Σελίδες

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Σε μια προσπάθεια να δείξει ο σαμαροβενιζέλος το κοινωνικό του πρόσωπο θα μοιράζει κάθε μήνα 400ευρα στους αναξιοπαθούντες.
Μη μπερδεύεσαι, δεν απέκτησε άλλο πρόσωπο, ένα έχει και είναι αυτό που ξέρεις καιρό τώρα. Για φτύσιμο.
Σύμφωνα με το εμπνευσμένο αυτό σχέδιο, που το ονόμασαν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το ποσό είναι κλιμακούμενο και σε συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να μην έχει κανένα απολύτως άλλο εισόδημα. Μεμονωμένα άτομα θα παίρνουν 200€/μήνα, 400€/μήνα θα παίρνει οικογένεια με 2 ανήλικα τέκνα, 450€/μήνα οικογένεια με ένα ανήλικο και ένα ενήλικο τέκνο.

Το κορυφαίο όλων είναι ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από το φθινόπωρο ΠΙΛΟΤΙΚΑ σε 13 δήμους της χώρας και από του χρόνου θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους. Οι 13 αυτοί δήμοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Έχει ανακοινωθεί ο αριθμός τους αλλά όχι ποιοί θα είναι!!!
Πως μας βρίσκεις;
Αυτό το ‘πιλοτικά’ έχει την έννοια ότι μπορεί να μην πετύχει, οπότε κάτσε να δούμε αν πράγματι βρεθούν δικαιούχοι και αν ναι, τότε πάμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η οποία υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να περιμένει μέχρι το 2015. (Πιλοτικά πάντα)
Το σύνολο του ποσού αναμένεται να φτάνει ετησίως από 850 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ.

Όπως βλέπεις συνεχίζουν να μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κατά το δοκούν, με ονομασία που κάθε φορά τους δίνουν (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικό μέρισμα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και άλλες πίπες), αντί με αυτά τα χρήματα να ανοίξουν εργοστάσια και επιχειρήσεις για να δουλέψει ο κόσμος.
Σου λέει, “από το να δουλεύει ο κόσμος, καλύτερα να τον δουλεύουμε εμείς!”

“Ξαναχτίζουμε από την αρχή το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους σε υγιείς, δίκαιες και πιο αποτελεσματικές βάσεις. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.”

Αυτές τις παπάρες μας είπε ο αρμόδιος υπουργός Δια Βίου Ανεργίας.
Μία προς μια οι λέξεις του με προκαλούν να θέλω να τον βαρέσω με φτυάρι!

Κάτι η επικείμενη ΔΕΘ (όπου εδώ και δεκαετίες μοιράζονται χάντρες και καθρεφτάκια), κάτι οι κρυφές δημοσκοπήσεις και οι σφαλιάρες που θα πέσουν, κάτι οι εκλογές που αχνοφαίνονται αν δεν μαζευτούν τα φράγκα που απαιτούνται για την εξαγορά των ξεπουλημένων τομαριών που σήμερα παριστάνουν τους δημαρ-ιστές, τους ανελ-ιστές και τους ανεξάρτητους, το δίδυμο της καταστροφής σπάει τους κουμπαράδες που γεμίζει από τη δική μας υπερφορολόγηση, χρησιμοποιώντας όλες τις στάσεις του κάμα-σούτρα, για να τα δώσει σε αυτούς που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ δεν έχουν μία.
Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα τα πάρουν μόνο αυτοί που πραγματικά δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα!

Λες να γκρινιάζω από άποψη; Λες να μην έχω τι να κάνω και να τρώγομαι επειδή κάποιες κοινωνικές ομάδες θα ενισχυθούν οικονομικά;
Όποιος καταφέρει να με πείσει με επιχειρήματα γιατί στο χωριό μου (που δεν νομίζω να ήταν το μοναδικό!) οι ΜΟΝΟΙ που κατά την κυβέρνηση δικαιούνταν (και τελικά πήραν) το κοινωνικό μέρισμα ήσαν οι Ρομά, τότε θα πάψω να διαμαρτύρομαι.

Όποιος θεωρήσει ρατσιστική την αναφορά, παρακαλώ να κάνει στροφή και να φύγει. Αρνούμαι να εξηγώ σε βλάκες.

Εκατό άνθρωποι - κυρίως ηλικιωμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι - είχαν υποβάλλει αίτηση και κανείς δεν πήρε το βοήθημα.
(Σημ: βοήθημα λέμε στην Ελλάδα αυτό που σου κόβουμε τα πόδια και μετά σου κάνουμε δώρο πατερίτσες)
Κανείς δεν το δικαιούταν γιατί κάποια σύνταξη των 300 ευρώ θα παίρνουν όλοι, όλοι θα έχουν ένα σπίτι 50-80-100 χρόνων, όλοι θα έχουν από ένα αυτοκίνητο 25ετίας, όλοι θα έχουν από ένα κοτέτσι ή χωράφι. Οπότε;
Οπότε όλοι …έχουν!!!

Το κράτος πρόνοιας και η οικονομική ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ανέκαθεν προερχόταν από την φορολόγηση των υπολοίπων πολιτών.
Αυτό δεν σκέφτηκες;
Εσύ που το σκέφτηκες μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοούμε με τον όρο ‘φορολόγηση’; Γιατί αν καταλαβαίνεις ό,τι φορολόγηση σημαίνει να πληρώνεις ΕΣΥ για τα πάντα και μια ζωή, όταν εσύ και τα παιδιά σου πρέπει να στερούνται τα απαραίτητα για μία στα όρια της αξιοπρέπειας διαβίωση, τη στιγμή που πάρα πολλοί γύρω σου συνεχίζουν ανεξέλεγκτα το πάρτι (δεν αναφέρομαι στους αθίγγανους), τότε κάτι κάνεις λάθος.


Κάποτε (αλήστου μνήμης χρόνια) η κοινωνική αυτή ομάδα (καθώς και άλλες) βρισκόταν εντελώς στο περιθώριο. Και σήμερα που πολλά (όχι όλα) έχουν αλλάξει, τουλάχιστον όσον αφορά την αντιμετώπισή τους από την πολιτεία, προσωπικά δεν έχω διαγνώσει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τις ζωές τους.

Θες παραδείγματα;
Θα σου καταθέσω τις δικές μου εμπειρίες, που εύχομαι να μην αποτελούν τον κανόνα.
Θα σου πω ότι η πολιτεία δίνει στους Ρομά χρήματα για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό, αυτά πηγαίνουν για λίγες ημέρες μέχρι να εισπραχθεί το χρήμα και μετά εξαφανίζονται.
Θα σου πω ότι τους βλέπω στις λαϊκές αγορές να πουλάνε σωρηδόν χαλιά και παπούτσια, χωρίς πολλές φορές να έχουν άδεια για κάτι τέτοιο - τη στιγμή που άλλοι έχουν πληρώσει αυτή την άδεια - και να μην έχουν φορολογηθεί ποτέ για καμία τους δραστηριότητα.
Θα σου πω ότι προσέρχονται στα νοσοκομεία όντας άνεργοι (όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες) και ανασφάλιστοι, χωρίς να διαθέτουν ούτε καν ασφαλιστική κάλυψη από το Ταμείο Πρόνοιας όπως οι υπόλοιποι και απαιτούν να κάνουν όλες τις εξετάσεις τσάμπα. Τόλμησε εσύ να τους διώξεις όταν τους δεις 15 μαζεμένους ένα κουβάρι, αλλά για το πόσο βρισίδι (ή και ξύλο) θα εισπράξεις δεν σου εγγυάται κανείς.

Μήπως θυμάται κανείς τα 3χίλιαρα που μοίραζαν οι οννεδίτες στις φωτιές του 2007 που κατέκαψαν το Νομό Ηλείας στους Ρομά ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ;

Τα ‘έβαλα’ με τους αθίγγανους; Λάθος κατάλαβες.
Τα χώνω στους κυβερνώντες που εξακολουθούν να μας θεωρούν χάνους, εξακολουθούν να μας στραγγίζουν για να μας φτάσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι και να μας δίνουν κι εμάς βοηθήματα.
Και όποιος αντιδράσει με αυτό που γίνεται θεωρείται ρατσιστής και μισάνθρωπος.
Ρε άει στο διάολο!

Διαολίζομαι με αυτούς που δεν φορολογήθηκαν ποτέ (δεν είναι μόνο οι αθίγγανοι, να ξηγιόμαστε!) και μαζεύουν συνέχεια λεφτά από τους υπόλοιπους. Ξέρω ανθρώπους με περιουσία που την έχουν «γράψει» δεξιά αριστερά για να μην πάνε μέσα από τα χρέη και σήμερα τους δίνουν τα κοινωνικά μερίσματα.
Αν εσύ το δέχεσαι και τους θεωρείς …μάγκες, εγώ το αρνούμαι!

Αν καταλάβω ότι σηκώνουν έναν άστεγο από το παγκάκι και του δώσουν αυτά τα χρήματα για να ζήσει, όχι για ψήφους, όχι για να παριστάνουν τους αλτρουιστές με τα δικά μας λεφτά αυτοί οι ξεγάνωτοι τενεκέδες, τότε θα το καταλάβω.
Αν δω ότι με αυτά τα χρήματα τραβάνε έναν από τα συσσίτια μίσους των πιθηκοτραμπούκων με το IQ χαμηλότερου της παντόφλας, τότε να δώσω κι άλλα.
Αρνούμαι όμως να πληρώνω από τη τσέπη μου τις μαλακίες τους που στόχο έχουν τη διαιώνιση της μαλακίας τους επ’ άπειρον.
Δεν δέχομαι από τη μια να μας λένε ότι μειώνουν τις επιχορηγήσεις των κομμάτων τους και από την άλλη με το ελάχιστο εισόδημα του καθενός μας να σχηματίζουν τους κομματικούς τους στρατούς.

Το κοινωνικό κράτος χτίζεται σε βάσεις, όταν υπάρχει σχέδιο και όραμα.
Όχι ευκαιριακά να πουλάνε μούρη σκορπώντας χιλιάρικα για να κερδίζουν χρόνο, μέχρι να παραγραφούν τα εγκλήματα που διαπράττουν.

Είμαι υπέρ των Ρομά και οποιουδήποτε πολίτη δουλεύει τίμια, φορολογείται και συνεισφέρει. Δεν θα σταθώ ποτέ αρωγός σε αυτόν που κλέβει, κάνει διακίνηση, εκπορνεύει ή εκπορνεύεται, επειδή απλά ανήκει σε μια –την οποιαδήποτε- κοινωνική ομάδα, από το φόβο μη χαρακτηριστώ ρατσιστής.

Τις ταμπέλες σας, κυβερνώντες και μη, να τις βάλετε εκεί που ξέρετε.



15 σχόλια:

  1. Βρε όρεξη που την έχεις με τους μακάκες!
    Δεν γράφεις καμιά καφενε-ιστορία;
    Θα σε διαβάσω με στάσεις και θα επανέλθω!
    Φιλί για να πάει καλά η μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πιάσω κι εγώ από ένα φτυάρι;
      Για το κεφάλι μας όμως. Γιατί ωραία τα λέμε μεταξύ μας...Τι αλλάζει;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Να φοβάσαι τη μέρα που θα σταματήσουμε να μιλάμε γι' αυτά.

      Διαγραφή
  2. Καλα ημουν ενα μηνα στην αποτοξινωση! Τωρα οσο διαβαζω τοσο πεφτω σε καταθλιψη...
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έφυγες, αυτοί έμειναν εδώ και συνεχίζουν τα ίδια.
      Δεν πιστεύω να περίμενες αλλαγή!
      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  3. ...βοήθημα λέμε στην Ελλάδα αυτό που σου κόβουμε τα πόδια και μετά σου κάνουμε ΔΏΡΟ πατερίτσες)

    Τι άλλο να προσθέσει κανείς;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπα, βρε Πέτρο, πήρες φόρα!
    Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες και τα έχεις πει όλα για το συγκεκριμένο θέμα! Έχεις δίκιο και έτσι ακριβώς γίνεται, δυστυχώς!
    Αυτό σου έλεγα σε σχόλιό μου σε άλλη ανάρτηση ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Τόνισα βεβαια το θέμα της επαρχίας, διότι εκεί λαμβάνει χώρα το μεγάλο αλισβερίσι! Και μην μου πεις ότι δεν έτσι! Το βλέπω κάθε φορά στον τόπο των διακοπών μου, όπου μένω αρκετό καιρό, ώστε μπορώ να έχω μια καλή εικόνα από κοντά για το τι συμβαίνει. Πρώτοι παίρνουν τις επιδοτήσεις και τις σπαταλούν για την καλοπέρασή τους και όχι για τον σκοπό που τις πήραν, πρώτοι θα μάθουν για κάθε "δωράκι" που θα δοθεί από την εξουσία, πρώτοι μέσα σε κάθε απατεωνιά είναι.
    Χρόνια ολόκληρα συμβαίνει αυτό και κοροϊδεύουν από πάνω τους άλλους που δεν φάνηκαν 'έξυπνοι'!!! Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε πέρα από τον πισινό τους και το πού θα καλοκάτσει... Καμία επένδυση, καμία ανάπτυξη, μόνο αραλίκι και καλοπέραση, μια και όλο και κάποιος "κολλητός" θα τους εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή!!!
    Πήγαινε εσύ μ$#$%^ με τον σταυρό στο χέρι και θα λάβεις την θεία φώτιση της ανοιχτής παλάμης!!!!
    Λαός και εξουσία είναι "αδερφές ψυχές", γι' αυτό είμαστε στάσιμοι κι εγκλωβισμένοι σ' έναν αδιέξοδο φαύλο κύκλο!!! Τα σοφά λόγια του Παπαδιαμάντη, που έχεις παραθέσει στην πλαϊνή στήλη τα λένε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που για σένα είναι αυτονόητα επειδή τα ζεις από κοντά, για άλλους δεν είναι. Δεν είναι κακό πράγμα η ενημέρωση, όταν μάλιστα γίνεται για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και όχι σε αυτή που πλασσάρεται από το χαζοκούτι και τους πληρωμένους του.

      Δεν θα σταματήσω λοιπόν ποτέ να γκαρίζω όταν βλέπω ότι συνεχίζουν να επιβραβεύονται αυτοί που για δεκαετίες μας δουλεύουν, κυβερνώντες και μη.
      Και αυτοί που τα δίνουν και αυτοί που τα τσεπώνουν.

      Δεν είναι δυνατόν να φορολογείσαι εσύ για να διαιωνίζεται η ασυδοσία του άλλου.
      Όποιος το δέχεται αυτό Γλαύκη, μπορεί να μην τον πουν ρατσιστή, σίγουρα θα τον πουν κάπως αλλιώς.

      Διαγραφή
    2. Όσο έχεις φωνή να τα λες, ή να τα γκαρίζεις, όπως λες!!!
      Είναι νομίζω χρέος όλων όσοι έχουμε συνείδηση και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει!

      Διαγραφή
    3. Γλαύκη μου θα συνεχίζω να γκαρίζω και ας μην ακούει κανείς. Πιάνω κουβέντα με κόσμο άγνωστο ή και με ανθρώπους που (νόμιζα ό,τι) ξέρω και ακούω κάτι απίστευτα.
      Δεν ξέρω αν είμαι εγώ ο εξωγήινος ή αυτοί, πάντως σίγουρα δεν είμαστε από τον ίδιο πλανήτη.

      Διαγραφή
  5. Α ρε Πέτρο... Καμία σχέση με ρατσισμό όσα λες. Δίκιο βουνό έχεις και μπράβο σου που το ψάχνεις σε βάθος και όσα λες είναι πλήρως τεκμηριωμένα και βάσιμα. Δυστυχώς ανήκουμε στην ομάδα αυτή που πληρώνει τα κερατιάτικα. Κάθε φορά που βλέπω τις κρατήσεις στη μισθοδοσία μου, μου έρχεται στο μυαλό το τραγουδάκι, ελαφρώς παραφρασμένο: "Ο μισθωτός πεθαίνει στον αέρα"...
    Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία είναι μεγάλη η κουβέντα και, κυρίως, δύσκολη. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να γράψω στο μπλογκ το ολίσθημα αυτής της κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτό μετά την οικονομική (και όχι μόνο) κρίση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβει κανείς τι θέλω να πω. Είναι πάααρα πολλοί αυτοί που κατέχουν την αλάνθαστη άποψη και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι θα παρεξηγηθώ ό,τι κι αν γράψω.
      Όχι βέβαια ότι με απασχολεί να γράψω την γνώμη μου στον δικό μου χώρο (έχω πει δεκάδες φορές ότι η επισκεψιμότητα μού είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιάφορη), βαριέμαι όμως να κάθομαι να εξηγώ τις θέσεις μου.
      Έχω διαπιστώσει ότι ο περισσότερος κόσμος, εντός και εκτός ίντερνετ, αρέσκεται στα χαλαρά και κουράζεται με τα "βαριά".
      Δύσκολο θέμα λοιπόν να βγάλουμε τις παρωπίδες για να δούμε ποιος πραγματικά φταίει.
      Να είσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  6. Δεν διέκρινα ρατσισμό, στενοχωριέμαι πολύ όταν τα διαβάζω τόσο άψογα και αναλυτικά απο σένα τα γεγονότα, αλλά εξοργίζομαι όταν τα βλέπω να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μου. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να πω και να κάνω τίποτα γιατί στο χώρο εργασίας μου δεν είμαι εγώ ο εργοδότης και αν μιλήσω όπως θα ήθελα και οφείλω, τότε θα έχανα τα λίγα ψωροευρώ που παίρνω και είναι το μόνο εισόδημα που μπαίνει στο σπίτι μου.
    Κάποια στιγμή στις πόλεις είχε δημιουργηθεί το κοινωνικό ιατρείο, που σημαίνει άνθρωποι ανασφάλιστοι και χαμηλόμισθοι απευθύνονταν σε αυτό και μπορούσαν να πάνε σε γιατρούς (που έχουν ευαισθησία και αφιλοκερδώς μοιράζαν τις γνώσεις τους) και σε διαγνωστικά κέντρα για να κάνουν δωρεάν ιατρικό έλεγχο. Μέσω αυτού του ιατρείου είδα πολλούς ανθρώπους και ένιωσα την ντροπή που νιώθανε όντας ανήκανοι μέχρι και την υγεία τους να παλέψουν, αλλά γνώρισα και αναίσχυντους, ένας τέτοιος λοιπόν αγαπημένε Πέτρο ήταν και ένα αθίγγανος-μιας και τους ανέφερες- που ήρθε με το χαρτί από το κοινωνικό ιατρείο να κάνει δωρεάν Scan καρδιάς (πανάκριβη εξέταση), τον δεχτήκαμε, δέχτηκε και ο καρδιολόγος να μην χρεώσει τίποτα κτλ... έλα όμως που ο διάολος σπάει το ποδάρι του που και που και βγαίνω, αφού έκλεισε το ραντεβού και έφυγε, έξω να κάνω ένα τσιγάρο και βλέπω τον αθίγγανο με την κυρά του να περνάνε από μπροστά μου με μια mercedes αστραφτερή και ολοκαίνουργια που έμοιαζε με λιμουζίνα και εκείνη την ώρα χτυπούσαν τα νεύρα μου καμπανάκια, με έπιασε ταχυκαρδία!!! Τόσοι άνθρωποι και μάλιστα φορολογούμενοι αν και άνεργοι και άποροι χάσαν την ευκαρία να κάνουν εξέταση (γιατί δεχόμασταν μέχρι ένα όρια δωρεάν) επειδή ο καημένος αθίγγανος δεν είχε στον ήλιο μοίρα!!!
    Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, θα μιλήσω πολύ άσχημα!
    Να τονίσω όπως λες και συ, δεν είναι ρατσισμός, την ίδια οργή θα ένιωθα αν δεν ήταν αθίγγανος και ήταν οποιοσδήποτε έλληνας ή μη που τόσο ξεδιάντροπα χλευάζει τους συνανθρώπους του.
    Αυτά.
    Στο είπα πόσο μου αρέσει να σε διαβάζω;
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θύμισες αυτό που μου είχε πει ένας φιλαράκος πριν μια δεκαετία: Το μεταφέρω αυτολεξεί: “Ρε φίλε, θα δώσω την μερσεντές και θα πάω να πάρω κι εγώ Hyundai. Πάω για σέρβις το αμάξι και στο συνεργείο μόνο γύφτους βλέπω”.

      Προχθές το μεσημέρι στο νοσοκομείο που δουλεύω μπούκαραν στο νεκροτομείο σπάζοντας την πόρτα καμιά 10ριά από δαύτους για να πάρουν τη συγγενή τους, χωρίς να γίνει νεκροτομή και ότι προβλέπει η νομοθεσία. Με κατσαβίδι τραυμάτισαν στο λαιμό (!!!) εργαζόμενο και τον άφησαν αιμόφυρτο. Η αστυνομία ακόμη τους ψάχνει.

      Να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι ο τύπος με τη μερσεντές θα πάρει και το κοινωνικό μέρισμα, όπως έχει πάρει και όλα τα επιδόματα των τελευταίων ετών λόγω «απορίας» και τέκνων και θα κάθεται να πίνει (μπορώ να υποθέσω τι) εις υγείαν ημών των κορόιδων!

      ΥΓ: Να περνάς και να τα λέμε. Δεν σου κρύβω ότι κι εγώ χαίρομαι που με διαβάζω.
      :))

      Διαγραφή