Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Μηνιάτικο #22: Ιανουάριος 2017

Στις 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, με την ηγεσία του ΕΣΡ. Όπως συνομολογήθηκε και από τις δύο πλευρές πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Επειδή από τα νταβατζοΜΜΕ όλο αυτό το χρονικό διάστημα έπεσε πολύ σπέκουλα και το απαίδευτο πόπολο ταΐστηκε πολύ σανό, έχουμε και λέμε:
α) Το ΣτΕ δεν έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά στο σύνολό του. Αντισυνταγματική κρίθηκε η διάταξη που ελλείψει ΕΣΡ μετέφερε την αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στον αρμόδιο υπουργό.
β) Το ΣτΕ στην απόφασή του μνημόνευσε εκ νέου ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας είναι παράνομο να λειτουργούν χωρίς άδεια. Κάτι που βέβαια κανένα ΜΜΕ δεν αναπαρήγαγε! Και τι να έλεγε δηλαδή;
Ότι εσύ που μας βλέπεις αυτή τη στιγμή, να ξέρεις ότι σε δουλεύουμε κανονικά;
Ότι κάνουμε κατάχρηση δημόσιου αγαθού, όπως είναι η τηλεοπτική συχνότητα;
Ότι συνεχίζουμε να εκμεταλλευόμαστε το μπάχαλο αυτού του κράτους και των μηχανισμών του;
Ότι σιγοντάραμε τόσες και τόσες κυβερνήσεις για να μη μας ζητηθεί ποτέ να πληρώσουμε;
Τι απ’ όλα;

Στις 17 Ιανουαρίου μέλη της χρυσής αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό εισέβαλλαν στο Α' Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με αφορμή την απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.
Έξω από το σχολικό συγκρότημα ήταν συγκεντρωμένοι και γονείς που δεν επιθυμούσαν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, οι οποίοι μετά το πέρας της σύσκεψης φώναξαν συνθήματα εναντίον του δημάρχου.

Τα νεοναζί σκουπίδια, μαζί με ξενοφοβικούς γονείς και κάτι χριστιανοταλιμπάνους της συμφοράς, νομίζουν ότι η πρόθεση της Πολιτείας, της Δημοτικής Αρχής, της πλειοψηφίας των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, μπορεί να καμφθεί από τα δικά τους ουρλιαχτά.
Περαστικά τους!

Με τα μπάσταρδα του Χίτλερ σιχαίνομαι και να ασχοληθώ. Ας ασχοληθούν οι επιστήμονες και ίσως κάποτε μάθουμε πως γίνεται να ακολουθηθεί η αντίστροφη διαδρομή και ο άνθρωπος να εξελιχθεί σε πίθηκο. Ηλίθιο.
Για τους ρατσιστές/ξενοφοβικούς/μισαλλόδοξους, όσους δεν εντάσσουν εαυτόν στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Πορδής, να θυμίσω τα λόγια του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι:
“Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά.”


Στις 17 Ιανουαρίου ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη με ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος απεδέχθη πρόταση της διοίκησης “να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ”. Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα το Βήμα, στην συνέχεια εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αυγής.

Από εκείνη την ημέρα τα φιλελέ νταούλια άρχισαν να βαράνε. Υποτίθεται ότι το ενδιαφέρον τους ήταν να μην πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, ενώ περίτρανα αποδείχτηκε ότι αυτό που τους έκαιγε ήταν να μη λιγοστέψει από το φιλελευθεράτο ούτε μια ντουντούκα.
Το σύνθημα έδωσε η ΝΔ και ακολούθησαν τα παπαγαλάκια τους, κάνοντας λόγο για …φίμωση. Παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν (όχι πως αποκλείεται και εντελώς, για δεξιούς χαζοβιόληδες μιλάμε!) πως τον Μουλόπουλο τον κάλεσε να βοηθήσει ο ίδιος ο Ψυχάρης, προσπάθησαν να περάσουν στον κόσμο τους πως τον επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να αλλάξουν πολιτική γραμμή.

ΥΓ: Στις 30 Ιανουαρίου ο Μουλόπουλος αποχώρησε από τον ΔΟΛ, ύστερα από την απόρριψη της πρότασης επενδυτή που κατέθεσε. Το λόγο έχουν (πάντα είχαν) οι τράπεζες. Άντε να δούμε τώρα εάν θα κλείσει το μαγαζί ποιος θα φταίει.
  


Στις 19 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΝΔ με απόφαση του όρισε τον Βασίλη Σπανάκη στη θέση του “Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων” .


Για όσους δεν τον ξέρουν ο Β. Σπανάκης είναι αυτός που πριν από ένα μήνα είχε δώσει σε άλλον την ταυτότητά του για να ψηφίσει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (και ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία με την διαδικασία του αυτοφώρου).
Ή ο Κούλης δεν έχει άλλους στον πάγκο ή επιλέγει να στελεχώσει με λαμόγια το κόμμα του, ακριβώς επειδή είναι λαμόγια.


Στις 19 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αποστέλλει εγκύκλιο στα Νοσοκομεία [εδώ] που αφορά τον τρόπο κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της λίστας χειρουργείου. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ 4316Β/30-12-2016 της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Η λίστα των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων θα δημοσιοποιείται στις ιστοσελίδες των νοσοκομείων. Κάθε ασθενής θα ενημερώνεται  για τη σειρά κατάταξής του από έναν αριθμό που θα του δίνει το νοσοκομείο, θα είναι μοναδικός και δεν θα προέρχεται από τον ΑΜΚΑ, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Από τη λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά. Ωστόσο και αυτές οι επεμβάσεις θα δημοσιοποιούνται κάθε 15 μέρες στον ιστότοπο κάθε νοσοκομείου.

Προς το παρόν κανένας δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα εφαρμοσθεί. Ελπίδα όλων είναι να μπει μια τάξη, να πάψει ο κάθε καραγκιόζης με την άσπρη μπλούζα να παίζει με τις ζωές των ασθενών και να περιοριστεί (για να εξαλειφθεί αποκλείεται) η ελληνική "πατέντα" με το φακελάκι.
  


Στις 19 Ιανουαρίου προσχώρησε και επίσημα η "Δράση" του Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Από αυτό το ιστολόγιο έχουμε πει πολλές φορές ότι παρόμοια αστεία κόμματα/αποκόμματα καθώς και πολιτικοί της πλάκας (βλ. π.χ. το Μπομπολέικο "Ποτάμι" και  τη  Τζημερέικη "Δημιουργία Ξανά") μοναδικό σκοπό ύπαρξης είχαν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στη διαρροή ψηφοφόρων από τη νουδού προς άλλα κόμματα, κύρια αυτό της Χρυσής Πορδής.
Τώρα που ο Τσίπρας παίζει μπάλα μόνος του, βγήκε ο μεγάλος δεξιός τσοπάνης να μαζέψει στο μαντρί όσο μπορέσει περισσότερα σκόρπια πρόβατα. Κυρίως γίδια.



11 σχόλια:

  1. Καλά και σωστά όλα αυτά που λες
    αλλά δεν πάμε πουθενά
    Ασφυξία Πέτρο μου!!!

    Καλό μήνα με πολλά φιλιά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ψοφήσω και ακόμα θα το λέω: η δύναμη είναι στα χέρια μας.
      Και είναι λάθος να νομίζουμε (με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου βέβαια) ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας και πρέπει μοιρολατρικά να σκύβουμε το κεφάλι.

      Καλό μήνα Ελένη.

      Διαγραφή
  2. Στέκομαι κυρίως στην παραπληροφόρηση σχετικά με την "αντισυγματικότητα του νόμου Παππά". Μας είχανε πρήξει αυτά που δεν έχουμε, με διθυραμβικούς τίτλους και πηχιαία πρωτοσέλιδα... κι από ότι μαθαίνω αργότερα, καμμία σχέση με την αλήθεια. Αν τα καταφέρουν να σπάσουν αυτό το καρτέλ του τύπου, νομίζω πως θα έχει γίνει η αρχή για το ξεβρώμισμα αυτού του τόπου. Από κει ξεκινούν και καταλήγουν όλα κι επειδή λειτουργούν με νόμους μαφίας, το θεωρώ το πιο δύσκολο εγχείρημα να τα βάλουν μαζί τους και ν' αρχίσουν να πληρώνουν όπως όλοι εμείς. Μακάρι...
    Κατά τ' άλλα, όλα βαίνουν "θαυμάσια" ε;
    Χαιρετισμούς πολλούς Πέτρο και καλό μήνα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήτικη ψευτοδημοσιογραφία είναι εκ των βασικών πυλώνων του συστήματος. Αν πάψει (λέμε τώρα) όλος αυτός ο εσμός των "δημοσιογράφων" να σπρώχνει τόσο χυδαία και απροκάλυπτα τα πολιτικά μας σκουπίδια, θα γκρεμιστούν σαν πύργος στην άμμο.

      Από πολύ δύσκολο έως αδύνατο το βλέπω. Ο ένας στηρίζει τον άλλον και έτσι συνεχίζουν να κάνουν τη "δουλειά" τους.
      Τρέφουν και τρέφονται.

      Βέβαια δεν περιμένω από τον ενεργό πολίτη να δει μια εκπομπή ή να διαβάσει μια σαβουροφυλλάδα για να σχηματίσει άποψη. Τα αντανακλαστικά του λειτουργούν άψογα και έχει πια μάθει να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα. Οι υπόλοιποι, όσοι πείθονται από τις γελοίες/πληρωμένες γραφίδες είναι άξιοι της μοίρας τους.

      Δεν θέλω καμία κυβέρνηση να θέσει κανόνες στη δημοσιογραφία. Πρέπει όμως οι ίδιοι να αυτολογοκρίνονται. Και όταν εσκεμμένα και ηθελημένα ψεύδονται πρέπει τα θεσμοθετημένα -δικά τους- όργανα να τους διαγράφουν οριστικά.
      Αλλιώς μην περιμένουμε να μπει τάξη στο τοπίο και ακόμη περισσότερο μην ευελπιστούμε να καλυτερεύσει η ενημέρωση.

      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  3. Η Υπόθεση με την εξέλιξη του νόμου για τα ΜΜΕ φέρνει στο προσκήνιο κάτι βασικό. Η Άποψη ότι οι αστικοί θεσμοί του κράτους είναι ουδέτεροι και συνεπώς θα λειτουργήσουν σε πνεύμα δικαίου καταρρέει σαν χάρτινος πύργος αποκαλύπτοντας στην πραγματικότητα το ρόλο όλων αυτών των αστικών θεσμών στο σημερινό κράτος (Δικαιοσύνη, αστυνομία, στρατός, ιερατείο κλπ).
    Συνεπώς τι να διαχειριστείς με αυτούς ; έστειλαν το ζήτημα στο Σ.Τ.Ε και ...καθάρισαν στεγνά.
    Φυσικά ένα Σ.Τ.Ε. που ουδέποτε έκρινε παράνομες τις : απολύσεις, περικοπές συντάξεων, περιορισμό συλλογικών διαπραγματεύσεων κλπ.
    Όπως επίσης και δικαστές που σε 10' κρίνουν κάθε απεργία "παράνομη και καταχρηστική".
    Στην τελική, σαν πας να αντιπαλέψεις το σύστημα με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ θεσμούς θα σε φάει Πέτρο μου μία χόρτα χωρίς να πάρεις χαμπάρι.
    Αυτά, για να πέφτει μια ακόμα αυταπάτη στην λεγόμενη "αριστερή διαχείριση".
    Την καλησπέρα μου φίλε σε μια ακόμα εύστοχη ανάρτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου στο ΣτΕ προσέφυγαν τα ίδια τα κανάλια (συνεπικουρούμενα από σύσσωμη την αντιπολίτευση) ζητώντας ακύρωση του νόμου Παππά. Το ΣτΕ έβγαλε άκυρο όχι το νόμο στο σύνολό του αλλά το άρθρο αυτό που επέτρεπε στον υπουργό να προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες (κάτι που έκανε ο Παππάς ελείψει ΕΣΡ).
      Το ΣτΕ έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, όπως επίσης ότι έχει πάρει διαζύγιο και από το λαό και από τη λογική. Μη ξεχνάμε πως πολύ πρόσφατα αποφάσισε (απόφαση ΣτΕ 373/2016) την αναστολή της υποχρέωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης. Και, όπως επισημαίνεις, είναι το ίδιο δικαστικό Σώμα που έβγαλε σημαντικό το μνημόνιο, τις περικοπές των συντάξεων, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των Δώρων, τον ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα.
      Οι «αριστεροί» όπως σωστά επισημαίνεις, διαχείριση κάνουν, διαχείριση μνημονίων. Μια είναι η πολιτική, μνημόνιο λέγεται, και έχει καταργήσει το Σύνταγμα. ΤΙΝΑ, όπως μας έμαθαν τελευταία.
      Το κράτος «λειτουργεί» υπό επιτροπεία (βλ. κατοχή) και τηρούνται τα απολύτως βασικά, ίσα για να λέμε ότι είμαστε χώρα. Μπορεί ας πούμε να μην έχουμε Σύνταγμα, νόμους, λαό, έχουμε όμως βουλευτές και ΠτΔ, τα πλέον άχρηστα δηλαδή.
      Το μεγαλύτερο κακό του Τσίπρα και των υπολοίπων είναι που θα μείνει στον κόσμο ότι κάποτε κυβέρνησε η Αριστερά (σε εκατομμύρια εισαγωγικά ο όρος) και έκανε ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους. Σε αυτό ο Τσίπρας και τα τσιράκια του φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη.

      Διαγραφή
  4. Σιγά μην έλεγαν τα "αμερόληπτα" μουμουε ότι λειτουργούν παράνομα...παίρνουν την είδηση, την κόβουν, τη ράβουν, τη φέρνουν στα μέτρα τους και βουαλά έτοιμο το κουστούμι που δε θα πληρώσουν οι ίδιοι φυσικά, μια και θα βρεθεί ένας τρόπος να περάσουν τα χρωστούμενά τους σε μας!
    Μαζί δεν τα τρώγαμε, αλλά μόνοι μας θα τα πληρώσουμε κι αυτά!

    Και όποιος έχει περάσει κι απέξω από νοσοκομείο ξέρει πως τα φακελάκια καλά κρατούν και κανείς δε διστάζει να δώσει αν έχει φυσικά για να σωθεί αυτός κι ας πεθάνει ο άλλος που δεν έχει, ποιος νοιάζεται εξάλλου για τους φτωχούς!
    Και μια απορία που με βασανίζει χρόνια...αφού έχουν κάποιοι να δώσουν φακελάκι, γιατί δεν πάνε σε ιδιωτικά να πληρώσουν και να αφήσουν και κανέναν φτωχό να ζήσει?
    Φούντωσα πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ΟΛΟΙ οι τηλεοπτικοί σταθμοί (πλην του δημόσιου φορέα) λειτουργούν χωρίς άδεια. Αυτό από μόνο του μας πάει κατευθείαν σε μπανανία, αν και οι μενουμεβρόπηδες φιλελέδες δεν νοιάζονται γι αυτό, η δουλειά να γίνεται (βλ προπαγάνδα).
      Μαρία μου εγώ προσωπικά δεν έχω δώσει στη ζωή μου ούτε κέρμα σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείου. Δεν ξέρω αν είμαι η εξαίρεση, λέω αυτό ακριβώς που συμβαίνει.
      Με τη λίστα πιστεύω θα μπει τάξη. Αν όχι στο 100% θεωρώ ότι θα διορθωθούν πολλά. Απόδειξη είναι ότι πριν λίγες ημέρες είχα μια σχετική συζήτηση με 2 γιατρούς - από αυτούς που παίρνουν φακελάκι – και μου έλεγαν ότι η λίστα χειρουργείου είναι λάθος μέτρο και δεν θα βοηθήσει κανέναν.
      Από τις δικές τους αντιδράσεις και μόνο, πείστηκα ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

      ΥΓ: Αυτοί που έχουν λεφτά και πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία πληρώνουν για να βρουν μονόκλινο, για να παρακάμψουν τη λίστα, για να έχουν χειρουργούς και αναισθησιολόγους συνέχεια δίπλα τους και όλα αυτά για να μπορούν μετά να βρίζουν για τα χάλια της Υγείας και ότι φταίει το σύστημα.
      Αν βγάλεις άκρη σφύρα μου.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς που δεν ξέρω να σφυρίζω δηλαδή, γιατί αν ήξερα χαμένο θα πήγαινε το ταλέντο!

      Διαγραφή
  5. "Ή ο Κούλης δεν έχει άλλους στον πάγκο ή επιλέγει να στελεχώσει με λαμόγια το κόμμα του, ακριβώς επειδή είναι λαμόγια". Ή ο Κούλης έχει στον πάγκο, όπως και στο γήπεδο, μόνο λαμόγια, ακριβώς επειδή τα λαμόγια συνεργάζονται με λαμόγια, τουλάχιστον όσο έχουν κοινό στόχο, εν προκειμένω την πρωθυπουργία... Από την άλλη πάλι, τα βοθροκάναλα, όχι μόνο κάνουν τους Κινέζους, αλλά ρίχνουν και λάσπη (άλλωστε είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα, καναλάρχες και στελέχη), ανάγοντας ως μείζον θέμα το ταξίδι τού πρωθυπουργού στην....Eurodisney!!! (μα να μην μου αφήνει προορισμό για προορισμό, να μην με αντιγράφει αυτός ο παλιοΑλέξης!) Λογικό. Μπροστά στα εξαφανισμένα πόθεν έσχες του λαμογοζεύγους Μιζοτάκη, προφανώς και ο Μίκυ Μάους έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και με ακριβώς αυτό το ανύπαρκτο θέμα, βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη, με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία όπως πάντα, αφού τα γίδια "τσιμπάνε" και ασχολούνται με την...eurodisney, αφήνοντας στην ανυπαρξία το μέγα σκάνδαλο για το λαμογοζεύγος. Βρε, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, και δεν θέλω ου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό που υπάρχει νουδού (και Πασόκ) είναι που βρίσκονται τα λαμόγια όλα μαζεμένα και ξέρουμε που θα τα βρούμε.
      Εμείς, για να τα φτύνουμε. Γιατί η Δικαιοσύνη είτε έχει δεμένα τα χέρια λόγω του νόμου περί ανευθυνότητας υπουργών, είτε δεν θέλει (=φοβάται) να ακουμπήσει σκατά.
      Τα φιλελέ ηλίθια αρκούνται στα περί eurodisney, μιας και αυτό βολεύει την κοσμάρα τους, και αδιαφορούν για τα σκάνδαλα που καθημερινά αποκαλύπτονται. Βλέπεις μεγαλύτερη σημασία έχει για τη χώρα η κηροζίνη που έκαψε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (μέγα σκάνδαλο ε!) παρά η Siemens, η Novartis, η εταιρεία της Μαρέβας με τον Παπασταύρου, η οφσόρ του Κούλη, τα μαύρα του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι απλήρωτες νοσηλείες του Ερρίκος Ντυνάν, οι διορισμοί (από το παράθυρο) Αδώνιδος & ΣΙΑ και... και...

      Διαγραφή