Σελίδες

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πρώτα βγαίνει η ψυχή...


Ξύπνησα ένα πρωί νομίζοντας πως η Ελλάδα έχει αλλάξει. Όχι, δεν είχα καπνίσει τίποτα παράξενο, ούτε κατέβασα κανα χάπι. Ο κος Σαμαράς, μαζί με τον επιτυχημένο σε όλα συνέταιρο του, αυτόν που υπονόμευε τον προκάτοχό του στο κόμμα για να τον ξαποστείλει και να το αλώσει – αλλά σήμερα προσυπογράφει απείρως χειρότερα μνημόνια -, αυτόν που οποιοδήποτε έγκλημα/ανοησία/ρουσφέτι/ εδώ και 20 χρόνια το περνάει σε ΦΕΚ, αυτοί οι δύο μαζί κατάφεραν να με πείσουν ό,τι η Ελλάδα επιτέλους γύρισε σελίδα.

Χρόνια τώρα το βιβλίο της Ελλάδας ήταν κολλημένο στα ίδια και τα ίδια. Είχαμε φτάσει στο κεφάλαιο ‘Ζαμανφού’ όπου όλοι οι επιχειρηματίες έκλεβαν, όλοι οι πολιτικοί διόριζαν, κανένας πολίτης δεν δούλευε και όλοι μαζί φοροδιαφεύγαμε, καλοπερνάγαμε και αλληλοκοροϊδευόμαστε. 

Αυτή την κατάσταση παρέλαβε ο πολυχρονεμένος μας Αντώνης, αυτήν έπρεπε να διαχειριστεί. Έπρεπε να βάλει τέλος στην ακινησία του ελληνικού βιβλίου, να ξεκαρφιτσώσει τις παρακάτω σελίδες που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πιάσει με συρραπτικό.  
Όμως μιας και δεν μπορούσε να το κάνει και επειδή βιαζόταν (οι εκλογές έφτασαν προ των πυλών), σκέφτηκε κάτι πιο απλό, δοκιμασμένο και πάνω απ’ όλα σίγουρο: σκέφτηκε να γυρίσει τις σελίδες …προς τα πίσω.
Αφού δεν προλαβαίνει να κάνει γόνιμη την καμένη γη που παρέλαβε, αποφάσισε να κάψει …τα καμένα.
 
Εγώ πάλι που είχα αρχίσει να αναθαρρεύω με αυτά που ακούω στο μέγκα και διαβάζω στη Βραδυνή, δεν στο κρύβω, στεναχωρήθηκα!

Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κος πρωθυπουργός δήλωσε το αμίμητο:
“Καταργήθηκαν 21 άχρηστοι φορείς του Δημοσίου. Άχρηστοι. Και επιτρέψτε μου να σας πω. Υπήρχε ο οργανισμός της Αποξήρανσης της λίμνης της Κωπαΐδας, που έχει αποξηρανθεί το 1931, υπήρχε η Ακαδημία Ελευθερίας του Μεσολογγίου, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε. Αυτά έπρεπε να συνεχίσει να τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός; Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εάν έρθει στην Κυβέρνηση ποτέ, που δεν θα έρθει, τότε είναι που θα τους ξαναπάρει πίσω όλους αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους.”

Αν δεν είσαι στα καλά σου μπορείς να διαβάσεις όλη τη συνέντευξη [εδώ].
(Tip: Επειδή έχει τίτλο “Δέσμευση Σαμαρά: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα”,  καλού κακού κάνε μια ηρεμιστική.)

Για να σιγουρέψω ότι ο κυρ Αντώνης δεν μας κάνει πλάκα και ότι αυτά που λέει τα εννοεί, έψαξα και βρήκα το σχετικό νόμο. Είναι ο 4250 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 74Α της 26 Μαρτίου 2014. Στο άρθρο 13 διαβάζουμε:


Ο άχρηστος οργανισμός για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας καταργείται οριστικά. Και για να μη προλάβει ο Αλέξης και διορίσει κανέναν από αυτούς που απέλυσε ο Αντώνης (έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται, ο Αντώνης είναι σίγουρος και γι’ αυτό) ο πρωθυπουργός μας φρόντισε να προσλάβει στον καταργημένο οργανισμό άλλους …36!

Μπαίνοντας στη Διαύγεια [εδώ] μπορείς να διαβάσεις την παρακάτω ανακοίνωση:


Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Για να μην πληρώνουμε υπαλλήλους για να βρίσκονται (σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά) σε άχρηστο οργανισμό, πρώτα τον καταργούμε και μετά κάνουμε προσλήψεις γι' αυτόν. 
Τέλειο;

Σύμφωνα με την παραπάνω παπάρα (με ημερομηνία 2/4/2014) “οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας”. Δηλαδή οι αιτήσεις μπορούσαν να υποβληθούν έως 12 Απριλίου 2014.

Στο νόμο 3870 του 2010 (ΦΕΚ 138Α), άρθρο 17 διαβάζουμε ότι:



Απαγορεύονται δηλαδή οι υπηρεσιακές μεταβολές (προσλήψεις, μετατάξεις, αποσπάσεις κλπ) 2 μήνες πριν τις εκλογές - εν προκειμένω από τις 18 Μαρτίου. Όμως με ρύθμιση που πέρασαν πρόσφατα το δίμηνο έγινε ένας μήνας. Άρα απαγορεύονται οι προσλήψεις από 18 Απριλίου.
Πάψε να βάζεις κακά πράγματα στο μυαλό σου.

Το γεγονός ότι πρόκειται για δίμηνη απασχόληση, δηλαδή θα τους πάρουν λίγο πριν τις εκλογές και θα τους διώξουν λίγες ημέρες μετά, δεν σημαίνει τίποτα. 
Πάλι κακά πράγματα βάζεις στο μυαλό σου;

Το γεγονός ότι υπουργός Διοικητικής (χαχα!) Μεταρρύθμισης είναι ο θείος Κυριάκος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είναι ο ανιψιός Κώστας Μπακογιάννης προφανώς και είναι εντελώς συμπτωματικό.  
Θα σταματήσεις επιτέλους να βάζεις κακά πράγματα στο μυαλό σου;


Αν φτιάξεις γερά τα συννεφάκια δεν πέφτει τίποτα


10 σχόλια:

  1. Κι ύστερα λένε πως αυτοί θα καταργήσουν το πελατειακό κράτος!!!!... Ποιοι οι πολιτικάντες που έμαθαν μια ζωή στο ρουσφέτι, ιδιαίτερα το "μητσοτακαίικο" που έχει το πιο βεβαρημένο παρελθόν... Στην προκειμένη περίπτωση είναι κι απανθρωπιά να παίζουν με τον πόνο και τα αδιέξοδα άνεργων πολιτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά περί κατάργησης του πελατειακού κράτους, αγαπητέ φίλε Γιάννη, είναι για τους επικίνδυνα ηλίθιους.
      Ξεχνάμε αυτά που κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης;
      Αντιγράφω από εδώ:
      "Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ είπε ότι του εστάλη λίστα από μεγάλο κόμμα με “επιθυμίες” για προσλήψεις, ότι έλαβε κοινοποίηση μέσω μέλους του ΔΣ για έτερη “επιθυμία πρόσληψης” από πρώην πρωθυπουργό, ενώ κατήγγειλε κυκεώνα ημετέρων στο πεδίο των παραγωγών: Οπως είπε, συγγενείς προωθούσαν και ενέκριναν παραγωγές... συγγενών τους και συντρόφων τους, άλλες παραγωγές εγκρίνονταν ως δια μαγείας χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα και επεσήμανε πως όλα αυτά τα είχε κάνει ο ίδιος γνωστά τόσο στον αρμόδιο υπουργό, όσο και στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ."

      Ένα έχω να πω: βρίσκουν και τα κάνουν!!!

      Διαγραφή
  2. Για "καραγκιοζάκια" ψάχνει και πάλι!!!
    Όλα κράζουν γύρω και είδηση δεν παίρνουν...
    Την σιχάθηκα αυτή την κοροϊδία πια, σαν να είμαστε μωρά που μας δίνουν την καραμέλα, για να ξεχαστούμε, για να κάνουν εκείνοι την δουλίτσα τους.
    Αμάν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. * δουλείτσα

      Έχω σχολιάσει κ. δημοσιογράφε της καταστροφής και στη συνέντευξή σας!

      Διαγραφή
    2. Οι καραμέλες δεν είναι για εμάς. Ξέρεις όμως πόσοι περιμένουν την καραμέλα με ένα στόμα ανοιχτό να χάσκει;
      Περίμενε τα αποτελέσματα της κάλπης και θα μάθεις πόσοι!

      Διαγραφή
  3. Καλά,γίνονται ακόμη αυτά τα πράγματα;χα,χα,χα,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ξέρεις ότι αυτή εδώ η ανάρτηση δεν εμφανίστηκε ποτέ στα μπλογκ;;;;;; Εγώ μόλις τώρα την βρήκα και θα τη διαβάσω αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο έχω πει ότι ο σαμαροβενιζέλος με τρέμει και μου ψεκάζει το μπλογκ.
      Δεν φταίω εγώ που ενημερώνεσαι από το μέγκα και όχι από το δικό μου αξιόπιστο δίκτυο καθώς και των συνεργατών μου!
      Να μάθεις!!!

      Διαγραφή
    2. Είσαι κακοήθης! Σε πληροφορώ πως το mega με ενημέρωσε για αυτή σου την ανάρτηση! Αλλά άμα είναι ο άνθρωπος προκατειλημμένος, τι περιμένεις;; Αχάριστε! Θα τους πω να σε απολύσουν και να σε προσλάβουν έως τις 26 Μαϊου πάλι, για να μάθεις εσύ! (άρα, 2-3 μέρες θα δουλέψεις ακόμα!) :))

      Διαγραφή