Σελίδες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Να ανοίξουν τώρα οι λογαριασμοί των Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.



Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μιχάλης Καρχιμάκης ανέλαβε πρωτοβουλία (!) "να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων από τη Βουλή και να εξουσιοδοτήσουν τις ελβετικές Αρχές και τράπεζες, ώστε να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, αν (όπως είπε) υπάρχουν". Τόνισε μάλιστα ότι «είναι θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο".

Την οποία τιμή την έχουν απολέσει προ πολλού, θα συμπλήρωνα εγώ και τώρα τρέχουν ασθμαίνοντας να την επανακτήσουν, μιας και πλησιάζουν τα καρναβάλια ….εεε!, συγγνώμη, οι εκλογές ήθελα να πω!

Σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή πρότεινε «οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, να δώσουν εξουσιοδότηση ή ό,τι άλλο έγγραφο χρειάζονται οι ελβετικές τράπεζες, μέσω του προέδρου της Βουλής, για να εκδώσουν άμεσα όλη την κίνηση των λογαριασμών. Να δούμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει λογαριασμούς στην Ελβετία, ποιος τα έχει και ποιος δεν τα έχει δηλώσει, από πού τα βρήκε και τα έβγαλε έξω και φυσικά αν έχουν φορολογηθεί» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μάλιστα, προτείνω αυτή η διαδικασία να μην περιοριστεί μόνο στους βουλευτές της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου».

Στο τελευταίο βρίσκεται και το ‘κουμπί’. Οι περισσότεροι εξ΄ αυτών που άρπαξαν τις χοντρές μίζες την εποχή της …ανάπτυξης (της τσέπης τους), σήμερα βρίσκονται εκτός κοινοβουλίου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, απέχοντας από κάθε εκλογική διαδικασία. Λαμόγια, που τότε είχαν άποψη επί παντός επιστητού, τηλεπερσόνες που ξημεροβραδιάζονταν στα τηλεοπτικά παράθυρα για το «καλό» μας, που αρθρογραφούσαν καθημερινά στις εφημερίδες των εκδοτών-αφεντικών τους, που πρωτοστατούσαν αγωνιστικά στα λαϊκά κινήματα, που παρενέβαιναν στη ψήφιση νομοσχεδίων ώστε αυτά να βελτιωθούν προς όφελος των οικονομικά αδύνατων.

Κοροϊδία που φάγαμε! Με το τσουβάλι!

Η «πρωτοβουλία» Καρχιμάκη ήρθε ως απάντηση στις καταγγελίες του, ελληνικής καταγωγής, Ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη. Ο κ. Ζησιάδης αποκάλυψε (σε εμάς, η Βουλή και τα κόμματα το γνώριζαν) ότι Έλληνες βουλευτές έχουν κρυφούς λογαριασμούς και καταθέσεις στην Ελβετία. Απαντώντας ο κ. Ζησιάδης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου πως μπορεί να εξηγήσει γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν απάντησαν στην πρόταση που έκανε η Ελβετία το 2005 για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες είπε: «Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠαΣοΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Τόμπολα!

Η απάντηση Βενιζέλου είναι από απαράδεκτη έως καταφανέστατα γελοία. Μίλησε για συνεργασία με τις ελβετικές Αρχές σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, απόρησε για το λόγο που το θέμα επανέρχεται τώρα (!!!), τόνισε πως αν (!!!) προκύψουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα αυτά θα διαβιβαστούν στη Βουλή και συμπλήρωσε λέγοντας πως παραβιάζει ανοιχτές θύρες όποιος, ίσως από συνήθεια, ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται.

Τόοοοοοοσα χρόνια συνεργάζεστε με τις ελβετικές Αρχές και ακόμη αποτέλεσμα δεν είδαμε. Μήπως είδατε εσείς και την κάνετε γαργάρα; Πείτε μας τώρα ότι οι κλέφτες αποφάσισαν αυτοβούλως να παραδοθούν, αλλά τους έδιωξαν γιατί είναι γεμάτες οι φυλακές! Το 2005 η κυβέρνηση Καραμανλή δέχτηκε πρόταση από τις ελβετικές Αρχές και δεν απάντησε. Θα το ξέχασε ή είχε να ασχοληθεί με κάτι άλλο σοβαρότερο. Το playstation ας πούμε. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η πρόταση δεν επανελήφθη επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, όφειλε ή όχι να δώσει αυτή την απάντηση; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι προσπάθησε να συγκαλύψει τις ανομίες του Καραμανλικού/καρναβαλικού θίασου, αλλά πιθανότατα τις ανομίες πρώην και νυν «συντρόφων». Σε διαφορετική περίπτωση ας κάνουν αγωγή στον κ. Ζησιάδη για να δούμε ποιος λέει αρλούμπες. Ο Ζησιάδης ή ο Βενιζέλος. 
Άκου εκεί «παραβιάζονται ανοιχτές θύρες»! Τι μας λες ρε τρισμέγιστε υπουργέ; Έχετε βγάλει τη σπλήνα του Έλληνα στη φορολογία, του ‘χετε ρουφήξει το αίμα σε χαράτσια και έκτακτες εισ(συ)φορές και μας λες ότι …συνεργάζεστε με τις ελβετικές Αρχές!!!
Μέχρι πότε; Μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα ή μέχρι να πεθάνουν τα λαμόγια;
Αφαιρείτε συντάξεις από αυτούς που πλήρωσαν μια ζωή για να τις δικαιούνται, κόβετε προνοιακά επιδόματα από ανήμπορους και ανάπηρους, κάνατε ΟΑΕΔ τους εργαζόμενους αφού τους βάλατε να πληρώνουν το επίδομα αλληλεγγύης για τους ανέργους, πολλαπλασιάσατε τους συντελεστές σε όλους τους φόρους, επιβάλλατε ότι πιο απίθανο κατέβασε η γκλάβα σας και μας λες ότι ακόμη …το ψάχνετε! 

Για να σε βοηθήσω κ. Βενιζέλε στο σκεπτικό σου (λέμε τώρα), θα σου πω ότι πρέπει να συνεννοηθείτε μέσα στο κόμμα σου να λέτε όλοι τα ίδια. Λέτε που λέτε ψέματα, έστω να συμφωνείτε σε αυτά. Εν τέλει ποιος παραβιάζει «ανοιχτές θύρες»; Ο κ. Ζησιάδης ή ο Καρχιμάκης που ζήτησε να δοθεί εξουσιοδότηση στις ελβετικές Αρχές; 
Να υποθέσω λοιπόν ότι μέχρι και σήμερα δεν την έχετε δώσει;;;
Για ψάξ’το.


8 σχόλια:

  1. Ελαβα και εγω ενα μέηλ με αυτά και με κείνα που λέει ο Καρχιμάκης, ενας πολιτευτής που αρέσκεται απο παλιά σε λεονταρισμούς, με αποτέλεσμα να μην με συγκινεί πλέον.
    Αλαλ το θέμα ειναι ο Βενιζέλος, ο οποίος λειτουργεί με μία λογική οτι με καλή ρητορεία - ακα δικηγορίτικη αγόρευση - θα σκεπάσει τα πάντα, θα εξοαμλύνει αλλα και διαλεκάνει τις απορίες και τα λάθη.... τελος πάντων εμένα ο Μπένι δε θα με τρελάνει. Απορώ σε ποιούς απευθύνεται.
    Ειναι δυνατόν, ο ελάχιστα σκεπτόμενος, νοήμων πολίτης, να πιστέψει οτι οι πολιτικοί αυτοί που έχουμε, θα έκαναν ποτέ αυτοκάθαρση και οτιδήποτε δεν τους ευνοεί ;
    Τις προάλλες ο Σαχινίδης έλεγε οτι κατέβηκε το έλλειμα και τέτοια. Ας βρεθεί ένας μαλ...ς να του πει και μπράβο, που μειώθηκε μέρος ελλειμάτων μόνο με περικοπές μισθών/συντάξεων. Χωρίς καμμία άλλη αναπτυξιακή πρακτική ! Μόνο με λυσσαλέα επιδρομή στο εισόδημα του πολίτη και ιδίως αυτών που δεν μπορούν να κλέψουν ουτε σεντς.
    Αυτο ο κ.Βενιζέλος δε θέλει να το αναφέρει, οτι ο λαός έχει πέσει στη μιζέρια ενω την ίδα ωρα οι πολιτικοί ( αλλα και το παπαδαριό ) απολαμβάνουν ασυλίες και προνόμια, με καταθέσεις εκατομμυρίων σε Ελβετίες και σε οφφ-σόρ.
    Συγχύστηκα πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν περιμένω αυτοκάθαρση.
    Περιμένω κάθαρση, αφού πεσουν.
    Αυτοί το πολύ-πολύ να βρουν έναν αποδιοπομπαίοι τράγο και να του φορτώσουν και το προπατορικό αμάρτημα. όπω στον Τσοατζόπουλο, ο οποίος ναι μεν είναι μεγάλο λαμόγιο και του αξιζει αυτό που ζει, πλην όμως δεν είναι η προσωποποίηση του μαύρου πολιτκού χρήματος στη χώρα.
    Πάει για μέσα ο ένας κι είναι άλλοι χίλιοι στην απ' έξω...


    Καλά η απάντηση Βενιζέλου, μπαίνει αυτοδικαίως στο πάνθεον των τεράστιων απαντήσεών του.

    Τώρα, μπροστά στην εσωκομματική μάχη του ΠΑΣΟΚ, έουμε να δούμε πολλά τέτοια περιστατικά, ώσπου να επικρατήσει η "Ομερτά" ανάμεσά τους.
    Ο Καριμάκης ήξερε καλά ότι δεν επρόκειτο να επράσει τέτοια πρόταση.
    Μάλλον ηταν ένα πυροτέχνημα της παπανδρεικη΄ς φράξιας εντός ΠΑΣΟΚ ενάντια στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Τζονάκο
    Παλιότερα τον Βενιζέλο τον είχα σε υπόληψη. Κάτι η σοβαροφανής εμφάνιση, κάτι η πανεπιστημιακή του αξία, κάτι η ρητορική του δεινότητα, με έπειθαν και με έκαναν να υποθέτω ότι κομίζει κάτι διαφορετικό και καθαρότερο στη πολιτική ζωή.
    Διαψεύστηκα παταγωδώς. Και δεν ήταν η πρώτη φορά ( φοβάμαι ούτε και η τελευταία ). Ειδικότερα όταν διάβασα εδώ: http://www.koutipandoras.gr/?p=10863
    πείστηκα ότι πρόκειται για μια από τα ίδια, αν όχι χειρότερα. Σχετική απάντηση του Βενιζέλου δεν διάβασα πουθενά!
    Αλλά ας μη πάμε μακριά. Οι περικοπές που έγιναν στη βουλευτική αποζημίωση (ναι, έτσι αποκαλούν το μισθό τους, «αποζημίωση». Σαν να τους κάναμε ζημιά και πρέπει να τους αποζημιώνουμε) είναι για γέλια. Κόπηκαν φραγκοδίφραγκα που τα πήραν πίσω στο πολλαπλάσιο με «επιτροπές», εκτός έδρας, θερινά τμήματα κ.α.
    Ποιος πιστεύει λοιπόν ότι θα αναζητήσουν στην Ελβετία τα κλεμμένα (τους), τη στιγμή που εξακολουθούν κατάμουτρα να μας κλέβουν;
    Και να μη συχύζεσαι. Δεν θα τα φάμε και στους γιατρούς! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Μαζεστίξ
    Όπως τα περιγράφεις.
    Προ των εσωκομματικών εξελίξεων, το πράγμα αρχίζει να ξεκαθαρίζει, να διαμορφώνονται συμμαχίες (για λυκοφιλίες πρόκειται), ορισμένοι να παρουσιάζουν επαναστατικό προσωπείο και οι υπόλοιποι, για να μη μείνουν πίσω, να τους συναγωνίζονται στις κορώνες.
    Ανούσια πράγματα.
    Όπως γράφω και στο φίλο Τζονάκο, δεν υπάρχει κανένας πια που να τους πιστεύει. Όπως και κανέναν άλλο κερατά που άσκησε εξουσία. Η απαξίωση έχει γενικευτεί και στα κόμματα της «αριστεράς» που πελαγοδρομούν αέναα, χωρίς να ξέρουν τι γυρεύουν.
    Έχω την εντύπωση ότι στις επερχόμενες εκλογές θα πέσει πολύ γέλιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κώστας Βαξεβάνης τον εχει "ξεβρακώσει" τον Βενιζέλο, του οποίου απαντήσεις επι των ερωτημάτων αυτών ούτε και εγω εχω δει κάπου.
    Πάω στοίχημα πως ούτε πρόκειται να δούμε.
    Αν λοιπόν αυτος ο άνθρωπος επιθυμήσει να ηγηθεί πολιτικού σχηματισμού ή κάτι τέτοιο, να μην υπολογίζει σε μένα.
    Ας ειναι και ο παγκόσμιος ρήτορας, πλεον οτι λέει θεωρείται ψευδές.

    Ασχετο, αλλα ειλικρινά δεν ξερω τι θα ψηφίσω σε Εκλογές, οπως φαντάζομαι και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Δεν υπάρχει ούτε ένας να δώσει όραμα και ελπίδα με αλήθειες.
    Μηδενιστής ; χμ, οχι, μάλλον ρεαλιστής.

    Σε άλλες χώρες θα ειχαν παραιτηθεί και μόνο με υποψία κατηγορίας.
    Aλλα σε άλλες χώρες, δεν νομίζω οι βουλευτικές """""αποζημιώσεις""""" να ειναι ελληνικού τύπου, αντε τωρα πες στους ευρωπαίους οτι τους διδάξαμε και πολιτισμό κε.Βενιζέλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουδείς σοβαρός άνθρωπος, από αυτούς που έχουν ήθος, τιμή και αξιοπρέπεια, ασχολείται πλέον με την πολιτική στην Ελλάδα. Όποιος τόλμησε ή έχασε αυτές τις αρετές ή την κοπάνησε για να μη τις χάσει.
    Κι έτσι η πολιτική αφέθηκε στα νύχια και τα δόντια ολίγιστων (ΠΑΣΟΚ), μισανθρώπων (Λάος) και κρετίνων (ΝΔ)!
    Όσο για την αυτοαποκαλούμενη αριστερά, αν δεν κάτσουν να τα βρουν σε ποια συμφωνούν και να κάνουν στη μπάντα τις διαφωνίες τους, ας μη διαμαρτύρονται που ο λαός θα ψηφίζει πάλι και πάλι τους ίδιους. Ας καταλάβουν ότι η ψήφος του λαού είναι και δική τους ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέτρο είναι λίγος ο καιρός που μιλάμε εδω στα μπλογκς αλλα εχω εντυπωσιαστεί απο το ποσοστό ταύτισης απόψεων που έχουμε.
    Αυτο το κρατάω και το εκτιμώ.

    Μια και το ανέφερες, λόγω συγκυριών γνώρισα, εδω και 2 χρόνια, 2-3 καλούς πολιτικούς άνδρες που πραγματικά πιστεύω οτι σπανίζουν. Ειναι κρίμα που δεν πήραν υποστήριξη απο το κομματικό παρασκήνιο. ( Που μάλλον φοβήθηκε πως θα έχανε κεκτημένα).
    Αντ' αυτων, υποστηρίχτηκαν απο τα κόμματά τους, αχυράνθρωποι με πολύ πολύ ύποπτο παρελθόν και ενεργό παρόν στο... παρασκήνιο.
    Εχω πικραθεί όσο δεν πάει.
    Γι αυτούς, το να απαντήσουν ακόμα και οταν εχουν άδικο σε κάτι, αποτελεί ύψιστη ηθική υποχρέωση και καθήκον.
    Δεν μπορώ να πώ άλλα δημόσια καθώς ίσως τους εκθέσω και δεν πρέπει.
    Νιώθω δικαιωμένος ωστόσο, που πιστεύω οτι υπάρχει ελπίδα και περιμένει να την φωτίσουμε.

    Πώς θα καταφέρουμε να αναδείξουμε αυτούς που αξίζουν ; Ανθρώπους που δεν θέλουν να κοροϊδεύουν όπως οι παρόντες και οι παρελθόντες ;
    Ενα τεράστιο ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και να ευχηθώ να συνεχιστεί αυτή η αμοιβαία εκτίμηση. Να ξέρεις ότι για μένα το ζητούμενο ήταν πάντοτε, και στη ζωή μου και τώρα εδώ στα blogs, ο ειλικρινής διάλογος. Μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο ακόμη και δυο (φαινομενικά) αντίθετοι κόσμοι, πλησιάζονται.
    Είσαι από τους πραγματικά τυχερούς, αφού κατάφερες να γνωρίσεις όχι μόνον έναν, αλλά 2-3 καλούς πολιτικούς. Το ότι δεν υποστηρίχτηκαν από το κόμμα τους, αλλά στη θέση τους αναδείχτηκαν κάποιοι άλλοι (περισσότερο …συναινετικοί, ας πούμε) δεν νομίζω πως είναι τυχαίο.
    Προσωπικά έχω απογοητευθεί και από το πολιτικό προσωπικό και από τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύεται και από τον τρόπο σκέψης του λαού.
    Πιστεύω και ελπίζω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτι έχει αλλάξει. Η ελπίδα μου εδράζεται στο γεγονός πως όταν έχεις πιάσει πάτο, έχεις δυο επιλογές: ή να παραμείνεις για πάντα εκεί (με δική σου ευθύνη) ή να ανέβεις !
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή