Σελίδες

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μας κάνουν πλάκα. Εμείς γιατί δεν γελάμε;



Οι ανεκδιήγητοι κυβερνητικοί ξεφτίλες χτύπησαν για μια ακόμη φορά. Στο (άσχετο) νομοσχέδιο “Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις” που έφεραν προς ψήφιση στις 28 Φεβρουαρίου, είχαν συμπεριλάβει διάταξη σύμφωνα με την οποία θα χαριζόταν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων σε όσους έκαναν συμπληρωματική φορολογική δήλωση για εισοδήματα αποκτηθέντα πριν το 2007.

Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι 2059 (+4 ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου) της «λίστας Λαγκάρντ»! Όποιος κατάλαβε τους λόγους που έφεραν τη συγκεκριμένη διάταξη κερδίζει θέση στην πρώτη σειρά στο Ζάππειο Νο 12, όταν Σαμαροβενιζελοκουβέληδες θα εξηγούν πως ο επόμενος πρωθυπουργός έπρεπε να διαπραγματευτεί σκληρότερα τους όρους του μνημονίου Νο 44.

Πάντως, γουστάρω μπίζνα!
Τα έβγαλες μαύρα, δεν τα δήλωσες, δεν φορολογήθηκες, οι γαμημένοι νόμοι σού επέτρεψαν να τα στείλεις σε ελβετικά μπαούλα χωρίς να ελέγχεται η προέλευσή τους και τώρα που έχουν καταρρεύσει τα πάντα στη χώρα καλείσαι να τα δηλώσεις γλιτώνοντας φόρους και πρόστιμα κατά 80%.

Για τούτη την παπάρα, ποιος κερατάς πρέπει να διωχθεί για απιστία και παράβαση καθήκοντος; Ποιος πρέπει να καθίσει στο σκαμνί για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Να το περάσουμε και αυτό στο ντούκου επειδή μπήκαν στη ψειρού οι δύο ατσαλάκωτοι εκ Θεσσαλονίκης; Όχι δα!

Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ. Οι μαλάκες/αλήτες που (νομίζουν πως) κυβερνούν το ’χουν πιο εύκολο να πηδάνε από το πρωί ως το βράδυ τους ίδιους και τους ίδιους, παρά να βάλουν χέρι στα λαμόγια της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ αυτού του έρμου τόπου.

Με βάση τον ισχύοντα νόμο, όταν αποκαλύπτονται μη δηλωθέντα ποσά τα οποία δεν συνάδουν με τα εισοδήματα και το φορολογικό προφίλ του φορολογούμενου, ο πρόσθετος φόρος φτάνει το 45%!

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα (που το είδα αλλού) και είναι πλήρως κατατοπιστικό: ένας φορολογούμενος που το 2005 απέκρυψε εισόδημα ύψους 1 εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο έως και 450.000 ευρώ καθώς και προσαυξήσεις (για τα έτη 2005 έως 2012 που απέκρυψε το εισόδημα) ύψους 432.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 882.000 ευρώ. 

Η αποκάλυψη της ξεφτίλας πρωτοδημοσιεύτηκε στο Capital.gr, και μπράβο τους.
Από το Capital.gr: Η ακριβής προτεινόμενη διάταξη στο άρθρο 39 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου είναι: “Στην περίπτωση αυτήν οι προβλεπόμενες κατά φορολογικό αντικείμενο προσαυξήσεις ή πρόστιμα μειώνονται στο 1/5 για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα”.

Ήδη τροποποίησαν τον κωλονόμο τους που τώρα φτάνει μέχρι το άρθρο 35.

Ο στούρνος (λέει) αποφάσισε να αποσύρει τη διάταξη για να μη ξεσηκωθεί γενική κατακραυγή.
Ρε άει στο διάολο!
Συγκινήθηκα και θα κλάψω!

Πότε καταλάβατε ότι θα γίνει χαμός και την αποσύρατε; Πριν την φτιάξετε, αφού την καταθέσατε, ή επειδή αποκαλύφθηκε; Η τρόικα (αυτό κι αν είναι γελοίο) σας διέταξε να την αποσύρετε στα πλαίσια της …ισονομίας!!!
Κοίτα φίλε μου να δεις που η τρόικα ανακηρύσσεται προστάτης της ελληνικής δημοκρατίας!

ΥΓ: Στη λίστα Λαγκάρντ φιγουράρει και το όνομα του Συμεών Σικιαρίδη, συζύγου της ξαδέλφης Παπακωνσταντίνου.  Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Σικιαρίδης είχε συνεργαστεί με το στούρνο στο παρελθόν, όταν αμφότεροι ήσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Emporiki Venture Capital.
Μπα, μάλλον τυχαίο θα ‘ναι…



2 σχόλια:

  1. Μαθημένοι τόσα χρόνια στις "περαιώσεις" που όλο δεσμεύονται ότι δε θα ξανακάνουν κι όλο τις ξανακάνουν, είπε κι ο Στούρνος να κάνει κι αυτός μια βαρβάτη "περαίωση" για τα "φιλαράκια" του... Δεν έχουν το Θεό τους, εξοργείζεσαι, "μαλλιοτραβιέσαι", σκυλοβρίζεις, με τη ξετσιπωσιά και την αναισχυντία τους, κι εύχεσαι να πάνε μια ώρα αρχίτερα στον αγύριστο... Μόνο που δεν αρκούν οι ευχές... Τι άλλο περιμένουμε να τους "πάρουμε με τις πέτρες"!
    Βρωμάει πολύ αυτή η υπόθεση με τη σχέση Σικιαρίδη- Στούρνου, αλλά σίγουρα θα τη φάει το μαύρο το σκοτάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στούρνος κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται. Όπως και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Ήθελα να'ξερα, εκείνοι οι ψευτοαριστεροί διάβασαν καθόλου τι θα ψήφιζαν ή κάθε φορά θα περιμένουν ένα Capital.gr να τους ξεστραβώνει;
      Όπως είχε πει παλιότερα μια ψυχή "τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται βάσει νόμου".

      ΥΓ: Αυτό που πάντα μου "άρεσε" στην Ελλάδα είναι που διαθέτουμε μια κάστα ξεπουλημένων καραγκιόζηδων που κάνουν για όλες τις δουλειές. Δες την υπόθεση με τον Μέργο, τον Αθανασόπουλο και τον Ευσταθόπουλο. Έχωσαν μέσα τη ΔΕΗ καμια 100στή εκατομμύρια (μίζα είπες;) αλλά τους βρήκαν δουλειές και οι επόμενες κυβερνήσεις. Αλήθεια, η χώρα δεν διαθέτει άλλους οικονομολόγους/τεχνοκράτες/επιστήμονες; Οι ίδιοι και οι ίδιοι κάνουν για όλα;;;

      Διαγραφή