Σελίδες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος και η ορφάνια



Εσύ διάλεξες; Είσαι από αυτούς που έφτασαν στην τελική απόφαση αν πρέπει ή όχι να παίρνει άδειες ο Ρωμανός; Αν μπορεί να σπουδάσει ή όχι; Αν  επιτρέπεται να ζήσει ή να πεθάνει;  
Έφτασες ρε πουλάκι μου στο τελικό σου συμπέρασμα ή ακόμη το ψάχνεις; Έφαγες αρκετή δόση τηλεοπτικής παραπληροφόρησης απ’ αυτή που σερβίρεται μπόλικη; Ενημερώθηκες πολύ και σωστά από όλους αυτούς που φροντίζουν να καθοδηγούν τη σκέψη σου επειδή τα αφεντικά τους χρωστάνε τον κώλο τους στο δημόσιο, δηλαδή σ’ εσένα; Έχεις καθίσει αρκούντως αναπαυτικά στον καναπέ σου με ανοιχτό το στόμα για να μασήσεις το έτοιμο φαγάκι σου στις 8 το βράδυ;
Ελπίζω να έβαλες και κανά μαξιλαράκι ανάμεσα στα σκέλια. Γιατί την ώρα που αναφωνείς “να τον γ@μήσουν μωρέ τον τσόγλανο” μπορεί και να σου πάρει φωτιά το σώβρακο ή να συγκαεί το επαναστατικό σου κωλαράκι.

“Και τι με νοιάζει εμένα;” θα πει κάποιος άλλος. Ναι, παίζει κι αυτό. Εσύ μη μου σκοτίζεσαι με προβλήματα άλλων. Άλλωστε ο Νίκος ένα πλούσιο κωλοπαίδι είναι. Ένας κάτοικος βορείων προαστίων με μπόλικα φράγκα που δεν δούλεψε ποτέ του και λήστευε τράπεζες επειδή έπληττε. Είπε να αρχίσει και λίγη δίαιτα, θα το κάνουμε θέμα τώρα;
Και μη ξεχνιόμαστε, είναι και εγγόνι του Νάσιουτζικ. Ξέρεις, εκείνου του φραγκάτου αλλά και δολοφόνου συνάμα! Δηλαδή, όχι πες μου, περίμενες τίποτα καλύτερο; Το μήλο κάτω από τη μηλιά δεν λένε πως πέφτει; 
Πως ας πούμε ο γκαντεμοκωλόγερος έπεσε κάτω από τη μηλιά του Βενιζέλου και μας βγήκε δημοκράτης;
(του Ελευθέριου λέμε, μη μπερδεύεσαι με τον Τούρκογλου)
Πως ας πούμε ο γκαβός Τρελαντώνης έπεσε κάτω από τη μηλιά της γιαγιάς Πηνελόπης Δέλτα και μας βγήκε ποιητής; 
Πως ας πούμε ο πατέρας του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης ήταν δοσίλογος, ήταν Χίτης, ήταν συνεργάτης των Γερμανών και μας βγήκε ...δίκαιος;
Τι σου είναι η κληρονομικότητα!

Η ακροδεξιά μας –για λίγο ακόμα- κυβέρνηση είπε να το τραβήξει όσο πάει. Χέστηκε για τον Νίκο. Το θέμα είναι τώρα που πνέει τα λοίσθια και οδεύει ολοταχώς για τον τάφο να δείξει τα σκοροφαγωμένα δόντια της, σπάζοντας τον τσαμπουκά σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Εκεί που την πάτησε είναι που προσπάθησε να πατήσει σε δύο βάρκες. Και η βάρκα έκατσε. Ήθελε και να τσακίσει την αντίσταση (δεν μπορεί, θα πεινάσει ο πούστης, δεν θα πεινάσει;) και να αποφύγει έναν νέο Γρηγορόπουλο, έναν νέο νεκρό που θα φάνταζε ήρωας στα μάτια πολλών. 
Με τόσα πολλά ανοιχτά και καυτά θέματα - με σημαντικότερο γι’ αυτήν οι εκλογές - δεν ήθελε και την Αθήνα στις φλόγες.
Αρκετή φωτιά στα μπατζάκια της συγκυβέρνησης έβαλε η πρόσφατη κατάθεση Χριστοφοράκου στα γερμανικά δικαστήρια.

[κλικ] για μεγέθυνση

Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι. Η δεξιά μία είναι και δεν αλλάζει, τουλάχιστον προς το καλύτερο (προς το χειρότερο έχει ακόμη περιθώρια μέχρι να κασιδιαριστεί/εκφασιστεί εντελώς και απροκάλυπτα).

Από την άλλη υπάρχει και ένα τμήμα ασόβαρης "αριστεράς". Μια "αριστερά" που εθελοτυφλεί και παραβλέπει το αδίκημα. Που προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται για αγνό αγωνιστή που πάει κόντρα στο σύστημα…
Για καθίστε μωρ’ αδέλφια και μη τα λέμε όπως μας βολεύει. Είπαμε, να πέσει η εγκληματική ακροδεξιά συγκυβέρνηση αλλά όχι να πετάμε αρλούμπες. Ο Ρωμανός έκανε ένοπλη ληστεία. Δεν βρισκόταν στο δάσος για να μαζέψει πεταλούδες και τον συνέλαβαν άδικα.
Ούτε είναι δυνατόν να παρέχετε ιδεολογική ομπρέλα μέχρι και στον τελευταίο σκουπιδοτενεκέ που καίγεται! Υπάρχουν και αληθινοί αριστεροί, όχι του μπάχαλου, που όλα αυτά τους κρατάνε σε απόσταση. Η γνήσια αριστερά πέφτει στην κόλαση για το δίκιο της, δεν την δημιουργεί για να παραστήσει την αγωνίστρια.

Μη το ξεχάσω, την επόμενη φορά που το αερομεταφερόμενο τάγμα αναρχικών θα πηδάει στις ταράτσες και θα εκσφενδονίζει πλυντήρια, να προσέχετε μη τους παρακολουθεί το ελικόπτερο από πάνω και ο ΑΝΤ1 από κάτω.

Με τόσα πολλά άρθρα που διάβασα στο διαδίκτυο δεν είχα πρόθεση να γράψω τίποτα για τον Νίκο. Με άλλα καλύφθηκα, με άλλα σιχάθηκα.
Σεβάστηκα τον αγώνα του. Σεβάστηκα το γεγονός ότι στ’ αλήθεια παίζει κορώνα γράμματα την ίδια του τη ζωή και δεν αστειεύεται για να τον λυπηθεί η κοινή γνώμη. Την οποία κοινή γνώμη, αυτή που διαμορφώνεται από ξεπουλημένες πένες, δείχνει να την έχει γραμμένη στα παπάqια του.
Όσο και αν διαφωνούσα και συνεχίζω να διαφωνώ κάθετα και απόλυτα με την πράξη του (αναφέρομαι φυσικά στην ληστεία με το καλάσνικοφ), δεν μπορώ να προσπεράσω έτσι αβασάνιστα την απεργία πείνας, που πολύ σύντομα θα τον οδηγούσε απευθείας στο θάνατο.

Ποιος από όλους εμάς τους κουραδόμαγκες του πληκτρολογίου θα έκανε κάτι αντίστοιχο; Άσε, μη μου πεις!
Αυτό από μόνο του τον τοποθετεί ένα σκαλοπάτι ψηλότερα. Επαναλαμβάνω, αναφέρομαι στον αγώνα για μόρφωση, όχι στην ένοπλη ληστεία.
Γι’ αυτήν έπρεπε να καταδικαστεί. Ότι προβλέπει ο νόμος χωρίς να του χαριστούν επειδή παρουσίασε …ιδεολογικό υπόβαθρο. Ομοίως να μην τον εξοντώσουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο!
Η δεξιά άθλια συγκυβέρνηση, ομού με τους νεοναζί τραμπούκους, αναμασούν συνεχώς την συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Μάλλον δεν διάβασαν ακόμη το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος αθωώθηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν είχα λοιπόν πρόθεση να γράψω τίποτα. Μέχρι που τυχαία έπεσα στο άρθρο ενός ποταμίσιου καραγκιόζη (σαν πολλοί δεν μαζεύτηκαν εκεί μέσα;) από αυτούς που σε κάνουν να απορείς πως γίνεται τόση πολλή μαλακία να είναι συγκεντρωμένη στο ίδιο κλούβιο.
Ο διάσημος στο πανελλήνιο ηθοποιός, σκηνοθέτης (αλλά και απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών στον τομέα της …Ψυχολογίας!) κος Νίκος Ορφανός, συνέγραψε την εν λόγω παπάρα, διότι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται “…ενίοτε γράφει ουρανοκατέβατα πράγματα, μόνο και μόνο επειδή του καρφώνονται στο μυαλό και νιώθει την επιτακτική ανάγκη να απαλλαγεί από αυτά ρίχνοντάς τα στο χαρτί ή σε μια ηλεκτρονική οθόνη.” 

“Σέβομαι την αυτοκαταστροφή. Είναι μία διαταραχή, αλλά όχι ιδεολογία.”
“Ο γονιός που το παιδί του πιάνει όπλο είναι αποτυχημένος και θα έπρεπε να ντρέπεται. Έσπειρες ανέμους και θέρισες θύελλα. Ζήσε τώρα με αυτό.”
“Θα σωφρωνιστούν με το πτυχίο οι φυλακισμένοι;”
“Ο αντίπαλος πρέπει να ηττάται ολοκληρωτικά. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Ή μάλλον, όλες οι γραμμές είναι κόκκινες. Σύντομα και από αίμα.”
“Πώς εξηγείται να διαδηλώνεις για ένα παιδί που σκοτώθηκε και ο δολοφόνος του δικάστηκε και καταδικάστηκε, αποδόθηκε δηλαδή δικαιοσύνη;”
“Εύχομαι πραγματικά η εμπειρία του να του διδάξει κι αυτουνού κάτι πραγματικά χρήσιμο στην κοινωνία και να του ανοίξει λίγο το μυαλό.” 


Πώς να χωρέσει σε όλων εσάς το κούφιο ότι ένας πλούσιος μπορεί να έχει αριστερή ιδεολογία ή να βγει αναρχικός; Αφού έχετε καταφέρει να πείσετε χιλιάδες πεινασμένους ότι τα προβλήματά τους μπορούν να τα λύσουν ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, η παγκοσμιοποίηση και το τραπεζικό σύστημα!

Νικολάκη, αν και απόφοιτος Φιλοσοφικής μάλλον δεν θυμάσαι πως γράφεται καν η λέξη σωφρονισμός. Να έλειπες στο μάθημα ή διαφωνείς με τον όρο;

Νικολάκη, αν μπορούσα να επιλέξω θα επέλεγα τον σωφρονισμό μέσω της Παιδείας για τους κατάδικους. Εσύ μπορεί να την βρίσκεις να τους βλέπεις να γίνονται όλοι τοξικομανείς και να αποφυλακίζονται με χαρακιές στη μούρη.

Νικολάκη, δεν σου κάνει καθόλου εντύπωση το ότι χρησιμοποιείς τα επιχειρήματα και την φρασεολογία της Βούλτεψη, του μπουμπούκου και των νεοναζί; Αυτό από μόνο του πρέπει να σε βάλει σε υποψίες για το τι σου συμβαίνει!

Νικολάκη, η απόλυτη ιδεολογική, πολιτική και κοινωνική ορφάνια, αυτή που οδηγεί τον μαζάνθρωπο να μην ενδιαφέρεται για τίποτα περισσότερο από την μικροκοσμάρα του είναι που σε έφερε σ’ αυτή την κατάντια.

Νικολάκη, το κράτος που ονειρεύομαι εγώ δεν κινδυνεύει από "τρομοκράτες" Ρωμανούς, αλλά από ιδεολογικά αποστεωμένους και κοινωνικά κανίβαλους Ορφανούς. Γιατί αν και ο Ρωμανός έχει τα μισά σου χρόνια έχει διανύσει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από σένα.
Ακόμη και τώρα να σταματήσει εσύ δεν θα τον φτάσεις ποτέ…  

24 σχόλια:

  1. Με συγκλονίζει ο τίτλος και μόνο!
    Μια ορφάνια που αφήνει εκτεθειμένη την τραγική πλευρά του ανθρώπου, την ασχήμια του γυμνή και τρισάθλια!
    Πολλή παπαρολογία που έβγαλε στην φόρα με κάθε μεγαλοπρέπεια την κενότητα, την μικρότητα, το άδειο κουφάρι της ελληνικής κοινωνίας. Από κάποιους εκδηλώθηκε θορυβωδώς το μίσος απέναντι σε κάθε τι που ταρακουνά τα λιμνάζοντα ύδατα και τους χαλά την βολή της ανικανότητάς τους και από κάποιους άλλους ήρθε στο φως η ανεπάρκεια για να σταθούν στις καταστάσεις με την ενεργό δράση τους.
    Πολλή φλυαρία, πολλή φλυαρία για εκείνο που δεν κουνάμε τον πισινό μας να το φτάσουμε!
    Ας μείνει αυτός ο πισινός με το τρύπιο μεταξωτό βρακί και το πολυτελείας αλλά φθαρμένο κι αδειανό πουκάμισο!!!!
    Τελικά, είμαστε πολύυυυυ κουφάλες όλοι!!!!!
    (Ζητώ συγνώμη για την αθυροστομία μου, αλλά με συνεπήρε το κείμενό σου!)

    υ.γ.
    Θα επανέλθω, για να το διαβάσω με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλαύκη θα έχεις παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια ο κάθε κομπλεξικός, μικροπρεπής, ρατσιστής, ακροδεξιός χαζοβιόλης χωρίς κανείς να τον προκαλέσει νιώθει την "ανάγκη" να πει τη μαλακία του.
      Αισθάνεται πως όλα αυτά που τον απασχολούσαν αλλά φοβόταν να εκφράσει, ξαφνικά κάτι που άλλαξε (η κρίση ίσως;) του δίνουν τη δυνατότητα να βγάλει από μέσα του αυτό που πραγματικά είναι. Αυτό που κάλυπτε και καταπιεζόταν να εξωτερικεύσει.
      Άκουσα προχτές την τοποθέτηση του Γιάννη Κότσιρα για το θέμα Ρωμανού. Τη θεωρώ μεστή, σοβαρή, μετρημένη και ζυγισμένη. Και φυσικά με εκφράζει. Ο Ορφανός παρουσίασε το ακριβώς αντίθετο πρόσωπο. Αυτό του δήμιου και του κανίβαλου. Δικαίωμά του, όπως δικαίωμα και δικό μας είναι, αφού εκφράστηκε δημόσια, να κρίνουμε αυτά που είπε.
      Ας ξεσκαρτάρει το πράγμα. Ας μάθουμε ποιοι είναι δίπλα μας και ποιοι απέναντι. Αν αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετατρέπονται σε ποντίκια υπονόμων δεν έχω κι εγώ κανένα πρόβλημα να βάζω φάκες.

      Διαγραφή
    2. Μου άρεσε η ιδέα με τα ποντίκια των υπονόμων και τις φάκες!
      Επιτέλους, θα πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους και όχι να περνούν αδιάφορα μπροστά μας κάθε αηδία που θα ξεστομίζουν ή θα πράττουν.
      Τόσα χρόνια τους επιτρεπόταν να καννιβαλίζονται, να βαυκαλίζονται, να αλώνουν όλους τους χώρους και την χώρα ολόκληρη, με αποτέλεσμα να θεωρείται σπουδαίο κι ευφυές ή in (τρομάρα μας) κάθε μαλακία που θα σκέφτονταν, κάθε τι επιπέδου φελλού και δήθεν!!!
      Επιβάλλεται να τους ξεμπροστιάζουμε με όποιον τρόπο!!! Μέχρι εδώ η σιωπή και η συνενοχή μας μέσα από αυτή!!!
      Πολύ σε χαίρομαι που τα λες όπως τους πρέπει!!!
      Να είσαι καλά!

      υ.γ.
      Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές θα γίνει το πραγματικό ξεσκαρτάρισμα, όπου θα φανούν οι πραγματικά σοβαροί και με κάποιο ουσιαστικό υπόβαθρο και οι φελλοί! Σατα δύσκολα πάντα φαίνονται οι αληθινά δυνατοί στην ψυχή και το πνεύμα. Δεν συμφωνείς;

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και συμφωνώ, άκου λέει!
      Δεν θεωρώ ότι αυτό που (κακώς) αποκαλούμε γενικώς "πνευματικό κόσμο" έχει κάποια ιδιαίτερη αξία. Τουλάχιστον όχι όλοι, όσους εντάσσουμε σ’ αυτόν. Πολλοί άλλοι που βρίσκονται στον "σωρό" είναι πνευματικά ανώτεροι από αυτή την κάστα επώνυμων αλλά δεν τους ξέρει κανείς.
      Αν αναλογιστούμε ποιοι άνθρωποι αποτελούσαν το Πνεύμα αυτού του τόπου πριν μερικές δεκαετίες, σίγουρα θα απορήσουμε με το ποιοι νομίζουμε ότι το αποτελούν σήμερα.
      Σε καμιά δεκαριά χρόνια θα μας πουν και για τον Τράγκα, την Πάνια και τον Μπογδάνο. Άμα γράψουν και καμιά μαλακία …. ουυυυυ! Τους βλέπω για την Πρυτανεία!

      Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά χαίρομαι στα μπλογκς είναι που ο καθένας μπορεί να αναρτήσει/επαναλάβει τι είπε ο κάθε "επώνυμος" για να ενημερωθούν και άλλοι ώστε να γνωρίζουμε τι κυκλοφορεί γύρω μας. Σκέψου ότι αυτός ο τύπος σε λίγες εβδομάδες ίσως διεκδικήσει την ψήφο των Αθηναίων. Ας μάθουν λοιπόν περί τίνος πρόκειται.

      Διαγραφή
  2. Ελεος πια! Ο καθε δηθεν ταχαμου διανοουμενος πεταει μια παπαρια και νομιζει οτι κατι ειπε! Μετα λεμε γιατι η πνευματικη ελιτ του τοπου σιωπα σημερα μπροστα σε τοσες αδικιες και εγκληματα! Μα τετοια που ειναι, με τετοιες μαλακιες που πεταει, καλυτερα που σιωπα! Δεν εχει και κατι να πει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι μωρέ διανοούμενος; Ποιος είναι στην πνευματική ελίτ; Έχει αυτοβαφτιστεί ο καθένας τους σε ότι να’ναι!
      Πνευματικός άνθρωπος λέγεται αυτός που πάνω απ’ όλα διαθέτει πνεύμα, όχι έχει παίξει σε 5 σήριαλ και έχει κάνει 5 διαφημίσεις!
      Σιγά τον Ακαδημαϊκό δηλαδή! Δεν είναι τίποτα περισσότερο απ’ ότι εμείς οι υπόλοιποι.
      Αν μη τι άλλο έπρεπε να σεβαστεί τον πόνο των γονιών και όχι να πετάει μαλακίες “Έσπειρες ανέμους και θέρισες θύελλα. Ζήσε τώρα με αυτό”!!!
      Ίσα ρε αδιάφθορε αμόλυντε και τιμωρέ των πάντων!

      Διαγραφή
  3. Μιλ μερσί!
    Είπες αυτά που είχα στο κεφάλι μου!
    Το άρθρο του "Ορφανένιου" δεν είχα προλάβει να το πετύχω! Αηδίασα (και) με δαύτον!
    Ξέρεις ...φεύγω όπως μπήκα.. ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το τρέξιμο χάνεις τα καλύτερα.
      Τράβα λίγο χειρόφρενο γιατί εδώ συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα και σου ξεφεύγουν.

      Διαγραφή
  4. Για να σε βάλω από νωρίς στο κλίμα, διάβασε κι αυτό το λινκ και πες μου: πόση αλητεία υπάρχει μέσα σε αυτήν την χώρα; Διότι, όπως υπάρχουν αλήτες, προφανώς υπάρχουν και πόρ...αλήτισσες.
    http://www.iefimerida.gr/news/182323/prokalei-xana-ypopsifia-voyleytis-tis-nd-ntropi-sas-poy-psifisate-yper-toy-romanoy
    Στα πλαίσια πάντως της γενικότερης καφρίλας, αυτό που αποκόμισα είναι ότι από τη μια υπάρχει αρρωστημένη πώρωση κι από την άλλη ολοκληρωτική αδιαφορία. Για να μιλήσω λίγο για το facebook (που το γνώρισα -και- αυτό τώρα τελευταία και που, όπως ξέρεις το θεωρώ -και αυτό- πρόσωπο της κοινωνίας μας), προχθές ανάρτησα στο προφίλ μου το παρακάτω και το μόνο που...συνέβη, ήταν ένα like!

    "Ποιος είπε ότι "στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα";.. Άλλωστε, αυτό προϋποθέτει...να υπάρχει Δημοκρατία...
    "Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: "Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών (!!!) δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη"...
    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια για ληστεία με Καλάσνικοφ"...
    Είναι Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014 και ο κόσμος δεν έχει γυρίσει ανάποδα... Καληνύχτα Ελλάδα.."

    Πέραν τούτου (του ενός like) ουδέν! Καμία αντίδραση για το κείμενο, ούτε θετική ούτε αρνητική. Με κάτι τέτοια, κι εγώ έχω αναρτήσει σήμερα κάτι περί "αδιαφορίας", κι όχι μόνο δεν με βρίσκω υπερβολική, αντιθέτως, νομίζω πως ήταν και λίγα. Τα τελευταία χρόνια νιώθω σα να έχω καθημερινά δέκατα, λες να είναι από τα νεύρα μου; Μπα, αποκλείεται. Σεντόνι τέλος! (προς το παρόν τουλάχιστον! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ίδιες αηδίες με τη μαλάκω υποστήριξε και η γνωστή κομπλεξική τηλεγλάστρα που τσιρίζει σε όλα τα κανάλια. Ψήφισε και θα ψηφίσει κάθε εξοντωτικό μέτρο της τρόικας χωρίς καν να το σκεφτεί (με τι μυαλό;) και το μόνο που του δημιούργησε πρόβλημα ήταν να ψηφίσει τη ρύθμιση για τον Ρωμανό.
      Το φβ (που απεχθάνομαι) δεν προσφέρεται για σοβαρά θέματα. Μόλις η κάθε απίθανη φωτογραφίσει τον κώλο της, το χάμστερ που αγόρασε, ή ένα πιάτο παστίστιο, τρέχουν τα χάπατα και σχολιάζουν ή κάνουν (μπλιαχ!) like.
      Βλέπω και στα blogs -όπου υποτίθεται τα πράγματα (πρέπει να) είναι πιο σοβαρά-, τι ασυναρτησία γράφουν ή σχολιάζουν πολλοί.
      Ευτυχώς εδώ μέσα δεν συχνάζουν τέτοιοι αλλιώς θα το είχα κλείσει το μαγαζί γιατί τη βλακεία δεν την αντέχω. Με το φβ που έμπλεξες να περιμένεις να συναντήσεις πολλή.
      Υπάρχουν και σοβαρά προφίλ στο φβ αλλά χάνονται μέσα στη γενικευμένη αρλουμπο-λαγνεία.

      Διαγραφή
  5. Ότι και να λένε, ο Ρωμανός βγήκε νικητής και τροπαιούχος. Κατάφερε να νικήσει το σύστημα και να τα βάλει με τα θηρία. Μπράβο του!
    Ο Ορφανός μόνο ως ηθοποιός μου ήταν συμπαθής και λυπάμαι γιατί όσοι έχουν καταφύγει στο Πρόταγκον, λέρωσαν αυτό που με κόπο είχαν κτίσει. Το εξαργύρωσε βέβαια πολύ βολικά,αφού ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ποτάμι. Μπορεί να κερδίσει μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά έχασε οριστικά την εκτίμηση και το θαυμασμό μας. Οι καλλιτέχνες δεν γράφουν ανορθόγραφα. Κι αυτός αποδείχτηκε κοινωνικά αναλφάβητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα Μαρία ήταν άχρωμος, άοσμος, άγευστος, αδιάφορος. Μόλις άνοιξε τον οχετό του κατάλαβα ότι όχι τυχαία δεν ήταν από αυτούς που έπρεπε να ξεχωρίζω.
      Το πρόταγκον δεν το διαβάζω ποτέ μου, απλά πέτυχα αλλού τις βλακείες του και μπήκα να δω αν πράγματι είναι δικές του.

      Διαγραφή
  6. Πέτρο (και Πέτρα για το σχόλιο),
    με απαλλάξατε από δίλημμα μεγάλο: είχα συγκεντρώσει διάφορα "μανιτάρια" που γράφτηκαν μετά την αποδοχή της τροπολογίας για τον Νίκο Ρωμανό.
    Εκτός από της ελεεινής (γνωστής και μη εξαιρετέας για τις ακροδεξιές -εντός ΝΔ, πάτνως!...- θέσεις της, για τα επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα, για τη φιλία της με τον Σαμαρά και άλλα, που μπορείτε να βρείτε γκουγκλάροντας...) Σιδέρη, είχαμε και τις νεοφιλελέ βρωμιές του Τζήμερου (και υποστηρικτών αυτού) και βεβαίως, του Βοθροπόταμου!...
    Όσο για τον Κίτσο (συγγνώμη! Νίκο) Ορφανό, έγραψε στο Twitter του το εξής:
    Επιτέλους! Νίκη για τον Νίκο
    Ναι, τόσο θράσος!...
    Το δίλημμα που είχα ήταν να κάνω ή να μην κάνω ανάρτηση με όλα αυτά;
    Να θυσιάσω μια ανάρτηση στη / για τη λάσπη;

    Απέχω (πλέον) από το fb... όμως θα συμφωνήσω με την Πέτρα... Βλέπεις, τόσο πέρσι όσο και φέτος, η κόρη μου αφιέρωσε αρκετά posts στον Γρηγορόπουλο... Και στον Ρωμανό, βεβαίως.
    Αντιδράσεις νεολαίων; Χλιαρά like (λίγο περισσότερα από το... ένα, στο δικό σου προφίλ, Πέτρα) και πολύ, μα πολύ βρισίδι (σε βαθμό... bullying!)
    Για να μην έχουμε, δηλαδή, και αυταπάτες για τη "νέα γενιά"... Γιατί, κακά τα ψέματα... "Αντιπροσωπευτικό δείγμα" είναι τα προφίλ τους, οι προτιμήσεις τους, οι αναφορές τους... Αντιπροσωπευτικό και για το πώς έχουν μεγαλώσει, γαλουχηθεί και ποιες οι επιρροές από τις οικογένειές τους...

    Αυτά, βρε παιδιά... και σας καληνυχτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιδέρη και Τζήμερο δεν πρόκειται να διαβάσω μάτια μου! Δεν με λυπάσαι;
      Το "μάζεμα" του Ορφανού επίσης το διάβασα. Μου θύμισε την πολύ πρόσφατη κωλοτούμπα του Τσαουσόπουλου που ήθελε να πάνε στο διάολο οι Σύριοι από το Σύνταγμα αλλά μετά μας είπε ότι …αστειευόταν!
      Οι νέοι θα έπρεπε να είναι το μέλλον, πάτα έτσι ήταν, αλλά όχι ντε και καλά λόγω ηλικίας. Όποιος δεν αγωνίζεται για τίποτα και απλά όλη μέρα κωλοβαράει στο φβ, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να στηριχτεί πάνω ΚΑΙ σ’ αυτόν.

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν ευθύς εξαρχής ένας πιτσιρικάς στα 16 του και ειδικά μετά το σοκ που υπέστη από την εν ψυχρώ δολοφονία του φίλου του, για μένα έχει πάρα πολλά ελαφρυντικά. Αν μιλούσαμε για κανέναν μεγάλο άνδρα θα σου έλεγα άλλα.
    Το ζητούμενο. Οκ έχουμε μία ένοπλη ληστεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις η πράξη από μόνη της είναι κατακριτέα γιατί θέτει σε κίνδυνο τους υπαλλήλους και τους πελάτες μίας τράπεζας. Αυτό και μόνον αυτό.
    Από την άλλη όμως έχουμε μία κατάφορη αδικία εις βάρος ενός πολίτη και γενικά εις βάρος των πολιτών. Πώς γίνεται ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να είναι βαρύς για τους κοινούς θνητούς και ελαφρύς σαν πέπουλο εώς και ανύπαρκτος για τους εφοπλιστάς, τους επιχειρηματίες, του τραπεζίτας και τους πολιτικούς;;; Ε;;;;
    Αδικία Βου: πώς γίνεται ο νόμος να είναι αυστηρός για πάσης φύσεως ληστείες και ακόμα να μην έχει βγει μία σοβαρή νομοθεσία για την καταδίκη των παιδόφιλων και λοιπών επικίνδυνων κακοποιών; Που μια επιτροπή για την εξέταση της καταλληλότητας των εκπαιδευτικών δεν έχει συσταθεί ακόμα!!!
    Αδικία Γου: πώς γίνεται τα κυκλώματα της μαφίας να τα ξέρουν και να πρέπει πρώτα ένας μανιακός να γαζώσει 100 άτομα και μετά να κουνήσει η αστυνομία τον κώλο της;
    Μιλάμε για μία εξοργιστική κατάσταση επιλεκτικής δικαιοσύνης που σκοτώνει ακόμα και πεθαμένους!

    Υπάρχει μία ειδική κατηγορία κακοποιών που για μένα δεν επιδέχονται σωφρονισμό και είναι κάτι τύποι σχιζοφρενείς σαν τον Χάνιμπαλ. Σαδιστές και σκατόψυχοι. Αυτοί στο μπουντρούμι μέχρι να σαπίσουν.
    Για όλους τους υπόλοιπους όμως που έχουν κάνει κάποια ατοπήματα και παραστρατήματα, πρέπει να ανοίγονται δρόμοι προόδου και εξέλιξης.

    Τώρα το θέμα των τακτικών που χρησιμοποιούν οι αναρχικοί για να τα βάλλουν με το σύστημα είναι μία τεράστια κουβέντα με πάρα πολλές παραμέτρους. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο εμείς θα μένουμε αμέτοχοι στα κοινά, τόσο θα εξαναγκάζουμε κάποιους ανθρώπους με τσαγανό να ακολουθήσουν την ακραία οδό για τον αγώνα που θα πρεπε να ήταν αγώνας όλων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει και να προεξοφλήσει τι θα έκανε αν στα 15 του ξεψυχούσε στα χέρια του ο φίλος του. Από απόσταση μπορούμε να λέμε ότι μας κατεβαίνει.
      Η πολιτεία έχει (μονίμως) επιλεκτική αντιμετώπιση. Ο ίδιος εισαγγελέας (Καψιμάλης) που αποφυλάκισε τον Λαυρεντιάδη ο οποίος ζημίωσε την τράπεζα με 700 εκατομμύρια (κατηγορείται επίσης και για απόπειρα ανθρωποκτονίας), ο ίδιος είναι που δεν συμφώνησε να πάρει άδειες για να σπουδάσει ο Ρωμανός. Και μάλιστα επειδή του Λαυρεντιάδη κινδύνευε η υγεία του, ενώ ο Ρωμανός μάλλον μας έκανε πλάκα!

      Μας δουλεύουν χοντρά. Αφήνουν να παρέλθει (από λάθος;;;) το 18μηνο της προφυλάκισης μεγαλεμπόρων ναρκωτικών και τους αφήνουν ελεύθερους και αποφάσισαν να δείξουν τα δόντια τους στον Ρωμανό. Γιατί …ζημιώθηκε η τράπεζα, η οποία ούτως ή άλλως τα λεφτά τα έχει ασφαλισμένα!!!

      Κατηγορίες φυλακισμένων όπως παιδόφιλοι, βιαστές και εμπρηστές για μένα πρέπει να ψοφάνε στα πιο ανήλιαγα μπουντρούμια. Και δεν νομίζω να λείψουν και να στενοχωρηθούμε για την απώλεια.

      Διαγραφή
    2. Τρελαίνεσαι μετά ρε Πέτρο ή δεν τρελαίνεσαι;;;; Μου γυρνάνε τα μυαλά πραγματικά!
      Και η ίδια η θιάτσα που θα κράξει το παλικαράκι και θα τον πει αλήτη η ίδια μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια αν ο γιόκας της σηκώνει χέρι στη γυναίκα του.... άντε τώρα μην αρχίσουμε. Πφφφφφ

      Διαγραφή
    3. Αυτό που προσπαθώ να πω στο άρθρο και στα σχόλια Χριστίνα, είναι ότι κανένας δεν μπορεί να χαίρεται (ή να ελπίζει!) με την πιθανότητα να πεθάνει ένα νέο παιδί. Επαναλαμβάνω πως είναι απόλυτα κατακριτέα η πράξη του, γι’ αυτήν άλλωστε καταδικάστηκε. Φυσικά δεν συζητάμε εδώ μέσα αν η ποινή είναι μικρή ή μεγάλη – ούτε που με ενδιαφέρει δηλαδή – αλλά αν πρέπει να σπουδάσει ή όχι. Μόνο για τις σπουδές του μιλάμε και για τίποτα άλλο.

      Όλοι όσοι ελαφρά τη καρδία λένε πως έψαχνε να βρει τρόπο να το σκάσει, έχουν αναρωτηθεί γιατί να επιτρέπεται να δώσει πανελλήνιες αν δεν μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα; Μετά από 15 χρόνια ή 10 που θα αποφυλακιστεί (αν δεν του επιβληθεί και άλλη ποινή για άλλα αδικήματα) δεν είναι απολύτως βέβαιο πως θα έχει διαγραφεί από τη Σχολή;
      Αν πιστεύουμε ότι ο στόχος του δεν είναι οι σπουδές αλλά το να προσπαθήσει να αποδράσει, είναι θέμα των Αρχών να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.

      Με την ίδια ελαφρότητα που πολλοί θέλουν την εξόντωσή του, θα μπορούσαν να πουν ας πεθάνει και αυτός που έμπλεξε με ναρκωτικά. Αν και δεν νομίζω να έχουν την ίδια άποψη αν επρόκειτο για το δικό τους παιδί.
      Είναι εύκολο να βρίζουμε από απόσταση τους γονείς του, λες και τα δικά μας παιδιά μεγαλώνουν με τις αρχές που εμείς αποκλειστικά τους δίνουμε.

      Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να χαρώ με το θάνατο κανενός νέου. Αν η Πολιτεία πιστεύει ότι "έχασε το δρόμο του", ας προσπαθήσει να τον συνετίσει και να τον βοηθήσει. Όχι να τον σκοτώσει.

      Διαγραφή
  8. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω Πέτρο μου!
    Είπες όπως λέει και η Αριστέα ακριβώς ότι είχα μέσα στο μυαλό μου και μάλιστα με πολύ πιο ωραίο τρόπο γιατί εγώ δεν θα τα έλεγα έτσι ακριβώς.
    Λυπάμαι για την πατρίδα μου, για την σαπίλα μας, για το μαύρο μας το χάλι.
    Δεν θα αλλάξουμε ποτέ.
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ λυπάμαι αλλά εύχομαι κάτι να αλλάξει. Αρκεί να παλέψουμε, δεν νομίζεις;

      Διαγραφή
  9. Καλημερα φιλε μου!
    Ανεπτυξες με ιδιαιτερο ενδιαφερον τροπο τις σκεψεις σου για το θεμα τον ημερων και οχι μονο. Δεν εχω να πω κατι, πιστευω ομως απο την αρχη οτι η φυλακη σωφρονιζει δεν τιμωρει. Οπως επισης πιστευω οτι τα ιδανικα των ανθρωπων δυσκολα αλλαζουν και μονο αν το θελησουν οι ιδιοι. Θεωρω αναμφιβολο δικαιωμα τη μορφωση του καθενος και οσο για ολους τους αλλους που επωφεληθηκαν μεσω αυτης της τεραστιας εκθεσης-προβολης δεν εχω να πω κατι γιατι δυστυχως για ολους σε καθε ευκαιρεια ειναι εκει να την στρεψουν υπερ τους κι αυτο δεν αλλαζει..

    να εισαι καλα! καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και αυτός πρέπει είναι ο ρόλος της φυλάκισης. Ο σωφρονισμός.
      Όχι μόνο η τιμωρία.
      Η Πολιτεία δεν πρέπει να φέρεται με τιμωρητική διάθεση σε όσους παραβίασαν το νόμο. Όταν μάλιστα δεν μιλάμε για ειδεχθή/αποτρόπαια εγκλήματα.
      Και ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να επέλθει ο σωφρονισμός αν όχι η Παιδεία; Τόσοι και τόσοι εγκληματίες δολοφόνοι φυλακίστηκαν και μέσα στη φυλακή έγραψαν διάβασαν βιβλία και κάποιοι έγραψαν δικά τους.
      Δεν θα είχα την ίδια άποψη αν ο Ρωμανός είχε κάνει έγκλημα.

      Και η δική μου άποψη είναι –και την έγραψα άλλωστε– πως η από οποιονδήποτε πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης με βρίσκει αντίθετο.

      Διαγραφή
  10. Κάτι τέτοιοι δε μένουν ποτέ "ορφανοί".
    Πάντα βρίσκουν κάποιον "πατερούλη" να τους αναλάβει τα... έξοδα.
    Και ο Μπόμπολας είναι χουβαρντάς και καλός οικογενειάρχης.

    Τι να κάνει και δαύτος;
    Έχει και ανεργία το ηθοποιϊλίκι.
    Και για ένα ρολάκι σε σίριαλ στο Μέγκα και μια θέση... "πνευματικού ανθρώπου" (sic) στα πάνελ του Πρετεντέρη,, πολλά μπορεί να κάνει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε δώσει και μια [συνέντευξη] για το Ποτάμι.
      Αντέχεις να την διαβάσεις ολόκληρη.
      (Στοιχηματίζω στο όχι)

      Διαγραφή