Σελίδες

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Αντί εργοστασίου ... ΙΕΚ Ζίμενς!!!


Πριν 1,5 χρόνο λέγαμε για τις διάφορες γερμανικές εταιρείες «κολοσσούς» που είναι βουτηγμένες στα σκατά της μίζας και της διαφθοράς. Φυσικά δεν κουνιέται φύλλο όταν στην πουστιά είναι αναμεμιγμένη γερμανική εταιρεία. Όταν οι φρίτσιδες κάνουν μπίζνες στο εξωτερικό, φροντίζουν να χώνουν πακέτα εκεί που πρέπει (λέγε με κυβέρνηση – κόμματα) ώστε να μην αντιμετωπίσουν ποτέ προβλήματα. Άντε τώρα να καταδικαστούν πολιτικά τομάρια για μερικά ψωροεκατομμύρια που πήραν από τους "οργανωμένους" γερμανούς και πλήρωσαν οι ιθαγενείς που ψηφίζουν τα πολιτικά τομάρια.

Παρένθεση: Αυτό το "οργανωμένοι" γερμανοί αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχουν γραφτεί και ειπωθεί γι’ αυτόν τον αποκρουστικό σ’ εμένα λαό (με τις αυτονόητες εξαιρέσεις του). Όποτε ανοίγω κουβέντα με κανα γενίτσαρο "έλληνα" που έζησε και δούλεψε στη Γερμανία του ‘ρχεται να βάλει τα κλάματα όταν αναφέρεται σε αυτήν κι εμένα να τον κάνω μπαούλο. 

Και γιατί δεν έμεινες εκεί ρε τρίχα; Γιατί τώρα που έγινες χούφταλο μας κουβαλήθηκες και μας κάνεις κήρυγμα; Χεσμένο σε έχω κι εσένα και τη φράου σου και τον Φούχτελ σου και κάθε μαλάκα που ονειρεύεται 4ο ράιχ στη πατρίδα μου! Ας έμενες εδώ να δουλέψεις, να φορολογηθείς και να προσφέρεις. Αφού κράτησες την Ελλάδα μόνο για τις διακοπές σου και τώρα που κατουράς τα πόδια σου επέστρεψες για να πεθάνεις, κάνε στη μπάντα και τις συμβουλές στο pet σου που δεν καταλαβαίνει γρι από τις μαλακίες που λες.
Κλείνει η παρένθεση.

Στο νόμο 4072/2012: "Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 86Α 11-4-2012), προβλέπεται η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με την εταιρεία Siemens.

Η Siemens καράβια δεν έχει (ακόμα), λιμάνι δεν είναι, με ψάρι δεν μου μοιάζει, ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω ό,τι ανακατεύεται με μεσιτείες, μάλλον λοιπόν θα συμπεριλαμβάνεται στις …"άλλες διατάξεις". Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα – αυτό του λαδώματος κυβερνητικών στελεχών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος - που έχει απασχολήσει και απασχολεί επί μια τουλάχιστον 20ετία την ελληνική κοινωνία, το έχωσαν σε ΦΕΚ με καράβια, λιμάνια, ψάρια και μεσιτείες! Τόσο μεγάλη σημασία ήθελαν να προσδώσουν στη διακίνηση/ξέπλυμα περίπου δύο δισεκατομμυρίων βρώμικων ευρώ!

Σε ένα ΦΕΚ-τόμο 252 σελίδων πάμε στην 167η σελίδα (2477 του ΦΕΚ) όπου ξεκινάει το αγγλόφωνο κείμενο ή στην 187η όπου αρχίζει το μεταφρασμένο στα ελληνικά. Πρώτη ανάμεσα στις άλλες πίπες θα διαβάσουμε ότι:


Πάλι καλά που χρειάζεται στα ΦΕΚ να το αναφέρουμε, γιατί έτσι και το ξεχάσουμε θα μας περάσουν για μπανανία.

Πάμε λίγο πίσω.
Τον Δεκέμβρη του 2012 λέγαμε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (μη τρίβεις τα μάτια σου, σωστά κατάλαβες!) που "επέτυχε" η Ελλάδα με τον κωλοσσό της μίζενς, ο οποίος προέβλεπε να μας ζητήσει η μίζενς συγγνώμη (σε άκουσα που γέλασες!!) και από τα 2 δισ. που είχε εκτιμηθεί η μίζα, να πάρει η χώρα μας μόλις 80 εκατ. ευρώ (για να αγοράσει τσατσάρες από τα φανάρια και με τα ρέστα χαρτομάντηλα).


Εκτός όμως από το τεράστιο ποσό των 80 εκατομμυρίων, καταφέραμε (με κόπο, είναι αλήθεια) να αποσπάσουμε ακόμη μια δέσμευση από τον  κωλοσσό της μίζενς: η εταιρεία ενδέχετο να κατασκευάσει εργοστάσιο το οποίο θα δημιουργούσε πάνω από 700 θέσεις εργασίας (συγνώμη, απασχόλησης).
(Σημ: ΕΔ = Ελληνική Δημοκρατία)


(Παρακαλώ τα παλαμάκια στο τέλος της παράστασης)

Σε αντάλλαγμα των παραπάνω πολύ σημαντικών που απέσπασε η χώρα μας από τη μίζενς, παραιτήθηκε από λοιπές απαιτήσεις και πρόστιμα κατά της εταιρείας και των στελεχών της, ακόμη και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.



  
Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιοι ήσαν οι ειδικοί και οι πραγματογνώμονες λογιστές που συμμετείχαν εκ μέρους της Ελλάδας σ’ αυτή την περηφανή εξωδικαστική νίκη. Επίσης και αν η βίλα που έχτισαν ήταν διώροφη ή τριώροφη.

Οι οργανωμένοι γερμανοί ξέρουν μόνο να απαιτούν αυτά που έχουν υπογράψει οι άλλοι και να γράφουν στα παπάρια τους αυτά που υπέγραψαν οι ίδιοι. Η επένδυση για δημιουργία εργοστασίου και οι 700 θέσεις εργασίας που είχαν αμοιβαία συμφωνηθεί εδώ και πάνω από 2 χρόνια (Μάρτιος 2012) και ακόμα δεν έχει πιάσει δουλειά ούτε ένας, μετατράπηκαν μονομερώς από τον κωλοσσό της μίζενς σε …ΙΕΚ.

Με απλά λόγια: η μίζενς πήρε παράταση 2 χρόνια, άφησε να ξεφουσκώσει και να ξεχαστεί το πράμα (έτσι νόμισε), άφησε να γίνουν οι ελληνικές εκλογές για να δει αν οι μουτσούνες που είχε χώσει τότε τα πακέτα παραμείνουν στην εξουσία ώστε να συνεχίσουν να κάνουν πάλι μαζί τις "δουλειές" τους και έρχεται σήμερα και πουλάει τρέλα.

Ούτε εργοστάσιο φτιάχνουμε, ούτε 700 (και γαμώ τα νούμερα!!!) θέσεις εργασίας θα δείτε. Θέλετε να κάνουμε ένα Κέντρο Κατάρτισης (ε;) ώστε να εξειδικεύονται άτομα στο βιομηχανικό λογισμικό μας; μας λένε επί λέξει οι …οργανωμένοι.

Προτίθενται, λέει, μέσα στην επόμενη πενταετία να φτιάξουν το ‘ΙΕΚ-Siemens’ μέσα στο οποίο θα εκπαιδεύονται άνεργοι στο βιομηχανικό τους λογισμικό, με την υπόσχεση μάλιστα ότι πρόκειται να προσλάβουν 70 υπαλλήλους στο "Κέντρο Καινοτομίας" και 30 στο "Τεχνολογικό Κέντρο".
Μιλάμε ότι θα βρει ο κόσμος δουλειά, όχι μαλακίες. 100 ολόκληροι νοματαίοι θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό (καμιά 200αριά ευρώ θα είναι τότε) και έτσι μπορούμε να πατσίσουμε (ξεπλύνουμε) τα 2 δισ.

Ρε Σαμαρά, τους πιάνουμε μαλάκες ή μου φαίνεται;

Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Σε όποια άλλη χώρα έστησαν παρόμοια Κέντρα Κατάρτισης τα έφτιαξαν επειδή τους συνέφερε ή επειδή υποχρεώθηκαν λόγω εξωδικαστικού συμβιβασμού; 
Ρωτάω γιατί και το παπατζιλίκι έχει όρια.
Μπορεί οι μιζαδόροι να κατάλαβαν ότι ένα 30% των ελλήνων ψηφοφόρων θέλει να τον κυβερνάει το ίδιο αληταριό, αλλά ένα άλλο 70% δεν τους θέλει ούτε ζωγραφιστούς.

Από το tovima.gr διαβάζω ότι ο στούρνος λίγες μέρες πριν φύγει από την καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών, αντί να επικυρώσει την απόρριψη του "επενδυτικού" σχεδίου της Siemens ως απαράδεκτου, το προώθησε στο Invest in Greece προς αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι στην εν λόγω επιτροπή συμμετείχε εκπρόσωπος του Invest in Greece!!!

Γεια σου ρε τεράστιε κοντέ! Εσύ πρέπει να πήρες τετραώροφη.

Και γιατί όχι; Άλλωστε, η δεσμευτική αυτή συμφωνία - που αποτελεί και νόμο του Κράτους – η ίδια προβλέπει ότι …δύναται να τροποποιηθεί!!!


Και η ελληνική κυβέρνηση (οι ίδιες μουτσούνες που λέγαμε) τι κάνει;
Μα είναι απλό.
Αντί να πετάξει τα κωλόχαρτα της μίζενς στους πράσινους κάδους για να μην ανακυκλωθούν, συγκαλεί επιτροπή μέσα στο καλοκαίρι (μπουαχαχαχα!) για να αξιολογήσει το νέο σχέδιο της μίζενς και καταθέτει αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να αποφασίσει αν το νέο σχέδιο ανταποκρίνεται (!!!) στη σύμβαση (μου φύγανε!).

Πέρασαν 2 χρόνια χωρίς να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τα λαδωτήρια το γύρισαν στον καρσιλαμά και τα δικά μας μαλακισμένα θα φέρουν το θέμα στα θερινά τμήματα της Βουλής όπου εμφανίζονται καμιά 15αριά βουλευτές για να πάρουν απόφαση.

Μπορεί ο Χαρδούβελης να δήλωσε ότι το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά το αληθινό βρωμόξυλο είναι ακόμα μπροστά σας…

22 σχόλια:

  1. Καλώς ήρθες, Πέτρο κι από δώ (τα πρώτα καλωσορίσματα στα άφησα στου Μαζεστίξ)!
    Ορεξάτος και φουριόζος μας γύρισες! Τι τα θες όμως; Αυτούς θέλει ο κυρίαρχος (;) λαός. Κι εμείς μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ' ακούμε. Προς τα που να μουτζώσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τα μπάνια και το μαύρισμα είπα να τους ρίξω μερικά καντήλια για να μη ξεχνιόμαστε.
      20 μέρες που έλειψα δεν είχα ούτε ίντερνετ ούτε ειδήσεις έβλεπα. Τη ξεφτίλα τους τη διάβασα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (ας όψεται ο Κοέλιο...) και γυρνώντας σπίτι το έψαξα καλύτερα.
      Καλώς σε βρήκα Σοφάκι.

      Διαγραφή
  2. Καταρχήν, καλώς ήρθες, κι από εδώ! Κι εγώ στου Μαζεστίξ σε καλοσώρισα πρώτα!

    Αν σου πω ότι αρνιόμουν να διαβάσω προσεχτικά το κείμενο θα με πιστέψεις;
    Εκνευριζόμουν σε κάθε παράγραφο!!!
    Αφού το 70% τους ανεχόμαστε ακόμα, καλά να πάθουμε!!!
    Γιατί, όπως λέει και η Σοφία, εμάς πρέπει να μουτζώσουμε και όχι τους παραπάνω, τους παραέξω και το 30%!!!! Όλοι αυτοί βρήκαν πεδίο ελεύθερο και κάνουν ό,τι γουστάρουν στο κρεβάτι μας...

    Φιλιά και πάλι κοντά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα. Ελπίζω να πέρασες κι εσύ καλά στις διακοπές σου.

      Ελπίδες μεγάλες δεν τρέφω τώρα πια, απλά ας είμαστε εμείς σε εγρήγορση, ας ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται στο "περιθώριο" και ας κρατάμε ενήμερους και τους γύρω μας.
      Ο κόσμος δεν είναι μόνο φασιστοπίθηκοι και αδώνιδες. Κάποιοι περιμένουν κάτι άλλο να ακούσουν. Αν ξέρεις τι να πεις θα σε ακούσουν σίγουρα.
      Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

      ΥΓ: Αυτό που είχαμε σκεφτεί δεν το έχω ξεχάσει, αλλά άσε να επιστρέψει πρώτα ο κόσμος.

      Διαγραφή
    2. Είμαι ακόμα στον τόπο των διακοπών.
      Σ' ευχαριστώ κι εύχομαι το ίδιο και για σένα.

      υ.γ.
      Λεπτομέρειες στο μέιλ.
      Μην φτάσουμε μόνο τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, γιατί είναι μια πολύ φορτωμένη περίοδος για μένα.

      Διαγραφή
    3. Α, ώστε διακοπεύεις ακόμη ε;
      Οκ.
      Τέλη Αυγούστου λοιπόν για τιμωρία.
      Να μάθεις!

      Διαγραφή
    4. Ζηλεύεις!!!
      Αντί να είμαι στην Αθήνα, συνεχίζω στα βόρεια... Τι να κάνουμε;
      Όσο μας δίνεται η δυνατότητα, ας το εκμεταλλευτούμε μέχρι να μας τις κόψουν κι αυτές και να ησυχάσουν όλοι!!!
      Σίγουρα θα χαρούν πολλοί...

      Έλα, βρε Πετράν, μην το αφήνεις για τέλη Αυγούστου!!!
      Πάρε την τιμωρία πίσω, μεσιέ!!!

      Διαγραφή
    5. Σε αυτή τη χώρα παιδάκι μου γεμίσαμε κατσίκες ψόφιες.
      Φτάσαμε στο σημείο να λέμε "γιατί να έχεις εσύ δουλειά και εγώ να μην έχω;"
      Για κάποιους μακάρι να γεννιόνται ψόφιες οι κατσίκες. Να μεταναστεύουν τα παιδιά των άλλων για να έχουν περισσότερες πιθανότητες τα δικά τους να δουλέψουν.
      Ψάχνω να βρω τι στο διάολο έχουν κοινό μεταξύ τους οι σύγχρονοι Έλληνες. Που περιμένουμε να αρχίσει η επανάσταση και να τρέξουμε όλοι.
      Κάτσε να δεις πόσοι τότε θα κάθονται στα μπαλκόνια τους και θα γυρίζουν τα παγάκια γύρω γύρω με το καλαμάκι.

      Ξέφυγα!

      Η τσιριμπίμ τσιριμπόμ που βόσκει; Κάτι μου λέει ότι απέχει και ξεκουράζεται.
      Για να ανασυνταχτούμε!
      Άντε γιατί πολύ αέρα πήραμε!

      (Ωχ!)

      Διαγραφή
    6. Το κουβεντολόι δεν έχει τελειωμό βλέπω. Να καλύψουμε το κενό που άφησες...
      Όπως τα λες με το καλαμάκι και τα παγάκια θα κάθονται να χαζεύουν το θέαμα! Έτσι δεν έχουν μάθει;

      Η μαντάμ τσιριμπίμ τσιριμπόμ βόσκει εις τας εξοχάς και κάνει αποχή-απεξάρτηση...
      Έχω μιλήσει κάποιες φορές μαζί της. Μου φαίνεται ήρθε ξανά η ώρα της επικοινωνίας!
      Από αέρα άλλο τίποτα και μάλιστα κοπανιστό...

      Φιλιά, Πετρή!

      υ.γ.
      Τα νέα από την τσαχπινογαργαλιάρα σε μέιλ παρακαλώ!!!
      Ανυπομονώ για τις εντυπώσεις!!!

      Διαγραφή
    7. Χαίρομαι όταν οι φίλοι με τιμούν με τις σκέψεις τους και φυσικά τους το ανταποδίδω γράφοντας τις δικές μου. Δεν θα γράψω ποτέ ένα διεκπεραιωτικό «ευχαριστώ» απλά για να δείξω ό,τι διάβασα το σχόλιό τους (αν το έκαναν κιόλας!). Και χαίρομαι που επισκέπτονται αυτό το μπλογκ άνθρωποι με άποψη που εκτιμώ (σλούουουουρπ!!!).

      Τα υπόλοιπα στο μέιλ.

      Διαγραφή
  3. Γειά σου Πέτρο, καλώσήρθες! Εύχομαι να ξεκουράστηκες και να γέμισες τις μπαταρίες σου για το χειμώνα που έρχεται.
    Όσο για την ανάρτηση...πφφφφφ δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Μια σκέτη απογοήτευση, διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, ακούμε για τα σενάρια που παίζονταν πίσω από την πλάτη μας και τελευταία και μπρος μας (εφόσον δεν υπάρχει τσίπα) αλλά δεν βλέπω όφελος. Τι και που ξέρουμε και ενημερωνόμαστε; Τι γίνεται τα ίδια και χειρότερα. Εμείς που ανήκουμε στο 70% ανεχόμαστε τη μειονότητα και την βάζουμε νταβά στο κεφάλι μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Τελικά όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ τίνω στο "γροθιά στο μαχαίρι" και ότι γίνει. Ίσως σκέφτομαι και λανθασμένα, δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι το 30% (ίσως και λιγότερο ποσοστό) περνάει ζάχαρη και εγώ και κάθε ανθρωπάκος που αγαπάει τη χώρα του, σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, δεν έχει να κάνει διακοπές, δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια δεν δεν δεν.....
    Το κορυφαίο που άκουσα δια στόματος ΣΔΟΕ που ήρθαν για έλεγχο σε ταβερνάκι και τους ρώτησε η φίλη μου γιατί κυνηγάτε τις μικρές επιχειρήσεις και δεν κυνηγάτε αυτούς που τα μασάνε χονδρά ξέρεις τι είπαν; "αυτοί, από το συντάγμα θεωρούνται εθνικοί ευεργέται" άκουσον άκουσον και φρίξε. Δεν πληρώνουν φόρους, δεν έχουν καμιά επιβάρυνση, είναι εθνικοί ευεργέτες!!!!!!!!!!!!!!!!! (εγώ πάντως δεν το ξέρα, τώρα το έμαθα).
    Παρόλα αυτά .....καλή εβδομάδα και καλώς μας ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαταρίες γέμισα αλλά με αυτά που διαβάζω ότι έρχονται προβλέπω να αδειάσουν πολύ σύντομα.
      Αστειεύομαι.
      Τους έχω τόσο πολύ γραμμένους που έρχονται να πληρώσω χαράτσια και φόροι και γελάω. Δε πάνε να στείλουν φόρο όσο θέλουν! Τα ίδια θα πάρουν (τίποτα).
      Θα σου πω ότι η ενημέρωση - στο μέτρο που αυτή είναι δυνατή γιατί τα περισσότερα τα κρύβουν πολύ καλά – είναι επιβεβλημένη. Τα παπαγαλάκια τους που πιάνουν το πίρι πίρι από το πρωί ίσαμε το βράδυ και κάνουν το μυαλό χυλό στους περισσότερους, ξέρουν καλά το ποιηματάκι τους. Ας ξέρουμε κι εμείς 5-10 πράγματα να αντικρούουμε τις αρλούμπες που αποστηθίζουν οι ψηφοφόροι τους.

      Αυτό το "γροθιά στο μαχαίρι" τελευταία καθοδηγεί κι εμένα. Αφού έχουμε και πανηγυρικά πτωχεύσει, αφού οι τράπεζές τους σώθηκαν ήδη, αφού το πράγμα δεν αλλάζει και δεν μας πάνε πουθενά οι συνεχείς μειώσεις μισθών και η ολοένα και αυξανόμενη φορολόγηση, αφού επενδύσεις δεν γίνονται (δεν αναφέρομαι στις επενδύσεις= ξεπούλημα/ κλέψιμο), τι θα αλλάξει η έξοδος από την ΕΕ;
      Δεν θα έχουμε λεφτά για πετρέλαιο; Γιατί τώρα έχουμε;
      Δεν θα έχουμε φάρμακα; Μια χαρά θα έχουν φάρμακα όσοι τα πληρώνουν (αυτό δηλαδή που γίνεται και σήμερα).
      Μήπως δεν θα έχουμε καύσιμα; Για να κινήσουμε τι; Οι εφοπλιστές έχουν για να βάλουν στα βαπόρια τους.

      Το μόνο που με διαολίζει είναι που αν εκείνος ο απίστευτος είχε απειλήσει γερμανούς και γάλλους όταν έπρεπε θα έχαναν και αυτοί πολλά. Τώρα θα χάσουν λίγα.
      Και δεν δέχομαι να με κρατάνε 4 χρόνια με ορό για να πετάξουν λιπόσαρκο στα όρνια.
      Προτιμούσα χορτάτος και με χοληστερίνη για να τους κάτσω στο λαιμό.

      Διαγραφή
    2. Δίνω ρέστα για την τελευταία σου παράγραφο....
      Δεν έχω να συμπηρώσω πολλά, όπως είπα είμαι πλήρως απογοητευμένη...(εγώ μπαταρίες δεν γέμισα οπότε ψιλοάδειες, φέτος το χειμώνα του θανατά...χαχαχαχαχα)
      Εργάζομαι στο χώρο της υγείας και ο κόσμος όχι απλά αρρωσταίνει, πεθαίνει, χωρίς καν την υποστήριξη του ορού όπως αναφέρεις...
      Κρίμα, γιατί κάποιοι όντως θα κάθονται μπαλκόνι να πίνουν φραπέ και να κοιτάνε το θέαμα, και κάποιοι ελάχιστοι που θα έχουν το σθένος, θα είναι λιπόσαρκοι (πόσο να αντέξουν!) και ένα μεγάλο ποσοστό σε "νέο" δυναμικό ξενιτεμένο και αδιάφορο!!! Και εκεί που τρελαίνομαι είναι που ξέρω αρκετά τσουτσέκια που την κάναν για αλλού αλλά στις εκλογές ήρθαν και ψήφισαν την καταστροφή μας και το λέγανε με υπερηφάνεια... έξαλλη είμαι...έξαλλη.
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    3. Στον ίδιο χώρο εργάζομαι κι εγώ. Αυτά που γνωρίζουμε εμείς που είμαστε στο χώρο πρέπει να τα κοινοποιούμε όπου και όσο μπορούμε γιατί ο κόσμος έχει άγνοια (πολλοί αρέσκονται σε αυτή).
      Χθες άκουσα στη τηλεόραση πως έχουν ήδη μεταναστεύσει 7.500 γιατροί (και ποιος ξέρει πόσοι νοσηλευτές).
      Απορώ βρε παιδί μου.
      Τι στο διάολο θέλουν στις ξένες χώρες αυτό το εργατικό δυναμικό; Αφού και τεμπέληδες είμαστε, και τα πανεπιστήμιά μας δεν πιάνουν μία μπροστά σε άλλα!
      Μυστήρια πράγματα.
      Με έναν νέο νόμο που θα φέρουν προς ψήφιση τα ρεμάλια, στο εξής δεν θα μοιράζονται εισιτήρια στα κομματόσκυλα εξωτερικού προκειμένου να έρχονται και να ψηφίζουν στις εκλογές.
      Για να δούμε. Ίσως να απαλλαγούμε από τις θλιβερές παρουσίες και επιλογές τους.
      (κάτι μου λέει βέβαια πως θα ψηφίζουν με ηλεκτρονική κάλπη, οπότε τζίφος!)

      Καλό βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή
  4. Α ρε Πέτρο... Γύρισες από διακοπές και κατευθείαν στα "σκατά" ε; Αν αυτή είναι σύμβαση, εγώ είμαι η Μαρία η Πενταγιώτισσα. Κι αν αυτό το κω@@@@το το φέρουν στη Βουλή για ψήφιση, να τους χαίρονται όσους τους ψήφισαν.
    Μου έλειψες. Καλή προσαρμογή & καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι η Κανελλάκη;
      Για κοίτα ρε τι μαθαίνεις!
      Βγες γρήγορα και στείλε το κανελλάκι μας πίσω!

      Κι εμένα μου έλειψες Μαρία. Σε μελετούσαμε στο πυργόσπιτο μ' εκείνο το απίστευτο παιδί!
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  5. καλη επιστροφη!
    καλη εβδομαδα!
    καλημερα!

    χαχαχα
    ολα καλα να πανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική.
      Χαιρετισμούς κι από εμένα.
      Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
  6. Καλώς ήλθες, Πέτρο.
    Δεν προλαβαίνω να σου γράψω. Εδώ, διακοπές κάνουν οι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αννούλα.
      Φτάνει που πέρασες και σε ευχαριστώ για τις ευχές.

      Διαγραφή
  7. Γιατί κύριε Πέτρο μου είναι Γενίτσαροι όσοι έζησαν κι εργάστηκαν στην Γερμανία;
    Μη λές μεγάλα λόγια, γιατί ο τροχός γυρίζει. Όπως είναι σήμερα κι ακόμη χειρότερα
    ήταν κάποτε όταν πολλοί μετανάστευσαν για να βρούν δουλειά να θρέψουν τις οικογένειές τους. Δικαίωμά σου να μην συμπαθείς τους Γερμανούς, αλλά κρίνε
    πρώτα τα ελληνικά λαμόγια που ρίμαξαν το Δημόσιο. Στην Γερμανία δεν είναι κάτι
    καινούργιο η φορολογία, στην Ελλάδα κανείς δεν γνώριζε την λέξη "φορολογία".
    Το αν γυρίζει κανείς στην πατρίδα του συνταξιούχος έχει όλο το δικαίωμα.
    Λυπάμαι για την κακεντρέχια που διακατέχει τους Έλληνες στα πρόσωπα των
    Ελλήνων μεταναστών, που πρόσφεραν και προσφέρουν ακόμη στην πατρίδα τους
    με τα εμβάσματά τους. Ντροπή να μιλάς έτσι για τους ξενητεμένους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και δεν κατάλαβες τίποτα απ’ ότι διάβασες. Δεν έγραψες λέξη για τη μίζενς που ήταν και το θέμα. Στάθηκες σε εκείνο που σε βόλευε (ή σε πονάει) για να μου επιτεθείς και να γράψεις σαχλαμάρες. Θα σε ακολουθήσω λοιπόν στο ίδιο μήκος κύματος.

      Πουθενά δεν έγραψα ότι όλοι οι μετανάστες είναι γενίτσαροι. Αναφέρθηκα σε αυτούς που εγώ έχω γνωρίσει. Όλοι αυτοί λοιπόν, που εγώ ξέρω, από το πρωί ίσαμε το βράδυ αναπαράγουν διαρκώς τις ίδιες μαλακίες, μη αποδεχόμενες αμφισβήτησης. Βλέπεις όσοι εγώ έχω γνωρίσει που μετανάστευσαν στη γερμανία αναγκαστικά τα ξέρουν (ξέρετε;) όλα. Όλα αυτά δηλαδή με τα οποία τους οπλίζει η αναίδειά τους να κρίνουν, κοιτώντας μας αφ’ υψηλού. ΟΛΟΥΣ!!!

      Και αν εσύ δεν είσαι από αυτούς/ές να μου το πεις να σου ζητήσω συγγνώμη. Όμως όχι και από όλο ατό το μαλακαριό που σιχαίνομαι. Που όταν βρήκε τα σκούρα την έκανε και σήμερα που επέστρεψε έχει άποψη, πάντοτε επικριτική και ξερολίστικη!
      Αγαπώ τους μετανάστες που παρέμειναν Έλληνες και είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Όχι αυτούς που αγοράζουν BILD και παρακολουθούν εκείνη την αρχιδοεκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης που ξεφτιλίζει την Ελλάδα!

      Εγώ και εκατομμύρια Έλληνες δεν είχαμε την τεράστια χαρά να φύγουμε μετανάστες στη γερμανία. Μήπως θα πρέπει να αισθανόμαστε υποδεέστεροι από όσους το έκαναν;
      Μείναμε και μένουμε εδώ και δουλεύουμε και παλεύουμε και αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε αυτή τη χώρα όρθια. Είτε σου αρέσει, είτε όχι. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι (ειλικρινά μου είναι αδιάφορο).
      Πούστηδες και λαμόγια φυσικά και υπάρχουν. Μου λες μια χώρα που δεν έχει; Μήπως όσοι έφυγαν ήταν οι καθαρότεροι της φάρας; Πάρτο αλλιώς, θα βρεις.

      Μήπως ξέρεις να μας πεις τι είναι αυτό που κάνει όλο αυτό το γενιτσαριό να επιτίθεται συλλήβδην σε όλους εμάς; Να υποθέσω ότι όσο ζούσαν στη γερμανία ντρέπονταν να αναφέρουν τον τόπο καταγωγής τους; Μήπως γνωρίζουν όλον τον ελληνικό λαό ώστε να μπορούν να έχουν άποψη για όλους;

      Στην ανάρτηση έγραψα πως υπάρχουν αυτονόητες εξαιρέσεις. Φωνές όχι μόνο ανάμεσα στον γερμανικό λαό αλλά ακόμη και εντός του γερμανικού κοινοβουλίου που τάσσονται ενάντια στα σχέδια της πουτάνας που έχει φέρει μέχρι σήμερα κάπου 6.000 αυτοκτονίες, πάνω από 100.000 μεταναστεύσεις, πάνω από 500.000 λουκέτα, πάνω από 1.000.000 ανέργους.

      Σε δεκάδες προηγούμενα άρθρα έχω γράψει και υποστηρίξει με στοιχεία τα εγκλήματα των ελλήνων πολιτικών (πίσω από τα οποία σχεδόν πάντα βρίσκονται γερμανικές εταιρείες!!!).
      Κάτσε να τα διαβάσεις.
      Δεν θα λιβανίσω όμως την πουτάνα και τον ανάπηρο πούστη της επειδή –υποτίθεται- μας βάζουν στον ίσιο δρόμο. Τέτοιες μαλακίες σας λένε και πιστεύεις; Εάν εσύ αισθάνεσαι υπερήφανος/η για τις πολιτικές τους, τότε μπράβο σου. Ζεις σε άλλο πλανήτη.

      Και μην υποθέσεις ότι αυτά αποτελούν δικές μου εμμονές. Οικονομολόγοι παγκοσμίου εμβέλειας είναι αυτοί που λένε ότι όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από υπερκέρδη στους κερδοσκόπους.

      Τα εμβάσματα που λες ότι στέλνουν οι μετανάστες που …προσφέρουν (πλάκα μας κάνεις, ε;) τα στέλνουν στους συγγενείς τους. Ούτε σε μένα, ούτε στο ελληνικό κράτος. Αν έμεναν στην Ελλάδα η φορολογία με την οποία θα επιβαρύνονταν θα ήταν πολλαπλάσια! Σιγά μη τους χρωστάμε κιόλας!!!

      Και αν όπως λες η λέξη φορολογία ήταν άγνωστη για την Ελλάδα, μήπως ξέρεις να μας πεις πως στο διάολο πληρώνονταν τα ομόλογα και οι τόκοι όλες αυτές τις δεκαετίες; Από τα δικά σας εμβάσματα;

      Δεν μπορώ να γράψω σε ένα σχόλιο όσα σκέφτομαι, βαριέμαι κιόλας γιατί έχω αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται.

      Και κάτι τελευταίο: δεν γουστάρω να απαντάω σε ανώνυμους. Γράψε ένα όνομα να ξέρουμε ποιος λέει όλες αυτές τις εξυπνάδες. Αλλιώς το νέο σχόλιο θα το φάει ο κάδος.

      Όσο για τις απειλές “Μη λές μεγάλα λόγια, γιατί ο τροχός γυρίζει” μη σου πω που τις έχω γραμμένες γιατί θα σε στενοχωρήσω.

      Διαγραφή