Σελίδες

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ρε, άει στο διάολο!

Ειδήσεις του ...

Ο γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ ήρθε για να κλάψει μαζί μας για όσα έκαναν οι πρόγονοί του. Να δηλώσει συγκλονισμένος για τις δολοφονίες τους, να μας πει ότι ντρέπεται για τις κτηνωδίες τους, να υποκλιθεί στα θύματα και να ζητήσει συγγνώμη. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν είπε κουβέντα για πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο.

Ή μάλλον όχι. Είπε μαλακίες!!!

Έκανε γαργάρα τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς. Απαιτήσεις που δεν απορρέουν από κάποιο καπρίτσιο δικό της, αλλά από το Διεθνές Δίκαιο, τη συνήθη πρακτική, τη λογική και την Ιστορία. Τις γερμανικές αποζημιώσεις - που στη συνέχεια οι δικοί μας τις μετονόμασαν σε ‘πολεμικές επανορθώσεις’ - οι γερμανοί τις εξέλαβαν ως ...‘συγγνώμη’! Πες μια και καθάρισες.


Ρε, άει στο διάολο!
Αφού έκαψες κάποιον μέσα στο σπίτι του πας μετά στη κηδεία του και την ώρα που κατεβάζουν την κάσα στον τάφο να λες στο πτώμα: "Μωρέ  … συγγνώμη … αλλά φταις κι εσύ, γιατί να είσαι στο σπίτι; "



Εντάξει. Λύθηκε. Έλα που δεν ξέρεις. Μη μου παριστάνεις εμένα τον ανήξερο.
Το συνεχίζεις έτσι;
Ρε πουλάκι μου, ποιο θέμα σε έκαιγε τους τελευταίους μήνες;
Η ανεργία; Η ανε.. τι;
Η φτώχεια; Η ποια;
Η υγεία σου; Ορίστε;
Σου παίρνουν το σπίτι; Κόφτο, εντάξει, μιλάμε σοβαρά τώρα!
Δεν διάβασες ότι ο Τόμσεν (το αρ#ίδι του ΔοΝηΤή) υποχώρησε στις αρχικές θέσεις του και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Στουρνάρα (φιλί στο μάγουλο) τελικά δέχτηκε "την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές"; Έτσι η χώρα μας θα πάει στο Γιούρογκρουπτωνπούστηδων με λυμένο το θέμα των τραπεζών.


Ρε, άει στο διάολο!
Θα μεταχειριστούν τις ελληνικές τράπεζες σαν τις άλλες ευρωπαϊκές και όχι σαν της …Κουάλα Λουμπούρ ας πούμε; Καλέ, τι χαρά είναι αυτή! Και αυτό δια στόματος Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπου του ΔΝΤ, που ως γνωστόν έχει την απόλυτη αρμοδιότητα για την αξιολόγηση των τραπεζών. Αυτό δεν κάνει με όλες;

Δόξα να’χει ο Ύψιστος. Να’ναι καλά οι τράπεζες, ο Προβόπουλος, ο Σάλας και ο Στουρνάρας που μας έφεραν πιο κοντά στην Ευρώπη.
Μπορεί να παραμένουν ανοικτά τα θέματα με το γάλα, τα φάρμακα και τις αποδοχές των ναυτικών. Μπορεί η τρόικα να απαιτεί το πάγωμα των τριετιών από το 2017, την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων για την κήρυξη απεργιών (το ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια ξαναγράφει το ελληνικό Σύνταγμα), την κατάργηση του νομικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

Όμως, λύθηκε το θέμα με τις τράπεζες! Μετά τα δεκάδες δισεκατομμύρια που μας χρέωσαν να πληρώσουμε εμείς για να μη φουντάρουν αυτές, καταφέραμε (για κανα δυο βδομάδες ακόμη, μη χαίρεσαι) να τις αντιμετωπίζουν ως ευρωπαϊκές.
Προσωπικά είχα να χαρώ τόσο από τότε που φόραγα πάνα και ανακουφιζόμουν ελεύθερα.



Ο ΟΟΣΑ ζητάει να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει τη νόθευση του ελληνικού ελαιόλαδου και να ψηφιστεί νέος που θα την επιτρέπει. Σύμφωνα με έκθεση-παπάρα του ΟΟΣΑ (συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την ΕΕ) που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης-άμα-τη-δείτε-χέστε-με μουσιού Kostas Hatzidakis, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αγοράζει ο Έλληνας καταναλωτής φτηνότερο λάδι.  

Σύμφωνα με την έκθεση:
According to article 6, par. 1c of the European Regulation 29/2012: “Member States may prohibit the production in their territory of blends of olive oil and other vegetable oils referred to in the first subparagraph for internal consumption.”
(Σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1γ του Ευρωπαϊκού κανονισμού 29/2012: "Τα κράτη μέλη δύνανται να απαγορεύσουν την παραγωγή, στην επικράτειά τους, μειγμάτων ελαιολάδου και άλλων φυτικών ελαίων που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο για την εσωτερική κατανάλωση.")
[…]
Αλλά
Greece has the highest per capita consumption of olive oil in the EU.
(Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου στην ΕΕ)
[…]
Οπότε
Further to the abovementioned analysis, the prohibition of olive oil blends should be abolished. The benefit from this amendment would be an enhanced variety of products and possibly cheaper products for consumers.
(Σε συνέχεια της προαναφερθείσας ανάλυσης, η απαγόρευση της πρόσμιξης ελαιολάδου θα πρέπει να καταργηθεί. Το όφελος από την τροποποίηση αυτή θα είναι μια βελτιωμένη ποικιλία των προϊόντων και  πιθανώς φθηνότερα προϊόντα για τους καταναλωτές.)



Ρε, άει στο διάολο!
Φιρί φιρί το πάτε σήμερα να κατουρηθώ πάνω μου. Τέτοια χαρά είχα να νιώσω από το Ζάππειο 1,2,3 (μαθαίνω πως πριν τις εκλογές αναμένεται να βγει στις αίθουσες το Ζάππειο 4: The Overdose).
Αφού αν ανακατέψεις το λάδι με βαλβολίνες πιθανώς θα φτηνύνει και αφού ο Έλληνας καταναλωτής δεν αγοράζει καθόλου ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λόγω της απίστευτα υπερβολικής τιμής των 3€/λίτρο, απαιτώ να καταργηθεί πάραυτα ο νόμος, όπως μας ‘προτείνει’ ο ΟΟΣΑ.
Και επειδή δεν θέλω να χρεώνονται πια οι ευρωπαίοι πολίτες με τις δικές μας εκθέσεις, έρχομαι να βοηθήσω αφιλοκερδώς για τις επόμενες προτάσεις που θα κάνει ο ΟΟΣΑ (Οποιος Ονειρεύεται Συνεργασίες Αυταπατάται):

- Το κρασί μας να ανακατεύεται με ξύδι
- Το μέλι με μαρμελάδα
- Η φέτα με λαδομπογιά (άσπρη ή εκρού)
- Το ούζο με σαμπούκα
- Το γάλα με ασβέστη
- Οι σκεπτόμενοι με ψηφοφόρους τους

Έτσι χτυπιούνται οι τιμές!! Όχι μαλακίες!!

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πέθανε. Ζήτω το έξτρα γαμημένο λάδι!



33 σχόλια:

  1. Αχ, να είσαι καλά, που υπάρχεις κι εσύ και διαβάζω καμιά είδηση, όχι του κ@λου, αλλά κατασκευασμένη από κ@λους ανακατεμένους με @ρχί@ια καπαμά! Έχω να διαβάσω κάποια στιγμή και την προηγούμενη ανάρτηση σου, που δεν προτίθεμαι να τη χάσω με τίποτα! Πραγματικά....ωραία ανάρτηση! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, λοιπόν θα συμφωνήσω.
      Αυτή τη φορά ...ωραία ανάρτηση! Φιλάκια!
      ;-)

      Διαγραφή
  2. Γέλασα με την ανάρτησή σου, αλλά με έκανε και να συνειδητοποιήσω ότι έχω μείνει πίσω στην ενημέρωσή μου για την επικαιρότητα. Και δεν είναι εποχή για κάτι τέτοιο, με τις εκλογές να πλησιάζουν!
    Καλή συνέχεια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πόσο πίσω έχω μείνει. Συνειδητά βέβαια. Απλά τις τελευταίες μέρες με ταλαιπωρεί μια ίωση και έφαγα αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Στο ζάπινγκ έπεσα απανωτά πάνω σε τούτες τις αηδίες.
      Αν καθόμασταν να σχολιάζουμε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας δεν μας έφτανε το 24ωρο.
      Καλή εβδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  3. Το φιλί στο μάγουλο και ο ΟΟΣΑ, απ' τα καλύτερα σου!!!
    Μ' έκανες να γελάσω με την τραγικότητα της είδησης. Πέρα απ' το θράσος τους να περιφέρονται στη χώρα που γονάτισαν με τα εγκλήματά τους, είναι κι η δική μας δουλοπρέπεια που μ' εξοργίζει. Για χάρη του γερμαναρά τουρίστα, η κυκλοφορία τις μέρες που ήταν εδώ είχε προσαρμοστεί στις ανάγκες των μετακινήσεών του. Η δουλειά μου είναι απέναντι απ' τη γερμανική πρεσβεία. Τα απογεύματα μαζεύανε με γερανούς τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο τετράγωνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χάος στους δρόμους. Κίνηση, μπλόκα, καθυστερήσεις, κλεισίματα δρόμων και μια ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου, για να είναι οι δρόμοι "καθαροί". Κι αναρωτιέμαι... πόσο σκυφτοπλάτηδες είμαστε ρε γ@@@ο!....
    Πέτρο το χάρηκα το κείμενο σου. Με μεγάλη μου χαρά προσυπογράφω τον τίτλο και την κραυγή σου!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Μαρία μου δεν νιώθω - είμαι σίγουρος κι εσύ και εκατομμύρια άλλοι - καμία δουλοπρέπεια.
      Σιχάθηκα όταν είδα στο κουτί τον γερμανό να περπατάει στο κόκκινο χαλί και οι εύζωνοι να του αποδίδουν τιμές. Γεννημένος το 1940 δεν αποκλείω καθόλου στα πολύ μικρά του να τραγούδαγε τον ύμνο του Χίτλερ και να χαιρετούσε ναζιστικά. Ελπίζω να υποθέτω λάθος γιατί σε αυτή την περίπτωση το "παρουσιάστε" των ευζώνων γίνεται ακόμη χειρότερο.
      Θα πει κάποιος πως κάτι αντίστοιχο έκαναν και με τον Σαμαρά και τον ΓΑΠ όταν πήγαν στο Βερολίνο. Μόνο που κανείς Έλληνας δεν μπήκε ποτέ στη Γερμανία ως κατακτητής.
      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς [ :)) ] καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω και εγώ με εσένα που συμφώνησες με την Πέτρα με την οποία συμφώνησε η Μαρία Κανελλάκη με την οποία συμφώνησε όπως φαίνεται και η Βίκη Δερμάνη και το To love life what it is ότι……η ανάρτηση σου είναι εξαιρετική!
    Εύγε Πέτρο
    Έχεις δημιουργήσει έναν απόλυτα δικό σου τρόπο να σχολιάζεις γεγονότα και καταστάσεις.
    Υποκλίνομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να κλείσει ο κύκλος θα συμφωνήσω κι εγώ με σένα!
      Πως μας βρίσκεις;

      Διαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα που συμφώνησε με τους προηγούμενους! Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!
    (ωραία ανάρτηση! Φιλάκια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Γιαδικιάρογλου.
      Το "ωραία ανάρτηση! Φιλάκια!" για όποιον δεν ξέρει την ιστορία του ακούγεται ...κάπως. Η Joan και εγώ που καταλαβαινόμαστε, κάθε φορά που το γράφουμε πέφτει πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία ανάρτηση !
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Για μια ακόμη φορά θα συμφωνήσω!
      Πάρε τηλέφωνο την ξανθιά μας να σου πει την ιστορία του... :-))

      Διαγραφή
  6. Ακυβέρνητο ον
    Η αρχική σου εικόνα τα λέει όλα...
    Κατά το "Ειδήσεις του ..." έτσι κι εμείς καταντήσαμε "υπήκοοι του ..."!!!
    Μας έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι κοινώς!!!
    Καλή εβδομάδα! Ελπίζω...
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στις τρεις γελοιότητες το κwλόπιασμα πάει σύννεφο.
      Και μη μας ξαναπείς υπηκόους.
      Ιθαγενείς παρακαλώ...

      Διαγραφή
  7. Κι εγώ θα συμφωνήσω με τη Σοφία που συμφώνησε με τη Κριστίν που συμφώνησε με εσένα που συμφώνησες με την Πέτρα με την οποία συμφώνησε η Μαρία Κανελλάκη με την οποία συμφώνησε όπως φαίνεται και η Βίκη Δερμάνη και τη To love life what it is ( Διονυσία) ότι……η ανάρτηση σου είναι εξαιρετική!

    Ουφ!
    κατάφερα να περάσω και να σχολιάσω! Επιτέλους έχω σήμα!
    Έσκασα η Χριστιανή σήμερα!

    Σε διαλείψεις του μόντεμ έμπαινα όπου έβρισκα εδώ και κανά δίωρο. Κοντεύω να τελειώσω βιβλίο περιμένοντας για σήμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα σχολική εκδρομή του θηλέων γίνατε.
      Η Παπασταύρου λείπει (του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως).

      Σε διαλείψεις του μόντεμ παρακαλώ να μπαίνουν προτεραιότητες και να μας επισκέπτεστε πρώτους. Υπάρχει και πρωτόκολλο
      το κρτ μου μέσα...%&@#%^*&

      Διαγραφή
  8. Η πρώτη φωτό όνειρο!
    Να κάτι τέτοια βλέπω και εξολοθρεύω τα πόδια μου!
    ( σήμερα όλη μέρα ήταν καλύτερα μέχρι που κατέβηκα τη σκάλα μου μία ώρα πριν και είδα πάλι να μην μπορώ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πρώτη φωτο έχω τώρα τρεις ώρες που τη χαζεύω.
      Σε κλείνω γιατί μου 'λειψε.

      (Να δω πότε θα βάλεις μυαλό. Αν ήμουν στον Πύργο θα σε πήγαινα στο γιατρό με το ζόρι)

      Διαγραφή
  9. Όπως ακριβώς το έγραψες....καταχαρήκαμε όλοι!!!
    Τέτοια χαρά μαζεμένη, είχα να πάρω από τότε που έγινε πρωθυπουργός ο Αντωνάκης (φτου κακά)...
    Αν κατάλαβα καλά θα μας κόψουν και το λάδι, αφού μας το έβγαλαν πρώτα....
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, κι εσύ χάρηκες εκείνο το βράδυ! Μπράβο ρε Μαράκι και νόμιζα πως μόνο εγώ και η Βίσση.
      Προχθές είδα στην τηλεόραση έναν ελαιοπαραγωγό να λέει το εξής (για μένα που είμαι άσχετος) απίστευτο: Εαν ανακατευτεί το ελαιόλαδο με άλλο λάδι σε ποσοστά μικρότερα του 80%-20% δεν μπορεί ΟΥΤΕ το Χημείο του Κράτους να προσδιορίσει τα συστατικά του μείγματος. Εαν δηλαδή βάλεις ελαιόλαδο 70% και σπορέλαιο 30% (ή 60-40 κλπ) δεν γίνεται να προσδιοριστεί ποιο από τα δύο υπερισχύει και πόσο.
      Αν είναι αλήθεια καταλαβαίνεις τι σημαίνει;
      Θα μας πουλάνε γράσο για έξτρα παρθένο και άντε να βγάλεις άκρη.
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  10. Απ'το κακό στο χειρότερο και ακόμα πιο κάτω!
    Είναι για πολλές τύφλες οι άνθρωποι.
    Ανυπομονώ να δω τ'αποτελέσματα των εκλογών μετά
    από τόσες δολοπλοκίες εναντίον μας θα βρεθούν μαλάκες
    να τους ψηφήσουν??
    Επειδή φοβάμαι ότι θα βρεθούν πάρα πολλοί
    θέλω να εξαφανιστώ εκείνη την ημέρα!

    Τα θαλασσινά μου για καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ θα ήθελα να εξαφανιστώ αλλά πολύ φοβάμαι πως θα με βρουν για να συνεχίσουν να με κάνουν να υποφέρω.
      Δεν γλιτώνουμε από τους εφιάλτες παρά μόνο όταν ξυπνήσουμε.
      Καλή εβδομάδα και καλή Άνοιξη στη Σύρο.
      Ελπίζω να είναι καλύτερα από εδώ που άρχισε το ψωφόκρυο.

      Διαγραφή
  11. Τι; Τοο λάδι μας δε θα 'ναι παρθένο;;
    Α όλα κι όλα! Γυναίκα εντάξει, αυτοκίνητο, πάει κι έρχεται...
    Αλλά λάδι από δεύτερο χέρι; Αυτό δεν κταπίνεται με τίποτα!

    Μια χαρά περνάμε πάντως. Ο μεγάλο μεταρρυθμιστής μεγαλουργεί με τις ιδέες του. Είπαμε να νερώσουμε λίγο το κρασί μας και καταλήξαμε να ξιδιάζουμε το λάδι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι δεν θα καταπίνεται (αυτή η μούργα) είναι βέβαιο.
      Άσε που δεν ξέρουμε που να αποτανθούμε για τεστ παρθενίας!
      Θα το τρώμε απαυτωμένο και θα καμαρώνουμε ότι είμαστε ...οι πρώτοι.
      Ποτάνα κενωνία!
      Όσο πας και γίνεσαι περισσότερο...

      Διαγραφή
  12. ''Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πέθανε. Ζήτω το έξτρα γαμημένο λάδι!''
    τώρα που γ@μησαν και την ελιά την βάψαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτρεφες ελπίδες με την Ελιά; Μόλις είδα τις μουτσούνες που κάθονταν στην πρώτη σειρά και με δεδομένο ότι ο Βενιζέλος ήθελε άμεσα την προσάρτηση-απορρόφηση μπας και περισσώσει ότι μπορέσει από την πανωλεθρία, κατάλαβα ότι το φούντο είναι κοντά.
      Με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται τίποτα. Γι' αυτό κόλλησαν από κοντά οι φθαρμένοι-διεφθαρμένοι για να το διαλύσουν το μαγαζάκι.

      Διαγραφή
  13. Ρε αι στο διάολο!!
    Αυτό μου βγήκε!
    Μου βγήκαν και άλλα μπινελίκια αλλά κρατήθηκα να χρησιμοποιήσω μόνο το δικό σου!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αραιώσει, είναι αλήθεια, τα μπινελίκια.
      Κάπου κάπου τους ρίχνω κανένα, έτσι, για το παρόν.
      Καλησπέρα και από δω.

      Διαγραφή
  14. Βρε, άει στο διάολο... (συμπληρώνω) κι ακόμα πιο πέρα!!!
    Όσο για το Γερμανό πρόεδρο….
    «Καημένε, φτωχούλη» Μπέρτολτ Μπρεχτ, πόσο επίκαιρος και σήμερα για την πατρίδα σου, τη «Γερμανία, χλωμή μητέρα»… Αν ζούσες σήμερα και πάλι θα μιλούσες για τη «δικιά σου ντροπή»:

    -Μπερτολτ Μπρεχτ, «Γερμανία, χλωμή μητέρα»

    “Ας μιλήσουν άλλοι αν το επιθυμούν για τη ντροπή τους, εγώ μιλώ για τη δικιά μου.”

    Ω Γερμανία, χλωμή μητέρα!
    Πώς μολυσμένη κάθεσαι/ στους λαούς αναμεσό.
    Ανάμεσα στους λεκιασμένους/ ξεχωρίζεις.

    Ο πιο φτωχός από τους γιους σου/ κείτεται χτυπημένος.
    Όταν η πείνα του ήταν μεγάλη/ οι άλλοι οι γιοι σου
    σηκώσανε το χέρι ενάντιά του./ Αυτό διαδόθηκε.

    Με τα χέρια τους έτσι σηκωμένα
    σηκωμένα ενάντια στον αδερφό τους
    σε περιτριγυρίζουνε όλο αναίδεια τώρα
    και μες στα μούτρα σου γελάνε./ Αυτό το ξέρουμε.

    Μέσα στο σπίτι σου, αυτό που ψέμα είναι
    δυνατά το ουρλιάζουν
    μα η αλήθεια πρέπει να σιωπήσει.
    Είναι έτσι;

    Γιατί σ’ εγκωμιάζουνε από ολόγυρα οι καταπιεστές, ενώ
    οι καταπιεσμένοι ένοχη σε κηρύσσουν;
    Ο ι εκμεταλλευόμενοι/ σε δείχνουν με το δάχτυλο, μα
    οι εκμεταλλευτές παινεύουνε το σύστημα
    που εφευρέθηκε στο σπίτι σου!

    Και την ίδια ώρα όλοι σε βλέπουν
    να κρύβεις τον ποδόγυρο της φούστας σου
    που ματωμένος είναι/ απ’ το αίμα του καλύτερου γιου σου.

    Όποιος ακούει τους λόγους που αντηχούν στο σπίτι σου,
    βάζει τα γέλια./ Μα όποιος σε δει, αρπάζει το μαχαίρι
    όπως θα ‘κανε στην εμφάνιση μιας λησταρχίνας.

    Ω Γερμανία, χλωμή μητέρα!
    Πώς καταφέρανε οι γιοι σου να σε κάνουνε έτσι
    που στους λαούς αναμεσό να κάθεσαι
    σαν κοροϊδία ή τρόμος!
    (Μπ. Μπρεχτ, Ποιήματα, εκδ. Σ. Ε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που αυτή η "χλωμή μητέρα" μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεται για πολύ μεγάλο μέρος της ιστορίας της.
      Να 'σαι καλά που μας το θύμισες μέσα από τα λόγια του Μπρεχτ.
      Αυτή το θυμάται;
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    2. Γιάννη σε ευχαριστώ για το ποίημα και θα συμφωνήσω απόλυτα με την Γλαύκη.
      Αυτοί οι καριόληδες που μας έδεσαν τη θηλιά στο λαιμό για να μας "σώσουν" (ας όψεται το βόδι!) δεν θέλουν με τίποτα να μας αφήσουν δίχως μνημόνιο. Άλλωστε, αφού κονομάνε αισχρά γιατί να το κάνουν;
      Να μια καλή απάντηση σε όποιον μαλάκα εξακολουθεί ακόμη να πιστεύει ότι δουλεύει ο γερμανός για να καθόμαστε εμείς.

      Την αγάπη μου και στους δυό σας.

      Διαγραφή