Σελίδες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στο δρόμο για δημοκρατία




Η ξεφτίλα τους δεν έχει τέλος. Αυτοί προκειμένου να περάσουν τα πούστικα σχέδιά τους δεν κωλώνουν να φέρουν και τον πλανήτη ανάποδα. Βγήκαν αυτές τις μέρες καμιά δεκαριά βουλευτές τους και δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ακόμη και τον τροποποιημένο ΕΝΦΙΑ, αν δεν γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις.

Τρίχες δηλαδή, τα ίδια στρατιωτάκια είχαν παρουσιαστεί στη Βουλή στις 21.12.2013 και είχαν υπερψηφίσει τις διατάξεις του αρχικού (και χειρότερου απ’ όσα λένε) φόρου ακινήτων. Βέβαια δικαιολογούνται τα παιδιά. Τότε ήταν γιορτινές μέρες, είχαν να φτιάξουν και τα μελομακάρονα, άλλοι να πάνε για σκι στις Άλπεις, που καιρός για διάβασμα! Μήπως στο δικό τους κώλο θα έμπαινε το αγγούρι για να σκοτίζονται;

Για όποιον δεν θυμάται τι έγινε τότε, τις διατάξεις του ΕΝΦΙΑ τις ψήφισαν 152 στρατιωτάκια και καταψηφίστηκαν από τον Β. Πολύδωρα, ο οποίος και διώχτηκε απ’ το μαντρί.
Το μήνυμα λοιπόν σε υποψήφιους διαφωνούντες είχε σταλεί από πέρσι. Ή ψηφίζετε ή τον πούλο! Εννιά όμως για να διαγραφούν είναι πολλοί, άρα δεν μας παίρνει να κάνουμε τις περσινές μαγκιές που κάναμε με τον Πολύδωρα. Και ναι μεν οι διαφωνούντες αντιδρούν, από την άλλη όμως κανείς δεν θέλει να χάσει το μεροκάματο. Που αλλού θα βρουν να παίρνουν τόσα φράγκα και μάλιστα χωρίς να κάνουν τίποτα;

Σημ: Το σεξ στους άλλους δεν θεωρείται δουλειά. Εκτός κι αν είσαι πουτάνα.
 
Η λύση ήταν μονόδρομος. Για να ψηφιστεί ο ΕΝΦΙΑ και αφού δεν είχαν καμφθεί οι αντιδράσεις, και αφού η τρόικα βιάζεται και πιέζει, και αφού στην κυβέρνηση τους αρέσει πολύ το πήδημα (σ’ εμάς), και αφού το πράγμα δεν σήκωνε ούτε αναβολή, ούτε συζητήσεις, ούτε άλλες τροποποιήσεις, αντικαταστάθηκαν οι «διαφωνούντες» βουλευτές με άλλους πρόθυμους: 6 από τη ΝΔ και 3 από το ΠΑΣΟΚ πήγαν στον πάγκο και στη θέση τους μπήκαν 9 πρόθυμοι που τον ψήφισαν με κλειστά μάτια.
Είναι όπως στο ποδόσφαιρο. Όταν ο πρόεδρος της ομάδας πει στους παίκτες “καθίστε να φάτε γκολ, το ‘χω παίξει στο στοίχημα και θα κονομήσω” και αυτοί αντιδρούν, τότε θα τους αλλάξει, έτσι δεν είναι; Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις;

Και μην ακούσω εκείνες τις αριστερίστικες μπούρδες για εκπροσώπους του έθνους, ελεύθερη βούληση, Σύνταγμα κτλ γιατί θ’ αρχίσω να βρίζω. Μιλάμε θα γεμίσω τη σελίδα με δολάρια, παπάκια, διέσεις κι αστεράκια, κυρίως με @ που τα συμπαθώ περισσότερο.

Κατά τα λοιπά, επειδή είμαστε όλοι μπουμπουνοκέφαλοι και δεν σκαμπάζουμε από “επιταγές του νομοθέτη”, τώρα τελευταία τα κυβερνητικά μας W.C. αναλαμβάνουν όλο και συχνότερα να μας μεταφράζουν τα ελληνικά σε ελληνικά. Το Σύνταγμα λέει (άρθρο 32) ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται στην 1η ψηφοφορία με 200 ψήφους, αν δεν συγκεντρωθούν στην 1η απαιτούνται 200 και στη 2η και αν δεν συγκεντρωθούν ούτε τότε, στην 3η ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι. Διαφορετικά διαλύεται η Βουλή και πάμε σε εκλογές.

Θεωρείς ότι κατάλαβες τι διάβασες;
Νομίζεις!
Υπάρχει και η μετάφραση.

Κατά Βενιζέλο (και Σαμαρά και όλο το σκυλολόι που σέρνουν πίσω τους) εννοείται και είναι υποχρεωτική η ψήφος και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλιώς παίζονται παιχνίδια μόνο και μόνο για να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία.

Βαγγέλα μου και λοιποί κομπάρσοι, να σας ενημερώσω ότι το βασικό είναι να φύγετε ΕΣΕΙΣ από την καρέκλα που χώσατε στο κώλο σας και κολλήσατε με logo, το άλλο είναι δευτερεύον και τριτεύον μη σας πω.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ …“εκβιάζει” (!!!) τη χώρα με εκλογές με αφορμή την εκλογή ΠτΔ, τότε (όσο μπορείς ακόμα) άλλαξε το Σύνταγμα και χώσε ένα άρθρο που θα λέει “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται απευθείας από τον Βενιζέλο”. Όμορφα, απλά, κατανοητά και βενιζελικά, όπως μας έχει συνηθίσει για δεκαετίες.
Δεν σε ρωτάω τι θα έκανες αν βρισκόσουν εσύ στην αντιπολίτευση, γιατί άρχισαν να γελάνε και τα πλήκτρα.
Ούτε θα σε ρωτήσω τι θα κάνετε αν οι αλήτες με τα μαύρα βγουν από τη φυλακή και ψηφίσουν τον Πρόεδρο που εσείς προτείνετε. Πλάκα θα έχει να τους το αρνηθείτε! 


Στο μεταξύ πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας φοβίζει με τις εκλογές. Γιατί φοβόσαστε πως θα τις χάσετε;
Δεν μας σώσατε (εμάς που ζούμε ακόμα);
Δεν φέρατε την ανάπτυξη (στους εφοπλιστές);
Δεν γεμίσατε τα ταμεία (των τραπεζών);
Δεν βρήκατε δουλειά σε ανέργους (με 200€/μήνα, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και εργοδοτικές εισφορές);
Δεν σταμάτησαν οι αδικίες στον ιδιωτικό τομέα (αφού τώρα απολύονται και από τον δημόσιο);
Δεν μειώσατε το λαθρεμπόριο πετρελαίου (αφού δεν βάζουμε);
Δεν μειώσατε τη φαρμακευτική δαπάνη (και οι ασθενείς πεθαίνουν ήσυχα ήσυχα στο σπίτι τους);

Σε σένα μιλάω. Ναι, ναι, σε σένα που είσαι στραβός και αχάριστος και δεν βλέπεις το καλό που γίνεται. Λένε πως στις εκλογές θα αντικατασταθούν οι φάκελοι, γιατί αυτά που προβλέπεται πως θα πάρουν νουδού και ελιά δεν χωράνε σε φάκελο. Ίσως ψηφίσουμε σε τάπερ, θα δούμε.
Μπορείς λοιπόν να περιμένεις λίγο ακόμη και όταν έρθει η ώρα να τους κεράσεις μια μερίδα @@@.
Και μέχρι τότε μη ξανακούσω τη μιζέρια σου.

Το μόνο που θέλω ν’ ακούσω είναι ο ήχος που κάνει το κεφάλι ψηφοφόρου τους όταν το βαράς με τηγάνι… 


14 σχόλια:

  1. 1) Ότι θα μας έβγαινε και ο Πολύδωρας επαναστάτης, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Αφού -στις προηγούμενες εκλογές- άνοιξε η βουλή μόνο για μια μέρα κι ο "επαναστάτης" της που...ς διόρισε αποκλειστικά την κόρη του στο γραφείο του, ε; όσο και να πεις, μια "επανάσταση" μετά επιβαλλόταν.
    2) Πάνω που έκαναν όλα αυτά τα κατορθώματα, θα πάνε να παραιτηθούνε ωρέ;; Τώρα που ήρθε η ώρα τους να ξεκουραστούν από το πολύ γα... εσύ τους ζητάς να πάνε να γα... σπίτια τους;; Τς τς τς... Είσαι..τι να πω; Το λιγότερο άκαρδος.
    3) Πέθανα με το τάπερ!! Αχαχαχα!
    4) @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαναστάτη δεν τον λες με τίποτα γιατί θα τρίζουν χιλιάδες κόκκαλα. Ο τύπος από τη μια έχει πολλά ακίνητα και από την άλλη σαν ακραιφνής (ακρο)δεξιός τους είπε το πολύ απλά: κυνηγάτε την ιδιοκτησία;
      Τα λαμόγια που έχουν βάλει τζίφρες στις επιταγές της τρόικας θα περνούσαν τον νόμο, ο κόσμος να χάλαγε. Αν κάτι στράβωνε τότε και υπήρχαν πολλοί διαφωνούντες, θα τροποποιούσαν -και καλά- το νόμο και θα μας έβαζαν άλλα ισοδύναμα κερατιάτικα.
      Δεν έχω καμία αμφιβολία αν θα στηρίξει ο Πολύδωρας όποιον καραγκιοζάκο προτείνουν για ΠτΔ. Και έτσι θα επιστρέψει μετά βαίων και κλάδων και με υπουργείο ίσως. Δες Λοβέρδος.

      ΥΓ:
      Στα που...ς, και γα... παρακαλείσαι στο εξής να χρησιμοποιείς παπάκια.
      Γράφοντας που@ς και γα@@ γίνεσαι πιο κατανοητή.
      Οι τελίτσες μας μπερδεύουν.

      Διαγραφή
  2. Αντε ρε ρεζίλιδες είμαστε. Από εμάς βγαίνουν αυτοί, αλλά ποιανού το αυτί ιδρώνει. Ε πάντα οι ίδιοι και ίδιοι τα λέμε και όλοι οι ΄'αλλοι τηλεορασάκιδες. Και μαζί με τα ξερά καίγονται μετά τα χλωρά. Σήμερα κατάλαβα οτι οι λεγάμενοι φοβούνται τις εκλογές και από κάτι άλλο. Στη σχολή μου ειπαν οτι το παγώσανε αυτό το νομοσχέδιο για τις διαγραφές φοιτητών. Προφανώς γιατί φοβούνται για τα ψηφαλάκια τους. Δεν πειράζει για τον ΕΝΦΙΑ όμως, η Μενεγάκη θα ξεκινήσει πάλι εκπομπές και όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μια απόδειξη για το πόση δύναμη έχουμε στα χέρια μας. Όταν αυτοί οι @@@ χωρίζουν τις επαγγελματικές τάξεις και αυτός ο @@@ λαός χάφτει αμάσητο ότι οι άλλοι (πάντα) φταίνε και καταφέρεται εναντίον των άλλων κλάδων, είναι αυτονόητο ότι οι κυβερνητικοί @@@ κάνουν πάρτι.
      Αν ήμασταν ενωμένοι τα μέτρα που θα πέρναγαν θα ήταν απείρως πιο ανώδυνα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.
      Αν οι απεργίες μάζευαν 2 εκατομμύρια κόσμο στην Αθήνα, θα τους είχε φύγει ο κ@λος. Θα έτρεμαν και να βγουν από τα σπίτια τους.
      Πετάνε όμως την πεπονόφλουδα, οι @@@ την πατάνε πανεύκολα, και δεν μπορούν να χωνέψουν ότι όταν τελειώσουν με το γ@μήσι των άλλων θα έρθει και η δική του σειρά.
      Τότε όμως είναι πολύ αργά, κανείς δεν στέκεται δίπλα του γιατί μας έμαθαν να κοιτάμε ο καθένας την πάρτη του.
      Αν κερδίσουν τις εκλογές, αυτό που ζούμε σήμερα μπορεί επιεικώς να χαρακτηριστεί παράδεισος. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!
      Ποιός λοιπόν έχει τη δύναμη να τους στείλει στο διάολο;;;
      Ο λαός είπες;

      (πολλά @ μαζεύτηκαν)

      Διαγραφή
    2. Ενωμένοι όταν το κκε κάνει πάντα χωριστή διαδήλωση;;; Κι όχι μόνο χωριστή διαδήλωση αλλά ανοίγει και τα κεφάλια των υπολοίπων ακτιβιστών; Ξέρεις πόσους συναδέλφους μου τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο επειδή τόλμησαν να έχουν άποψη; Μιλάμε για μεγάλη αλητεία. Πραγμαικά δεν ξέρω πώς μπορεί να συντονιστεί ο κόσμος. Αυτά γίνονται κατά βάση όταν έρθουν σε συνεννόηση οι σύλλογοι των εργαζομένων. Αν δεν γίνουν συντονιστικά οργανωμένες δράσεις δεν μπορούν να γίνουν ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Ποιο ΚΚΕ κοπέλα μου; Ακόμη και αν όλοι οι άλλοι αποφασίσουν να πάνε στην διαδήλωση του ΠΑΜΕ, θα αποχωρήσουν αυτοί!
      Δεν μπορούν με κανέναν άλλον δίπλα τους. Άσε που περνάνε τους εαυτούς τους για τόσο έξυπνους που θεωρούν ότι μόνο οι κομμουνιστές έχουν το αλάθητο και όλοι οι άλλοι το λιγότερο είναι μαλάκες.

      Προσωπικά είμαι εναντίον των συλλόγων εργαζομένων, μέχρι να αποδείξει έστω και ένας ότι έχει λόγο η ύπαρξή του. Μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν οι αιώνιοι συνδικαλιστές. Μέχρι οι συνδικαλιστές να πάψουν να είναι βολεψάκηδες και ρουφιάνοι.
      Αναφέρομαι στο δημόσιο τομέα όπου δουλεύω, θεωρώ πως στον ιδιωτικό τα πράγματα είναι (και πρέπει να είναι) διαφορετικά.

      Διαγραφή
  3. Έτσι δημοκρατικά κόψανε και την αναμετάδοση της σημερινής ομιλίας του Τσίπρα στη ΔΕΘ από την ανεξάρτητη (@@#$%@@) ΝΕΡΙΤ. Ακόμα κι οι δικοί τους που οι ίδιοι είχαν βάλει λίγες μέρες πριν στη ΝΕΡΙΤ παραιτήθηκαν. Που στο κάτω κάτω από πλευράς κυβέρνησης μεταδόθηκαν και η ομιλία του Σαμαρά και η συνέντευξη τύπου του Βενιζέλου.
    Κι αυτό που με απασχολεί είναι μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν και τι άλλες μεθοδεύσεις θα σκαρφιστούν μπροστά στο ενδεχόμενο της ήττας τους, από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς τη δημοκρατία σαν ξεσκονόπανο την έχουν. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε πολλές χοντράδες ακόμα. Κι αναρωτιέμαι επίσης δεν υπάρχουν δημοκρατικοί πολίτες στο γαλάζιο στρατόπεδο ή είναι γλυκιά η καρέκλα;

    (Μακάρι οι ψήφοι που θα πάρουν να χωράνε σ' ένα τάπερ όλο κι όλο!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα χθες αργά το βράδυ για τη μαλακία που έκαναν με τον Τσίπρα και νόμισα ότι είναι τρολιά. Αμ δε! Είναι τόσο απίστευτοι που είναι ικανοί για όλα.
      Θυμάμαι τι είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ηλιθιότητας. Η ΕΡΤ κλείνει γιατί είχε μετατραπεί σε κυβερνητικό φερέφωνο.
      Άει στο διάολο!
      Ο Σκάι τι ήταν και είναι;
      Το Μέγκα;
      Η ΝΕΡΙΤ που έφτιαξαν και πληρώνουμε;
      Οι σημερινοί είναι απείρως χειρότεροι παπαγάλοι από την ΕΡΤ. Μόνο που δεν κυκλοφορούν με ρόπαλα στο πλατό και να απειλούν: ψηφίστε ΝΔ ρε μαλάκες. Όλα τα άλλα τα κάνουν. Τραμπουκίζουν με τα λόγια. Απίστευτοι τσανακογλύφτες.
      Μπορώ να σεβαστώ την ανάγκη του οποιουδήποτε να δουλέψει. Το να είσαι όμως πληρωμένο κάθαρμα και να υποθάλπεις/αβαντάρεις δολοφόνους και λαμόγια το θεωρώ έγκλημα. Δουλειά δεν είναι!

      Διαγραφή
  4. Πέτρο μου...
    Συμπτωματικά βλέπω αυτή την ώρα την ταινία "Φωνάζει ο κλέφτης"...
    Η μούτζα της αείμνηστης Ρένας, στα μούτρα τους!
    Το κείμενό σου το χάρηκα, το ζήλεψα και το συνυπογράφω.
    Και ως υστερόγραφο, η διαχρονική (τελικά) ατάκα του Τίμου:
    "Στρατηγάκο μου. Είναι όλοι κλέφτεεεες. Λωποδύτεεεες! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαρία.
      Αν στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος υπήρχε σήμερα τύπος σαν τον ήρωα που υποδύεται ο Ηλιόπουλος, θα είχε πάει άκλαφτος.
      Φιλιά πολλά ρε Μαράκι.

      Διαγραφή
  5. Μάλλον οι Ελληνες στον δρόμο για την δημοκρατία μπερδεύτηκαν και πήραν τον δρόμο για νεα δημοκρατία.
    Να δεις αυτό είναι που φταίει, μπέρδεψαν τις ταμπέλες δεν φταίνε οι άνθρωποι.
    Εγώ μπορώ να ψηφίσω σε χύτρα ταχύτητος;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, για σοβαρούς έλληνες μου μιλάς κοπέλα μου: τους νεοδημοκράτες!
      Μμμμμ, δέσαμε τώρα!

      (Μπορείς να ψηφίσεις και σε γάστρα)

      Διαγραφή
  6. Αυτοί οι "διαφωνούντες" έχουν μεγάλη πλάκα.
    Διαφωνούν επειδή είναι σίγουροι ότι θα αντικατασταθούν από κάποιους που θα…. συμφωνήσουν!
    Ωραίο κόλπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες άμα έχουν τα παιδιά φαντασία τι σκαρφίζονται;
      Να χαρώ εγώ """""εκπροσώπους""""" του έθνους!!!

      Διαγραφή