίσης Κατερίνα και σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια.

      Διαγραφή
  6. Χαρα στο κουραγιο σου να τα συγκεντρωσεις και να τα παρουσιάσεις έτσι ωραία και νοικοκυρεμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή