Σελίδες

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δυσλεκτικός ή μπάτσος; Διάλεξε




Στο ΦΕΚ 17Α/27-1-2014 δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 11 “Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά.”
Αυτό που κυκλοφορεί ως είδηση τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι το εν λόγω ΠΔ θα εφαρμοσθεί από το 2015 και για τους υποψηφίους των σχολών της αστυνομίας.

Πιστεύω θα συμφωνήσουμε όλοι ότι στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να κατατάσσονται άνθρωποι με καρκίνο τελικού σταδίου, παραπληγικοί, υπέρβαροι, διαβητικοί, καρδιοπαθείς, με μυοσκελετικές δυσμορφίες, μολυσματικά νοσήματα, ή νοητική στέρηση.

Μια μικρή παρένθεση:
Βέβαια, όσο και να συμφωνούμε μεταξύ μας, το τελευταίο δεν ισχύει καθόλου. Πολύ συχνά γινόμαστε μάρτυρες (ή και θύματα) αστυνομικής τρομοκρατίας από ορδές διανοητικά καθυστερημένων με ασπίδες και κλομπ στο χέρι. Κομπλεξικών μαλακισμένων που για το επίδομα μερικών δεκάδων ευρώ, όχι μόνο θα υπακούσουν τις εντολές των ανώτερων κομπλεξικών μαλακισμένων, αλλά θα αυτοσχεδιάσουν κιόλας, χτυπώντας με σιδερογροθιές ή με το ματσούκι ανάποδα όποιον βρεθεί στο δρόμο τους. Δεν πάει να είναι απεργός, φοιτητής, ηλικιωμένος, απολυμένη καθαρίστρια, μάνα με το παιδί στην αγκαλιά, ακόμη και άνθρωπος με κινητικά προβλήματα.
Κλείνει η παρένθεση.

Σε ένα ΦΕΚ 120 σελίδων, 55 εκ των οποίων καταγράφουν σχεδόν όλες τις ασθένειες που υπάρχουν στον κόσμο, οι υποψήφιοι κατατάσσονται ανάλογα με το πρόβλημα υγείας τους στις κατηγορίες Ι1 – Ι5, κατηγοριοποίηση που υπάρχει και στο Στρατό.
Για όσες/ους δεν γνωρίζουν, το αρχικό γράμμα «Ι» προέρχεται από τη λέξη «Ικανότητα». Οι χαρακτηρισμένοι από Ι1 έως και Ι4 θεωρούνται ικανοί και στρατεύσιμοι. Οι Ι5 θεωρούνται ακατάλληλοι για στράτευση και δεν υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία. Για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερα [εδώ].

Τι αλλάζει λοιπόν σε περίπτωση που πράγματι ισχύσει το συγκεκριμένο ΠΔ για την είσοδο υποψηφίων στης Σχολές της Αστυνομίας; Ότι εκτός των άλλων παθήσεων, αποκλείονται και οι υποψήφιοι που "πάσχουν" από:


Όποιος από την παιδική του ηλικία έχει δυσλεξία, δυσγραφία κλπ δεν μπορεί να γίνει μπάτσος. Ο μπάτσος μπορεί να είναι κωλόπαιδο, υπάνθρωπος, κομπλεξικός, φασίστας, μαλάκας, απαγορεύεται όμως να είναι δυσλεκτικός.

Ακόμη πιο απλά: Ένας δυσλεκτικός μπορεί να γίνει επιστήμονας (Άλμπερτ Αϊνστάιν), εφευρέτης (Τόμας Έντισον), συγγραφέας (Αγκάθα Κρίστι), ζωγράφος (Πικάσο, Λεονάρντο Ντα Βίντσι), πρωθυπουργός (Ουίνστον Τσώρτσιλ), πρόεδρος επιχειρηματικού κολοσσού (Μπιλ Γκέιτς), ηθοποιός (Τομ Κρουζ, Σιλβέστερ Σταλόνε, Σερ, Μάρλον Μπράντο, Άντονι Χόπκινς και πολλοί άλλοι), αλλά δεν μπορεί να γίνει μπάτσος στην Ελλάδα.   
Να τα λέμε αυτά για να βλέπετε πόσο έχουμε ανεβάσει το επίπεδο!

Μπορώ να υποθέσω ότι όσοι έχουν δυσγραφία κατά την κυβερνητική λογική (το ΦΕΚ είναι Ιανουαρίου 2014) αποκλείονται επειδή δεν θα μπορούν να γράφουν καλά τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Στα πλαίσια του ότι η Αστυνομία διαθέτει στους κόλπους της μόνο την άρια φυλή, άντε να το καταλάβουμε για να πάμε παρακάτω. Οι δυσλεκτικοί γιατί αποκλείονται; Μήπως κάποιος μπερδεύτηκε εκεί στο υπουργείο Παιδείας του Λοβέρδου και νομίζει ότι δυσλεξία σημαίνει ότι «δεν μπορώ να γλείφω καλά τον υπουργό»;

 
Έτσι για να γελάσουμε: Δεν έχει την πλάκα του που για να μπει κάποιος στις Σχολές της Αστυνομίας εκτός από το να γράψει (πολύ!) καλά στις Πανελλήνιες πρέπει να περάσει και τα αγωνίσματα, ώστε να αποδείξει την άριστη σωματική του κατάσταση; Έχετε προσέξει εσείς οι νομοθετούντες, αλλά και οι ιθύνοντες του υπουργείου Βαράμε τον Πολίτη, μερικούς αστυνομικούς που κυκλοφορούν στο δρόμο με κάτι τεράστιες μπυροκοιλιές, που όχι εγχείρηση για τοποθέτηση δαχτυλιδιού στο στομάχι θέλουν, ούτε στεφάνι από βαρέλι δεν τους κάνει;!

Η αναφορά δεν είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστική. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να δίνετε τόσο μεγάλη αξία στα κλάσματα του δευτερολέπτου που κάποιος θα υπερβεί στο τρέξιμο για να τον αποκλείσετε από τη Σχολή, όταν μετά από μερικά χρόνια είναι σχεδόν βέβαιο ότι και αυτός που μπήκε δεν θα μπορεί να τρέξει ούτε 100 μέτρα στο πεντάλεπτο!

Μπάτσους δεν λέω τους αστυνομικούς που προστατεύουν τον πολίτη. Δεν είναι όλοι αλήτες, υπάρχουν και άνθρωποι στην Αστυνομία. Λίγοι αλλά υπάρχουν. Μπάτσους λέω τα παρακάτω σκατά:


Δεν ξέρω με ποιον τρόπο οι εμπνευστές της διάταξης θα διαγνώσουν αν η δυσλεξία του υποψήφιου ξεκίνησε από την παιδική ηλικία. Θα τον βάλουν να γράψει «βου και α» για να δουν αν θα γράψει «βα» ή θα ζητούν να προσκομίσει τα σχετικά πιστοποιητικά;
Και αν δεν τα φέρει; Αν το αποκρύψει; Θα τα ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες;
Τώρα μάλιστα!  
Μου κόπηκε το γέλιο…

29 σχόλια:

  1. Οι νομοθέτες δεν μπορεί, έχουν υποστεί λοβοτομή για να συντάσουν τέτοιους νόμους.
    Τώρα εμένα γιατί μου λέει κάτι, οτι οι δυσλεκτικοί δεν θα έφταναν σ'αυτά τα άκρα γιατί απλώς θα'χαν πολύ περισσότερη φαιά ουσία στον εγκέφαλό τους απ'αυτά τα σιχαμένα υποκείμενα που φέρονται τόσο βίαια σε αδύνατους συνανθρώπους τους.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες "νομοθέτες"; Τους βουλευτές εννοείς;
      Τους βουλευτές της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας;
      Αυτά τα τομάρια χαρίζουν την Ελλάδα, αυτό θα τους πειράξει;

      Διαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχα δεν το ήξερα αυτό! Κι όμως πιστεύω πως έχει βάση γιατί οι δυλεκτικοί είναι εκ φύσεως αντιδραστικά και ανήσυχα πνεύματα με ευρηματικότητα.. κοινώς δύσκολο να σκύψουν κεφάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα δεν έχει σημασία αν ενδιαφέρονται αυτά τα άτομα να γίνουν μπάτσοι. Σημασία έχει ότι αποκλείονται επειδή από τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία θεωρούνται ως μη έχοντες τις …προδιαγραφές.
      Δεν απαγορεύεται όποιος έχει δυσλεξία, δυσγραφία ή άλλη μαθησιακή δυσκολία να γίνει καθηγητής Πανεπιστημίου, δικηγόρος, γιατρός, εισαγγελέας κλπ. Μπάτσος δεν μπορεί να γίνει και να μαγαρίσει το τίμιο αυτό Σώμα.

      Διαγραφή
  3. Μάλλον οι δυσλεκτικοί δεν μπορούν να εξελιχθούν σε μισάνθρωπους, αφού διακρίνονται για την ευφυία τους. Έχουν αναγάγει την βαθμοθηρία των σχολείων σε ικανότητα μάθησης και όσοι δεν κάνουν καλούς χρόνους, απομονώνονται ως με το πρόθεμα "δυσ"...
    Όσον αφορά την ελληνική αστυνομία, έτσι όπως εξελίσσεται, δεν νομίζω πως διαφέρει από στρατό πόλης. Καμία σχέση με την διαφύλαξη του πολίτη. Οι τακτικές και η παρουσία τους, μόνο τον εκφοβισμό και τη βίαιη καταστολή έχουν σαν στόχους.
    Άστα ρε Πετράν... ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν υπάρχουν αυτά που ζούμε. Κι αναρωτιέμαι. Αυτός ο μπάτσος που χτύπησε στα πόδια μια καθαρίστρια ή έναν συνταξιούχο... το βράδυ γυρίζει σπίτι και αγκαλιάζει ένα μωρό; Κάνει συντροφιά στην ηλικιωμένη μάνα του; Έχει φίλους; Υπάρχουν καθρέφτες σπίτι του;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπάτσοι δεν υπάρχουν για να επιβάλλουν την τάξη, όπως εμείς καταλαβαίνουμε τη λέξη. Υπάρχουν για να υπερασπίζονται τις ψηφισμένες αντισυνταγματικές μαλακίες τα κυβερνητικής μαφίας και να τραμπουκίζουν κατά του πολίτη, του εργοδότη τους δηλαδή.
      Σε αυτό το χώρο δεν έχουν θέση ανήσυχα πνεύματα.
      Στρατιωτάκια, φασίστες και κομπλεξικοί στρατόκαυλοι πάντως είναι ευπρόσδεκτοι.
      Είμαι βέβαιος ότι για να γίνεις ματατζής περνάς από ιδιαίτερη εκπαίδευση. Αν είσαι διατεθειμένος να …. και τη μάνα σου τότε σου δίνουν ένα κράνος και σε βγάζουν στο δρόμο. Και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν ίχνος πέτσας επάνω τους. Θα είχαν παραιτηθεί από την πρώτη φορά.

      Διαγραφή
  4. Τι μαθαίνουμε!!
    Αλλά το θέμα είναι τελικά τι στην ευχή μαθαίνουν αυτοί μέσα στις σχολές και σηκώνουν τόσο εύκολα το χέρι...ίσως πάλι να το γούσταραν από παλιά το ξύλο...ίσως να γυρνάνε σπίτι και να χτυπάνε και τις γυναίκες τους.
    Το αδιανόητο είναι πως αυτοί θεωρούνται φυσιολογικοί, κατά το νομοθέτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νομοθέτης (=κυβέρνηση) τέτοιους θέλει. Αυτοί την υπερασπίζονται, αυτοί θα την υπερασπιστούν κάθε φορά που ο κόσμος θα εξεγείρεται. Φαντάζεσαι έστω και μια ημέρα να μη τους φύλαγαν;
      Ακόμη και τις παρελάσεις τις κατάντησαν σιδερόφρακτες για να τις …απολαμβάνουν μονάχοι.
      Ο μαλάκας που σηκώνει το χέρι σε γυναίκα / ηλικιωμένο / ανάπηρο είναι για ψυχίατρο. Άραγε να τους το έχουν πει ποτέ οι μανάδες τους ή και αυτές είναι τα ίδια γίδια;

      Διαγραφή
  5. Πρώτα από όλα για ποια αστυνομία μιλάμε και ποιους μπάτσους.
    Μιλάμε για τους πληρωμένους μπράβους που ακολουθούν εντολές από όποιον πληρώνει;;
    Ε εντάξει θα πρέπει να ξέρουν και λογιστική να προσθέσω εγώ, γιατί με τόσα λεφτά πέρα δώθε θα πρέπει να κρατάνε σωστά βιβλία εσόδων εξόδων!!
    Μην τους τα φάει και η εφορία.
    "Ωρε που πάμε ωρέ" που έλεγε και ο αείμνηστος!
    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είπες. Πληρωμένοι μπράβοι.
      Στο μόνο που διαφέρουν από τους «συνάδελφους» της νύχτας, είναι ότι οι μπάτσοι χτυπάνε τον εργοδότη τους.

      Διαγραφή
  6. Εχοντας σύντροφο αλλά και παιδί με δυσλεξία, έχω να πω ότι είναι χαρισματικά άτομα και ιδιαίτερα ευφυή. Οπότε καλά το λέει η Μαρία Κανελλάκη πιο πάνω, τέτοια άτομα δεν μπορούν να τα μετατρέψουν σε μπάτσους και επομένως πολύ καλά κανουν και τα αποκλείουν από τις σχολές τους.
    Μπορώ να πω ότι χαρά μου δίνει αυτή η είδηση. Έτσι κι αλλιώς η αστυνομία φροντίζει με ζήλο να επιβεβαιώνει όλους τους χαρακτηρισμούς που της αποδίδουμε, αν ήθελε θα είχε διώξει τους φασίστες και τους κομπλεξικούς αντι να τους καλλιεργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, Νίκη, επικεντρώνομαι στον ακραίο ρατσισμό. Το σχολιάζω και πιο πάνω, σημασία δεν έχει αν θα επέλεγε ένα άτομο με μαθησιακές δυσκολίες να γίνει μπάτσος. Σημασία έχει ότι αυτοί οι κομπλεξικοί κάφροι το περιθωριοποιούν αποκλείοντάς το.
      Νομίζεις πως είμαστε μακριά από το να απαγορεύσουν την είσοδο και σε άλλες σχολές, π.χ. Φιλοσοφική;
      Θεωρώ πως όποιος έχει πάρει αγωγή και αρχές από το σπίτι του και τους δασκάλους του δεν θα γινόταν ποτέ Ματατζής.
      Είναι πρωτίστως θέμα αξιοπρέπειας.

      Διαγραφή
  7. Πάντως, και οι εξετάσεις που περνούν για να εισαχθούν, νομίζω πως γίνονται μια φορά και γεια σας. Εμένα δεν με νοιάζει αν αποκλείονται οι δυσλεκτικοί, αλλά αν εξετάζονται σοβαρά για ψυχικές νόσους. Αν και (πιθανολογώ) πως εκεί, ενδεχομένως να ευνοούνται κάποιοι (κυρίως μιλώ για ματατζήδες), διότι, όσο πιο νοσηροί είναι, τόσο πιο "αποδοτικά" θα συμπεριφέρονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέποντας κάτι βιντεάκια με κουκουλοφόρους και κρανοφόρους να κατεβαίνουν μαζί με τους ματατζήδες από τις κλούβες της αστυνομίας και μερικά λεπτά αργότερα οι μεν να βοηθούν τους δε στο ξύλο και τις συλλήψεις, δεν νομίζω να χρειάζεται να (ξανα)περάσουν από ψυχίατρο. Έχουν ήδη περάσει μια φορά και κρίθηκαν αρκούντως τσόγλανοι γι’ αυτή τη δουλειά.
      Δες και τα αποτελέσματα της κάλπης στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν.
      Και οι συνάδελφοί τους απλά τους ανέχονται, όπως και εμείς ανεχόμαστε τη σαμαροκυβέρνηση.

      Διαγραφή
  8. Διαταραχές της μάθησης είναι μια τεράστια ομπρέλα δυσκολιών μέσα στις οποίες, πέρα από τις μορφές δυσλεξίας, είναι το ΔΕΠ-Υ, το φάσμα του αυτισμού κ.ά. Είναι φυσικό όταν υπάρχουν σε βαριά μορφή τέτοιες αδυναμίες να μπορεί ν' ανταπεξέλθει ένας ενήλικας σε τέτοιου είδους επαγγέλματα. Τον αποκλεισμό, όμως δεν καταλαβαίνω, μια και θα κριθεί η κατάσταση των παιδιών αυτών πριν φτάσει η ώρα να επιλέξουν σχολές. Πώς προδιαγράφουν την πορεία ενός ανθρώπου; Τι κι αν στην παιδική ηλικία είχαν εμφανίσει τέτοιες δυσκολίες; Αν έχει γίνει παρέμβαση έγκαιρα, τα παιδιά αυτά μπορούν να λειτουργήσουν μια χαρά ως ενήλικες. Αλλά ξέχασα εδώ ζούμε...
    Πάντως δεν τους θέλουν, ειδικά τα παιδιά με δυσλεξία, γιατί είναι πανέξυπνα και αντιδραστικά με αιτία κι επιχειρήματα, ενώ τα ΔΕΠ-Υ, γιατί δεν θα τους κάθονται πουθενά!!!!!
    Αυτοί θέλουν εκτελεστικά όργανα, που δεν θα σηκώνουν κεφάλι, που θα μαθαίνουν κατά γράμμα το μάθημά τους, άρα εκ των πραγμάτων τους χαλάνε τη μαγιά!!! Κρίμα που δεν είναι εκεί μέσα, για να τους κάνουν μπάχαλο κι όχι να προκαλούν αυτοί το μπάχαλο όπου σταθούν ως όργανα της αταξίας, ανηθικότητας, αλητείας και δεν συμμαζεύεται!!!
    Στην περίπτωση παιδιών με μαθησιακές διαταραχές που έχουν διατηρήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, θα ήταν ιδανική η εισαγωγή τους σε τέτοιες σχολές, γιατί (η απάντηση σ' αυτό που έδωσα και στον αρχηγό):

    http://tvxs.gr/news/ellada/dokimoi-sti-sxoli-tis-elas-eimaste-fasistes-yparxei-problima

    Άρα αυτοί χάνουν που αφήνουν αυτά τα παιδιά απ' έξω...!!!
    Εντελώς προσωπική άποψη, πέρα από την ειρωνεία, είναι ότι τα "άγρια αγόρια" στον κάδο των αχρήστων, μια και δεν ντρέπονται για τον ρόλο τους που τον έχουν πάρει λάθος!!! Σε άλλη περίπτωση δεν έχω τίποτα με κανέναν και όλοι χρειάζονται σε μια κοινωνία, αλλά για σκοπούς που την οφελούν και την προάγουν!!!

    υ.γ.
    Άσχετο αλλά πιο χαρούμενο, για να κρατάμε ισορροπίες!
    "Ακούσατε, ακούσατε..."
    Ανοιχτή πρόσκληση και σε σένα, Πετρή, για κινηματογραφικό περίπατο στης Πέτρας το δεύτερο μπλογκάκι. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος κι αν δεν έρθεις, δεν θα παρεξηγηθεί κανείς! Ό,τι κέφι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι "να μπορεί" αλλά "να μην μπορεί"

      Διαγραφή
    2. Προφανώς θέλουν να δημιουργήσουν στρατούς. Ανθρώπινες φωτοτυπίες όπου δεν θα υπάρχει τίποτα το ξεχωριστό, όλοι θα σκύβουν το κεφάλι για το δρεπάνι που θερίζει.
      Όταν ο πρωθυπουργός βαφτίζει θρασίμια τους φοιτητές, εννοείται όχι όλους, αυτούς που δεν ανήκουν στη ΔΑΠ εννοώ, τα τανκς πλησιάζουν.
      Αυτό είναι ένα από τα πρώτα μέτρα.
      Αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και ξεκουμπιστεί η συγκεκριμένη άθλια συγκυβέρνηση, αυτά τα κωλοπαίδια που σήμερα δέρνουν και το ευχαριστιούνται θα φύγουν; Θα τα διώξουν; Ή θα συνεχίσουν να δέρνουν αλλά αυτή τη φορά τη "δική τους" πλευρά;

      (Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Έρχομαι σε λίγο)

      Διαγραφή
    3. Έλα μου ντε!!!
      Ποια πλευρά θα βαράνε; Μήπως θα αυτομαστιγώνονται;

      (Χαρά μου!)

      Διαγραφή
  9. Αποκλείονται οι δυσλεκτικοί από την αστυνομία για να ξέρουν πώς γράφεται το... "εγέρθουτου"!
    Τελείως ηλίθιος ο αποκλεισμός αυτός.

    Για τα αγωνίσματα το δέχομαι.
    Και ως προς αυτό που αναφέρεις (ότι αποκτούν πατσόκοιλα στη συνέχεια), θα 'πρεπε να γίνονται ανά 5-10 χρόνια αγωνίσματα για τους εν ενεργεία, ούτως ώστε να εξετάζεται η φυσική τους κατάσταση.

    Βέβαια αυτο που είναι επρισσ΄τοερο αναγκαίο είναι να γίνονται ψυχομετρικά τεστ, τα οποία θα εξετάζουν αν και κατά πόσο ο τύπος με το γκλοπ, τη φυσούνα και το περίστροφο είναι κατάλληλος για να τα χειριστεί αυτά (και την εξουσία του) με σύνεση.
    Αλλά φοβάμαι πως, αν γίνει τέτοια εξέταση, θα αποστρατευτεί το μισό (και πλέον) σώμα.

    Το πώς θα ήθελα να απολυθεί η μισή μπατσαρία... δε λέγεται!

    Πάντως το βασικότερο πρόβλημα δεν είναι στην επιλογή τους όταν μπαίνουν, αλλά στην εκπαίδευσή τους από φασισταριά.
    Με τόση πλύση εγκεφάλου εκεί μέσα, βάλε και την αίσθηση εξουσίας που δίνει η στολή και το γκλοπ (εκ φύσεως και εκ θέσεως η αστυνομία έχει άλλωστε βάρβαρο εξουσιαστικό χαρακτήρα) ... δε θέλει και πολύ να μπεις άνθρωπος και να βγεις ζώο.
    Άμα έχεις και λίγη εστω προδιάθεση, το καλλιεργείς σε χρόνο dt.
    Ξέρω πάρα πολλούς μπάτσους (από πριν γίνουν) και τους έχω κάνει... ψυχανάλυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχομετρικά τεστ σε ποιους μωρέ; Είναι επιλεγμένοι ακριβώς επειδή πρόκειται για αμοιβάδες και εκπαιδευμένοι για να γίνουν οι πλέον ηλίθιες!
      Όταν ματσουκώνεις ηλικιωμένο ή 55χρονη απολυμένη γυναίκα είσαι επιεικώς χοντροπαπάρας. Βλέπεις να τα βάζουν με τα χρυσαυγά; Γιατί άραγε; Είναι κότες με λειρί που αν τους απομονώσουν από το υπόλοιπο μπασκιναριό τρώνε της χρονιάς τους.
      Είμαι κατά της βίας. Αλλά όποιος χτυπάει ανυπεράσπιστους πολίτες και μάλιστα για τα φράγκα τα θέλει ο κώλος του.
      Ο αστυνομικός πληρώνεται για την προστασία του πολίτη και όχι για να ξεκ@βλώνει επάνω του με το γκλομπ.

      Διαγραφή
    2. Να τα βάζουν με τα χρυσαυγά;Εδώ τους έχουν δεξί χέρι ή καλύτερα τους έχουν για να βγάζουν το φίδι από την τρύπα, εκεί στα ζόρικα, που φυσικά είναι απόλυτα δική τους ευθύνη να το κάνουν!
      Προσωπική μαρτυρία γνωστών μου, όπου αλλοδαποί είχαν εγκατασταθεί στο εξοχικό τους και ζητώντας βοήθεια από την αστυνομία, εκείνοι έστειλαν τους "μπράβους"!
      Εδώ άνοιξαν σπίτι απέναντι από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας κι εκείνοι αγρόν αγόραζαν...
      Αυτά τα ωραία!

      Διαγραφή
    3. Όμορφος κόσμος, αγγελικός, φασιστικά πλασμένος.

      Διαγραφή
  10. Πέτρο η γελοιογραφία που έχεις περιλαμβανόταν στην πτυχιακή μου εργασία εν έτη 1993. Ανήκει στον Σπύρο Ορνεράκη, επίσης δυσλεξικό!
    Να επιβεβαιώσω πόσο καταπληκτικά είναι τα δυσλεξικά άτομα σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα γραπτά σύμβολα της γλώσσας μας; Περιττό!

    Κατά τα άλλα δεν έχω να αλλάξω,προσθέσω διαφωνήσω με τίποτα από όσα έχεις τόσο πετυχημένα γράψει!

    :)))

    και για τους μπάτσους :☻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά η πένα είναι του Ορνεράκη. Δεν ήξερα βέβαια ότι είναι δυσλεκτικός, αλλά να μια ακόμη απόδειξη του πόσο δημιουργικά και ευφάνταστα είναι αυτά τα άτομα.

      Διαγραφή
  11. Πετρή, σχόλια για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό θα βρεις στης Αριστέας!
    Ένα σχόλιο "Βαβέλ" από άποψη μεγέθους κι όχι περιεχομένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό θα πει να έχεις φαντασία! Καλά, δεν ξαφνιάζομαι και τόσο, έχω καλή μνήμη και θυμάμαι πού έφτασε η φαντασία τις παλιές καλές εποχές των στρατοπέδων!
    Κι αν η συμπεριφορά συγκεκριμένων αστυνομικών που χρησιμοποιεί το κράτος ως μπράβους κάνει το θέμα αδιάφορο, δεν είναι. Πρόκειται για ακόμη μια νομιμοποίηση φασιστικών νοοτροπιών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ στη συγκεκριμένη υποκατηγορία αστυνομικών αναφέρομαι. Δεν ξέρω αν είναι περισσότεροι οι ηλίθιοι ή μειοψηφία, πάντως το ίδιο το κράτος δεν κάνει απολύτως τίποτα στο να τους αποθαρρύνει να φέρονται ηλίθια.
      Το αντίθετο κάνει!

      Διαγραφή