Σελίδες

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης


Σημασία έχει να αφήνουν το παρελθόν στη λήθη και να σε αμνηστεύουν οι άνθρωποι που σε έζησαν. Αυτοί που βίωσαν στο πετσί τους εσένα, τις πράξεις σου, τα αποτελέσματα των επιλογών σου.

Η ουσία βρίσκεται στο να σε συγχωρούν όσοι ξέρουν ποιος αληθινά είσαι, όσοι σε θυμούνται ως αποστάτη, ως τον εφιάλτη της Δημοκρατίας, ως τον άνθρωπο που ανέτρεψε την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, λείανε το δρόμο προς τη λαίλαπα της χούντας και εντέλει στο έγκλημα της Κύπρου.

Αξία δεν έχει να σε καθαγιάζουν τα βοθροκάναλα των διαπλεκόμενων/νταβατζήδων, να ξεπλένουν τις χιλιάδες αμαρτίες σου τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, είτε μιλάμε για εθελοντές ηλίθιους, είτε πληρώνονται γι’ αυτό, είτε ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο.

Και από πίσω/δίπλα/παράλληλα με τον εσμό των νεοφιλελεύθερων βλαμμένων, να σου οι "αριστεροί" και οι πασόκοι, υποτίθεται οι μεγαλύτεροι ιδεολογικοί σου αντίπαλοι που τους πολέμησες και "σε πολέμησαν".
(λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα)

Υποτίθεται ότι με όλους αυτούς είχατε αβυσσαλέες ιδεολογικές διαφορές. Απλά υποτίθεται, γιατί στην πράξη άλλα συνέβησαν και συμβαίνουν. Γιατί τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια, παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου, όπου θέλοντας και μη (ανήκω φανατικά στους "μη") μας έχουν βιδώσει σε καρέκλες και γίναμε εκόντες άκοντες θεατές ενός ατελείωτου καραγκιόζ-μπερντέ όπου σε ξεπλένουν από το πρωί ίσαμε το βράδυ πολιτικοί σου φίλοι, πολιτικοί σου αντίπαλοι-του κώλου, δημοσιογράφοι-του κώλου και λαός (του κώλου).

“Τα ’λεγε…”, μας λένε. “Ήταν προφήτης…”, μας λένε. “Ήταν μπροστά από την εποχή του…”, μας λένε. “Αν τον είχαμε ακούσει τότε…”, μας λένε και διάφορα άλλα τέτοια κολοκύθια τούμπανα.
Με λίγα λόγια, όλοι όσοι τον έφτυναν ως προδότη, τον απεχθάνονταν ως αποστάτη, τον μισούσαν ως πρωθυπουργό, ήσαν όλοι τους φρενοβλαβείς. Μερικά εκατομμύρια λαού αποτελούσαν ένα τσούρμο ηλιθίων που δεν ήσαν σε θέση να αναγνωρίσουν το …διαμάντι που είχαν στα χέρια τους.

Κάποιοι ίσως ξέχασαν τον αρχαιολογικό θησαυρό που είχες στην κατοχή σου αποδεδειγμένα από λαθρανασκαφές και που εντέλει - αφού κλήθηκες από τη Δικαιοσύνη να δώσεις εξηγήσεις - αποφάσισες να δωρίσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το οποίο τιμής ένεκεν (θα ξεράσω) τον φιλοξενεί σε αίθουσα που φέρει …το όνομά σου!!!

Κάποιοι ίσως ξέχασαν το 0+0=14% που μας έλεγες. Αυτά τα απίστευτα, μοναδικά στον κόσμο μαθηματικά σου μπορεί να μην αντέχουν σε κριτική, άντεξαν όμως στη συλλογική μνήμη. Ξεχνιέται τόση νεοφιλελέ ηλιθιότητα;

Κάποιοι ίσως ξέχασαν το “Σε 10 χρόνια θα το έχουμε όλοι ξεχάσει”. Αυτή η φράση δεν περικλείει απλά την άποψη που είχες για το ζήτημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων, αλλά ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκες σε ολόκληρη την πολιτική σου σταδιοδρομία: “στο απαίδευτο πόπολο απευθύνομαι, που ξεχνάει εύκολα και τα πάντα.”
Έτσι τουλάχιστον νόμιζες!

Κάποιοι ίσως ξέχασαν τους 7 εκδότες-δημοσιογράφους που φυλάκισες επειδή αρνήθηκαν να υποταχτούν στον τρομονόμο σου (ο οποίος κατέπεσε με πάταγο).

Κάποιοι ίσως ξέχασαν τις τηλεφωνικές υποκλοπές του Χρήστου Μαυρίκη που κατήγγειλε ότι διενεργούσε κατ' εντολή του στενού σου συνεργάτη στρατηγού Ν. Γρυλλάκη.

Κάποιοι ίσως ξέχασαν το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ-Ηρακλής στους μαφιόζους της Καλτσεστρούτσι. Μαζί με τους «ξεχασιάρηδες» και πολλοί πρώην και νυν πασόκοι που τότε σε πολέμησαν. Άλλα κουμάσια αυτά!

Κάποιοι ίσως ξέχασαν όσα είπε ο Αριστείδης Αλαφούζος [βίντεο]


Κάποιοι ίσως ξέχασαν το περίφημο “unfair” που ξεστόμισες για τον φίλο σου τον Κοκό και το δημοψήφισμα του 1974, όπως επίσης και την περιουσία που του έστειλες με φορτηγά από το Τατόι.

Κάποιοι ίσως ξέχασαν τα 4 φορτηγά με φακέλους αντιφρονούντων που οδηγήθηκαν στην πυρά, αλλά ένα φορτηγό χάθηκε στη διαδρομή και ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε.

Κάποιοι ίσως ξέχασαν ότι τα βοθροκάναλα των νταβατζήδων είναι δικό σου δημιούργημα. Ότι εσύ έδωσες την άδεια να λειτουργήσουν χωρίς …άδεια λειτουργίας. Να γιατί εδώ και 2,5 δεκαετίες σε ξεπλένουν στους 1000 βαθμούς. Για το "Ευχαριστώ".

Κάποιοι ίσως ξέχασαν ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εκτόξευση του χρέους το έχει η αφεντιά σου. Σύμφωνα με άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ [εδώ] που συνεπικουρείται και από στοιχεία της Eurostat, ο Α. Παπανδρέου στην 8ετή του διακυβέρνηση και με την φιλολαϊκή του πολιτική "κατάφερε" να αυξήσει το χρέος κατά 32% (αυτή την πολιτική για την οποία κατηγορείται από τις νεοφιλελέρες ότι μας οδήγησε στα μνημόνια και το γκρεμό), ενώ η αφεντιά σου με πέρα ως πέρα λιτότητα, κατ’ εφαρμογή του αμίμητου 0+0=14% "κατάφερε" σε 3,5 χρόνια διακυβέρνησης να αυξήσει το χρέος περισσότερο από 40%!!!

Μπορώ να σου τα λέω επί ώρες κι εσύ να διαφωνείς επί ώρες. Και δεν με απασχολεί που δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Σημασία έχει ότι δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή σε 60 χρόνια ενεργού πολιτικού βίου που να παραδέχτηκες ότι κάπου έκανες λάθος. Υπήρξες ο άνθρωπος που επί 60 ολόκληρα χρόνια δεν έσφαλε σε τίποτα.

Να σε χαίρονται λοιπόν, να σου κάνουν μνημόσυνα, να σε τιμούν, να σε καθαγιάζουν και να σε ξεπλένουν τα εκατομμύρια (;) των φίλων και οπαδών σου.

Εγώ, να ξέρεις, θα είμαι από τους …παράξενους που θα βρίσκονται πάντοτε απέναντί σου, μη μπορώντας ποτέ να ξεχάσω ποιος στ’ αλήθεια ήσουν.

Γιατί όλα αυτά τα “Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων” μου προκαλούν ολίγον εμετό.



17 σχόλια:

  1. Στις πολύ εύστοχες υπενθυμίσεις σου, θα πρόσθετα τη "βολική" δολοφονία του Μπακογιάννη, που τον έσωσε την τελευταία στιγμή απ' το ξήλωμα απ' την ηγεσία του κόμματος και φυσικά την εξαργύρωση της δολοφονίας απ' την Ντόρα, που της χάρισε μια πολλά υποσχόμενη πολιτική καριέρα στην πατρίδα του εκλιπόντος. Το όνομα του οποίου, αν και ξαναπαντρεύτηκε, το φέρει ακόμα ως πολύτιμο λάφυρο.
    Α ρε Πέτρο...
    Έντιμο και τεκμηριωμένο το άρθρο σου. Μέχρι χτες ήταν για όλους ο "βρυκόλακας", ο "αποστάτης" και ο "κολλητός του Χριστοφοράκου".
    Και ξαφνικά έγινε ο "αμφιλεγόμενος πολιτικός" που σημάδεψε με την παρουσία του την πολιτική ζωή... τρίχες!
    Όλοι ξέρουμε τι ρόλο έπαιξαν τα περιβόητα "ντολμαδάκια" της Μαρίκας. Κι όποιος ρίχνει δάκρυα αυτές τις μέρες, είναι μόνο κροκοδείλια.
    Την καλησπέρα μου και καλό νέο μήνα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλοί (αηδιαστικά πολλοί) όσοι ποντάρουν στο συλλογικό μας αλτσχάιμερ. Το κακό γι αυτούς είναι ότι πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει τουλάχιστον την πρόσφατη πολιτική -και όχι μόνο- ιστορία του εφιάλτη της Δημοκρατίας. Όσο και να την παλεύουν με εμετικά λογίδρια και περίτεχνες πινελιές, ούτε την Ιστορία θα κατορθώσουν να διαστρεβλώσουν κατά πως τους βολεύει, ούτε θα φορέσουν φωτοστέφανο στην επιχειρούμενη αγιογραφία του.
      Ίσως να κατόρθωναν να πείσουν κάποιους λίγους αν παρουσίαζαν και ορισμένες από τις μαύρες πτυχές αυτής της κατάμαυρης ψυχής, κάποια από τα χιλιάδες λάθη του τα οποία στιγμάτισαν μια ολόκληρη χώρα και έπαιξαν ίσως τον καθοριστικότερο ρόλο στην σύγχρονη πορεία της.
      Αμ δε!
      Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.
      Ούτε κουβέντα για το τι έκανε στην Κατοχή, λέξη για την αποστασία, τις σχέσεις του με το παλάτι, το πώς εξοβέλισε τον Κωστή Στεφανόπουλο (που όψιμα οι δεξιοί μετά τον ερωτεύτηκαν) και πήρε την αρχηγία, τίποτα για την διακυβέρνησή του που φόρτωσε το δημόσιο με τον εσμό των αγράμματων παλαμοκροτητών του, την ηθική αυτουργία στη δολοφονία Τεμπονέρα, το ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων, το χάρισμα στα ημέτερα κωλόπαιδα των αστικών συγκοινωνιών, τον υπερδανεισμό με ειδεχθείς όρους και επιτόκια και τόσα άλλα.
      Κόντρα σε αυτό το τσούρμο των ηλίθιων θα υπάρχουν κάτι «περίεργοι» όπως εμείς εδώ μέσα. Έτσι, για να τους χαλάμε τα σχέδια.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. Σε όσα γεγονότα κι αν αναφερθεί κάποιος για τις πομπές τού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα είναι λίγα, διότι πάντα θα υπάρχουν κάποια που θα τα ξεχνάμε, καθότι είναι πολλά τα σκάνδαλα "Εφιάλτη"! Το βρώμικο '89 σίγουρα δεν ονομάστηκε τυχαία "βρώμικο", αφού "Μητσοτάκης, Φλωράκης και Κύρκος αποφάσισαν την 1η Ιουλίου 1989 την δημιουργία μιας φιλελευθερο-κομμουνιστικής (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα..) κυβέρνησης συνεργασίας, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού"! Κι ύστερα το ΚΚΕ απορεί γιατί παραμένει στον πάτο, όσα χρόνια κι αν περάσουν.. http://www.alfavita.gr/apopsin/%C2%AB%CE%B2%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-89%C2%BB-%CE%AE-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B4 Το άρθρο από τον Δελαστίκ επίσης.

    Κι όπως λέει και η Μαρία, μια χαρά τούς έκατσε (τυχαία;;...) η δολοφονία Μπακογιάννη, αφού τους άνοιξε λαμπρές καριέρες, μιας και η κόρη Ντόρα έτρεχε με την πλερέζα στο κεφάλι (ένεκα το πένθος!.. Ου, εμένα μου λες...) να φτιάξει τα ψηφοδέλτια τής μονοεδρικής με το δικό της όνομα, αλλά με το "Μπακογιάννη" ως επίθετο! Μιλάμε για ξουράφια τώρα, όχι αστεία! Όπως λέει κι ο Βουτσάς: "ήταν να μην τρουπώσω!"...

    Και για να γυρίσω κι εγώ στο (βρώμικο επίσης) 1965, όπου η Αποστασία Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα γεγονότα, μεταξύ άλλων, κατέληξαν και στην δολοφονία τού Σωτήρη Πέτρουλα, σου γράφω άλλο ένα "εκπαιδευτικό" λινκ που ανάρτησα το πρωί στο φέις, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μην κάνουν ότι ξεχνούν οι παλαιότεροι.. Τα γεγονότα τού '65 με κεντρικό σύνθημα: "Μητσοτάκη κάθαρμα, Τούμπα δολοφόνε" ... http://www.matrix24.gr/2015/07/sto-spiti-tou-mitsotaki-magireftike-i-apostasia-tou-1965/ Όπως έγραψα και στο φέις: "αντί στεφάνου"...

    Φεύγω απίστευτα συγχυσμένη, όχι για τους δεξιούς (που δεξιοί γεννήθηκαν και δεξιοί θα πεθάνουν), αλλά για όλους τους άλλους που φτιάχνουν μέσα στο κεφάλι τους ιστορίες δικαίωσης, για έναν από τους μεγαλύτερους Εφιάλτες τής νεότερης ελληνικής ιστορίας, και μετά προσπαθούν να πείσουν και τους υπόλοιπους... Θα ξανάρθω Ζήκο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί ίσως δεν θυμούνται ότι πριν καμιά 25ριά χρόνια κάποιος (δυστυχώς δεν μπορώ πλέον να θυμηθώ το όνομά του) καταδικασμένος και φυλακισμένος ζήτησε μέσα από τις φυλακές να δώσει κατάθεση σε εισαγγελέα. Λίγες ώρες αργότερα διέρρευσε η κατάθεση και από τις εφημερίδες της εποχής μάθαμε ότι ο κακοποιός «χρέωσε» τη δολοφονία Μπακογιάννη σε ποιον λες; Ποιον κατονόμασε ότι είχε δώσει την εντολή;
      Λίγο καιρό αργότερα ο κακοποιός βρέθηκε νεκρός.
      Από ποιόν; Έλα ντε.

      Διαγραφή
  3. Ξανάρθα Ζήκο! Χθες που λες, που έμαθα ότι η σορός τού ακατονόμαστου θα μεταφερόταν με C-130 στην Κρήτη, δεν σου κρύβω ότι είχα μια αγωνία για τους καημένους τους πιλότους, όταν λοιπόν είδα σε ένα κανάλι ότι... έπαθε βλάβη(!) το αεροπλάνο, νόμιζα ότι ήταν φάρσα, όμως ήταν αλήθεια τελικά!!! Απλά η βλάβη επισκευάστηκε σχετικά νωρίς και έφτασαν σώοι οι πιλότοι μας στην Κρήτη...

    http://www.alfavita.gr/arthron/politiki/vlavi-ypesti-c-130-poy-metefere-ti-soro-toy-konstantinoy-mitsotaki

    Πάντως Πέτρο, επειδή όπως σου έγραψα, όλο και κάτι ακόμα θα θυμάται όποιος ΔΕΝ θέλει να ξεχνά αυτά τα δεινά που προκάλεσε και προκαλεί η οικογένεια Μητσοτάκη στον τόπο, απλά θα αναφέρω ότι πχ το σκάνδαλο με την siemens και με τον Ερυθρό Σταυρό, είναι ΔΥΟ από τα σκάνδαλα που μου ήρθαν στο μυαλό και που εμπλέκεται η σεσημασμένη αυτή οικογένεια, αν και σαφώς και είναι άπειρα ακόμα, και φαντάσου πόσα δεν θα τα ξέρουμε καν!!

    Μόνο που ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και καλά να πάθει, άσε που πάρα πολλοί έχουν εξοικειωθεί με την λαμογιά, και δεν τους απασχολεί καν αν ένας πολιτικός καταχράζεται δημόσιο χρήμα (αρκεί να μην είναι Συριζαίος, γιατί εκεί έχουν μια "ευαισθησία, σε όλους τους άλλους δίνουν συγχωροχάρτι). Ίσως επειδή μια (μεγάλη) μερίδα τού λαού έχει επίσης εμπλακεί σε παραβατικές πράξεις έναντι τού δημοσίου ή πολύ θα το επιθυμούσε αλλά δεν του "έκατσε".. Καλημέρα και καλό μας μήνα, με έναν Μητσοτάκη λιγότερο (το λες και κέρδος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέκαθεν τα λιμάδια της δεξιάς έσκουζαν όταν απομακρύνονταν από την κουτάλα, το διορισμό, το βόλεμα, το δημόσιο χρήμα. Τα τελευταία 2 χρόνια σκούζουν περισσότερο επειδή ακόμη και επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ πάντοτε κατόρθωναν να χώνουν τις σκατόφατσές τους και να έχουν αλισβερίσια με το δημόσιο, τώρα όμως είτε είναι αδύνατον είτε δυσκολεύονται πάρα πολύ.
      Πες τους λοιπόν ότι επειδή θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναδούν την εθιστική γι αυτούς εξουσία, να αλλάξουν ναρκωτικό.
      Και επειδή έχουν πέσει κεσάτια, δουλειές του δημοσίου δεν παίρνουν και βρωμάνε τα χνώτα τους από την πείνα, ας καταφύγουν σε κάτι φτηνό: ας μυρίζουν βενζινόκολλα.

      Διαγραφή
  4. "Δεν αμφισβητώ τη θλίψη των συγγενών. Δικός τους άνθρωπος «έφυγε».
    Αλλά έτσι παρατεταγμένοι όπως ήταν, ο καθένας φορτωμένος με δύο – τρία σκάνδαλα στην πλάτη, περισσότερο έμοιαζαν με επισήμους σε παρέλαση μίζας. Και τώρα περνάει το στρατιωτικό άγημα της SIEMENS. Και τώρα ο Κήρυκας Χανίων σε κιλίβαντα πυροβόλου"…

    http://www.altsantiri.gr/gnwmes/nikos-mora%CE%90tis-sto-feretro-itan-nd/

    Επίσης Πέτρο, ο ακατονόμαστος επειδή πορεύτηκε όλη του τη ζωή (δημοσία δαπάνη..) με την λέξη "Εγώ" στο στόμα, είχε δώσει συνέντευξη στον ΣΚΑΙ πριν από δέκα χρόνια, με την συμφωνία να προβληθεί μετά τον θάνατό του (για να μην υπάρχει αντίλογος..) Επειδή γνώριζε προφανώς ότι ο ΣΚΑΙ ποτέ δεν πεθαίνει (αφού είναι καραδεξιό παιδί), και μιλούσε και πάλι για το πόσο καλός και ηθικός (!) πολιτικός υπήρξε και φυσικά ο "mr Εγώ", έβαλε και την -μεταθανάτια- φιτιλιά του στους καραμανλικούς! Τι; Έτσι θα τους άφηνε, έστω κι αν πέθανε; (πέθανε ελπίζω..!) Ο ΣΚΑΙ θα προβάλλει την ...30ωρη (!) συνέντευξη σε μορφή σήριαλ! Κάτι σαν το survivor δηλαδή, αλλά στο πιο μακάβριό του!

    Υ.Γ Πολύ..οικογενειακό το κλίμα εδώ μέσα.
    Οικογενειοκρατία -και- στα σχόλια βλέπω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "σεσημασμένη οικογένεια!"
      "πέθανε ελπίζω!"
      αχαχαχαχαχα! πώς τα λες έτσι Πέτρα μου!
      Πνίγηκα ( έπινα νερό!)

      Διαγραφή
    2. @Πέτρα
      Κοίτα να δεις. Μπορώ να καταλάβω την θλίψη των συγγενών, εργολάβων, τραπεζιτών, δανειστών, του Χριστοφοράκου, του Παντσαβόλτα, του Κοκού Γλύξκμπουργκ και όλων όσων έφαγαν από το χέρι του ψωμάκι. Γιατί αυτό δεν μπορούμε να του το αρνηθούμε, άρπαζε ό,τι έβρισκε στα δημόσια ταμεία και μοίραζε στους αυλικούς του. Αυτό που δεν θα καταλάβω ποτέ είναι πως γίνεται να είσαι φτωχοδιάβολος χωρίς στον ήλιο μοίρα και να περιμένεις να σε σώσει το μητσοτακόσογο.
      Ούτε ματιά δεν θα γυρίσει να σου ρίξει ρε κακομοίρη!!!!!

      Όσο για τη συνέντευξη που έδωσε στο βοθροκάναλο, διάβασε αυτό που έγραψα στο τουίτερ.


      @Αριστέα
      Όταν διαβάζεις Πέτρα κι εμένα, ούτε να τρως, ούτε να πίνεις. Θα σε χάσουμε!!!

      Διαγραφή
  5. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί ένιωσαν την ανάγκη να συμμορφωθούν με όλη την παρέα των διαπλεκόμενων και να δηλώσουν πως οφείλουν να του αναγνωρίσουν κάτι θετικό ή να παραδεχτούν κάτι καλό... Και ποιος τους εμπόδιζε να το κάνουν όσο ζούσε;;;

    Θα ακολουθήσω κι εγώ το ρεύμα και θα του αναγνωρίσω το πόσο δύσκολα πέρασε στην κατοχή, αφού τα βράδια δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί ακούγονταν οι φωνές των πεινασμένων και είχε φουσκώσε από τα τρία συσσίτια που είχε φάει!!!

    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τα 3 συσσίτια είχε τον κυνισμό να το ομολογήσει (ο κυνισμός ήταν και παραμένει συνώνυμο του μητσοτακόσογου) προφανώς αδιαφορώντας αν κατηγορηθεί ότι στερούσε το φαγητό σε 2 άλλα - πολύ περισσότερο πεινασμένα/εξαθλιωμένα από αυτόν - άτομα.
      Να σου πω τι πιστεύω; Όσοι έχουν επιδοθεί στην αγιογράφηση του πορτρέτου του ανέκαθεν υπήρξαν οπαδοί του. Όσο και αν προσπαθούσαν περίτεχνα να κρύψουν την ταύτιση με τον Μητσοτάκη και τη σχολή που αυτός δημιούργησε (που περιλαμβάνει «αρετές» όπως ο νεποτισμός, ο καιροσκοπισμός, ο αριβισμός, η προδοσία, η με κάθε τρόπο και μέσο κατάληψη της εξουσίας), τελικά όταν αυτός έφυγε για τον άλλον κόσμο βγήκε στην επιφάνεια τι κουμάσια πραγματικά είναι.
      Όλα αυτά τα «είναι ακόμη φρέσκο το χώμα» ή τα «πρέπει να σταθούμε με σεβασμό απέναντι σε έναν νεκρό» μου προκαλούν εντερικές διαταραχές, μεγαλύτερες από αυτές που μου δημιουργούσε ο ίδιος ο μακαρίτης.
      Από αυτή την άποψη μπορούμε να πούμε ότι ο Μητσοτάκης έκανε το μοναδικό καλό, έστω και μετά θάνατον: έπεσε πολύ ξεβράκωμα, τόσο που μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο που υπάρχει γύρω μας.

      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  6. Η Ιστορία αυτού του τόπου έχει αποδείξει ότι :
    ♠ έχουμε μικρή έως ανύπαρκτη μνήμη
    ♠ τρελενόμαστε για φιέστες ακόμα κι αν είναι μακάβριες
    ♠ τους χοντρόπετσους τίποτα δεν τους περονιάζει
    ♠ η οικογενειοκρατία καλά κρατεί ...ακόμη!
    ♠ δεν θα μάθουν ποτέ τα παιδιά μας την νεότερη ιστορία

    Μόνο σε ένα θα με βρεις λιγάκι μαζεμένη: προσωπικά όσο ακόμα η ψυχή είναι περιφερόμενη εδώ γύρω, την αφήνω να αναπαυτεί. Δεν με νοιάζει τι έκανε επί γης. Δεν αλλάζει. Δεν ξεχνώ φυσικά, αλλά ως εκεί. Για το μετά ας φροντίσει η εκεί δίκη αν υπάρχει !

    Καλό μήνα Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή από τα εγκλήματα του μακαρίτη πολλοί «έφυγαν» άδικα, και επειδή ως γνωστόν δεν είμαι καλός άνθρωπος για να δίνω συγχωροχάρτια σε ……. (ο καθένας ας συμπληρώσει μόνος του την ή τις λέξεις), δεν θα με βρεις σύμφωνο.
      Καθόλου όμως!
      Όποιος ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του, ή έστω να μη βλαστημούν στον τάφο του, ας φροντίσει στο πέρασμά του από τη Γη να πορεύεται με τρόπο που να αξίζει να τον θυμούνται με νοσταλγία και να μην τον φτύνουν. Όποιος επιλέγει συνειδητά το δεύτερο (99 χρόνια δεν τα λες και λίγα) τότε ας μην ποντάρει στην καλοσύνη των υπολοίπων.
      Προσωπικά, όταν πρόκειται για τέτοια άτομα, θα σου πω ότι …μας τελείωσε.

      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  7. Παρουσία τής οικογένειας, και με την συγκατάθεσή της -προφανώς!- γιατί αλλιώς θα το σταματούσαν μέσα σε δευτερόλεπτα (ή επί το ορθότερον, δεν θα είχαν επιτρέψει ΚΑΝ την παρουσία τών λυράρηδων εκεί πέρα), συνέβη αυτή η ΑΠΟΛΥΤΗ ασέβεια, που βλέπουμε στο βίντεο και που αποδεικνύει -πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη- ότι, αν μη τι άλλο- οι οικείοι -τα παιδιά του- δεν έδειξαν τον ανάλογο σεβασμό, αντιθέτως εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός τής απώλειας τού πατέρας τους για προσωπικό/πολιτικό τους όφελος, όπως έκαναν πάντα άλλωστε... ΚΑΙ χειροκρότημα στο τέλος;!... Και οι Κυριάκος-Ντόρα καμία αντίδραση; Πόσο ΑΘΛΙΟΙ ακόμα!!!

    «πριν να σε κατεβάσουμε στο νέο σπιτικό σου,
    σου τάζουμε πρωθυπουργό να κάνουμε το γιο σου»!!!

    Εντελώς προ-μελετημένη κίνηση! Προεκλογική συγκέντρωση η κηδεία τού πατέρα τους! Δεν με ξαφνιάζει, οι τύποι είναι αδίστακτοι εδώ και δεκαετίες, απλά, όταν συμπεριφέρεται έτσι η οικογένεια, τα αρνητικά σχόλια που έπεσαν βροχή στο διαδίκτυο, για έναν πολιτικό που υπήρξε από τους πιο σκοτεινούς και διαπλεκόμενους πολιτικούς ever (αν δεν κατείχε το όσκαρ διαπλοκής), είναι απλές οδοντόκρεμες...

    https://www.youtube.com/watch?v=ODpTRgo99aU

    Υ.Γ Ο Κρητικός Ζωιδάκης καλλιτεχνικά μού είναι αδιάφορος,
    κρίμα για τον Κρητικό Κονταρό όμως, που τον είχα σε εκτίμηση...
    Αλλά είναι και οι δυο κομματικοί φίλοι τής ΝΔ. Δεν ξέρω αν ήταν
    από πάντα νεοδημοκράτες, ή ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό στο πρόσωπο τού Κυριάκου Μητσοτάκη.. (οι πρώτοι θα ήταν άλλωστε που θα την "έκαναν γυριστή" ανάλογα με τα συμφέροντά τους;).. ΚΑΙ στις δυο περιπτώσεις πάντως, είναι απλά θλιβεροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως το λες: αδίστακτοι. Εξαργυρώνουν οτιδήποτε το θεωρούν χρήσιμο για την πολιτική τους πορεία, από γάμο και γέννηση έως δολοφονία και θάνατο.

      Κρητικοί υπάρχουν λεβέντες άντρες και κουμάσια. Όπως παντού. Απλά όταν πρόκειται για Κρητικούς, έχει (για μένα) άλλη βαρύτητα.
      Κλείνοντας τον σχολιασμό (μιας και πολλοί φίλοι επέλεξαν να σιωπήσουν σε αυτή την ανάρτηση – δικαίωμά τους) θα σου πω να προσέξεις την ημερομηνία στον κύκλο της πρώτης φωτογραφίας. Ο Κ. Μητσοτάκης πέθανε στις 29 Μαΐου, ενώ πριν δύο ακριβώς μήνες ο γιος του είχε …προφητέψει ότι θα ζήσει μέχρι να τον δει πρωθυπουργό.
      Τώρα μπορεί άραγε να ελπίζει;

      Διαγραφή
  8. Κόντεψαν να τον κάνουν άγιο!
    Και μη χειρότερα δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουν ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, ενώ "γκάζωσαν" τα χρόνια της κρίσης. Γιατί κανένας σοβαρός (που να βρεθεί;) δεν κάθισε να αναλύσει στο χαζοκούτι πόσο πολύ συνέβαλε ο μακαρίτης στην εκτόξευση του χρέους και στο σημερινό χάλι. Το μόνο που λένε είναι "αν τον είχαμε ακούσει..."
      Μετάφραση: αν είχαμε πεθάνει πριν 25 χρόνια, τώρα δεν θα κινδυνεύαμε να πεθάνουμε.

      Διαγραφή