Σελίδες

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο20



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Άλλαξε οκτώ κόμματα σε 16 χρόνια!!!
Το τίτλο του μεγαλύτερου «κωλοτούμπα» της ελληνικής πολιτικής σκηνής διεκδικεί επάξια ο εκλεγμένος, από τις κάλπες της 6ης Μαΐου, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Γαβριήλ Αβραμίδης.
Έχει «περάσει» από οκτώ (!) συνολικά κόμματα τα τελευταία 16 χρόνια, γεγονός που αποκαλύπτει, αν μη τι άλλο, τον διακαή του πόθο για μια βουλευτική έδρα.
Το 1996 εκλέγεται Β' επιλαχών βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ στην Α' Θεσσαλονίκης. Το 1998 μεταπηδά στο ΠΑΣΟΚ και θέτει υποψηφιότητα με τον τότε Νομάρχη Κ. Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια στηρίζει τον υποψήφιο, τότε, Νομάρχη της ΝΔ, Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον οποίο η γυναίκα του κατεβαίνει υποψήφια.
Μετά, «κάνει μία στάση» στο κόμμα του Στ. Παπαθεμελή για να συστρατευτεί στην πορεία και με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, στον τότε Δήμο Πολίχνης, Κ. Θεοδωρίδη. Το 2010 επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία και κατεβαίνει ο ίδιος υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Λίγο καιρό αργότερα βρίσκεται στο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά από όπου θα φύγει στη συνέχεια και θα βρεθεί να συνομιλεί με τους ανθρώπους του Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης. Δεν τα βρίσκει μαζί τους και έτσι στις 21 Μαρτίου του 2012 ιδρύει το κόμμα των ανέργων.
Λίγους μήνες αργότερα φεύγει από το κόμμα - που ο ίδιος ίδρυσε (!) - και καταλήγει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους κατάφερε τελικά να εκλεγεί.

Και μετά κατηγορείτε για κωλοτούμπες τον Σαμαρά, τη Μπακογιάννη, τον Καρατζαφέρη, τον Βελόπουλο, τον Δημαρά…
Ο άνθρωπος είναι για το Γκίνες!


Στη θέση Νο9:
Αντί μισθού, φαγητό στους εργαζομένους νοσοκομείων!
Αίσθηση προκαλεί έγγραφο του νομικού συμβούλου της ΥΠΕ στο οποίο αναφέρεται ότι αν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν πληρώνονται μπορούν μόνο να απαιτήσουν ...δωρεάν σίτιση!
Ως προνόμιο του ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου η επίσχεση εργασίας κατά τον νομικό σύμβουλο της Β' Υγειονομικής Υπηρεσίας που προτείνει στους εργαζομένους αν δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα να απαιτήσουν δωρεάν σίτιση.
Σε πρόσφατο έγγραφό του προς τον διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, ο νομικός σύμβουλος της ΥΠΕ αναφέρει ότι η επίσχεση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία όχι μόνο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλά είναι σχεδόν… αδύνατη.
Αυτό διότι υποστηρίζει ότι ακόμη και απλήρωτοι να μείνουν οι εργαζόμενοι, υποχρεούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δωρεάν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία.
Στο έγγραφο σημειώνεται μάλιστα και ότι αν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν πληρώνονται, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να απαιτήσουν δωρεάν σίτιση στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.
Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει προκαλέσει σάλο και καλεί το υπουργείο και τα νοσοκομεία που δεν έχουν χρήματα να αποζημιώσουν τους γιατρούς για τις εφημερίες, να απαγορεύουν τις επισχέσεις εργασίας.

Πολύ σωστά!
Επειδή εσύ κυρ νομικέ πληρώνεσαι, μπορείς να απαντάς για τους άλλους όποια μαλακία σου ‘ρχεται πρώτη!
Συμβουλή προς γιατρούς: μη το τρώτε όλο, φυλάξτε κάμποσες μερίδες. Αύριο θα χρειαστεί να πληρώσετε ΔΕΗ, νοίκι, κοινόχρηστα, δάνειο. Ξαμοληθείτε και μοιράζετε τάπερ…


Στη θέση Νο8:
Στις ελληνικές τράπεζες τα €18 δισ.
Το ποσό των 18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έλαβαν οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
«Η εντολή για την πληρωμή στις τράπεζες δόθηκε, αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία», δήλωσε αξιωματούχος στο AFP.
Η Εθνική έλαβε 7,43 δισ. ευρώ, η Τράπεζα. Πειραιώς 4,7 δισ. ευρώ, η Eurobank 3,97 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 1,9 δισ. ευρώ.

Σωθήκαμε! Σωθήκαμε! Σωθήκαμε! (τρις)
Επιτέλους, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι.


Στη θέση Νο7:
Bloomberg: Στροφή των ελλήνων προς τα κόμματα που υποστηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης.
Τη στροφή των ελλήνων ψηφοφόρων προς τα κόμματα που υποστηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνει σε κεντρικό τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας αναφορά στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν κατά το σαββατοκύριακο στον ελληνικό Τύπο και δίνουν στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επαρκή ποσοστά προκειμένου να σχηματίσουν μία πλειοψηφική κυβέρνηση συνεργασίας.

Είδατε τι κάνει η σπέκουλα; Και νεκρούς ανασταίνει!
Οι δημοσκοπήσεις της Τρίτης έδιναν στο ΣΥΡΙΖΑ το σίγουρο και καθαρό προβάδισμα και μετά από 4 ημέρες τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Από προχθές λοιπόν η νουδού πήρε κεφάλι και φαντάζει το …αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Έτσι εύκολα ο έλληνας ψηφοφόρος μετακινείται από τα αριστερά προς τα δεξιά και μάλιστα εντός της εβδομάδας. Επειδή ο Κοντογιάννης της ΔΗΣΥ και κάτι λιμά του Καμμένου γύρισαν στο μαντρί! Ρε δεν κάνετε κάτι να ασπρίσετε;

Άσχετο: το πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης;;;
Χαθήκαμε στη μετάφραση ή το Bloomberg κάτι θέλει να μας πει;


Στη θέση Νο6:
Οι Ευρωπαίοι δίνουν μάχη επιβίωσης αλλά η Γερμανία είναι πλουσιότερη από ποτέ! 
Οι Times σε δημοσίευμά τους επικαλούνται επίσημα στοιχεία της Bundesbank, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει 4,7 τρισεκατομμύρια € (!!!) σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου, συνταξιοδοτικά προγράμματα και μετοχές, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 149.000.000.000 € που κερδήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, μέσα στη θύελλα της κρίσης!
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Γερμανία είναι η μόνη που κερδίζει από την τραγωδία της νότιας Ευρώπης. 
Έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, την ίδια ώρα που Ισπανία και Ελλάδα έχουν ήδη τέσσερις φορές υψηλότερο ποσοστό από τη Γερμανία!
Κι όλα αυτά όπως επισημαίνουν οι Times δεν οφείλονται βέβαια στις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων της Γερμανίας, αλλά και στην εισαγωγή φθηνού χρήματος.
Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η Ε.Ε. υπάρχει …για τη Γερμανία (!) είναι ότι το Μάρτιο η Γερμανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση κατασκευαστικής δραστηριότητας, με 31%! 
Οι Γερμανοί έχουν τόσο χρήμα να ξοδέψουν και στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγορά σπιτιών.

Την παραπάνω είδηση τη διασταυρώνω με μια ακόμη που έκανε το γύρο του διαδικτύου αυτή την εβδομάδα, ως τίτλος άρθρου της γερμανικής κωλοφυλλάδας Bild,  “Έλληνες, τι έχετε κάνει με τα δισεκατομμύρια μας;”
Και απαντώ: μας τα ‘φαγαν οι πουτάνες. Δηλαδή εσείς!!!


Στη θέση Νο5:
Στ. Μάνος: 700 ευρώ σύνταξη για όλους.
Τη θέση της Δράσης για τη βασική σύνταξη 700 ευρώ για όλους, στα 67 τους χρόνια, ανέπτυξε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της παράταξης Στέφανος Μάνος. Όπως εξήγησε, τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται από τη φορολογία, ενώ θα καταργηθούν όλες οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που όπως σημείωσε, θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη, γιατί οι εταιρίες θα κάνουν πιο εύκολα προσλήψεις.
Υπογράμμισε, ότι τη σύνταξη θα παίρνουν όλοι ανεξαιρέτως, ασχέτως εάν έχουν ένσημα, όπως πχ. οι νοικοκυρές και όπως σημείωσε, αν κάποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη, θα μπορεί με τα χρήματα που θα παίρνει επιπλέον (καθώς θα έχουν καταργηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές) να κάνει ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με κάποια ασφαλιστική εταιρία.
Αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία, είπε ότι πρέπει να καταργηθούν καθώς δε θα χρειάζονται πλέον και «να δούμε πως θα βοηθήσουμε να βρουν δουλειά οι άνθρωποι που εργάζονταν σε αυτά».

Τι μας λέει ο Μάνος σε ένα ακόμη παραλήρημα νεοφιλελεύθερης σαχλαμάρας;
1. Καταργούνται οι εισφορές των εργοδοτών
2. Σύνταξη σε όλους, ανεξάρτητα αν έχουν ένσημα
3. Καταργούνται οι ασφαλιστικές εισφορές από τους εργαζόμενους
4. Καταργούνται τα ασφαλιστικά ταμεία
Αφού λοιπόν δεν θα υπάρχουν εισφορές προς τα Ταμεία ούτε των εργαζομένων, ούτε των εργοδοτών, αυτά μη έχοντας λόγο ύπαρξης (και λεφτά) κλείνουν οριστικά. Όσοι (όλοι δηλαδή) έχετε μέχρι σήμερα πληρώσει κανονικά τις εισφορές σας, αυτές πάνε στο βρόντο. Μετά από 10-20-30-40 χρόνια δουλειάς δεν κάνει να λαβαίνετε τίποτα παραπάνω από 700 € όσες κι αν ήσαν οι εισφορές σας, επειδή το αποφάσισε ο Μάνος. Σήμερα 700, αύριο 500, μεθαύριο τίποτα, ο Μάνος το αποφασίζει.
Μιλάμε για ένα οικονομικό μοντέλο με μίξη κομμουνισμού-νεοφιλελευθερισμού. Κάτι σαν καπιταλιστική Κούβα. Οι εργάτες θα παίρνουν όλοι τα ίδια, οι επιχειρήσεις δεν θα πληρώνουν τίποτα!
Γεια σου ρε Μάνο με τα ωραία σου. Α, να σε ρωτήσω και κάτι: αφού θα δικαιούμαστε όλοι την ίδια σύνταξη ανεξάρτητα αν έχουμε ένσημα, μήπως είμαστε μαλάκες που δουλεύουμε; Ή που δεν σε έχουμε πάρει ακόμα με τις πέτρες;


Στη θέση Νο4:
Διαρροή καταθέσεων Ελλήνων ύψους 34 δισ. ευρώ.
Το ποσό των 34 δισ. ευρώ έβγαλαν από τις τράπεζες μέσα σε ένα χρόνο οι Έλληνες. Σύμφωνα με το Bloomberg τα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν ότι Έλληνες, Ιρλανδοί, Ιταλοί και Πορτογάλοι έβγαλαν 80,6 δισ. ευρώ από τα πιστωτικά ιδρύματα. Την ίδια ώρα Γερμανία και Γαλλία πέτυχαν αύξηση καταθέσεων κατά 217,4 δισ. ευρώ.

Όποιος μαντέψει τα κράτη που επωφελούνται από την ελληνική-και όχι μόνο-κρίση βάζει υποψηφιότητα για τη μεγάλη κλήρωση: μια βραδιά με τη Μέρκελ !
Φαγητό θα ετοιμάσει η Λαγκάρντ (ξέρει από ψήσιμο) ενώ στο πιάνο ο Σόιμπλες θα παίζει του Κραουνάκη «τα λεφτά τα λεφτά τα κατομμύρια…»


Στη θέση Νο3:
Παρέμβαση του Κ. Καραμανλή με γραπτή του δήλωση.
“Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη.
Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.
Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα”.

Το παιδί μίλησε. Και τι είπε; Τα ίδια αναμασημένα, κάτι σαν εμετός!
Να στηρίξουμε λοιπόν τη δεξιά για να μη πάθουμε τα χειρότερα (μη πάθουμε ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή), ενώ η πολιτική σταθερότητα και η έξοδος από την ύφεση εξασφαλίζονται μόνο με δεξιά ψήφο – οι υπόλοιπες είναι για πέταμα.
Τίποτα δεν διδάχθηκες Κωστάκη! Δεν σου αρκεί που κατέστρεψες την Ελλάδα, ζητάς να στηρίξουν τον Τρελαντώνη για να την αποτελειώσει!
Μετά τις απανωτές παπαριές που έκανες και έλεγες, αποφάσισε τώρα και να τις γράφεις!
Δεν ξαναχώνεσε πάλι στη τρύπα σου λέω εγώ! Δεν θα μας λείψεις, να’σαι σίγουρος.


Στη θέση Νο2:
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα!
Μετά από 40 σχεδόν χρόνια το ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλάζει όνομα και αποκτά …κυπριακή ταυτότητα! Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θα μετατραπεί σε “Δημοκρατικό Κόμμα” χρησιμοποιώντας τα αρχικά «ΔΗΚΟ»! Είναι γεγονός ότι η νέα ονομασία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραπέμπει ευθέως στο κόμμα του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τα μηνύματα της κάλπης της 6ης Μαΐου, αποφάσισε να τα αλλάξει όλα, και εκτός από την κατάργηση όλων των οργάνων, προχωράει τώρα και στην αλλαγή του ονόματός, σε μια προσπάθεια να μηδενίσει το κοντέρ για το «τραυματισμένο» κόμμα της μεταπολίτευσης! Φυσικά στα σχέδια του προέδρου είναι και η μετακόμιση από την Ιπποκράτους, αφού τα οικονομικά του κόμματος δεν τους επιτρέπουν να συντηρούν τα συγκεκριμένα γραφεία.

Αυτό είναι!
Αλλάζουμε το όνομα, το έμβλημα, καταργούμε τα όργανα, αλλάζουμε και γραφεία. Από μυαλά;;;


Στη θέση Νο1:
ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω των μεγάλων χρεών του Ταμείου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών,  έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση των φαρμακοποιών για αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.
Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος ασφαλισμένων.

Η πλέον σοβαρή και συνάμα τραγική είδηση της εβδομάδας. Περιμένω γεμάτος απορία να δω, αν η εισαγγελική έρευνα δεν καταλήξει πως εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασφαλισμένων, σε τι μπορεί να καταλήξει!
Τα τελευταία χρόνια οι φαρμακοποιοί μάς έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες ενέργειες, μέχρι τώρα όμως είχαμε να κάνουμε με μεμονωμένα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σήμερα που έχουμε όλοι (πλην ελαχίστων) ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ το θέμα αγγίζει τους πάντες.
Σύμφωνα με καταγγελία του Διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς», φάρμακα και σκευάσματα για καρκινοπαθείς που σε Αμερική και Ιταλία έχουν κόστος 50 ευρώ, στην Ελλάδα, βάσει ΦΕΚ πωλούνται στον ΕΟΠΥΥ 1500 ευρώ.
Για πείτε μας τώρα αγαπητοί καριόληδες που βάζετε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή σας σε παρόμοια ΦΕΚ, φταίνε οι φαρμακοποιοί που δεν χορηγούν ή οι ασφαλισμένοι που ζουν ακόμα;;;

2 σχόλια:

  1. Το Νο.2 ο ΒΒ το χει χάσει, άκουσα πως δήλωσε οτι δεν μπορεί τα στελέχη του κόμματός του να ειναι μεγαλύτερα λέει απο τον ίδιο !

    Το Νο.10 θέλω να τονε δείρω τον καιροσκόπο κωλοτούμπα. Κι οσους τον ψηφίζουν.

    Το Νο.4 το βρήκα αλλα δε λέω, δε θέλω το βραβείο που δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΒΒ είναι επικίνδυνο άτομο. Δεν θα σταματήσει ΠΟΥΘΕΝΑ για να φτάσει στους στόχους του. Μπροστά του ο ΓΑΠ και ο κουρασμένος μοιάζουν με μαριονέτες.

      Καίγεσαι για το βραβείο αλλά δεν ξέρεις την απάντηση.
      Σε τα μας;

      Διαγραφή