Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Very Idiot Person



Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των εκατομμυρίων πια φτωχών και των εκατοντάδων χιλιάδων άνεργων και εξαθλιωμένων και η Ελλάδα των …πολιτικών. Αυτοί οι πούσ..δες (ζητώ συγγνώμη από τους πούσ..δες) δεν πρόκειται να διορθωθούν ποτέ.

Στη χώρα όπου διοργανώνονται όλο και περισσότερα συσσίτια,
στη χώρα που τα παιδιά λιποθυμούν μέσα στα σχολειά τους,
στη χώρα που η σύνταξη δεν φθάνει πια ούτε για τα φάρμακα που κρατούν στη ζωή τους ηλικιωμένους,
στη χώρα που η ιδιοκτησία θεωρείται αγελάδα για άρμεγμα,
στη χώρα που ποινικοποιήθηκαν οι μικροκαταθέσεις,
στη χώρα που η λέξη ανάπτυξη διαγράφηκε από τα λεξικά,
στη χώρα που οι εργάτες και οι υπάλληλοι έγιναν φτωχοί και οι φτωχοί άποροι,
στη χώρα που η μέγγενη σφίγγει αδιάκοπα τα ίδια πάντοτε θύματα,
σ’ αυτή τη χώρα πάντοτε θα υπάρχει χώρος για πολιτική αλητεία.
Είναι η χώρα όπου οι εγκληματίες κυκλοφορούν πια μόνο με συνοδεία αστυνομικών, πηγαινοέρχονται στα τηλεπαράθυρα για να αναλύουν τις βαθυστόχαστες παπαριές τους, φωτογραφίζονται παίζοντας μπάσκετ ή κάνοντας τζόκινγκ και ετοιμάζονται να ξαναβγούν στα μπαλκόνια για να προτείνουν νέο σχέδιο σωτηρίας.

Δυσκολεύτηκα (πλάκα κάνω) να το πιστέψω.

Προκηρύχτηκε για τις 21 Φεβρουαρίου, διαγωνισμός για το κέτερινγκ των VIP αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο προϋπολογισμός για τις μασαμπούκες των γνωστών τομαριών που συνεχώς ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, για να μας πουλάνε κομμάτι - κομμάτι, φθάνει για τα επόμενα δύο χρόνια το εξωφρενικό ποσό των 440.000 ευρώ!!! Και να φανταστεί κανείς ότι έχουν γίνει περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και ανακοινώθηκαν κι άλλες. Ούτε λεφτά για προμήθεια ανταλλακτικών για οπλικά συστήματα δεν έχουμε. Την ώρα λοιπόν που τίθεται εν αμφιβόλλω το αξιόμαχο της πολεμικής μας αεροπορίας, αυτοί παραγγέλνουν μπισκοτάκια, τοστάκια, χαβιάρια και σαμπάνιες!

Θέλουν τα καθίκια στα ταξιδάκια τους να απολαμβάνουν εδέσματα και ποτά, πάντα πληρωμένα από το μαλάκα ελληνικό λαό. Δεν έχει σημασία το ότι τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα είναι οι ίδιοι υπουργοί. Θα είναι κάποιοι άλλοι, φιλαράκια τους.

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον αντιπαθώ σφόδρα. Μου βγάζει μια απέχθεια το παρουσιαστικό του, ο τρόπος που μιλάει, τα λόγια του, η στάση του, η πολιτική του συμπεριφορά. Τον θεωρώ έναν πολιτικό καθαρά «μιντιακό», φτιασιδωμένο και ψεύτικο. Ο πολιτικός του λόγος αποπνέει μια έκδηλη κοροϊδία και απαξίωση προς το ακροατήριο. Κοστούμια, γραβάτες, καλοχτενισμένο μαλλί, όλα στη τρίχα, λες και πάει σε talent show. Για να μην τον αδικώ, δεν είναι ο μόνος. Για όλους αυτούς τους τενεκέδες, η εξωτερική εμφάνιση - η εικόνα - είναι το παν. Πληρώνουν στυλίστες για το ντύσιμο και επικοινωνιολόγους για τα υπόλοιπα.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, οφείλω να αναγνωρίσω και τα αντανακλαστικά του. Μόλις πληροφορήθηκε για την προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού, έδωσε εντολή για την ακύρωσή του.

Δεν γνωρίζω την κατάληξη που θα έχει αυτή η ιστορία.
Πάντως να ταξιδεύουν οι υπουργοί με τάπερ από τα σπίτια τους δεν το νομίζω!

2 σχόλια:

  1. Δεν εχω αντίρρηση να πληρώσω απο αυτά που μου κρατάνε, για κάποια γεύματα των Very Idiot Paparol αλλα πες μου, τι σκ... τρώγανε που θα κόστιζε 440.000 ;
    Πες οτι ενα τέτοιο αεροσκάφος κάνει 146 πτήσεις στη διετία ( τρία ειναι άκουσα, τα σκάφη ).
    Λέω τωρα γω, πόσες φορές πετάει το καθένα ;
    Δε θα πετάει 73 φορές το χρόνο ; Αρα 146 τη διετία. Αρα 440 πτήσεις και τα τρία μαζι, στρογγυλά πες.
    Χμμ... αυτο βγάζει γεύμα ανα πτήση = 1.000 €
    Τι σκ... τρως ρε π... με ενα χιλιάρικο ανα πτήση ;
    Ο κάθε μαλάκας έλληνας γιατι πρέπει να βγαίνει οικογενειακώς και να τρώει με 25-35 ευρω το πολύ ;

    Α, επιτέλους ο Αβραμό έκανε κάτι σε κάποια θητεία του. Δεν τον αδικείς το τζιτζιφιόγκο, εγω τον εχω στην ίδια κατηγορία με Ρέππα, και άλλους μην αναφέρω τωρα και βγούμε εκτός θέματος.

    Λοιπόν, τι τρώγανε γ... το κ... μου οι π$^%* με 1.000 € ανα πτήση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα 3 VIP αεροσκάφη μπορούν να ταξιδεύουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και κάποιοι από τους υπουργούς. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του κόσμου με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τότε) να ταξιδεύει σε απλή θέση, παρέα με τον κοσμάκη, και ο δικός μας Παπακωνσταντίνου (υπουργός οικονομίας τότε) να ταξιδεύει με VIP αεροσκάφος, με μερικές αεροσυνοδούς για παρέα. Δεν ξέρω αν αληθεύει, διάβασα ότι κάθε ταξίδι με τέτοιο αεροσκάφος, στοιχίζει 26.500€ (το αναφέρω με μεγάλη επιφύλαξη).

    Τα βλέπει αυτά και ο ευρωπαίος, ο οποίος δεν έχει καμία ιδέα για το τι περνάμε ως λαός και αναρωτιέται: καλά ρε π#@$η μου, η ΕΚΤ που σας δανείζει κάνει οικονομία και σε σας θα πέσει ο κ..λος να ταξιδέψετε με αεροπλάνο της γραμμής;

    Άντε απάντα του !

    Όσο για το φαγητό θα σου απαντήσω πως δε νομίζω να τρώνε από τάπερ παγωμένους κεφτέδες, λιωμένο κασέρι και ιδρωμένες τηγανιτές πατάτες.
    Φουα γκρα, πάπια Πεκίνου, κροκόδειλο, αστακό και χαβιάρι. Δεν έχουμε τα ίδια στομάχια με το λαουτζίκο. Ακόμη όμως και πιτόγυρο να μασάνε …για αστακό θα τον χρεώνουν.

    Αυτή είναι, όπως έχω ξαναγράψει, η παρασιτική κρατικοδίαιτη «ιδιωτική πρωτοβουλία» που επί 10ετίες έκανε και κάνει πάρτυ με τα λεφτά του δημοσίου και παριστάνει τη δήθεν υγιή επιχειρηματικότητα.
    Με πακτωλό χρημάτων και μίζες γινόμαστε κι εμείς μεγιστάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή