Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Λοβερδιές



Ακολουθούν δηλώσεις Λοβέρδου.
Τα σχόλια στο τέλος.

Α.Λοβέρδος: Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Μέσω Twitter έκανε τη δήλωση του για την κρίση στην υγεία ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι η έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, παρουσιάστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του και λύθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο.

 “Σήμερα η έλλειψη φαρμάκων προκαλείται από τρεις παράγοντες:

 α. από ορισμένες μεγάλες εταιρίες που πωλούν μόνο μετρητοίς
 β. από ορισμένες ιδιωτικές κλινικές, που στέλνουν δικούς τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία να αγοράσουν ακριβά φάρμακα για να μην δεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους και
 γ. από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Όπως ήδη ειπώθηκε, παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν και το λύσαμε αμέσως. Ήμασταν, όμως, πολιτική κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή και μπορούσαμε να κινηθούμε αποφασιστικά. Θυμίζω τη μήνυση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θανάση Γιαννόπουλου εναντίον της ROCHE πριν 14 μήνες και τη στήριξη που έδωσε στον Θ. Γιαννόπουλο, με δική μου εισήγηση, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Χθες πήραμε ως ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλία να βοηθήσουν όλα τα κόμματα την υπηρεσιακή Κυβέρνηση και λύση σύντομα θα υπάρξει.

Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξ αιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας. Και αντί να συστέλλονται οι ιθύνοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους. Ο πολίτης πάντως να ξέρει, πως αν όλα δεν πάνε καλά παρόμοια προβλήματα θα έχουμε τον Οκτώβριο με όλα τα φάρμακα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, αφού τα περισσότερα από όλα αυτά τα είδη εισάγονται.

Όταν το Φεβρουάριο του 2011 δημιουργήσαμε τον ΕΟΠΥΥ οι πιο πολλοί ήταν μαχητικά αντίθετοι. Έφτασαν μάλιστα να καταλάβουν επί ένα μήνα και το Υπουργείο Υγείας. Τώρα όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητά του, αλλά μας μέμφονται επειδή δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα γι’ αυτόν. Ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι έχουν χρήματα. Πού, όμως, θα τα βρουν, αφού λόγω ανεργίας οι εισφορές είναι λιγότερες και το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να βρει δανεικά; Οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη.”

The end



Ο υπουργός των διαπιστώσεων ξαναχτύπησε (τον αναφέρω ως υπουργό για να του κάνω πλάκα). Ο κυρ Αντρέας δεν εννοεί να καταλάβει ότι ξεκουμπίστηκε από την κυβέρνηση και πως το πρώην υπουργείο του - που κατάφερε να το καταστρέψει ολοκληρωτικά - δεν του ανήκει πια. Φαντασιώνεται πως το μαγαζί είναι κληρονομιά του πατέρα του, ή από κανα θείο από Αυστραλία μεριά. Είναι της σχολής των πολιτικών που δεν εννοούν με τίποτα να πάρουν τα μηνύματα που τους στέλνει ο λαός. Που μένουν με την εντύπωση πως οι κυβερνήσεις και τα υπουργικά έδρανα τους ανήκουν, πως είναι ιδιοκτησία τους και πως αν κάποιος άλλος χωθεί σφήνα και τους το πάρει, είναι κοινός σφετεριστής και πως αργά ή γρήγορα τα πράγματα θα αλλάξουν και θα επανέλθουν στις θέσεις τους.
Ασ’ τον τρελό στη τρέλα του!

Τον τελευταίο καιρό ο κυρ Αντρέας έχει ξεφύγει. Ζει μέσα στις ψευδαισθήσεις του, φανερά επηρεασμένος από τ’ αρχοντιλίκι που του πρόσφεραν τα υπουργεία, η αναγνωρισιμότητα, τα τηλεπαράθυρα. Καμία σχέση με το νεαρό και φέρελπι συνταγματολόγο που έκανε την εμφάνισή του στο δημόσιο βίο στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Τι σου κάνει η καρέκλα;

Ο κυρ Αντρέας λοιπόν καμαρώνει για τον ΕΟΠΥΥ, το υπερ-ταμείο τέρας που δημιούργησε κατ’ εντολή των αφεντικών του Μέρκελ, Σαρκοζί και λοιπών δανειστών της τρόικας. Αυτό το άπατο βαρέλι στο οποίο έριξε μέσα τα αποθεματικά των Ταμείων, κυρίως πτωχευμένων αλλά και υγιών για να τα κάνει όλα ελλειμματικά και με πρόβλημα!
Που λίγες μέρες πριν το PSI υποχρέωσε μαζί με τα λοιπά κυβερνητικά καθίκια τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, Ταμείων, Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων να …«επενδύσουν» τα αποθεματικά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου γνωρίζοντας ότι θα υποστούν δραματικό «κούρεμα». Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα αναρωτιέται που θα βρει χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ να συντηρήσει αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ δική του ΠΑΠΑΡΑ!

Και αυτός ο καταστροφέας εμφανίζεται ως …εγγυητής (Θου Κύριε!) της υγείας αρρώστων και ειδικότερα των καρκινοπαθών, κάνοντας λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κατά Λοβέρδο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ευθύνεται για το ότι οι φαρμακοποιοί κάνουν κινητοποιήσεις και δεν χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους. Και ‘γω ρε Αντρίκο νόμιζα ότι για τη μη χορήγηση φαρμάκων ευθύνονται η κυβέρνηση και ο μέχρι χθες υπουργός της που δεν πλήρωσε τους φαρμακοποιούς. Λάθος έκανα, συγγνώμη, ευχαριστώ για τη διόρθωση, δεν θα επαναληφθεί!

Αλλά μάλλον δεν εννοούσες αυτό που κατάλαβα. Μάλλον εννοούσες πως επειδή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α τετραπλασίασε τα ποσοστά του, εξοργίστηκαν οι δανειστές (αφεντικά σου) και πως άρχισαν τα πούστικα: “Έλληνες, ψηφίστε μνημονιακά μη σας πάρει ο διάολος τα φάρμακα”. Γιατί πως θα πείσουν τώρα το άγουρο 38χρονο τσιπράκι πως η συνταγή είναι μία και δεν αλλάζει; Πως θα τον πείσουν ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, παρότι και το Πασόκ και η Νουδού την επικαλούνται (!!!) στο πρόγραμμά τους;

Τρελό δεν είναι; Ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει τα δύο κόμματα που:
συνυπέγραψαν το μνημόνιο,
του προτείνουν την πάση θυσία παραμονή στο ευρώ,
διακηρύττουν την «επιθυμία» τους για επαναδιαπραγμάτευση,
ενώ την ίδια ώρα, τα ίδια κόμματα, θεωρούν επικίνδυνο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που μιλάει για παραμονή στο ευρώ και σταδιακή απεμπλοκή από το μνημόνιο, χωρίς μονομερείς ενέργειες.

Δηλαδή, εμείς μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα
να σας βγάλουμε από το μνημόνιο καλύτερα
να σας διατηρήσουμε στο ευρώ καλύτερα

Βρε δεν πάτε στο διάολο καλύτερα;

Μέσα στα τόσα ασυνάρτητα του κυρ Αντρέα, η μεγαλύτερη αθλιότητα είναι η προσπάθειά του να αποδώσει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α το γεγονός ότι η τρόικα (τα αφεντικά του) έστειλε ένα δισ. ευρώ λιγότερα από τα συμφωνηθέντα του προγράμματος! Το απέδωσε ως “πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”!!!

Δεν θα σε ρωτήσω ποιο πρόγραμμα εφάρμοσε (;) ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η πρώτη πράξη του οποίου οδήγησε τους τροικανούς σε αθέτηση των συμφωνηθέντων.
Δεν θα σε ρωτήσω αν αυτή η κίνηση των τροικανών αποτελεί μονομερή ενέργεια, δηλαδή ακύρωση του μνημονίου στην πράξη!
Δεν θα σου πω ότι είσαι καραγκιόζης που αποδίδεις τόσο βαριές κατηγορίες χωρίς απόδειξη.
Θα σου κάνω μόνο μια απλή ερώτηση, στην οποία δεν πρόκειται να απαντήσεις όχι μόνο επειδή αποκλείεται να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αλλά επειδή δεν (θέλεις να) την ξέρεις: από τα υπόλοιπα 4 δισ. αντί των 5 που έστειλαν τελικά στην Ελλάδα οι δανειστές, δεν μπορούσαν να διατεθούν ένα μέρος τους για τα φάρμακα των καρκινοπαθών; Ή μήπως προβλέπεται ρητά από τους όρους του μνημονίου που υπογράψατε ότι πρωτίστως θα εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της χώρας και τα εναπομείναντα ποσά –αν υπάρχουν– θα διατίθενται για τις ανάγκες στο εσωτερικό της;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σου φταίει Λοβέρδε;

Ψάχνοντας κι άλλες λοβερδιές αλίευσα από το διαδίκτυο κι άλλη σχετική με το θέμα δήλωση: “Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου και πολιτική αναδίπλωση των κομμάτων, τον ερχόμενο Οκτώβριο το πρόβλημα θα καθολικευτεί όχι μόνο στα φάρμακα αλλά και στα τρόφιμα”, δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος , επισημαίνοντας με νόημα ότι “στο τέλος του 2012 η Ελλάδα δε θα μπορεί να ζει πλέον με ψευδαισθήσεις”.

Στο παραπάνω και από τον ίδιο σταθμό τού απάντησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας: “Επί δύο χρόνια ο κ. Λοβέρδος ήταν ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ το τελειωτικό χτύπημα στην υγεία ήρθε με το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων”.

Για όσους δεν κατάλαβαν μετά τις ελλείψεις σε φάρμακα έρχονται κι αυτές των τροφίμων. Αργότερα του πετρελαίου, των πρώτων υλών, των ανταλλακτικών…
Όλα αυτά αν δεν γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και ο Λοβέρδος υπουργός του.
Κι ύστερα κατηγορεί εμάς για …ψευδαισθήσεις.

Υ.Γ. Η πολιτική στο εξής θα γίνεται μέσω Twitter και Facebook. Τις ώρες που ο Λοβέρδος δεν αμπελοφιλοσοφεί στους Αυτιάδες, Ντερμπεντέρηδες και Παπαδάκηδες θα απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα και θα …παράγει ειδήσεις, τις επονομαζόμενες …λοβερδιές !

8 σχόλια:

  1. Είναι ανατριχιαστικός ο τύπος!
    Δεν εννοεί να το βουλώσει επιτέλους!

    Είμαστε το μόνο Κράτος στον κόσμο που για όλα τα δεινά ευθύνεται μία αντιπολίτευση!

    Φυσικά η απάντηση στην ερώτησή σου είναι απλή και την ξέρεις:
    είναι ο νόμος με το ειδικό ταμείο που φτιάχτηκε για να εισπράττει πρώτο τα έσοδα από οτιδήποτε (δάνεια, προυπολογισμό) και εν συνεχεία ό,τι μείνει, αν μείνει μπορεί να πάει και στα υπόλοιπα... "άχρηστα" (φάρμακα, πετρέλαιο, υγεία, στρατός, παιδεία κλπ.).

    Κι αυτό το 1 δισ. ευρώ (περίπου 20% της δόσης) που δε μας έδωσαν για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες το έχουμε ήδη προπληρώσει πολύ παραπάνω από 1 δισ. ευρώ με τις άθλιες περικοπές, τα χαράτσια και τις λοιπές ληστρικές επιδρομές των δανειστών μας.

    Ο Λοβέρδος εκπροσωπεί ό,τι πιο γλοιώδες στην πολιτική σκηνή.
    Φοράει τη μουτσούνα του "υπεύθυνου" με τη χαμηλή, βραχνή φωνή για να το παίξει ψύχραιμος και με πλήρη ασυλία και αβάντα από τα κανάλια, και ιδίως το Βενιζελικό Μέγκα, εκτοξεύει τον καθημερινό οχετό του.

    Ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λοβέρδος κοιτάει να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα γιατί νομίζει ότι τον χρειάζεται. Θα του περάσει.

      Ο ΒΒ προχθές έκανε λόγο για τα στελέχη του που δεν γίνεται να είναι μεγαλύτερα (ηλικιακά) από τον ίδιο.
      Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

      Δεν ξέρω αν στις 17 του Ιούνη αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά κάτι μου λέει ότι στο Πασόκ θα αλλάξουν πάρα πολλά. Τότε θα ανακαλύψει και ο Λοβέρδος ότι ο ΒΒ δεν έχει φίλους και ούτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει !

      Διαγραφή
    2. Τι θες να πεις;
      Ότι ο Lovέρδος είναι γηραιότερος του Μπένι;
      Μη σ' ακούσει μόνο... γιατί βλέπω να κατατάσσει κι εσένα στους ενόχους για την έλλειψη φαρμάκων!

      Διαγραφή
    3. Ο Lover-δος γεννήθηκε το 1956 και ο Μπένι τη πρωτοχρονιά του '57.
      Χάσμα γενεών που λένε...

      Επίσης δεν ενδιαφέρεται για όλα τα φάρμακα αλλά μόνο για του αλτσχάιμερ.
      Προσωπικό το ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
    4. Έτσι εξηγείται λοιπόν που ο Μπένι είχε τόσο γρήγορη εξέλιξη: είχε "κερδίσει χρόνο" στο σχολείο!
      Και κλάαααμα ο Λοβέρδος!
      Τόπο στα νιάτα ρε! Να μείνουν μόνο οι 55άρηδες. Οι 56άρηδες στον Καιάδα! Και χωρίς φάρμακα!

      Διαγραφή
    5. Ο ΒΒ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο εσωτερικό παιχνίδι. Ο μόνος που θα μπορούσε να του κάνει "κακό" στη σημερινή συγκυρία είναι ο Lover-δος, οποίος τον "στήριξε" στις εσωκομματικές εκλογές, για καιροσκοπικούς λόγους.
      Ο Χρυσοχό κάηκε νωρίς γιατί δεν διάβαζε, η Αννούλα προκαλεί γέλιο με την εμφάνιση και χάχανα όταν ανοίξει το στόμα της, οι Παπανδρεϊκοί λούφαξαν ή έφυγαν.
      Το σκηνικό στο Πασόκ θα αλλάξει πιστεύω αμέσως μετά τις εκλογές και τη δεύτερη φάπα και ξέρεις γιατί; Γιατί ο ΒΒ """θα πάρει εντολή να τα αλλάξει όλα""".

      Διαγραφή
  2. Δεν αντέχεται πια ο τύπος!!
    σήμερα αν και ασφαλισμένη σε δημόσιο ταμείο, πλήρωσα το γιατρό μου, πλήρωσα τις εξετάσεις που έκανα και τώρα αναμένω να δω αν θα λήξει η καταγγελία της σύμβασης με τους φαρμακοποιούς και το δημόσιο για να πάρω τα φαρμακα που μου έγραψε ο γιατρός καταβάλοντας τουλάχιστον το ποσοστό της συμμετοχής μου. Αλλιώς θα τα πληρώσω κανονικά.
    Εν τω μεταξύ από τη μισθοδοσία μου γίνονται κανονικότατα οι κρατήσεις για το ασφαλιστικό μου ταμείο!! ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΛΕΜΕΕΕΕ!!!
    Τέτοιο αίσχος πια ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας.

    όσο για το Lover-δος άπαιχτοοοο!!!!!!!!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι είναι αυτά που λες κοπέλα μου; Αφού ο αγαπημένος μας υπουργός:
      έφερε εξορθολογισμό στην Υγεία,
      νοικοκύρεψε τα Νοσοκομεία,
      πέταξε έξω τα πιράνχας,
      έστειλε φυλακή τα λαμόγια,
      κατήγγειλε τις συμβάσεις των φαρμακοεταιρειών που μας ξέσκιζαν,
      ενοποίησε τα ασφαλιστικά ταμεία - το όνειρο κάθε Έλληνα και Ελληνίδας (τι του λείπει του ψωριάρη;)
      και άλλα πολλά και χρήσιμα που δεν θα αναφέρω για να μη φανεί ότι τον διαφημίζω, κάτι που απεχθάνεται!

      Κάπου διάβασα ότι ο αντίστοιχος ΕΟΠΥΥ στη Σουηδία τους πήρε 14 χρόνια για να τον δημιουργήσουν και να τον εφαρμόσουν. Στην Ελλάδα ο Lover-δος (και τα αφεντικά του) μας ζητούν να τον εφαρμόσουμε μέσα σε 1 χρόνο.

      Πλήρωσε λοιπόν τις εισφορές, το γιατρό, τις εξετάσεις, τα φάρμακα, τα νοσήλια, το φακελάκι, το ράντζο και τα κέρατά τους και μη ξεχνάς στη βραδινή σου προσευχή να αναφέρεις και το όνομα του αγαπημένου μας υπουργού που μας έβγαλε από τα αδιέξοδα γιατί ήταν και είναι ο άνθρωπος που νοιάζεται για το μέλλον.
      Το δικό του.

      Διαγραφή