Σελίδες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί που φεύγουν



Παπούλιας: Έφτασε η μεγάλη στιγμή.
Σαμαράς: Κύριε Πρόεδρε … η Βουλή διαλύεται πρόωρα… οι εκλογές αυτές που άλλωστε δεν τις ήθελε ο λαός … δεν ήταν απαραίτητες … γίνονται δυστυχώς από κομματική ιδιοτέλεια. Όμως κύριε Πρόεδρε όταν πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Έθνους μας, τότε αντιλαμβάνεστε ότι απαιτείται ένας αγώνας με αλήθεια και με ευθύνη. Και σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είναι τα κόμματα που πρέπει να μπαίνουν μπροστά. Είναι η πατρίδα.

Αυτά είπε ο ένας που φεύγει (βλ. ξεκουμπίζεται) στον άλλον που επίσης φεύγει. Τώρα που τους αποχωριζόμαστε οριστικά και αμετάκλητα, είπαν να βρεθούν να πουν τον πόνο τους. Η στιγμή αμήχανη. Σαν τους ποδοσφαιριστές που παίζουν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας τους και προσπαθούν να ρουφήξουν την κάθε στιγμή. Ακόμη και οι τουαλέτες στα αποδυτήρια τούς φαίνονται ωραίες.

Κατά τον Σαμαρά οι εκλογές γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Πάει να πει η ψήφιση Δήμα μόνο ως ανιδιοτέλεια μεταφράζεται.

Κατά τον Σαμαρά πρέπει να είναι όλοι σύμφωνοι με τις επιλογές του - είτε είναι είτε δεν είναι βουλευτές του δικού του κόμματος - διαφορετικά έχουν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Να υποθέσουμε λοιπόν πως αν κυβερνούσε η Αριστερά και εφάρμοζε αυτήν την εγκληματική πολιτική, ο Σαμαράς θα υπερψήφιζε τον προτεινόμενο Πρόεδρο για να συνεχιστεί η εφαρμογή της.

Κατά τον Σαμαρά - που δεν άφησε τον προηγούμενο πρωθυπουργό σε χλωρό κλαρί με τα Ζάππεια σε συνέχειες – οι σημερινές πρόωρες εκλογές είναι καταστροφικές, αλλά δεν ήσαν του 2012 που τις προκάλεσε αυτός με τον χοντρό φίλο του.
Μήπως να ξαναδείς το βιντεάκι όπου κάποιος παριστάνει ότι είσαι εσύ;


“Τον Γιώργο Παπανδρέου τον διώξαμε, τώρα θα διώξουμε και το Πασόκ. Και το λέω ρητά και κατηγορηματικά: αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το Πασόκ…”

(Ζητώ συγγνώμη που πάνω δεξιά στο βίντεο εμφανίζεται το σήμα της εγκληματικής συμμορίας των νεοναζί αλλά δεν βρήκα αλλού ολόκληρο το κομμάτι)

Και δώστου να χειροκροτάνε όρθια τα γίδια από κάτω. Τα ίδια γίδια που στη συνέχεια δεν είχαν κανένα πρόβλημα ούτε με τη συγκυβέρνηση, ούτε με την ψήφιση από τον ΓΑΠ σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια του Σαμαρά, ούτε με την υπερψήφιση (3 φορές) Δήμα.
Τα ψυχοφάρμακα με το φτυάρι!

Κατά τον Σαμαρά είναι αποστάτες όσοι εγκατέλειψαν τη νουδού και ανεξαρτητοποιήθηκαν, ενώ όταν αυτός πριν 22 χρόνια έκανε ακριβώς το ίδιο δεν ήταν αποστασία. Ήταν πράξη ευθύνης.
Θα ξεράσω!
Τότε, για το θέμα και μόνο του ΟΤΕ, έριξε την κυβέρνηση του αρχιγκαντέμη, ενώ τώρα που ξεπουλάει χαρίζει την πατρίδα μας το κάνει από ευθύνη.
Μήπως να αλλάξεις χάπια; Δεν βλέπω να σε πιάνουν.

Κατά τον Σαμαρά μετράει αυτό που λένε οι πληρωμένοι δημοσκόποι του: Τις εκλογές δεν τις ήθελε ο λαός.
Και ποιο είναι το ζόρι σου; Αν πράγματι δεν τις ήθελε, τότε ή δεν θα πάει να ψηφίσει, ή θα πάει και θα τιμωρήσει αυτόν που (κατά τη γνώμη σου) τις προκάλεσε. Άρα εσύ θα πάρεις "κεφάλι" και θα συνεχίσεις τα σαξεστόρια.
Το πρόβλημα ποιο είναι; Ότι ο λαός θα τιμωρήσει την Αριστερά; Πες μας τώρα ότι στενοχωριέσαι και μ’ αυτό!

Άσχετο: Και το ΚΚΕ 12 βουλευτές διαθέτει, όσους δηλαδή ακριβώς σου έλειπαν. Γιατί κύριε Σαμαρά δεν έκανες καμία αναφορά γι’ αυτούς; Γιατί δεν μας είπες πως το ΚΚΕ με το ομαδικό "παρών" προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές; Γιατί να ψάχνεις αποστάτες από άλλα κόμματα και να μην τους αναζητείς μέσα σε μια ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα; Μήπως σε εκείνη την παιδαριώδη - χυδαία αναφορά σου πως αθροίζονται  τα κλούβια αυγά με τον ΣΥΡΙΖΑ θες να μας πεις ότι χ.α και ΚΚΕ είναι το ίδιο πράγμα;
Βρε, που τα βρίσκεις;!
Να σε πάρει ο Σεφερλής να του γράφεις τα κείμενα!

Μήπως ξέρεις να μας πεις ποιος έτρεφε Μπαλτάκους στον κόρφο του; Μήπως να κοιτάξεις ποιο κόμμα και με ποιόν αρχηγό μάζεψε τα ακροδεξιά βοθρολύματα του Καρατζαφέρτα (μαύρα σε οφ σορ);
Μήπως να ξαναδείς τα 18 σημεία για την ανάκαμψη και την απασχόληση που αράδιασες λίγες μέρες πριν τις προηγούμενες εκλογές.

Μήπως να φρεσκάρεις τη μνήμη σου αντί να πετάς πίπες;

Ήδη ξαμολήθηκαν στις ρούγες οι τρομολάγνοι και απειλούν θεούς και δαίμονες. Έχει γεμίσει λέει η Αθήνα με τηλεοπτικούς σταθμούς και εκατοντάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς από όλον τον κόσμο που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Έλα ρε!!!

Αφού μας έχουν χεσμένους, αφού θέλουν όλοι με την πρώτη ευκαιρία να μας πετάξουν από το ευρώ και την Ε.Ε., αφού δεν αποτελούμε πια απειλή για τα συμφέροντά τους, αφού ένα Grexit βολεύει αμφότερους, αφού το ευρώ θωρακίστηκε, αφού δεν θα χάσουν τα λεφτά των δανείων, αφού τα ομόλογα θα αποπληρωθούν όποιος και αν κυβερνήσει, τότε γιατί συνωστίζονται; 

Μήπως δεν είναι έτσι;

Η αρλούμπα τελευταίας κοπής, διαρκώς επαναλαμβανόμενη τις τελευταίες ημέρες από τα ξεράσματα της δημοσιοβλακείας, είναι … “Τι πάει να πει Δεξιά και Αριστερά; Πάνε αυτά”.

Χαχα! Θα θέλατε μαλάκες μου!

Η δεξιά που στηρίζετε - επειδή η σαπίλα της σας γεμίζει τις τσέπες - φρόντισε να δέσει την ΧΩΡΑ ΜΑΣ με αλυσίδες και λουκέτα, έβαλε επάνω της και 1000 τόνους σαβούρα και την έριξε στην πιο βαθιά θάλασσα. Και τώρα με ύφος πούστικο διατάζει την Αριστερά: αν είστε μάγκες λύστε την σε 1 λεπτό και ανεβάστε την επάνω!
Όποιος τσιμπήσει, όποιος πιστέψει ότι όλα θα γίνουν σε μια βδομάδα (ή σε 100 μέρες που έταζαν παλιότερα) είναι απλά ηλίθιος! Θέλει πολύ κόπο και πολλούς αγώνες για να έρθει η αλλαγή σκηνικού και η ανάκαμψη.


Η Αριστερά πρέπει να προσέξει. Η ιστορική της ευθύνη δεν είναι απλά να κυβερνήσει, όπως κάποιοι βλακωδώς εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει. Αν δεν γίνει της πουτάνας το κάγκελο και δεν ψηφίσουν και τα δέντρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να κυβερνήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αν δεν θέλει να είναι και η τελευταία, αν δεν θέλει να αποτελέσει απλά ένα διάλειμμα πριν μας ξανακαθίσει στο σβέρκο η ίδια ακροδεξιά παρέα ηλιθίων, τραμπούκων, κλεφτών και ψευταράδων, πρέπει να καταλάβει πολύ καλά τους λόγους που ο λαός θα του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι λευκές επιταγές μάς τέλειωσαν.

Κυβερνήστε με το λαό και για το λαό. Δεν θα σας συγχωρεθούν αποκλίσεις, ψέματα, βολέματα ημετέρων, μίζες και κάθε μορφή σαπίλας που κουβαλάει το απερχόμενο σύστημα. Σκελετούς στις ντουλάπες δεν έχετε. Φροντίστε να μείνουν έτσι άδειες γιατί ο λαός έχει απαιτήσεις και δεν θα σας συγχωρέσει ούτε διαφθορά, ούτε αλισβερίσια, ούτε σκάνδαλα, ούτε κομματοκρατία, ούτε διεφθαρμένους συνδικαλοπατεράδες, ούτε μια χούφτα καλοζωισμένους αλήτες εις βάρος των πολλών. Ώρα να τελειώνουμε με τους νταβατζήδες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, τους τραπεζίτες που δημεύουν περιουσίες μεροκαματιάρηδων, τους βιομηχάνους που επιβιώνουν μόνο από θαλασσοδάνεια, τους εφοπλιστές με τους σκυλοπνίχτες τους.

Αν τελικά πάρετε την εντολή φροντίστε να δείξετε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από το γνωστό διεφθαρμένο προσωπείο των κυβερνώντων που συνηθίσαμε. Φροντίστε να επανέλθουν οι δημοκρατικές ελευθερίες, το κοινωνικό κράτος, η δικαιοσύνη για όλους, η ασφάλεια στον πολίτη, η αξιοπρέπεια.

Ο λαός της Αριστεράς δεν βολεύεται με συνθήματα και κούφιες υποσχέσεις.
Απαιτεί έργα και καθαρότητα.

Θα διαπραγματευτείτε με τα ίδια γνωστά μας καθίκια που μας έχουν πεθάνει τα τελευταία 5 χρόνια. Αν δεν καταφέρετε να περάσετε τις θέσεις της Αριστεράς, βγείτε καθαρά στον λαό και πείτε του τι τον περιμένει. Διαλύστε την Βουλή και ζητήστε εκλογές με γνωστά πια τα διλήμματα και τις εναλλακτικές.

Τίμια και ντόμπρα!

Με επίγνωση του τι θα ακολουθήσει, ο καθένας μας θα αναλάβει μέρος της ευθύνης. Ή θα σας στηρίξει ή θα επαναφέρει τους σεσημασμένους να ολοκληρώσουν την καταστροφή.
Η περίοδος χάριτος θα είναι πολύ μικρή.
Καθαρές κουβέντες.

Από την ασήμαντη αυτή γωνιά του διαδικτύου σας ορκίζομαι πως θα σας αλλάξω τα φώτα.


Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους.
Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει σε όλους τους καλούς ανθρώπους
υγεία, χαρά και ευτυχία. Να βοηθήσουμε ο καθένας από τη μεριά του
για να γίνει η πατρίδα μας καλύτερη και να σπάσει τα δεσμά της.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015

12 σχόλια:

  1. Πετράααν!! Λες να ζήσουμε μεγάλες στιγμές;! Θα ξεκινήσουμε κι εμείς προεκλογικό αγώνα να μην πάεη καμία ψήφος χαμένη σε μαλάκες! Με το καλό το νέο έτος! Κάθε χαρά στο σπιτικό σου και στη φαμίλια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστίνα και χρόνια σου πολλά.
      Δεν κάνω προεκλογικό αγώνα υπέρ κανενός. Καταγράφω τις σκέψεις μου όπως κάνουν όλοι στον προσωπικό τους χώρο. Οι ελάχιστοι που με διαβάζουν μπορούν να σκεφτούν και τις παραμέτρους που θέτω και να κρίνουν. Μεγάλα παιδιά είμαστε για να επηρεαζόμαστε από ένα άρθρο. Απλά ας προβληματιστούμε και ας αποφασίσει ο καθένας όπως νομίζει.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά Πέτρο μου, εύχομαι ότι καλύτερο στο νέο χρόνο, μα πάνω από όλα καλό βόλι σε όλους μας μπας και δούμε μια άσπρη μέρα (πέρα από τις μέρες χιονιού).
    Φιλάκια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές. Τώρα που πιάσαμε πάτο ελπίζω να ξυπνήσαμε και να πήραμε σωστές αποφάσεις.
      Με αυτό το $@#$%@## δίδυμο δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Κάτι πρέπει να αλλάξει κι ύστερα να παλέψουμε κι εμείς.

      Διαγραφή
  3. Οι σκέψεις σου είναι και δικές μου και οι προβληματισμοί μας είναι κοινοί επίσης. Ας προσέξουν τα "ζιβάγκα" κι ας διαχειριστούν με εντιμότητα την ηγεσία της χώρας. Κι όσοι θεωρούν πως την επόμενη μέρα θα λυθούν μεμιάς τα προβλήματά μας και θα πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, είναι μακριά νυχτωμένοι και σίγουρα δεν είναι αριστεροί. Καλοπερασάκηδες είναι απλά.
    Στις ακριβείς σου αναλύσεις, θα συμπλήρωνα μόνο πως η κατρακύλα ξεκίνησε από τον "σοσιαλιστή" ζιβαγκοφόρο Μινέικο, που δήλωνε σοσιαλιστής, αλλά στην πραγματικότητα ξεκίνησε την περίφημη αμερικανιά "easy money system". Παρέλαβε ένα διαχειρίσιμο έλλειμμα απ' τη χούντα, και αφού έβαλε λουκέτο σε εργοστάσια και βιομηχανίες, άνοιξε τις πόρτες στις ξένες τράπεζες. Η συνέχεια γνωστή. Τελικά, αν έγινε μια σωστή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να απαγκιστρωθούμε απ' τα εβραϊκά λόμπυ, ήταν του Κωστάκη με τη συμφωνία για το αέριο. Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Φυσικά και δεν κατευοδώθηκε, αλλά θα ήταν η μόνη μας ευκαιρία να έχουμε φιλικές σχέσεις με τους γείτονες Τούρκους και να σταματήσουμε να ξοδεύουμε αλόγιστες δαπάνες σε εξοπλιστικά, που μόνο τους προσωπικούς λογαριασμούς κάποιων αετονύχηδων ωφέλησαν.
    Α ρε Πέτρο, μεγάλη σαπίλα και δεν ξέρω από πού θ' αρχίσουν και αν θα τελειώσουν ποτέ με το ξεβρώμισμα. Τουλάχιστον, ας γίνει μια αρχή...
    Τις ευχές μου και τα φιλιά μου!
    Καλή χρονιά να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου διαφωνώ με μερικά σημεία του σχολίου σου. Δεν μπορώ να γράψω διεξοδικά τις σκέψεις μου γιατί θα κουραστώ να γράφω κι εσύ θα κουραστείς να διαβάζεις. Ίσως αν καταφέρουμε και ξανασυναντηθούμε να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας.
      Πολύ περιληπτικά θα σου πω ότι ο "Μινέικο" που λες με τα "easy money" όπως τα χαρακτηρίζεις κατασκεύασε αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, σχολεία (χιλιάδες), πέντε –αν θυμάμαι καλά– Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, δεκάδες μικρότερα και εκατοντάδες Κέντρα Υγείας, άνοιξε ΚΕΠ, έφτιαξε συστήματα ύδρευσης αντικαθιστώντας απαρχαιωμένα κλπ κλπ.
      Έπεσαν στις μίζες και τα σκάνδαλα; Ναι.
      Έκανε χιλιάδες διορισμούς; Ναι.
      Έφτιαξε κομματικό κράτος; Ναι.
      Άφησε τους συνδικαλοπατέρες να αλωνίζουν; Ναι.
      Έκανε δεκάδες μικρές και μεγάλες μαλακίες; Μαζί σου.
      Πες μου έναν που δεν έκανε. Ο μητσοτάκουλας έχωνε από παράθυρα και φεγγίτες γνωρίζοντας πως δεν θα ξαναέβγαινε, ο Κωστάκης διπλασίασε το δημόσιο χρέος μόλις σε 5 χρόνια χωρίς να φτιάξει κανένα έργο.
      Και στα λέει κάποιος που δεν τον ψήφιζε όταν η Ελλάδα είχε γίνει εργοτάξιο. Αν λοιπόν κάνεις μια σύγκριση με προηγούμενους και επόμενους θα βρεις σίγουρα διαφορές.
      Δεν φταίει αποκλειστικά αυτός που η Ελλάδα γέμισε τσόγλανους. Ξέρεις πολύ καλά ότι αν θέλεις να παραμείνεις καθαρός θα παραμείνεις όση διαφθορά και αν επικρατεί γύρω σου. Αλλιώς βρίσκεις δικαιολογίες στις τρύπες του συστήματος για να εξηγήσεις τη δική σου βρώμα.
      (οι χαρακτηρισμοί –εννοείται– δεν είναι προσωπικοί)
      Αντίστοιχα ο Κωστάκης το μόνο που έκανε ήταν το αέριο και φαίνεται πως αυτό επισκίασε (!) όλη την υπόλοιπη βρώμα της διακυβέρνησής του: Κουμπάροι, Βαλτοπέδι, ολυμπιακά ακίνητα που σάπισαν, 300.000 διορισμοί και πολλά πολλά άλλα.

      Τις φιλικές σχέσεις με τους τούρκους καλύτερα να τις ξεχάσεις. Όσο υπάρχει αυτό το κράτος θα είμαστε εχθροί, όσα παραμύθια και αν πουλάνε οι γύρω. Οι τούρκοι δεν θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν πάρουν όλο το Αιγαίο και Μακεδονία-Θράκη.

      Καλό σου βράδυ και φυσικά ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  4. Να πω ότι και εγώ προβληματισμούς και μάλιστα έντονους έχω !! Τους παραλογισμούς του Σαμαρά που όπως έγραψες πρώτος αποστάτης υπήρξε ο ίδιος , ας τους αφήσουμε στην άκρη . Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε σίγουροι για την ψήφο μας ,γιατί και εμείς έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας !!! Την αρχή και την ανατροπή θέλουμε να δούμε και μια αριστερά ενωμένη και πιστή στις ιδέες της !!! Ούτε και θαύματα μπορούν να κάνουν , είναι τόσο βαθύ το βρώμικο βαρέλι που για ΄΄να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή''!!!
    Καλή Χρονιά Πέτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και έχουμε κάνει λάθη Νικόλ. Όποιος παριστάνει τον αλάνθαστο ούτε ψηφίζει, ούτε μιλάει, ούτε ζει.
      Το θέμα είναι να αναγνωρίζεις που έσφαλλες και να το διορθώνεις. Οι γεννημένοι ξερόλες είναι το χειρότερο είδος γιατί έχουν σταματήσει να σκέφτονται (αν ποτέ το έκαναν) και δεν δρουν.
      Σίγουρος είμαι κάθε φορά για την ψήφο μου. Θέλω να πω πως κρίνω από αυτά που ακούω ως πρόγραμμα για ένα κόμμα, από τις δεσμεύσεις που παίρνει.
      Διαφωνώ με το τσιτάτο που έχουν όλοι στο στόμα τους: «εσύ τους ψήφισες». Ψήφισα βάσει δεσμεύσεων, δεν ψήφισα στην τύχη, ούτε ψήφισα για να κάνει τα ανάποδα το κάθε καθίκι. Δεν μπορεί να είναι υπόλογος ο κάθε ψηφοφόρος επειδή αποδείχτηκε μάπα το καρπούζι. Υπόλογος είναι από την ώρα που φάνηκε η απατεωνιά και συνεχίζει να στηρίζει τον απατεώνα.
      Μπορούμε λοιπόν να κατηγορήσουμε/κατηγορηθούμε για ευκολόπιστοι, βλάκες αν θες, όχι για εγκληματίες ή λαμόγια.
      Π.χ., μετά από όσα έχουν μαθευτεί για την χ.α. υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες που τους ψηφίζουν. Αυτοί δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι …παραπλανήθηκαν ή παραπλανιούνται. Είναι και φασίστες και ηλίθιοι μαζί!

      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
  5. Κοίτα να δεις τώρα...αδικία: ΑΝ ο λαός ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, κρίμα δε θα είναι να έχει δώσει 30φεύγα χρόνια τώρα, λευκή επιταγή στο κάθε λαμόγιο και ληστή πωλητικό και με το που θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του...ποιος;; Ο λαός εκείνος που επέλεγε κυβερνήσεις σύμφωνα με τον χαρακτήρα του, για να μην ξεχνιόμαστε! Κι όχι μόνο έδινε λευκή επιταγή, μερικούς τους αγιοποίησε κιόλας, κι ας ήταν εκείνοι που μας έφτασαν το χρέος της χώρας στα ύψη, αρκεί που ήξεραν να το παίζουν "χαμηλού προφίλ" κι όλα καλά...
    Καλή χρονιά Πέτρο. Παρεμπιπτόντως, μια καλή χρονιά δεν φτιάχνεται από μόνη της, χρειάζεται την έμπρακτη συμμετοχή μας. Αυτό το "τι μαλακία χρονιά ήταν αυτή που έφυγε, αλλά εγώ δεν φταίω καθόλου, παρά μόνο εκείνη" είναι ο,τι πιο γελοίο υπάρχει. Ας θυμηθεί ο καθένας μας που ήταν -και τι έκανε- στις 18 και στις 25 Μαϊου του 2014 και μετά να έρθει και να μας πει!

    Υ.Γ Το σχόλιο δεν είναι επί προσωπικού. Καλή σας ημέρα και καλή χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, Πέτρα, για τον λαό και την λευκή επιταγή!
      Θα είναι πραγματικά κρίμα, όμως όλα είναι πιθανά, μια και μιλάμε για έναν λαό που πράττει με βάση το προσωπικό όφελος και όχι το κοινωνικό και παράλληλα χωρίς κανένα υπόβαθρο ωριμότητας, κριτικής σκέψης και γνώσης. Έναν λαό που έμαθε στα εύκολα, τα πολύ εύκολα, εδώ και πολλά χρόνια!
      Αυτόν φοβάμαι πάνω απ' όλους κι όλα... τρέμω στην ιδέα της αβάσταχτης ελαφρότητάς του...!
      Πέτρο, όσα αναφέρεις είναι σωστά κι απολύτως δίκαια! Δεν διαφωνώ σε τίποτε, εξάλλου τα γεγονότα και οι ανόητες πράξεις και στάσεις μιλούν από μόνες τους για όσους παρακολουθούν (που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση όλων) τι συμβαίνει γύρω τους και μάλιστα με καθαρό νου και χρήση της συνδυαστικής σκέψης. Όχι επιπόλαια, όχι κοντόφθαλμα, όχι υστερόβουλα-κλεισμένοι στον μικρόκοσμό του ο καθένας!
      Με την Λερναία Ύδρα και την Κόπρο του Αυγεία έχουμε να παλέψουμε, θεούλη μου (υπάρχεις;)...!!!!!
      Ένα ξέρω, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν είναι ανακατωμένος στο βρώμικο παιχνίδι (όλα περνούν από το μυαλό, κι ας με συγχωρέσουν), έχει να φέρει σε πέρας πολλαπλούς και πολύπλοκους άθλους!!! Αυτό από μόνο του θα πρέπει να δημιουργεί μέσα μας τον σεβασμό σε κάθε προσπάθεια που θα κληθεί να κάνει, διότι δεν έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης μιας χώρας όπως οι αλήτες-κλέφτες-πουλημένα κοράκια!!!!
      Θέλω να πω ότι είναι απαραίτητη η προσοχή και από όλους εμάς ή άλλους που θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να δούμε τις καταστάσεις λίγο πιο καθαρά.
      Ας φτάσουμε φυσικά μέχρι τις εκλογές, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας και ο πόλεμος θα είναι σκληρός!
      Σκέψεις και ανησυχίες εκφράζω, Πέτρο μου, διότι η ανησυχία είναι μεγάλη!

      Διαγραφή
    2. Πετρομπόμπιρα, είσαι πολύ ωραίος μες στην σοκολάτα βουτηγμένος... χεχε!!!

      Διαγραφή
    3. @ Mia Petra
      Λευκή επιταγή προσωπικά δεν έδωσα ποτέ σε κανέναν γι’ αυτό δεν δίνω και τώρα. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί (;) να κυβερνήσει μέσα σε απείρως χειρότερες συνθήκες απ’ ότι ο Αντρέας, ο Σημίτης ή ο Καραμανλής. Τότε το χρήμα έρεε, ο κόσμος είχε δουλειά και τίποτα (σε εμάς το πόπολο) δεν προμήνυε το τσουνάμι.
      Δεν υπάρχουν πια τα χρονικά περιθώρια να μας πει ο Τσίπρας: ψηφίστε με και την δεύτερη 4ετία για να σας βγάλω από τα μνημόνια. Θα πέσει ροχάλα που θα τον κάνει μπάνιο.
      Δεν περιμένω θαύματα. Περιμένω αργή και σταδιακή υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο δεσμεύτηκε. Αν δεν μπορεί κάτι να το κάνει, ας μη το υπόσχεται. Διαφορετικά λέγεται υφαρπαγή ψήφου με δόλο. Σε μια τέτοια περίπτωση σε τι θα διαφέρει από τους προηγούμενους;
      Πρέπει να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Δεν δέχομαι να διώξω αυτούς που με κορόιδεψαν και στη θέση τους να φέρω άλλους να με κοροϊδεύουν.
      Ούτε κομματικοδίαιτος είμαι, ούτε πληρώνομαι για να γράφω αυτά που σκέφτομαι. Αν κάνουν μαλακίες θα τους τα χώσω χοντρά.
      Και μακάρι να το κάνουν όλοι. Έτσι ελέγχεται η εξουσία.


      @Γλαύκη
      Ο σημαντικότερος άθλος που έχει άμεσα μπροστά του είναι να επιλέξει το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό για ψηφοδέλτια και αν σχηματίσει κυβέρνηση (για μονοκομματική το αποκλείω) και για υπουργεία. Ο λαός παρακολουθεί τα πρόσωπα και την πολιτεία τους και δεν θα συγχωρέσει απατεώνες.
      Τα ζώα που ψηφίζουν τα ακροδεξιά κατακάθια δεν έχουν πρόβλημα ούτε να τους βλέπουν ούτε να τους ακούν. Της ίδιας συνομοταξίας είναι. Ο λαός της Αριστεράς θέλω να πιστεύω πως διαφέρει. Αλλιώς δεν είναι Αριστεροί. Απλά κόλλησαν στην εξουσία για να φάνε.

      Στη φωτογραφία είμαι εγώ σε περσινό πάρτι.

      Διαγραφή