Σελίδες

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Άντε να πάμε παρακάτω


Η βλακεία τους έχει χτυπήσει ταβάνι και το σκάβει για να περάσει.
Έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι πια με τα πολιτικά μαλακισμένα, που μας έφτασαν στην κόλαση και με νύχια και δόντια μας κρατούν εκεί κολλημένους. Να μη μιζεριάζω και μαζί μου παρασύρω και τους λίγους διαδικτυακούς μου φίλους. Αλλά μαζεύτηκαν πολλά. Κάτσε να τα καταγράψουμε για να αδειάσει η μνήμη γιατί αλλιώς δεν πάμε παρακάτω.

Μαλακία νο1
Ο γ.γ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας είπε (στο Muga, που αλλού;) πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό κόμμα" και ότι "αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα",
σε αντίθεση με το ΚΚΕ που αναπαράγει μόνιμα τις ίδιες μαλακισμένες θεωρίες που όπου εφαρμόστηκαν έγινε της πουτάνας. Ο καπιταλισμός κ. Κουτσούμπα έχει π#δήξει τους λαούς, αλλά όχι και να μας πείσεις "σύντροφε" πως ο κομμουνισμός έσωσε άλλους. Το κράτος-επιχειρηματίας, απ’ όσο με βοηθάει το ξερό μου, απέτυχε παντού. Στη Βόρειο Κορέα μόνο δεν ξέρω τι γίνεται, πες μας εσύ που έχεις πρόσβαση. Ακόμη και την αχανή Κίνα φέρνατε μέχρι πρόσφατα ως παράδειγμα …σοσιαλισμού και ανάπτυξης. Ξέρεις για πότε λέω, τότε που δεν είχανε να φάνε (οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν). Τώρα που η Κίνα κάνει εξαγωγές τρισεκατομμυρίων και αγοράζει κινητά και ακίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο … πάει … χάλασαν κι αυτοί.

Την καραμέλα σας την ξέρω. 

Τα πρώην κράτη του πρώην (αν)ύπαρκτου σοσιαλισμού δεν εκφράζουν το ΚΚΕ που έχει στοιχειοθετημένες απόψεις κατά του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Ναι καλά! Να ρωτήσουμε τι άποψη έχουν οι απολυμένοι του 902, της Τυποεκδοτικής και του Ριζοσπάστη και, κυρίως, τους λόγους που απολύθηκαν (τους απολύσατε).

Χέστηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα του αλλά όχι ρε σύντροφε-από-το-πουθενά Κουτσούμπα να μας πείσεις πως ο Σόρος, η TEVA, η Λέσχη Bilderberg θα καταπολεμηθούν με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Οι λαοί έχουν ανέβει σε τρένα που κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες κι εσείς πάτε με τα πόδια και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη έχουν γίνει αντιληπτά τα αδιέξοδα των δεξιών και κεντροδεξιών κυβερνήσεων και έχουν γίνει τα πρώτα δειλά βήματα αριστερών επιλογών. Το ότι τα κομμουνιστικά κόμματα δεν φαίνεται να συμμετέχουν σε αυτή την αλλαγή δεν σου προκαλεί εντύπωση;

Πιο κάτω ο Κουτσούμπας ειρωνεύτηκε την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, λέγοντας το αμίμητο "ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια δεν αναγνωρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την άλλη είναι υποψήφιος για αυτήν".
Look whos talking που λένε και στο χωριό μου. Το ΚΚΕ, το κόμμα που τάσσεται ανοιχτά κατά της Ε.Ε. και υπέρ της εξόδου από αυτήν και συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

Μαλακία νο2
Χάρηκαν οι απανταχού ηλίθιοι όταν (δεν θέλω γέλια!) …ξεκαθαρίστηκε από την κυβέρνηση πως παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2014 η απαγόρευση των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας για αντικειμενική αξία έως 200.000€, καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 35.000€ και καταθέσεις όχι πάνω από 15.000€.
Λεπτομέρεια: Το αρχικό σενάριο περί προσαυξήσεων ανάλογα με τα παιδιά ώς τα 450 χιλιάρικα καταργήθηκε.

Οι περισσότεροι υποψιάζονται πως την γλίτωσαν. Για έναν χρόνο! Η ακίνητη περιουσία και το εισόδημά τους είναι κατά πολύ κάτω από τα (μέχρι στιγμής) ανακοινωθέντα κριτήρια, οπότε …όλα καλά. Τους διαφεύγει πως μέχρι πέρσι οι ίδιοι τους ανακοίνωναν πως δεν υπάρχει περίπτωση πλειστηριασμού  Α’ κατοικίας και πως αυτά διασπείρονται από την αντιπολίτευση για τους δικούς της λόγους. Τώρα λοιπόν που θα υπάρξει - αλλά με κριτήρια – οι προηγούμενες δεσμεύσεις δείχνει να ξεχνιούνται.

Ο κάθε βλάκας καταπίνοντας αμάσητη την ψευδαίσθηση που του πουλάνε τα δελτία παραμυθιάσματος των 8, πίστεψε πως υπάρχουν μερικές …χιλιάδες; δεκάδες χιλιάδες; εκατοντάδες χιλιάδες ίσως; που έχουν φράγκα αλλά είναι μπαταξήδες. Ε, λοιπόν, κι εγώ θα περιμένω να δω τώρα που τους παίρνουν τα σπίτια πόσοι θα τρέξουν να πληρώσουν δάνεια και χαράτσια. Για να δω, θα δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία για το πόσοι έσπευσαν να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους;

Μας λένε δηλαδή πως υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων που βάζουν στο σπίτι τους (τουλάχιστον) τρία χιλιάρικα καθαρά κάθε μήνα και δεν πάνε να δώσουν ένα 500ρικο το χρόνο για το χαράτσι, ή δεν πληρώνουν το δάνειο που πλήρωναν μέχρι χθες, "εκμεταλλευόμενοι" το γεγονός πως δεν πληρώνουν και οι άνεργοι!

Τι είπες τώρα ρε! Μου έσπασαν 10 αγγεία!

Όταν έχεις μια άθλια κυβέρνηση δοσίλογων, ψευτών, κλεφτών και απατεώνων που ομονόησαν για να κόψουν την πατρίδα σου κομμάτια και να την ταχυδρομήσουν με κούριερ στη Μέρκελ και κάθεσαι και τους πιστεύεις, είσαι άξιος της μοίρας σου.
Όταν αύριο οι ίδιοι αλλάξουν τα κριτήρια (γιατί αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, συνέχεια αυτό κάνουν!), πάνε το οικογενειακό εισόδημα από τα 35 στα 10 χιλιάρικα ή ανεβάσουν την αντικειμενική αξία του σπιτιού σου από τα 30 χιλιάρικα στα 500 (και ας μη πουλιέται ούτε 5) έλα και πες μου πως είμαι προφήτης.


Μαλακία νο3
Μετά την απολογία του και την παραδοχή πως πήρε μίζες εκατομμυρίων ευρώ, οδηγήθηκε στη φυλακή ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Αποκάλυψε πως ο ίδιος χρησιμοποιούσε πάνω από 10 off shore, για να διοχετεύει το μαύρο χρήμα που έπαιρνε από ρωσικές και γερμανικές (έεεελα!!!) εταιρείες, ενώ κατονόμασε και άλλα πρόσωπα που χρηματίστηκαν. Μίλησε για μίζες που πήρε από 7-8 εξοπλιστικά προγράμματα και για τα οποία δεν έχει γίνει καν ανάκριση! Σε λογαριασμό του στη Σιγκαπούρη βρέθηκαν 14 εκατομμύρια δολάρια, ενώ όπως δήλωσε προτίθεται να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο 16.

Ο Κάντας εδώ και δέκα χρόνια παρακολουθούσε να καλούνται άτομα στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, χωρίς να καλείται ο ίδιος. Σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που θα έπρεπε να είχε κληθεί και η γραμματέας που έφτιαχνε τους καφέδες και ο κηπουρός που κούρευε το γρασίδι, δεν κλήθηκε να καταθέσει ο καθ’ ύλην ύποπτος! Ωραίο δεν είναι.

Δέκα χρόνια μετά που τον κάλεσε ο ανακριτής, ο Κάντας τα ξέρασε με τη μία, κατονομάζοντας και άλλα μπουμπούκια της αρπαχτής. Παραδέχτηκε πως πήρε μίζα (το είπε επί λέξει) και το δικαιολόγησε λέγοντας πως άξιζε αυτά τα χρήματα λόγω της θέσης και της τεχνογνωσίας του (πρώην στρατιωτικός).


Το πλέον γελοίο της υπόθεσης δεν είναι οι υπογραφές των δύο τιτανοτεράστιων συνταγματολόγων του τότε πασόκ, Βενιζέλου και Λοβέρδου στο αθωωτικό πόρισμα για τον Τσοχατζόπουλο.
Ούτε καν η …αντίληψη του Βενιζέλου πως οι αριθμοί λογαριασμών της εταιρίας που αποδιδόταν στον Άκη, ήταν …αριθμοί τηλεφώνων!
Το γελοιοδέστερο όλων είναι πως αν είχε καλέσει τότε η εξεταστική της Βουλής τον Κάντα και τα είχε ξεράσει, δεν θα είχαν παραγραφεί τα αδικήματα του Άκη και του Παπαντωνίου. Με τον μαλακισμένο νόμο Βενιζέλου έχουν παραγραφεί τα πάντα και παρότι γνωρίζουν και οι πέτρες πως υπήρξαν μίζες, οι δικαστές δεν μπορούν ούτε καν να απαγγείλουν κατηγορίες.

Βενιζέλε, ο ελληνικός λαός είναι σαν την οδοντόκρεμα. Βάστα να μη βγει από το σωληνάριο. Μετά δεν μαζεύεται…


24 σχόλια:

  1. Επειδή σήμερα συνέβηκαν πολλές @@@ μέσα σε μια ημέρα και πόσα να αντέξω η γυναίκα, δεν είμαι σε θέση να διαβάσω αλλά νομίζω ότι καλύτερα θα μου βγει να ασχοληθώ με τη μισοτελειωμένη ιστορία του καφενείου ...
    ευχόμενη να ξεχάσω και να ηρεμήσω....
    Σε φιλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρούσα ανάρτηση δεν προσφέρεται για να ξεχάσεις και να ηρεμήσεις.
      Οπότε παράτα την, βγες από το καφενείο και ακολούθησέ τον. Κάτι καλύτερο θα βγει.



      Διαγραφή
  2. Και πιο είναι το συμπέρασμα ότι ζούμε σε μια χώρα όπου η μαλακία προσπαθεί να καλύψει μια άλλη και δημιουργείτε άλλη μια και αυτή δημιουργεί άλλη μια για να καλύψει την προηγούμενη και γενικώς γίνεται της μαλακίας το κάγκελο!!!
    Πολύ ωραία!
    Που να νια ο ίσκιος σου Θεεε να ρθω να γονατίσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συμπέρασμα είναι αυτό που ξέρουμε όλοι, ακόμη και τα μικρά παιδιά. Ζούμε σε μια πανέμορφη και ευλογημένη από τη φύση χώρα, που μερικές εκατοντάδες κουφάλες έχουν βαλθεί να μας μαυρίσουν τη ζωή.
      Περισσότερο διαολίζομαι με τους ηλίθιους που τους δίνουν την άδεια.

      Διαγραφή
  3. Αυτή η απειλή σου εκεί στο τέλος, αμφιβάλλω αν θα γίνει ποτέ πράξη. Ως τότε, χ@στηκε ο Βενιζέλος που δεν ξέρει τι έχει και τι να τα κάνει (είδες, έγινα κόσμια, αφού μου την είπες). Περιμένω να θίξεις και το ξεφτιλίκι με το χρηματιστήριο (ποιο χρηματιστήριο;;; όλα καλά! κανείς δεν έφταιξε, εκτός από τους μ@λ@κες ) ξανάγινα κόσμια!) που τσίμπησαν! Κι εγώ αυτή την άποψη έχω! Μα, να πιστεύεις τον Σημίτη ρε άνθρωπε/ελληνάρα;; Άρπα την τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα γράψω τίποτα για το χρηματιστήριο. Θα μπορούσε να είναι η γελοιοδέστερη είδηση της τελευταίας 12ετίας αλλά θα μου βγει σε πολύ μαύρο και δεν χρωστάτε και τίποτα να διαβάζετε τα κοσμητικά μου επίθετα. Αθώοι όλοι και οι μόνοι ένοχοι είναι όσοι έχασαν τις περιουσίες τους. Δεν φταίει ο βιαστής, φταίει το θύμα γιατί κούναγε τον κ#λο του. Άσε μην αρχίσω.
      Σου είχα πει πως δεν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική. Μαζεύτηκαν όμως πολλά και είπα να τα αφήσω εδώ γιατί με έτρωγαν. Ήταν και πολλά άλλα, ασχολήθηκα με τα πιο τρανταχτά και γελοία. Τώρα μπορώ να πάω παρακάτω με καμιά φωτογραφία και καμιά ιστοριούλα να ξαλεγράρουμε.
      (αυτή η σύνδεση πάει κι έρχεται;)

      Διαγραφή
    2. Αυτή η σύνδεση είναι ασύρματη και χρεώνεται! Με τον πόνο μου παίζεις;; Τι ορκιζόσαστε κάθε τρεις και λίγο κι εσύ κι ο Μαζεστίξ πως δεν θα ξαναγράψετε πολιτικά;; Πρώτον δεν αντέχετε να το κάνετε και δεύτερον δεν θα αντέξουμε κι εμείς αν δεν μας ταρακουνάνε κάποιοι!

      Διαγραφή
    3. Πόσα πληρώνεις δηλαδή; Και αν είναι πολλά γιατί δεν αλλάζεις εταιρεία; Υπάρχουν ευκαιρίες, ειδικά στην Αθήνα που υπάρχουν όλες οι εταιρείες.

      Σου έχω ξαναπεί πως τις περισσότερες φορές αυτά που λέω τα λέω για να τα ακούω πρώτα εγώ. Υπάρχουν όμως και στιγμές κουφαμάρας και αλτσχάιμερ.

      Ο άλλος ποιος είναι;

      Διαγραφή
  4. Τώρα θα'θελα να καθόμασταν στο καφενεδάκι σου, να πίναμε τα τσίπουρά μας και να συζητούσαμε περί μαλακιών και άλλων συναφών ξεφτιλικιών. Για τον Βαγγέλα τον χοντρό, για τον Μιχαλάκη το λαμόγιο της ασφάλτου, για τον Παυλίδη, τον Ζαχόπουλο, τα Ίμια, τον Οτσαλάν, για τα γερμένα υποβρύχια, για το ναυάγιο του Σαμίνα και τους πυραύλους S300... για τη Siemens, το Βατοπέδι, το χρηματιστήριο. Μ' αρέσεις όταν θυμώνεις, όσο κι αν με θυμώνουν αυτά που μου θυμίζεις.
    Να μην ξεχνάω να θυμάμαι!
    Γεια σου ρε Ακυβέρνητε! Στην υγειά σου μάλλον!... Νοερά τσουγκρίζουμε ποτήρια και περιμένουμε. Τα κελιά ετοιμάζονται να ξέρεις ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου δεν θα ήθελα με τίποτα το σκηνικό που παρουσιάζεις. Θα ήθελα να βρισκόμασταν στο καφενεδάκι όλοι μαζί και να το ρίχναμε στη σαχλαμάρα μέχρι δακρύων. Να πέφταμε στα πατώματα από τα γέλια. Με τσίπουρα και μεζέδες και καλή καλή παρέα.
      Να έχουμε να θυμόμαστε όμορφες στιγμές, όχι αυτούς που μας τις στερούν.
      Ετοίμασε πρόγραμμα για μεθαύριο.
      Σας περιμένω με όρεξη για πολύ πλάκα.

      Διαγραφή
    2. Ωραία εικόνα περιέγαψες, Ακυβέρνητε!
      Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συναντιόμαστε όλοι σε ένα τέτοιο καφενεδάκι... χαμός!!!
      Κατάληψη θα κάναμε σίγουρα!!! Το αφεντικό στο τέλος θα έριχνε αλάτια, για να καταφέρει να πάει για ύπνο...
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    3. Γλαύκη, έχει ήδη κανονιστεί μια συνάντηση ...κορυφής τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Οι κορυφαίοι 3 Έλληνες μπλόγκερς θα συναντηθούμε στο σπίτι της Μαρίας. Θα πάει το γέλιο σύννεφο!!!
      Σκεφτήκαμε για καφενεδάκι αλλά επειδή προβλέπεται να μας μαζέψει η κλούβα, είπαμε να πάμε κάπου πιο ήσυχα.
      Μακάρι να μπορούσες να είσαι κι εσύ. Με ελάχιστα ταχύρρυθμα μαθήματα θα στήναμε και το δικό σου μπλογκ, να πάψεις να είσαι άστεγη αυτές τις κρύες μέρες! :)))
      Καλό σου βράδυ...

      Διαγραφή
    4. Και θα λείπω εγώ;;;;;;;;;; Πώς θα το αντέξετε;;;;;;

      σνιφ σνιφ!

      Διαγραφή
    5. Με μπόλικο τσίπουρο μέχρι εξάντλησης.
      Και επειδή είσαι του κρασιού θα ανοίξουμε και ένα μπουκάλι κόκκινο για σένα.

      Διαγραφή
    6. Τρεις κορυφαίοι;;; Ποιος είναι ο τρίτος μπλόγκερ;;;
      Μη μου πεις ότι θα ΄ναι και η σταρ των μπλόγκερς (βλέπε Πετρουλίνι);;;
      Από αστείο θα γίνει αληθινό!!!
      Τι μου λες τώρα;;;
      Με πολύ μεγάλη μου χαρά, φυσικά!!! Το συζητάς;;;
      Όμως, που θα πάω απρόσκλητη, καλέ, σε ξένο σπίτι;;;
      Πάλι κατάληψη θα κάνω; Μου έχει βγει ήδη το όνομα!!!
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    7. Έπεσες διάνα.
      Πες μου ότι θα έρθεις!

      Διαγραφή
    8. Θα το ήθελα πολύ, όμως θα πρέπει να δέχεται πρώτα απ' όλα η οικοδέσποινα! Δεν είσαι εσύ, καλέ, ο οικοδεσπότης, για να προσκαλείς!
      Αν βγαίναμε έξω, θα ήταν διαφορετικά.
      Για πότε λέτε;
      (Μήπως πρέπει τα υπόλοιπα να τα πούμε μέσω mail; Πολλή φόρα πήραμε!)
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    9. Αυτό λέω κι εγώ.
      Το μέιλ είναι δεξιά, πάνω από τη φάτσα μου.
      Περιμένω νέα.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  5. νομιζω οτι ειναι ο πρωτος που θελησε να επιστρεψει τα κλοπιμαια…θα τα παρουμε λες η ειμαστε υπερανω χρηματων;αληθεια με 16 εκ ποσοι αστεγοι ταιζονται; η ποσες βουλευτικες τσεπες γεμιζουν; θεμα οπτικης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέκαθεν ήμασταν υπεράνω. Ως λαός με φράγκα και κατανόηση ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με πενταροδεκάρες.
      Είδες να μπήκε στα Ταμεία έστω και ένα κέρμα από τη λίστα Λαγκάρντ;
      Από αυτούς που έβγαλαν δισεκατομμύρια στην Ελβετία τους πρώτους μήνες της κρίσης;
      Από τους 1.000 που αγόρασαν διαμερίσματα στην πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου;
      Από τους 25.000 μεγαλοφοροφυγάδες;
      Λεφτά υπάρχουν. Και τα έχουμε εμείς. Διότι μερικοί εξ ημών δεν τα φάγαμε (όλα). Τα έχουμε ακόμη και πρέπει να τα επιστρέψουμε στη μαμά πατρίδα.
      Αμέ!

      Διαγραφή
  6. Άντε, βρε ακυβέρνητε, να πάμε παρακάτω!!!
    Τι τα θέλουμε;
    Λειτουργούν πλέον απροκάλυπτα με τα πάντα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους!!!
    Υποτιμούν εντελώς τη νοημοσύνη μας, σε όσους έστω δεν είναι υποβαθμισμένη, γνωρίζοντας ότι το αντιλαμβανόμαστε και παραμένουμε σε αφασία... Αυτό είναι που με τρελαίνει, όταν το σκέφτομαι!!!
    Είναι όπως ο αιχμάλωτος που τον φτύνουν στο πρόσωπο και δεν μπορεί να κουνηθεί, γιατί αν το τολμήσει, ξέρει ότι θα ΄ρθει το τέλος του (με όποιο τρόπο)!!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ξεφράκαρε λίγο το κλούβιο μου να πάω παρακάτω.
      Λέω κάπου κάπου να τους χώνω κανα …στολισμό.
      Μπορεί να προκαλώ ταραχή και στους άλλους, αλλά μου έχει λείψει.
      Λειτουργεί σα σφουγγάρι στο μαυροπίνακα.
      Όχι πως έτσι τα ξεχνάω, απλά δεν θέλω να τα βλέπω.

      Διαγραφή
  7. Επειδή, μέρες που 'ναι, μ' έχει πιάσει μια αγάπη για τον συνάνθρωπο, αφιερώνω σε όλους αυτούς που αναφέρεις την παρακάτω κάρτα, με την ελπίδα (και παράκληση μαζί) να τους στείλει κι αυτούς ο Αϊ-Βασίλης ένα τέτοιο δώρο κατακέφαλα!
    http://www.youtube.com/watch?v=LyzJ4InbTvU

    Χρόνια πολλά Ακυβέρνητε! Πιείτε κι ένα τσιπουράκι για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο το δωράκι σου. Ονειρεύομαι την ημέρα που θα αρχίσει να βρέχει αμόνια πάνω από τη Βουλή.
      Θα τιμήσουμε δεόντως το τσίπουρο και θα σου αφιερώσουμε μερικούς 'γύρους'.
      (έχεις mail)
      Καλημέρα.

      Διαγραφή