Σελίδες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μηνιάτικο #19: Οκτώβριος 2016



Στις 3 Οκτωβρίου 2016 επικράτησε ένταση μπροστά από την Ηρώδου Αττικού, όπου κατέληξε η πορεία των συνταξιούχων, με στόχο αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν την πρόσβαση  των διαδηλωτών, στήνοντας δύο κλούβες στη διασταύρωση της Ηρώδου Αττικού με τη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας να ρίξουν τη μία κλούβα, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί να απαντήσουν με ρίψη χημικών για να διαλυθεί το πλήθος.

Προσπαθώ, ειλικρινά, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, να ανακαλύψω τις χαώδεις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων και των Τσιπροκαμμένων. "Δυστυχώς" η πουτάνα η μνήμη - που αλλού με εγκαταλείπει - σε κάτι τέτοια μου τρυπάει τα τύμπανα:


Είναι προς τιμήν του Τσίπρα που τηλεφώνησε στον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και του ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Απ’ ότι μάθαμε του έδωσε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Αναμένουμε στο ακουστικό μας.
Επειδή όπως είναι γνωστό είμαι κακός άνθρωπος και όχι τόσο γαλαντόμος όσο ο Τσίπρας, στη θέση του θα ξήλωνα και τον Τόσκα και τον γ.γ του Υπουργείου και τον επικεφαλή των ΜΑΤ, τα δε μπατσόσκυλα που χτύπησαν συνταξιούχους και τους γάνωσαν τα πρέκια στα χημικά, θα τα έστελνα στο εξής να κόβουν κλήσεις και να περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι.
Γιατί άμα αρχίσουμε και δικαιολογούμε τις αυθαιρεσίες των κωλόπαιδων με τις ασπίδες και τα γκλομπς, θα πρέπει να το βουλώσουμε αν μεθαύριο ο Κούλης στείλει τις ορδές τους εναντίον μας…


Στις 10 Οκτωβρίου ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι ο Δήμος Λέρου πλήρωσε την αγορά και την τοποθέτηση 240 κλιματιστικών στο χώρο του Κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού.
Ο Δήμαρχος του νησιού με ανακοίνωσή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και «παρακαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, να ελέγχει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες που δέχεται, ως έγκριτος δημοσιογράφος και μετά να τις παρουσιάζει στο ναό της δημοκρατίας, που είναι η Βουλή των Ελλήνων».

Μετά το φιάσκο του αστείου Θεοδωράκη και του τσίρκου που προσωπικά ηγείται, στη συνέχεια είχαμε ανακοίνωση του Ποταμιού [εδώ] που ενώ –υποτίθεται- προσπαθεί να αποκαταστήσει την αλήθεια, πετάει πάλι λάσπη για να ασχολούνται συνέχεια μαζί τους.



Στις 10 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σχολική χρονιά για πρώτη φορά στα ελληνικά σχολεία για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας. Η αρχή έγινε από συνολικά 1.500 προσφυγόπουλα που θα παρακολουθούν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. σε 20 σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μπράβο στην Πολιτεία που δείχνει να κάνει πράξη την απόρριψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή των διαφορετικών ωρών εκπαίδευσης από τα ελληνόπουλα, έγινε λόγω προσαρμογής των προσφυγόπουλων στην ελληνική γλώσσα. 
Όποιος γονιός (ή μη) αισθάνεται ότι τα παιδιά μας επειδή θα συναναστρέφονται παιδιά μουσουλμάνων θα ασπαστούν το Ισλάμ, να πάει σε ψυχίατρο και τα χάπια που θα του γράψει θα του τα αγοράσω εγώ. Γιατί ρε ηλίθιε επί δεκαετίες τα παιδιά που δηλώνουν άθεα συναναστρέφονται με χριστιανούς συμμαθητές τους και δεν άλλαξε τίποτα.


Στις 14 Οκτωβρίου 2016 κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που προέβλεπε πως σε διάστημα πέντε ημερών από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν. Λίγο αργότερα και κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απέσυρε την τροπολογία και δήλωσε πως, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, θα προέλθει μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Το χωριό των Κούληδων που έχει αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη των αεριτζήδων – τζαμπατζήδων - νταβατζήδων καναλαρχών, εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση για γέλια:
“Η κυβέρνηση Τσίπρα - Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το Ε.Σ.Ρ. πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι' αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας. Κάθε σκέψη για "μαύρο" στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την κυβέρνηση.”

Πρόκειται για το γνωστό διαπλεκόμενο ασκέρι που για πολλοστή φορά αρνείται τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά για τα κανάλια. Επίσης οι Κούληδες έχουν διαγνώσει ότι αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας (μιας και ο λαός δεν έχει τίποτα άλλο να σκέφτεται από την τύχη του Δήμου Βερύκοκου, της Ανίτας, της Σταματίνας, του Σιχαμένιου Φουρθιώτη και της Σκατιάνας).
Οι Κούληδες που τελευταία έχουν αναθαρρήσει από τις δημοσκοπήσεις, μάλλον αγνοούν αυτή:




ΥΓ: Και αφού η Ν.Δ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μαύρο στα κανάλια, στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε πως σύμφωνα με την άποψή της απαίτηση επίσης της κοινωνίας είναι να ξανακλείσει η ΕΡΤ.


Στις 15 Οκτωβρίου 2016 κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΑΓΟΡΑ με αυτό το πρωτοσέλιδο:


Η Τράπεζα Πειραιώς ζητά με αγωγή της από τη ΝΔ το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ για τα δάνεια που είχε πάρει το κόμμα και δεν έχει εξοφλήσει.

Με τα εκλογικά ποσοστά που συγκεντρώνει η ΝΔ, προβλέπεται να ξεχρεώσει τα δάνεια που έχει πάρει σε 250 χρόνια.Όπως έγινε γνωστό στην Εξεταστική της Βουλής, οι απατεώνες της ΝΔ πήραν δάνεια από την Εθνική και την Eurobank με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος, παρά το ότι είχαν συμφωνήσει με την Αγροτική Τράπεζα πως δεν θα εκχωρήσουν και σε άλλη τράπεζα την κρατική τους χρηματοδότηση.
Μήπως Κούλη μου να αφήσεις για λίγο τη στήριξη στους νταβατζήδες των μίντια και να κοιτάξεις τι θα κάνεις με τα δικά σας χάλια;
Τι είπες Κούλη μου; γι’ αυτό τους στηρίζεις; για να σε στηρίζουν κι αυτοί; 
Το λες λίγο πιο δυνατά σε παρακαλώ;


Στις 19 Οκτωβρίου 2016 διαγράφεται από την «Δημοκρατική Ευθύνη» ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι “Ο Χάρης Θεοχάρης προσπάθησε να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του. Η Δημοκρατική Ευθύνη δεν θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα Θεοχάρη.”

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά περίπτωση πολιτικού που τον διαγράφει το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε πριν από 3 μήνες.



Στις 19 Οκτωβρίου 2016 αναρτήθηκε στο Υπουργείο Υγείας ανακοίνωση [εδώ] σύμφωνα με την οποία “είναι η πρώτη φορά που κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.”


Άραγε έφτασε η ώρα οι ασφαλισμένοι να κάνουν δωρεάν, ή με μικρό οικονομικό κόστος, πολλές ιατρικές εξετάσεις, ή κάτι θα γίνει πάλι και τα πιράνχας της Υγείας θα το μπλοκάρουν;
Ήδη από την πρώτη στιγμή τα Διαγνωστικά Κέντρα εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων “δεν είναι δυνατόν να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ με μόλις 4 ευρώ την απλή ακτινογραφία θώρακος, όταν μόνον το κόστος του φιλμ αγγίζει τα 2,5 ευρώ, και την γενική ούρων με μόλις 1,98 ευρώ.”

Δεν πειράζει παλικάρια, έχετε αποσβέσει την αγορά των μηχανημάτων σας 10 και 20 φορές. Και αν θεωρείτε ότι δεν "βγαίνετε", κλείστε το και κάντε κάτι άλλο. Άντε να σας δούμε!

ΥΓ: Η Διαγνωστική Αρθροσκόπηση που αναφέρεται πρώτη - και από τα 1.500€ που πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ θα καλείται στο εξής να καταβάλλει μόλις 300€ - είναι η γνωστή υπόθεση κομπίνας που κατήγγειλε ο κ. Πολάκης και αφορά τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας της Ν.Δ Μάριο Σαλμά, ο οποίος έχει αποκτήσει από κοινού με τον αδελφό του την αντιπροσωπεία του σχετικού μηχανήματος.


Στις 25 Οκτωβρίου 2016 ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία που αφορούσε την οικονομική ενίσχυση άπορων φοιτητών ΑΕΙ μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Η τροπολογία προβλέπει ότι "στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους".
Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.  Καταψήφισε η ΝΔ εκφράζοντας αμφιβολίες για την σκοπιμότητά της ενώ το ΚΚΕ δήλωσε "παρών". Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Από την ακροδεξιά των μιζοτάκηδων, αδώνιδων, πλεύρηδων, βορίδηδων κλπ δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Αφού μια τροπολογία δεν φέρνει λεφτά σε τράπεζες/εφοπλιστές/καναλάρχες, τότε για το πολιτικό αυτό τσίρκο είναι εντελώς άχρηστη.
Τώρα θα με ρωτήσεις γιατί δεν έπεσα από τα σύννεφα και με τη στάση του ΚΚΕ. Έλα ντε!


Στις 27 Οκτωβρίου 2016 ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο twitter του:
«Προσοχή δεν είναι πλάκα! Ο Σπίρτζης αποφάσισε ότι μπορούν να εκπέμπουν μόνο 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί. Έχουν χιούμορ ή βλέπουν και οράματα;»
Το αρμόδιο υπουργείο υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει Μπέρδεψαν τις ραδιοσυχνότητες με τα ραδιόφωνα! Και έβγαλαν ότι «Ο Σπίρτζης βάζει κόφτη και περιορίζει σε 15 τους ραδιοφωνικούς σταθμούς»! Ποτάμι ανοησίας από το παιδί της διαπλοκής. Ο δημοσιογράφος-πολιτικός αρχηγός Σταύρος Θεοδωράκης… Πρωταγωνιστής στην γκάφα με την είδηση μαϊμού.
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
Η απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη,  αφορά αποκλειστικά και ΜΟΝΟ στον καθορισμό  του είδους της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων. Στόχος είναι η παροχή δημόσιων δικτύων ή και διαθέσιμων στον κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 έως 26,5 GHz .
Η απόφαση υπεγράφη κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΕΕΤΤ και καλύπτει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες κινητής τηλεφωνίας. Γεγονός  που ισχύει από το 2000 για το συγκεκριμένο φάσμα.


Αφού έγινε (για πολλοστή φορά) ρόμπα, ο ποτάμης έσβησε το tweet, βάζοντας το κόμμα του να κάνει επίθεση στον Τσίπρα. Γιατί όταν είσαι ηλίθιος οφείλεις να επιμένεις, δεν πρέπει να αφήνεις αμφιβολία σε κανέναν.


Στις 31 Οκτωβρίου 2016 και στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη σύσταση του ΕΣΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει «παρών». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “η κριτική η δική μας δεν αφορούσε το αν ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή αντισυνταγματικός. Η βασική μας κριτική ήταν ότι αυτό το νομοσχέδιο στόχευε στην αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ, ανάμεσα σε παλιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση και από την άλλη πλευρά η ΝΔ και άλλα κόμματα υπερασπίζονταν παλιές καταστάσεις...”

Το ΚΚΕ (που εδώ και πολλά χρόνια πηγαίνει στη Βουλή επειδή παίρνουν απουσίες και φοβάται μήπως μείνει στην ίδια τάξη) στέκεται ενάντια στα παλιά επιχειρηματικά τζάκια, δεν θέλει όμως να αλλάξει και τίποτα στη ραδιοτηλεοπτική ζούγκλα επειδή φοβάται πως κατασκευάζονται νέα τα οποία και θα αβαντάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Να υποθέσουμε δηλαδή ότι μέχρι τώρα εκλεγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον έσπρωχναν τα ΜΜΕ.
Να υποθέσουμε ότι ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης πήγαν και έδωσαν 73,9 εκατ. ευρώ ο πρώτος και 61,5 εκατ. ευρώ ο δεύτερος, για να γλείφουν μετά τον Τσίπρα ε; Αυτόν που τους ανάγκασε να πληρώσουν για να εκπέμψουν, όταν επί 27 χρόνια οι προηγούμενοι λειτουργούσαν χωρίς να έχουν δώσει ούτε 1 κέρμα για τη συχνότητα!!!
Κατά το ΚΚΕ ο άρρωστος δεν επιδέχεται καμία θεραπεία, δεν πρέπει να του δοθεί κανένα φάρμακο, γιατί μπορεί να κολλήσει άλλη αρρώστια.
Και αυτό το λένε πολιτική. Τα συνεχή "παρών".
Μια απορία μόνο: Η συχνότητα του ραδιοτηλεοπτικού "902" που είχατε πάρει από το κράτος χωρίς να πληρώσετε τίποτα (και ενώ δεν σας άνηκε την πουλήσατε πριν 3 χρόνια εισπράττοντας χρήμα) συμπεριλαμβάνεται στα παλαιά επιχειρηματικά τζάκια;
Αυτά της παλαιάς διαπλοκής;
Είμαι όλος αυτιά…


12 σχόλια:

  1. Κρατάω τις λίγες καλές ειδήσεις, για την κάλυψη εξετάσεων απ' τον ΕΟΠΥΥ & την πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Θυμάσαι Πέτρο τον ανεκδιήγητο Άδωνη να καταργεί επιδόματα τοκετού και ψηφιακές εξετάσεις για μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων. Γιατί αν θέλεις να εξοντώσεις ένα λαό, η πιο αλάνθαστη μέθοδος είναι να μην του παρέχεις πρόληψη και πρόσβαση σε μονάδες υγείας. Τα δάνεια βέβαια του κόμματος, δεν κόπηκαν... Ούτε ο ίδιος στήθηκε ποτέ σε κάποια ουρά για ένα γιατρό, ούτε η κυρία του γέννησε με το άγχος αν θα πάρει το επίδομα τοκετού.
    Μαύρο σε όλους και να πάνε στον αγύριστο! Τα λεφτά μας γίνανε καταθέσεις και τζόγος στα χρηματιστήρια κι έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέχασα ούτε την διαπόμπευση στις οροθετικές (Λοβέρδος αυτό),
      ούτε τα γαμώσημα της Teva,
      ούτε το ότι "στο νοσοκομείο πρέπει να πηγαίνουν μόνο όσοι είναι στο τελικό στάδιο καρκίνου",
      ούτε το "τα νοσοκομεία πτώχευσαν λόγω του PSI" λες και το PSI το ψήφισαν τίποτα ρακούν από την Αλαμπάμα,
      ούτε ότι θα απολύσει απεργούς και στις θέσεις τους θα βρει και θα φέρει άλλους - άνεργοι υπάρχουν,
      ούτε το "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει",
      ούτε το "στην Ελλάδα έπρεπε να έχουμε 4.000.000 ανέργους και έχουμε μόνο 1,5 εκατομμύριο,
      ούτε τίποτα.
      Αυτούς τους αχρείους ξεφτιλισμένους μαλάκες τους έχω φάει στην μάπα, Μαρία.
      Ο ίδιος ξεφτιλισμένος φασίστας καραγκιόζης είπε ανερυθρίαστα ότι πρέπει να διαγραφεί το χρέος του κόμματος γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί. Είναι το ίδιο άτομο που όταν του λένε για κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ότι αυτά δεν γίνονται, τα χρέη είναι χρέη και αλλάζει κουβέντα.
      Και ψηφίζει την διαιώνιση των μνημονίων. Με μεγάλη του χαρά μάλιστα.
      Βάστα Σόιμπλε!!!
      Και βάστα γερά γιατί άμα ξεχυθεί αυτός ο κόσμος στους δρόμους δεν θα βρει παππάς να θάψει.

      Διαγραφή
  2. Πάτως εγώ τα ΜΑΤ δε τα φοβάμαι!Τα έχει καταργήσει ο Τσίπρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρά τώρα, αν φαντάζεσαι τους ΜΑΤατζήδες, "να περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι", χωρίς να τις πετούν στο δρόμο σαν σακιά "έτσι για να γουστάρουν", έχεις τρελή φαντασία..! Βέβαια τον Ποτάμι δεν τον φτάνεις με τίποτα! Η τρικυμία στο κρανίο του δεν κοπάζει ποτέ! Καλό μήνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθαίνω ότι στο εξής δεν θα πετάνε χημικά αλλά γαρύφαλλα. Σκυλάδικο θα κάνουμε τους δρόμους!

      Διαγραφή
  4. Πέρασε,λοιπόν,άλλος ένας μήνας γεμάτος...περιπέτεια!χιχι
    Εύχομαι δύναμη,σωματική και κυρίως ψυχική,για τον Νοέμβρη.θα την χρειαστούμε,αρχίζει να κρυώνει ο καιρός...
    ΥΓ:Γέλασα πολύ με τον Δήμο Βερύκοκο!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντεύχομαι. Καλό μήνα και καλή δύναμη. Μπας και βγούμε ποτέ από το λούκι.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Πέτρο και καλό μήνα.
    Πολλά τα τεκταινόμενα μέσα στον Οκτώβρη. Πλούσιες οι αναφορές σου.
    Που να μείνει κανείς τώρα ;
    Στην επίθεση των Αστυνομικών στους συνταξιούχους, αύριο έχει πάλι διαδήλωση και πορεία, την παρλαπίπα του Τσίπρα, (δεν είναι η τελευταία) ότι δεν θα κάνουν χρήση χημικών τα ΜΑΤ, τι διάολο εγώ που τα βλέπω, με ασφυξιογόνες μάσκες μάλιστα προχθες στο Ηράκλειο σε αντιφασιστική πορεία, γιατί τις φοράγανε για μόδα ;
    Η Μάχη κατά της "διαπλοκής" δυστυχώς έσκασε στο πρόσωπο της Κυβέρνησης. Δεν θα πάρω φυσικά το μέρος του ...Κούλη και της εκλεκτής του παρέας, των καναλαρχών των παλιών απλά θα πω ότι οι εμμονές στην αστική διαχείριση οδηγεί συνεχώς σε ήττες. Απ την κυβέρνηση θεωρούσαν ότι η δικαιοσύνη είναι ....ανεξάρτητη. Άποψη απαράδεκτη για αριστερό πολιτικά σκεπτόμενο. Πριν βρεθείς λοιπόν προ απροόπτου παίρνεις τα μέτρα σου. Και δυστυχώς αντιλαμβάνεσαι ότι η μάχη κατά της όποιας διαπλοκής οδηγεί σε οριστική και τελική ρήξη για την εξουσία.
    Πάνω εκεί, στο διακύβευμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που έχει επιλέξει αυτό που λέμε αστικό κρατικό οικοδόμημα.
    Δυστυχώς η "δικαιοσύνη" φρόντισε να γκρεμοτσακίσει τα όποια όνειρα.
    Τις ευχές μου Πέτρο μου και καλή μας δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβαζα κάτι αστείες δικαιολογίες των Τσιπραίων περί χημικών. Τα χημικά είναι χημικά και οι ηλικιωμένοι είναι ηλικιωμένοι. Είναι επικίνδυνο να λέμε ότι πήγαν για να κάνουν ντόρο ή πλάτες στον Κούλη.
      Χ#στήκαμε!!
      Ότι και να ψηφίζει ο παππούς πρέπει να σεβόμαστε τα χρόνια του, ούτε να τον βαράμε, ούτε να τον σπρώχνουμε, ούτε να τον γεμίζουμε δακρυγόνα. Είναι άθλιο και αδιέξοδο. Τα γεράματα δεν καταλαβαίνουν από κοινωνικά φρονήματα.
      Ο Τσίπρας πατάει στα χνάρια των προηγούμενων (μέχρι τώρα του βγαίνει αλλά όχι για πολύ) γνωρίζοντας πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του. Γνωρίζει από πού προέρχονται και τι είδους διαχείριση θέλουν από αυτόν. Αυτήν ακριβώς που είχαν τόσα χρόνια και τους ικανοποιούσε.
      Με την υπόθεση του ΣτΕ ήθελε να αποκαλύψει στο πανελλήνιο την βαθιά συντηρητίκλα που αποπνέουν τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Το κατάφερε μεν, εκτέθηκε δε. Ακόμη περισσότερο εκτέθηκαν (=ξεμπροστιάστηκαν/ξεβρακώθηκαν) οι φιλελέδες, από Κούλη και Φωφώκα ως τον Στράβακα. Αλλά αυτοί δεν έχουν πρόβλημα, τα συμφέροντα της –σε όλα τα επίπεδα- βαθιάς ριζωμένης δεξιάς νομενκλατούρας υπηρετούσαν και υπηρετούν, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Ψήφισαν 3 εγκληματικά μνημόνια και ύψωσαν ανάστημα μόνο για τα κανάλια των νταβατζήδων φίλων τους.
      Τι να πεις;
      Καλό μήνα φίλε Γιάννη.

      Διαγραφή
  6. Σπάω το κεφάλι μου νυχτιάτικα και δεν μπορώ να θυμηθώ ονόματα, αλλά το Σαλμάς μου έκανε ένα κλικ, σε ένα παρόμοιο σκάνδαλο με διαγνωστικό κέντρο εις βάρος του νοσοκομείου ή καλύτερα εις βάρος της κοινωνίας, που αναγκάζονταν να τα σκάσει χοντρά στο διαγνωστικό για συγκεκριμένες πανάκριβες εξετάσεις που το νοσοκομείο δεν έκανε όχι γιατί δεν είχε τα μηχανήματα, αλλά το προσωπικό να τα λειτουργήσει.
    Ελπίζω αύριο να θυμηθώ περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά έτσι κι αλλιώς λίγη σημασία έχουν.
    Σημασία έχει πως κάποιοι έτρωγαν και ίσως να συνεχίζουν να το κάνουν από όπου μπορούσαν.
    Για τα ματ και τα υπόλοιπα τι να πρωτοπώ!!
    Ευτυχώς τα λες εσύ όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης σπάω κι εγώ την κεφάλα μου να θυμηθώ τι έχει συμβεί. Κάτι με κάποιον μαγνητικό αν δεν κάνω λάθος, ο μοναδικός που λειτουργούσε στην περιοχή. Τέλος πάντων επειδή δεν έχουμε στοιχεία το αφήνουμε.
      Απ’ όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι. Έχω πειστεί ότι σε αυτό το κόμμα μόνο λαμόγια γυροφέρνουν.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή