Σελίδες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Δεν σταματάει η Δημοκρατία



Αναπτύσσεται η περίεργη θεωρία πως όποιος ψηφίζει χ.α. δεν είναι κατ’ ανάγκη φασίστας, δεν ταυτίζεται με τις εγκληματικές της πρακτικές, οι λόγοι που τον οδήγησαν σ’ αυτή του την επιλογή ήταν η ανεργία, η φτώχεια, η αγανάκτηση κατά του πολιτικού κατεστημένου. Θεωρία που δεν βασίζεται πουθενά, όταν μάλιστα αποδεικνύεται δημοσκοπικά πως η εγκληματική αυτή οργάνωση ανεβάζει (ή ανέβαζε) συνεχώς τα ποσοστά της. Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια των υπολοίπων κομμάτων (κυρίως της ΝΔ) να περιμαζέψει αυτούς που θα ψάξουν αλλού κομματική στέγη!

Τι είναι τελικά αυτό που ωθούσε το νεοναζιστικό καρκίνωμα συνεχώς προς τα πάνω; Τι είναι αυτό που το έφερνε (δημοσκοπικά πάντα) να αποκτά 1 εκατ. ψηφοφόρους; Θέλουμε να συμφωνήσουμε πως η μνημονιακή πολιτική της τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης στέλνει ολοένα και περισσότερους στα σπήλαια του νεοναζισμού; Υπάρχει καμιά εξήγηση γιατί δεν τους στέλνει σε άλλα κόμματα, ή στο λευκό και την αποχή; 
Η θεωρία πως η φτώχεια θολώνει το μυαλό και το κάνει να ξεχνάει την Ιστορία και να στρέφεται προς τον παραλογισμό του εθνικοσοσιαλισμού – φασισμού έχει χοντρά κενά. Δηλαδή, με μια υπερ-απλουστευμένη λογική, όποιος χάνει τη δουλειά του γίνεται μαλάκας και καταλήγει χρυσαυγήτης; Μ’ αυτό το περίεργο σκεπτικό τούς βλέπω κυβέρνηση!
Η εγκεφαλική βλάβη προϋπήρχε, απλά η Δημοκρατία ήταν καλή τις περιόδους που σκορπούσε χρήμα.

Οι δημοσιογράφοι εσχάτως σκαλίζουν τα αρχεία τους ψάχνοντας παλαιότερες υποθέσεις. Τρέχουν στις γειτονιές να πάρουν συνεντεύξεις από αλλοδαπούς που κακοποιήθηκαν από τα τάγματα των νεοναζί για να γεμίσουν τα δελτία των 8. 
Από τα τηλεπαράθυρα παρελαύνει το σωματείο των έμμισθων αστείων για να μηρυκάζει τις σαχλοθεωρίες του. Ούτε και στο θέμα της χ.α. δεν μπορούν να ομονοήσουν. Η κάθε πικραμένη φιγούρα του καραγκιοζοπαίχτη αρχηγού του, βρίσκει ακόμη και σε αυτό το θέμα διαφορές με τους άλλους. Διότι σε αυτόν τον τόπο είναι «επικίνδυνη» η οιαδήποτε ταύτιση, ακόμη και στα αυτονόητα.
Σύμφωνα με τη γνωστή Σαμαροβενιζελικής έμπνευσης θεωρία ο Τσίπρας και ο Καμμένος καταγγέλλουν το μνημόνιο, συνεπώς αυτοί οι δύο ταυτίζονται! Συνεχίζοντας την ίδια κουβέντα αφού ο Σαμαροβενιζέλος και ο Μιχαλολιάκος καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μπορώ κι εγώ να τους ταυτίζω; 

“Δεν υπάρχει καλή και κακή βία”, λέει η δεξιά κασέτα, σε μια προσπάθεια να εξομοιώσει τις κλωτσοπατινάδες των ΜΑΤατζήδων με τους κατοίκους στην Κερατέα που εξεγέρθηκαν για τον ΧΥΤΑ, τους κατοίκους της Ιερισσού που αγωνίζονται για το φυσικό περιβάλλον και τις ζωές τους (και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση!!!!!),  ή τις ενίοτε φραστικές ‘επιθέσεις’ (χαχα!) των Συριζαίων, με τα ματσούκια και το αίμα που σκορπίζουν γύρω τους οι κακοποιοί της χ.α.
‘Φραστικές επιθέσεις’. Ένας ακόμη ηλίθιος όρος επικοινωνιακού τύπου που εφηύραν κάτι απίθανοι για να τσουβαλιάζουν τα πάντα. Ασφαλώς και σε μια Δημοκρατία δεν πρέπει να ασκείται βία. Όταν όμως ο άλλος εγκληματεί με πράξεις και αποφάσεις του, ας πάει στον εξομολόγο του να ζητήσει συγχώρεση και να μην περιμένει επιείκεια από έναν λαό που πονάει.

“Δεν καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται”, λένε οι Συριζαίοι ρίχνοντας νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης. Δεν ξέρω τι εννοούν, ίσως να μη γνωρίζουν ακριβώς και οι ίδιοι, όμως άλλο που δεν θέλουν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές για να αμολήσουν προκάτ κοτσάνες.


Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο ίντερνετ το κατηγορητήριο (ή το «κατηγορητήριο», ποιος μπορεί να είναι σίγουρος;) κατά του αρχηγού, βουλευτών και στελεχών της χ.α. Διαβάζοντάς το (π.χ. εδώ) ο αναγνώστης θα βάλει τα γέλια και τα κλάματα μαζί, θεωρώντας το από απίστευτα εγκληματικό έως τραγικά αστείο. Αν δεν είναι μία από τις πολλές μούφες που κατακλύζουν το διαδίκτυο, αν πρόκειται όντως για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον αρχηγό και την υπόλοιπη πυραμίδα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, είναι απίστευτο το πως κακοποιά στοιχεία που κουβαλάνε στις πλάτες τους ολόκληρο τον ποινικό κώδικα, βρέθηκαν στο Κοινοβούλιο. Και είναι ακόμη πιο απίστευτο το γεγονός ό,τι μερικοί εξ’ αυτών αφέθησαν, έστω και προσωρινά, ελεύθεροι.
Ο τραμπούκος κλαρινογαμπρός κλώτσησε δημοσιογράφους και πέταξε κάμερες, όχι μόνο επειδή είναι διανοητικά καθυστερημένο, αλλά και για να δείξει στα υπόλοιπα χρυσαυγήτικα πως πρέπει να αντιλαμβάνονται τη νομιμότητα. Αμφιβάλει κανείς πως αν δεν είχε βουλευτική ασυλία, θα του είχαν φέρει 15 κάμερες στο κεφάλι;

Ασφαλώς, μέσα από τη Βουλή βρέθηκαν πριν από αυτούς και άλλοι εγκληματίες. Και ορισμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη. Μόνο που όλοι αυτοί εγκλημάτησαν αφού πρώτα έγιναν βουλευτές και απέκτησαν την ασυλία. Οι χρυσαυγήτες πρώτα εγκλημάτησαν και μετά έσπευσαν να γίνουν βουλευτές για να περιφέρονται ανενόχλητοι!
Πολύ θα το ‘θελα κάποιος παπαγάλος με μικρόφωνο να ξεχάσει για λίγο τη μητρική του γλώσσα και να ρωτήσει τον μέγιστο συνταγματολόγο μας, μόνιμο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μόνιμο υπουργό Βενιζέλο, πως αισθάνεται που με την δικής του έμπνευσης γαμωασυλία το κασιδιάρικο απειλεί, κλωτσάει και φτύνει.

Δεν χωρούν πανηγυρισμοί για την κάμψη, την ‘βουτιά’, την πτώση των ποσοστών της χ.α. Ασφαλώς δείχνει μια τάση του εκλογικού σώματος (του πλέον ηλιθιοδέστερου τμήματός του). Και αν είναι ευκαιριακή; Αν πρόκειται για συγκυρία; Είναι πολύ πρόωρο να θεωρούμε πως πρόκειται αυτή η τάση να παγιωθεί.
Η χ.α. στις βουλευτικές εκλογές του 2009 είχε πάρει σκάρτους 20.000 ψήφους και 0,3%. Μετά από 2,5 χρόνια (Μάιος 2012) έφτασε τις 440.000 και 7%, πριν από 2 βδομάδες την ανέβαζαν στο 14% και οι προχθεσινές δημοσκοπήσεις την κατεβάζουν στο 8%. Πρόκειται λοιπόν για πολιτικό ασανσέρ με μη προβλέψιμη εξέλιξη.

Ο ελληνικός λαός, μονίμως ξεχασιάρης, έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ό,τι λειτουργεί με το θυμικό. Αν και όποτε ανακάμψει η χώρα από τη συνεχιζόμενη κρίση, γίνουν επενδύσεις, υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, μειωθεί η ανεργία/φτώχεια, ξαναρχίσουν τα ρουσφέτια, οι διορισμοί και οι υπόλοιπες ελληνικές …‘συνήθειες’, ο Έλληνας θα αισθανθεί και πάλι μικρο-αστός και τότε ίσως να ξανα-ενισχυθούν τα καθεστωτικά κόμματα (όχι βέβαια με τη σημερινή τους μορφή και τα ίδια ονόματα) και να έχουμε μία από τα ίδια για τα επόμενα 40 χρόνια. 
Και τότε θα ξανάρθει μια νέα χ.α. για να "ξαναβάλει" (!!!) τα πράγματα στη ...θέση τους;;;

Τρομάρα σου ελληναρά μου! Ακόμη και το μικρό-κάτι σε βολεύει!
Αν δεν θες να ξαναζήσεις τα ίδια, μάθε πως ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι  διαρκής αγώνας. 
Η Ιστορία στο διδάσκει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εσύ αρνείσαι να το καταλάβεις...



17 σχόλια:

  1. Ο φασισμός προϋπήρχε στην ελληνική κοινωνία. Δε γεννήθηκε ξαφνικά με την κρίση. Υπέβοσκε κάτω από το γκλάμουρ, το ώπα, το "δε βαριέσαι, εμείς να περνάμε καλά", "τους μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές και μας χαλάνε την αισθητική", την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων, των ψυχικά άρρωστων, του καπάτσου Ελληνάρα με το ένδοξο παρελθόν...σκόρπιες κουβέντες του αέρα στα καφενεία, στη λαΪκή, στις παρέες, στην τηλεόραση....και μας έπιασε στον ύπνο, Πέτρο! Κι αυτό το λέω ως αυτοκριτική! Τ' άκουγα, τα 'βλεπα και δεν απαντούσα δεόντως!
    Τώρα που γκρεμίστηκε η επίπλαστη ευμάρειά μας, ξεγυμνωθήκαμε όλοι...μα ποιος τολμά να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη;
    Η ΧΑ με το χοντροκομμένο λαϊκισμό και τον "τσαμπουκά" της βρήκε πρόσφορο έδαφος σε μια αγράμματη, ξενοφοβική και φασίζουσα κοινωνία. Ήταν η εύκολη λύση...και για το σύστημα και για τον μικροαστό Έλληνα. Και δε νομίζω ότι τελειώσαμε ακόμη μαζί τους. Σε κάποιους συμφέρει η θεωρία των δύο άκρων.
    Ουφ! Σεκλετίστηκα τώρα!
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ξέχασα! Ένα τραγουδάκι με το οποίο ξετρελαίνεται ο γιος μου (για να ξεκινήσουμε δυνατά!):
      http://www.youtube.com/watch?v=VrFRMakeL1w

      Διαγραφή
    2. Το θέμα, Σοφία, είναι τι πολιτισμό κουβαλάει ο καθένας μέσα του. Τι φαντάζεται ως Δημοκρατία, τι εννοεί όταν αναφέρεται στη Δικαιοσύνη, ποιες αρχές και ποιές αξίες τον χαρακτηρίζουν και τον ακολουθούν.
      Την εποχή (κάπου 30 χρόνια, δεν είναι και λίγα!) που ο «καπάτσος» έκανε τις …δουλειές του, θεωρείτο τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου αυτός που δεν ακολουθούσε το ρεύμα. Όποιος δεν έχτιζε αυθαίρετο, δεν έγλυφε για να σβήνει κλήσεις, δεν γέμιζε λουλούδια τις πίστες, δεν άλλαζε κάθε 2-3 χρόνια αυτοκίνητο, δεν παρίστανε κάτι που δεν ήταν, αλλά καθόταν σπίτι του και ζούσε με όσα έβγαζε, χωρίς δάνεια και κάρτες, ήταν η τρίχα στο ζυμάρι.
      Για έναν ακατανόητο σ’ εμένα λόγο, σ’ αυτούς που όψιμα ανακάλυψαν τη χ.α. (δεν αναφέρομαι στους νοσταλγούς της χούντας που την υποστήριζαν σε όλη τους τη ζωή) και θέλουν να …τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα που τους κατάστρεψε (έτσι λένε), μάλλον τους έλειψε ο μικροαστισμός και η ψιλοκονόμα. Θεωρούν πως με τις αλήτικες συμπεριφορές αυτών των τραμπούκων, μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αρχίσει η οικονομική τους άνοδος. Τώρα, τσατσιλίκι λέγεται αυτό, μπραβιλίκι λέγεται, δεν έχει σημασία, το μεροκάματο να βγαίνει.
      Όταν ο Σαμαροβενιζέλος αναπτύσσει …θεωρίες, μιλάμε για τη δημοκρατία στα καλύτερά της.
      (ο Τζίμης πάντα επίκαιρος)
      Καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  2. Δεν με εξοργίζει κανένα πιθηκοειδές που βρίσκεται ακόμα στο νηπιακό στάδιο: "φτύνω, κλωτσάω και λέω τα πρώτα μου φωνήεντα". Κατανοώ ότι γι αυτή την κατηγορία ανθρωποειδών, το μέγιστο επίτευγμά τους είναι να στηρίζονται και να περπατάνε στα δύο άκρα τους.
    Θλίβομαι μόνο με τους υποστηρικτές αυτής της "φυλής".
    Ιδίως όταν αυτοί είναι ηλικιωμένοι, που έχουν βιώσει κατοχή και έχουν χάσει γονείς και συγγενείς απ' το ναζιστικό θηρίο. Ή νέα παιδιά, που αντί να στήνουν νέες αντιλήψεις και να οργώνουν νέα χωράφια σκέψης με τις ιδέες τους, αναλώνονται στο "ΟΥΓΚ"... Καταδικασμένοι να μπουσουλάνε αιωνίως στα τέσσερα.

    Συγχαρητήρια για το κείμενό σου Πέτρο. Όσο χαμηλόφωνο ταιριάζει κι όσο αφυπνιστικό επιβάλλεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πόσοι είναι αυτοί επιτέλους βρε Μαρία; Είναι δυνατόν να γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Μπορείς να πιστέψεις στις δημοσκοπήσεις; Η μόνη λογική εξήγηση είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει πλέον αηδιάσει και στρέφεται στο τίποτα και την αποχή. Οπότε μοιραία η χ.α. ανεβάζει συνεχώς ποσοστά (χωρίς να κερδίζει νέους ψήφους).

      Συνέχεια τώρα τελευταία ασχολούμαστε με δαύτους.
      Λες και έχουν πάψει για πάντα να υπάρχουν αξιόλογα θέματα.
      Πολύ φοβάμαι πως ακόμη και αν φύγουν, πρόλαβαν και μας έκαναν πολύ κακό. Ελπίζω όχι ανεπανόρθωτο.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Σου θυμίζω ότι υπάρχουν ακόμα χουντικοί, βασιλικοί και ρετάλια από Καρατζαφέρη και λοιπά αποβράσματα... Αν βάλεις και τους επωφελούμενους από συσσίτια και λοιπές αηδίες, να'το το ποσοστό.

      Διαγραφή
    3. Έρχεται, λέει, ο γιός του τέως για να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα.
      Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, είπαν οι λύκοι να αφήσουν τα Λονδίνα και να αρχίσουν τις βόλτες στην Αθήνα της κρίσης.
      Με τόσο αλτσχάιμερ που μαστίζει την ελληνική κοινωνία ώστε να ξεχνάει τα εγκλήματα της χούντας και των ναζί, θεώρησαν πως και οι τέως κάπου θα χωρέσουν.

      Πάντως εμένα αυτό μου ακούγεται ως “αναγνωριστική πτήση” για να τσεκάρουν πόσοι τους ακολουθούν ακόμη και τι απήχηση μπορούν να έχουν. Και αν τους βγαίνουν τα νούμερα θα κατεβάσουν και κόμμα.
      Από μια μεριά «καλό» είναι αυτό, θα κόψουν ποσοστά από τη συμμορία των τραμπούκων!

      Διαγραφή
    4. Πάρε και μια σακούλα για τον εμετό και δες κι αυτό:

      http://www.iefimerida.gr/news/124550/%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%E2%80%93-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BD

      Κι ετοιμαστείτε και για τον έτερο "σωτήρα"Κωστάκη... Προφανώς και κάτι στήνεται από παντού κι εμείς στη μέση ψάχνουμε έξοδο κινδύνου, αλλά προς το παρόν βλέπουμε μόνο τον κίνδυνο....

      Διαγραφή
    5. Πόσες φορές έχω πει ό,τι οσονούπω θα αναστήσουν τον ακαταλληλότερο;
      Ούτε Βαλτοπέδι υπήρξε, ούτε Ζίμενς, το ξεπούλημα του λιμανιού ονομάστηκε στρατηγική επένδυση, τον έριξαν οι Αμερικανοί λόγω αγωγού και άλλα φαιδρά.

      Δε με λες, πότε θα μάθεις την παραπομπή σε λινκ;
      Θα στο στείλω mail και ελπίζω να...

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς Πέτρο, η ΧΑ, με αφορμή την πτώχευση, έχει εξαπολύσει έναν τεράστιο αγώνα ο οποίος συνεχώς κλιμακώνεται.
    Έχει διεισδύσει παντού. Ακόμη και σε οινωνικά στρώματα και αντιλήψεις που δεν είχαν μέχρι πρότινος καμία σχέση με το φασισμό.

    Στο ερώτημα "γιατί δεν πάνε π.χ. προς τα αριστερά οι απελπισμένοι", θα απαντήσω πως ένα μέρος τους πηγαίνει προς την αριστερά, αλλά ένα άλλο αναλόγου μεγέθους μέρος τους πηγαίνει προς τη ΧΑ.
    Διότι αφενός ο λαϊκιστικός λόγος είναι το κατεξοχήν προνομιακό πεδίο για τον φασισμό, αφού ποσφέρει εύκολες δήθεν λύσεις και απαντήσεις και αφετέρου διότι η αριστερά είναι πολύ ελιτίστικης νοοτροπίας και δείχνει να είναι στον κόσμο της.
    Το δεύτερο, αν δε βαριέσαι, το εξηγώ εκτενέστερα στο σημερινό κείμενό μου.

    Έχω απογοητευτεί από τυς πάντες και τα πάντα.
    Να μας τα λέει όλα τόσο κατάμουτρα η ιστορία κι εμείς "σαν παλιάτσος να σκοντάφτουμε πάνω στο ίδιο θηρίο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, τους έχει ικανούς να δώσουν …αγώνες; Παρακολουθείς τις φάτσες τους και τις συμπεριφορές τους και απορείς με το θέαμα. Είναι δυνατόν τόση χυδαιότητα να παραμένει ατιμώρητη και να κάνει κουμάντο; Είναι δυνατόν τόσο γρήγορα να υποκατέστησε την έστω κολοβή δημοκρατία μας μια χούφτα αγράμματων μπράβων και πληρωμένων δολοφόνων;
      Στο σημερινό σου άρθρο απάντησα με «σεντόνι» και κατέγραψα την πλήρη διαφωνία μου. Και απ’ όσο μπόρεσα να διαβάσω από τα υπόλοιπα σχόλια δεν ήμουν ο μόνος.
      Στο λέω και από εδώ: δεν θα ήθελα με τίποτα η Αριστερά να αλλάξει την ατζέντα της για να γίνει πιο δελεαστική σε μερικές χιλιάδες μαλάκες. Τότε ας υιοθετήσει της ΝΔ που έχει και μεγαλύτερο ποσοστό. Τέτοια θα λέμε;
      Η Αριστερά απευθύνεται σε όλους. Αν σε κάποιους δεν αρέσει ο λόγος της ας πάνε να κολυμπήσουν και να φάνε τα σκατά της χ.α. Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και άλλες επιλογές. Κι όμως, προτιμούν το νεοναζισμό.
      Τους σιχαίνομαι!
      Γιατί αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια, η χ.α. ευθύνεται για την από δω και κάτω!

      Διαγραφή
  4. Βρε, πλήρωσε για τις αμαρτίες του ο "κοινός εγκληματίας" Λάκης Γαβαλάς;;; Τι μας ζαλίζεις τώρα ρε άνθρωπε με περιττές "λεπτομέρειες" και μας βγάζεις από τον λήθαργο της κατάντιας;; Ή μήπως από την κατάντια του λήθαργου;; Τεσπα! (και το' λεγα η κακούργα... χωρίς την άρση ασυλίας τους πέφτει χοντρό δούλεμα παιδιά, αλλά δεν με ακούγατε...και τώρα είναι τα πιθηκοειδή απέξω και κλωτσάνε ότι βρουν μπροστά τους) Ασχέτως όλων, είμαι τυχερή που "έπεσα" επάνω σε κάτι Πέτρους και σε κάτι Μαζεστίξ και γράφουν έτσι μαγικά κι εγώ τους διαβάζω και τους θαυμάζω απεριόριστα.... Φιλάκι! χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άρση της ασυλίας, καλώς ή κακώς, περνάει από τη Βουλή. Πάντως, και που προφυλακίστηκαν 3 από τα καθάρματα, χωρίς να έχει γίνει άρση της ασυλίας τους, αυτό κάτι λέει.
      Η σκόνη σιγά σιγά κατακάθεται. Δεν χρειάζεται, τα ‘χουμε ξαναπεί, ούτε ταρατατζούμ, ούτε μιζέρια. Υπομονή χρειάζεται.
      Πιστεύω ότι έχουν γίνει γνωστά ελάχιστα μέχρι τώρα. Έχω την εντύπωση πως η Δικαιοσύνη έχει πολλά ακόμη στοιχεία στα χέρια της και τα κρατάει για το τέλος.

      Διαγραφή
  5. Το ότι σταμάτησαν πολλοί να πιάνουν πρώτο τραπέζι πίστα και να καταθέτουν το μισθό ενός εργάτη σε λελουδικό (λόγω κρίσης) δε σημαίνει πως άλλαξε ο Έλληνας! Πολλές οι εξαιρέσεις μα οι περισσότεροι έχουν μυαλό πιθήκου ( και αχ δεν μου φταίνε τα έρμα τα ζωάκια) μηδέν πολιτισμό κι ας μη μιλήσουμε για παιδεία!
    Ειλικρινά βλέποντας σήμερα στην πλατεία τους νέους με έναν φραπέ στο χέρι, ακούγοντας τους διπλανούς μου να μιλούν για αυτοκίνητα, γκόμενες και ποδόσφαιρο αναρωτιέμαι πού είναι τα νιάτα τα οποία αποκαλούμε και ελπίδα αυτού του τόπου!
    Νομίζω ότι αν δεν ζεις στην επαρχία δεν μπορείς να φανταστείς το μέγεθος της αμορφωσιάς!
    Περιμένουμε αυτοί να ψηφίσουν με τη σκέψη τους στη δημοκρατία;
    Τρομάζω γνωρίζοντας από πηγές ότι η Χρυσή αυγή είναι δεύτερη δύναμη στον νομό Ηλείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Έλληνας άλλαξε Αριστέα. ΑΥΤΟ που περιγράφεις είναι ο Ελληναράς και συμφωνούμε όλοι πως αυτός δεν θα αλλάξει ποτέ.
      Περνάω κι εγώ από μπροστά από καφετέριες και τους βλέπω να περιμένουν όρθιοι μέχρι να αδειάσει τραπέζι! Γυρίζω κανα Σάββατο αργά στο σπίτι και βλέπω τα αυτοκίνητα στο κοντινό σκυλάδικο να έχουν γεμίσει και τα δύο πεζοδρόμια.

      Δεν υπάρχει πλέον αμορφωσιά, με την κυριολεκτική απόδοση του όρου. Πριν 45 χρόνια που δέσποζε η χούντα, τότε ναι, υπήρχαν πολλοί αγράμματοι. Όμως αυτοί δεν έσκυψαν το κεφάλι. Άκουγαν κρυφά Θεοδωράκη και έψαχναν να μάθουν τι είπε η Μελίνα από το εξωτερικό για να παίρνουν θάρρος.
      Στις μέρες μας παραμένει «αγράμματος» αυτός που δεν θέλει να μάθει «γράμματα».

      Μην είσαι καθόλου σίγουρη για τα ποσοστά της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Έχω την εντύπωση πως την «φουσκώνουν» για να αποδυναμώσουν μια αριστερή προοπτική.

      Διαγραφή
  6. Δε βλέπω να ξεμπερδεύομε εύκολα με τη Χρυσή Αυγή... Παρά τον καταιγισμό των αποκαλύψεων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, όπως γράφεις και συ, η Χ.Α. αντέχει! Κατά τη γνώμη μου ο φασισμός, με τις ποικίλες μορφές του, είναι διάχυτος στην ελληνική κοινωνία και σε καιρούς βαθύτατης πολιτικής και οικονομικής κρίσης βρίσκει πολιτική έκφραση σε τέτοια φασιστικά πολιτικά μορφώματα... Πέρα από τα προβλήματα που γέννησαν τα βάρβαρα μνημόνια, κύρια αιτία κατά τη γνώμη μου είναι η "αγραμματοσύνη" του Έλληνα, με την έννοια της έλειψης παιδείας και πολιτισμού... Από παιδεία πάσχουμε και πολύ φοβάμαι ότι μόνο με τις διώξεις και τις φυλακίσεις δεν ξεμπερδεύεις με τα χρυσάβγουλα, άσε που όλη αυτή η Χρυσαυγιάδα μπορεί και να γυρίσει μπούμερανγκ... Μακάρι να διαψευτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά (θέλω να) πιστεύω πως θα ξεβρομίσει ο τόπος από τη χ.α. Όσο και αν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μαλάκες που εξακολουθούν να στηρίζουν δολοφόνους, δεν θα αργήσει η ώρα (αν τους “δέσει” το κατηγορητήριο) που αυτό το κόμμα θα διαλυθεί με απόφαση της Δικαιοσύνης.
      Ασφαλώς και θα συνεχίσει να υπάρχει ο φασισμός εις τους αιώνας των αιώνων. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή … Είτε οι φασίστες – τραμπούκοι – ηλίθιοι θα χωθούν στις τρύπες τους, είτε θα κατευθυνθούν σε άλλα όμορα κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ), είτε θα ανακάμψουν και θα επιστρέψουν με νέο όνομα, σημαία, πρακτικές και κυρίως πρόσωπα.
      Οι συγκεκριμένοι ηγετίσκοι - στο βαθμό που η Δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη - θα βρεθούν σε μπουντρούμια. Και όταν κάποτε αφεθούν ελεύθεροι θα παρακολουθείται και το που πάνε για κατούρημα.
      Ενδέχεται λοιπόν να επιστρέψουν όχι τόσο (κουραδό)“μάγκες”, όπως μας έχουν συνηθίσει, αλλά υπό κοινοβουλευτικό προσωπείο για να ξαναμαζέψουν τους πρόθυμους-ηλίθιους οπαδούς τους.

      Διαγραφή