Σελίδες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μηνιάτικο #20: Νοέμβριος 2016



Στις 2 Νοεμβρίου, στην εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ κατέθεσε ο Θανάσης Σκορδάς, πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ (Ιούλιος 2010 - Ιούνιος 2012). Από τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ακόμα και πριν από την οικονομική κρίση, ακόμα και πριν από την κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν δάνεια κοντά στα 200 εκατ. ευρώ για το καθένα, ενώ τα έσοδά του κάθε κόμματος ήταν της τάξης των 15-20 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή υπήρξε δανεισμός 10πλάσιος από τα έσοδα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, ακόμα και αν η ΝΔ έδινε το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται  (1,7 εκατ. ευρώ), δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει τα δάνειά της ούτε σε 123 χρόνια, ενώ, αν δίνει το 60% της τακτικής χρηματοδότησης, όπως προβλέπει η νομοθεσία, χρειάζονται 247 περίπου χρόνια για να αποπληρώσει τα δάνειά της!
Ο Θ. Σκορδάς, προέβαλε το επιχείρημα, ότι  αν το κόμμα του μπορούσε να πουλήσει …μπρελόκ, όπως κάνουν τα κόμματα σε άλλες χώρες, δεν θα αναγκαζόταν να πάρει θαλασσοδάνεια!

Και συνεχίζουμε τη συζήτηση από εκεί που την άφησε ο οικονομολόγος Σκορδάς:
1) με δανεισμό που φτάνει τα 210 εκατομμύρια, πόσα μπρελοκάκια πρέπει η νουδού να πουλήσει στους ιθαγενείς για να ρεφάρει;
2) πόσα μπορεί να πιάσει ένα μπρελόκ;
3) να βάλουμε πάνω τους τη φάτσα του επίτιμου ή θα πάνε άπατα;
4) του Χριστοφοράκου;
5) θα είναι χορηγός η Siemens;



Στις 10 Νοεμβρίου επετεύχθη τελικά συμφωνία στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ και ψηφίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα κληθεί να διεξάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η απόφαση για το ΕΣΡ - η μη συγκρότηση του οποίου αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες - έρχεται μετά από μεγάλο διάστημα συνεχών διαβουλεύσεων κατά το οποίο η ΝΔ αρνείτο να συναινέσει, θέλοντας να μπλοκάρει τον διαγωνισμό.
Τελικά, και αφού έσπασε στην προηγούμενη συνεδρίαση το μέτωπο της αντιπολίτευσης μετά την κατάθεση της τροπολογίας που εκχωρεί εκ νέου τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ όπως όριζε η απόφαση του ΣτΕ, η ΝΔ συναίνεσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Η πρόταση εγκρίθηκε με 20 θετικές ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και 4 «παρών» από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων.

Και εγένετο ΕΣΡ. Οι Κούληδες αποφάσισαν να συναινέσουν στη συγκρότηση της ανεξάρτητης Αρχής, αφού επέβαλαν ως πρόεδρο της τον δικό τους υποψήφιο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την "ανεξαρτησία" της.
Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βρίσκονται στην κυβέρνηση, την εξουσία όμως εξακολουθούν να την έχουν άλλοι.
Και είναι τουλάχιστον γελοίο αν αναλογιστούμε ότι ο ΠτΔ, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, εκλέγεται με τις θετικές ψήφους των 3/5 του κοινοβουλίου, για να αποφασίζει όμως ποιος θα βάζει πρόστιμα στα νταβατζοκάναλα που βρωμίζουν τις τηλεοράσεις μας χρειάζονται τα 4/5.
Να χαιρόμαστε τους συνταγματολόγους που έχουμε!


Στις 10 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν τα νέα μισθώματα των έξι ακινήτων που χρησιμοποιούνται ήδη από την Βουλή. Οι ενοικιάσεις των κτιρίων παρατείνονται για άλλα τέσσερα έτη (από την 1 Νοεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020) και η Βουλή από 118.106,97 ευρώ το μήνα που πλήρωνε, θα πληρώνει 94.830,04 ευρώ. Εξοικονομούνται δηλαδή 23.276,93 ευρώ κάθε μήνα.
Η λίστα των ακινήτων βρίσκεται [εδώ].

Σε 4 χρόνια θα εξοικονομηθούν 1.117.000€.
Πάλι καλά. Θα μπορούσαμε να τα πάρουμε και αυτά από μισθωτούς-συνταξιούχους.
Σαμαροβενιζέλε ακούυυυυυυς;;;


Στις 15 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2017 μειώνονται οι δαπάνες για καθαριότητα κατά 478.000 ευρώ. Οι μειώσεις των δαπανών επιτυγχάνονται από το γεγονός ότι η Βουλή κατάργησε το καθεστώς των εταιρειών καθαριότητας (εργολάβοι) και προσέλαβε καθαρίστριες ορισμένου χρόνου από τις δομές κακοποιημένων γυναικών καθώς και μακροχρόνια άνεργες, καθώς δόθηκε έμφαση σε ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη.


Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να θέσει σε εφαρμογή το άρθρο 51 του νέου Κανονισμού της Βουλής (ΦΕΚ 122Α/30-6-2016), όπου προβλέπονται αυτά:


Μια φιλική συμβουλή προς τον Τσίπρα: Αλέξη μου, δεν γίνονται έτσι "οι δουλειές". Κάτι η μείωση των μισθωμάτων της Βουλής, κάτι οι νταβατζοεργολάβοι που πετάς έξω, οι φίλοι των νουδουπασόκων χάνουν φράγκα.
Πόσα χτυπήματα να αντέξουν πια;;;


Στις 28 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βουλγαρία, συναντήθηκε στη Σόφια, με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Ρόσεν Πλέβνελιεφ και τον Πρωθυπουργό κ. Μπόικο Μπορίσοφ. Από τις δηλώσεις του αλιεύουμε αυτό:


Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και - σύμφωνα με την ονείρωξή του - αυριανό πρωθυπουργό, το γεγονός ότι 17.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν την έδρα τους στη Βουλγαρία, αποτελεί (κρατηθείτε από κάπου) “παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας”.
Πάντως εμείς Κούλη μου, που δεν τελειώσαμε το Χάρβαρντ, έχουμε την εντύπωση ότι η μετακόμιση επιχειρήσεων, οι οποίες δεν αφήνουν πλέον ούτε ένα κέρμα στην Ελλάδα, αποτελούν παράδειγμα αποβιομηχάνισης, αποεπενδύσεων, απώλειας εσόδων, ανεργίας και φτώχειας.
Εσύ κάνε περιπάτους για να ευχαριστείς τους "επενδυτές" που “ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας” (τι μαλακία και τούτη ε!), εξήγησε ότι αυτό που ενδιαφέρει εσένα και το κόμμα σου δεν είναι η ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά των γύρω της χωρών, αποδεικνύοντας ότι η χαζομάρα που μπορεί να χωρέσει στα κρανία δεξιών είναι άπειρη.
Ειδικά αν πρόκειται για τον αρχηγό τους!


Στις 29 Νοεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στην Κούβα για τις εκδηλώσεις μνήμης για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο πρωθυπουργός εκτός της κατ’ ιδίαν συζήτησης με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε και συνομίλησε με τέσσερις ηγέτες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής: τον ιστορικό ηγέτη των Σαντινίστας και πρόεδρο της Νικαράγουα (επανεξελέγη θριαμβευτικά στις 7 Νοεμβρίου 2016) Ντανιέλ Ορτέγκα, τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες και τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Στο φιλελευθεριστάν δόθηκε αμέσως το σύνθημα, άρχισαν πυρ ομαδόν οι ασυναρτησίες και φυσικά το μεγαλύτερο φορτίο λάσπης-αρλούμπας ανέλαβε η ΝΔ. Ναι, αυτή που έχει φάει το καταπέτασμα, χρωστάει δάνεια που δεν θα αποπληρώσει ποτέ, έχει διορίσει το μισό δημόσιο, δεκάδες υπουργοί και στελέχη της έχουν διωχθεί για σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ και έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό απίστευτα δισεκατομμύρια, βγήκε να διδάξει χρηστή διοίκηση. Σαν να σου κάνει μαθήματα χριστομάθειας γριά τσατσά που είναι στο πεζοδρόμιο 50 χρόνια και έχει βγάλει στο κλαρί χιλιάδες άλλες.
Πρώτο βιολί ο αντιπρόεδρος άδωνις ο οποίος ανεβάζει τη μια σαχλαμάρα μετά την άλλη (αλληλοσυγκρουόμενες μεταξύ τους αλλά δεν έχει σημασία).
Με διαφορά μικρότερη της μιας ώρας ανέβασε πρώτα αυτό


και μετά αυτό


Τα νουμεράκια δίνουν και παίρνουν.


Χτες γινόταν πανικός σε ακροδεξιά και νεοφιλελέ (το ίδιο είναι) sites και υπήρξε πλειοδοσία για το ποιος θα πετάξει τη μεγαλύτερη σάχλα. Όπως γίνεται πάντα, στο τέλος οι κοτούλες άρχισαν τα κοκοκό και μπήκαν στο κοτέτσι. Έτσι λοιπόν από τη στιγμή που υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης,


σχεδόν όλοι κατέβασαν αυτές τις αναρτήσεις και χώθηκαν πάλι στις τρύπες τους, όπως κάνουν πάντα. Εκτός από τον ΔΟΛιο Παπαχρήστο που εξακολουθεί να είναι το ίδιο λαοπλάνος ανθυποκαραγκιόζης δημαγωγός!


Το λάθος του Μαξίμου είναι που βγάζει ανακοινώσεις δίνοντας αξία σε τελειωμένους ηλίθιους.
 


16 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Πέτρο μου !
    Μιας και αποφάσισα να κάνω δυναμική στροφή προς τον χώρο των μπλογκς και μια και άλλαξε ο μήνας...λέω ... ΑΜΑΝ !!!
    Να πάω να ενημερωθώ... να μη μου τη βγαίνει ο μπαμπάς με κόκκινο που ολο μου πετάει κάτι ατάκες τύπου Γεωργιάδη !
    Είχα άδεια αυτόν τον καιρό και λίγο πολύ παρακολουθούσα ...το να τα βλέπω όμως όλα μαζί συγκεντρωμένα ...με κάνουν να θέλω να πάρω πάλι ενα ντεπόν ή δυο ...δεν ξέρω... ή να δώσουμε σε όλους αυτούς. Μπας και βοηθήσει λίγο βρε παιδί μου !
    Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσέχεις τον μπαμπά σου, σέρνεται πολύ αδωνήτιδα. Πρόκειται για μολυσματική-μεταδοτική αρρώστια που κολλάει όποιος "ενημερώνεται" (=εξημερώνεται) από το χαζοκούτι. Δυστυχώς για τη χώρα και το λαό της έχουμε μπλέξει με βοθροκάναλα που κάνουν νυχθημερόν πλύση εγκεφάλου με ασυναρτησίες και ψεύδη.
      Αλλά δεν απελπίζομαι.
      Τώρα που έχουμε ΕΣΡ, της αρεσκείας των Κούληδων, "όλα θα πάνε καλά".
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  2. 247 χρόνια χρειάζονται,για να πληρωθούν τα δάνεια της;
    Ok,περνάει γρήγορα ο καιρός...
    Τί να πω,για να μην τρελαθώ;!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το μαγαζί είναι αδύνατον να επιβιώσει χωρίς νέα δάνεια (χρειάζονται εκατομμύρια μπρελόκ), τα 247 χρόνια θα γίνουν 1000.
      Αλλά και 5 χρόνια να ήθελαν πιστεύεις ότι θα πλήρωναν αυτοί οι εσαεί μπαταξήδες;
      Περιμένουν πότε θα γίνουν κυβέρνηση για να τα διαγράψουν με νόμο.

      Διαγραφή
  3. Γειά σου Πέτρο μου.
    Χειμαρρώδης και αληθινός και σήμερα φίλε.
    Κοίτα. Ο Φιντέλ Κάστρο, η επανάσταση στην Κούβα, τσούζει πολλά αχμ μην το πω τώρα της αστικής τάξης και των εκφραστών της. Εξ ου και η μέχρι γραφικότητας λύσσα τους.
    Άλλωστε, ξέρεις, έχουν ήδη πάρει θέση σαν τις ύαινες για να εφορμήσουν σε ένα λαό, που θαρρούν ότι θα τον ξεσκίσουν.
    Φλώρια....! η Κούβα είναι AMERICA LATINA, δεν είναι μήτε Πολωνία, μήτε Ουγγαρία, μήτε Τσεχοσλοβακία να κάνετε μαγκιές. Εξ άλλου τόσα χρόνια κάτω από τη μύτη σας, με τόσους απάνθρωπους αποκλεισμούς, δεν κατόρθωσαν να ξεμπερδέψουν με τον Σοσιαλισμό εκεί.
    Έτσι εξηγείται η παρέλαση των ηλιθίων με τα φερέφωνά τους.
    Την άποψή μου για τον ΣΥΡΙΖΑ την ξέρεις, Κομμουνιστής είμαι άλλωστε αλλά μαγκιά του Έλληνα πρωθυπουργού που πήγε στην Αβάνα.
    Ξυδάκι για όσους αλυχτούν.
    Φιλιά πολλά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τουίτερ φίλε Γιάννη έγραψα κάτι για τον Φιντέλ και μέχρι που μου την έπεσε ένας σεσημασμένος χουντοφασίστας ηλίθιος απειλώντας με …με σφαίρα.
      Τέτοιοι είναι. Ιζήματα του παρελθόντος, νεοναζί χαζοί.
      638 απόπειρες εξόντωσης είχε ο Φιντέλ και πέθανε στα βαθιά του γεράματα. Μετά άρχισαν τις μαλακίες με: τόσα δις έχει η κόρη του, τόσα δις ο γιός του, ο Κάστρο είχε πηδήξει 35.000 γυναίκες και άλλα τέτοια εμετικά. Αυταπόδεικτες μπαρούφες που έκαναν όμως «τη δουλειά τους» στα πρόθυμα να το χάψουν νεοφιλελέ χάπατα.
      Άσε η υστερία που τους έπιασε όταν είδαν τα πλάνα με το 1 εκατ. κόσμο που πήγε στις εκδηλώσεις μνήμης. Πρέπει να υπήρχαν πολλά περίστροφα για να τους απειλούν να πάνε με το ζόρι.
      Δεν γουστάρω καθόλου τον Τσίπρα έτσι μνημονιακός που κατάντησε, παραμερίζοντας ιδεολογία, ρητορική, αγώνες, μαγκιά του όμως που αψήφησε τους μαλάκες και ταξίδεψε στην Κούβα για να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν ηγέτη που ακόμα και οι πλέον ισχυροί δεν κατάφεραν να κάμψουν, κοντά 6 δεκαετίες.
      Και ο μοναδικός λόγος που θα ήθελα να επανεκλεγεί (επαναλαμβάνω: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ) είναι για να περάσουν ομαδικά εγκεφαλικά οι νεοφιλελέ ηλίθιοι μπας και ξεβρομίσει κάποτε αυτός ο τόπος.

      Διαγραφή
  4. Ποιοι μιλάνε για πολυέξοδα ταξίδια ε; Ρε θα πέσει φωτιά να τους κάψει. Ξεχάσανε τις οικογενειακές τους εξορμήσεις στη Νέα Υόρκη, τα πανάκριβα ξενοδοχεία και τα ψώνια των συζύγων τους που χρεώθηκαν στο δημόσιο προϋπολογισμό; Ρε δε πα να λένε! Ξυδάκι που λέει κι ο Γιάννης.
    Ευτυχώς έχουμε και καλά νέα με το νοικοκύρεμα στα ενοίκια και στις καθαρίστριες. Δεν το άκουσα να παίζει σε κανένα κανάλι όμως (μη γελάς, χιούμορ κάνω).
    Πέτρο καλό μήνα, καλή δύναμη να έχεις και να έρθουν όλα πρίμα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, τύπου «Εσείς κάνατε αυτό», «Ναι αλλά κι εσείς κάνατε το άλλο», όμως αναγκαστικά Μαρία έρχονται στο νου τα «κατορθώματα» όσων κυβέρνησαν στο πρόσφατο παρελθόν (και σήμερα σκούζουν για …οικονομία).
      [Εδώ] το παράδειγμα της Ντόρας που αναφέρεις όπου ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με συνοδεία …118 ατόμων. Μέσα σε αυτούς ήταν τα παιδιά της και ο κουμπάρος της Μαρινάκης, όλοι ως σύμβουλοι. Τι στο διάολο συμβούλευαν τα παιδιά της την Υπουργό Εξωτερικών; Τι φουλάρι να αγοράσει; Και ποιος άραγε πλήρωσε αυτές τις μεγάααλες τους βόλτες;
      Ξέρεις κάτι Μαράκι; Ποτέ μου δεν τα πήγαινα καλά με την επιλεκτική μνήμη και την επιλεκτική αμνησία ορισμένων.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα Πέτρο !!! Χειμαρρώδης και μεθοδικός όπως πάντα !!
    Αντε να έχουμε καμμιά βδομάδα να λέμε πόσο κόστισε το ταξίδι !η Κούβα είναι Λατινοαμέρικάνικη χώρα και πριν χρόνια που πήγα υπήρχε και φτώχεια και εξαθλίωση . Τα πάντα ελέγχονται από το κράτος και βέβαια ούτε λόγος για ατομικές ιδιοκτησίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θεωρώ ότι το κομμουνιστικό καθεστώς είναι το καλύτερο για έναν λαό, αλλιώς θα ψήφιζα ΚΚΕ. Ασφαλώς και θέλω περισσότερες ατομικές ελευθερίες, δικαίωμα στην ιδιοκτησία, ελεύθερη διακίνηση πολιτών, εκλογές κλπ.
      Μη ξεχνάμε όμως ότι η Κούβα βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση εδώ και δεκαετίες όχι με δική της επιλογή. Το διεθνές εμπάργκο που της έχει επιβληθεί δεν νομίζω ότι είναι με δική της ευθύνη. Επίσης αν τα σύνορα ήταν ανοιχτά η CIA θα είχε φάει τον Κάστρο από τα πρώτα 24ωρα.
      Λένε πως ήταν δικτάτορας. Προσπαθώ να καταλάβω πως ένας δικτάτορας ανέτρεψε έναν δικτάτορα (Μπατίστα).
      Λένε ότι δεν έκανε εκλογές. Ούτε στην Κίνα κάνουν. Και όμως η Κίνα είναι υπερδύναμη και όλα τα κράτη συνεργάζονται μαζί της. Εκεί έχουν δικτατορία; Και αν ναι, τότε τι θεωρούμε δικτατορία; Αυτή που δεν έχει επιβληθεί από τις υπερδυνάμεις; Αυτή που δεν έχουν οι ΗΠΑ εγκαταστήσει και υποστηρίξει τον δυνάστη; (βλ. Μπατίστα)
      Λένε ότι έκανε εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων (του καθεστώτος του δικτάτορα Μπατίστα). Μήπως να ρωτήσουμε όλες αυτές τις δεκαετίες πόσα εκατομμύρια έχουν σκοτώσει οι ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΙ πόλεμοι των ΗΠΑ;
      Είχε τα καλά του, είχε και τα στραβά του. Όπως όλοι.
      Νομίζω ότι ο Κουβανικός λαός είναι αρμόδιος να μιλήσει.
      Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
  6. Αυτό με τις καθαρίστριες δεν το είδα πουθενά, τι έκπληξη! Δεν παρακολούθησα καθόλου τα της Κούβας, ήξερα πως θα λυσσάξουν! Και το έκαναν, με όλο το θράσος και την αμορφωσιά που τους διακρίνει. Έφαγαν ό,τι υπήρχε στα ταμεία του κράτους και κάνουν post...
    Ποιος τους δίνει ακόμα σημασία;;; Ποιος τους παίρνει στα σοβαρά;;;
    Πότε η πολιτική μας σκέψη θα πάει ένα βήμα παραπέρα;;

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νουδουπασόκοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση για να βγούμε από τα μνημόνια είναι να επαναφέρουμε αυτούς που μας έβαλαν σε αυτά. Δε σφάξανε! Σα να πιστεύεις ότι το αντίδοτο για το δηλητήριο που ήπιες είναι να πιείς κι άλλο.
      Σοβαρά δεν τους παίρνει κανένας νοήμων και σοβαρός άνθρωπος. Μόνο όσοι ξεβολεύτηκαν, όσοι έχασαν την κουτάλα και δεν αντέχουν μακριά της ούτε στιγμή.
      Αυτό με τις καθαρίστριες και πολλά άλλα παρόμοια είναι «ασήμαντα» για τα βοθροκάναλα των νταβατζήδων της εΞημέρωσης. Γι’ αυτό λέω ότι όποιος παρακολουθεί Ειδήσεις στο χαζοκούτι θέλει εθελοντικά να παραπληροφορείται. Και εφόσον ζούμε στην εποχή του διαδικτύου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  7. Αχ βρε Πέτρο μου, βιάστηκες κι εσύ να αναρτήσεις το ποστ! Λίγο ακόμα αν περίμενες, θα είχες δει κι αυτό: (μην βρίζεις, σε ακούω!) :

    http://www.iefimerida.gr/news/304937/economist-oi-ellines-koyrastikan-apo-ton-syriza-kai-strefontai-sti-nd

    Αλλά κυρίως θα είχες δει αυτό:

    http://www.protothema.gr/politics/article/633381/me-16-monades-proigeitai-i-nd-enadi-tou-suriza-se-nea-dimoskopisi/

    Με λίγα λόγια, τις ημέρες που ο Τσίπρας ήταν στην Κούβα (χωρίς εμένα! α να χαθεί κι αυτός!), εδώ πέρα η δημοτικότητα τού Κυριάκου κάλπαζε σαν ξεκαπίστρωτο μουλάρι! (τι είπα τώρα! χαχα)... Το χειρότερο όλων όμως (για μένα) είναι ότι, τώρα που μιλάμε, ο Τσίπρας είναι στο Άμπου Ντάμπι Πέτροοοοο μου! Και πάλι χωρίς εμένα... Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ! Φεύγω συγχυσμένη! Α, και καλό μήνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σε μαλώσω για τις παραπομπές που αρνείσαι να μάθεις, θα σε ξαναμαλώσω για τα βοθροσάιτ του χρυσαυγίτη Θέμου και του βενιζελικού iefimerida που μου στέλνεις. Φυσικά και δεν ανοίγω τέτοια πράγματα, πονάνε τα ματάκια μου. Από τα greeklish άλλωστε κατάλαβα τι λένε.
      Πήρα τηλέφωνο τον Τσίπρα και κανόνισα, στο επόμενο ταξίδι θα σε πάρει μαζί του. Και μη σου μπαίνουν σκέψεις, θα είναι και η Περιστέρα.

      Διαγραφή
  8. “παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας”?
    “παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας”?
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ????

    Δηλαδή μετά από αυτή την κοτσάνα του κουλού τι να σχολιάσω??
    Κι εγώ που νόμιζα πως αυτές οι επιχειρήσεις απλά έψαχναν φτηνά εργατικά, λιγότερους φόρους πόσο νυχτωμένη είμαι?...αλλά δεν είμαι και του Χάρβαντ, οπότε τι να πω κι εγώ μπροστά στον σπουδαγμένο που τα ξέρει όλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πολιτική του είναι ανερμάτιστη. Και πως να ήταν διαφορετικά όταν μιλάμε για τρικυμία μέσα στο μικρό του κρανίο; Τις προάλλες (όταν ήταν στην κυβέρνηση) λοιδωρούσε τους εκπαιδευτικούς και τους απέλυε και τώρα συναντιέται μαζί τους και τους ευχαριστεί για το πολύτιμο έργο τους.
      Το παιδί είναι πυροβολημένο.
      Όπως και όσοι στα γουρλωτά του μάτια έχουν βρει το σωτήρα τους.

      Διαγραφή