Σελίδες

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής.



Εντάχθηκαν τελικά στο νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο του δημοσίου και οι υπάλληλοι της Βουλής. Τα φιλαράκια, οι κολλητοί, οι συγγενείς, οι κλακαδόροι και τα κομματόσκυλα των βολευτών και των κομμάτων γίνονται και αυτοί (επιτέλους!) υπάλληλοι του δημοσίου. Μέχρι τώρα δεν ήσαν ούτε δημόσιοι, ούτε ιδιωτικοί υπάλληλοι. Κάτι ανάμεσα ήταν, κάτι ερμαφρόδιτο!

Τι λέτε ρε; Σοβαρά; Σας πήρε τόσους μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων και ζυμώσεων για να καταφέρετε να τους πείσετε; Τους άλλους που ξεσκίσατε τους ρωτήσατε αν θέλουν να ενταχθούν; Όχι βέβαια. Όλα έγιναν στα γρήγορα και στο γόνατο. Πριν προλάβουν να σηκωθούν από τη μια φάπα, τους ερχόταν η επόμενη. Να οι συνεχόμενες περικοπές στις αποδοχές, να οι μειώσεις στα εφάπαξ που πλέον κατάντησαν …συμβολικού χαρακτήρα, να οι προσυνταξιοδοτήσεις, να οι εφεδρείες, πάρε και μια απόλυση να σου βρίσκεται!

Ώστε λοιπόν έβαλαν στο χορό και τους παρατρεχάμενους. Αυτούς που ανοίγουν τις πόρτες, που μεταφέρουν καφέδες, που σηκώνουν τα τηλέφωνα, που κουβαλάνε τα νερά στην έδρα, που αδειάζουν τασάκια. Κρίμα!

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έπαιρναν 16 μισθούς, δύο επιπλέον από όλους τους υπόλοιπους. Ο λόγος; Έπαιρναν ένα μισθό κάθε φορά που έκλεινε η Βουλή για διακοπές κι άλλον έναν κάθε φορά που άνοιγε!!! Οι υπόλοιποι δεν παίρνουν ούτε καν τους 10, αυτοί τσέπωναν 16. Περίφημα.

Αυτά μέχρι χθες. Με τη νέα τροποποίηση, οι δύο επιπλέον μισθοί καταργήθηκαν.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με καμία περικοπή μισθών εργαζομένων. Εδώ όμως το πράγμα είναι διαφορετικό. Οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές και δεν πρόκειται για εργαζόμενους.
Έστω και τώρα, που είναι ήδη πολύ αργά, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Τουλάχιστον στα πλαίσια της ισονομίας, της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.
Κάλιο αργά παρά ποτέ θα μου πείτε.
Αμ δεν είναι έτσι! Το πράγμα έχει και συνέχεια.
Με την κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών, θέσπισαν το “κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου” το οποίο θα καταβάλλεται στους υπαλλήλους μετά τη λήξη της συνόδου της Βουλής, με απόφαση του Προέδρου της, ο οποίος θα αποφασίζει το ύψος και τον τρόπο καταβολής του!

Αριστούργημα !!!

Αυτοί οι αχρείοι δεν πρόκειται να βάλουν μυαλό ποτέ !

Υ.Γ. Εξαιρώ (αν υπάρχουν) τους υπαλλήλους που διορίστηκαν με διαφανείς διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς ρουσφετολογικά κριτήρια.
Αυτοί θα είναι και οι μόνοι που δουλεύουν.

10 σχόλια:

  1. Να ήξερες πόσοι τα τελευταία 6 χρόνια, εργαζόμενοι στη Βουλή, άρπαξαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και στι τσακ βγληκα στη σύνταξη.
    Ξέρω προσωπικά άνθρωπο που μου είπε οτι η σύζυγός του, εργαζόμενη στη Βουλή, ηταν να πάρει κάπου 190.000 € εφ' άπαξ μόνο ! Χώρια κάτι μπόνους και τέτοια.
    Και ηταν να εχει βγει σύνταξη εδω και 5-6 χρόνια αλλα δεν έφευγε επειδή όσο καθόταν,τόσο αυτο μεγάλωνε.
    Δεν ξέρω τι πήρε τελικά αλλα μάλλον θα αγόρασαν και τρίτο σπίτι.
    Σχετικά πρόσφατα είδα και γνωστού επώνυμο στις νέες προσλήψεις της Βουλής ... σόϊ ; δεν ξέρω.

    Προσοχή, δε λέω οτι δε δούλευαν, αλλα με τόσα που έπαιρναν, ο καθένας θα δούλευε σα σκυλί. Σαν σκυλάκι μάλλον ... σκυλάκια των βουλευτών ηταν.

    Αλλες παροχές που είχαν, δεν τις ξέρουμε όλες, πχ κάρτα ελευθέρας απο Αττική Οδό, σήμα ελευθέρας στον Δακτύλιο, δώρα τα Χριστούγεννα, δωρεάν προσκλήσεις για πολυτελείς παραστάσεις στο Ηρώδειο κλπ κλπ ...

    Συγχίστηκα τόσο,που θα πα' να κοιμηθώ.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια φίλη μου έχει πει ότι το 2000 προσλήφθηκε στη Βουλή μια ξαδέλφη της μέσω ΑΣΕΠ. Πρώτος μισθός; 4.000! Το 2004 την έδιωξαν και στη θέση της έχωσαν συγγενή της Γιάννας Αγγελοπούλου, άνευ ΑΣΕΠ.
    Όμορφος κόσμος, ηθικός!
    190.000 € μόνο; Ψιλικατζίδικα πράγματα. Για διάβασε εδώ http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=82454&catid=9
    Μη συγχύζεσαι λοιπόν γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εξαιρέσουμε το γελοίον του πράγματος (την παραπανίσια ρύθμιση του κινήτρου επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου) νομίζω πως γίνεται φανερό πως η επίθεση γενικεύεται και στους πρώην ευνοούμενους του συστήματος.
    Δικαίως βέβαια περικόπτεται ο... 16ος μισθός των βολεμένων στη Βουλή και τα εξοργιστικά προνόμιά τους.

    Πολιτικά κοιτώντας το θέμα, αντιλαμβάνομαι πως δε θα γλιτώσει κανείς (από τους μικρούς-μεσαίους, μικρομέγαλους κλπ.)
    Κι αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και οι μέχρι πρότινος βολεμένοι.
    Δε θα γλιτώσει κανείς.
    Εκτός από τυς πραγματικά μεγάλους.
    Αυτοί προκειμένουν να παραμείνουν μεγάλοι θυσιάζουν τώρα και την -παντα έμπιστη- σωματοφυλακή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζεστίξ, σε ποια επίθεση αναφέρεσαι;
    Αυτά που τους κόβουν θα τους τα δώσουν στο πολλαπλάσιο με άλλη μέθοδο.
    Το ίδιο δεν έκαναν οι βολευτές όταν αποφάσισαν μείωση των δικών τους αποδοχών (που ακόμη δεν έχει γίνει) και ταυτόχρονα χρεώνουν αφειδώς συμμετοχές σε επιτροπές;
    Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι έκαναν τόσες και τόσες συνεδριάσεις επιτροπών για Βατοπαίδι, Siemens κ.α. χωρίς να βγάλουν αποτέλεσμα;
    Μας δουλεύουν κατάμουτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και συμφωνώ πως οι συνεδριάσεις γίνανε γιατί για κάθε ω΄ρα συνεδρίασης πέφτει πολύ χρήμα.

    Εντάξει, η λέξη "επίθεση" ίσως ήταν υπερβολική.
    Πιστεύω όμως πως οι υπάλληλοι της Βουλής θα άσουν μέρος από τα εισοδήματά τους.
    Θα τους θυσιάσουν οι μπαρμπάδες τους (οι βουλευτές) προκειμένου να σώσουν το δικό τους τομάρι.
    Φυσικά δε θα τους ρίξουν στη δική μας κατάσταση και θα διαφυλάξουν κάποια από τα "κεκτημένα" τους (εντός πολλών εισαγωγικών), αλλά θα χάσουν σίγουρα αρκετά.

    Όπως γνωρίζω οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.
    Και νομίζω πως εντάσσονται στην ίδια κοινωνική κατηγορία με τους υπαλλήλους της Βουλής.
    Όχι μισθολογικά (εκεί οι υπάλληλοι της Βουλής δεν παίζονται- με εξαίρεση τις καθαρίστριες) αλλά ρουσφετολογικά και προνομιακά γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγα μην τους κοψουν τιποτα αυτα για τα ματια του κοσμου τα λενε.
    Αλλα που θα παει θα ερθει η ωρα που θα μπει ο κοσμος μεσα στην Βουλη....

    Και καλα θα τους κοψουν και τους τα δωσουν με αλλο τροπο.

    800ευρο να περνουν και πολλα τους ειναι.

    Ασχος με τα λεφτα που περνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Μαζεστίξ
    Δεν τρέφω καμία αυταπάτη πως συνετίζονται. Γαϊδούρια ήσαν πάντα και τέτοια θα παραμείνουν, απλά όσο περνάει ο καιρός το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι.
    Στη Γαλλία καταδικάστηκε με 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή ο 79χρονος πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ, για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και κατάχρηση εμπιστοσύνης, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Παρισιού την περίοδο 1990-1995. Στην Ελλάδα τα εγχώρια καθάρματα έχουν ψηφίσει την παραγραφή των πολιτικών προσώπων, ακόμη και όταν κλείνει η Βουλή για διακοπές (περίπτωση Παυλίδη, καλοκαίρι 2009).
    Πέρσι τέτοια εποχή είχαν μιλήσει στη Βουλή ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο Όλι Ρεν. Μήπως θυμάσαι πόσα πήρε ο κάθε βολευτής που παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπέστη το βασανιστήριο να τους ακούσει; http://www.stifora.gr/article.php?id=35690
    Ποιος το διάβασε και δεν έφριξε;


    @ Ανώνυμος
    Εγώ δεν θέλω να μπει κανένας μας μέσα στη Βουλή.
    Αυτό που θέλω είναι να βγουν αυτοί έξω.
    Και όσοι έκλεψαν να μπουν φυλακή και να τους φάει το σκοτάδι.
    Μόνο έτσι θα φοβηθούν οι επόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παράλογο ειναι οτι για να γίνει μια κάποια καλή κάθαρση, υποχρεωνόμαστε να βασιστούμε σε αυτούς που οι ίδιοι είναι μέσα στο βούρκο και πρέπει να ...αυτοκαθαρθούν ;
    Και πληρώνουμε και τη φρούρησή τους απο πάνω, για να είναι ασφαλείς να συνεχίσουν το έργο τους.
    Το αισχρό στην περίπτωση των εργαζομένων Βουλής ειναι οτι είχαν/έχουν ενα σωρό προνόμια για τα οποία πολλοί απο εμάς θα εργαζόμασταν σχεδόν τσάμπα.

    Παράνοια βρε Πέτρο ... παράνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να διευκρινίσω ότι δεν εννοώ ότι κάνουν κάποιου είδους "κάθαρση" ούτε ότι "συνετίζονται".
    Λέω απλά ότι μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα δικά τους κεκτημένα από την οργή του κόσμου, ρίχνουν στην αρένα εξιλαστήρια θύματα (ακόμη και τα εξόχως βολεμένα), προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους.
    Όπως ρίξαν τον Τσοχατζόπουλο οι μεν και τους Βουλγαράκη, Μαρκογιαννάκη οι δε.
    Προκειμένου να σωθούν, κάποιους πρέπει να θυσιάσουν.
    Έτσι νομίζω. Δεν ελπίζω σε κάθαρση και τα τοιαύτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tzonakos
    Αν δεν τους φύλαγαν καμιά 15αριά τον καθένα, δεν θα έβγαιναν ούτε από τα σπίτια τους. Τις προάλλες ο Πάγκαλος έτρωγε σε ταβέρνα με τη παρέα του και απ΄ έξω καμιά 200αριά να τον βρίζουν και να τον μουτζώνουν. Ούτε που συγκινήθηκαν οι μασέλες του. Έφερε και 2 διμοιρίες ΜΑΤ για να φύγει χωρίς κίνδυνο.

    Κάθαρση; Αυτοκάθαρση; Άγνωστες λέξεις.

    Φοβάμαι.

    Σε τέτοια αναξιοπιστία που έχει πέσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα και οι δημοκρατικοί θεσμοί (δηλαδή αυτούς που έφτιαξαν στα μέτρα τους), φοβάμαι μήπως βρουν ευκαιρία τα απομεινάρια της χούντας και σηκώσουν κεφάλι.

    Φοβάμαι μη βγουν από τους τάφους κι έχουμε άλλα…

    @ Μαζεστίξ
    Οκ, το’πιασα! Έτσι ακριβώς λειτουργούν. Για να μη πνιγείς στη θάλασσα με τα σκ@τά, πρέπει να πατάς τα κεφάλια των από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή